Як знайти роботу Junior Java Developer-у?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Вже пішов 6 місяць, як я, як Junior Java Developer, шукаю роботу.
За підсумком п’яти місяців пошуку мав тільки 1 співбесіду, де через хвилювання сам же себе закопав (але топік не про це).

Нині на ІТ ринку все ну явно не дуже, оскільки на тому ж Джині кількість вакансій на цю посаду не перевищує 5-6 штук. Відгуки на ці вакансії рахуються в сотнях; на доу взагалі пусто, а інші сервіси, накшталт NoFluffJobs, взагалі постять по 1 вакансії на місяць.

Питання: де брати можливості, та як все ж таки себе проявити?

Відповідь, зазвичай, буде «LinkedIn», але як робити так, щоб рекрутери тобі писали?

Мав зідзвон з HR, яка допомогала з налаштуванням та правильним заповненям профілю та корегуванням CV, але якогось значного профіту це не дало.

Буду дуже радий почути поради від вас як, все ж таки, «привертати увагу» рекрутерів та як отримати вже цей офер, бо десь в голові вже , нехай і далеко, з’являються думки про світч на іншу технологію, але поки вони успішно мною виганяються.
Поки..

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Та ринок такий, нічого не зробиш.
Коли є десятки мідів з досвідом 2+ роки то на джуна (а насправді стажора) ніхто дивитись не буде.

вчи питання для сіньорів, розбирай що у сіньора вимагається, патерни, архітектуру, деплоймент.
Якщо через 6 місяців не допоможе, то допиши собі 1-2 роки досвіду і йди на міда, якщо і це не допоможе то допишеш собі 2-3 роки і будеш на сіньора аплаїтись)

Відчуваю себе як автор теми. Вже рік комерційного досвіду, дивлюсь на пропозиції роботи, а там мінімум від 2 роки на джуна. Відчуваю за рік треба буде 5 якщо в тебе є 2 роки.

А нічого, що джун це і є людина з комерційним досвідом? Це під час ковіду брали «недоджунів» і люди вирішили, що за рік самонавчання можно знайти роботу щоб з порога отримати свої 1000 долларів

Без знання JS і фронтенд стеку суттєво складніше буде знайти роботу Java розробника?

Працюю андроїд розробником і хочу світчнутись на бекенд джаву, щоб ніколи не працювати з UI.

А що, в Андроїд розробці настільки втрата робота за UI?

Вона не всрата, її багато. Особливо, коли йдеться про хендлінг різних розмірів дисплею

Без знання JS і фронтенд стеку суттєво складніше буде знайти роботу Java розробника?

Ні

Стоїческі бл...
На питання «як робити так, щоб рекрутери тобі писали?» вам абсолютно правильно відповів Konstantin Strukov.

Алгорим приблизно такий:
* формуєте резюме
— описуєте свій досвід
— читаєте купу статей «як писати резюме» та обираєте, що вважаєте корисним
— просите друзів подивитись чи ок ваше резюме
— покращуєте відповідно до попередніх пунктів
* розсилаєте резюме
— на вакансії від трейні до мідла включно (є контори, що готові брати джунів, але не говорять про це)
— дивитесь трейні програми великих контор (топ50 доу) і аплаїтесь туди
— раз на 2-4 тижні робите роботу над помилками, повторюючи все з початку
* якщо покликали на співбесіду, то протягом 1 години після співбесіди виписуєте, що було не так на співбесіди та пробуєте не допускати помилок на наступній
* постійно розвиваєетесь
— аналізуйте вимоги в вакансіях, та переконайтесь що ви можете вписати відповідні технології в резюме (і профти хоча б базово співбесіду по них)
— якщо є хоч якийсь досвід включаєте його в резюме

В поточному стані ринку, очікуйте, що роботу будете шукати ще мінімум півроку. Буде швидше — круто, не буде — не буде розчарування.

Дякую за велику кількість порад, впевнений що точно буду юзати їх.

До прикладу, резюме вже рефакторилось разів 5 разом з HR та разом з ментором.
Але ще раз велике дякую Вам!

як робити так, щоб рекрутери тобі писали?

О, це дуже просто: попрацюй з десяток років, наберись значного досвіду — профіт! Якщо без жартів, то чекати що робота тебе сама знайде — це абсолютно нереалістичне очікування, потрібно самому пхатись у всі двері.

За підсумком п’яти місяців пошуку мав тільки 1 співбесіду

За півроку це ні про що, але ключове питання — на скільки вакансій ти при цьому зааплаївся? Якщо все що ти робив ці півроку — це чекав отих 5-6 вакансій на доу, то ти будеш так роботу шукати ще не один рік...

На всі доступні вакансії я відгукувався.
Шукав на різних майданчиках, в тому числі лінкедІн. Писав рекрутерам в приватні повідомлення, додав їх до себе там в контакти (їх вже, напевно, більше 600). Виставляв пости в ЛінкедІн для підвищення активності.
Заходив на доу, виписував компанії, ходив по сайтам цих компаній, та шукав вакансії там.
Можливо навіть я щось забув, але приблизно так

Так ти мабуть інтерн, а не джун?

Ну, є зараз щось по типу стажування з менторами, де проект намагаєтьться бути приближеним до реальної розробки. На ньому я вже трошки більше півроку. Тому, як я розумію, щось середнє між інтерном та джуном.
Але про якісь вакансій для інтернів, або стажування я взагалі мовчу, оскільки їх майже немає, а якщо і є, то відбір там йде с 3-4 сотень людей

так цє і є інтернатура.
тут найкраща інтернатура що я знаю
students.teamdev.com

у тебя было полгода, что ты за них успел написать? Calculator.java?

Наразі я працюю в проекті з 2 менторами. Проект намагається бути максимально наближений до повноцінної роботи. Робив АПІшку для кінотеатру, але деь місяць-півтора назад призупинився через диплом та навчання.
+Зараз готую також написання диплома для універу, там він також буде не маленьким, та буде мати фронт (не з мого боку).

Створити топік з обговоренням на ДОУ на таку ж тему (ненав’язливий піар). Але...
Ви реально хочете знайти роботу з 6 (!) проектами на Гитхабі В 2к23 році ??? Їх повинно бути не 6, а 60.

Наскільки я знаю, для Джави краще не багато маленьких, а 1-2 великих проекти.
До того ж працюю на одному не маленькому проекті з менторами.
Зараз веду роботу над дипломом, де буде АПІ для аптеки, також писав додаток під кінотеатр, але поки трошки проект призупинив.

Можете пояснити таємний сенс писати 2к23 замість 2023? Це якийсь секретний знак відмінності, чи спеціальне змагання?

Просто тренд соцмереж, нічого сакрального.

Оформіть свій GitHub профіль, є багато прикладів як це зробити:

Якщо цікаво як часто ваш GitHub профіль переглядають то є трекер, ось приклад статистики та інструкція як встановити за 5 хвилин

Звучить дуже цікаво, обов’язково спробую

Відкриваєте список вакансій на які відгукнулись, формуєте список компаній, щоб далі знайти в LinkedIn щойно працевлаштованих кандидатів «Junior Java Developer» в ці компанії, пишете фахівцям напряму й пропонуєте гроші за консультацію у працевлаштуванні

Показати своє резюме, розповісти скільки часу шукали, які складності були, морально підтримати, все те про що початківці забувають написати одразу після успішного працевлаштування

Підписатись на коментарі