Ефективна комунікація англійською
Коли ми говоримо про англійську мову, що є однією з мов міжнародного спілкування, то часто забуваємо, що це не лише великий словниковий запас і правильна граматика.
Для ефективної комунікації англійською перш за все необхідно враховувати такі фактори як: мелодика, наголос, ритм і темп мовлення.
📍Мелодика
— підняття/опускання голосу на найважливіших словах/складах слів у реченні.
➡️ «Have you finished your re/PORT yet?» (/ - знак підняття інтонації вгору)
📍Наголос у реченні
— вимова окремих слів/складів слів гучніше та довше, ніж інших.
➡️ «I ‘COULDN’T ‘REACH you to in’FORM about an ‘Issue.» (‘ - знак наголошеного складу)
📍Логічний наголос
— виокремлення якогось слова/складу слова поміж інших силою голосу та тривалістю вимови, бо вони надають особливого значення сказаному.
➡️ «I ‘WANT you to assign this task to Ann» — найголовніше: «я хочу»
➡️ «I want ‘YOU to assign this task to Ann» — найголовніше: «я хочу, щоб саме ти, а не хтось інший»
➡️ «I want you to assign ‘THIS task to Ann» — найголовніше: «саме це завдання, а не інше»
📍Ритм
— чергування наголошених та ненаголошених слів/складів слів у реченні за певний проміжок часу.
➡️ «We ‘NEED to ‘ACT a’CCORding to a ‘PLAN» — oOoOoOoooO — ритмічна схема речення, де о — ненаголошений склад, О — наголошений. Вони чергуються майже одинаково, щоб створити ритм речення.
📍Темп
— швидкість, з якою ми розмовляємо.
➡️ «Let’savacha’boudarcooperation. WatchadoonFriday?» — у швидкому мовленні за рахунок фонетичних процесів слова можуть зливатися в одне, де складно зрозуміти, про що йде мова.
➡️ «Let’s have a chat about our cooperation. What are you doing on Friday?» — у діловому спілкуванні краще мати повільніший темп.
При підготовці до презентацій, пітчів, співбесід англійською дуже важливо враховувати такі елементи звʼязного мовлення, щоб донести свою думку, ідею та презентувати себе/продукт/послугу/свою команду з найкращої сторони!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів