Віза в Німеччину

Вітаю! Цікавить досвід людей, які подавались на робочу візу в Німеччину. Маю контракт, досвід роботи 2 роки і непрофільну вищу освіту (універ має Н+ на Anabin) . What are the odds?

Також, чи можете порекомендувати когось, хто допомагає з оформленням документів?

[UPDATE]: дам більше інформації. Маю зараз ТЗ у Польщі, тому не знаю наскільки це вплине на мої шанси у Німеччині. Також, уточню, що питання із житлом вирішене, я маю куди заселитися і не потребую соціальної допомоги у цьому питанні. Але застереження можуть бути корисними іншим, дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго вечора, мені 18 , я знаходжуся на території Польщі вже більше 90днів, виїхав по біометрії ще коли було 17 , чи можу я в такому випадку з Польщі відкрити візу в Німеччину чи іншу країну? Або може альтернативні варіанти переїхати в інші країни?

То комусь таки вийшло оформити робочу візу на Blue Card перебуваючи в Польщі і маючи PESEL UKR?

Просто на сайті посольства у Варшаві пише що потрібно мати:
1.Proof of habitual and legal residence in Poland by Polish residence permit
2. Last registration certificate in Poland, with one (1) copy

Вимагають вони ці документи?
Чи в українців не вимагають так як посольство в Києві зачинено (kiew.diplo.de/...​onId=item-2516364-2-panel) ?

Я зараз займаюсь цим процесом. Вимагають песель, виписку з пл. банку, ZUS і платежі по оренді як підтвердження проживання в Польщі.

Дякую за відповідь! в інтернеті просто нуль інформації по цьому, тепер хоч трішки зрозуміліше стало)
Підкажіть, а це ви вже були у консульстві і вони у вас не прийняли документів без усього вище перерахованого?

Вони попросили усе це додати в імейлі

Хм дивно мені написали щось «типу все ок приходь»
Якщо ви не проти, то напишіть мені сюди t.me/rsliusar
У мене апоінтмент на 18 березня стоїть, тож можливо будемо корисні одне одному :)

Маю контракт

Я зрозумів що в тебе за контракт з лінкедін, поправ звісно якщо не вгадав. Але тобі треба робочий контракт (Arbeitsvertrag) або як мінімум офер на такий від німецької компанії який попадає в мінімальний рівень зп на блюкард. Тільки з таким контрактом ти зможеш податись успішно на блюкард.

Новий Opportunity Card дозволяє приїхати й шукати роботу. Але ти ж маєш доступ в лінкедін, то й нахіба ото.

Просто який попало контракт на фоп з компанією в штатах не проканає тут.

Про варіант ТЗ то сама вже вирішуй, як моя думка щось важить — я б не робив так без потреби зара, не 2022ий рік уже. Щоб знайти роботу через лінкедін не обов’язково кудись їхати і оформляти якісь біженські статуси :)

Дякую за уточнення!! Це офіційний робочий контракт у Німеччині, мої колеги за ним отримували візи, тому гадаю з цього боку проблеми не буде :)

Навіщо у 2023 році потрібна віза у Німеччину для українців? Сестра приїхала, оформила 24 параграф, пішла працювати в IT, і тільки через півроку вже оформила Blue Card.

Внизу правильно пишуть, головне зараз, це знайти житло.

тільки через півроку вже оформила Blue Card.

Ну і нахіба стрибати через голову, якщо можна зразу в консульстві?

Сестра просто приїхала це не у всіх такі родичі ще є, куди просто приїхати можна

Самому важко ломитися невідомо куди. У дівчини контракт, то нащо їй ці сальто з біженцями?

Сестра просто приїхала це не у всіх такі родичі ще є, куди просто приїхати можна

Вона орендувала airbnb на два місяці, за цей час знайшла житло. Приїзд з робочою візою нічим не буде відрізнятись.

Самому важко ломитися невідомо куди. У дівчини контракт, то нащо їй ці сальто з біженцями?

Немає ніякої проблеми оформити 24 параграф (вимушений переселенець) . Для цього не потрібно жити в наметовому містечку, чи щось подібне. І це набагато швидше, ніж віза.

На рахунок інформації, то вже тисячі людей оформлювались так, можна ж запитати.

24 параграф

пів року надо на курси і здати екзамен

24 параграф
пів року надо на курси і здати екзамен

Вона ж не на соціал їде і житло безкоштовне їй не потрібне. Не треба ніяких курсів і екзаменів, не вводьте в оману.

Це скоріше плюс :) вибішує що всім ця німеччина підряд курси і час на них оплачує, а тобі от — ніт, ти повноцінний, тому сам іди після роботи й шукай можливість за свій кошт

курси нельзя не посещать , так беженцы пишут

Я не уточнила у пості, що маю нині тимчасовий захист у Польщі, тому вагаюсь стосовно цього шляху, аби не відмовили у Німеччині. Моя кінцева ціль у цьому процесі це Blue Card, тому віза чи тз це один із кроків і я хочу переконатися який із них гарантує мені більше шансів на успіх

www.berlin.de/...​mporary-residence-permit

Ukrainian refugees who already have a residence permit as a refugee in Poland, for example, can receive a residence permit in Germany under the same conditions as refugees who come directly from Ukraine.

Але питання чи відповідає це дійсності і чи варто брати ризик.

маю нині тимчасовий захист у Польщі, тому вагаюсь стосовно цього шляху, аби не відмовили у Німеччині

А що, комусь з українців відмовили у Німеччині? Хз, може таке й було, я просто ніде не читав про такі випадки.

Це стосується тільки країн ЄС. Яким чином вони взнають про ВНП, наприклад, Грузії, чи Туреччини?

А що, комусь з українців відмовили у Німеччині? Хз, може таке й було, я просто ніде не читав про такі випадки.

є такі кейсі після ТЗ Польщі, але лише тим хто на виплати і соц житло претендував, коли є можливість проски і непотрібно виплат то боятись нема чого.
Я точно так само з Польщі з діючою робочою візою оформив 24 параграф, і навіть ніякого контракту немав, просто показав договір оренди житла і отримав 24п. причому в місті де в цей період не приймали біженців.

Поділіться, якщо не важко, досвідом. Вдалося таки перебратись до Німеччини?

Сестра приїхала, оформила 24 параграф, пішла працювати в IT, і тільки через півроку вже оформила Blue Card.

а як вона з 24 параграфу на Blue Card перейшла? так ж заборонено.

По-перше, можна податися з посольства у Варшаві, по-друге, можна зайчиком, стрибнувши по дорозі на звичайний робочий параграф.
Наче на БК можна подаватися одразу після заявки на робочий, навіть не треба чекати на узгодження.

А з України ви як виїдете?

Цього року вони щось там прийняли чергові послаблення і наступного року взагалі можна буде подаватись на візу без контракта

Як є вже контракт, і зп там в рамках на блюкард, просто подаєш документи, як підходиш чи ні, усе тобі скажуть з перших рук

Останніх змін я не в курсі, але там здається є послаблення на визнання дипломів якщо є досвід

Основний критерій там зарплата, диплом раніше було архікритично, зара здається можна з яким завгодно, якщо є досвід і контракт з відповідною зп

Наступного року в будьякому разі починається Opportunity Card

а щодо того, щоб залишитись після закінчення § 24 у німеччині і при цьому працюючи прибиральником/вантажником, тобто я зможу себе на 100% заьезпечувати, то чи зможу я залишитись? Чи тільки аусбільдунг та кваліфікована робота необхідна? Наче ж Німеччині сотні тис робочих рук не вистачає, не логічно було б висилати назад, хто вже працює, не важливо на якій роботі/посаді. Можу помилятись.

