Обережно — Fondy або про подвійну конвертацію
Прошу розсудити поточну ситуацію. Є Fondy — платіжна система, яка надає мерчантам можливість оплати, у тому числі — у валюті. При оплаті мерчанту мені було виставлено рахунок у валюті, проте при оплаті відбулася конверсія і Fondy списали дещо більшу суму. Звичайно ніякої інформації про конверсію при оплаті я не отримував.
Далі ситуація розвивалася так:
Я — Fondy, ось ваш рахунок, в якому вказано суму платежу у валюті, а ось що я за фактом заплатив. Чому ви не вказали, що буде конверсія?
Fondy — не може такого бути! Це не ми! Це ваш банк накосячив!
Я — Банк, ось оплата, навіщо ви включили мені конверсію?
Банк — так ми отримали запит на транзакцію в UAH, відповідно зробили конверсію з USD у UAH.
Я — Fondy, а ось відповідь банку, навіщо ж ви пишите неправду — співробітник банку готовий вам показати вашу транзакцію
Fondy — ми знати не знаємо співробітника і спілкуватимемося тільки з вами! Так, ми визнаємо що обдурили вас, але ми все одно не винні! Це мерчант мав попередити про конверсію!
У зв’язку з непереконливістю відмазок і в цілому дилетанським підходом до підтримки клієнтів хочу звернутися до громадськості — як ви вважаєте, обов’язок сповіщати про конверсію цю справу платіжної системи чи мерчанта?
P.S. Якщо ви плануєте приймати оплату від закордонних клієнтів — обов’язково попередьте їх про конверсію, а також напишіть код, який через API смикатиме курс і повідомлятиме підсумкову суму, оскільки Fondy цього робити не вміють.
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів