Як часто айтівці думають про Римську імперію?

В інтернеті завірусилось питання до чоловіків, чи часто вони думають про Римську імперію.
Наприклад, на відео дівчина питає нареченого про це:

«Тричі на день, — відповів він. — Там є багато про що думати»

То ми вирішили й у вас запитати. Як часто айтівці думають про Римську імперію? 🙃

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щоразу коли США лажає в черговий раз з допомогою нам

“Captain Enoch definitely thinks about the Roman Empire every day.”
www.youtube.com/shorts/ts7L389zOI8

Щоразу як читаю книги Марка Сидонія Фалкса.
«Звільни свого внутрішнього римлянина», «Як керувати рабами» та інші.
Якщо читаєте стоїків або Райана Голідея, то там часто згадують Марка Аврелія.

Я нещодавно якраз почитах викопний ісекай про VI ст. («Хай не впаде темрява»), тому, раптово, думаю багато. Побачих чимало паралелей із сучасністю, хехе. Виходить, що православʼя — загроза європейській цивілізації.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

«Учень прийшов до відомого мудреця і запитав, як можна досягти вищої мудрості. Відповідь учителя була проста: не думай про білу мавпу. Молода людина подякувала мудрецеві і пішла осягати ази науки.» (якась притча про східні мудрості)

Ceterum autem censeo Muscoviae esse delendam.

Також іноді думаю, що римляни любили їсти каші. Тому якщо ти їси кашку — ти як римлянин :)

Не забудь свинцеві тарілки і паштет з соловїних язиків.
Потім перо Павлівна в рот, блюєш і їси знову

Павлівна і паштет — то для багатих.
Для людей попроще — кашка, терми і лупанарій

Цей мем вже помер, оновіть стрічку, ви так до ПРЕВЄД МЄДВЕД скоро долистаєте.

І ще дякую редакціє на платне посилання. Ви молодці, даєте заробіток WP

Не понимаю как этих персонажей допускают до интернета. В нулевых в рожу могли плюнуть за ссылку на платный софт без кряка. А за пейволлы по айпи бы вычислили и выехали к мамке. :)

Нагадав. Підписаний на один паблік урбаністів. От здавалось, типу ліві трохи, проти клятих капіталістів, забудовників, за інклюзивність, доступність, всі діла. Кожний пост з посиланням на сайт. І бац — нещодавно з’являється пейвол ))))
Я сам тримаю сайти, і розумію що на укр трафіку без екомерсу можна заробити тільки якщо до тебе заходить 100 000 в день. Але все таки )

В юнацтві міг думати кілька разів на день, зараз вже рідкіше.
Загалом завжди було цікаво чому технологічна та економічна революції не сталися в Римської Імперії і довелося чекати ще півтори тисячі років. Коли читаєш когось зі стоїків то не здивуєшся якщо прочитаєш — Після бань я одразу взяв смартфон та зателефонував до сенату щодо скорочення витрат міді на будівництві водогонів. Ну тобто там було сучасне суспільство зі сучасним способом мислення. Наука була ціликом притомна. Вона була навіть краща за той стан нашої, європейської науки наприкінці середньовіччя.
Маю думку, що головною перешкодою для вибухового розвитку були відсутність потужної, екстериторіальної торгівлі, та низька щільність населення.

часто, смотря на историю, понимаешь что она повторяется. мы как раз на эпохе заката, если проводить параллели. Наши внуки будут жить совсе в другом мире.

Іноді думаю ким би я міг бути, якби народився в ті часи.
Якби був громадянином — все просто, пішов би в легіон де довелося б різати галів та германців 20 років, в процесі чого або помер від хвороб або на полі бою, якби прямо дуже пощастило, повернувся б із ПТСР і став бакалейщиком або сенатором. Ну на крайняк би бордель відкрив. На щастя, поважному громадянину — ветерану платили добре, була б можливість зібрати початковий капітал, налутати трофеїв, можливо навіть десяток персональних рабів привести.

А от якби був звичайним плебсом, тут прямо широчезний простір вакансій:
— Добувач срібла
— Стеркораріус
— Організатор оргій
— Урінатор
— Носильник привілейованого тіла
— Творець табличок з прокльонами
— Похоронний клоун
— Продавець карликів
— І звісно ж гладіатор, куди ж без цього.

SPQR!

найвища ймовірність була народитися селянином

пішов би в легіон де довелося б різати галів

Це якщо довгий пісюн
Тоді в позорний легіон на нвмеччину

А так африка чи ізраїль

Так, і громадянство понаїхам не давали
Максимум грін карту

Все як зараз, нема нічого нового під сонцем.

Римська імперія — основа зіхідної цивилізації.
Якщо ви не були в Римі, Помпеях і т.д. і якщо ви адепт не західної цивилізації, тоді так думати часто про Римську імперію — дивно для вас.

Як добре що не дивлюсь тікток

Ага, всі не дивляться, а звідки цей тренд пішов знають. Підозріло :)

Школярі на канікулах дивляться :)

Ви будете кожен дебільний тренд з тік-тока сюди тягнути? Тренд який запустили 20-літні дівчата і тепер тут на доу серед 30+ літніх сінйорів з бородою? Шукаєте нове дно?

Редакция ДОУ пробивает днище за днищем. Отчаялся уже увидеть иной контент в её исполнении, кроме пережевывания несвежих мемов из нижнего интернета и желтушных кликбейтных заголовков.

Лучше бы убрали дискриминационную премодерацию топиков при их создании. Тогда бы коммьюнити само нашло бы о чём пообщаться, как здесь всегда и было до того, как ДОУ решило стать «серьезным медиа» со своей «редакцией».

