Повернення з війни, досвід працевлаштування після (спойлер не дуже)

TelegramУсі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | QA!

Всім привіт, працював QA в великій компанії до початку повномаштабної. Як тільки бахнули перші ракети, встав, зустрівся з друзями, запакував помпу(помпову рушницю), трохи речей, банку для зарядки і потулив на морвокзал(діло було в Одесі) . Думали буде висадка і все таке, в допомогу тим хто там тримався. Потім зрозуміли що не буде, доєднався до сил оборони офіційно. Брав участь у звільненні Миколаївщини і відповідно Херсонщини. Отримав кілька поранень, не зовсім відновився і продовжив службу. В одній із останніх двіжух провтикали КАБ( керована авіабомба 500 кг.), точніше 3)))) Знову лікарня і звільнився зі служби. Зараз за кордоном, намагаюсь привести себе в порядок, дякуючи деяким програмам і страховці це можна зробити (я надіюсь) безкоштовно. Запаси коштів пішли всі в армію, це очевидна штука. Ну і після повернення стало питання з пошуком роботи, бо поки був там то читав про «програми інтеграції військових». От стало цікаво чи взагалі якісь компанії беруть таких як «я» і які є програми?

P.S. я розумію що багато посипеться відповідей в стилі «яка різниця аби спеціаліст норм був», але тут є нюанс в вигляді скоро кількох років в місці де розвиток направлений не в сторону «думати»)))

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я тебе не знаю! Але щиро дякую, що врятував наші цивільні жопи. Бо якщо б не такі, як ти, то був би в нас в Києві, Одесі, Львові рузкій мир! Безмежно бажаю тобі поскорше знайти роботу своєї мрії і відновити своє життя! Нехай все в тебе складеться! Дякую тобі за все!!!

О, як раз задаюсь питанням — чи є форум чи група, чи хоч щось де можна знайти хлопців і дівчат, які повернулися з війни і потрібна робота в ІТ (були до війни)? Э небагато вакансій і не завжди, але я б розглянув перш за все таких кандидатів.

ща полная жопа в индустрии в целом, так что надо быть готовым к тому, что быстро найти работу не получится...
в любом случае, респект и пожелания найти хорошую работу как можно быстрее!

Це зрозуміло, тому працюємо)

Не знаю як зараз. На попередньому місці роботи декілька хлопців пройшли через АТО. Повернулись, прийняли назад у команду. Ніякого особливого ставлення, словників, програм чи методичок.
Хоча може за кордоном трохи по іншому.

У мене до цього проблем теж не було, навіть навпаки)
Але масштаби різні

а звідки взагалі береться оцей розгін «неадекватні хр», «методички», «відмови» ? Є тому приклади? Тенденції?

Поясню, десь приблизно 15-16 рік, співбесідував знайомого. Все ок, пройшов без проблем дали оффер. Приходить ХР і каже щось в стилі «Власник компанії пропросив щоб він не приносив зброю і вибухівку в офіс». Тому я і створив цей топік, щоб зрозуміти як зараз це працює на етапі малої кількості. Ми ж розуміємо що чим далі тим це буде масштабуватись.

З раціональної точки зору краще не згадувати ваш останній досвід. На робітників в першу чергу дивляться як ресурс для отримання комусь прибутку і вирогідність потрапляти на неадекватне розуміння рекрутерів і HR нажаль вище ніж навпаки на розуміння і підтримку.

Це занадто раціональний підхід)
Краще тоді долікуватись і повернутись щоб не втрачати власне обличчя)

В нас невдовзі буде вакансія тестувальника. Правда, не можу обіцяти, що дуже скоро, як мінімум сам іще тиждень у відпустці, а позиція поки більше на словах, тому пройдуть ще місяці, але взагалі цікаво.

читаючи деякі коментарі на форумі, я, особисто, готуюсь вже до дебільних питань рекрутинь, айчар-менеджеркінь, та тімлідов з батальйону «хайвоюютьдепутати» та відмов за вигаданими приводами. інфа 100%, у них вже розроблені методички з рекомендаціями «як виявити птср на співбесіді», «як адаптувати військового до команди», «тлумачний словник для спілкування з ветераном» (які тільки заженуть тебе у запой). я, особисто, планую шукати роботу тіко через хороших знайомих.
якщо серйозно — можна шукати роботу, наприклад, в ГО, що працюють за ІТ напрямком на армію. там військовий досвід стане у нагоді. І можете написати мені в лічку, наприклад на лінкедін, спробую якось допомогти.

Тлумачний словник це топ)
«Штурм» «Посадка»
Але так, думаю щось подібне буде тому і стало цікаво як воно зараз «робе»

Головне не говорити якщо був на перших лініях, бо там автоматично 99.9% контузія, та частіше за всього — багаторазово. Бо птср ще можна з психологом порішати десь, а от цю хрінь майже ніяк

4 маю, дві важких ))))
Пора списувать))))

Тримайся. Така ціна нашої боротьби(. Важче за всього зустрічати меньше ніж проводжати.

Дякую, та все ок, я не жаліюсь і ні про що не шкодую)
Працюємо)

Вихід тільки один. У всіх чоловіків має бути контузія та птср та всі чоловіки мають пройти через війну, тоді різниці не буде

Ну це утопія, хоча звучить нічого)
Але в цілому думаю просто треба зламати ці дебільні стереотипи)

Бажаю скорішого відновлення та працевлаштування. Можливо скажу крамолу, але оцей постійний саморозвіток це добре, але це не є головним чинником при працевлаштуванні. Нічого не втрачено, трошки оновити знання та підготуватися до співбесіди. Головне отримати запрошення на собес, тому що зараз не дуже з вакансіями, особливо куа.
Нажаль на інші питання відповісти не можу

Підписатись на коментарі