Підготовка до мобілізації

Привіт усім. Маю багато думок і питань які турбують. Можливо це буде корисно й іншим, прошу поділитися своїми думками, або можливо є люди які поділяться своїм досвідом. Дякую.

• Яку бригаду краще обрати? Чи безпечніше та релевантніше попасти(проситися) в ОК Північ? Інженерні війська, мобільне ППО, Аеророзвідка;
  • Навіть не маю надію попасти на тех вакансію через Lobby X. Чи шукаєте ви посади в волонтерських фондах, або такі, як приклад «Менеджер по роботі з військовими»;
  • Все ж таки, які речі видають після мобілізації, та які не видали зовсім, або дуже запізно. Чи краще купляти зараз щось покраще, чим будуть видавати. Наприклад: каска, розвантажувальний пояс і тд. Враховуючи авжеж куди ти попадеш, але може це все одно релевантно. Десь чув, якщо носиш свою куплену плитоноску (без номеру або інше), при пораненні або інше втрачаєш компенсацію від держави.
  • Які курси військового вишколу можете порадити? Дати якісь відгуки про навчання та найголовніші моменти, які можливо треба окремо пропрацювати.
  • Чи вчитесь ви працювати з дронами? Краще курс по дронам чи вишколу? Чи має сенс більше уваги приділити практиці в симуляторах вдома, закупивши джойстик і симулятор.
👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному5
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Також підготувався. Власне тому я в Польщі

у війську півроку, тут на передовій ідейних майже нема вже, багато совку і мишей, купа демотиваційних чинників, умови і куди попадеш залежить більше від вдачі. Не рекомендую, якщо молодий і є надії на майбутне.

для початку треба зрозуміти за що вільна людина збираеться воювати. наприклад, за зачинені кордони. гарна мотивація

У військоматі (Київ, літо 2022) я сказав, що айтішник. Хотіли відправити на зв’язок. Я не встиг вчасно пройти мед комісію (так як постійно носив окуляри, то затримався у офтальмолога). Наступне відправлення було кудись в дшв. Мене спитали, скільки разів можу підтягнутися. Почувши відповідь, сказали, що підеш в артилерію. Потім були 3 тижні в Англії. Потім 3 тижні в Старичах. Потім розподіл по бригадам. Але оскільки зараз всі (майже) бригади є дшв, то опинився в бригаді дшв, точніше в її арт групі на радянських самохідках.

З свого досвіду можу сказати, що треба проявляти ініціативу. Казати командиру, що вмієш більше, ніж просто носити снаряди (наприклад). Так я перейшов на дрони, а згодом на «конструювання» дронів.

З речей я б точно одразу купив армійський баул на ~100л. Маленький рюкзак для виїздів видали в бригаді.

Взагалі, у мене більш менш позитивний досвід від зсу, нема відчуття зради, як в сусідніх топіках про рабство. Можливо, тому що я одразу йшов туди з заниженими очікуваннями. І головна мета — це захист і допомога людям. Власний комфорт як матеріальний так і психологічний були трохи на другому плані.

1. Бригаду/бат не обирають при мобілізації, це так не працює. Дізнаєшся тоді коли прийдеш у тцк з речами.
2. Шукати посаду, мріяти про посаду, добиватися того щоб на ній опинитися != отримати посаду. Перша дається одразу після зарахування у в/ч в залежності від потреб самої в/ч та тієї людини що назначає тобі ту посаду. Також варто зауважити, що іноді офіційна посада може не співпадати з фактичною роботою, іноді навіть на 99%.
На lobbyx із усіх кого знаю не було ні одного успішного кейсу (та й навіть близько до нього), що там насправді — мені не відомо.
3. Якщо є можливість купити/пошити щось дійсно добре (і звісно воно буде дороге) — її треба використовувати. Загалом про видачу необхідного нема що говорити, бо це сильно залежить від багатьох моментів: починаючи від того де отримуєш і закінчуючи банальною наявністю потрібного розміру. Зброя/бронік/каска та інше найнеобхідніше видається завжди, чи воно буде тобі зручно — питання індивідуальне. Також слід пам’ятати, що все що тобі видають та все що придбав сам або взяв з дому — носитимеш на собі, можливо навіть частіше ніж хотілося б.
4. Вчити нічого особливо не потрібно, бо для цього є «учєбка», там буде і теорія і практика і навіть час для роздумів.
5. По дронам вчаться ті хто їх скоріш за все буде використовувати. І тут хочеться зауважити що це направлення одне із самих непростих, навички управління самим коптером це тільки одне із багатьох що треба знати. Тобто емулятор скоріш за все не наблизить до можливості працювати саме тут.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У військоматі (Київ, літо 2022) я сказав, що айтішник. Хотіли відправити на зв’язок. Я не встиг вчасно пройти мед комісію (так як постійно носив окуляри, то затримався у офтальмолога). Наступне відправлення було кудись в дшв. Мене спитали, скільки разів можу підтягнутися. Почувши відповідь, сказали, що підеш в артилерію. Потім були 3 тижні в Англії. Потім 3 тижні в Старичах. Потім розподіл по бригадам. Але оскільки зараз всі (майже) бригади є дшв, то опинився в бригаді дшв, точніше в її арт групі на радянських самохідках.

З свого досвіду можу сказати, що треба проявляти ініціативу. Казати командиру, що вмієш більше, ніж просто носити снаряди (наприклад). Так я перейшов на дрони, а згодом на «конструювання» дронів.

З речей я б точно одразу купив армійський баул на ~100л. Маленький рюкзак для виїздів видали в бригаді.

Взагалі, у мене більш менш позитивний досвід від зсу, нема відчуття зради, як в сусідніх топіках про рабство. Можливо, тому що я одразу йшов туди з заниженими очікуваннями. І головна мета — це захист і допомога людям. Власний комфорт як матеріальний так і психологічний були трохи на другому плані.

Почувши відповідь, сказали, що підеш в артилерію

Не зовсім зрозумів який тут критерій. Тих хто більше підтягується туди відправляють, чи навпаки?(:

Я не знаю, чи є який загальний критерій. Таке питання мені задав кадровик у військоматі, бо побачив, що я далеко не спортсмен. Згодом розвантажування вантажівок зі снарядами трохи виправило цю ситуацію.

Тобто ви кількістю підтягувань дали знати, що певні фізичні навички все ж є, тому можна в артилерію(:.

2 листопада 12-та бригада спеціального призначення НГУ «Азов» у співпраці з Work.ua оголосили про початок рекрутингової кампанії під гаслом «Війську потрібні різні професії».

Деталі: www.work.ua/news/site/2531

Чоловічку, ти мабуть не читав цей топік ))
dou.ua/forums/topic/45907

В будь-якому випадку, найкраще пройти курс такмеду — завжди актуальна штука)

Я один помітив що зараз всі кому не лінь фонди і баночки для донатів роблять? Кожен блогер, журналіст, будь-яка медійна особистість. Причому в останні кілька місяців активізувалися. І всі сруться між собою, пакості друг другу роблять, погрожують (як той же конфлікт між Притулою і Арестовичем), б’ються за кожного донатора.

У вас же одна ціль, хіба не пофіг через який фонд(и) гроші на фронт попадуть? Вони ж не зберуть в цілому більше грошей, так як якщо у одного фонду прибуде, у іншого — відбуде, якщо одній бригаді прибуде, іншій — відбуде, так як кількість народу і їх бюджет на донати обмежений і ділиться між всіма фондами.

Таке враження що вони якість відкати получають з донатів, чи просто крадуть, чи якісь бонуси від держави, пільги, зв’язки, підтримку, тощо. Інакше нафіга тратити свій час просто так? В чому фішка?

Ну наприклад Притула забрав на 2,5 безпілотника і арєстовіч забрав на 2.5 безпілотника, в результаті буде ж не 5 безпілотників

Тоді потрібно сконцентруватися на Повернись живим і своїх знайомим.

Тільки арестовіч зібрав рашикам, а не нам

Або собі на яхту з омарами, як він сам вокалізовував власні мрії.

Це спосіб легкого і дуже прибуткового заробітку. Мінімум 20% (залежить від порядності) залишають собі як «операційні кошти».

Так само як деякі фонди називають себе(або їх називають інші) волонтерами, які мають отримувати ринкову ЗП.

Це оксюморон.

P.S.
Волонтерство.

чи якісь бонуси від держави,

Ну як, бронь, бо вони типу супер важливі і потрібні на медійному фронті

Арестович то лайно собаче!!! Мені здається зашквар навіть згадувати це непорозуміння...

Пошкодую що спитаю, то таки спитаю: а чим так зашкварився Арестович? )

Говорив про перемогу через 2-3 тижні — поганий
Говорить про довгу, багаторічну позиційну війну з примарними шансами відвоювати кордони 91го року — поганий
Хвалить владу — поганий
Критикує владу — поганий (при тому ті, проти Арестовича самі владу критикують)
Чи тому що запропонував російськомовним військовим на передку піти в слід за російськомовним таксистом так як недостойні своєю собачою мовою захищати Україну?

Чи просто особиста неприязнь так як він самозакоханий нарцис?

Пошкодую що спитаю, то таки спитаю: а чим так зашкварився Арестович? )

І інтернетах є фото 2005 року на якому Арестович, Корчинський та Дугін з купою російських нацистів. На скільки пам’ятаю вони проводили перс-конференції на рахунок боротьби з помаранчевою чумою.
Далі є цікава розповідь, як Арестовичу було скучно і він повів снайперів в сіру зону. Він був розвідником, правда йшов останнім (Sic!). Один наш підірвався на міні, так вдало провів Арестович групу, далі Арестович просто з.бався в закат. снайпер нажаль згодом помер від поранень.
Ну і взагалі з самого початку він декілька разів наголошував, що він працює радником Єрмака — що якби повністью його характеризує.

І інтернетах є фото 2005 року на якому Арестович, Корчинський та Дугін з купою російських нацистів.

там ещё на фото был товарищ Ежов но его потом арестовали и расстреляли а фото отредактировали

... подготовляя государственный переворот, Ежов готовил через своих единомышленников по заговору террористические кадры, предполагая пустить их в действие при первом удобном случае. Ежов и его сообщники Фриновский, Евдокимов и Дагин практически подготовили на 7 ноября 1938 года путч, который, по замыслу своих вдохновителей, должен был выразиться в совершении террористических акций против руководителей партии и правительства во время демонстрации на Красной площади в Москве

Не имея сочувствия и опоры в массах советского народа, Ежов и его ближайшие сообщники Евдокимов, Фриновский и др. для практического осуществления своих предательских замыслов создавали и насаждали шпионские и заговорщицкие кадры в различных партийных, советских, военных и прочих организациях СССР, широко проводя вредительскую работу на важнейших участках партийной, советской и, особенно, наркомвнудельской работы как в центре, так и на местах, истребляя преданные партии кадры, ослабляя военную мощь Советского Союза и провоцируя недовольство трудящихся

Так він же сторонник відродження київської русі зі столицею в Києві, типу це щось погане.

Далі є цікава розповідь,

Починається історія «ох***них історій» одна бабка сказала. Та навіть якщо це правда, це війна блін, і сидячі на дивані звинувачувати когось що щось десь там не так зробив, чи покинув поле бою не в той момент — ну камон. Майже на всіх хто був на нулі таке можна накопати. І ти повів би себе скоріше всього так же якби був на їх місці. І що, це означає що зашквар-зашквар, і такий зашквар що про них тепер навіть загдувати не можна? Легко судити і давати поради як діяти в тій чи іншій ситуації сидячі на дивані.

Починається історія «ох***них історій» одна бабка сказала

Це написав наш воєнний під своїм іменем. Людина там воювала з 2014 року, потім волонтерила і тепер знову воює. Спробую знайти пост. Доречі, людина там не порохобот або за зе.
Як мінімум на слово йому вірю більше ніж інфоцигану, який боровся разом з Дугіним проти Заходу..

Вперше про це заявив кривонос ще в 2020 році:
www.pravda.com.ua/...​/news/2020/12/29/7278522

Когда Арестович себя представляет как профессионала, военного эксперта, — а каким взводом, какой ротой командовал господин Арестович? Никакой. А почему он только в августе 2018-го ушел на войну?

А почему господин Арестович не расскажет, как 8 ноября 2018 года он завел на минное поле группу снайперов из Десны, где двое погибли, а трое были тяжело ранены? Почему он не расскажет, каким образом и зачем он это сделал?

Арестрвич то аферист і любітєль русского міру, його розповіді не мають нічого спільного з реальністю
youtu.be/...​EbVuA?si=wVJzxF-yA6A2iF9R

Скористуюсь аргументом самого метра: якщо він такий аферист і любітєль русского міра, чому він досі на свободі? де СБУ? як він стільки в розвідці пропрацював з таким бекграундом? хто його підпустив до офісу президента і зробив радником? він знаходився в Зелею коли все почалося, міг би все порішати відразу раз такий фанат руського міра. Чому США почали його продвигати як заміну Зелі? Цезор його розкусив а ЦРУ ні?

PS читати цензор себе не поважати, помийка яка постійно в зашквари попадає

Скористуюсь аргументом самого метра: якщо він такий аферист і любітєль русского міра, чому він досі на свободі? де СБУ?

Он Дубінський під санкції США попав, за те що з агентом русні Деркачем дещу розповсюджували.
А є ще азвіцер Баканов. Є ще Портнов і т.д. т.п.

як він стільки в розвідці пропрацював з таким бекграундом?

А ще він був пілотом, філософом і далі по списку..

Це тобі Арестович таке розказав?:)
Арестович, це Остап Бендер нашого часу, авантюрист і брехун...

тому досить дивно, що звичайного рядового остапа так всі ненавидять і бомблять.

Тому що є люди які дрочать на нього, як на якесь божество

я таких майже не бачу. Зате бачу прямо десятки людей, воскліцающих негативно. В принципі я нічого не маю ні проти одних ні проти інших. Смішно просто, що звичайний чувак викликає так багато емоцій.

Якщо ти не бачиш, то це не означає що цього немає

у березні 2022 — я гарантірую ето — ти сам таким був*. і всі ярі хейтери. Бо саме через це вони зараз хейтять.

*насправді може й не був, або був не таким.

у тебе хороша пам’ять)
я і вітренчиху і дугіна як фріків сприймав. хоча брешу — за дугіна я вже осьо узнав, в связі с трагічєськой кончиной.
дякую, тепер зрозуміліше

Таке враження що вони якість відкати получають з донатів, чи просто крадуть, чи якісь бонуси від держави, пільги, зв’язки, підтримку, тощо.

this

Вони розуміють, що якщо зараз не будуть піаритись на допомозі, у них просто не буде майбутнього в повоєнний час. Всі їх доходи, медійність, перспективи були тут, на заході вони ноунейм. Там, де великі обсяги, звичайно, можна і урвати.

це все тому що немає регуляції і воронку продаж роблять ті самі що до війни займались рештою інфоциганщини
ну і багато плюшок у власників чи причетних до фондів — можливість кататись всюди як волонтер від фонду (за кордон, не боятись бусиків і тд і тп), завозити крім гуманітарки ще купу потрібних речей на продаж (брендовий одяг, аксесуари, електроніка, авто), ну і звісно — «функціонувати» з донатів (як напряму зп, так відкати, свої ж фірми посередники по закупівлі, перевезенню)

Ще був прикол, що телефонують на особистий номер (взяли з реєстру фопів чи щось таке) і пропонують стати спонсором, ну бо ти ж ФОП.

Варто знати саперну справу
www.youtube.com/@kurt-oberst — тут академiчно, по канону
www.youtube.com/@sptua — тут по-справжньому, опановуйте лексику, звикайте

Такмед
www.youtube.com/...​o10G4jLUB9meDOuIn5X7G4s6T

Комплексний курс пiдготовки
prometheus.org.ua/...​Prometheus GMT101 2022_T3

Як на мене, найпереше, що треба пройти — курси первинної допомоги (зупинка кровотеч, турнікети, джути, тампонада).
Потім — дрони/радіозв’язок/кіберзахист — те, до чого душа лежить.

І вже після цього можна йти на вишкіл.
Хоча вишкіл в НЦ і так пройдете :)
Хоча-2, стрільба не буде зайвою ніколи, тож, в тир можна ходити завжди, коли є час :)

Але це все одно не гарантує потрапляння туди, куди хочете.

Сильно підвищує шанси потрапити куди хочеш тільки пряме знайомство. Із подальшим отриманням відношення від бригади саме на вас і мобілізацією через «рідний» для цієї бригади ТЦК.

Просто додам що є деякі нюанси, скажемо якщо ти хочеш в ДПСУ, але тебе вже мобілізують то підеш ти все рівно по звичайній процедурі в ЗСУ.

Так що, якщо ну дуже хочеться, то вже треба йти на контракт.

На контракт не раджу. По-перше, на контракті ти не маєш права продовжувати працювати ячк ФОП, по-друге, контрактник буде служити і після відміни воєного стану, а мобілізлваний буде дембельнутий автоматично по закінченню ВС.

1. Бригаду/бат не обирають при мобілізації, це так не працює. Дізнаєшся тоді коли прийдеш у тцк з речами.
2. Шукати посаду, мріяти про посаду, добиватися того щоб на ній опинитися != отримати посаду. Перша дається одразу після зарахування у в/ч в залежності від потреб самої в/ч та тієї людини що назначає тобі ту посаду. Також варто зауважити, що іноді офіційна посада може не співпадати з фактичною роботою, іноді навіть на 99%.
На lobbyx із усіх кого знаю не було ні одного успішного кейсу (та й навіть близько до нього), що там насправді — мені не відомо.
3. Якщо є можливість купити/пошити щось дійсно добре (і звісно воно буде дороге) — її треба використовувати. Загалом про видачу необхідного нема що говорити, бо це сильно залежить від багатьох моментів: починаючи від того де отримуєш і закінчуючи банальною наявністю потрібного розміру. Зброя/бронік/каска та інше найнеобхідніше видається завжди, чи воно буде тобі зручно — питання індивідуальне. Також слід пам’ятати, що все що тобі видають та все що придбав сам або взяв з дому — носитимеш на собі, можливо навіть частіше ніж хотілося б.
4. Вчити нічого особливо не потрібно, бо для цього є «учєбка», там буде і теорія і практика і навіть час для роздумів.
5. По дронам вчаться ті хто їх скоріш за все буде використовувати. І тут хочеться зауважити що це направлення одне із самих непростих, навички управління самим коптером це тільки одне із багатьох що треба знати. Тобто емулятор скоріш за все не наблизить до можливості працювати саме тут.

Все так. Ще можна додати, що конкуренція за посади подалі від нуля дуже висока.

все що придбав сам або взяв з дому — носитимеш на собі

Тому що iнакше воно про*беться?

Я мав на увазі при переміщенні або у випадках довготривалої відсутності у розташуванні. Так, є висока вірогідність того що про*беться, і це логічно.

Військові кажуть: зараз практично неможливо обрати, де ти будеш служити — якщо в тебе немає військових спеціальності/підготовки. Тебе на 3 місяці (а це вже непогано) відправляють в учбову частину, а потім — розподіляють в бригаду, на вибір якої ти вплинути фактично не можеш. Якщо немає звʼязків в дуже високих колах — попасти туди, куди хочеш, нереально.

у війську півроку, тут на передовій ідейних майже нема вже, багато совку і мишей, купа демотиваційних чинників, умови і куди попадеш залежить більше від вдачі. Не рекомендую, якщо молодий і є надії на майбутне.

Добре, що така правда звучить від бійця з передовою.
Корисна інфа для хом’яків, які живуть в рожевому тумані нескінченного TV-марафону медійних перемог.

я на передовій відносно недавно, довго протусив на пдд, у мене більш менш безпечна робота, хоча і на гарячому напрямі, до цього не служив і строчки не мав, патріотом себе не вважаю, після війни не хочу залишитись в Україні, — це що б знали мій психологічний профіль і розуміли як я оцінюю дійсність

А які фізнавички та скіли приблизно треба мати щоб опинитись на такій посаді (безпечна робота, хоч і на фронті)? Я зрозумів, що потрапити рандом, але якщо б командир обирав — то кого

Качать навыки «Удача» и «Харизма» до 100 уровня.

Можно ещё взять перк «Жополиз» :-)

Не надо. А то еще запустят принудительно квест про «1 раз не». )

Не рекомендую, если нету офицерского звания

В мене все рандомно вийшло, хоча бусік незламності віз в десанто-штурмову, дивом не взяли. Якщо вже армія світить, то краще через друзів, що служать просити відношення до частини. У мене побратим саме так сам обрав де служити, коли йому повістку дали, але це вже потрібно зробити до попадання в воєнкомат

Підозрюю, що вибити «відношення з відкритою датою», щоб скоритатись ним в момент х, не те щоб просто?

Оце так поворот!!! Виявляється, ща автор комменту потрапив до ЗСУ через Бусик Незламності!! Що тепер скажуть «мисливці за кремлеботами» ??

Уточню: повістку отримав на поштовий ящик, пішов, а там вже зробили военний білет і влк одним днем, а наступним повезли в Житомир...

А-а-а)))) Тоді це не Бусик Незламності, не зараховується )))
БН — це коли хапають і пакують в бусик.

У мене побратим саме так сам обрав де служити

А це давно було? Бо вже півроку назад чув, що відношення ще не працюють.

На період травня 2023 відношення працювало

Зворотня сумісність. Багато де у ЛЗУ так на українських сайтах.

Втім, можна зробити редирект, звісно. Але рушій давно закинутий в цілому.

Це ще дурниця, гляньте на ланки на профілі ;)

Ну це так як і учбовий чи навчальний

Міняють же літеру в правилах

Лента на волині могла мати білоруське чи польське походження
А швидше у військових від російського

hrinchenko.com/...​ie-slova/26145-lenta.html

купляти зараз щось покраще, чим будуть видавати.

В армії щось твоє поки ти на нього дивишся

Купуй
Дуже зрадіють

залежить від підрозділу, але у мене нічого не крали на пдд/полігоні/передку, навіть повертали, що я загубив (багато разів)

так чув різні історії, тут тільки від вдачи залежить

Ну чому це створило такий срач?)
питання прямі, без підсенсів

питання прямі,

Питання звучать на зразок «Яку професію обрати в житті, порядьте» )))
Микито, якою ви бачите відповідь на свої питання? Це ж повинен бути довідник практичного досвіду, хто в якій частині служив, що бачив/чув + казки і вигадки.

Яку бригаду краще обрати? Чи безпечніше та релевантніше попасти(проситися) в ОК Північ? Інженерні війська, мобільне ППО, Аеророзвідка;

В вашому розуміння «краще» == «безпечніше»? Ви хочете безпеки чи куда душа лежить? Може, ви в захваті від саперної або снайперскої справи, ніхто ж цього, крім вас, не знає )

Все ж таки, які речі видають після мобілізації,

Дуже по-різному, буде залежати як від роду військ і конкретної В/Ч, так і конкретних командирів.

Які курси військового вишколу можете порадити?

Знову ж таки, якщо це загальновійськові курси, то навряд чи вони сильно відрізняються. Якщо ж це спеціалізоване навчання для снайперів, артилерістів або саперів, — тут все індивідуально, залежить від обраної спеціалізації.

Нажаль, вже є випадки, коли після проходження спеціалізованних курсів дроноводів можуть відправити з автоматом штурмувати укріпрайони орків.

Висновок: на війні все дуже невгадно і рандомно. Визначтесь з обраної спеціалізацією та намагайтесь придержуватись її.

Дякую за відповідь. Я мав на увазі що в коментарях сильно відхилились від тематики. Не чекав прямих відсилок до дій або плану. Хотів послухати думки, люди от поскидали якраз розповіді військових.

