Варто починати вчити іншу мову чи продовжувати вивчати JS?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Отож, вирішив я стати програмістом в самий невдалий час, як раз перед початком повномасштабної війни. На разі я не маю можливості звільнитися зі служби, але весь цей час я вчив js/react, ts та html/css. Але дивлячись на джині кількісті вакансій по JS і кількість відгуків на них(в середньому це 500 на одну вакансію) трошки починаю сивіти. Я вже питав тут на форумі наскільки реально знайти роботу джуну, відповіді звісно ж були невтішні. Але я все таки не хочу полишати цю справу, адже я вже багато сил вклав в навчання та і подобається мені це. Тож постає питання може мені змінити мову програмування, яку я вчу? Адже на інших мовах, нема такого щоб було по 500 відгуків на одну вакансію. Що думаєте? Яка мова для джуна чи правильніше навіть трейні зараз може виглядати найперспективніше? Чи вартує взагалі починати вчити іншу мову чи продовжувати довбати js, чи взагалі плюнути на цю затію і забути про програмування?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо тобі подобається саме JS і ти вважаєш його найкращим то кидати мабуть не варто, судячи з того що я чув то кандидатів багато, а толкових людей мало, тому це лише питання часу попасти на роботу.
Якщо тобі просто подобається програмувати, то є сенс спробувати вчити інші мови, знання JS в цьому випадку допоможуть швидше продвигатись по навчанню і буде вже розуміння що більше подобається а ще зовсім не те. Є багато людей які вчились на одне, а в результаті їх взяли на інше, цього не варто боятись.
І тільки якщо тобі НЕ подобається програмування, то забудь про нього, так як без цього далеко не зайдеш а до першої роботи може пройти і рік і два і більше, і без величезного бажання і терпіння ти все одно кинеш цю ідею, просто невідомо коли.

Адже на інших мовах, нема такого щоб було по 500 відгуків на одну вакансію

Так а що в інших мовах з вакансіями? Якщо пропорційно менше, то який сенс рипатись

Вчити тре програмуванняа не мови програмування

Зараз в принципі складна ситуація на ринку і від мови вона не залежить. Якщо подобається — вчиться далі. Знизу гарні поради і я ще додам про саме пошук. Якраз нещодавно обговорювали цю тему на подкасті: www.youtube.com/watch?v=deH3hPNQWHA

Ви повинні розуміти, що із цих 500 відгуків релевантних 100. У 80 з цих 100 скоріш за все немає ніяких проектів в портфоліо. Тому задача така: 1)зробити свої проекти. 2)виділитись із маси. Для цього треба вести активність в соц мережах. І потім вже напряму спілкуватись з тім лідами/сто/рекрутерами.
Якщо просто подаватись на вакансії як і всі, то звичайно великий шанс залишитись непоміченим.

Просто на інших мовах програмування я бачу що навіть на трейні вакансії максим до 100 відгуків а на js до 500 доходить. Тому і почав вагатись чи все правильно я роблю

Підписатись на коментарі