Front-end Digest № 20: альтернатива jQuery, WebSockets в React та нові функції CSS

Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Привіт, колеги. Мене звати Олександр і я займаюся фронтендом в компанії Zfort Group. Маю для вас черговий дайджест з цікавими матеріалами зі світу фронтенда за останній тиждень.

Веброзробка

Блог Google Search Central: Впровадження mobile-first індексації закінчено
Інтернет-артефакти

CSS

Що таке «сучасний» CSS?
Нові функції CSS, які полегшать вам життя
Граємося з градієнтами в CSS
Нова математика CSS: rem() і mod()

До речі, щодо «сучасного» CSS. Ось декілька прикладів того, що вже працює, або буде імплементовано в браузерах в найближчому майбутньому.

JavaScript

Як використовувати Fetch API в Node.js, Deno та Bun
Прискорення екосистеми JavaScript — Tailwind CSS
Анонсуємо WinterJS — сервер JavaScript Service Workers, написаний на Rust, який використовує SpiderMonkey для виконання JavaScript.
Анонс TypeScript 5.3 RC

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ім’я rem() для нативної функції в css це, звичайно, п****ц. Тк базово в sass люди пишуть function rem() для перекладу px в rem. Тепер це все переписувати.

Нуу, тут хз. Мені здається, розробникам стандартів не дуже цікаво, як там пересічні девелопери називають свої міксини в препроцесорах. З точки зору семантики rem виглядає логічно: «function to calculate a remainder»

Так а навіщо переписувати? Ви можете згодом просто видалити вашу функцію, звичайно якщо ваша реалізація прийматиме схожі аргументи.

Не зважайте. Не глянув спочатку спеку. Так, дійсно імʼя вводить в оману.

Підписатись на коментарі