Деякі люди, які прийняли рішення звалити закордон, в т.ч. нелегально, чи запертися по хатах, всіляко уникаючи мобілізації, все ще, десь в глибині душі не впевнені в своєму вчинку — в основному, через відсутність реального досвіду. Десь залишилось розуміння, що така позиція, скажемо так, ’погана’, і за неї може бути соромно чи совісно перед самим собою. Питання Вам та іншим — про мотивацію, про все погане і т.д. — це передусім для себе, для самозаспокоєння своїх же докорів сумління, що я чиню не так, як мав би. Коли твою позицію підтримали десятками лайків і підтримуючими коментарями, значить, вона не така уже і погана, і ти теж не таки й уже і поганий — і одразу стало легше на певний час

докори сумління це розкіш для гражданських, тут у війську нема часу на такі дрібниці, як на мене краще мати докори і жити ніж бути мертвим і не мати докорів. В світі багато несправедливості, в армії — особливо, тому я розумію тих хто ховається і не засуджую їх.

Ваші коментарі сумні, але є над чим замислитись, невже так погано все?

по-різному, хорошого тут мало м’яко кажучи

накину гівна не вентилятор: (обійдусь без фейкових, але не підтверджених фраз про те, як всіх женуть як худобу штурмувать посадки)
— дуже не вистачає евакуаційних авто/дронів для моніторингу — коли сам купив і хотів відправити другові, він не міг роздобувати рознарядку від частини, щоб не розмитнювати (бо по документах все в частині є)
— за те, що подібне питання він підняв на рівень волонтерів — получив по голові
— на дуже багатьох напрямках евакуація тримається на госпітальєрах, які на жаль молодняк 18-20 років, без правильного досвіду, втрат при евакуації доволі багато, про це не розказують, але коли був у них — розчарувався в системі, в навчаннях, та і взагалі в тому, що жінки-медики в нас — мобілізаційний ресурс взагалі-то, але замість них на передку діти, які взагалі не розуміють що тут робити
— ще на момент 6ти місіяців назад мав обгвоорення з військовими, що весь напрямок навколо Авдіївки — захист в рівень в пояс і нема техніки, коли навпроти росіяни звели фортифікаційні споруди) останній місяць це вилилось в запеклі бої — кажуть Зеленський молодець, а Порох нас зливав, але Донбас і вистояв, бо в часи Пороха ці споруди будували

короче проблем багато і ніхто їх не вирішує, а ті хто вирішувать хоче — получають по лобі(ну в них не виходить вирішувати, в них виходить піднімать розголос)

і як в таком гамні знайти чітку і зрозумілу мотивацію? ехе?

Також підготувався. Власне тому я в Польщі

Що ви тоді робите на українському сайті, якщо ненавидите Україну?

те що він в Польщі не дорівнює тому що він ненавидить Україну. Мільйони наших жінок звалили в ЄС. І вони всі ненавидять Україну? та ні. навіть прапорці на аватарці ставлять і в фейсбуках зазивають всіх на хфронт. Та і взагалі вони є найпатріотичнішою ланкою суспільства. Можливо пан і виїхав в Польщу заради того щоб набратися патріотизму як другорядний таск))). Бо патріотизм така штука, яка має властивість посилюватися коли ти знаєш що тцк не зловить тебе як худобу та не буде забивати пістолетом по голові на підвалі. Тож я б не робив таких голосних висновків.

Чому ж не люблю, я дуже люблю Україну. Але ще я люблю сімʼю, життя, люблю комфортне життя, люблю , коли є можливості . І зізнаюсь вам, що помирати ще не готовий 😊.

всі хто тебе засуджують тут просто дуже сильно заздрять

Ни Арестович, который колесит по Европам со докладами о хороших свинорусах, ни Бойко с прочими регионалами не сидят и норм, но спрашивать надо за посещение сайта с Польши...

Ни Арестович, который колесит по Европам со докладами о хороших свинорусах,

[offtop] Зато тепер в нас теє є свій російський ліберал.

Кепско, барзо кепско. Залужный в своих 5 приоритетах указал, остро не хватает резервистов, не старперов, а спецов. Инфантилизм Европы не бесконечен, Польша первая начнет сливать таких, как ты. Подумай о Южной Америке, знакомый каждый год на зиму в Уругвай сваливает, ему нравится

Начне зливати чи підаРоси нападуть на Польщу чи Европу, поїду в США. Всьому свій час, для Уругваю він ще не настав. 😊 Життя одне і його треба жити 👌

Сегодня новое заявление от Залужного (www.pravda.com.ua/news/2023/11/2/7426819), вiйна зайшла в глухий кут. Нужны новые рычаги ведения войны, он их озвучил в предыдущем интервью. Когда Залужный, что то просит, Запад выполняет. Никто не будет ждать пока русня нападет на Евросоюз, им лучше, чтобы это все «варилось» у нас.

Никто не будет ждать пока русня нападет на Евросоюз, им лучше, чтобы это все «варилось» у нас.

Ем. Нам теж краще щоб це все варилось в нас. Бо рашка нападе на ЄС, тільки тоді, коли більша частина України вже окупована та переварена рашкою..

Життя одне і його треба жити 👌

Не треба, це гедонюцький наратив.

Процесс пошел — Глава МВС Естонії допустив допомогу з мобілізацією українців

www.pravda.com.ua/news/2023/12/23/7434292

Интересно, кто следующий — Финляндия или Польша? Думаю Литва, там русне надо коридор в Коннинг пробивать

брешут ))

Putin nie dokona inwazji na całą Europę, nie ma na to środków.

ЗЫ: прикольно у них укр. версия есть

www.sestry.eu/...​ya-v-ukrayinu-pavel-koval

а ты уверен что это „издание” не фейк вообще?

Дякую за твої коментарі в цьому треді. Ти просто шикарно відшмагав словами тутешніх «патріотів, які посилають інших на фронт».

Минулого літа також готувався, ось досить продуктивний топік вийшов, принаймні по речовій частині та фізичній підготовці: dou.ua/forums/topic/39036

Дякую, читав. Цікавлюсь трохи точніше, бо про екіп завжди розмито.

Лол, оце в тебе горить))

Мені, в принципі, пофіг що ти клоун яких ходить за мною із теми в тему і накидає гівна на вентилятор, при тому, що ти сам є ухилянтом-звиздаболом.

Але от те, що накинув мені суттєво років, це дійсно ображає. Shame on you.
Попустися і люди до тебе потягнуться.

О, пішла телемарафонна риторика про ухилянтів. А ти в курсі що ти і є класичний ухилянт?) Ти ж не з окопу зараз пишеш)

Так ви правда поступили в навчальний заклад після початку повномасштабного вторгнення і називаєте когось ухилянтом в негативному контексті? Чи не відчувається тут якесь неспівпадіння?(:

Кожен, хто зараз не на фронті, де-факто, ухилянт, включаючи мене і не-військових відвідувачів цього форуму, треба називати речі своїми іменами і мені соромно за те, що я не у війську.
Різниця в тому, що те чудило зверху ходить по тема і накидує лайна, а тут вирішив до мене дої батись, що я готувався до мобілізації(і продовжую це робити) і створив про це тему.
Ось вам і все неспівпадіння.

Кожен, хто зараз не на фронті, де-факто, ухилянт

Стоїш такий на обліку, живеш по прописці — херакс дефакто ти ухилянт. WUT?

Кожен, хто зараз не на фронті, де-факто, ухилянт,

Ось тут абсолютно не згоден. Маю і рідних, і колег, що були після 2022 в ТЦК, пройшли ВЛК і далі собі живуть цивільним життям. Вони точно не ухилянти ні в якому разі. Просто мають причини, які відповідають і духу, і букві закону не бути мобілізованими.

Ну в такому разі й я не ухилянт за вашою логікою, так як аналогічно маю законні причини не бути мобілізованим і навіть двічі був у ТЦК для звірки даних.

