У Європі зростає популярність російського пошуковика Yandex на Android

Антимонопольна політика ЄС зобов’язує Google пропонувати користувачам Android пошуковик на вибір. Bloomberg повідомляє, що через це в ЄС зростає популярність російського пошуковика Yandex. Його досі не заборонили.

Пошуковики , які показуються на екрані вибору Android, подані в алфавітному порядку

Засновник компанії Аркадій Волож потрапив під санкції ЄС у червні минулого року — через поширення «Яндексом» російської пропаганди та кремлівських наративів. Однак Yandex досі з’являється на «екрані вибору» у 23 європейських країнах. Нещодавно він увійшов до п’ятірки найпоширеніших Android-пошуковиків в Німеччині, Італії, Чехії та Данії.

Частка «Яндекса» у Mobile Search Engine Market Share Europe. Джерело.

«Справжнє занепокоєння викликає те, що Yandex, пошукова система, явно пов’язана з Кремлем, все ще може працювати на нашому ринку ЄС. Питання не в екрані вибору, а в тому, що Yandex все ще є одним з варіантів», — зазначила Стефані Йон-Куртен, член Європейського парламенту від ліберальної партії.

Google цю ситуацію не коментує.

Як вважаєте, чи загрожує така популярність Yandex інформаційному простору?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тут gs.statcounter.com/...​arket-share/mobile/europe у Yandex-а стало 1.92% у жовтні, у вересні було 2.75.

Що вас дивує? Противникики лгбт, блм, діверсіті, інклюзивності, різних повісточок зараз наварюють на рашку, китай і хуйла. І таких багато.

До війни вони про рашку нічого не знали, а зараз знають, і в їх очах вона це антипод заходу з його перегибами.

Бачу протилежне коли прихильники лгбт, блм, діверсіті та інклюзивності скандують фрі палестайн.
espreso.tv/...​pi-na-pidtrimku-palestini

И что они по нему искать будут? Чего токого там найдут чего не надйут в bing например

ДОУ пробило очередное дно в плане качества подготовки статей.

Открываем ссылка на оригинальную новость:

www.bloomberg.com/...​t-blames-for-kremlin-lies

Там ссылка на вот эту табличку из «статьи»:

www.android.com/choicescreen-winners

Смотрим на название таблички и много думаем:

> The providers that will feature in the choice screen are listed in alphabetical order below.

И где тут про долю рынка?

В оригинальной статье была ссылка на данные по долям рынка, в которой видно что дола поделия Яндекса более-менее стабильная, и подозрительно резко вырасла только в сентябре (скорее всего проблема с исходными данными)

Хотя еще там видно что Яндекс стабильно держит второе место среди поисковиков по использованию, а такое на ДОУ показывать конечно никак нельзя.

«Если факты не подтверждают теорию, от них надо избавится. Или хотя бы не показывать»

EDIT: ССылка на данные по доле рынка: gs.statcounter.com/...​arket-share/mobile/europe

Бо держава не вірішує проблем а створює їх. Антимонопольщіки вони всюди однакові. Якщо продаєш щось дешево -пришиють демпінг, дорого — шитимуть «використання монопольного становища», як всі — монопольний зговір.

наша вата витягає це російське дніще в топ

Если инициатива госпожи Зеленской увенчается успехом и Гугль начннет жесткую модерацию для украинцев — я сам задумаюсь об альтернативах.

Як вважаєте, чи загрожує така популярність Yandex інформаційному простору?

Ні, навпаки якраз. Почитаєте спочатку брехню з наших ЗМІ, потім — брехню з російських, а істину знайдете десь посередині.

P.S. Є ще Yandex-браузер з автоматичним, голосовим, синхронним перекладом відео за допомогою ШІ. Мабуть тому й популярний пошуковик.

Це можна звісно і на FireFox поставити екскншн Text To speech addons.mozilla.org/...​on/text-to-speech-webext Власне це розробка самих Mozilla (Netscape) github.com/mozilla/TTS Власне те саме є як функція у Google з Ok Google, Apple Siri і т.п. Погратись цим прикольно. Фішка в тому що воно бере субтитри, та говорить їх голосом. Усе це працює так собі, не надійно.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

екскншн

Не дай бог таке ставити на Firefox (хрестиця)

нахіба нам статистика по яндекс браузеру?

чи комусь не все одно?

Треба більше мігрантів до себе пускати з кцпським паспортом — вони ж точно принесуть лише користь)

Дореч, це цитата одного піддослідного буквально минулого тижня, який поїхав з рашки не після початку так званого «СВО», не після окупації Криму і сходу, а лише тоді, коли почалась мобілізація, після чого ще продовжував працювати на одну велику компанію кілька місяців (зараз точно не знаю):

Новости Голландской языковой школы: мои дети научили одноклассников считать по-русски до шести😃

Ну ті хто є то «легіон», рдк та інші. Періодично ходять до дому лад наводити. Як на мене чудові хлопці, бажаю їм з рештою навести лад у себе в дома.

Користування яндексом це окрема клініка москалів, там багато чмонь виїхало і до війни ще, звісно вои люблять zaporebric технолоджі. Щоб хтось у здоровому глузді користувався цим гівном я не бачив жодного разу. Я пробував цю хрінь ще у далеких нульових, лише ядовито-жовтий дизайн татьянича розрвива очі, те що він не дотягував до гугла не варто і згадувати.

Ну так скільки хороших рузьких виїхало
Той же джетбрейнз

«Яндекс явно пов’язаний з кремлем» — хочь якісь докази є ? Окремо взятий керівник, розповсюджував напевно щось, так він особисто під санкції і потрапив (хоча безумовно не треба применшувати вплив керівника на компанію, він завжди був і буде суттєвим). Ще нещодавно Кремль намагався їх закрити та націоналізувати, так само як із НТВ зробив. Так чи інакше в Європі по суті нема ні свого Bing ні свого Яндекс на свого Baidu, може якісь Рамблер-и та Yahoo є там про них нічого не знаєм, тобто нема і компаній які так вміють в маркетинг як вміє Яндекс, от і результат. Напевно доля росіян за кордоном суттєва доля, та всеодно ніхто не забороняє кому завгодно користуватись тим пошувиком яким він хоче (крім Українцям Індексом, бо провайдерів зобов’язали його забанили, зато усі сидять в телеграмі який ніби "не пов’язаний з кремлем хоча нема жодних доказів зворотнього як і підтвердження).

Так і де там інформація така крім того, до в них проблеми та ризик дефолту через санкції які на них накладено NASDAQ ? А також там же написано, що головний офіс компанії зареєстровано в Голандії, тобто при усіх інших по усіх документах Яндекс це голландська компанія із філією в федерації, її навіть голландський уряд може заставити вийти з російського ринку. Я ХЗ де там щось якісь офіційні документи, що компанія «пов’язана з кремлем», може якісь військові розробки робить, виготовляє та росповюджує пропаганду і т.п. ?. При тому безумовно, путлер може взяти за яйця абсолютно будь яку російську компанію і зробити із нею усе, що заманеться. Його влада повністю необмежена — це диктатор. Тому коли Телеграм можна, а Яндекс не можна особисто у мене викликає когнітивний дисонанс. Та і просто політика подвійних стандартів. Luxoft там або Wargaming працюють через компанії прокладки, яким «продали бізнес» тобто операція «сліпий траст » і усе в порядку це не обхід санкцій. Інші типу Яндекса або 1С і т.п. — стали злом бо мають європейських та американських конкурентів. Моє розуміння — або усіх, або нікого, або по рішенню суду.

Те що норміси користуються одним сумнівним лайном не значить, що треба користуватись і всім іншим. Бо їм дай волю, вони і пошту на яндексі чи мейлру заведуть і в ВК з однокласниками сидіти будуть, як до 2022. Хоча кому я розказую, ми ж адін народ, какая разніца.

Ну «разніца» є. Є конкретні суки, що по нам стріляють і усе інше роблять і їм подібні і серед них з : Криму, Донецьку та Луганську не мало сепарів, їх сотнями тисяч нараховується. Що ми з ними один народ какая разница ? Коротше хто хоче йти в примітивізм то його справа, особливо коли з Канади там чи Європи, куди втекли за хабаря. Тут теж постає питання «какая разница». Як на мене, з російськими опозиціонерами у мене набагато більше спільного, ніж з корупціонерами.

кацапська консерва, до тебе лише одне питання — якого XYя ти тут робиш?!

Я бачу за останній тиждень-два на ДОУ якось раптово стало багато анонімних пасивних патріотів. Це на ботів бюджет затвердили, чи просто десь банку з лайном забули закрити?

Якісь питання? Можу відповісти в приватних повідомленнях! Не анонімно і не пасивно й не за бюджет! Може тоді дійде, що не всі дописувачі можуть бути ботами? Що скаже, секретар консерви?

А кішко-дружина?

Норму не виконав, тому наступний місяць саме він — кішко-дружина.

Я навіть і не думав, що в 2023 треба шукати

підтвердження

симбіозу Яндексу і Кремля, але ось раз

Какие проекты есть у Сбербанка и Яндекса. Сбербанк и Яндекс продолжают активно сотрудничать: в частности, Сбербанку с 2013 года принадлежит 75%-1 рубль (банк вложил $60 млн) в компании Яндекс.Деньги. Банк совместно с компанией развивает финансовые сервисы Яндекс.Денег (кошелек, эмиссия карт, сервисы для краудфандинга и прочие) и Яндекс.Кассу. В 2017 году банк инвестировал 30 млрд рублей в совместное предприятие с Яндекс.Маркетом. Банк и компания создали маркетплейсы Беру и Bringly.

ось два

Государство получит возможность контролировать решения компании, связанные с национальной безопасностью. С этой целью Яндекс забирает у Сбербанка «золотую акцию» и передает ее в специальный фонд, куда войдут представители пяти университетов, школы управления Сколково и РСПП. По новым правилам, фонд, владеющий «золотой акцией», сможет блокировать любые сделки с более чем 10% акций Яндекса, а также выдвигать кандидатуры двух членов в совет директоров Яндекса.

А якщо Сбребанк і Сколково то не Кремль, то шо тоді Кремль?

В європейські країни масово переїхали московити після мобілізації 21 вересня 2022 року тому очікувано, що їх локальний пошуковик є в топ 5

Взагалі-то московитів туди переїхало досить мало. А от мільйони українців переїхали

Тільки в батлтійскі країни виїздили по 300 000 людей на день. Там звісно усякі виїздили включно з оголтілими рашистами, та факт є факт в більшості випадків це в такий спосіб вони пішли на майдан. Бо знають в них навіть як в Білорусі не буде, просто застрелять із танків та кулеметів та і усе. Тих хто протестував на початку, жорстоко побили, катували декого посадили до тюрми. В таких умовах — звалити, абсолютно адекватна форма протесту, з тоталітаризмом беззбройним чином боротись нема сенсу — вб’ють та і по усьому.

Откуда такая информация вообще? ) Это конечно твое мнение, но когда доходит до таких цифр неплохо было бы предоставлять пруфы, для информационной гигиены)

Ти що реально каца слухаєш? ))))))))))

кацапська консерва, до тебе лише одне питання — якого ти тут робиш?!

Чесно кажучи новина на чорно-піарну заказуху схожа, чим нажаль користуються послідовники Балмера. У усіх європейських країнах Bing по статистиці намальований на першому місці, в чому особисто я дуже сумніваюсь.

Так це просто топ 5, вони по назві відсортовані

Це не Топ-5.
Це список пошуковиків на стартовому екрані, з яких користувач може вибрати, яким провайдером пошуку він буде користуватися.

Підписатись на коментарі