Сепарація чи мобілізація
deleted
deleted
Есть вопрос по доставкам — как купить хорошие овощи, мясо, фрукты через Глово?
На сайте видел что работают только с большими супермаркетами типа АТБ/Сильпо.
А как послать их в маленькие магазинчики во дворе выбрать хорошие продукты?
В такому випадку потрібні ’фріланс-кур’єри’, думаю, на маркетплейсах типу kabanchik можна розмістити таке замовлення і знайти виконавців
Або якщо цей магазин буквально у дворі, зазвичай там
Але це точно буде дорожче ніж вартість доставки + сервісного збору Глово
Як відсутність особистого життя впливає на переговори щодо зарплати та пошук роботи? Чи можна в такому випадку просити вищу за медіанну зарплату, або ж рекрутер зможе «просканувати» мій емоційний стан?
чувак, з’їжжай з хати батьків, це потрібно було зробити ще 10 років тому, мати зробила тобі ведмежу послугу, що не виперла тебе з дому до 25 років, рахуй що ти їх просрав, не просри хоча б вік
замовляй онлайн, ашан і сільпо тобі під квартиру доставлять.
Хоч би Ваш пост не прочитав Арахамія і не дозволи би виписувати повістки кур’єрам :)
До речі, питання до «воякунів», що до терміну «ухилянт».
Чи є автор поста ухилятном, чи ні ?
Бо, по закону, ухилянт лише той, на кого завели справу, чи виписали адмін штраф за порушення моб. процесу.
Зрозуміло, що ніфіга не зрозуміло.
Чим ситуація, коли автор буде жити сам відрізняється від того, що живе з бабусею, з точки зору потенційної мобілізації ?
Як написав автор, бабуся зможе домовитися у випадку чого. Крім цього, поки він живе з ними, то більше вільного часу, який можна витратити на вивчення паттернів або solid, може навіть і літкод. Бо бабуся порається по дому, а мати ходить до супермаркету.
Ну це схоже на тролінг, особливо комент, що мама з бабусею допоможуть вирішити питання з військоматом, а тут серйозно поради дають. Вже була подібна тема від автора у березні, та нічого не змінилося.
Нічого не зміниться, доки не закінчиться мобілізація. А бабуся вже один раз мені допомогла з військкоматом — мене зробили обмежено придатним і зняли з обліку.
Нічого собі! Позичте, будь-ласка, бабусю на деньок — мені тут в область, недалеко))
А бабуся може допомогти з технічною співбесідою чи онлайн кодингом? Або ж в неї більш розвинені софт скіли?
Доречі, знайома hr не з IT правда, каже що випадки коли приходять на співбесіду з мамами/бабусями/старшими братами більш розповсюджені ніж я думаю
Це ж інша справа. Не треба порівнювати чесний бізнес та корумповану державну організацію, яка хоче тебе утилізувати
А навіщо тоді друга тема поспіль, якщо ви пишете, що нічого не зміниться? Ви ж самі відповіли на своє питання. А як бабуся вважає в цілому?
Але альтернатива втратити життя для мене гірша
Чувак, ти НЕ живеш. Те що ти описав — це не життя!
Ти в країні, яка знаходиться в стані найжорсткішої із часів другої світової війни.
Типу ти живеш по своїм же критеріям.
А так нічого гіршого за припинення біологічного життя немає. Усе інше або тимчасові труднощі ну або спосіб життя (якщо людині він подобається)
а ты — живешь?
пацан тихонько живет, слушает бабкины заветы и упреки — ему норм, судя по всему.
про рынок/упермаркет и тцк — орнул конешно, но это его право
А что не так про супермаркет и рынок, они действительно там часто ходят
Ну я ходжу по супермаркетах, гуляю у ТРЦ, подорожую Україною на своєму авто проїсжаючи усі блокпости із Дніпра до самого кордону з Румунією (там солоні озера були, а хотілось моря але по далі від років). Хіба що на ринках не буваю.
І жодного разу не зустрів представника ТЦК. Реально.
Точніше раз приходили до будівлі де арендую офіс. Запитували про якісь ФОП (я хз хто де орендує). До мене не чіплялись. Доречі були у цивільному.
Дніпро, але я за час вторгнення побував багато де. Їздити ж не забороняють. Прикордонники доречі офігівали від моєї нахабності. Кажуть не зустрічали ще чоловіків які їдуть у прикордонну зону (там де в Румунію можна зайти тупо випадково) просто так відпочити. Обшукували на атоми майже розібрали і мене і авто. Але нічого зробити не могли. Якщо мені треба то мені треба
Так, ясно, така сама нога і не болить. Пишіть ще, уся ця інфа про ТЦК, поівстки, намиста буси незламності — то видумки. Бо вам не разу не давали повістку.
Я ХЗ видумки чи ні. Тут не буду коментувати — в інтернетах переконливих для мене доказів мало щоб прям як автор переховуватись і в кожному хто у формі ЗСУ бачити військома. Описав власний досвід вірити чи ні або чи брати його до уваги твоя особиста справа.
Ти можеш поділитися тут своїм досвідом (тільки не те що побачив у ютубі) і я теж вирішу брати його до уваги чи ні. Може боятися більше буду хто зна.
треба було пару місяців тому о восьмій-дев’ятій ранку по європейскій походити)
Гуляв у Червні здається з малим декілька разів десь у цей час.
Кому тут цікавий мій досвід? Ті, у кого досвід протилежний, кому не пощастило проїхатися на бусіку в один кінець — вони тут не пишуть.
щоб прям як автор переховуватись і в кожному хто у формі ЗСУ бачити військома
дяденька, я не настоящий военком, я форму на мусорке нашел (ц)
щас месяц на ротации протусил в Харькове, таки шо я имею сказать — военкомы знатно подосрали людей в форме. вот прям сломя голову не убегали видя меня, но как-то обходили стороной некоторые мужики
У нас на районі стільки військових (за деяких обставин) ходить що їх взагалі ніхто не помічає. Тому так не усюди
да на игнор — похер, но когда от тебя убегают — ну такое.
я еще помню первые пол-года — год, когда хлопец в пикселе был уважаемым человеком (первый год я волонтерил, мобнулся только этим летом),а не пугалом сраным.
сорян, пригорает.
війни, може закінчитися 2024 року,
Війна вже скінчилась. То в нас мир такий.
Докази? В <=2020 Президент казав що або скінчить війну або піде. Не йде. Значить зараз мир.
А перед тим інший президент обіцяв за 3 тижні завершити, здається.
президент обіцяв за 3 тижні завершити, здаєтьс
— так він виконав. Той обіцяв за тижні закінчити АТО, АТО закінчив і почав ООС. Бо дипломат, і, порівняно з зараз — то був мир
> при ньому було перемир’я, бо він розумний дипломат
vs
> перемир’я не вихід, бо тільки дасть ворогу час перегрупуватися.
Нажаль попередній президент-дипломат не зміг чи не захотів використати перемир’я на повну.
Нажаль попередній президент-дипломат не зміг чи не захотів використати перемир’я на повну.
Зовсім інша справа поточний президент — найвеличніший у всьому.. ))
По рівню ефективності можна просто порівняти дельту стану армії в перший день каденції та в останній.. ))
ні, поточний поганий в іншому. Немає ідеалу ніде (
В конкрено цьому коменті мені впало в око саме оце «дипломат бо перемир’я» і саме тому, що мені здалося, що це подано як перевагу попередника, хоча зараз переважне ставлення (у моїй бульбашці) до перемир’я — «це лише пауза, що дасть перегрупуватися ворогу».
І хоч пауза це не тільки для вогора а й для нас, та скористатися цією паузою не вдалося. Саме про це я й зауважив.
«дипломат бо перемир’я» і
Професійний дипломат каже правду. Сказав завершу АТО — завершив АТО. Саме АТО, тобто те що сказав.
Так, треба слідкувати за словами в (міжнародній) політиці — бо розведуть як не-л...в-якихось.
дельту стану армії в перший день каденції та в останній
якщо для попередника — то дельта — «ефект низької бази», якщо дня наступника попередника, то дельта — «війна третій рік»
Ну насправді він і намагався — робити вигляд що війни нема і положив на оборонку великий болт під назвою «Велике будівництво». Електрорату, кажуть, подобалось.
а от кстаті. Придумав недавно (розумні люди, напевне, давно придумали те саме)
От ви всі тут погромісти, між маздою5 і теслою вибираєте. І мабуть їздили за ці півтора роки чи то в буковель чи то на озера які. І сто пудово бачили на міжміських трасах колони вояків на різнокаліберній техніці, колони цивільних заправщиків минулої весни і інші потрібні речі. Так от як ви думаєте — як далеко би доїхали ті автоцистерни і як швидко би перекидалися з місце на місце військові, якби більшість доріг була як ото у відомому ролику Кузьми?
Я не кажу що хороші дороги це щось там погане. Я кажу що по перше наврядчи їх будували саме з цією метою, а по друге як розумна людина ви повинні розуміти скільки команда Зеленського заморозила оборонних проектів за час до вторгнення.
як розумна людина я цього не зрозумію, доки сам не побачу даних, котрим можна довіряти. Ютубу, статтям в медіа і постам в телезі я не настільки довіряю. Ну і всі розумні люди знають, що фрази «як розумна людина», «всі нормальні люди», «широко відомо» — найшочевидніші ознаки маніпуляції)
фрази «як розумна людина»
Якими ти теж не соромишся користуватись
Яскравий приклад звичайно uk.wikipedia.org/wiki/2С22_"Богдана
Але періодично вивчаю наше перспективне озброєння і те ж бачив що проскакують повідомлення про заморозку
Особисто я думаю, що маючи ті дані що були відомі в 19 та 20 роках (а не зараз додумуючи заднім числом, як роблять хайпо блогери), будувати дороги була хороша ідея. Не єдина звісно, але одна з можливих хороших ідей.
Поясню чому — по-перше в ті роки ніхто на планеті не думав що путін здійснить таку велику атаку і так скоро, навіть Св. Арестович так не думав, що б він зараз не казав. Максимум очікували посилення війни в зоні АТО. По-друге держава бачила що є деякий ресурс в країні який можна використати по різному. Якщо максимально спростити, то ми могли вкластись в розвиток або в експансію, якщо казати термінами з стратегій.
Під розвитком мається на увазі, якщо у вас є прибуток Х грошей/ресурсу в рік, то можна всі ці гроші вкласти в ту ж оборонку і отримати наприклад (умовно) два діючі ракетні проекти, 4 комплекси з цими ракетами, 20 модернізованих танків і 50 бтрів (цифри тупо зі стелі, для прикладу). Але в наступний рік прибуток був би такий самий — Х/рік, і заводи виготовили б не більше ніж в минулий період.
Під експансією мається на увазі розвиток базової економіки, тобто в наближчий інтервал часу гроші не йдуть на оборону, а йдуть в економіку, і тоді в наступний рік у нас був бі прибуток не Х, а може 2Х чи 3Х, і відповідно на стільки ж більше зброї можна біло б виготовити, в рожен наступний рік. Тобто мультиплікація сил, але з запізненням.
Грубо кажучи держава зробила цілком розумну ставку на експансію і програла (частково) бо опонент вибрав не розвиток і не експансію, а швидкий раш. Так буває. Це прикро і все таке, але це не системна помилка на мою думку.
І по третє, інфраструктурні проекти, як ті ж дороги, це не наша вигадка, це працююча стратегія яку використовували багато західних країн і вона працює. Великі проекти запускають купу пов’язаних виробництв по ланцюгу і дають буст економіці.
Зеленському можна цілком справедливо закинути безліч інших проблем, типу провал судових реформ, провал митних реформ, великі крадівництва для своїх типу Подільский міст і т.п. Але конкретно будівництво доріг то була толкова ідея, з наявною на той час інформацією.
Але конкретно будівництво доріг то була толкова ідея
ще б не толкова....стільки бабла відмили
Поясню чому — по-перше в ті роки ніхто на планеті не думав що путін здійснить таку велику атаку і так скоро
Далі не читав
У Зе ніхто не думав, звісно, а у всьому світі всім було все ясно.
це треба ж, га. Усьому світові ясно було, так ясно, що банально боєприпасів тепер в «усього світу» не вистачає і техніка не готова. Їх, напевне, теж зєля заспокоїв.
Ні, вони просто думали, що Київ буде взято за три дні, і боєприпаси Україні будуть не потрібні.
І рашка під носом у Польщі. Геніальний план.
Насправді військові витрати це завжди боляче бо простий електрорат, в країні яка давно не з ким не воювала не розуміє нафіг воно потрібно. Хтось баче ризики, хтось на них реагує або не реагує. Типова політична боротьба і напевне ніхто не знає.
Тому бюджети вибивати вкрай складно.
Але це не повинно стосуватись України, яка у стані війни із 14го.
це треба ж, га. Усьому світові ясно було, так ясно, що банально боєприпасів тепер в «усього світу» не вистачає і техніка не готова. Їх, напевне, теж зєля заспокоїв.
На скільки пам’ятаю, ще з осені 2021 Захід не просто попереджав, а кричав про те що х.йло планує напад. В цей час влада будувала дороги і заспокоювала нарід.
Це те, що треба було робити після вторгнення в Крим, Луганьску і Донецьку області, інциденту в Азовському морі, коли повномасшабне вторгнення було дуже вірогідним.
Демонтувати прикордонні пункти і дороги до кордону, замінувати і зрообити непрохідними найбільш зручні сухопутні ділянки кордону. Може тоді вони не дістались за лічені години до міст мільйонників.
Ракетні атаки звичайно були б, але саме сухопутний наступ призвів до втрати територій, до трагедій в Маріуполі, Бучі, Ізюмі, Північній Салтівці.
Таким чином ми ще краще показали б, що тодішні заяви росії щодо можливої агресії з нашого боку є брехнею.
Єдиний момент з того, що ви кажете, то кордон з АР Крим, тут я згоден.
Але прикрити і зробити непрохідним усю 2000 км ділянку кордону, то фізично не реально.
з часів тузли 20 років пройшло. Особисто Ви могли би обратися президентом тричі і впровадити все перелічене. Або створити КБ і розробити гіперзвукових «заточок», або незаконне збройне угрупування «скрипка» заснувати. Ви ж бо бачили, до чого все йде, це ж було очевидно ж.
пс. Це не про «спєрва добєйся». Це про «візьми і зроби».
Є пропозиція, що тре було робити, конкретні дії ?
Та тих пропозицій пі дсотню. Там влада сама в інтерв’ю признавалась, що до вторгнення з півночі не були готові, а потім та ж влада бодро звітувала, що тепер от точні провели підготовки до можливого повторного вторгнення з Півночі...
Є пропозиція, що тре було робити, конкретні дії ?
А що взагалі нічого не можна було зробити? От щось мені підказує що якби того ж Залужного спитали, що можна зробити, то навряд би він відповів «нічого». Навіть на рівні командира роти, якщо його спитати, які його дії на майбутній наступ ворога, то він скаже щось на кшталт «окопатися, перевірити, підготуватися, посилити, запастися».
— Фортифікаційний споруди можна було робити як це роблять країни Балтії? Можна.
— Привести до ладу закон про мобілізацію? Про евакуацію? Можна.
— Призвати потиху 50к людей? Можна.
— Зробити перевірку СБУ? Можна.
— Зробити криті ангари? Можна.
Всі значні втрати території відбулись через те що ворог пройшов без бою аж до Миколаєва. Авдієвку ворог брав 2 роки. Чому неможна було зробити таку «авдієвку» на Чонгарі? Це тупий пройоб цієї влади. У них би досить не було б сухопутного зв’язку з Кримом, не було б АЄС, не було б Дніпровської води.
Навіть коли все зроблено, можна ще щось зробити, а коли не зроблено майже нічого можна робити і робити.
Класно напевно жити з кришталевим шаром :) . А ну давайте тоді ваше передбачення чи нападе Китай на Тайвань і коли (з точністю до одного року). Або прогноз по ціні стоків Єпл і Гугл через кілька років (мін/макс в межах року). І подивимось на те як вам «все було ясно».
Та до чого тут «моє» передбачення? Зекоманду попереджали розвідки багатьох країн, і навіть дату називали.
