Mac для iOS розробника в 2023
Вiтаю!
Виникло питання щодо вибору девайсу для розробки (+навчання) на iOS.
Вибiр мiж MacBook Pro 13
Скiльки ще рокiв цi девайси будуть отримувати останню версiю xcode?
Дуже дякую за вiдповiдi.
Вiтаю!
Виникло питання щодо вибору девайсу для розробки (+навчання) на iOS.
Вибiр мiж MacBook Pro 13
Скiльки ще рокiв цi девайси будуть отримувати останню версiю xcode?
Дуже дякую за вiдповiдi.
Тут на одному відомому технічному ресурсі, власникам макбуків пропонують додаткових 50% податків платити на ЗСУ:
itc.ua/...pple-macbook-pro-ukraine
усіх покупців такої техніки треба обкласти додадковим 50% податком на ЗСУ, бо хтось там на нули стоїть поки тут хтось таке купує!
І 30% читачів підтримали
моя порада: в наш час жодного маку на інтел
як вже тут радили, за ± трохи більші гроші краще взяти ейр на м1
в часи блекаутів мене мій макбук про 16″ на м1 ой як рятував (робочий день на повному заряді)
а ця зима не буде легшою точно, тому я би звернув на це увагу
Глобальна рекомендація у жодному разі не брати intel. Будь який варіант на M проці 16/512 підійде. Брати менш ніж 512 SSD те ж не рекомендую шо б потім кожен тиждень не займатись чисткою що б вставити черговий апдейт Xсode.
В бюджеті Air M1 — імба, проте звісно бажано переплатити за конфіг 16/512 і в якості альтернативи дивитися Pro на цьому ж процесорі (бо з таким конфігом ейр вже буде в категорії кастомних, а їх в наявності дуже мало).
Ноутбук — також імба, бо +1000 до мобільності та енергоефективності, що дуже доречно наразі в Україні. Для роботи на міні тобі треба живити коробку + монітор + периферія. Для роботи на ноутбуці тобі треба живити...ноутбук. Здається, вибір очевидний)
У 2023 на i5 навіть не дивився б. Вони і в 2019 були не надто бажаними в оточенні і7-і9)
MacBook Air M1 не набагато дорожчий за Mac Mini, зате там є веб-камера, непоганий екран, він може довго працювати від акумулятора і заряджатись від павербанка. Якщо не планується робота з зовнішнім монітором, краще брати MacBook.
i5 вже не отримав останню
Є варік мак на інтелі пропачити OpenCore Legacy Pather, і оновиться до 14 macOS, і воно ще і підтяне кекси до желіза. Буде працювати, але, звичайно, буде не таке швидке. Та і Xcode буде набагато повільніше компайлити і превю рендеритм, ніж M1. Звичайно, якщо вибирати, то мінімум M1, без варіантів.
21 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів