Як знайти роботу Junior Java Developer-у?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Вже пішов 6 місяць, як я, як Junior Java Developer, шукаю роботу.
За підсумком п’яти місяців пошуку мав тільки 1 співбесіду, де через хвилювання сам же себе закопав (але топік не про це).

Нині на ІТ ринку все ну явно не дуже, оскільки на тому ж Джині кількість вакансій на цю посаду не перевищує 5-6 штук. Відгуки на ці вакансії рахуються в сотнях; на доу взагалі пусто, а інші сервіси, накшталт NoFluffJobs, взагалі постять по 1 вакансії на місяць.

Питання: де брати можливості, та як все ж таки себе проявити?

Відповідь, зазвичай, буде «LinkedIn», але як робити так, щоб рекрутери тобі писали?

Мав зідзвон з HR, яка допомогала з налаштуванням та правильним заповненям профілю та корегуванням CV, але якогось значного профіту це не дало.

Буду дуже радий почути поради від вас як, все ж таки, «привертати увагу» рекрутерів та як отримати вже цей офер, бо десь в голові вже , нехай і далеко, з’являються думки про світч на іншу технологію, але поки вони успішно мною виганяються.
Поки..

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Та ринок такий, нічого не зробиш.
Коли є десятки мідів з досвідом 2+ роки то на джуна (а насправді стажора) ніхто дивитись не буде.

вчи питання для сіньорів, розбирай що у сіньора вимагається, патерни, архітектуру, деплоймент.
Якщо через 6 місяців не допоможе, то допиши собі 1-2 роки досвіду і йди на міда, якщо і це не допоможе то допишеш собі 2-3 роки і будеш на сіньора аплаїтись)

Відчуваю себе як автор теми. Вже рік комерційного досвіду, дивлюсь на пропозиції роботи, а там мінімум від 2 роки на джуна. Відчуваю за рік треба буде 5 якщо в тебе є 2 роки.

А нічого, що джун це і є людина з комерційним досвідом? Це під час ковіду брали «недоджунів» і люди вирішили, що за рік самонавчання можно знайти роботу щоб з порога отримати свої 1000 долларів

Без знання JS і фронтенд стеку суттєво складніше буде знайти роботу Java розробника?

Працюю андроїд розробником і хочу світчнутись на бекенд джаву, щоб ніколи не працювати з UI.

А що, в Андроїд розробці настільки втрата робота за UI?

Вона не всрата, її багато. Особливо, коли йдеться про хендлінг різних розмірів дисплею

Без знання JS і фронтенд стеку суттєво складніше буде знайти роботу Java розробника?

Ні

Стоїческі бл...
На питання «як робити так, щоб рекрутери тобі писали?» вам абсолютно правильно відповів Konstantin Strukov.

Алгорим приблизно такий:
* формуєте резюме
— описуєте свій досвід
— читаєте купу статей «як писати резюме» та обираєте, що вважаєте корисним
— просите друзів подивитись чи ок ваше резюме
— покращуєте відповідно до попередніх пунктів
* розсилаєте резюме
— на вакансії від трейні до мідла включно (є контори, що готові брати джунів, але не говорять про це)
— дивитесь трейні програми великих контор (топ50 доу) і аплаїтесь туди
— раз на 2-4 тижні робите роботу над помилками, повторюючи все з початку
* якщо покликали на співбесіду, то протягом 1 години після співбесіди виписуєте, що було не так на співбесіди та пробуєте не допускати помилок на наступній
* постійно розвиваєетесь
— аналізуйте вимоги в вакансіях, та переконайтесь що ви можете вписати відповідні технології в резюме (і профти хоча б базово співбесіду по них)
— якщо є хоч якийсь досвід включаєте його в резюме

В поточному стані ринку, очікуйте, що роботу будете шукати ще мінімум півроку. Буде швидше — круто, не буде — не буде розчарування.

Дякую за велику кількість порад, впевнений що точно буду юзати їх.

До прикладу, резюме вже рефакторилось разів 5 разом з HR та разом з ментором.
Але ще раз велике дякую Вам!

як робити так, щоб рекрутери тобі писали?

О, це дуже просто: попрацюй з десяток років, наберись значного досвіду — профіт! Якщо без жартів, то чекати що робота тебе сама знайде — це абсолютно нереалістичне очікування, потрібно самому пхатись у всі двері.

За підсумком п’яти місяців пошуку мав тільки 1 співбесіду

За півроку це ні про що, але ключове питання — на скільки вакансій ти при цьому зааплаївся? Якщо все що ти робив ці півроку — це чекав отих 5-6 вакансій на доу, то ти будеш так роботу шукати ще не один рік...

На всі доступні вакансії я відгукувався.
Шукав на різних майданчиках, в тому числі лінкедІн. Писав рекрутерам в приватні повідомлення, додав їх до себе там в контакти (їх вже, напевно, більше 600). Виставляв пости в ЛінкедІн для підвищення активності.
Заходив на доу, виписував компанії, ходив по сайтам цих компаній, та шукав вакансії там.
Можливо навіть я щось забув, але приблизно так

Так ти мабуть інтерн, а не джун?

Ну, є зараз щось по типу стажування з менторами, де проект намагаєтьться бути приближеним до реальної розробки. На ньому я вже трошки більше півроку. Тому, як я розумію, щось середнє між інтерном та джуном.
Але про якісь вакансій для інтернів, або стажування я взагалі мовчу, оскільки їх майже немає, а якщо і є, то відбір там йде с 3-4 сотень людей

так цє і є інтернатура.
тут найкраща інтернатура що я знаю
students.teamdev.com

у тебя было полгода, что ты за них успел написать? Calculator.java?

Наразі я працюю в проекті з 2 менторами. Проект намагається бути максимально наближений до повноцінної роботи. Робив АПІшку для кінотеатру, але деь місяць-півтора назад призупинився через диплом та навчання.
+Зараз готую також написання диплома для універу, там він також буде не маленьким, та буде мати фронт (не з мого боку).

Створити топік з обговоренням на ДОУ на таку ж тему (ненав’язливий піар). Але...
Ви реально хочете знайти роботу з 6 (!) проектами на Гитхабі В 2к23 році ??? Їх повинно бути не 6, а 60.

Наскільки я знаю, для Джави краще не багато маленьких, а 1-2 великих проекти.
До того ж працюю на одному не маленькому проекті з менторами.
Зараз веду роботу над дипломом, де буде АПІ для аптеки, також писав додаток під кінотеатр, але поки трошки проект призупинив.

Просто тренд соцмереж, нічого сакрального.

Оформіть свій GitHub профіль, є багато прикладів як це зробити:

Якщо цікаво як часто ваш GitHub профіль переглядають то є трекер, ось приклад статистики та інструкція як встановити за 5 хвилин

Звучить дуже цікаво, обов’язково спробую

Відкриваєте список вакансій на які відгукнулись, формуєте список компаній, щоб далі знайти в LinkedIn щойно працевлаштованих кандидатів «Junior Java Developer» в ці компанії, пишете фахівцям напряму й пропонуєте гроші за консультацію у працевлаштуванні

Показати своє резюме, розповісти скільки часу шукали, які складності були, морально підтримати, все те про що початківці забувають написати одразу після успішного працевлаштування

Підписатись на коментарі