Айтівець працював одночасно в IBM, Meta і Tinder і заробляв $820 000 на рік. Обговорюємо явище «overemployed»

Нещодавно ми в спільноті обговорили термін «overqualified» та що він означає для роботодавців і шукачів роботи. А сьогодні побачили цікавий матеріал від Insider про «overemployed» та пропонуємо розібратись.

У статті досліджується зростаюча тенденція «overemployed», тобто надмірної зайнятості, серед професіоналів, особливо в технологічній галузі, які таємно працюють на кількох роботах одночасно. Журналісти переповідають історію Брайана Роке, який, втративши роботу в Amazon під час пандемії, вирішив одночасно працювати в IBM, Meta і Tinder.

Після втрати роботи в Amazon, Браян Роке отримав роботу в IBM, яка повністю дозволяла йому працювати віддалено. Але страх втратити посаду не відпускав його.

«Мені не подобалося, що моя зайнятість залежить від волі компанії, яка вирішує, приймати мене на роботу чи ні», — поділився програміст з виданням Business Insider.

Менше ніж за рік роботи в IBM до нього зателефонував рекрутер з Meta і запропонував також віддалену роботу. Тоді Роке подумав про ідею поєднати обидві роботи, щоб подвоїти свій дохід і мати гарантію зайнятості.

Після Meta, він отримав оффер від Tinder, на який теж погодився. В результаті він мав три роботи з загальним доходом у $820 000 на рік.

Справи ускладнилися, коли в Meta попросили його приходити в офіс пару днів на тиждень. Іноді він не міг забронювати конференц-зал для приватних дзвінків з Tinder і IBM, що призводило до деяких нервових розмов у офісі Meta, де будь-хто міг його підслухати.

Одного разу він випадково підключив свій ноутбук Tinder до Wi-Fi Meta, і Tinder відразу це помітив. У Tinder поцікавилися, чому він дистанційно підключається до Meta, і він вигадав історію про те, що працює в офісі знайомого.

Зрештою Роке вирішив замінити свою роботу в IBM, Meta і Tinder на одну нову, щоб надати собі час для інших занять і насолоджуватися життям.

З’ясувалось, що існує цілий рух співробітників, які використовують псевдоніми, фальсифікують профілі в LinkedIn та трудові документи, щоб уникнути виявлення роботодавцями. Вони використовують різні стратегії, наприклад, беруть відпустки для адаптації, змінюють роботу за часовими поясами та використовують технічні інструменти, такі як мишки-джогглери та KVM-перемикачі, щоб ефективно керувати кількома посадами.

До речі, редакція DOU також робила бліц з українськими фахівцями, які працюють на кількох роботах, де вони ділились своїми способами поєднання посад.

Як ви вважаєте, які потенційні наслідки «overemployed» для традиційних відносин між роботодавцем і працівником? Як роботодавці сприймають наявність кількох робіт в одного фахівця?

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Наступление на удаленный режим работы по заказу галерных заправил продолжается
теперь нам рассказывают леденящие истории про масштабный заговор работников:

З’ясувалось, що існує цілий рух співробітників, які використовують псевдоніми, фальсифікують профілі в LinkedIn та трудові документи, щоб уникнути виявлення роботодавцями. Вони використовують різні стратегії, наприклад, беруть відпустки для адаптації, змінюють роботу за часовими поясами та використовують технічні інструменти, такі як мишки-джогглери та KVM-перемикачі, щоб ефективно керувати кількома посадами.

я так понимаю завтра от тех, кто хочет спасти свои вложения в офисную недвижимость мы услышим про то, что в этой среде полно террористов и удаленный режим работы — пособничество таковому ?

<sarcasm>
FAANG компаніям варто вступити в Дія.City й це вирішить проблему
бо перестануть приходити нові працівники
</sarcasm>

— як менеджер не бачу тут проблем) as soon as work is done
— такі переходи — легкий варіант, спочатку влаштуватись в іншу компанію і дропати найгіршу чи найбільш геморну (зачасту не знаєш, наскільки важко, складно буде в новій компанії)
— 800к is 800k, український айтос ніколи не зрозуміє, як воно маючи 150-200к — зводити кінці з кінцями, бо живуть «gross цифрами» в своїй уяві, податками в 5%(які ще й компанії покривають), та українськими цінами

по цифрах
150-30-35%=97-105k // 8,1-8,7k
2.5k на оренду в NY — це просто студія для одної людини, ніяк не сім’ї
200-500-800$ — весь мейнтенс квартири (електрика, комуналка, обслуговування, часто чим старіше житло, тим більше тягнуть цих fees)
800$ — це готувати самому + раз-двічі в тиждень ресторанчик
2000$ — це теж саме + 2-3 рази ресторанчик + кава на кожен день
одяг, побутові штуки, і ще багато всього — залежить від людини, якщо зовсім бюджетно — 200-400-800$
машина — як вийде) може бути і 1-2k$, але в НьюЙорку можна відмовитись на перший час.

наприклад мої друзі, які там і заробляють 150-200к на сім’ю — відкладають як по підручнику (10-15% і це зі своїм житлом)

ідеї працювати наступні 40 років, щоб відкласти по 500-1000$ кожного місяця, і залишитись з умовно «державною пенсією» — думаю, що мало кого влаштовує

Чому власники бізнесу вважають, что обслуговувати своїм бізнесом безліч клієнтів — це ок, а найманому працівнику працювати на декількох роботодавців — це не ок?
Чому власники бізнесу вважають, що їхнє бажання заробляти мільйони/мільярди — це ок, а бажання простих людей заробляти великі гроші — це не ок?

Я дуже не люблю подвійні стандарти, у якій би формі вони не виражалися і ось тут саме такий приклад, як у приказці: «Що дозволено Юпітеру, не дозволено бику». Можливо для античного світу, Середньовіччя та періоду феодалізму/кріпацтва/рабства це і було ок, проте для сучасного пост-індустріального світу — ні, це не нормально, що багатії все ще продовжують ставитись до своїх підлеглих як до своєї власності. Ми всі вільні люди і маємо право розпоряджатися нашим часом та іншими ресурсами (наприклад, інтелектуальними) так, як це виглядає найбільш ефективно.

Неплохо очень иметь три жены, но ооочень плохо с другой стороны

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

мене одна робота так плавит що к концу тижня мозги ниякі,
і це при тому, що я ставлюсь до себе обережно, не працюю
зайве, як люди витрімуют тричі навантаження я хз.

Все від роботи залежить.
Деколи коли роботи мало і не працюєш то більше втомлюєшся ніж коли її багато)

в мене такого не буває що роботи не вистачає

в мене такого не буває що роботи не вистачає

Тобто?
От в тебе є таск, естімейт в нього 2 дні (може бути і в абстрактних 3SP які в середньому займають 2 дні).
Робиш таск в перший день, другий день маєш майже вільний)

в мене не так, є бескінечний набор того що
треба зробити,

але я можу робити в данний час тількі щось одне,
тому вибірається по приоритетам, ну якщо нема чогось
що терминово, або якісь питання, або проблеми які треба
вирішити.

робота є завжди в любой кількості

Ну хз як пояснити, ніби норм розписав)
Ок, в кожного свій шлях)

в мене не так

Звісно. Треба ж вдавати що працюєш, а це та ще робота :)

Плюси є. Як overemployed на 2х проектах, які по стеку не зовсім тотожні, не застрягаєш в чомусь одному, а прокачуєшся в кількох напрямках. Потім трохи вже переносиш експертизу між пректами та між тімами (штуками, що добре працюють десь, не гріх поділитись). Не нудно, цікаво, більше можливостей. Тільки однозначно це має бути ремоут і ніяких мітінг-оверлапів і біганин між офісами. Може бути 2-4 год в день а може і 8-9год. До цього треба бути готовим.

Що посієш то і пожнеш. Усе почалось зі скорочення із Amazon. Тобто виходить коли ви ставитись до співробітника як лайна, ресурса та лоха — співробітники так само починають ставитись до вас. А там, що : Безос, що Цукерберг не велика різниця просто мільярдер, що бабки косить. Інша справа нащо тим займатись ? Можна було засісти робити стартап, як дорого жити в Сан-Франциско та Каліфорнії, в Америці безліч штатів. Коли ви купляєте софт яка вам різниця його написано в Сан Хосе чи скажімо в: Чикаго, Редмонді або Києві ? При умові, звісно що це якісний софт. Бангалору я усе ще стриматимусь, хочь напевно там є спеціалісти які дуже не погано можуть.

Скорочення — це не ставлення як до лайна, якщо воно відбувається згідно умов найму

З проекту на бенч — так
Спочатку прийшов клієнтський лист на всіх про майбутній 2% cut worldwide, потім мені вже менеджер повідомив, що обрали мене і аргументував чому саме

Ну на бенч це не дуже рахується, бо коли ти приходиш на роботу, а тобі менеджер пише давай поговоримо і десь за 5 хв ти вже вільний то трохи такі собі відчуття, і повезе якщо дадуть якусь компенсацію) а люди, які несуть відповідальність за ці звільнення ( погані прогнози, і хайрінг нових людей) їх не можливо звільнити, бо дуже часто це власники компанії. За два роки я бачив на свої очі 3 лейофи, першого разу мене звільнили, останні два рази звільняли колег, і ти реально розумієш що через 6 місяців тебе можуть катнути і ти ніяк на це не вплинеш, щоб ти не робив, наприклад останнього раунду звільнень звільнили мого engeneering manager і director of engeneering. І ти просто дивишся,як в Slack деактивуються аккаунти) Звільняли людей, які працювали 3, 4, 5 років в компанії. Тому я можу зрозуміти першого героя, який на новій роботі почував себе не впевнено і рішив мати запасний варіант.

Якщо без належних тобі виплат або в обхід домовленостей, то згоден.
Інакше це все — розмови, звільнення колег — просто неприємна річ, яка може трапитися як частина твоєї роботи. Можливо, не потрібно занадто увірувати в свою незамінність чи надіятись, що відпрацьовані 3,4,5 років дають тобі імунітет чи впливають на пріоритет твого звільнення, тоді і не буде так сумно.

Скорочення — це не ставлення як до лайна, якщо воно відбувається згідно умов найму

Працювати на два замовника не є обман якщо це відбувається згідно умов найму.

В більшості компаній де я працював, наскільки я пам’ятаю, співробітник повинен був повідомляти про такі речі

А що було якщо ні?))) давайте вгадаю, прецедента не було, а навіть так, йому не було за те нічого — максимум звільнять, якщо зовсім те що він робив нікому було не потрібне

Це легально в будь-якому випадку, якщо навіть по договору замовник прописав , що заборонено, ну подасть в суд, де сам відхватить зустрічного ляща за приховання трудових. Тому ця заборона не більш як лякалка для раба

Те що зробили минулого року низка компаній зокрема FAANG, також Microsof та Twitter та інші чітко показало ставлення. Хто не власник і не мільярдер — той лох. Це зовсім не та ситуація навіть, коли Лі Яккока скорочував людей з Крайслера, тому що довелось. Разом з тим він свою зарплатню знизив до одного долара на рік, що стало таким собі стандартом після цього для антикризового менеджменту. Минулого року усі ці компанії зруйнували свій HR бренд, як на мене остаточно. Тепер усі чітко знають, що туди йдуть лише за грошима і усе. Ініціатива не треба — за неї не платять, сильно розумних хто сперечається з керівником — перших викинуть ніби рандомом, кому до пенсії не довго — виставлять на мороз і т.д. І усе це заради ціни акцій на біржі, тобто персональних амбіцій і без того мільярдерів з найбільшими статками на планеті. Чи вартує туди йти, за пів мільйона — чому би ні, за ідею ні в якому разі, пропонує сусідній FAANG перехід з кращими умовами — треба переходити тощо. Заодно в голові з собою прихопити усі наробки, скажімо по перспективному VR як себе так і усього відділку. Спілкуватись з колегами — обговорювати та поширювати ідеї та набуті знання — ні в якому разі, це конкуренти як на підвищення так і на збереження робочого місця. HR-и яких скоротили із задоволенням за певну суму розповідатимуть HR-ці з конкуруючої фірми, кого треба хайрити наприклад з відділку перспективних розробок по VR, щоб увести експертизу тощо. Нічого особистого — лише бізнес.

