Протезування рук. Хочу почути думки експертів

Протезування рук в Україні та й цілому у світі, мʼяко кажучи виглядає доволі вс%ато.

Всі використовують одні й ті самі технології від яких вже нудить, не думаєте що щось треба змінити?

Дуже хочу побачити думку експертів, чи можливо зробити такий протез?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Друже, тут нема експертів в протезуванні, тут токсичні формошльопи.
Почни звідси www.reddit.com/r/Prosthetics

www.atomlimbs.com
тут непогана ідея, але поки далеко не просунулась
також
mobiusbionics.com/luke-arm
але від цього проекту нічого не чути

atom limbs дійсно непогана ідея але, на мій погляд це просто замануха для інвесторів, граний сайт, гарні картинки, все розмито як на мене жодної конкретики як це буде працювати. Я теж намагаюся щось розробити, подивіться мої топіки, можливо зацікавить

Волокна псевдомʼязів із принципом роботи пьєзо-елементів під капотом — це ще дуже фантастично?

У вас є конкретні очікування, ТТХ, сроки, бюджет, опис кейсів які мають покривати протези, для яких задач і т.д.

Коротше кажучи, є хоч щось окрім фрагменту фільма заснованого на аніме? Ви ж не хочете перетворити людину з ампутацією на Аеліту-бойового ангела? А якщо ні, то для чого?

Якщо наводити приклади з фільмів, то вже краще згадувати Джакса з МК
assets.mycast.io/...​4382_large.jpg?1630389498

youtu.be/...​Ibdwg?si=LGCTDLbXM3RegU-O

Зараз я збираю механічну руку, вона буде такою ж гнучкою як у фільмі, я не використовую серво приводи чи якісь інші відомі технології, грошей в мене кіт наплакав тому це буде зразок, а кінцевий продукт як у фільмі. По закінченню можу відправити вам відео с демонстрацією на e-mail. І ще мій протез буде працювати з усіма сенсорними єкранами, можете повірити мені на слово

а є сенс робити її такою ж гнучкою як у фільмі?
фільм вас трохи обманює, бо дає враження що такий протез може замінити руку повністю, але це не так.
ви просто не зможете зробити прийом-передау відповідного сигналу для того щоб керувати тим протезом як на тій анімації. Саме через це сучасні протези і мають базові рухи, а не стовідсоткову заміну руки, бо можуть вловлювати імпульсні сигнали з відповідних мʼязів. А я нагадаю, що деяких мʼязів, які відповідають за рухи тої руки, за її гнучкість — не існуютє, бо вони знаходяться саме в тій частині яку замінюють. Вам ні з чого буде брати ті імпульси.

Напевно дорого. Від військомата краще триматися подалі

Не будеш. Ринок не такий вже і великий. Тому особо інвестувати ніхто не спішить. І хвала таким людям як Маск, якого тут всі ненавидять, які якраз двигають цю тему спалюючи бабло. Звісно робить він це не в благодійних цілях, а щоб попіаритись, но всі від цього виграють.

Так це якраз і робить ринок невеликий. Ті хто втратили руку чи ногу або небагаті, або проживають в країнах третього світу, і не можуть позволити собі такий протез, що піднімає ціну, що робить протези ще менш доступними. Виходить замкнуте коло.

Я думаю такі висловлювання не доцільні в нашій країні

Ну так це правда, чому скривати? Да деяким військовим показово зроблять (і роблять) гарні протези, за $50-100к, і то за рахунок фондів і приватників, а іншим що робити? Хто за них вступиться? Їм навіть на життя аби хватало, так як працювати не зможуть, що вже про протези говорити.

Тому так, як би це гірко не звучало, жоден виробник протезів мільярдів на Україні не заробить так як ніхто їм стільки не заплатить. А немає мільярдів фінансування, немає бізнесу і немає прогресу. Технології зараз позволяють зробити гарні протези, але ніхто в цьому не зацікавлений. Набагато легше і вигідніше продати 1000 умовних айфонів ніж 1 протез.

Не всім потрібні мільйони, ідея набагато важливіша ніж гроші

Ніхто ж не спорить, но відповідь була на оригінальний коментар:

можеш створити сам, будеш мільярдером, як мінімум.

Не станеш

Як Маск нейроінтерфейс запилить — то такі протези будуть.

Нажаль нейроінтерфес нічого не змінить, проблема в технології серво приводів

Протезування рук. Хочу почути думки експертів

Експертів по сирах та дзеркалах? Бо інших тут немає...

Тоді скористаюся можливістю і спитаю. Які сири добавляють в піцу? Пробував моцареллу з пармезаном, а смак не такий як в справжніх піцеріях. Там ще якийсь сир до моцарелли добавляють, який робить той смак справжньої піци.

Там ще якийсь сир до моцарелли добавляють

Треба додати ще якийсь з блакитною пліснявою)))

Там ще соус основи має вплив. Спробуй зробити бешамель. Для мете це гейм ченжер.

Так соус там максимально простий — томати в банці, трохи солі і перця і готово. Але все-рівно чогось не хватає. З білими соусами не пробував, треба спробувати.

Ельфії — країни першого світу: США, Канада, Японія, Пн-Зх Європа і т д

Даніла ти што крейзі?) На твою думку воно хоч трохи схоже з тим що я показав?

Аеліта що на твоєму відео повністю робот
Приєднання рук це проводочки
Так що якщо на це спиратися як вимогу
Спочатку зніми снапшот мозку і залий в клауд

Якщо ти знаєш що таке нейроінтерфейс то думаю ти в курсі що провідником між сигналами мозку та єлектронікою магнітне поле

Підписатись на коментарі