Плюси і мінуси програми UfU

Розкажіть, будь ласка, за мінуси та плюси програми UfU. Чи зможу я по бажанню покинути країну до терміну 2-х років? (Розумію, що не повернусь)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Де найти спонсора на u4u якщо немає родичів та знайомих в сша?

На апворке работадателя либо церковь.

напиши мені зроблю безкоштовно і безумовно, якщо комусь ще потрібно пишіть можу 2-3 ufu оформити

Гугли попередні теми на доу
Не лінися

Мій досвід (колись писав тут на форумі):

Я був в США з почтаку цього рорку. Приїхав 17-го лютого, повернувся 20-го квітня.
Заїхав по U4U, дуже швидко отримав Work authorization C11 category, виконав всі вимоги щодо медичного обстеження.
Треба сказати, що приїхав я не в самий кращий період.
Знімав житло на Airbnb та несамовито розсилав своє резюме, яке у процессі переробляв декілка разів.
Мав просто неймовірну кількість телефоних скрінінг-інтервью і кожен, кожен!!! рекрутер спитав мене чи маю я візу або грін карту.
А так як я мав тільки EA C11 і більш нічого то тут були такі випадки:
— «Дякую ми Вам перетелефонуємо».
— «А що це таке?» «Ага.» «Нам потрібно проконсультуватися (з босом/юристами/з замовником (якщо це була рекрутенгова компанія).» А через декілька днів: «Вибачте ми не можемо вас найняти».
— І один, ОДИН!, випадок, якась індуська котора: «Так ми можемо вас найняти. Треба переїхати у Каліфорнію». А платити будть 110 тис на рік. Що для мене, з сімєю, яку планував перевезти якщо знайду роботу, було не варіант. Якби це була не Каліфорнія то ок, але в Каліфорнії все набагато дорожче.

Прада ще було одне очне (по Skype) інтервью з MathWorks, ніби все пройшло гаразд, і по скілам, потрібним їм у проект все ок. Але через деякий час, відповіли, що знайшли місцевого кандидата.
До цього ще треба додати що я був готовий на релокейт в будь яке місто/штат, в цей же час коли я був там FB викинув на кисень ще 10 000 співробітників а SVB оголосив про своє банкрутство.

p.s.
Ще згадав про одного рекрутера який хотів щоб я йоми вислав список тих контор куди я вже подався. Я йому пишу — це не можливо. Я кожен день відправляю цілу купу резюме в різні контори. Якби я навіть хотів, то я не зможу перерахувати їх у списку.
Але цей чел виявився з стійких малих :-) і почав регулярно слати мені листи з тією ж самою вимогою.
Так що я навіть не знаю що то було, але виглядало як троллінг.

p.s.
Зараз, наскільки я знаю стало краще і в плані пошуку роботи і те що нарешті дали можливість перейти з безпантового паролю на TPS.

Повернувся в Португалію. Чим краще не скажу, не маю достатньо інформації щоб зробити якісь висновки чи порівняння, крім зовсім загальних і очевидних.

та що ж там таке в Португалії то?) медом намазано?))

Там просто всі сеньйори не залежно від того шо в профайлі

а що справді такі великі податки? скільки % в сумі?

Так рекрутери методичку чекають а не думають

Тимчасову грінкарту (dv віза) теж не розуміють

Нема в методичці -нафіг
А методичку такий же рекрутер писав

В любой момент можете выехать. если оформите разрешение на выезд — даже вернуться сможете.
Есть программа реабилитации как для беженцев. Помощь в поиске работы(неквалифицированной), курсы языка(никакие) и так далее.
Денежная помощь — от частных фондов порядка 300 баксов в месяц(не прожить) и медикейт от государства(если доход низкий)
Минусы — если не собираетесь работать врядли выживите. Цены в США в два раза больше европейских даже в недорогих штатах. Буквально на все кроме одежды и бу вещей.

Тема — тут dou.ua/forums/topic/37812

Читай інші теми
Тому що пізнувато вже за плюшками

А яких плюшок хоче рядовий айтiшник (наприклад, ви)? Дозвiл на роботу з перспективами легалiзуватись, та й усе, мабуть.

Сидеть звонка до звонка. Кому это плюс а кому и нет.

нет, ты можешь уехать если не собираешься вернуться

ну это же не концлагерь, ни одна норм страна кроме диктатур не будет тебя держать насильно в пределах своих границ

ни одна норм страна кроме диктатур

)))

бля, подловил, я имел в виду НЕ гражданина, граждан страны оч даже держат в узде по разным причинам

там тоже не держатч хочешь выезжай хочешь сиди

В гуглі забанили?

Підписатись на коментарі