Так а наче ж не було якихось масових позовів, що когось виставили за двері неправомірно, чи недоплатили чи щось в тому роді, то що ж тоді власники зробили не так?Якщо є проблема надміру людей на поточний обсяг роботи, і потрібно скорочувати, як тоді це робити, щоб це не було ’ставлення як до лайна’?
А вже про лише бізнес, то це просто смішно — айтішникам, які в масі своїй самі висміювали т.зв. лояльність і корпоративні цінності, культивували тренд на +500 щопівроку мало не до обов’язкового, торгували контрофферами з кількома конторами на раз і займалися іншимми ’лише бізнесовими’ речами, не подобається такий же прагматичний підхід але з іншої сторони. Хто б казав (це не персонально про Вас ремарка)

А ще популярна байка, що one day per week in office це так «щоб підтримати тім-дух в компанії», а не захист себе від overemployed

Коли я був overemployed то працював з офісу)))) А на обідню перерву заходжував в інший офіс.

Чому власники бізнесу вважають, что обслуговувати своїм бізнесом безліч клієнтів — це ок, а найманому працівнику працювати на декількох роботодавців — це не ок?
Чому власники бізнесу вважають, що їхнє бажання заробляти мільйони/мільярди — це ок, а бажання простих людей заробляти великі гроші — це не ок?

Я дуже не люблю подвійні стандарти, у якій би формі вони не виражалися і ось тут саме такий приклад, як у приказці: «Що дозволено Юпітеру, не дозволено бику». Можливо для античного світу, Середньовіччя та періоду феодалізму/кріпацтва/рабства це і було ок, проте для сучасного пост-індустріального світу — ні, це не нормально, що багатії все ще продовжують ставитись до своїх підлеглих як до своєї власності. Ми всі вільні люди і маємо право розпоряджатися нашим часом та іншими ресурсами (наприклад, інтелектуальними) так, як це виглядає найбільш ефективно.

Чому ж, достатньо найманих працівників працюють на кількох роботах, і в цьому немає нічого поганого, якщо це парт-тайм чи позмінна робота. І тут було б ’ок’, якби зайчики чесно репортили свої щоденні 4/4 чи 3/3/3, але це не так. Це вже не просто ’бажання простих людей заробляти великі гроші’, а бажання робити це шляхом обман кількох роботодавців. Власник бізнезу оплачує час, за який не те що нічого не зроблено, а взагалі зроблено не для нього, а для якогось сусіднього власника — і справді чому ж це йому не ок?
Тут немає ніяких подвійних стандартів, є тільки неетичні дії, обман і недобросовісне виконання однією стороною взятих на себе зобов’язань. Дуже прикро, що ІТ спеціалісти наче й розумні, освічені люди, в більшості толерують це явище.

недобросовісне виконання однією стороною взятих на себе зобов’язань.

Ну ти ж з досвідом, значить маєш розуміти що це не так.

Я останні два тижні трачу 4 години на юдемі курс по архітектурі і 2-4 години на саму роботу. Я все встигаю, просто роботи більше немає. Працюю по скраму, на кожного взяли по 8 сторі пойнтів. Свою таску я зробив за два дні (спрінт 2 тижні), зараз «пишу тести».
Нових тасок просто немає, в клієнта якесь там річне планування і нові фічі будуть не швидше ніж через 2 тижні.

