Почати в IT після 30, навіщо, чи можливо? Особиста історія
Доброго дня. Тут не буде історії про успіх, тому що ця історія тільки починається. Мені 33 роки, я працював у будівельній сфері електромонтажником.
Думки про IT були давно (коли навчався, збирав сайти на CMS), але щось я міг почати розвиватися у цьому.
Перші серйозні думки про зміну діяльності в мене закралися на початку повномасштабного вторгнення в Україну.
Тоді було багато реклами і я натрапив на онлайн марафон. Там пояснювали про напрями Full Stack Розробка, Тестувальник і щось ще.
Я майже пішов на курс Full Stack, але щось пішло не так. Пишу зараз це і розумію — забагато було але. Пройшов час і стан здоров’я ще погіршився. Працювати за своїм напрямком стало небезпечно. Подивився можливі вакансії (робота без фізичних навантажень) на work та подібних сайтах. Вибрав деякі напрямки та розіслав резюме. Був дуже здивований, але результату це не дало.
Буд один відгук від однієї IT компанії, але була потрібна людина на фізичну працю (з’ясувалося потім).
Зібрав всі сили та почав аналізувати. Прийшов до такого висновку. Мені треба такий напрямок — де можна знайти роботу, можна працювати онлайн, чи займатися фрилансом.
Але куди піти й що робити так і не вирішив.
Став потроху знаходити інформацію про ІТ сферу в Україні. Коли лежав у лікарні, колега по палаті — працював за ноутбуком. Він front-end розробник. Трохи поспілкувався з ним, спитав, чи актуальна ця сфера для новачків. Отримав відповідь — що не дуже, адже багато випускників курсів без досвіду і мало пропозицій на ринку України зараз. Але ще зрозумів що все одне — це ще актуально і досвід вирішує багато. Такий от парадокс.
При пошуку інформації я натрапив на цей сайт (DOU). На форумі є тема, де людина перейшла в ІТ з іншої професії. Прочитавши коментарі — я натрапив на коментар, де написано, що найкращий початковий курс з ІТ — це курс CS50.
Трохи прочитавши про нього — я вирішив пройти його. Він безплатний. Тому раджу всім з нього почати, якщо у вас нема фінансів.
Ще досі його проходжу, але зрозумів що програмування — це не моє (чи може я ще не дійшов до цього).
Вирішив зупинитися на тому напрямку, який можуть опанувати всі (я в тому числі). А саме HTML CSS. Тобто верстка. Ще й багато відео уроків на ютубі — це плюс. Але є вагомий мінус — низький поріг входження.
Саме для мене плюс у верстки — мені подобається цей напрямок, можна працювати на фрилансі, а якщо будуть здібності — то можна вивчити ще трішки інформації та стати front-end розробником.
Також почав займатися англійською мовою. Чомусь навчання у школі, технікумі не дало результатів. Для себе обрав поки застосунок Doulingo, в майбутньому може щось зміню.
Підвожу підсумок. Якщо є бажання переходити в ІТ і є розуміння для чого це треба — обов’язково переходьте. Не важливо скільки вам років.
Перше з чого почніть — це курс CS50.
Якщо не маєте розуміння куди йти — вивчайте англійську. Вона дуже допоможе.
Якщо ти читаєш це і впізнав себе, напиши коментар, я буду знати що не один такий.
85 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів