UWP чи WPF для хобі

Всім привіт. Нещодавно ознайомився з мовою C#. Після того як я закохався в Java, але не зміг знайти їй нормального застосування — це ковток свіжого повітря. Мені навіть синтаксис не довелось вчити. Але сфера застосування як раз для мого кола задач.

У мене є необхідність інколи писати невеличкі десктопні застосунки. І я хочу дізнатись на чому зупинитись.

На WPF я вже написав декілька застосунків, які використовуємо на роботі, на UWP тільки хелоуворлди.

Сфера використання суто хоббі. Тобто працевлаштовуватись розробником в плани не входить.

Хотілося б почути пораду, яку платформу далі вивчати, і чому..

зі. У мене постійна потреба в написанні дрібних додатків, які автоматизують рутинну роботу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відкопав так відкопав. UWP вже 5 років як мертвий, WPF — 10 років.

Якщо це не продакшен, людині зручно і це навіть не заради «вайті» то хоч Delphi 6. Чому б ні. (мені доречі коли знадобилась суттєво десктопна аплікуха для особистого користування то поглянув на ці усі електрони і т/п, проригався, узяв старий добрий Delphi і накалякав)

На WPF я вже написав декілька застосунків, які використовуємо на роботі, на UWP тільки хелоуворлди.
Сфера використання суто хоббі. Тобто працевлаштовуватись розробником в плани не входить

Якщо так, то краще дивитись на MAUI, воно звісно ще сирувате, але це офіційний вигляд десктопного/мобільного майбутнього від майків. UWP вже мертвий, WPF жити буде ще довго але без розвитку...

А це гарний коментар. Я вважав UWP майбутньою платформою. а WPF тимчасово підтриманою.
Дякую. Спробую ще написати хелоуворлд на MAUI.
Тим паче, якщо не помиляюсь, MAUI кросплатформений фреймворк

Тим паче, якщо не помиляюсь, MAUI кросплатформений фреймворк

Саме так, це розвиток xamarin

Доречі ще можна подивитись на Avalonia, теж кросплатформений фреймворк, але з деякими відмінностями

На їх сайті написано cross-platform wpf
Теж цікаво.
Та ще й open source...

Підписатись на коментарі