я не знаю всі нюанси процесів для тимчасовому захисту, лише те з чим зтикався

Те що я знаю — нім стимулює таких бути на обліку в арбайтсамт і відповідно ходити на курси мови, аусбільдунги й шукати роботу. Як звичайних безробітних німців (крім мови) Це якраз шлях до інтеграції й залишитись. Нмд цим усім варто користуватись

Маєш роботу забезпечуєш себе сам — міняєш свій тітель і ти вже в статусі просто іноземця, всьо

Чи це хороша ідея — залежить від планів на майбутнє. Але в принципі в горизонті кількох років на час війни — нема особливо різниці, чи ти плануєш чи не плануєш потім повертатись, все одно це відбудеться, я маю на увазі якщо не хо померти з голоду чи бути завжди з незрозумілими перспективами, то знайдеш і роботу і житло, життя змусить.

Для всіх строків на всякі пмж і громадянства — важить не абсолютний термін, а кількість щомісячних відрахувань у пенсфонд. Якщо десь написано 2 роки, то це значить 24 взноси в пенсфонд мають бути. Тому зразу кажу, що відпетлять пару років по шварцарбайт десь вантажником — так собі ідея, якщо мета — якесь пмж

Дякую за фітбек. Але до чого тут шварцбайт (нелегальна робота)? Українці на ці ваканції влаштовуються офіційно по параграфу24. І там вже іде, як ти кажеш відрахування у пенс і все інше. Принципове питання саме у тому, чи точно такі робітники (офіційно влаштовані на вантажника і тд) зможуть залишитись після війни? Ніхто не може це мені ствердно сказати.

Як офіційно влаштовані то проблем бути не має, все тіптоп

Просто всякі строки рахуються не зовсім так однозначно як може здається.

Принципове питання саме у тому

Звісно можуть, просто коли війна закінчиться, або регірунг відмінить те що вони зробили, підстав для тимчасового захисту не буде й не буде підстав перебування в нім. Тоді доведеться просто отримувати інший статус. З офіційною роботою отримати новий статус буде просто

Так по ТЗ можна ж влаштуватись, не?

Може вона не з тих, що в перший же вагон скакали, не будем стереотипно міряти всіх жінок, це непедагогічно :)

Тим більше нащо ці танці з ТЗ, якщо в людини контракт уже є

Ой свербіло це написати їй, що треба про це подумати перед тим як їхати, хай вже

ніякі попередження не зупинять потік золотошукачів по дорозі до сакраменто

Дівчина знайде де пожити, WG знайде 100%

Ето потомушо мір создан для дєвочєк
Ето мальчікам сложно найті, мальчікі й жаліються

дєвочку візьмуть у будьяке феміністичне WG, а тебе не візьмуть у феміністичне чи лесбійське WG, тебе візьмуть лише у гейське WG

Ощутітє ткскзть разніцу

Не знаю як там в мозелі глибина, вибирай хоч де помельче і мост повище

але понаїхам одінокім маскулінам у мюніху хіба під мостом і ночувати, я хз яким порожнім місцем ці людішки взагалі думки думають. Оренда в космос летить, а дефіцит як був так і остався

та як до цього ще ставитись, я для прикола на початку року шукав квартиру за БУДЬЯКУ ціну в місті, ну не нову і не прям космічно оверпрайсед, просто нормальну і готовий був викластись повище за середню оренду, моя занадто шумна. У мене цей ***чий мітеплюс і рекомендація позитивна і блін не понаєх, і німецька в порядку

Ноль, вислав мабуть із під сотню й забив.

Навіть на найдорожчі квартири десятки заявок, на все що притомне — там кілька сотень у перші ж 10 хвилин. За день її вже здали

Всрата кімната на 10кв м в моєму районі коштує вже більше ніж як двушка всього якісь три-чотири роки томки. Все одно пруть і пруть. Ну в кризу в мюніху мабуть вакансій всяко більше то й пруть.

