Віза в Німеччину

Вітаю! Цікавить досвід людей, які подавались на робочу візу в Німеччину. Маю контракт, досвід роботи 2 роки і непрофільну вищу освіту (універ має Н+ на Anabin) . What are the odds?

Також, чи можете порекомендувати когось, хто допомагає з оформленням документів?

[UPDATE]: дам більше інформації. Маю зараз ТЗ у Польщі, тому не знаю наскільки це вплине на мої шанси у Німеччині. Також, уточню, що питання із житлом вирішене, я маю куди заселитися і не потребую соціальної допомоги у цьому питанні. Але застереження можуть бути корисними іншим, дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Маю контракт

Я зрозумів що в тебе за контракт з лінкедін, поправ звісно якщо не вгадав. Але тобі треба робочий контракт (Arbeitsvertrag) або як мінімум офер на такий від німецької компанії який попадає в мінімальний рівень зп на блюкард. Тільки з таким контрактом ти зможеш податись успішно на блюкард.

Новий Opportunity Card дозволяє приїхати й шукати роботу. Але ти ж маєш доступ в лінкедін, то й нахіба ото.

Просто який попало контракт на фоп з компанією в штатах не проканає тут.

Про варіант ТЗ то сама вже вирішуй, як моя думка щось важить — я б не робив так без потреби зара, не 2022ий рік уже. Щоб знайти роботу через лінкедін не обов’язково кудись їхати і оформляти якісь біженські статуси :)

Дякую за уточнення!! Це офіційний робочий контракт у Німеччині, мої колеги за ним отримували візи, тому гадаю з цього боку проблеми не буде :)

Навіщо у 2023 році потрібна віза у Німеччину для українців? Сестра приїхала, оформила 24 параграф, пішла працювати в IT, і тільки через півроку вже оформила Blue Card.

Внизу правильно пишуть, головне зараз, це знайти житло.

тільки через півроку вже оформила Blue Card.

Ну і нахіба стрибати через голову, якщо можна зразу в консульстві?

Сестра просто приїхала це не у всіх такі родичі ще є, куди просто приїхати можна

Самому важко ломитися невідомо куди. У дівчини контракт, то нащо їй ці сальто з біженцями?

Сестра просто приїхала це не у всіх такі родичі ще є, куди просто приїхати можна

Вона орендувала airbnb на два місяці, за цей час знайшла житло. Приїзд з робочою візою нічим не буде відрізнятись.

Самому важко ломитися невідомо куди. У дівчини контракт, то нащо їй ці сальто з біженцями?

Немає ніякої проблеми оформити 24 параграф (вимушений переселенець) . Для цього не потрібно жити в наметовому містечку, чи щось подібне. І це набагато швидше, ніж віза.

На рахунок інформації, то вже тисячі людей оформлювались так, можна ж запитати.

24 параграф

пів року надо на курси і здати екзамен

24 параграф
пів року надо на курси і здати екзамен

Вона ж не на соціал їде і житло безкоштовне їй не потрібне. Не треба ніяких курсів і екзаменів, не вводьте в оману.

Це скоріше плюс :) вибішує що всім ця німеччина підряд курси і час на них оплачує, а тобі от — ніт, ти повноцінний, тому сам іди після роботи й шукай можливість за свій кошт

Нет, неверно. При чем тут курсы? Снимаешь жилье и работаешь. Никаких курсов и социала не нужно.

курси нельзя не посещать , так беженцы пишут

Потому что они на социале. Если ты живешь за свой счет, то пойди те курсы найди, чтобы тебе их оплатили. А они могут стоить 1500 евро в месяц.

Я не уточнила у пості, що маю нині тимчасовий захист у Польщі, тому вагаюсь стосовно цього шляху, аби не відмовили у Німеччині. Моя кінцева ціль у цьому процесі це Blue Card, тому віза чи тз це один із кроків і я хочу переконатися який із них гарантує мені більше шансів на успіх

маю нині тимчасовий захист у Польщі

От него нужно отказаться, как минимум для получения ТЗ тут. Это не то чтобы усложняет, но, скорее всего, ТЗ в Германии не получить (большой процент отказов, если первая страна была не Германия). Значит надо, как минимум, связаться с консульством Германии в Польше. Тогда имеет смысл податься на Blaue Karte сразу. Напишите им.

www.berlin.de/...​mporary-residence-permit

Ukrainian refugees who already have a residence permit as a refugee in Poland, for example, can receive a residence permit in Germany under the same conditions as refugees who come directly from Ukraine.

Але питання чи відповідає це дійсності і чи варто брати ризик.

Зависит от. Были случаи отказов, знаю по знакомым. И еще, очень зависит от земли. В разных землях все может быть по разному.

А в какой город контракт, где компания находится?