Давайте не про конкретних людей, а в цілому(:. Юридичне визначення взагалі дуже вузьке, скажу про «народне» розуміння. Моє відчуття терміну приблизно таке: ухилянт це той, хто чинить певні активні дії для ухилення від мобілізації. Наприклад, з початком повномасштабного вторгнення:
— Виїхав за кордон
— Переїхав в інше місто, щоб не жити за місцем реєстрації
— Звільнився з офіційної роботи
— Оформив якусь фейкову хворобу чи інвалідність
— Оформив опікунство, одружився на людині з інвалідністю (фіктивно) і тд
— Поступив у навчальний заклад
— Дав хабар щоб документи в ТЦК зникли чи просто щоб про нього забули
Деякі з цих дій формально цілком законні. Або ж є порушенням, але лише адміністративним, по серйозності типу перевищення швидкості. Якщо людина їх зробила в 2021, то вона не ухилянт. А от після 22го — ухилянт(:.

Так за кордон виїхав навіть після 2022 — не ухилянт, а біженець, він же не тільки від мобілізації тікав, а взагалі від війни. ☝️Прошу не плутати 😐. Тобто це ще довести треба, що чел тікав саме від мобілізації. А так за кордом він може і радий би мобілізуватися, але нема можливості 😃

Дарма тролюєте думаю, людям і так нелегко і багато неприязні до тих хто виїхав/не служить і тд. Це не допомагає нікому, крім рашки.

Для всіх хто не приязний (в основному це як раз не ті хто воює, а хто не може виїхати) скажу так: держава назвала пріоритезацію власного життя людини , над цілями держави, незаконною, але це не значить, що людина не може з цим не погоджуватись. Ну якщо закон накаже вам вбити дітей — ви ж не вбʼєте? От люди хотять забезпечити собі і сімʼї безпеку, а їм — «ти ухилянт = злочинець». В демократіях з людьми так не можна. Тоді давайте котити бочку на НАТО, що вони не хотять гнати своїх солдат на війну, ми ж їх захищаємо, кажуть нам і кажуть все рівно вони нам нічого не винні... так а шо я винен? Винен, що тут родився і тому маю йти воювати, так я не хочу, моя вам відповідь. Я тільки родився, коли Кравчук та ко віддали ядерку та ракети рашці, а зараз я виріс , так пора помирати за помилки дідів?
Держава — це дім. Загинути захищаючи дім — героїзм. Але є ще вибір покинути дім за власним вибором і знайти новий там , де на нього не посягнуть і зберегти життя.

В демократіях з людьми так не можна.

Бгг. Демократичні США, драфтом мобілізували людей на війні з на порядки слабшою країною за тисячі кілометрів від кордонів. А для тих хто ухилялись були конські штрафи та/або до 5 років баланди.

Failing to register for the draft or join the military as directed is a felony punishable by a fine of up to $250,000 or a prison term of up to five years, or a combination of both

Як тільки у ваші демократії вторгнеться ї.анута ядерна держава з на порядок більшим моб.резервом та воєним бюджетом, то всі ваші демократії може ще й Україну переплюнуть в плані конституційних прав.

Цим і відрізняється бананова республіка (потенційна жертва для агресора) від нормальної країни, де примусова могилізація закінчилась ще в часи, коли Мухамед Алі на зону присів за уклонізм

Тобто США на початку 70-х була банановою республікою? Ну окай.
Наразі бананові республіки це Ізраїль та Південна Корея...

Не забувайте, з наскільки слабшим ворогом воювали штати тоді.

на скільки? людина зі зброєю проти людини зі зброєю. Перевага в повітрі одних компенсується суцільними джунглями других.

Ти читати не вмієш, чи це так єдиний телемарафон отуплює ?

Телемарафон не дивився ні разу за останні місяців 15. Та й то, якось випадково попав на них в ютубі — витримав одну хвилину.
П.С. Люблю такі дискусії, ти їм факти, вони тобі погрози бусиком незламності і образи.

то всі ваші демократії може ще й Україну переплюнуть в плані конституційних прав.

ну это вряд ли

От як вторгнуться — тоді подумаємо, шо робить. А поки що не треба брати дурного в голову

Є така байка, що колись на Русі, коли треба було когось судити, то суддя міг запитати обвинувачуваного: «Тебе судити по закону чи по совісті?».

Зараз у нас є приблизно того ж розряду.
Думаю ми обидва сходимось на тому, що всі хто уникнули призову в незаконний спосіб(дали хабар, втікли в бебібоксі, просто ховаються від повісток і т.д.) однозначно є ухилянтами.

Тепер дилема чи є ухилянтами ті, які зробили щось, що юридично дозволено і що звільняє від мобілізації в законний спосіб, а саме поступили у ВУЗ, одружились на людині з інвалідністю, пішли працювати туди, де є «бронь».
Особисто я вважаю таких людей «моральними» ухилянтами, незважаючи на те, що юридично вони чисті.

Тут можна, звісно, подискутувати, що таке ухилянство, теоретично, може дати якийсь позитивний накопичувальний ефект в майбутьому типу що з’явилося більше працівників у критичній інфраструктурі, які б за інших обставин туди не пішли або що частина людей з інвалідністю отримають кращу якість життя за рахунок доглядальників чи що більша кількість людей з професійними знаннями і вищою освітою дозволить в майбутньому будувати якісно кращу економіку з більшим коефіцієнтом доданої вартості. Але це не точно.
Але так, в моменті вони всі є ухилянтами.

Хоча треба бути чесним також в тому, що дуже багато військових, майже всі з ким піднімалось це питання, вважають ухилянтами всіх, хто може тримати автомат або лопату і хто не пішов у ТЦК із заявою про бажання долучитись до війська і пофіг на папірці, сім’ю чи інвалідність.
Знаю випадки коли людина без двох ніг, на протезах у війську є водієм, чув про батька 6 дітей який воює і один з його синів такожвоював але загинув, мій колишній викладач з університету(який до того ж працював сініор солюшн архітектом, раджу підписатись на його канал t.me/kito_news ) пішов добровольцем у штурмовики і зараз воює, дуже багато жінок воює. Така думка також є і, мабуть, морально вона мені найбільш близька.

«Тебе судити по закону чи по совісті?».

Хорошо что мы уже не на Руси и по суд по совести не влияет ни на что

Так, тре додати, що та совість теж у всіх різна.

Багато дописів «від вас» на італійському. Виглядає що пишете не ви, а хтось під вас.
Але звідки в когось стільки персональної інфи про вас?

Що)?
Дуже давно не заходив на ебане, навіть не уявляю про що мова. А можна посилання?

звичайно, ви туди не заходите. я щось не подумав про це.

Скиньте плз посилання на дописи від мене там, цікаво в чому справа.
Зайшов і не знайшов себе там, що вже є добре)

тю, это ж анонимное ебаное, стандартный вид травли там

Згідно доу,
Головне макбук і крісло для програміста
І щоб гейдев спільнота не турбувалася

для початку треба зрозуміти за що вільна людина збираеться воювати. наприклад, за зачинені кордони. гарна мотивація

сам вигадав мотивацію — сам зі своєї вигадки посміявся.

А ну, давайте накидаємо реальний список мотивацій (а не те, що ліплять тут нитіки-песимісти):
— Україна зараз бореться за весь демократичний світ, на Україні зараз пульсує серце світової Демократії, і ми не можемо зрадити світову демократію! Так, тимчасово є певні труднощі у вигляді закритих кордонів та воєнкоматських справжніх катівнях, такого треша більше нема ніде у світі. Але треба потерпіти, це як погіршення хвороби берез повним видужанням.
— Ми просто зобов’язані перемогти. Хоча ворог обстрілює нас всіма видами ракет, а у відповідь нам стріляти нічим, та «партнери» б ніколи не дозволили. Але перемагати мусимо! Як? Дуже просто: хапати чоловіків на вулицях, тортурами заставляти півдписти влк та контракт і відправляти на м’ясні штури десь під Токмаком. На черговиц ракетний обстріл — хай ворог отримає м’ясний штурм, щоб знав. Таким чином ми будемо знекровлювати ворога, і він, за всіма ознаками, вже скоро видохнеться.

Продовжите?

не продовжу. Я не настільки спєц в накидуванні гімна на вентилятор як деякі.

А в чому там, вибичаюсь, «накидування гімна»? Сарказму є трохи, згоден. І переважна більшість наших громадян це розуміє, і цілком погоджується.

сарказм — це називати «більшістю» комент з одним лайком проти комента з більш ніж одним лайком.

А «гімно на вентилятор» не варто сприймати буквально все ж.
Мій посил в тому, що на рівному місці деякі пани вигадали собі срачну тему і тепер на повному серйозі запрошують інших її підтримати.

Ваш посил розумію, але не варто називати такі теми «срачними».

так безпосередньо тема — не срачна. людина цікавиться підготовкою. Її цікавить інформація про це. Вона зробила чи планує зробити свій свідомий вибір.
І тут прибігаєте ви зі словам «і за шо ти зібрався воювати, та всьо фігня, та воно того не сто́іт, ти за єрмака воювати зібрався, та тебе за границю не пускають а ти оце зібрався»
І потім ти кажеш, що не варто такі вброси називати «гімно на вентилятор»?

Я ніколи не казав «та за що воювати!??, за Єрмака/зелень, корупційну владу і тп??!», це вже зовсім інша тема, якраз, «срачна», до того ж схожа на антидержавну пропаганду.
Я ж кажу про інше — про реальні шанси перемогти в війні.
Думаю, різницю ви вловили.

А ну, давайте накидаємо реальний список мотивацій

Сказано в контексті «все одно не зможемо перемогти з виходом на кордони 1991, тоді навіщо положити мільйони життів патріотів», а не в контексті «навіщо воювати за таку погану корупційну державу і владу».
Але, погоджусь, що звучить якось двозначно, тому уточнюю.

Півтора року війни, а люди все ще живуть в розовій субстанції, в якій війна йде тому що так нам хочеться, а якби не хотіли — русня б зупинилася там де стоїть.

Во имя ермака и брата его, аминь

А також всіх корупціонерів , які заробили мільйони на забороні виїзду і гуманітарці!

Во имя ермака и брата его, аминь

Ой, вей. Єрмак з братом в нагоді будуть і в новій рашці будущєго з окупованим Києвом та Львовом. Як то кажуть: «Такая корова нужна самому»
А от ІТ-чки під санкціями вже якби в рашці не дуже треба. Ну хіба аналогічно жителям ордло — задля мясних штурмів нових російських територій..

— Україна зараз бореться за весь демократичний світ, на Україні зараз пульсує серце світової Демократії, і ми не можемо зрадити світову демократію! Так, тимчасово є певні труднощі у вигляді закритих кордонів та воєнкоматських справжніх катівнях, такого треша більше нема ніде у світі. Але треба потерпіти, це як погіршення хвороби берез повним видужанням.

Саме так. Всі українці зранку встають і відразу біжать перевіряти як там демократичний світ.
Яка мотивація??
Так дуже легко отримати відповідь на це питання, просто треба прикинути, що буде якщо воювати перестануть:
1. Спочатку заморозка фронту
2. Рашка переозброюється для нової війни.
3. В цей час в Україні розвалена економіка, ніхто нам не дасть ніяких гарантій безпеки, бо всі розуміють що через 2-5 років рашка знову почне війну, а з ядерною державою ніхто не хоче воювати.
4. Аналогічно пункту 3. Ніхто не буде інвестувати в Україну, бо через 2-5 років знову буде війна.
5. Рашка робить n+1 ітерацію захоплення України. Тепер без підтримки заходу.
6. Всі борці за демократії і Конституції тепер різко стануть громадянами рашки.
7. Ще пару років і борці за демократію та Конституцію будуть штрмувати в мясних штурмах Краків чи Талін. Ну як останні два роки жителі ордло.

П.С. Звичайно багато хто спетляє на Захід, але в багатьох не вийде. Про ІТ-чку під санкціями можна забути. Ще буряти з іншими рускими народностями повіджимають бабло, авто, нерухомість.

То що ви пропонуєте ? Давайте по вашому плану пройдемося
— продовжуємо війну і відловлюємо всіх кого можно (пофіг на гендер та вік стан здоровья)
— рашка скидає ядерні бомби на великі скупчення немотивованих людей і тим самим знищуючи пів населення країни
— інша половина розбігається по суті міста стоять пусті
— рашка без проблем забирає пусті міста
Вас такий план влаштовує ?

Вас такий план влаштовує ?

Ні звичайно. Я ж кажу, треба опустити зброю і готовитись до штурмів Таліна та Варшави. Але це тільки для тих хто пройде перший рівень — підвали з бурятами.

Я ж кажу, треба опустити зброю і готовитись до штурмів Таліна та Варшави.

президент сказав що треба щодня просуватися хоч на 500 метрів хоч на кілометр

саме це що денне просування мотивує підтримку заходу сьогодні

Зараз вже таке просування, що кожні декілька сотен метрів коштують декілька десятків життів....

а коли було інше? Дмитре, не треба так трагічно розтавляти &hellip-си. просування ніколи не було дешево, а оці багатозначні багатокрапки нічого не дають, окрім нагнєтанія. Маєте що сказати — кажіть ясно, чітко. Без натяків, недоказаностей і трикрапок.

Набагато дешевше в плані життів патріотів була операція по звільненню Харківщини. А ще краще — відступ орків з Херсону. Однак це — в минулому, тепер ціна кожного метра занадто висока, щільність мін на полях вражає, плюс міцні ворожі укріплення.
Думаю, ви розумієте, аналогія — майнинг біткоінів, коли перші монети були найдешевші, а потом ціна зростала, причому, не лінійно.

Аналогія з біткоїном не дуже доречна. Алгоритми криптовалют відомі. У будь який момент часу відома складність і можна прогнозувати скільки можеш намайнити. На війні такого немає.

А з якого дива хтось вам має щось пропонувати узагалі?

ніхто нам не дасть ніяких гарантій безпеки, бо всі розуміють що через 2-5 років рашка знову почне війну, а з ядерною державою ніхто не хоче воювати.

Так а чому тоді Балтиці дали ?

Тому що країни балтії перед вступом не воювали з парашкою майже 10 років в останні роки. Якщо б воювали у девʼяностих, то їх би і не взяли

Тому що в нато на ізі беруть тільки тих, за кого не треба буде вписатися.

А так, буде якась партнерка для України з нато. Якщо рашка знову полізе, допоможуть грошами/технікою, але не своїми людьми.

Та і в принципі, навіщо навіть потенційно брати Україну(які для нато бенефіти?)

Якщо їм від нас щось буде треба, то і так отримають. Тому я скоріш вірю в партнерку, та слова по типу "ми б вас взяли, але у вас ще недостатньо реформ/багато коррупції/що завгодно аби не брати та тягнути цей момент кудись вдаль.

Ви вважаете НАТО ідіотами?
Якщо НАТО прийме «якусь там» Україну, то потім із-за неї або прийдеться встрявати в війну з ядерним чудовиськом, або включати задню, що стане передумовою краху «всього демократичного світу».

Або може статися навпаки, і членство в НАТО буде робочою гарантією безпеки.
А неприняття України в НАТО буде сигналом ядерному чудовиську 🤦‍♂️ скоторашці і іншим членам НАТО про слабкість альянсу.

Ну якусь там Латвію прийняли і готові за неї встрявати в війну

Вам вже пояснили, що приймають тільки ті держави, на які вірогідність нападу з Мордору наближається до 0.
Розвідки натівських держав останні 5-10 років прекрасно знали, на кого і коли нападе Мордор. Тому легко приймають різні фінляндії....

Чому тоді Фінляндію раніше не прийняли ?

суомі самі не пропонували то є (була) та звана «фінляндізація» про яку казали в Україні

Ну так вирогідність нападу на «Балтійскіє страны» зараз околонульова, а не будь вони у НАТО — була б близька до 100% у найближче десятиріччя.

Питання прийняття України у НАТО це така собі ставка ва-банк, яка, з одногу боку, якщо зіграє — то закриє питання агресії з рашки у бік Європи (що, очевидно, є дуже бажаним усіма). З іншого, якщо рашка усе-ж не засцить і полізе — буде велика війна у Європі.

І тут вже питання потенціалу рашки на момент вирішення цього питання. Зараз виглядає так (на мою думку), що рашка не спроможна спричинити серйозні проблеми у масштабах Європи (якщо не брати до уваги ризик ядерної ескалації).

Але остаточно це буде видно після виборів у Штатах, та інших країнах Європи. Антиукраїнський двіж у Європі і Штатах процвітає, якщо так продовжиться, то рашка скоріш за все переможе.

НАТО це міф, в європі не так багато країн здатних реально воювати, там звикли добре і класно жити. Саме тому поляки так різко озброюються, всі зрозуміли що якщо війна то насправді кожний сам по собі.

Ого, поляки тратять замість рекомендованих НАТО 2% цілих 3% ВВП на оборону, напевне списали НАТО як оборонний союз.

In 2014, three Allies spent 2% of GDP or more on defence; this increased to seven Allies in 2022. Moreover, 2022 was the eighth consecutive year of rising defence spending across European Allies and Canada, amounting to a rise of 2.2% in real terms compared to 2021.

The Defence Investment Pledge endorsed in 2014 called for Allies to meet the 2% of GDP guideline for defence spending and the 20% of annual defence expenditure guideline on major new equipment by 2024. Since Russia’s full-scale invasion of Ukraine in February 2022, a majority of Allies have committed to investing more, and more quickly, in defence.

At the 2023 Vilnius Summit, NATO Leaders agreed a new Defence Investment Pledge, making an enduring commitment to investing at least 2% of (GDP annually on defence. They also affirmed that in many cases, expenditure beyond 2% of GDP will be needed in order to remedy existing shortfalls and meet the requirements across all domains arising from a more contested security order. The new Defence Investment Pledge also calls for Allies to meet the 20% of annual defence expenditure guideline on major new equipment, including research and development.

To learn more about what constitutes NATO’s 2% guideline, visit Defence expenditures and NATO’s 2% guideline.

Ого, поляки тратять замість рекомендованих НАТО 2% цілих 3% ВВП на оборону, напевне списали НАТО як оборонний союз.

Польща тратила на оборону відсоток ВВП:
2021 ~ 2.2%
2022 ~ 2.4%
2023 ~ 3.9%
Дивно, навіщо це вони так?
www.reuters.com/...​-defence-goal-2023-07-12

П.С. З 30 країн НАТО, більше 2% ВВП на оборону тратять 11 країн.

Вони ще диверсифікують поставки, щоб не залежити на 100% від НАТО.

В ваших головах дивна установка, що бути членом НАТО = не тратити на оборону. А якщо хтось тратить, значить він не очікує захисту від НАТО. Це не так працює.

В ваших головах дивна установка, що бути членом НАТО = не тратити на оборону.

Перепрошую, але про «не тратити на оборону» ніхто крім вас не писав.
Польща могла тратити 2%, як вимагає НАТО. Але вони чомусь тратять майже в два рази більше. Навіщо вони це роблять, як ви думаєте? Не має куди перед виборами гроші діти?

Це не так працює.

Якраз якби всі були впевнені в 100% захисті НАТО, то тратили би на оборону не більше 2%. Можна ще зрозуміти, що ти тратиш більше 2%, коли ти сам виробник зброї і так підтримуєш гаціонального виробника. Але Польща далеко не великий виробник зброї і закуповує якраз танки в Пд.Кореї та США, похеривши свої попередні танкові програми.

Польщі вже давали гарантії перед 2-ю світовою. Потім Польщі не стало.

Польщі давали односторонні гарантії, а зараз вона член НАТО. Це зовсім різні речі. Не виконуючи зобовязань НАТО, його члени відмовляються від захисту себе Альянсом, так як всі гарантії Альянсу втрачають будь-яку вагу і довіру. Не вписатися за когось = відмовитися від захисту себе, якими б виправданнями відмова не обкладалася.

Так може бути і не повноцінне вторгнення як 24.02 в Україну а наприклад як в 2014. З Білорусі заходять вагнеровці під прикриттям мігрантів, і проводять референдум наприклад в Бялостоку за відділення від Польщі. Схема вже обкатана. НАТО не знаходить приводів для застосування 5-ї статті, тим більш маючи в своїх лавах Угорщину і Туреччнину. Так, що поляки все правильно роблять збільшуючи власну армію і озброюючись сучасним озброєнням. Хто зна, якщо б Україна так робила з 2014 року то можливо і не було 24.02 але всі були зайняті розпилом бюджета.

Велика війна , яка закінчиться за тиждень

А може і не готові, просто росії потрібно це продемонструвати, та і що таке НАТО, це америка, якщо росія нападе на НАТО, а американці скажуть що вони глибоко занепокоєні, але не допоможуть, то НАТО швидко перестане існувати, бо європейці не схожі на рексів готових штурмувати посадки

Ну тобто рашка дивится на країни балтії у них є гарантії безпеки і не нападає, а на нас буде нападати з гарантіями безпеки?

Рашка навіть не нападала на них коли в них не було гарантій безпеки.
А на нас напала.
Тому які там гарантії щось стримають, це поки що теоретичне питання.
А, додам, гарантії з будапештського меморандуму в нас були, але щось військових сша/британії біля авдіївки я не бачу.
Якщо якась інша бумажка стримає рашку — чудово.

Але ЯО в рашки є і нападати вона може куди завгодно, натомість отримає санкції etc

Ps я дуже хочу бачити Україну в нато, але я в це не вірю, сорян.

Нема такого будапештських гарантій не придумуйте

ми там(в нато) не потрібні були до війни(2008-бухарест), не будемо і після.
Але після кожного самміту нам накинуть «торбу сподівань». Ось ще трохи і буде перемога, а там ще трохи з коррупцію порішаемо, та буде з часом і нато, а потім і єс. Але треба ще трохи почекати. Колись щось буде) воно вже майже в нас, але треба трохи почекати)

Але, можна сподіватись на що завгодно.

Ну не НАТО ми не були потрібні а Германії і Франції. І особисто Меркель. Як би тоді ці дві країни не залупилися скоріш за все ми б були в НАТО.

а там ще трохи з коррупцію порішаемо,

це залежить від України на 100% а не від нато. і якби не ця проблема, вже були б в нато давно

це залежить від України на 100% а не від нато. і якби не ця проблема, вже були б в нато давно

так само залежить і від нато аби не так сильно чіплялися до дрібниць на зважали на військову необхідність то давно би уже прийняли ігноруючи усі ті дурниці

ще трохи з коррупцію

президент же ж чітко сказав що західну допомогу не крали і американці зі своїми ревізорами це також підтвердили

а на нас буде нападати з гарантіями безпеки?

Якщо ви за 2 роки війни не зрозуміли, то поясню більш доступно: ніяку Україну НІКОЛИ не приймуть в НАТО і ніколи не нададуть захисту від нападу Мордору, бо НАТО — не ідіоти. Україні відведена роль буферної зони, яка приймає на себе удар, жертвує своїми людьми, а з боку НАТО — будут підкидати потрохи боеприпаси, боязко споглядаючи на реакцію Мордору.

Мабуть, це про варіант з віддачею декількох областей Путлеру, а решту України в НАТО? Щоб таке зробити, треба міняти Конституцію, і це вже буде зовсім інша Украйна, не та, що була в кордонах-1991.

Так а чому тоді Балтиці дали ?

1. Тому що тоді рашка була на самому дні: розвалена економіка, армія і т.д.
Якщо рашка знову дійде до такого стану, то тоді і нам можуть дати гарантії..
2. Наразі не факт, що якщо рашка через пару років окупує Балтію, то союзники будуть воювати з рашкою: може Трамп домовиться десь посередині, може якісь ультраізоляціоністи взагалі позабирають війська з Європи, може новий Обамка стартане план Анаконда 2.0, а потім чергову перезагрузку..

Якщо рашка знову дійде до такого стану, то тоді і нам можуть дати гарантії..

