Як мене кинули на дрон

Привіт спільното.

Вирішив поділитись капець якими неприємними новинами і попередити про шахраїв.
У вересні я оголосив збір на Mavic 3T для свого друга, колеги тестера. Гроші досить швидко зібрали і більшу частину суми закрили ми з друзями особисто. Платив на ФОП Матякіна О.О. по виставленому рахунку на майже 200 000.
Дрон замовили у перевірених людей, які вже доставляли дрони і мали хороші відгуки від знайомих, які отримали свої замовлення.
Кожен тиждень я питав, де ж він і отримував повідомлення в стилі «вже в Польщі», «скоро буде на кордоні», «папери оформлюють».

Сьогодні отримав повідомлення, що дрон я навряд отримаю, оскільки, схоже, шахраї просто вкрали гроші 🙁
Ось пост волонтера, з якою я взаємодіяв, Ані Саакян, яку теж кинули на гроші: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zJWgw8yoaGgxkqvPz1WdNyyuwAsA6qwUmTmhd1QWsDnA3wUwVBRvpdb1rPNyxFV8l&id=100017304977778

Кілька цитат:
«є підстави вважати, що стійке злочинне угруповання у складі Матякіної Олесі Олександрівни, 30.06.1984 р.н. (+380 67 904 90 97, +90 541 185 26 69, м. Теплодар Одеської області, теперішнє місце перебування, з її слів, — м. Стамбул); Приступи Ірини Віталіївни, 05.12.1997 р.н. (+380 68 240 75 92, +48 791 190 717; м. Ковель; також станом на зараз відомо по прізвища Лучко, Приймачук та імʼя Каріна, за якими представлялась іншим людям); Ткаченка Назара Сергійовича, 29.10.1993 р.н. (+380 93 675 1728; м. Київ), та інших осіб, про яких буде детальніше повідомлено слідству, використовуючи реквізити ФОП Матякіна О.О. та номери особистих рахунків фізособи Матякіної Олесі, ТОВ Бригантина (директор — Ткаченко Н.С.), інших встановлених та невстановлених СПД, прийнявши та виконавши зобов’язання по поставці кількох перших партій квадрокоптерів типу DJI Mavic (різних моделей) та аксесуарів до них протягом липня-серпня 2023 року, але не маючи наміру щодо виконання обовʼязків згідно з укладеними договорами на поставку квадрокоптерів та аксесуарів до них від серпня 2023 року і дотепер, а також приймаючи грошові кошти від фізичних, юридичних осіб, організацій, діючи умисно, зловживаючи довірою волонтерів та громадських діячів...»

«є підстави вважати, що за попередньою домовленістю сторін, ці особи заволоділи грошовими коштами на суму більш ніж 70 млн гривень лише з замовлень, про які мені відомо (самі вони вказують суму в 2.2 млн доларів, на яку „очікують“ товар), що є особливо великою сумою у розумінні Кримінального кодексу України»

Що зараз?

1. Поїду писати заяву в поліцію
  2. Додамся в чат таких же ошуканих людей для кооперації наших дій, притягнення винних до відповідальності і повернення коштів

Висновки?

• В мене нема цензурних слів, щоб описати цю ситуацію, і я не розумію, як ці люди можуть спокійно жити, знаючи, скільки часу і людських життів втрачено, через техніку, що не була вчасно отримана
  • Не будьте як як, будьте втричі обачніші, обираючи постачальників
  • Якщо ви також постраждали, дайте знати
  • Перепрошую у всіх, хто повірив мені і скинув гроші, я буду робити все, щоб якомога швидше їх повернути

⚠️ Поширте інформацію у своїх соц. мережах, оскільки, як я розумію, вони все ще збирають замовлення на дрони

Update 1:

написав заяву в кіберполіцію

написав в СБ Приватбанку, де відкритий рахунок ФОП Матякіна

написав заяву на ФОП Матякіна про повернення грошей, передав її через Ані

✅ про історію написали на dev.ua по слідах мого допису тут: dev.ua/...​-detali-skhemy-1699882321

Update 2:

✅ Сюжет про ситуацію на 1+1: youtu.be/...​regBU?si=YYCsRs24p8Wo0kNz

✅ Розслідування на 24tv: 24tv.ua/...​matyakina-znikli_n2434873

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це Ілля Калити Андрій Сахнік та Боднар Івани кинули на дрони 241 та 63 та фонд інвалидів та волонтерів , Работа на МРІЯ ДРОН ТЕХНОЛОДЖІ45133406і тов "Сторк інк"( Код ЄДРПОУ 45364174) та СТОРК ТЕХНОЛОДЖИ
45443497

Підтвердити звинувачення зможете? Надати копії документів, договорів між цими людьми і 241-ю бригадою ТРО Київ та 63-ю бригадою, які підтвердять цю голосну заяву про кидал?
Впевнений, що ні, бо їх не існує.
Ви завжди можете зв’язатись зі мною, взявши мій контактний номер у Євгена Літвіна, який, власне і розповсюджує ці чутки не маючи жодних документальних підтверджень, за що і має відкриті кримінальні провадження, окрім тих, що відкриті за незаконне проникнення на територію підприємства.
І я, на відміну від вас, маю всі документальні підтвердження, в тому числі відео записи з камер спостереження.

Дивиться Ілля Калити , Андрій сахнік , боднар Іван , фірма Сторк інк Сторк Тех Дроне мрії кидали

Суміжне питання. Чому фонд «Повернись Живим» акумулював крипти на 17 лямів баксів і майже нічого із цього не тратить?
platform.arkhamintelligence.com/explorer/entity/savelife

Чи думають раз крипта росте то хай лежить? Так з таким самим успіхом могла б лежати на гаманцях тих, хто донатив.

бо замовлення на ліквідацію ще не виконане.

Як потрапити до чату Дрони від Фоп матякіна

дурне питання але чому самому напряму не купляти?)

В кінці літа була така ситуація, що 3Т були під замовлення або за 250к в магазинах, або ~200к у волонтерів. Тож замовили у «перевірених», але де дешевше :(

скупий, як відомо платить двічі) перевірено на власному досвіді не один раз)

а волонтер крутиться як може ¯\_(ツ)_/¯
Проблема з невідкладною допомогою — якщо затягнути збір на зайвий місяць, чи чекати чергової зп, то може так статись, що допомагати вже нікому

Та сама Ірина кинула мене на бронежилети у березні 2022. Тоді мені гроші повернули, частинами після погроз заяви і декількох підтверджень звʼязків у поліції. Я все ж вирішила, що Ірина теж жертва... треба було таки одразу писати заяву (

Ця сама Ірина кинула мене на бронежилети ще у березні 2022. Згодом гроші все ж повернула, частинами. Я вирішила що вона теж таки жертва і обіцяну заяву не написала. Треба було (

Це тому, що просто треба було купити дрон в магазині (який коштує всього не дуже багато 5500) і відправити другу на фронт. Замість влаштовувати фонди притули в фейсбуці. Ніхто б не знав так — але дрон був би у друга.

ви приколюєтесь? навіть зараз такий дрон коштує 200+ тисяч. я не заробляю настільки багато, щоб взяти і купити такий прилад самотужки. І судячи по кількості різних зборів — не тільки я. Якщо для вас це не дуже багато, то купіть плз, дуже треба.

якщо разово для друга, то для атішника (ну ок 2х айтішників) підйомна сума — в крайньому випадку купіть йому мавік класік за 2тис. це тиждень-два займе а не 2 місяці. чи це вже 10-тий дрон який ви купуєте? p.s.: я вже відправив

«а от дивіця який я умний, от зараз я вам розкажу як треба було робить»

Так, а люди які вам донатили, були згодні купляти не в магазині? Купляючи не в магазині, хто б відповідав за брак?

Звідки знати що ви не частина схеми.

Так як ви ризикнули чужими грошима, будь ласка купіть мавік за свій рахунок.

Мавік в стілусе коштує 207 тисячhttps://stylus.ua/uk/dji-mavic-3t-p987738c1511.html?utm_source=nadavi&utm_medium=price&utm_term=987738&utm_content=DJI&utm_campaign=kvadrokoptery

Ви хотіли зекономити 3,5 відсотки, хто має покривати ризики пов’язані з цими відсотками?
Якщо ріщення прийняли ви, то ви за це відповідаєте.

Краще з розумною людиною втратити, ніж з дурнем знайти

У вересні такі коштували мінімум 250, і 50к це суттєва економія.
Я звісно несу повну відповідальність за вибір, в тому числі, щоб знаходити замовлення по оптимальній ціні і не переплачувати, якщо це можливо

У цьому році, чи минулого?
Якщо у цьому році, то динаміка цін говорить, що в Вересні було дешевше, ніж зараз

ek.ua/en/DJI-MAVIC-3T.htm

Динаміка цін показує діапазон від 180к до 300к з середньою в 260к у вересні.
І у вас не виникає питання, чому так? Бо є магазини, де ціна низька, але нема в наявності (чи під замовлення), і ціна велика, але він є. Якщо середня 260к, а я знаходив в магазинах по 250, то це ще й дешевше було

Вас хтось прохав ризикувати їх грошима? На підставі чого ви вирішили ризикувати чужими коштами? за 200 — найоб, за 300 дрон. Ви що маленький?

давайте послідовно:
1. ви пишете комент, що зараз дрон можна купити за 200
2. як пруф кидаєте лінк а екаталог, де просто зараз діапазон від 200 до 350
3. пишете, що за 200 найоб, за 300 — ніт
чому ж ви не пропонували в першому коменті шиканути і купити за 350? Нащо пропонували ще один найоб?

На підставі чого ви вирішили ризикувати чужими коштами?

я замовляв дрон у постачальників по рекомендації людей, які буквально отримали партію дронів самі. І судячи по кількості ошуканих людей, у них замовляло і довіряло дуже багато

А вот реально (я не про автора статті, а в цілому), зараз можна зібрати бабки а потім сказати що поставщик кинув і кинути посилання на статтю:
zaxid.net/...​hbx-aTmwDzbZoGMjk5UbjgwNw

І потім шахраї дізнаються що кинули не на 2 ляма а на 10

Хз, якщо вже донатити то в перевірені фонди, а не в «я збираю своєму другу на машину/дрон, допоможіть». Яка різниця як гроші на фронт попадуть? І чим життя рандомного друга важливіша інших військових? Так, знайомі і колеги, які знають його особисто, хай скирдуються і купують, но в чому прикол збирати в Інтернеті і в соцмережах? (це не тільки про автора а взагалі, багато знайомих в інстаграмі збирають для свого друга, сусіда, колеги), із-за чого потім з’являються історії типу цієї, із-за чого довіра до донатів падає.

Це ж не умовний Притула в таких шахраїв купує, а ось такі дрібні волонтери.

І потім шахраї дізнаються що кинули не на 2 ляма а на 10

всі витрати я можу підтвердити документально і саме їх я прикріпив до заяви в поліцію. А те, що ви написали, називається неправдивими свідченнями і теж карається законом.

Хз, якщо вже донатити то в перевірені фонди,

я нікого не змушую, це норм підхід

Яка різниця як гроші на фронт попадуть?

велика. Чим більша структура, тим вона повільніша, особливо у забезпеченні малих замовлень. З вашим підходом «какая разница (бляха, хочете вгадаю, за кого ви на виборах голосували?)» взагалі можна нічого не робити. Заплатив податки і міністерство оборони все купить. Але от чомусь так не працює ¯\_(ツ)_/¯

в чому прикол збирати в Інтернеті і в соцмережах

Я медійна особа і вважаю етично неправильним, маючи авдиторію, не закликати допомагати збройним силам.

