Захищений та енергоефективний смартфон
Я періодично дивлюсь на захищені смартфони і захищені ноути. По-перше, просто цікаво, а по-друге, мені подобаються надійні речі.
І щось із смартфонами все погано, або я не туди дивлюсь.
Майже у всіх брендів є ноути з
А ось зі смартфонами все погано. В кращому випадку — буде захист від вологи. металевий корпус чи зі спеціального пластику — скоріше виключення. Є «захищені» бренди — але вони майже всі не живуть (як бренди) довше року-двох і це аж ніяк не викликає довіри, бо якщо десь і була гарна модель — її вже, скоріше за все не випускають і навіть бренду того вже немає. Про «залізо» таких моделей я взагалі-то мовчу. Назвати його «конкурентним» до середнього смартфону зазвичай не можна.
Саме банальне — у мене донька роняла ноут зі столу — він досі працює. Розраховувати на те саме від смартфону можна лише випадково. Я якось впав на велосипеді і смартфон вилетів теж — його вберегло лише те, що в мене дуже товстий футляр і він ще був у захищеному підсумку (товста тканина і м’які стінки).
Я ніби-то розумію, що риночок і отета все. Нікому це не потрібно. Але трошки не розумію — чому. Невже замало туристів, військових чи інших людей «у полі» яким потрібні, хоча-б месенджери та пошта?
До налаштувань енергозбереження теж купа питань. У родини декілька різних самсунгів у користуванні — при перемиканні у режим енергозбереження майже неможливо вибрати які саме апки будуть доступні — наприклад gmail додати можна, outlook — ні, а на іншому — навпаки. Те саме з месенджерами — Whatsapp додається майже всюди, Telegram — ні, причому там, де додається Telegram не додається Whatsapp. Ці обидва месенджери — тільки приклад. Тобто організувати загальний чат на групу у режимі енергозбереження — той ще квест.
Що для вас захищений смартфон? Які вважаєте надійними? Якщо є досвід використання «в полі» (довше, ніж поїхати на шашлики з друзями на день) — що порекомендуєте, якщо потрібні пошта, месенджери та дзвінки? І дуже бажано — щоб воно не глючило і поновлювалось хоч пару рочків після виходу моделі. Також непогано, щоб на момент виходу там була актуальна версія ОС, а не застаріла вже на момент виходу кілька років як...
П’ятниця... тож, будь-які думки на цю тему... ( до того-ж — «Зима вже близько» ;) )
34 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів