Як мене кинули на дрон
Привіт спільното.
Вирішив поділитись капець якими неприємними новинами і попередити про шахраїв.
У вересні я оголосив збір на Mavic 3T для свого друга, колеги тестера. Гроші досить швидко зібрали і більшу частину суми закрили ми з друзями особисто. Платив на ФОП Матякіна О.О. по виставленому рахунку на майже 200 000.
Дрон замовили у перевірених людей, які вже доставляли дрони і мали хороші відгуки від знайомих, які отримали свої замовлення.
Кожен тиждень я питав, де ж він і отримував повідомлення в стилі «вже в Польщі», «скоро буде на кордоні», «папери оформлюють».
Сьогодні отримав повідомлення, що дрон я навряд отримаю, оскільки, схоже, шахраї просто вкрали гроші 🙁
Ось пост волонтера, з якою я взаємодіяв, Ані Саакян, яку теж кинули на гроші: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zJWgw8yoaGgxkqvPz1WdNyyuwAsA6qwUmTmhd1QWsDnA3wUwVBRvpdb1rPNyxFV8l&id=100017304977778
Кілька цитат:
«є підстави вважати, що стійке злочинне угруповання у складі Матякіної Олесі Олександрівни, 30.06.1984 р.н. (+380 67 904 90 97, +90 541 185 26 69, м. Теплодар Одеської області, теперішнє місце перебування, з її слів, — м. Стамбул); Приступи Ірини Віталіївни, 05.12.1997 р.н. (+380 68 240 75 92,
«є підстави вважати, що за попередньою домовленістю сторін, ці особи заволоділи грошовими коштами на суму більш ніж 70 млн гривень лише з замовлень, про які мені відомо (самі вони вказують суму в 2.2 млн доларів, на яку „очікують“ товар), що є особливо великою сумою у розумінні Кримінального кодексу України»
Що зараз?
- Поїду писати заяву в поліцію
- Додамся в чат таких же ошуканих людей для кооперації наших дій, притягнення винних до відповідальності і повернення коштів
Висновки?
- В мене нема цензурних слів, щоб описати цю ситуацію, і я не розумію, як ці люди можуть спокійно жити, знаючи, скільки часу і людських життів втрачено, через техніку, що не була вчасно отримана
- Не будьте як як, будьте втричі обачніші, обираючи постачальників
- Якщо ви також постраждали, дайте знати
- Перепрошую у всіх, хто повірив мені і скинув гроші, я буду робити все, щоб якомога швидше їх повернути
⚠️ Поширте інформацію у своїх соц. мережах, оскільки, як я розумію, вони все ще збирають замовлення на дрони
Update 1:
✅ написав заяву в кіберполіцію
✅ написав в СБ Приватбанку, де відкритий рахунок ФОП Матякіна
✅ написав заяву на ФОП Матякіна про повернення грошей, передав її через Ані
✅ про історію написали на dev.ua по слідах мого допису тут: dev.ua/...-detali-skhemy-1699882321
Update 2:
✅ Сюжет про ситуацію на 1+1: youtu.be/...regBU?si=YYCsRs24p8Wo0kNz
✅ Розслідування на 24tv: 24tv.ua/...matyakina-znikli_n2434873
45 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів