Як змінились ваші донати у цьому році? Опитування

Вітаємо, спільното!

Опендатабот оприлюднив результати свого дослідження про те, як донатять українці у 2023 році. За 9 місяців три найбільших фонди зібрали 12,5 млрд гривень.

Лідерство продовжує утримувати платформа United24, яка, до того ж, з травня поточного року почала збирати кошти на два нові гуманітарні напрями. Натомість фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

Найбільше донатів у період з січня по вересень 2023-го зібрала платформа United24 — 7,94 млрд гривень або 63% від загального обсягу. Майже чверть коштів — трохи більше 3 млрд гривень — отримав фонд «Повернись живим», ще близько 1,5 млрд гривень (12%) надійшло до фонду Сергія Притули.

Принагідно закликаємо донатити на Шарки, якою б не була ваша відповідь.
Збираємо 5 млн грн на 4 Mini Sharks для «Альфи» СБУ. З вашою допомогою ми готові заряджати наших військових усім, чим треба, аби вони сантиметр за сантиметром очищали Україну від клятої русні. Всі деталі — у цьому топіку!

Як змінились ваші донати у цьому році?

6%
12%
33%
22%
26%
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доначу постійно і в перші дні війни і зараз, але вже обираю звичайних людей, не медійних, тому що вважаю що медійним легше закрити збір.
Хоча на супутник скидала)))
Ось зараз прийшов час і самій збори відкривати та збирати, і що я бачу, чужі люди активні, донатят, репостят, свої, маю на увазі знайомі дуже тяжко і важко, потрібно просити про репост не кажучи про гривню
Але, хто як не ми, хтось подає патрони, а хтось гривню.

Велика компанія. Є робочий чат де постійно відбуваються збори від когось із колег.
Доначу на абсолютно кожен збір 1к.
Помітив що якщо раніше було 2-3 нових зборів кожен день, в середньому, то зараз менше

Перших півроку кидав щодня фіксовану суму на рахунок ЗСУ через додаток банку; далі (і наразі) доначу майже щодня на локальні збори військовим своєї «сільської» громади, адже хлопців служить багато, а населення громади невелике. Виходить приблизно до 30% зп.

Не доначу Притулі, в остальному змін нема

І шо, прямо якась реальна аргументація є, чи старе добре «а де супутник, а де чеки, 20 відсотків, ряяяя»?

Мені особисто не подобається ідея іменних фондів.
Пан Сергій підвищує собі впізнаваність, медійність і т.п. маючи явні політичні амбіції. На мій особистий смак робити це за рахунок громади — не ок. Хоче власне ім`я і прізвище гравіювати на мавіках і тепляках — нехай за власний кошт їх і купляє.
Гадаю що я не один так думаю, але при цьому сумнівів у доброчесності цього фонду поки не маю, просто надаю перевагу іншим фондам.

Хмм, що ж, така точка зору дійсно має право на життя

Спочатку донатили велику суму в один фонд кожен місяць. Зараз ставлю експеремент — 100- 200 грн на будь який збір який бачу. Буває виходжу за очікуваний бюджет.

Спочатку вторгнення донатив багато, потім менше, зараз вийшов на 60-70% доходу, але це максимум на 3-4 місяці, потім закінчаться долари.
Доначу виключно на ПЖ, раз на місяць кинув кошти і забуваєш про збори на місяць.

В основному доначу на маленькі банки, які відкривають знайомі для близьких.
Це переважно авто та дрони. Окремо допомагаю дітям ВПО

Доначу досить емоційно інколи більше інколи менше.
Десь 10-30% від доходу в місяць

Точно обхожу стороною всі ЗЕ!фонди «державні» аля united24
Також «срочні збори» незрозуміло кому і від кого

Великі суми або певним фондам — до яких є довіра або коли хочаб знайомі що репостять збір — реально знають тих людей

весною трішечки підняли зп, тож і донат піднявся до майже 30% від зп, економлю на всьому чому можу.

Доначу як і донатив звʼязку повітряних сил, спілкуючись з командуванням та офіційно все передаючи по акту, маю довіру до них, а вони до мене.
На це йде 1 — 1.5 тисячі доларів на місяць з ЗП + все що зароблено консультаціями + Ваші донати, загалом виходить 100-150 тисяч на місяць.
Якщо є бажання — долучайтесь, dou.ua/forums/topic/40604

Також підтримую медиків 97 бригади, яких знаю особисто. Туди турнікети, аптечки, та протизастудні купую. Десь на 500 в місяць.
Ніколи не донатив у великі фонди.

Такі справи.

Трохи змінив тип донатів, спочатку просто гроші кидав по банкам, зараз пробую всяке:
— то право на аукціоні на концерті купив
— то пачку ноутів скупив та відправив
і таке всяке. Логічних пояснень немає, просто отак.

Дуже цікаво подивиться статистику щодо донатів на фонди та донати на конкретні підрозділи де свої друзі і знайомі. Я на початку війни донатив все на ПЖ та Притулу! Лютий $2,5к, березень — $1,5к, потім потрошку менше і менше, а з серпня 22го сам збираю грощі і купляю те що потрібно знайомим військовим. І багато так робить. Або самі, або через знайомих, допомагають беспосередньо військовим не через фонди. Зараз доначу 300-500$ на місяц. Але вже розподіляю між своїми зборами, друзів, та трошки до великих фондів.

Та сама історія. З донатів у фонди переключилась на донати знайомим.

Дуже сильно напрягає що я і мої знайомі постійно інвестуємо відчутні (як мінімум для нас) суми в нашу армію та обладнання для неї, а наша «поважна» влада зливає мільярди в стадіони, дороги та інші «дуже необхідні» (для розпилу) проекти, які думаю могли б і почекати до перемоги. Я б міг на ті гроші, що задонатив, машину чи невеличку квартиру придбати, а їм норм посеред війни весілля на пару лямів закатати...

Кожен захищає своє.
Влада захищає свою можливість красти.

100% такі самі думки і у мене часто. Але кинути не можу, бо друзі на фронті.
Ти вкладаєш свої, а вони не вкладають державні, які власність народу на потребу народа

В мене вони стабільно кожного місяця в одному діапазоні 7-10% від місячного заробітку. Веду табличку, в якій рахую майбутні місячний бюджет і від витрат вже відштовхуюся чи можу більше дозволити собі чи стандартну суму (бо донати також йдуть окремим рядком в планах на місяць). Ну і є донати у вигляді грошової допомоги, а є у вигляді матеріальної (щось сам купив, замовив, склав і т.п.)

Доначу напряму тим підрозжілам, в яких служать мої друзі, рідні, знайомі, чи близькі.

Підписатись на коментарі