Захищений та енергоефективний смартфон

Я періодично дивлюсь на захищені смартфони і захищені ноути. По-перше, просто цікаво, а по-друге, мені подобаються надійні речі.

І щось із смартфонами все погано, або я не туди дивлюсь.

Майже у всіх брендів є ноути з MIL-STD 810G та іншими тестами на захищеність. Металевий або спеціальний пластик — корпус і таке інше. І при цьому ці машинки цілком конкурентні по «залізу».

А ось зі смартфонами все погано. В кращому випадку — буде захист від вологи. металевий корпус чи зі спеціального пластику — скоріше виключення. Є «захищені» бренди — але вони майже всі не живуть (як бренди) довше року-двох і це аж ніяк не викликає довіри, бо якщо десь і була гарна модель — її вже, скоріше за все не випускають і навіть бренду того вже немає. Про «залізо» таких моделей я взагалі-то мовчу. Назвати його «конкурентним» до середнього смартфону зазвичай не можна.

Саме банальне — у мене донька роняла ноут зі столу — він досі працює. Розраховувати на те саме від смартфону можна лише випадково. Я якось впав на велосипеді і смартфон вилетів теж — його вберегло лише те, що в мене дуже товстий футляр і він ще був у захищеному підсумку (товста тканина і м’які стінки).

Я ніби-то розумію, що риночок і отета все. Нікому це не потрібно. Але трошки не розумію — чому. Невже замало туристів, військових чи інших людей «у полі» яким потрібні, хоча-б месенджери та пошта?

До налаштувань енергозбереження теж купа питань. У родини декілька різних самсунгів у користуванні — при перемиканні у режим енергозбереження майже неможливо вибрати які саме апки будуть доступні — наприклад gmail додати можна, outlook — ні, а на іншому — навпаки. Те саме з месенджерами — Whatsapp додається майже всюди, Telegram — ні, причому там, де додається Telegram не додається Whatsapp. Ці обидва месенджери — тільки приклад. Тобто організувати загальний чат на групу у режимі енергозбереження — той ще квест.

Що для вас захищений смартфон? Які вважаєте надійними? Якщо є досвід використання «в полі» (довше, ніж поїхати на шашлики з друзями на день) — що порекомендуєте, якщо потрібні пошта, месенджери та дзвінки? І дуже бажано — щоб воно не глючило і поновлювалось хоч пару рочків після виходу моделі. Також непогано, щоб на момент виходу там була актуальна версія ОС, а не застаріла вже на момент виходу кілька років як...

П’ятниця... тож, будь-які думки на цю тему... ( до того-ж — «Зима вже близько» ;) )

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Здається, пан автор щось замислив? ;)

Так, щось таємниче і зле....
ВЛАДУ НАД ВСЕСВІТОМ!!! ХА-ХА-ХА!!!

Смартфон поміняти... ;)

Передивився перелічені смартфони: майже всі — кітайці ;(

Знайшов доволі непоганий, як за описом, Європейський (Німеччина) смартфон, навіть збірка заявлена в Німеччині.

www.gigaset.com/hq_en/gigaset-gx4

Залишу тут для інформації, може кому цікаво. А якщо хто має досвіт і щось про нього додасть — взагалі чудово буде.

Doogee V30 с поддержкой esim и при этом 2 слота под симку плюс карта памяти, батарей 10 000, полностью защищён, самое главное сеть ловила даже в блек аут.

Не рекомендую «захищені» телефони, окрім випадку якщо ви десь здибали Самсунг з назвою Active, або не підробний САТ. Набагато краще використовувати звичайний телефон з захистом від вологи + пластиковий корпус + плаский екран, упакований у всюдихідний чохол типу Spigen чи Otterbox. Смартфони у платикових корпусах досить надійні самі по собі, бо пластик гасить багацько енергії від падінь і ударів, а великий чохол завершить захист.
А дешманські «захищені» телефони по-перше тормознуті і напхані малварю, а по-друге ще невідомо як вони там всередині спроектовані.

ще в Самсунга є серія Xcover, остаттій Samsung Galaxy Xcover 6 Pro. В Xcover 4 точно був MIL-STD

Ulefone power armor? у меня 14про, 6/128 (есть 8/264), выглядит прилично, работает шустро, камера без претензий на люксовость. жпс подхватывает моментально, батарея указана 10000 но китайской мерялкой намерял около 6000. дня на 3 хватает с запасом, и еще есть беспроводная и обратная зарядка

ви заміряли скільки бере чи скільки віддає?)

взял через беспроводную зарядку 15вт

В мене зараз Oukitel WP19, заряджаю в середньому 2 рази на тиждень. Дешево і сердито, запчастини є, у випадку чого — викинув у смітник і забув.
В полі не буде мережі. Торрент клієнт(Flud) на телефоні дозволяє коротати довгі поїздки.
Єдиний недолік це швидше повербанк з функціями телефону.
По міцності сьогодні після 10 падіння на асфальт по захисному склу пішла тріщина, все таки через велику масу постраждала стійкість.
Blackview себе непогано показали. Випадково роняв на нього важкі предмети, падав з ним з мотоцикла, топив у річці і морі. Все пережив.
У самсунга є моделі з mil-std, але коштують вони разів в 10 дорожче і не впевнений чи їх взагалі зараз завозять в Україну.
Також треба розуміти що MIL STD це буде завжди досить великий і важкий апарат.

Blackview

Глянув що це таке — Blackview BV9300 Вага, 520 г , Ємність акумулятора15000 мА*год )
У цього

Oukitel WP19

взагалі 570 г і 22000мА*год

Ну, воно не настільки важке, щоб це було принципово для дорослого чоловіка... ;)

кропива працювала, а все інше не дуже цікавило. рік десь тому було

Доречі, я дивлюсь, що та модель йде зі старим андроїдом. Ви не в курсі, воно оновлюється до останніх версій?

І як щодо витрималості (фізичної) — корпус, скло, оце все?

сам не грався з ними, хлопці скинули модель, кажуть — бери нам отакі, купив-відправив, не думаю що хтось там заморочувався з апдейтом, воно під невеликий обсяг софту

Що для вас захищений смартфон? Які вважаєте надійними?

Для мене це CAT. Вже третій експлуатую, з мого досвіду живуть вони не менше 5 років, і це при не дуже обережній експлуатації (в мене попередній падав у працюючий бетонозмішувач, обійшлося подряпинами та миттям під краном))

Щось мене трошки бентежить відсутність відгуків або неоднозначні відгуки (наприклад на розетці).

Але подивлюсь. Дякую.

Він просто не масовий. Подивіться на амазоні.

У випадку падіння з мотоцикла не виживає. Хоча в мене тільки телефони Blackview поки таке переживали.

Blackview довго у вас жили?

Ну десь так і є — я відразу брав гарний чохол... Але ж...

iPhone — і ось докази:
youtu.be/...​nWLY8?si=U7V5uE8ycTjfZ0qJ

це ж стьоб, так? :)

googleprojectzero.blogspot.com/...​-into-nso-zero-click.html

щодо суто фізичної стійкості скляний корпус викликає купу питань.

А той факт, що у доньки новий айфон живе від зарядки до зарядки стільки ж часу, скільки і мій трьохрічний самсунг при приблизно однаковому часі користування в день — викликає ще купу питань і до енергоефективності.

не стеб — купити нову залізку — це розходи
а втрати доступ до своїх аккаунтів (вірніше якщо хтось ло них отримає доступ) — паролі, bank id, електронні ключі фоп — краще не ризикувати

я чудово пам’ятаю початок війни, коли купити потрібну мені залізяку було проблемою майже 3 місяці поспіль. І це був монітор! МОНІТОР! У Львові! Прийшлося взяти що було (бо треба ж працювати) і зараз це «що було» валяється на горищі бо навіть військові сказали — це лайно нам і даром не треба. У такій ситуації залишитись без зв’язку — це витрати нервів та часу, ага. Особливо круто може бути, коли ти залишишся без смартфону на пару днів, поки доберешся до цивілізації.

А щодо акаунтів — будь які смартфони ломають. І доволі часто ломають не стількі сам смартфон, скільки апку.

Забекапити у клауда не варіант?

Підписатись на коментарі