Прив’язати класи Kotlin до Flutter-проєкту

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Доброго часу доби. Підскажіть, хто може.
В мене є готовий Kotlin мультиплатформовий проект-бібліотека, якак виконує всю бізнес логіку
та ініціалізує платмормові плеєра.
Відповідно я компілюю дві бібліотеки: IOS-фреймовк та APK для Android.
В ньому є функції (в т.ч. методи екземплярів класів), які повертають, як результат, об’єкти.
Як я можу спроєктувати ці об’єкти на Dart-об’єкт?
Якщо я реалізую класс Dart, з відповідними полями,
і, через MethodChannel, поверну значення полів у байт-масиві, а потім десеріалізую
в поля Dart-класа, то чи не виникне проблем, якщо я буду ініціалізувати кожен новий Dart-об’єкт
з власним екземпляром MethodChannel? Адже назви каналів будут однаковими у кожному екземплярі
цього об’єкта. Також виклик методів екземпляра нативного об’єкта також можна реалізувати
через екземпляр MethodChannel, ініціалізуваним у кожномоу екземплярі Dart-класа, імена яких
також будуть однаковими.
Це доволі кропітка робота. Може хтось підкаже інший, легший, варіант.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мати KMM i намагатись додати Dart — виглядає дуже сумнівним рішенням і, швидше за все, не виправданим. Я б назвав це 🩼

забути про Dart, використовувати лише нормальні мови у проєкті, такі як Kotlin, Swift та C (не повірите, і той нормальніший за Dart)

Dart хороша мова, і на мою суб’єктивну думку, Flutter найкращий фреймворк для для мультиплатформенної розробки, але не під усі задачі.

Порівнювати C і Dart — недоречно. Це зовсім різні мови, абсолютно для різних цілей.

З контексту, певно малося на увазі Objective C

ні, я саме про C. той самий який змушують вчити в універах та усіх дітей що загубились у кав’ярні біля місця зйомок подкасту DOU. і під мультиплатформу C набагато краще за дарт якщо є потреба у чомусь на кшталт ffi

Спробуй ffi, має бути зручніше та навіть швидше

Підписатись на коментарі