Порадьте книгу про гнів, самоконтроль дитини

Привіт!

Порадьте, будь ласка, книгу про гнів, самоконтроль дитини.

Щось типу «гнів і рожеві поні» не підійде.

Ситуація: хлопець 7 років не може стриматись, щоб не спитати у батька «ти дебіл?», коли м’яч полетів не так як йому хотілось. І подібне раз на тиждень, наприклад, але у легшій формі буває і два рази на день. Так, дитина потім щиро вибачиться, коли скажуть, що більше не грають з нею.

Дуже впливають двори у Дніпрі, де діти лаються, як дорослі, мене рідне місто просто вбиває цим. Лайки летять в ліве вухо від старших школярів і одночасно ТАКЕ Ж ЖАХІТТЯ летить у праве вухо від молодших.

Питаю у першого:

— Що ж мати скаже?

— В мене немає матері.

У другого:

— У мене немає батька.

А третій і четвертий брати — батько не карає за лайку (7 і 10 років).

У дворі їх десятки, всі лаються майже, у іншому — теж.

Один малий в три роки лайкою розмовляє, його пияка-батько б’є, дзвонив у поліцію — ані відгуку.

Країна пробила дно.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

дзвонив у поліцію — ані відгуку

Проконсультуйся з юристом — може він допоможе створити якусь більш надійну процедуру скарги в органи, хз. Телефонувати — це марно, звичайно. Йти і самому заяву писати — теж. Будь які комунікації з державними установами роби через юристів.

Судячи з усьго пост не про книгу, це лише привід щоб написати що країна пробила дно

Тю, це ж ДОУ, звісно, що так і є

Я тоже матерился с младшего школьного возраста(начало 90х), но при родителях никогда. Потому что знал, что получу по губам и не только. И приставку заберут, что ещё хуже.

Ох біда. Молодь зараз некудишня. Кхе кхе.
От я у 90ті у дитинстві робив саморобні вибухові пристрої та зробив із воздушки те, що зараз легко кваліфікують як вогнепальну зброю. І це тільки те, у чому можу зізнатись під справжнім ім’ям. Коротше — якби мої малі таке почали чудити прибив би (виховую двох дітей).
Але якщо забули це все, або вас вирощували як овоч у теплиці можете почитати Ді Снайдера і послухати теж (топова група), але книжки більш у тему топіку. Багато розумних речей
P.s Не слухайте от цих прихильників здорового середовища. Діти не овочі, які будуть краще рости на іншій грядці. Якщо змінити середовище дитина знайде собі таке ж у кращому випадку. У гіршому замкнеться у своїй кімнаті, буде слухати Блек метал та призивати сатану. Вже проходили — гарного дитячого психолога ще пошукати треба і коштують вони як і гарні адвокати

Або зробить стартап. Якщо сусіди будуть цікавитись програмуванням та стартапами.

буде слухати Блек метал та призивати сатану

який жах © Стерненко

+1 за переїхати. Якщо в школі теж саме.

Книга не дуже допоможе, якщо діти зростають в такому середовищі.

Про гнів та нервовість була Єва, але то ще років 7 — 14 рости.
www.youtube.com/watch?v=FKKBXouWUhE

Може, переїхати?
А країна давно така — не марно ж існує анекдот про прачечну та міністерство культури.

Яка така? В усіх інших країнах усі підлітки мають обов’язково аристократичні манери чи що?

В країнах Скандинавії виховання краще. Там точно немає поголовно від дітей «f..ck, F..CK!!!».

Дык проблема не в самом мате, а в его уместности. А также в других сопутствующих вещах, как например в том, что нужно ребёнка научить выпускать негативные эмоции безопасно для окружающих. А также по возможности не уходить в негатив, хотя это уже сложнее. Теперь про личный опыт. Я вырос в 90-е, с 12 лет обучался железнодорожному ремеслу во внешкольное время (единственные тогда доступные бесплатные кружки у нас). Как вы все понимаете, на железной дороге публика отнюдь не аристократическая, ругались все: и парни, и девушки, причём последние иногда ещё и покруче парней. Ну и инструктора нас в рамках обучения водили на реальные объекты (депо и т.п.), где тоже от машинистов и слесарей много чего интересного можно было услышать. Помню, как нас привели к стойке, где испытывали тормозные краны и один из наших сорвал кран в позицию экстренного торможения. Мужик, который, как я понимаю, отвечал за эту стойку, высказал нам всё, что о нас думает в соответствующей форме, после чего выгнал нас вон из цеха. Поэтому повторю, что проблема не в самом мате, а в уместности.

Згоден. З матом нічого не поробиш. Рано чи пізно його дитина почує бо це частина жаргону суспільства.
Треба не лупити по губах як тільки дитина питає а що означає це слово (мене саме так «виховували») а пояснити його значення, у якому контексті де і як його краще використовувати.

От ви наче правильно почали — із книжок, а закінчили «країна дно, мінкульт гівно».
Тут з одним погоджуюсь — є у Українців така національна риса (як і у іншого постсовка) — покладати виховання дітей на державу.
Ні — за виховання відповідаєте виключно ви і ніхто інший.
Оточення може і впливає на дитину, але не так сильно як ви вважаєте.

Так тут вопрос даже не в государстве, а в обществе. Которое сначало 9 лет назад обозвало президента соседней страны довольно крепким восточно-славянским словом да так, что его даже западные славяне приняли в свои языки, где этого слова до того не было. Кстати, за дело. Потом сейчас на каждой второй машине написано, куда должен идти русский корабиль и кто должен идти вслед за ним. И тоже за дело. А общество в этом плане в любом случае родителей перекукует, тут ничего не сделаешь.

а то окрім як від общєства дитині немає звідки матюки почути?
Проблема не в тому, що дитина знає матюки, проблема в тому, що дитина не розуміє, де їх можна вживати, а де не можна. всмислі сабжева дитина, а не діти узагалі.

Ну, раз во дворе все ровесники употребляют, значит можно. А вообще напоминает одну историю. Один мой друг собрался жениться, при этом со своей невестой они проживали вместе уже 2 года. Ну и каждое приобретение к свадьбе обмывали. Они купили обручальные кольца, мы сели их обмывать. Все выпили, у него язык развязался. В общем, под конец вышел я с его кузеном покурить на лестницу, слышу из квартиры довольно громкий крик его невесты: «А..., меня зае... твои мать-перемать!» :-)

Ну, раз во дворе все ровесники употребляют, значит можно.

якийсь дуже дуже дуже наївний погляд на речі. Знаю як сім’ю, в якій за матюки били по губам, але младшенькій матюкався всюди мов прораб. і вдома теж. Був, правда, трохи особливим розумово.
Так як знаю і сім’ї, де подекуди не соромляться вставити слівце (іноді, не регулярно), але діти, чомусь, не матюкаються там, де це не можна робити.

Та що там слов’яни. Цей флешмоб підхопили ультраси усього світу і це неможливо було зупинити.
Але ж то специфічна аудиторія.
Ну і ще раз — у матюках нічого поганого нема якщо їх правильно використовувати. Така специфіка життя у нас — без мату ніяк і дитина повинна розуміти коли можна а коли не можна.
Ну і крім того знаю купу чемних людей які якщо вивести із себе таке видадуть, що і сам таких слів не знаю. А є рідкісні виродки, які не матюкаються.
Мабуть не в матах справа

В них там взагалі спектр емоцій менше просто.

Підписатись на коментарі