Отримання USD на валютний рахунок ФОП

Які є варіанти для отримання USD на валютний рахунок ФОП (в USD) від закордонних клієнтів? Бажано з функцією оплати через PayPal для клієнта. Інтернет-еквайринг, де можна надсилати запити на оплату з інвойсами на електронну пошту працює тільки переводячи в гривню та без можливості оплати з PayPal, на жаль.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Через Payoneer можна легально вивести гроші на валютний рахунок ФОП і з нього сплатити податки. А от PayPal ні — він не працює з ФОП в Україні.

а у вас є якісь лінки та пруфи позиції податкової щодо цього? заздалегідь дякую!

Від податкової в мене пруфів немає. Є перекази проведені з Payoneer на валютний рахунок ФОП в Monobank і сплачені податки з нього.

Скажіть, будь ласка, а може хтось працював з Interkassa?
Бачу, у них там є можливість створити платіжне посилання, а клієнт, наче, може сплатити за допомогою PayPal.

В кінці вересня писав їм, сказали, що нові проекти тимчасово не підключають. Або я їм просто не сподобався

Мені вчора відповіли те ж саме. До речі, опції PayPal для оплати клієнта немає.

Ходили легенди що можна припертись в іноземний банк та в ньому відкрити рахунок під свій ФОП. Скільки кругів аду треба пройти з перекладом документів щоб це сталося — поки не знаю.

припертись в іноземний банк

Як зробиш оце (перетнувши кордон)
Позбався оцього

свій ФОП

Гарна порада, буду платити 25% замість 5%.
Більшість країн зараз претендують тільки на доходи фізичних осіб, без ФОПів.

Ну їдь до німеччини
Сядь на «пособіє»
І отримуй фоп

Ну положим ты платишь не 5%, а 5% + ЕСВ + банк крысит на курсе до 3%

Честно говоря, будь у меня выбор я бы лучше платил 20% в Польше, зато без the клоунов, рассказывающих что надо ФОП вообще запретить. И без закупок на мои налоги барабанов в бомбоубежища и без ремонтов стадионов в селах на 2 тысячи человек.

ЕСВ копеечное, а вот деньги мимо украинских банков и гривен пускать — маст хев.
Еще в начале года успешно биллил вайз-поступления как ФОП, пока налоговая не придумала свою постанову и не отказалась от этих денег.

Эмм, налоговый инспектор не особо компетентный попался.
В НКУ четко прописаны возможные пути получения денег за деятельность ФОП, все остальное можно хлопнуть 15% налогом и выгнать ФОП с ЕН.

dou.ua/forums/topic/43738 — я про цей топік, тут не про інспектора

Ну найдутся ж те, кто попытается Wise показать в отчете ФОП. И будет им больно.

Ну я весной показывал — и что?
Больно всем будет если налоговая реально начнет ФЛ трусить, если все счета по всех банках и в т.ч. все платежные системы обложат НДФЛ+ВС

Если в следующие три года будет проверка твоего ФОП и обороты по банковской выписке не сойдутся с данными отчетов — тогда и узнаешь.

EDIT: Мы живем в самой лучшей стране, и я не исключаю что введут какие-нибудь автоматические проверки или что не обяжут банки самостоятельно передавать в ДФС сведения об оборотах ФОП.

+ ZUS, який через 2.5 роки після початку діяльності буде 2799 злотих на місяць (дані на 2024 при доході 300К+ злотих на рік).

Тобто 12% + 665$ у перспективі.

Поки не настав цей Duży Zus і дохід меньше 300к злотих на рік, то так, zus не дуже страшний.

Нужно в обратной последовательности, сейчас налоговая их не закрывает окончательно оправдываясь тем, что у них военное положение, типа работают они в окопах в очень тяжёлых условиях

Мої користуються цим www.bill.com, але під капотом там SWIFT, просто це як обгортка із багатьма зручними функціями.

Заводите бізнес-акаунт в Wise, Revolute чи іншому віртуальному банку, створюєте акаунт PayPal не в Україні, прив’язуєте рахунок до PayPal, відкриваєте на прийом платежів.

Щоб не було питань в майбутньому, обов’язково вказуйте, що це — рахунок PE, і коли будете заводити гроші в Україну — в жодному разі не з бізнес-рахунку і НЕ на ФОП-рахунок в Україні.

І не забудьте декларувати весь дохід на бізнес-рахунок і сплачувати з нього податок.

Ці поради не підходять тому, хто зназодиться в Україні. навіть якщо намутити якісь схемки то моде вилізти пізніше і рахунки заблокують (

Wise, Revolute

). Тому не спішіть користуватись цією порадою

dou.ua/forums/topic/39360

Напряму така схема не заборонена Законодавством України. Проте, звісно, ДФС може «дої.атись», але в суді вони програють.

Будь-звідки отриману в Україні валюту легально треба переводити в гривню, щоб користуватись. Інакше, як вам вже написали, то сірі схеми, тому на ваш особистий розсуд

Питання поки не про користування, а саме про отримання в USD на рахунок ФОП. Для користування, звичайно, треба в гривню переводити.
Можливо, щось є окрім SWIFT, тому що він коштує близько 30$ і клієнту треба йти у відділення банку для відправки, також треба чекати кілька днів, це незручно. Хочеться мати якийсь більш швидкий, простий та дешевший спосіб переказу. А про PayPal питав саме як спосіб оплати зі сторони самого клієнта. Чи не підкажете якійсь варіанти?

Я отримую з Європи, тому це Sepa платежі в євро. Швидко, дешево на ФОП моно

SWIFT як на мене — вже перевірений способ, з яким особисто в мене не було жодних проблем. Іншими варіантами не користувалась, так вже склалося.

З усім погоджуюсь, окрім:

також треба чекати кілька днів

у мене SWIFT приходить на наступний день зранку в 95% випадків, в решті — через один день

клієнту треба йти у відділення банку для відправки, також треба чекати кілька днів, це незручно

Є онлайн банкінг, і ходити не треба.
Переказ триває 1 бізнес день.

Мені на USD ФОП клієнт один раз зарлатив через Wise. Може Wise дозволяє зробити клієнт_paypal => клієнт_wise => ти_фоп.

Ось такий онлайн банкінг, про який Ви кажете мене і цікавить. Але чи не розцінюється зарахування з Wise як дохід фізичної особи, а не ФОП?

Я особисто натикався на таку консультацію юриста. Сподіваюсь він має рацію — www.youtube.com/watch?v=-geETc61x_4

не буває швидше.дешевше.простіше...
якщо клієнт в США — то там тільки свіфт. або оплата напряму картою через сервіси виставлення інвойсів наприклад фонди.юа — але це буде дорожче $30
якщо Європа то краще сепи нічого нема...

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

А що є варiанти окрiм як вiдкрити рахунок ФОП в USD в тому ж Монобанку ? :)
Paypal щоб прийняти USD, то тiльки сiри cхеми.

Є відкритий рахунок ФОП в USD в Приваті. Можливо, для отримання на нього є щось окрім SWIFT?

Отримуєш на рахунок гроші і не їбеш мозги ні собі ні людям

Відправити SWIFT для клієнта коштує близько $30, а також йому потрібно для цього йти в фізічне відділення банку, платіж йде кілька днів. Тому якраз такий спосіб менів здається більш складним і довгим. Хочется якийсь більш швидкий та зручний.

Це не зовсім так. У всіх тепер є мобільні додатки і з них можна відправляти в тому числі свіфт.
Насправді свіфт це реально найпростіший є повністю законний варіант

Задайте це питання в підтримку монобанку — вони запропонують варіанти.

Нам відправляли свіфти через револют, то казали що дуже зручно і без відділень.

Клієнт свіфт може відправити зі свого бізнес рахунку, Вайз, наприклад, якщо його локальний банк не має такої опції. Це буде онлайн, але все одно свіфт

SWIFT — поки єдиний інструмент для отримання грошей на USD ФОП-рахунок в українському банку. Можете попросити слати гроші рідше, акумулюючи певну суму, тоді SWIFT не здаватиметься таким дорогим.

Підписатись на коментарі