Створення мобільних додатків на Android без знань програмування: досвід роботи з чатом GPT

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Привіт усім! Хочу поділитися своєю історією та враженнями від створення мобільних додатків. Рік тому я вирішила спробувати зробити власний додаток для Android. І, звісно, я не знала мови програмування. Що я робила? Гуглила, читала, шукала код, потім виправляла його помилки. Весь цей процес зайняв у мене майже 2 тижні. І ось результат — «Калькулятор палива».

Але, як кажуть, життя не стоїть на місці. Нещодавно я відкрила для себе чат з GPT. І це було дійсно відкровенням! Я вирішила спробувати створити новий додаток — «Полив Рослин Нагадування». За допомогою GPT я змогла реалізувати цей проект всього за тиждень! Та що найцікавіше, з GPT це вийшло набагато простіше. Цей чат став для мене справжнім помічником.

Та все не так гладко, як може здатися на перший погляд. Основна проблема — правильно пояснити GPT, що саме тобі потрібно. Іноді доводилося по кілька разів уточнювати свої запити, додавати посилання на матеріали з сайтів, щоб отримати потрібний відповідь з кодом.

Спочатку я вирішила використовувати безкоштовну версію GPT. Але, чесно кажучи, мені було дуже важко. Чат видає лише фрагменти коду, які важко об’єднати в єдине ціле. Якщо я намагалася уточнити або доповнити свій запит, GPT просто «забував» попередній код і починав все знову.

Ось тут я зрозуміла, що безкоштовна версія не підходить для моїх потреб. Я перейшла на платну версію, яка дає можливість вести діалог до 50 повідомлень протягом 3 годин. Тут GPT запам’ятовував попередні запити і відповіді, що дозволяло мені послідовно розробляти функціонал додатку.

Але, як виявилося, навіть 50 повідомлень було не завжди достатньо для мене. Після вичерпання ліміту GPT автоматично переходив на безкоштовну версію, і моя робота над програмуванням застопорювалась. Мені доводилося чекати, поки відновляться повідомлення, щоб продовжити роботу.

Тому порада від мене: якщо ви серйозно налаштовані на створення додатку і не маєте достатньо знань у програмуванні, обирайте платні версії з розширеними можливостями. Це значно полегшить і прискорить ваш процес розробки.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пусть напишет платежное приложение с помочью GPT чата на POS терминал, а я поржу)))

примерно тоже что погуглить только без рекламы.

Chat GPT дуже допомагає, але наразі треба володіти інструментом типу «напильник» хоч на базовому рівні.

За допомогою GPT я змогла реалізувати цей проект всього за тиждень!

Це звісно добре, що ви витратили тиждень з GPT, але як і в цій темі
dou.ua/forums/topic/45944
те що ви робили тиждень, можна було написати за 15 хвилин і 15 рядків коду.
При умові використання правильних інструментів, звісно.
github.com/...​x2/Sandbox2Application.cs

Проєкт що калькулює ціну пального, може бути корисним для подорожуючих,
створено та задеплоєно поки закіпав чайник.
fraplat.com/jupiter/Sandbox2

За тиждень (5 днів) можна вже написати клон UTube десь на 10-15 скрінів,
там десь 450 рядків коду + дизайн,
fraplat.com/jupiter/UTube

Висновок: GPT + сучасні методи розробки (Python, Java і тп) це дуже не ефективні засоби розробки і мене дуже дивує терпіння та наполегливість людей, котрі то все використовують.
Я дуже лінивий, тому GPT не використовую для програмування, віддаючи перевагу правильним інструментам а не генератору токенів на неефективних мовах програмування.

Та просто навчиться гуглити. Всі знання свої ChatGPT знаходить у гуглі. Гуглити методом ітераційного наближення точності запитів до знаходження необхідного рішення не тільки простіше і зрозуміліше, але ще й безкоштовно.
Я трохи юзав чат бота — мені не сподобався інтерфейс. Гугл поки що кращий.

А мені навпаки сильно чат економить час. Якщо шукаю наприклад конкретну помилку то так Гугл.
А якщо неточний запит то спочатку чат, а потім коли отримав загальні знання то Гугл. Бо чат по конкретним бібліотекам та методам дає часто не точні або сильно застарілі відповіді.
Але щодо надання відповідей на загальні питання це топчик, бо щоб дати таку відповідь самому треба відкрити не одне посилання та прочитати багато тексту

Можливо колись створимо єдиний інформаційний каталог з усіма фічами, починаючи з оновлення інформації кожен день. І без жодного інтелекту у ньому. Бо ШІ це пастка, а надрозумні це зовсім біда.

Добро дна. Я маю легке рышення для вас та ваших завдань. Е рішення коли у багатьох дзеркал по Хосту с APi спілкуватися скільки завгодно, все на Python, тож можно в багатьох потіках обробляти запити. Якщо цікаво звертайтесь

Пане Азірів, радий вас бачити. Хоч хтось зараз працює поки інші скіглять.

Спробуйте задавати йому питання англійською, а не свинособачою. Англійською він думає набагато краще, ніж іншими мовами.

Підписатись на коментарі