Окуляри для роботи

Можливо хтось вже питав про окуляри для роботи за монітором, але в пошуку я не знайшов.
Я розумію, що треба звернутися до спеціалістів (наприклад клініка Новий Зір, де до війни я і так проходив тестування раз на півтора року..).
Але питання в іншому, хто що юзає?
Я просто хочу зорієнтуватися, можливо по фірмам (виробників), технологіям, або можливо навпаки, що краще не використовувати.
Зір маю 100%, тому про діопрії (збільшення) не йдеться.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Поставте собі меншу яскравість монітора, щоб вона не відрізнялась від освітленості листа паперу.

А то багато таких, ставлять 100% яскравості на моніторах з потужною яскравістю а потім жаліються на світлі теми і шукають який кактус поставить біля монітора шоб «паглащав ізлучєніє».

Я не лікар-офтальмолог, попереджаю відразу. ;)

Але якщо у вас немає проблем із зором, то окуляри вам не потрібні.

Дійсно, при роботі з ЕПТ-монітором потрібні окуляри, бо там є синє та й ультрафіолетове випромінювання. Але хто зараз з такими працює? Для сучасних пласких моніторів окуляри не потрібні.

Загальні рекомендації — оберіть монітор з FlickerFree або будь-якою технологією, що прибирає мерехтіння підсвітки. Перевірити можна «олівцевим тестом» (карандашний тест, загугліть) на невеликій яскравості. Яскравість монітору і освітлення ЗА ним і поруч не повинно дуже відрізнятись — тобто не треба працювати у темряві і, навпаки — при низькій яскравості монітору і яркому освітленні. Відволікайтесь хоча-б раз на годину і дивіться на далекі предмети — наприклад, встаньте і подивіться у вікно кілька хвилин на годину. Використовуйте краплі для зволоження роговиці, якщо відчуваєте дискомфорт у очах — які, вам порадить лікар, а не на форумі ;)

На вулиці користуйтеся окулярами з захистом від ультрафіолету — він підвищує ризик розвитку катаракти.

Бувайте здорові і не слухайте маркетологів — консультуйтесь у спеціалістів ;)

Дякую, за розгорнуту відповідь!)
(я зрозумів Вас і деякі коментарі інших)

Мені лікар колись давно рекомендував носити окуляри без діоптріїв (навіть виписував щось там, щось Японське). Я якось проігнорив, хоча очі дійсно трохи втомлюються.
Взагалі штука корисна. Якщо хочете йдіть у оптику там вам порекомендують хорошу оптику і оптимальну для вас оправу.
Головне не замовляйтте «окуляри для компутера» на розетці або ще десь бо так зробите гірше

Я був років 5 тому у "

оптиці

" і мене протестили і під замовлення привезли ці окуляри (доречі з дуууууже мадим збільшенням діоптріїв)... вистачило мене на півроку.
Є деяких сумнів у якості цих окулярів, тобто у фірм, що їх впарюють.

Не те щоб б мені нічого не подобалось і все погано.
Але тут як з покупкою гітари, коли ти не вмієш грати, впарюють на раз два.
Тому і запитав.
Дякую за пораду!)

Забудьте, вам потрібні тільки сонячні окуляри, але не для роботи.

Або на чкийсь час допомодуть просто оамки від окулярів навіть без скла.
Увесь цей ефект компютерних окулярій без діопртрій причинити дтскомфорт щоб частіше ворушився

Маячня як на мене.
Із очевидних плюсів про які читав це зменшення сухості в очах без скла такого ефекту точно не досягти. Але я для цього використовую краплі.

Типу через скло вітер не буде дути на очі і не висушить їх? Чи як допоможе скло в окулярах?

Тоді нащо окуляри взагалі? Оці всі "окуляри для комп’ютера"/"блокування синього в спектрі" тощо — маркетинговий буллщіт. Якщо Ви не дизайнер — налаштуйте собі монітор в режимі Reading mode (знизити кольорову температуру), та й буде щастя.

я теж так думав, поки менi не видали сраний Macbook Pro 2019 року, вiд екрану якого у мене почали болiти очi, а згодом з’явилися головнi болi. Придбав собi окуляри «Dev1s spectrum gamer» i пройшло. Без окулярiв 15 хвилин i болить голова.

Підписатись на коментарі