Тогда самое главное из этого — найти жилье, надеюсь у вас получится.

маю нині тимчасовий захист у Польщі, тому вагаюсь стосовно цього шляху, аби не відмовили у Німеччині

А що, комусь з українців відмовили у Німеччині? Хз, може таке й було, я просто ніде не читав про такі випадки.

Да, тем кто имеет ТЗ в других странах и/или имеет внж в другой стране. Или тем кто выехал задолго до войны.

Це стосується тільки країн ЄС. Яким чином вони взнають про ВНП, наприклад, Грузії, чи Туреччини?

Нет. Это касается любой страны. Зачем начинать жизнь в новой стране с вранья? Как узнают вопрос второй, вопрос когда узнают.

А з України ви як виїдете?

Також, чи можете порекомендувати когось, хто допомагає з оформленням документів?

Там нечего помогать, напишите в консульство узнайте. Если у вас контракт вам может помочь работодатель (так нормальные конторы делают).

Цього року вони щось там прийняли чергові послаблення і наступного року взагалі можна буде подаватись на візу без контракта

Як є вже контракт, і зп там в рамках на блюкард, просто подаєш документи, як підходиш чи ні, усе тобі скажуть з перших рук

Останніх змін я не в курсі, але там здається є послаблення на визнання дипломів якщо є досвід

Основний критерій там зарплата, диплом раніше було архікритично, зара здається можна з яким завгодно, якщо є досвід і контракт з відповідною зп

Наступного року в будьякому разі починається Opportunity Card

Так по ТЗ можна ж влаштуватись, не?

A потом сменить параграф пребывания. Сейчас это наиболее простой вариант.

Може вона не з тих, що в перший же вагон скакали, не будем стереотипно міряти всіх жінок, це непедагогічно :)

Тим більше нащо ці танці з ТЗ, якщо в людини контракт уже є

Ну это все фигня. Найти хату в Мюнхене или Франкфурте — вот челендж, вне зависимости какой у тебя параграф.
Конечно, если есть контракт дело за малым, но опять же, заехать можно и так, а потом в Ausländerbehörde уже подать на Blaue Karte

Ой свербіло це написати їй, що треба про це подумати перед тим як їхати, хай вже

ніякі попередження не зупинять потік золотошукачів по дорозі до сакраменто

Дівчина знайде де пожити, WG знайде 100%

Axax, это самое сложное. Тут местные по полгода ищут не могут найти, a если приезжий вообще ж*па. Имхо жить в небольшом городе или селе и ездить в офис раз в неделю.

Ето потомушо мір создан для дєвочєк
Ето мальчікам сложно найті, мальчікі й жаліються

дєвочку візьмуть у будьяке феміністичне WG, а тебе не візьмуть у феміністичне чи лесбійське WG, тебе візьмуть лише у гейське WG

Ощутітє ткскзть разніцу

Геи не интересуют, пойду утоплюсь в Мозель

Не знаю як там в мозелі глибина, вибирай хоч де помельче і мост повище

але понаїхам одінокім маскулінам у мюніху хіба під мостом і ночувати, я хз яким порожнім місцем ці людішки взагалі думки думають. Оренда в космос летить, а дефіцит як був так і остався

та як до цього ще ставитись, я для прикола на початку року шукав квартиру за БУДЬЯКУ ціну в місті, ну не нову і не прям космічно оверпрайсед, просто нормальну і готовий був викластись повище за середню оренду, моя занадто шумна. У мене цей ***чий мітеплюс і рекомендація позитивна і блін не понаєх, і німецька в порядку

Ноль, вислав мабуть із під сотню й забив.

Навіть на найдорожчі квартири десятки заявок, на все що притомне — там кілька сотень у перші ж 10 хвилин. За день її вже здали

Всрата кімната на 10кв м в моєму районі коштує вже більше ніж як двушка всього якісь три-чотири роки томки. Все одно пруть і пруть. Ну в кризу в мюніху мабуть вакансій всяко більше то й пруть.

І якщо блюкард і якась середня зп на блюкард то вважай за кімнату третину й відлистаєш. Понаєху свіжому більше просто анріал викласти

Але це п****ць вибач, і нічо той регірунг з тим не зробить, регірунг тільки гайки закручує і дефіцит тільки зростає

Лєрочка, сонечко, як не знайдеш де жить — пиши, я кімнатку звільню переночувати, я ще в борщ зіграти вмію :З

До речі, впало якраз під руку з новин

ТЗ явно вже не буде так солодко, медовий місяць ist schon vorbei

youtu.be/...​zrsRI?si=Gx8p55lkdOCKtRMN

Чуйка в мене, що будуть цих біженців розпихувати по всяких дрезденах і прочіх депреснякових єбєнях німецьких, щоб не бігли виключно в мюніхи й берліни

Підписатись на коментарі