Video Cover Letter: чи варто виходити за межі звичайного?

Вітаю, спільното. Наразі шукаю нетехнічну entry-level позицію, щось на кшталт Customer Support. Ця ідея відвідала мене нещодавно — створити Відео Cover Letter, де я сяду перед камерою та в межах 40-60 секунд розповім про себе. Мета — виділитися серед інших кандидатів та продемонструвати здатність впевнено розмовляти англійською. Хочу поцікавитись у рекрутерів та активних відвідувачів форуму: чи були у вас подібні випадки, і як ви відреагували б на такий підхід? Чи варта справа заходу: можливо, що це відео вимкнуть на п’ятій секунді, або навіть не натиснуть на посилання? Заздалегідь дякую за ваші коментарі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я такі роліки бачив на реддіт, дівки з голими сраками, NSFW помічаються :-)

Маю враження, що ваш досвід пов’язаний саме з іноземною компанією. У Штатах та Європі подібна практика існує вже досить давно. Я натрапляв на вакансії, подібні до: «cover letters are boring; Instead, show us who you are with a cover-letter video».

Цікаво, як така ініціатива від кандидата сприйматиметься в Україні. Можливо, відзвітуюсь через певний час, ахах.

Доречі, нещодавно дізнався що у LinkedIn можна ставити такі короткі відео собі на аву. Прикольна фітча — користуйтесь.

Так, саме цей тонкий лід під ногами мене і турбує. Деякі рекрутери можуть оцінити зусилля та креативність, до того ж можливість для їх очей відпочити від чорного на білому. Проте інші можуть сприйняти це як додатковий клопіт, який і так буде розглядатися на наступних етапах співбесіди.

Моя ідея полягала в тому, щоб замінити текстовий CL на відео CL. Можливо, варто надсилати обидва варіанти, щось на зразок:
cover_letter.pdf
cover_letter.video (additional)

Однозначно +++, можете скорочений текст CL почати з привітання і лінки на відео, і далі текст про вас як профі. Захочуть — глянуть, захочуть — прочитають. Якщо є лінк я думаю 85% людей матимуть цікавість його відкрити)

Я недавно записала відео CL, англійською, і це був жах для мене, хоча я не з тих, хто боїться відео писати, просто зробити це гарно, якісно і «однодублево» деколи просто імпосібл майже))

Підписатись на коментарі