Front-end чи щось iнше?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Можливо, це дурний запит, але чи варто додатково навчатися на фронт-енді? Я добре навчаюсь і не дурний. Але я так боюся витратити ще час і, в кінцевому підсумку, не знайти роботу, що впадаю в ступор. Однак мене так само лякає відмовитися від вивчення фронт-енду і переключитися на іншу сферу, наприклад, розробку Android або iOS. Або спробувати себе в афіліат-маркетингу. Просто я вже бажаю працювати.

Хтось пише що взагалi без досвiду на мене навiть на посмотрять нiде. Тiльки якась галера i там я попаду в капкан

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво як справи у ТС... В мене ситуація, схожа (околорядом и також 30).

щось інше

Подивіться, де кількість вакансій найбільша і зп норм. Туди і йдіть. Коли вже влаштуєтесь на роботу, пропрацюєте рік, то далі буде більш зрозуміло чи змінювати напрямок

Тiльки якась галера i там я попаду в капкан

Так не йди на галеру, адекватним людям на одного конкурента менше)

Щось інше.
P.S.

Тiльки якась галера i там я попаду в капкан

всім би пересічним українцям такий «капкан»

сужу из того что другие пишут...

Щось інше.

Можно щось конкретне порадити? розгорнуто

сужу из того что другие пишут...

ну те, що інші досвідчені і затребувані розробники пишуть про галери, не мусить хвилювати початківця. Початківцю б аби кудись вже влаштуватись в такий лихий для кандидатів час.
З цієї ж причини не варто обирати фронтенд, бо там рекордний конкурс на місце і дуже велика база знань, які треба мати, і кількість необхідних знань зростає з кожним днем.
Щось конкретне не пораджу, але точно не фронтенд, якщо нема пристрасті займатися фронтендом

Вже скільки можна таких тем, створюють тему без опису про себе, вмінь, але хочуть пораду

Зайдіть на форум QA то будуть рекомендувати QA, зайдіть на форум FE то будуть рекомендувати FE, сядьте та за двадцять годин зробіть простий проєкт по інструкції, яких повно в мережі, й так повторюйте поки знайдете що вам подобається

Мене мало цікавить, чи мені щось подобається зараз чи ні, важливіше, де я можу знайти своє місце. Люди починають полюбляти свою роботу, коли вони в ній добре справляються, тому це стане зрозумілим лише у процесі. Фронтенд поки що мене влаштовує, але дуже лякає кількість вакансій і кандидатів. І, звісно ж, вимоги до них...

Що мені потрібно було написати про себе?

Скільки маєте часу на навчання зараз, скільки вже часу вчите та які технології, що очікуєте, що розглядаєте, чи розглядаєте opensource, на які вакансії відправляли резюме, яка відповідь, ваші уявлення про технології й що саме насторожує

Я навчався 8 місяців, освоюючи верстку і нативний JavaScript. На мій погляд, я досить добре засвоїв цей матеріал, але потім став на місці. Зараз я знову берусь до навчання, оскільки потрібно продовжувати жити і робити щось. Наразі у мене є час і гроші на навчання.

Сьогодні я планую записатися в Mate Academy, щоб дещо структурувати своє навчання, доповнити свої знання фреймворками і бібліотеками, виконати проекти і отримати допомогу у трудоустрої. Але знову виникли сумніви, можливо, варто змінити напрямок, і саме про це я написав.

Якщо Ви в ІТ чисто за грошима йдете то краще не треба.

Это на столько глупая и бессмысленная фраза, демагогия. ВСЕ люди работают из-за денег. Если бы мне не нужны были деньги, я бы тренировался(любое другое хобби), гулял, читал и кайфовал от жизни. Как и 90% населения

Вона буде Вам здаватися «глупою» доки Ви не вигорите і будете тікати з того айті аж пʼятки свіркатимуть.

Так можно на любой работе выгореть, абсолютно на любой, я спорт просто обожаю и все равно выгораю. Так может лучше выгорать в комфортных условиях с хорошей зп?

Так можно на любой работе выгореть, абсолютно на любой

Це не правда. В айті є специфіка, це постійне навантаження на мозок. Оскільки мозок останні ... еммм ... 100 тис. років не мав серйозних навантажень, та в багатьох еволюційно просто не пристосований вивозити стільки навчання, нової інфо, стресу, та вирішення складних задач, з часом він робить те що роблять колінні сустави в спорті. І проблема в тому, що якщо він репне, а він репне у того хто не має до того здібностей, то фактично ти матимеш відбиток на абсолютно всі сфери свого життя.

я спорт просто обожаю

Який саме?
Може варто саме в спорті знайти своє?
Хіба спортсмени мало заробляють? Гарні спортсмени.

А в ІТ-шку можна прийти пізніше, коли, точніше — якщо переконаєшся, що це дійсно тебе приваблює.
Повір, хлопці, що пишуть про важливість бажання займатися саме IT — знають, що говорять, бо шлях до ІТ не простий, хоч би що не казали рекламувачі ІТ-шкіл.
Реклами — брещуть.

Це саме те, що мене приваблює) Я не бачу себе в іншій професії. У нашій країні на спорті не заробиш, окрім, можливо, тренера з високим медійним впливом. А я не професійний спортсмен, не олімпійський резерв. Отож... і мені вже 30 років.

Це саме те, що мене приваблює)

тоді оцього

я так боюся витратити ще час і, в кінцевому підсумку, не знайти роботу

не мало би бути, бо якщо не всі, то більшість ІТшників починали не з того, щоб роботу шукати, та заробляти, а з того, що цікаво якийсь код написати — щоб працювало, цікаво узнавати нове, та також покращувати те, що вже вмієш.

Тобто це як важке хобі, яке втім привабливе і не важливо скільки часу ти витратиш, або навіть хочеться витрачати час саме на нього, а не на якусь нудну, хоч і прибуткову роботу.
Це як гра, тільки не чоловічками, а рядками коду :)

Зараз такий час, що людина може вигоріти не те що до моменту отримування «комфортної зп», а ще до оферу. Багато джунів шукають роботу не один рік, тоді забивають хєр і продовжують працювати в своїх початкових сферах.

Шанси зараз є тільки у тих, хто «горить» цим. Їх не так і багато, і вони зразу виділяються на фоні зароблянтів хорошої зп.

Мене мало цікавить, чи мені щось подобається зараз чи ні

"Ти так слона не продасиш" ©
Якщо тобі не цікаво чим займатись, твоєї мотивації не вистачить на те, щоб доповзти до тієї примарної межі, на якій ти стаєш конкурентоспроможним як спеціаліст.
Перевірено тисячами «випускників Ойті-курсів»

Підписатись на коментарі