Розвідки попереджали в кінці 2021 року, і на початку 2022 року. Десь пів року, ну максимум рік. Якщо ви помітили то я в першому ж реченні написав що мова про 2019 та 2020 роки, коли ніякі розвідки ні про що не попереджали бо не було про що.
Бери бабусю та переїджай у Буковель, там зараз складно, треба тримати це місто — фортецю
Не зовсім розумію поточну ситуацію — а як вона рятує тебе від мобілізації?
Ну ходить мама за продуктами, але ж ти сам кажеш що не уявляєш життя без прогулянок.
Крім того ти ж живеш за адресою прописки? Навіть якщо ти не стоїш там на обліку у війскоматі то у мене для тебе погані новини — військомати з 1го жовтня вже отримали доступ до реєстрів ЦНАП/Податкової і т/д. Тобто якщо там або прописка або ФОП вони про це вже знають і чекай гостей вже із адресною заповненою по усім правилам повісткою на твоє ім’я і вже не для уточнення данних бо це вже не потрібно, а саме на ВЛК.
Під під’їздом чергувати будуть. Ну або ефективніше виходи з двору — так можна охопити більше цільової аудиторії.
І все ж таки ти не пояснив як саме життя із мамою та бабусею рятує тебе від мобілізації? Що зміниться якщо будеш жити один
Вони допоможуть вирішити питання з військкоматом, коли закінчиться активна мобілізація. Тому мені не варто рвати із ними зв’язків, бо я не вмію домовлятися.
На вулицю виходжу з мамою та гуляємо районом. Якщо бачимо людину у формі, то міняємо маршрут одразу.
Зрозумів. У твоїй ситуації дійсно без допомоги фахівця ніяк. Але варто щоб там була присутня і твоя мама.
І тут ключове щоб і твої рідні розуміли твою ситуацію та допомогали тобі не бравши на себе відповідальність за тебе, а покладаючи її перш за все на тебе. Рвати зв`язки із найріднішими людьми у цей час і тимпаче у твоєму місті зараз ну точно не варто із інших причин. Але про саморозвиток також треба дбати і відкладати на потім бо війна це відмазки.
Доречі, скіл «домовлятись» особливо із страшними дядьками із віськоматів або ментами розвинений далеко не у кожного. Я знаю багато брутальних таких дядьків яких може пів району боятись тільки за їх вигляд, але вони просто впадають у ступор у таких ситуаціях. Просто варто оцінювати ризики зважаючи на цю обставину. В управлінні ризиками однією із важливих стратегій є делегування ризиків тому у цій ситуації немає нічого неординарного що ти його покладаєш на маму.
А як вони допоможуть порішати потім? Бабуся пійде у військомат та буде на місці домовлятися?
Справжньо, ситуація, у якій ви знаходитеся, дуже складна. Ваші почуття та роздуми абсолютно закономірні. Ось декілька порад для вас:
1. **Підтримка**. Знайдіть осіб (це можуть бути друзі, сусіди, колеги), з якими ви можете обговорювати ваші думки та почуття. Взаємна підтримка може бути безцінною.
2. **Межі**. Постарайтеся встановити певні межі з бабусею, особливо якщо її коментарі або вимоги стають обтяжливими. Це може бути непросто, але необхідно для вашого душевного спокою.
3. **Займайтеся саморозвитком**. Знаходьте онлайн-курси, читайте книги, займайтеся фізичними вправами вдома. Це може відвернути вашу увагу від навколишньої ситуації та допоможе розвиватися.
4. **Медитація та релаксація**. Вони можуть допомогти знайти внутрішній спокій у цей непростий час.
5. **Плануйте майбутнє**. Навіть якщо зараз переїзд здається неможливим, почніть думати про те, де ви хочете жити, як виглядатиме ваша квартира. Це допоможе підтримувати оптимізм та мотивацію.
6. **Допомога фахівця**. Розгляньте можливість консультації з психологом. Він може надати об’єктивний погляд на ситуацію та запропонувати способи справляння зі стресом.
Пам’ятайте, що важливо дбати про своє душевне здоров’я, особливо у складних часах. Ви заслуговуєте на спокій та комфорт у власному домі. Бажаю вам міцності та терпіння.
77 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.