Питання, я теж роблю

неетичні дії, обман і недобросовісне виконання

коли репортаю кожного дня 8 годин в джіру?

Зараз прийде натхненний скрам майстер і скаже візьми таску друга

Вломи 12 годин і упорися

Зараз прийде натхненний скрам майстер і скаже візьми таску друга

Друг дивиться аніме, йому корисно час від часу відволікатись на роботу)

Того друга, який маме зараз веслає на третій роботі і йому ніколи 😃

Якщо курс потрібен для роботи, то цілком можливо він може бути оплачений на рівні з роботою, це залежить від компанії.
Якщо менеджер(а можливо навіть і клієнт) в курсі поточної ситуації з навантаженням, а це Ви не спеціально його так проестімейтили, і аппрувить такі репорти, тоді ні.
Але я сподіваюся, Ви розумієте різницю між коли доводиться тимчасово їблувати на роботі через мінімальне/відсутнє навантаження в зв’язку з поганим плануванням, недоступністю інфраструктури, клієнтськими вихідними і всі про це знають, і коли ти робиш задачі на іншій роботі, коли є що робити на своїй, і всі навколо думають, що саме зараз ти ними і занятий.
Ну і ситуація, коли справді є 1-2 год роботи, а далі ти 100% вільний як орел, можна закривати ноут аж до завтра і займатись своїми справами — це одиничні випадки, на рівні похибки.
Почитайте відповіді з бліц теми: одночасні мітинги, переноси/скасування мітингів, перемикання між аккаунтам, чатами, контекстами, ’де більше горять задачі’, ’я відчуваю, що не допрацьовую’ - оце і є неетичні дії, обман і недобросовісне виконання, і це не повинно толеруватись, схвалюватись і подаватись як щось нормальне.

А прикинь менеджити на двох галерах
Яка велика честь

Я готовий оце все почути не від фопу
А так рило в пушку

Якщо курс потрібен для роботи

Ні, він потрібен мені. Можливо ще галері але точно не клієнту.

Якщо менеджер(а можливо навіть і клієнт) в курсі поточної ситуації з навантаженням

Менеджер в курсі зарепортаних годин і фідбеку клієнта, і все.
Весь «менеджмент» робить клієнт.

Ну і ситуація, коли справді є 1-2 год роботи, а далі ти 100% вільний як орел, можна закривати ноут аж до завтра і займатись своїми справами — це одиничні випадки, на рівні похибки.

Так в тому і проблема що роботи на 2 години а доступний ти маєш бути мінімум 7 годин. От і чим в той час зайнятись? Дивитись ютуб/серіали, проходити курси, бавитись ігри, пиляти свій проект, пиляти чужий проект?
В чому тут проблема якщо клієнт дає позитивний фідбек і робота зроблена?

’я відчуваю, що не допрацьовую’ - оце і є неетичні дії, обман і недобросовісне виконання, і це не повинно толеруватись, схвалюватись і подаватись як щось нормальне.

Тут навіть тема була про «тихе звільнення», смисл якого робити мінімально потрібний обсяг роботи щоб залишатись на цій роботі.
Це теж аморально?
Чому я як працівник (контрактор) маю думати за компанію?

це не повинно толеруватись, схвалюватись і подаватись як щось нормальне.

Перехід від «працівник захищений законом» до «контрактор, гіг» перед яким немає жодних зобов’язань для мене теж не повинно було толеруватись і подаватись як нормальне.
Але це відбулось, завдяки цьому галузь росла.
Може так само і тут буде і через 10 років це буде норма?

Так в тому і проблема що роботи на 2 години а доступний ти маєш бути мінімум 7 годин.

І що так цілий рік? не вірю

І що так цілий рік? не вірю

В якісь дні треба 4 години. Більше 5 годин за компом не вийде бо діти не дають а жінка теж працює.
На то він і нудний ентерпрайз, що там 2+ роки треба щоб норм розібратись. Але після того тобі щось зробити займає годину (бо ти знаєш де той if вставити), а люди менш знайомі 3 дні будуть дебагати.

З напрягу, минулого! року треба було тиждень працювати по 8-9 годин бо була критична проблема. Заплатили овертайми, частину роботи робив на вихідних.

Заздрю тоді. Але як знайти ще 2 фултайми з таким завантаженням?
Скільки працюю ще не було такого щоб якийсь довгий період часу робота займала менше 4 годин на день.

Але як знайти ще 2 фултайми з таким завантаженням?

Напевно ніяк бо потягнути 3 роботи нереально)
Я працював на роботі і мав фріланс підробіток, то після 3-4 годин на роботі продуктивно попрацювати ще 3-4 години було важко. Ще кілька годин зверху то хіба таблетки пити)

12 годин на роботі майже щодня
Інвестуєш в одну щоб мати буфер
Як приходить від фрілансу маєш години перепрацьовані наперед

12 годин на роботі майже щодня

Хз як ти вигрібаєш, я до 3 години вже втомлений) хіба дітей з садка забрати можу)

Мітинги з’їдають пів дня
Робота й справді може бути 4 години

Ну, не кожен день мітинги

Що він меле

роботи на 2 години а доступний ти маєш бути мінімум 7 годин.

Я доступний і після 6 і 14 годин в день

Але ж цей доступ на трошки

Інакше джентельменська угода Кась однобрка

Ти ресурс і грвблі в шафі

В ідеалі, репортити ті самі 2-4 години, закривати ноут і йти займатись своїми справами
По хорошому, розглянути варіанти з менеджером/клієнтом як можна оптимізувати навантаження або знайти якусь ще роботу(рев’ю, оптимізація, допомога, менторінг і т.д.) якщо для компанії важливо репортити фуллтайм(а майже завжди так і є)
Хоча б залишатися доступним паралельно розвиваючись через курси, пиляння проекту і т.д.
Хоча б проінформувати і отримати погодження.
Але не обманювати 2 клієнтів одразу, підписуючись на ще один фуллтайм без їх відома.

Знову ж таки, Ваш приклад не має нічого дотичного до описаного в цій і попередній статті, який смисл його обговорювати взагалі, якщо йдеться ж про зовсім інші речі. Сидіти паралельно на кількох мітингах, толком не беручи участь в жодному з них, переносити/скасовувати мітинги, бо важливіші справи на іншій роботі, забивати на комунікацію з колегами з першої роботи — це ок чи ні?Класти болт на таск з першої роботи, а потім брехати що ти все ще аналізував його весь день, хоча навіть його і не відкривав, бо горять дедлайни на другій — це обман і недобросовісний підхід до роботи чи ні?
Якщо для Вас ні і ці всі речі цілком вписуються в поняття нормальної роботи, перш за все перед самим собою, то далі нема про що говорити.

це залежить від компанії.

Ну от — знову.
А людина, про яку цей топік, вирішила, що не все залежить від компанії. Узяла на себе відповідальність.

Так а чому тоді аутсорс компанії можуть позволяти своїм робітникам по 8 годин кожного дня на два проекти репортати, хоча всі розуміють ніхто 16 годин не працює. І це реальний випадок із компанії лідера ринку. А продавати джунів за мідлів, мідлів за лідів це ок? Ви таке ніби тільки вчора в IT попали.

Власник бізнезу оплачує час,

Чому «час», а не конкретні таски?
Чому вважається, що робітник повинен саме бути присутнім?
Звикли користуватися робітниками як засобами виробництва. А от робітники вже не хочуть такого використання.

Чому «час», а не конкретні таски?

тому, що якщо ви не працюєте на фіксед прайс, а репортите по 8 годин на день, то значить продаєте саме час. І якщо ви спочатку оцінюєте задачу у тиждень роботи (40 годин), потім робите за 2 дні, а виставляєте «роботодавцю» оті 40 годин як відпрацьовані — це вже чистий обман.