з цього не зовсім зрозуміло який конкретний у вас план на перемогу України і подальший план на стримання

з цього не зовсім зрозуміло який конкретний у вас план на перемогу України і подальший план на стримання

В мене має такого плану. Як і у людей що тут пропонує зупинитись і почати домовлятись прямо зараз. Це вибір між «бусиком незламності» VS штурмувати Краків на стороні орків у батальйоні Шторм-Хохол.
Імхо, допоки дають зброю та фінанси треба намагатись вийти до Азовського моря.

Імхо, допоки дають зброю та фінанси треба намагатись вийти до Азовського моря.

ок це був наш план у якому а потім

і почати домовлятись прямо зараз.

а який ваш план? «ваш» тут узагальнення а не гра слів «ти ви іду на ви»

бо тут не зроміло як собі це бачите ви (тут «ви» знову узагальнення)

допоки дають зброю та фінанси треба намагатись

тут акценти на «допоки» і «тепер»

а який ваш план?

План, поки є чим, воювати далі і надіятись на:
— чорного лебедя в рашці: нового Пригожина, відкриту боротьбу за трон, економічні проблеми
— виснаження ресурсів у рашці, на фоні підтримки нас Заходом
— західної авіації та далекобійного озброєння
— міфічний план Байдена перемогти під вибори в 2024
Розумію що все це наївні надії, але інша опція це повне знищення України через років 5 максимум, ну а далі і до членів НАТО доберуться після Молдови та Грузії з Вірменією.

Тепер ваша черга. Який у вас план?
Можливо ваш план кращий, пишу без жодного сарказму

В одному випадку всі українці помруть у боротьбі з рашкою, в іншому — у боротьбі з Польшою\країнами Балтії.
Тобто варіант «вижити» не існує взагалі. Певне для країни краще хочаб перед смертю «напакостити» нападникам, тут все логічно.
А ось пересічний українець, який чомусь не бажає померти, повинен виїжджати та рятувати сім’ю.
Ну і для виїзду тимчасова пауза більш сприятлива ніж зачинені кордони та бусик-стайл мобілізація.

Ніякого. Живемо як є, а там як станеться, так і станеться.

В нас такий план на війну, відбудову, вхід в єс/нато і на все інше. Як то кажуть, план один)

Наразі не факт, що якщо рашка через пару років окупує Балтію,

А якщо Польщу ?

польщу навряд історично польщу виходило тільки розділити для цього потрібна друга сторона тов. гітлєр а польщу до речі вже намагалися у 1920-му

А якщо Польщу ?

Самий сок, що варто просто подивитись на Польщу, щоб зрозуміти наскільки вони вірять в гарантії НАТО:
— Польща збільшує армію вдвічі
— значно збільшила військовий бюджет
— закуповує декілька сотен Хімарсів
— тратить на оборону значну частину ВВП
— закуповує танки та САУ не у сусідів німців, а у Пд.Кореї. Ще трохи беруть в США Абрамсів, але основна частина САУ та танків з Пд.Кореї. Цікаво чому ж це? Чи не тому, щоб любителі домовитись посередині не заблокували їм майбутні поставки..

то може простіше якось приєднатися до польщі?

Цікаво чому ж це? Чи не тому, щоб любителі домовитись посередині заблокували їм майбутні поставки..

ні просто абрамси таки справді трохи застарі і ні хто не відміняв диверсифікації а внутрішні контракти на модернизацію абрамсів (це машина 80-го року як от вітчизняний т-80 а корейський к-2 тільки почали розробляти у 90-ті а точніше «модернізувати» той самий «екпортний абрамс»)

плюс у корейців трохи інша ситуація ніж у американців і польска ситуація прямо скажімо «на землі» багато ближча до корейської ніж до американської

але я так розумію твій контекст був у контексті «англічанка гадіт»

— тратить на оборону значну частину ВВП

Україна запланувала трохи більше 24% ввп витрат на війну на 24-й рік

Чи не тому, щоб любителі домовитись посередині не заблокували їм майбутні поставки..

Це тіпа пані Меркель ?

Це тіпа пані Меркель ?

Якщо США похоронить НАТО, то з поточним станом Бундесверу, там навіть Бісмарк би домовлявся з рашкою десь посередині.

через 2-5 років

Єдиний реалістичний прогноз на 2-5 років, хоча, трохи й розмитий: ми отримаємо гарантовану соціально-економічну катастрофу, бо держава навряд чи зможе виплатити передбачені законами 100000500000 мільйонів гривень (+ пільги) всім постраждалим від війни, пораненим, загиблим, інвалідам, учасникам, ветеранам.
Подальше прогнозування обмежується лише вашою фантазією....

Подальше прогнозування обмежується лише вашою фантазією....

Взяв звідси: dou.ua/...​rums/topic/45830/#2714798

1991 — осінь, прес-секретар Єльцина заявляє про претензії Росії на Крим та Донбас
1991 — осінь — Горбачов стверджує, що розпад Союзу призведе до громадянської війни між Україною та Росією за Крим та Схід України
1992 — Росія заявляє претензії на Крим.
1993 — Верховна Рада РФ проголошує Севастополь російським
1994 — переможець виборів до Державної Думи Жириновський заявляє, що Україна має бути приєднана до Росії у вигляді областей.
1995 — Росія підтримує президента-сепаратиста Криму у спробі приєднати Крим до Росії
2003 — Тузла
2004 — Президент РФ бере участь в агітації на виборах Президента України
2006 — газова війна
2007 — Путін заявляє, що Україна — це не держава
2010 — Харківські угоди, ЧФ РФ залишається в Криму на 50 років
2012 — сирна війна
2013 — шоколадна війна

Ще треба докинути
1995 — Інтерв’ю Дудаєва
2008 — Відразу після Помаранчевої революції в ЗМІ зливають план захоплення України: спочатку Крим, потім Донбас, потім інші регіони.

Який я фантазер.
Давайте перестанемо стріляти, домовимся посередині і гайда на шашлики.

бо держава навряд чи зможе виплатити передбачені законами 100000500000 мільйонів гривень (+ пільги) всім постраждалим від війни, пораненим, загиблим, інвалідам, учасникам, ветеранам.

за це все заплатить євросоюз своїми грантами по факти приєднання України до євросоюзу звісно якщо українці погодяться на умови які виставлять (вже виставляють) євро бюрократи

заплатить євросоюз
приєднання України до євросоюзу

Я вибачаюсь, а як цей серіал на нетфліксі називається?)

то не нетфлікс то америка (теоретично Warner Bros.) 70-ті зображаючи європу 30-ті

youtu.be/4JDWJzKYfdc

Так а навіщо це ЄС? Наприклад Німеччині та Франції — щоб в Європарламент увійшла велика країна за населенням яка візьме багато голосів одразу?

такого треша більше нема ніде у світі.

Якраз цитата з politico

And the U.S. needs to start asking whether its all-volunteer force model is up to the task of generating the military capabilities it needs — especially when it comes to trained reserves.

But this isn’t just a U.S. problem — the professional all-volunteer force model has become dominant across the West. And given the new realities we’re confronting in Europe and Asia, it’s time to rethink. We must recognize that the current numbers of men and women in uniform are simply not up to the task. The West’s armies, navies and air forces are simply too small to respond both in the Atlantic and the Pacific — the two interconnected theaters that will define the outcome of any future global conflict.

Знаєш чому немає? Тому що вони не воюють, а хто воює, ти про їх проблеми всередині не знаєш, як і захід не знає про твої “катівні”. З дитячими фантазіями про якусь особливу цивілізацію цінностей погано жити, краще розуміти, чому в країні, в яку ти сєбався, немає мобілізації, і які ризики втягнення у війну для неї. Щоб потім знову не кричалося “а де ваші цінності?!”

Цікаво а якщо таких друзів нема ? Всі у Польщі або не виходять з дому ?

Вдалий рандом це ви про гарматне м’ясо ?

Тобто конструктиву не буде , ясно )

— денисе, ви довбень?
— ти головою вдарився, чи що?
— тобто конструктиву не буде, ясно.

Підписатись на коментарі