Чи є попит на в’язані IT-сувеніри в цей важкий час?

Доброго дня, шановна спільнота DOU!
Пишу цей пост, щоб дізнатися думку працівників IT-галузі про одну ідею.

Коротка історія:
У 2014 році, після початку війни на Донбасі, моя мама переїхала до Львова, де вдалося їй налагодити побут і знайти житло.

Пізніше вона займалася виготовленням сувенірів для туристів. З початку бойових дій з березня 2022 року мама активно долучилася до львівської волонтерської кухні та зараз також працює там як волонтер.

Ця волонтерська кухня — дуже популярна організація, там волонтерять місцеві студенти, багато людей з Польщі, Німеччини, Великої Британії, які допомагають.

Паралельно вона в’язала іграшки в стилі амігурумі, серед яких були мілітарні іграшки та іграшки на тему ЗСУ. Ці іграшки знаходили своїх власників через благодійні аукціони або як подарунки для бійців, деякі зараз перебувають на фронті.

Втім, фінансова ситуація залишається складною, і ми задумались про можливість продажу іграшок якімось чином через онлайн.

Таку іграшку можна подарувати другові, тімліду або дівчині.

Senior JavaScript Розробник (або веб-мавпа)

Вічний супутник розробників

Жабеня Пепе у светрі JavaScript

Білка Гофер — талісман мови GO

Питання для спільноти DOU:
— Чи купили б ви такий сувенір для свого робочого столу чи в подарунок близькому?
— Яка ціна в гривнях для такого сувеніру вам здається справедливою? (На виготовлення однієї іграшки потрібно 7-8 годин роботи).
— Чи хотіли б ви можливість кастомізації іграшки або створення іграшки на замовлення?
— Через які платформи можна спробувати реалізувати такі сувеніри? (Instagram, Facebook Marketplace, OLX, Etsy?)
— Чи варто розглядати зарубіжні площадки для продажу?

Дякую за вашу увагу та відгуки!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Одна моя подруга зорганізувала 10 років тому продаж українського рукоділля за кордон через інтернет, бісер, вишивка тощо. На сьогоднішній день це сталий прибутковий бізнес. Справа в тому, що це товари які користуються попитом переважно у жінок. 70% ІТ-шників в усьому світі — чоловіки. Якщо ви зорганізувати збут товарів через eBay наприклад, це може стати доволі прибутковим бізнесом і йдемитьмя вже швидше про оптову закупівлю сировини, та ієрархію в середені компанії коли доведеться підвищувати майстринь до мастерів які навчатимуть та коучимуть нових майстринь, а подекуди навіть і майстрів. P.S. Гофер вийшов класно.

Згадала і свою таку знайому, яка продає на міжнародному ринку (деталей — де саме продає, на жаль, не знаю). Так от, пропонує вона не самі готові вироби, а щось по типу майстер-класів до них — схему вʼязання та всі необхідні для цього матеріали. А отримувач уже сам може звʼязати собі виріб своїми руками.
Не знаю, чи вийде так зробити з іграшками — можливо, вони складніші у виготовленні, ніж вʼязана спицями кофта/шкарпетки тощо.

Вітаю, дякую за докладний відгук, мама також працює із бісером, вміє робити вироби з нього, думаю над цим варто подумати додатково 🤔

А як з доставкою? Там же доставка буде коштувати як 1-2 іграшки такого формату + податок

Там доволі не за дешево воно продається. Я сам був сильно здивований але бізнес доволі суттєво стрельнув. Від невеликого стенду на виставці рукоділля в Хатобі у тих в кого це хоббі таке, типу клуб любителів домашній компьютерів, де таких людей ще повно як і стендів. До продажів в інтернет, написання накруточних скріптів на сіленіумі задля продвигагня товару на платформі і «манинингу» коли декілька ноутів сутками накручують рейти товарам, до пошуку приміщень, купівлі комерційних машин тощо. Тоді в Хатобі ніколи би не повірив, що воно може так стельнути. Просто подруга не знала, що воно неможливо.

Зазвичай такі речі дістаються десь на конференціях та презентаціях. Різні сумки, рюкзаки, футболки тощо. Ще буває компанії роздають в якості мерчу, наприклад за вислугу років 3-5-10 років тощо. Та це виготовляються на замовлення, по дизайну.

Взагалі ідея дуже прикольна. Ціни ставте такі за які було б цікаво такі іграшки робити, ІТ спільнота не бідна загалом, і можуть собі дозволити різні речі купувати.

Я б порадила зв’язатись с ІТ компаніями та їх HR відділами, і запропонувати закупівлю таких іграшок, це буде цікаво якщо в компанії є звичка дарувати корпоративний мерч співробітникам, а тут прям можна під кожну людину індивідуальну іграшку замовити. Ну як ідея.

Доброго дня, гарна порада, можливо справді варто зробити невелике портфоліо та зв’язатися з компаніями, може десь це знайде позитивний відгук

Купила б фіолетового php-слоника невеличкого :))

1. Купив би собі Голефа (але чому це білка? Наче. взагалі інше сімейство гризунів :-))
2. Про ціноутворення не скажу. У таких кастомних штуках купую те, що подобається не перепитуючи ціну
3. Мені особисто це ні до чого, але думаю комусь сподобається
4. Instagram колись пробували просувати — марна справа як на мене. Спробуй на звичних для України маркетплейсах. Може десь є тематичні крамниці із IT літературою — із ними можна запартнеритись
5. Так, але кажуть там потрібні люди із досвідом на цих майданчиках бо нічого не вийде.

Підписатись на коментарі