Ціль — світч з AQA в C# девелопера за пів року

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Вітаю

Перед самим запитанням дам трішки контексту — працюю автомейшином 4+ роки. Пишу на Java, Selenium/Selenide/RestAssured авто тести, писав фреймворки з нуля під нові проекти в компанії. Однак всі тести на поточному проекті будуть переписувати на Котлін, який мені не подобається, та і від Джави я теж вже давно хотів переходити в .NET розробку.

C#, алгоритми/DS/патерни знаю відносно не погано, тому з самою мовою не мало б бути великих проблем. Однак є певне не розуміння побудови комплексних програм/сервісів, створення структури проекта і т.д. Тобто, глянув на декілька солюшенів в знайомих і одразу зрозумів, що не розумію структуру солюшена, чому були створені саме такі директорії і саме цей код/класи в цих директоріях. Почитавши код розуміння саме такої структури з"явилось. Питаю тих знайомих (мідл і сініор) чому саме так писали — відповідають — бо лід так сказав)). Однак якби я сам писав той проект, то його структура була б значно простіша (моделі, контроллери, дата, utils etc і все), так як проходивши відео уроки (Udemy) там в основному така ж проста структура солюшена, так як ті уроки +/- для рівня джуна/мідла і реальні проекти виглядають є і виглядають значно складніше.

Власне питання: Підкажіть, пліз, де можна прочитати чи подивись і навчитись будувати правильну архітектуру проекта?

Моя ціль — це за 6-8 місяців мати знання щоб претендувати на рівень мідла .NET дева.

Всі ваші поради і відповіді є very welcome!

Дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
глянув на декілька солюшенів в знайомих і одразу зрозумів, що не розумію структуру солюшена, чому були створені саме такі директорії і саме цей код/класи в цих директоріях.

Проекти є різні, різні потреби => різна структура. Десь є смисл розбивати на модулі, десь по бізнес логіці.

якби я сам писав той проект, то його структура була б значно простіша (моделі, контроллери, дата, utils etc і все),

Для простих проектів так і є.
Але уяви що в тебе вже 50 конролерів, те що вони все в контролер папці тобі нічого не дає.
І тоді краще групувати по фічах, контролери для адмінки в одному модулі, для енд юзерів — в іншому.

де можна прочитати чи подивись і навчитись будувати правильну архітектуру проекта?

Архітектура це не структура папок. Над таким ніхто не заморочується.
Як попадеш на конкретний реальний проект, то за кілька тижнів будеш знати де все ± лежить, і зможеш робити по аналогії.

Моя ціль — це за 6-8 місяців мати знання щоб претендувати на рівень мідла .NET дева.

Гугли питання для інтерв’ю для сіньорів.
Думаю що рест, читати дані з БД ти вже вмієш бо пишеш автотести.
Повчи архітектуру, мікросервіси, клауд щоб хоча б щось могти відповісти.
На сьогодні знати мову програмування і фреймворк не достатьно навіть для джуна.

Ну і ринок зараз фіговий, особливо якщо ти в Україні. Тому якщо є робота то краще її триматись)

Ех, ті архітектури змінюються майже не щороку.
Зараз типу модна onion architecture. І не забувайте про тести.
Ще одна порада — налаштувати code analyzers на максимально strict mode

Мій товариш світчився за AQA C# на дева С# Памʼятаю у нього дуже стрімко зростала ЗП перші два роки, навіть враховуючи ковід. Можливо він щось порадить, а можливо він не читає ДОУ

Підписатись на коментарі