Створення мобільних додатків на Android без знань програмування: досвід роботи з чатом GPT
Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Привіт усім! Хочу поділитися своєю історією та враженнями від створення мобільних додатків. Рік тому я вирішила спробувати зробити власний додаток для Android. І, звісно, я не знала мови програмування. Що я робила? Гуглила, читала, шукала код, потім виправляла його помилки. Весь цей процес зайняв у мене майже 2 тижні. І ось результат — «Калькулятор палива».
Але, як кажуть, життя не стоїть на місці. Нещодавно я відкрила для себе чат з GPT. І це було дійсно відкровенням! Я вирішила спробувати створити новий додаток — «Полив Рослин Нагадування». За допомогою GPT я змогла реалізувати цей проект всього за тиждень! Та що найцікавіше, з GPT це вийшло набагато простіше. Цей чат став для мене справжнім помічником.
Та все не так гладко, як може здатися на перший погляд. Основна проблема — правильно пояснити GPT, що саме тобі потрібно. Іноді доводилося по кілька разів уточнювати свої запити, додавати посилання на матеріали з сайтів, щоб отримати потрібний відповідь з кодом.
Спочатку я вирішила використовувати безкоштовну версію GPT. Але, чесно кажучи, мені було дуже важко. Чат видає лише фрагменти коду, які важко об’єднати в єдине ціле. Якщо я намагалася уточнити або доповнити свій запит, GPT просто «забував» попередній код і починав все знову.
Ось тут я зрозуміла, що безкоштовна версія не підходить для моїх потреб. Я перейшла на платну версію, яка дає можливість вести діалог до 50 повідомлень протягом 3 годин. Тут GPT запам’ятовував попередні запити і відповіді, що дозволяло мені послідовно розробляти функціонал додатку.
Але, як виявилося, навіть 50 повідомлень було не завжди достатньо для мене. Після вичерпання ліміту GPT автоматично переходив на безкоштовну версію, і моя робота над програмуванням застопорювалась. Мені доводилося чекати, поки відновляться повідомлення, щоб продовжити роботу.
Тому порада від мене: якщо ви серйозно налаштовані на створення додатку і не маєте достатньо знань у програмуванні, обирайте платні версії з розширеними можливостями. Це значно полегшить і прискорить ваш процес розробки.
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів