Чи реально переконати тих, кому «все одно під яким прапором жити»?

Ком’юніті, привіт!

Іноді зустрічаються люди, які озвучують думку, «що їм все одно під яким прапором жити. І можливо, якщо не чинити опір, то війна закінчилася б». Мене така позиція злить.

Спочатку я намагався переконувати емоційно, наводячи сотні аргументів. Сварився. Але це не допомагало.

Потім я просто почав показувати посилання на вікіпедію:

ru.wikipedia.org/...​оржения_России_на_Украину

У ній є поіменний список загиблих, згідно з яким кількість загиблих з боку рф приблизно порівнянна з кількістю загиблих українців з окупованих територій, яких мобілізовала рф.

Допомогає.

А як ви комунікуєте з такими людьми (особливо якщо це ваші, наприклад, старі родичі)?

Як переконуєте їх?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

28 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Я після 2014го нікого не переконую

Кого можна було переконати, той сам собі переконався і давно собі все вирішив. Кого не можна було — тому після 2014 нічо не поможе, тому наслюнявити й прикласти подорожник до лоба.

А як ви комунікуєте з такими людьми (особливо якщо це ваші, наприклад, старі родичі)?

Ніяк, в ж_пу таких родичів

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Як переконуєте їх?

Ніяк, навіщо?

Переконував людей я останній раз весною 2019 року, але 45% пішли вибрали клоуна, а 40% не прийшли взагалі (або спаскудили свої листочки).

Я так само боюсь заслинитись перед бананом
Бо мені добре буде, лиш коли москалям погано
Поки не пізно, ліпше вирвати декілька зубів
Бажаєш смерті москалю? Тоді їбаш його в собі
Не дякуй за мову заради предків на Соловках
30 років за мітлою, а в роті — присмак совка

Думаю що нереально.
Переконати своїх ватних родичів могли б ті, кого нахабні загарбники зґвалтували, коли територія, на якій вони проживали, була під окупацією, та про такий досвід людям розповідати боляче і соромно, особливо родичам, тому переконати ватників що різниця є, і дуже велика, не вдасться.
А оскільки тих, над ким нахабні загарбники знущаються, вони потім ще й вбивають, то переконати ватників, що різниця є і вона велика, ще важче.

Як переконуєте їх?

Все вони розуміють. Що українці для москалів це завжди був розхідний матеріал. Особливо старше покоління, на прикладі війни в Афганістані.

И в чём разница?

Україна робить тому що в неї вибору немає, вона не хоче і ніколи не хотіла цієї війни.
Раша це робить за власним бажанням і вони там всі люто кайфують від усього цього.

А в цілому прохання до адміністрації випилювати отаких кловунів(конкретно цей клоун Семухін із Одеси) до кожаєва в топку, реально заїбали вже. Бо одне діло накинути про бусіки та стадіони, а друге коли тушка реально не роздупляє основи.

Україна робить тому що в неї вибору немає, вона не хоче і ніколи не хотіла цієї війни.

Есть действия и есть последствия.
Непонимание взаимосвязи между действиями и последствиями не освобождает от наступления последствий.

Ну так розкажи нам, неграмотним, про «целі і паслєдствія». Давай, не соромся, тут нікого не здивуєш вже «нєдапущєнієм расширєнія НАТО на васток» і «расія просто защіщалась»

Ті хто реально втомився від війни, живе на прифронтових територіях

Устают от войны обычно в тылу. Потому что в тылу ничего не меняется, но ты находишься в подвешенном состоянии.

Для цього має бути щось іще крім кольорів прапору. Наприклад свобода слова, децентралізація, капіталізм, незалежні від центру суди тощо. А якщо все те саме — то вже наявне переконання не спростовне

ну щодо

свобода слова, децентралізація, капіталізм

до війни все це більш -меньш було просто багато хто цим не користвувався. але це зовсім не означає що цього не було.
І замість того щоб, наприклад, скиглити десятилітями, що їм не додали, можна було відкрити крамницю- перукарню- сто або фоп в it. (капіталізм)
або вибити нову дорогу до школи ( децентралізація)
ці «красавці» чекали пів життя, що за них все зроблять,і винна в усьому звичайно Україна.
тобто як резюме — ні, таких людей не переконати навіть за наявности перелічених благ

Кому, бляха, совкам розповідати про свободу слова та капіталізм?

Ви вважаєте, що в Україні і Росії все однакове, окрім прапора?

Не знаю, як зараз, але весною 2022 року було простіше виїхати через Крим, аніж добратись до Запоріжжя через 10+ руснявих блокпостів, коли поряд йдуть бойові дії. Я пройшов через перший варіант — виїхав на підконтрольну Україні територію.

автор надіюсь із окопа пише?

Надіюсь, Олег Коток, із окопа відповідає.

Я можливо пропустив який важливий движ і не розумію в чому сенс репліки «з окопа пишите». Можна прояснити як це відноситься до початкового питання? А то зараз схоже на рандомний вкид в стилі «ти не можеш буди правий, не вийобуйся, тебе ніхто не питав, закрий ***ло».

Update: Хоча навіщо я питаю. Мене ж просто проігнорують... Оскільки запропонувати обдуману їдею це одне, а просто вкинути це інше

тим до через Крим виїхати простіше, хоча там прапор не той
dou.ua/...​rums/topic/45830/#2713439

Чувак, ти свій «сайт» з народ.ру досі не переніс.

Он 2006 года, откуда я знаю какой там логин и пароль был?

Я не знаю, про що говорити з людиною, яка не розуміє, що тоді редагується не сайт, а прибирається посилання на нього в профілі. Але ця людина ще набирається нахабства когось посилати в окоп.

прибрав. я не знав що він є.
що я, дуже часто на свій профіль заглядую?

Ну власне. Людина, яка не потрудилася власний профіль від рашки зачистити, дорікає іншим, чому вони не кинули все і не пішли «в окоп».
А ще такі як ви, нав’язують хибну дихотомію — якщо не можеш піти в окоп, то дихай в ганчірку і навіть необов’язково елементарної гігієни дотримуватися.

я пост не читав, але я так зрозумів автор хоче пояснити іншим «як треба батьківщину любити». із окопа напевно пише?

Підписатись на коментарі