7 січня — нова дата святкування Дня програміста. Результати голосування. UPD

Привіт, спільното!
Минулого року ми запитали у вас, коли варто святкувати День програміста. В голосуванні взяли учать понад 3 300 айтівців, 44% з яких виступили на підтримку 7 січня. Цього дня світова спільнота відзначає Міжнародний день програміста.

Раніше День програміста святкували кожен 256-й день року, але свято виявилося з російським слідом.

UPD:
Асоціація ІТ Ukraine також провела незалежне опитування з метою визначити нову дату професійного свята. За його результатами, понад 52% опитаних бажають приєднатися до International Programmer’s Day, який відзначається 7 січня.

«Ми прагнемо того, щоб 7 січня стало професійним святом не лише для програмістів, а й для кожного з 330 тисяч ІТ-фахівців, які працюють в ІТ-індустрії України.», — коментують в Асоціації ІТ Ukraine.

Також вони повідомляють про підготовку звернення до влади для законодавчого закріплення в Україні 7 січня як Міжнародного дня програміста.

Чи будете святкувати? Є пропозиції, яку традицію започаткуємо 7 січня?

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Та хай буде 7ме... Тільки з 13 жовтня був якийсь «тайный смысл», була інтрига. А 7му чому? Просто тому, що комусь це в голову взбрєнділо? Я не знайшла даних про причину вибору саме цієї дати.

Скажите, а размер байта тоже москали придумали? Потому что выглядит так, что дурачок Медведев решил показать, что он в тренде и сделал старый мем законом РФ.
А уже если оглядываться на то, что празднуют за поребриком, то думаю надо начинать с переноса Нового Года на лето.

Байти не вигадали але вигадали саме свято, і якось по*** до чого вони це привʼязали. Якщо до тебе це не доходить то напевно і не дійде.

То есть я правильно понял, Медведев умница?

Ну я ж написав що не дійде, це очевидно. По вашому прикладу скажу таке: поки ви не почнете спілкуватися українською то навіть не пробуйте зрозуміти.

А вот тут ты смачно унизил державну мову..

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Автора статті, ви хоч якийсь надайте адекватний пруф лінк звідки ви виріщили що 7.01 це «міжнародний».... Бо щось гугл видає якісь не зрозумілі «жовті» сайти що до «International Programmer’s Day». Якось виглядає як «Самі придумали, самі накрутили, самі вирішили»

Пффф... Я, звісно, розумію, що міжнародний день програміста як 256 день року започатковано російським презиком у 2009 році і нам слідувати цій традиції огидно, але обирати дату як спосіб замилення очей — це якійсь сором і бутафорія. Це навіть не дотепно.
Більше того, називати це «міжнародним» святом, коли ніхто про нього не знає — це теж якось дивно. Ну, блін, якщо б це було оголошено в ООН то хай би з ними. Якщо б навіть це був якійсь всесвітній тренд в соцмережах, але... 300 людей проголосували на доу.... Серйозно?

міжнародний день програміста як 256 день року започатковано російським презиком у 2009 році

Чувак, эта хохма появилась ещё во времена перфокарт.

думаю такі результати голосування тому що «7 січня (Міжнародний День Програміста)» звучить як щось офіційне і визнане у світі. Весь світ святкуює 7 січня? ну ок тоді і ми з ними, чому б ні.
Але по факту, якщо загуглити чи спитати в GPT — пише що 12/13 вересня. Щоб щось видало про 7 січня треба буквально гуглити «programmers day 7 january». Чому саме 7 січня — взагалі немає інфи.

«4 квітня (Міжнародний день Інтернету)» теж забирає аж 15%, я так думаю чисто через слово «міжнародний» у назві пункту. Хоча взагалі хз, звідки взяли цю дату. Якщо гуглити українською — то є якась інфа на малонадійних сайтах, якщо англійською — взагалі немає згадки про 4 квітня.

4.04 — це вже давно відомий День Інтернету. Хоча, не знаю наскільки він міжнародний. Про 7 січня справді вперше чую.

Ну правильно
Якщо різдво перенесли а свято потрібне..