Жду через неделю треда «какой ты овощ сегодня?», чтобы здесь уже наконец наступил окончательный кидстафф.

треда «какой ты овощ сегодня?

Каждый день на ДОУ. Любой политический тред или тред про переводы от штб или шбт или хзщ, не помню точно («Дожнни! Джонни, это не шоколад!»). Причем если в первых еще более-менее вменяемые люди (в основном, трехбуквенных не считаем), то в гейдеве — вообще филиал пикабу.

Це результат діверсіті і інклюзивності. Запусти жінок управляти контентом на технічному ресурсі, і половина топіків буде типу цього.

Радикально не згоден, нащо цей сексизм?
Такі теми — результат цілей і KPI, які ставляться перед редакторами і модераторами (певні показники активності). Плюс обмеження типу заборони анонімам чесно обговорювати чутливі теми і Бобру розказувати про свої пригоди(:.

результат цілей і KPI

Все, кто хоть несколько лет поработал в корпоративном айти, понимают, почему KPI — не работают.
И происходящее — яркий тому пример.
Как только KPI становится известен работникам, его фейкают.

Тут уже можна робити здогадки, які цілі в бізнесу, і чи КРІ працюють для нього. Може в ДОУ ціль набрати побільше переглядів, щоб продати рекламу мазди наприклад.

В тому то і діло якби чоловіки були у руля контенту, теми для «активності» були б в стилі: «Андроїд vs iPhone», «C# vs Java», «Windows vs MacOS».

А ось з жінками, маємо те що маємо.

PS Зараз подивися, 600 тем створили. Таке враження що створюють аби створювати. Краще б якістю брали а не кількістю.

Та є в них теми і про ШІ, і про айфон. Просто думаю цільова аудиторія яку вони хочуть мати — «айтівці» в самому широкому сенсі. А не лише хардкорні програмісти, в яких хобі також програмування(:.

Цікаво що такий старий форум вже роками має одночасно і такий гнилий рушій без жодних юзабіліті фіч, і таку абсолютно непрозору авторитарну модерацію, де правила вигадують на ходу. Навіть на реддіті тобі бот щось пише коли автомод видаляє топік, хоч якусь відписку. На ДОУ — просто мовчки зникає без залишків і повідомлень.
А потім люди дивуються як так українці зависають на пєкабах і фішках. Туди хоч налаштування сортування і примітивний текстовий редактор з 80х завезли. Не треба як ідіот на ДОУ скролити вниз-вверх-вниз-вверх, щоб просто по порядку коменти прочитати.

І не тільки про імперію. А й про республіку. І навіть інколи про царство.

Я часто думаю. Но я любитель истории. Если бы вы когда-либо побываете на руинах Помпеев, или Эфеса, то поймете...

Якщо без жартів, то десь раз на місяць. Але якщо брати історичні події, то набагато частіше думаю про події 20го століття — революція в РІ, УНР, велику депресію в Америці, 1шу і 2гу світову.

Дуже часто також думаю про Махновський рух, особливо після того, як мій дід колись розказував історії про свого батька, який начебто з Махном спілкувався.

І яке тоді було сприйняття Махна?

За спогадами мого прадіда, дуже позитивне. По суті єдине позитивне (петлюрівців, УНР, звичайні українські селяни теж не любили).

Дивіться як все неочікувано. Ті хто боролися за державну ідентичність та державність не сприймалися селянами як герої, на відміну від нашого часу, коли УНР та Петлюрівцям відведена велика шана. Як все повертається і змінюється в плані сприйняття. Це дуже цікаво.

Думки про Стародавню Грецію matters!

Египет был частью эллинистического мира. Династия Птолемеев, потомков диадоха Александра Великого правила Египтом почти 300 лет. Из нее к слову происходит Клеопатра.

А еще они были любителями инцеста, и все эти 300 лет женили братьев и сестер. В общем прототип Таргариенов.

правила Египтом почти 300 лет

На тлі усієї історії Єгипту це просто епізод. На кшталт правління гіксосів, теж 200 з чимось років просиділи, династію власну мали.

Так і пізні королі всі повироджувалися і кузенів мали в подружжяж

Он глянь на велику нижню щелепу британської королівської сім’ї

Одна з ознак затяжного інцесту

А перси?
Прототип елітних індусів сікхів

Аж до греції дійшли

Перси зараз постачають дроны кацапам, ті ще козли)

Я думаю про Римскую империю 2 раза в день строго по расписанию: в 11:00 и 15:00.
В 7:00 у меня по расписанию подумать прл Османскую империю, а в 17:30 про империю Цин.
Всё оставшееся время я думаю о том что употребляет редакция DOU для создания подобных тем...

регулярно
і не тільки про неї
хз чому так, може вік

Нам більш актуальна власна Агроімперія!

Ну може у Європі часто думають (особливо в Італії чи Германії). Але яким боком це до України. У нам під боком є своя «імперія зла» про яку доводиться думати.

Ти часто думаєш про Золоту Орду?
От так само в Італії чи Німетчині про Римську Імперію

Палишся!
Українці думають про Київську Русь та Козаччину. І якщо про Русь не так часто (хоча деякі древньо — слов’янські символи доволі розповсюджені), а от на козаків зараз кожен день є посилання.
likar.uz.ua/...​-spisok-ta-їx-znachennya

До речі також думаю про неї на рівні з Римською Імперією раз у місяць.

А в яких інтернетах воно завірусилось? А то на редіті щось не бачив
Чи це тільки черговий тік-ток заскок?
P.S Зараз думаю про SSB радіозв`язок.

Підписатись на коментарі