Порада щодо коду на C++

Треба зробити на C++ якийсь простий алгоритм шифрування, щоб я наприклад пишу в консолі

bash binaryfile asdreW3qas

а він на виході видав зовсім друге. наприклад Gy7uvcx3Aq

тобто співставити символи. наприклад A -> Z, q->u ....

і щоб цей бінарний файл binaryfile важко було декомпілювати. а то мені chat GPT написав такого скріпта. а я його за 15сек декомпілював на dogbolt.org

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це реальне питання, чи просто реклама сайту з тулзою для декомпіляції ?

Та кому він треба, коли є безкоштовна Ghidra від АНБ за гроші платників податків США.

Трохи не зрозуміло нафіга самому видумувати якусь фігню і хвилюватись, що її хтось дізассемблює.
Я у 2002, в інституті був единий у группі, хто ГОСТ на с++ заімплементів, так мені було б навіть приємно, коли б хтось цим зацікавився, та щось там дізасемблив.

Якщо простий то використовуй дурну математичну операцію xor з ключем по колу.

Якщо щось криптостійке, то використовуй будь-який з запропонованих нижче алгоритмів. Купа математиків витратили купу часу щоб довести стійкість цих шифрів.

Якщо простий то використовуй дурну математичну операцію xor з ключем по колу.

по колу то є не секюрно просто берез простий лінійний ключ згенерованих генератором випадкових чисел символів і просто накладаєш його на повідомлення і усі наступні повідомлення кодуються декодуються тим самим ключем чистий профіт

розгадати математично не можливо а розгадати ключ технічно не можливо бо наступні його частини на момент атаки ще не використовувалися

всьо

о! студент с домашкой прибежал, бо хваленый AI не справился )

Substitution-based ciphers(тобто ті, які ви описали) є доведено небезпечними і вразливими до атак, що грунтуються на підрахунку частоти входження символів. Тому частина ’важко було декомпілювати’ не може бути виконана. Якщо хочете щось зашифрувати візьміть AES-CTR з перевіреної бібліотеки

Юзай RC4, проще ничего нет из более-менее криптостойких алгоритмов. Этот RC4 также ещё легко скриптуется на чём угодно. А вообще на C написаны решительно все алгоритмы шифрования, ещё blowfish простой и юзабельный, AES — повсеместно используемый стандарт, есть ещё ряд алгоритмов проекта ECRYPT. Все исходники можно скачать.

так чатгпт не рабочий вариант выдал или есть какие то временные рамки, которые надо потратить не дешифрацию?

скоріш за все чатГПТ видав те шо питали, шось типу

тобто співставити символи. наприклад A -> Z, q->u ....

.

то чого дивуватись шо такий «шифр» розпізнали за секунди 🤷‍♂️

Підписатись на коментарі