При зміні релігії або політики так і робили
Свято в день іншого з примусовою участю

Насправді «день когось» само по собі радянська спадщина, у слід планової економіки. Взагалі на п’ятницю 13 вересня зазвичай припадало, так виходило що це і є число із індексом 0xFF. Хтось і колись вирішив, що це прикольно. За таким принципом можна і 0 і день ставити і 0xF тобто 16 січня ставити, був день першого байту, буде день першої тетради. 7 як я розумію йде десь із владних кабінетів, які грають в 15, бо напевно, більш вагомих проблем, після того як церква нарешті за багато сторіч оновила календар до набагато більш точного, нема. Ну принаймні, індустрійні не ліквідують, вже добре. Думають за корпоративи в офісах, аніматорів, КВК команди тощо, щоб не тільки у прокурорів на весіллях виступати.

я ось вирішив що буду святкувати 01 січня, 02 січня, 4 січня, 8 січня, 16 січня... :)

Ну так можна дійти і до святкування окремо взятих комітів.

Раніше День програміста святкували кожен 256-й день року, але свято виявилося з російським слідом.

Исходя из того, что праздник 7 января — тоже имеет российский след (пусть не программерский, но религиозный), то

Є пропозиції, яку традицію започаткуємо 7 січня?

предлагаю каждое 7 января проводить геймджемы с одной из тем на выбор:
— «Программерское Рождество» (т.е. 25-е декабря — обычное Рождество, 7-е января — программерское),
— «Российский след»
— «Нулевой программист» (об этом чуть ниже)

Чи будете святкувати?

Разумеется. Ибо Иисус был таки программистом) Доказательства? После того, как его распяли, он воскрес, а воскрес он потому, что он до этого сделал бэкап себя, а бэкапы обычно кто делает? Правильно, программисты. :-)
Поэтому Рождество Христово вполне можно считать днем рождения самого-самого первого (точнее нулевого) программиста, который потом (в 19-м веке) научил Аду Лавлейс делать бэкапы, и заверте...

российский след

не дивіться в той бік і не будете бачити ніяких слідів. день як день. все совкове потрібно забувати

Ісус був DevOps, син сисадміна. Колись тоді Моісей скачав текст Біблії з хмарини, а Ісус продовжив це та обіцяє життя у віртуальному світі усім, хто вірує у клауд 😉

UPD:
Асоціація ІТ Ukraine також провела незалежне опитування

нє, ну це все змінює...

Накидали технічних дат, розтягнули голоси і тепер видають відсутність фаворита за однозначну думку більшості... А де другий тур? Де третій?

*Тут має бути жарт про те, щоб ходити на колядки до програмістів на 7 січня*

Якщо хтось не помітив: у 2023 році 7 Січня та 25 Грудня — офіційні вихідні, у 2024 році — 7 Січня вже не офіційний вихідний. Отже фактично ІТшників примусили безоплатно працювати зайвий день!
У зв’язку з цим пропоную започаткувати традицію 7 Січня, День Програміста зробити Offline Day!
У цей день програміст має не виходити на зв’язок з роботою жодним способом. Якщо з роботи телефонують — не брати слухавку.
Мета цієї акції:
— Надати програмісту змогу хоч день перепочити у «інформаційній тиші». Хто зможе — краще взагалі вимкнути комп’ютер та телефон.
— Показати босу що програміст — людина, а не віддалений ресурс, який завжди доступний для роботи у будь-який час дня чи ночі.
— Надати змогу відчути справжню цінність програміста, коли усе ляже і бізнес буде втрачати тисячі доларів за кожну годину, коли програміст недоступний.
— Надати можливість перевірити чи взагалі програміст потрібен на тому проекті, де його тримають. Чи може і за його відсутності нічого не зміниться.
— Якщо у цей день програміст ще потушить сервери — то це можна вважати вагомим вкладом у боротьбу з глобальним потеплінням.
Отже у день нашого свята: вирубаємо усі сервери, босу і клієнтам відсилаємо листа з пропозицією піти на природу, вимикаємо ноут та телефон і їдемо на офлайн зустріч з друзями у пабі.

Який чай заварювали? ☕
Бачу добре загрібає 😉

В мене оплата погодинна, замовник оплатить 7 січня)) Офіційні свята та державні вихідні, які не беремо протягом війни, також оплачуються.

День програміста ніколи не був вихідним

Підписатись на коментарі