І якщо блюкард і якась середня зп на блюкард то вважай за кімнату третину й відлистаєш. Понаєху свіжому більше просто анріал викласти

Але це п****ць вибач, і нічо той регірунг з тим не зробить, регірунг тільки гайки закручує і дефіцит тільки зростає

Лєрочка, сонечко, як не знайдеш де жить — пиши, я кімнатку звільню переночувати, я ще в борщ зіграти вмію :З

І нащо їхати туди, де дифіцит житла? Малі містеска чи села, ні не чув? Навіть у дрездені 1 кімнатна за 200-300 євро є норм якість

Ну ето такоє дєло, кому як вже

Я наприклад навіть в 20км від мюніха не розглядаю як варіант наприклад, інакше набіса я тут взагалі — в дорфі за 20км від міста, то я вже краще можу й в Україні жити в будьякому місті. А от Мюнхен — щось чого в Україні нема. Не будем порівнювати зі Львовом.

Але це моя перспектива після довгого впахування, вона не з наскока в мене, як тут у декого, аля якщо в німеччину то зразу в мюніх — це нмд фінансове самогубство.

А якщо в цілому то так, в дрездені є дешево і якісно, згоден

Чувак, будь-яке село, не кажучи вже за міста 50-100к на 10 голів вище будь-якого міста в Україні. Переїзд у німеччину — це перш за все держава і її устрій. Устрій 73% нелоха мене точно не влаштовує. Мобілізація інвалідів, поки батальйон Юзік тримає кварталівський котел.

Фор хум хау, я іншої думки. Жити в якомусь глухому пиздорфі з лубочним німецьким устроєм але в 50-100км від нормального міста vs жити в Києві, Львові Харкові, Одесі — по різному жити. Давай не починати про політику

Ага, особливо харків🤡 а ну переліч мені плюси цих міст у порівнянні із містами у німців із 100к населенням. Політика, кококо, піти бутерброт ще з’їж.

а ну переліч мені плюси цих міст у порівнянні із містами у німців

там тебе нема

Так, для мене це ще більший +, ніж для тебе. Сиди набутилений у полоні ЗЕтцк. При усій повазі до зсу, але тцк — це не зсу, а і самі орки.

Кого хвилюють твої плюси й твоя повага?

Виходить тебе, бо продовжуєш відповідати

Слухай за час твого короткого існування в тебе аж 7 коментарів і всі мені. Мені приємно, але

Виходить тебе, бо продовжуєш відповідати

Нікого це не їбе, крім тебе

Ноль, вислав мабуть із під сотню й забив.

Навіть на найдорожчі квартири десятки заявок, на все що притомне — там кілька сотень у перші ж 10 хвилин. За день її вже здали

Це така ситуація тільки по Мюнхену чи взагалі усюди на відстані 50км від міста?

50км це вже розенхайм і аугсбург, там звісно можна знайти ) токо зачєм так жить ©

В мюніхкрайс, чи куди ще сбан довезе, той же дефіцит в принципі, хоч звісно тим полегше чим довше туди пертись

50км це вже розенхайм і аугсбург, там звісно можна знайти ) токо зачєм так жить ©

В мюніхкрайс, чи куди ще сбан довезе, той же дефіцит в принципі, хоч звісно тим полегше чим довше туди пертись

Це я шукаю місце на півдні куди б переїхати з свого Гановеру (точніше виселки де я живу), хвилює лише грюндшуле+гімназія дитині через 2 роки та доступ до лиж взимку, опціонально секції для дитини, але можна і машиною кататись 50-80км в один кінець на секції у вихідний день

А чому не Баден, щоб якщо що, близько до Швайцу було?
У мене практичного досвіду поки ніякого, цікавлюся на майбутнє.

А чому не Баден, щоб якщо що, близько до Швайцу було?

Можна і Баден, ця земля не із бідних (чого я не можу сказати про свій Нідерзаксен)

ця земля не із бідних (чого я не можу сказати про свій Нідерзаксен)

странно... 4 дня прошло, а Юджин еще не написал опровержение

странно... 4 дня прошло, а Юджин еще не написал опровержение

Собирает финансовые показатели, но никак не сходится в плюс и подтасовать результаты тоже некак настолько все в минусе))

Ну машина звісно відкриває локації, але це теж витрати й гемор, хочеш кашлянути — сядь в машину. Це все витрати, вони ж перекривають будьяку економію на житлі. Я вже якось звик що все під боком, або в макс 10хв на велику/трамваї.