Це ж не умовний Притула в таких шахраїв купує, а ось такі дрібні волонтери.

у нас МО замовило у шахраїв мінометних мін на мільярди рік тому. Це мене не виправдовує, але погані люди існують на всіх рівнях — і наше щастя, що їх меншість, і, сподіваюсь, всіх притягнуть до відповідальності.

Так, а люди які вам донатили, були згодні купляти не в магазині? Купляючи не в магазині, хто б відповідав за брак?

Так як ви ризикнули чужими грошима, будь ласка купіть мавік за свій рахунок.

Я не переводив гроші на картку, не купляв на ОЛХ чи готівкою з рук.
Мені виставили рахунок (документ), який я сплатив по IBAN. Це білий і офіційний спосіб покупки

читаючи цей дитячий лєпєт стійке відчуття що «волонтер» не відчуває своєї провини за життя тих хто його втратить на фронті через недопоставлені дрони...

Абсолютно така ж історія. Притому, що я через них до того замовляв успішно, а тут теж як і ви вже 2.5 місяці чекаю дрон або гроші й шансів судячи з усього небагато. Вас додали вже в чати по цій темі?

ще ні. я спілкувався з Ані Саакян. Вона замовляла партію, і мій дрон там був просто +1. Пообіцяла додати мене АСАП, тож чекаю

Так, я теж через неї купував. Там в чатах цікаво, масштаби схеми просто нереальні.

Щиро співчуваю.
Знаю, що «легко» казати заднім числом, але після всіх своїх перепітій за пітори роки з дорогущими дронами, замовляю тільки в двох варіантах:
1. Через компанію, з якою можна якщо що підняти кіпіш і є прямі гарантійні зобов’язання. Як наприклад stylus та аналогічні. Так, дорожче (у випадку автора на 12 тис, але камон, на фоні загальної суми у 200 тис це норм на покриття ризиків). Так сервіс не ідеальний, але подоланний, робили і повертання, і ремонт після використання — все гуд.
2. Замовляємо самі в Європі, якщо є кому із знайомих привезти. Мінуси з перевезенням самі розумієте. Плюси — реально дешевше.

так проблема така ж, як і в коментатора вище — перші дрони привозили без проблем, тож не було причин не довіряти ¯\_(ツ)_/¯

Збираєш, шукаєш, замовляєш, а хтось просто ці гроші краде. Ще й не твої гроші, а зібрані (за які ти відповідаєш), та ще й під час війни. Це гірше ніж мародерство.

дякую, надалі спробую через них. Чи дорожче, але купити одразу в Україні. Бо хлопцям той дрон ой як потрібен

так капець, стільки часу згаяно. я не розумію, як так можна?

Так само як стадіони будувати.
А ще із нового року у громад забирають об’єктивно не дуже велику частину доходів із податку, але всеодно проводять заказні мітинги проти цього.
Виродки завжди залишатимуться виродками не залежно від ситуації

Тут ситуация спорная. Просто сегодня забираем ПДФО военных, завтра ещё что-то, а после завтра возвращаемся к системе 90-х, когда существуют регионы доноры и регионы реципиенты. А такая система напрочь убивает желание местных властей что-либо делать, чтобы увеличивать налоговую базу, сиречь стимулировать развитие бизнеса на территории.

бо є мудаки :( ніхто не застрахований натрапити на таких, на жаль(
дякую, що поділився, до речі!

Треш, співчуваю..
Ці люди спокійно не живуть, карма їх догоне і перегоне ще багато, багато разів...
А ви — молодець, що займаєтесь благодійною справою.

карма їх догоне і перегоне ще багато, багато разів...

Достатньо одного разу, показово для інших.
«Карма» — непогана назва для такої служби..

Підписатись на коментарі