на півдні куди б переїхати з свого Гановеру

та чо б не в гановер сам, як на висілках

Але ну в мюніх це треба з хорошою роботою заїжджати і вже мати на перший час, і то складно знайти, а клімат ну так сє, я не в восторгє прям, як дехто, просто норм.

Альпи звісно близько, але 99% часу ти ж не в альпах все одно. Ну мені баварія/мю заходить, і тим більш перевзуватись нікуди якось не свербить, але в принципі я б не проти жити ще десь у БаденВюртемберг, типу франкфурт і на південь, поближче до швейцарії. Там набагато кращий клімат як на мене суб’єктивно

Зимою якось був у Гайдельбергу пару тижнів, то в майці ходив бо жарко було щось під 18. Казали то там норма. Це мені зайшло. Економічно слабенько правда в порівнянні з Мю чи Берліном, але в будьякому разі варіант і франкфурт і штутгарт і швейцарія близько.

Взагалі в мене шо на швейцарію пунктик, шо на австрію. Якісь більш людські країни. Той же зальцбург всього в годині їзди, а вже австрія і мені подобається ще більше ніж німеччина, в плані менталітету людей і законів, у нас там офіс був, то всерйоз якось думав чи не переїжджати в австрію.

та чо б не в гановер сам, як на висілках

Там нічого ловити) якщо інше місто, то VW+Wolfsburg

а клімат ну так сє, я не в восторгє прям, як дехто, просто норм.

Невже гірший? Просто тут дощі не рідкість, останні дні дощ переходив у лід. Навіть у Харці снігу нема, у вас там Альпи, ця зима хороша)

Альпи звісно близько, але 99% часу ти ж не в альпах все одно

Але 2 години дороги на будь які вихідні, це краще ніж відпустка раз на рік і грати у лотерею під назвою «погода».

Взагалі в мене шо на швейцарію пунктик, шо на австрію. Якісь більш людські країни. Той же зальцбург всього в годині їзди, а вже австрія і мені подобається ще більше ніж німеччина, в плані менталітету людей і законів, у нас там офіс був, то всерйоз якось думав чи не переїжджати в австрію.

Австрія добре, але там здається податки високі, та і зарплати айті невеликі. Я давно рісєч робив. Але якість життя видна одразу, усе таке вилизане язиком, вони там усі педанти дотошні)) але це мені навіть подобається.

Невже гірший?

Та не гірший клімат, просто клімат як клімат, я хз що тут сказати ще про нього. Нічого особливого просто, після сонця дощ, після дощу сонце.

Австрія добре

Ну локально вистачає. Там більше якось тонкі речі мене приваблюють типу от в німеччині невибрана відпустка згорає, а в австрії ні, можеш наскладати хоч на цілий рік.. ну таке короч, дрібниці може. Я не захотів тоді переїжджати й морочитись бо мю все таки привабливіше в плані економіки, але якась така аура залишилась що в австрії якось краще там і сям би було в дрібницях

Нічого особливого просто, після сонця дощ, після дощу сонце.

У мене сьогодні за 4 години погода пройшла кілька фаз: вологе повітря, легкий дощ, сонце, легкий дощ, мокрий сніг, мокрий сніг з дощем, знову дощ, хмарно без дощу.

Таке в берліні норм, в мюніху час від часу але таки рідкість. Ну з цеї тз, то таки да, кращий клімат )

Це все витрати, вони ж перекривають будьяку економію на житлі

то тільки якщо одинак, а з родиною «усе не так однозначно» ©

так будь-яке містечко на 20к+ населення на південь від лінії Мюніх-Аугсбург-Ульм :)

так будь-яке містечко на 20к+ населення на південь від лінії Мюніх-Аугсбург-Ульм :)

Кемптен, Фюссен, Гарміш — хороші варіанти?

Так, але в Фюсені та Гарміші зажди повно китайських, і не тільки, туристів, а ось Кемптен, Меммінгем, або навіть Ліндау — це те, що треба :)

розенхайм і аугсбург, там звісно можна знайти ) токо зачєм так жить ©
.... куди ще сбан довезе

тоб-то якийсь Аугсбург — то фу, а з виселків електричкою їздити — то «живу у гарному місті»? :)

Так не фу, чого фу, класне місто і люди живуть і знайомі теж. Чисто для себе мені якось не вибір.

Ну якщо жити так далеко і їздити в мю на роботу допустім, то мені краще вже в Києві наприклад жити. Ну не будем про війну, війна звісно вносить корективи.

Війна — це не «вносить корективи», а перевертає все з ніг на голову :(

На жаль, як подібне потягнеться на роки, то згоден.

Але пойнт все одно той самий, просто замість Києва — будьяке місто мільйонник європи. В якихось дрібних німецьких містах нудно жити й нема куди особо розважатись і роботи вибору небагато. Ну а як це не якась зовсім глуш, а в прям в годині до якогось серйозного міста то в якомусь вроцлаві буде й дешевше. То який пойнт, я й не бачу.

нудно жити

оцього я зрозуміти не можу — що там кому нудно може бути? про які такі «розваги» мова? може я вже такий старий, що й не пам’ятаю :)

місто мільйонник

це 100% пробки на дорогах, експенсів нерухомість у центрі та довгий ком’ют з передмістя, плюс бомжі та кримінал... от нафіга воно все сім’ям із дітьми?

Ну я часом їду в якесь невелике місто погуляти — в неділю на кладовищі більше розваг.

Я ж тебе не переконую що я прав, просто мені так не заходить. Я 10 років витрачаю на ком’ют пару хв пішки, і ні за що не погоджуся на щось інше, в мене просто від думки про ком’ют закипає. Мені й в мю не всюди заходить, бо є такі дупи кучеряві, що наче й в місті, а їдеш півгодини. Можна жити за містом? Та можна звісно, люди живуть же

в неділю на кладовищі більше розваг

Можна приклади бажаних розваг, які є тільки у великих містах?

від думки про ком’ют закипає

Ось тут я тебе підтримую на 100%! Ремоут рулить :)

Можна приклади бажаних розваг, які є тільки у великих містах?

Так спитав наче порівняти київ зі жмеринкою треба щось доводити. Те саме розенхайм vs мюнхен

Відкрий евентім, профільтруй мюнхен

В мене концертів на рок гурти тільки на 2024 8 штук лежить

RHCP в пиздорф приїжджав? Ні. А в Київ приїжджав.

слухай, шо ти прицепився? Хочеш виправдати що можна жити не в місті, — та я згоден. Звісно як з розваг — пошпілить в компі, прогулятись в одному й тому ж парку, і сходить раз на рік в один єдиний біргартен то можна й в дорфі жити.

В мюніху парків тільки хоч жопой жуй і їхати туди машиною навіть не треба.

Нічо не маю ні проти жмеринки ні проти розенхайма чи аугсбурга. Але в цьому випадку я виберу київ, от і все. А поки я вибираю мюніх. Кому заходить щось за містом — та раді бога, я це можу теж зрозуміти, але це не дешевше біля мюніха. Чомусь от зрозуміти мене лише чомусь важко. Все треба поїсти мозок ложечкою, що от які ж в тому мюніху такі розваги, яких нема в якійсь німецькій глухомані

До речі, впало якраз під руку з новин

ТЗ явно вже не буде так солодко, медовий місяць ist schon vorbei

youtu.be/...​zrsRI?si=Gx8p55lkdOCKtRMN

Чуйка в мене, що будуть цих біженців розпихувати по всяких дрезденах і прочіх депреснякових єбєнях німецьких, щоб не бігли виключно в мюніхи й берліни

Підписатись на коментарі