Інтелектуальну Працю важко виміряти годинами
Хоч декому і хочеться

саме так, але кращого варіанту поки не вигадали. Тому й «купляють» жопогодини в девів й розраховують, що дев буде весь цей час працювати/думати над задачами цього роботодавця.

думати над задачами цього роботодавця

Так я і у ві сні думаю
А діти плачуть
Голодні

то знайди роботодавця, який хоч на харч дітям буде платити, й думай краще :)

Навіщо? А можна трекати 8 годин на кожному з 3 проектів і все ок. Кому яке діло, якщо клієнти задоволені

Можна взагалі просто красти гроші і кому яке діло? ;)

Можна, якщо це можна в довгу робити без наслідків — це називається фінансовий бізнес, чи фінтех.
А якщо хочеться бути класним — треба безплатно працювати і взагалі будеш топовим співробітником , всі будуть любити і поважати :).
Я коли за копійки працював до айтішки ще, в нас була нагорода — папірець "Employee of the month"😀.
Оптимізував на 50к виробництво — отримай папірець.

так ти або «раб», тобто емплої, або бізнесмен, але не треба ж@пою на двох стільцях сидіти. Я тільки про це. Якщо ви ФОПи-контрактори, то які можуть бути зарплати, відпустки та лікарняні?

Якщо ви ФОПи-контрактори, то які можуть бути зарплати, відпустки та лікарняні?

В мене в контракті прописано «Personal time 24 days per year».
Якщо є в контракті значить може бути.
На відміну від твого рабського

роботодавець має право вимагати від вас не тільки працювати 40 годин на тиждень, а ще й відпочивати ввечері, у вихідні та у відпуску , адже інакше ви не зможете ефективно працювати.

Це не рабське, а звичайне трудове законодавство. Не подобається — працюйте контрактором, або робіть бізнес. Але мені чомусь здається, що у ролі бізнесмена-роботодавця ви будете проти двох фултаймів своїх робітників ;)

До чого тут жаба? Ви для себе вирішить хто ви, а то постійні пересмикування

Рілі? А ви згодні були платити 40% податків, чи за вас їх повинен був платити «клятий буржуй»?

Так, платив
І довго боявся фопу
Бо на папері це підприємництво
Пошук проектів і відповідальність майном

Не зовсім зрозумів хто що платив і хто боявся фопу 🤔

Та ладно! Купа роботи по КЗпП. Але є нюанс...

Так робота не тільки на галерах... є купа великих компаній, де є ІТ, і все по КЗпП. Але щось вас на ті рабські галери тягне

Кому вони нав‘язували? Вони хіба що трохи мухлювали: пропонували наче вакансії та роботу, але по факту — це контракторство. Але ж нікого не змушували — можна без ризиків та геморою піти в умовний банк чи обленерго по трудовій. Але зарплата менша, но то таке...

І кому вони нав‘язали що? Банкам чи іншим ентерпрайзам? А може локальному бізнесу, який взагалі у конвертах платив зверху мінімалки? Галери стали посередниками й пропонували підприємництво ІТшникам, а не емплоймент.

Вони маскували трудові відносини під підприємництво

Читайте договір — там наче немає нічого про відпустки та інше. І те, що вас купляли оптом (40 годин на тиждень) не значить, що це тоудові відносини.

то зайчизм вас не має турбувати.

Зайчизм, тобто робота с декількома замовниками, нікого не турбує. Питання лише в тому, коли біллять клієнта за 40 годин на тиждень, а відпрацьовують на нього 20.

вас купляли оптом (40 годин на тиждень

Пакет до 40 годин при потребі

Я декілька разів контрактором бравиучасть в попилі бюджету і взагалі нічого не робив
В ельфіях

Якщо ельфо менеджер не використає бюджет коетракторів його уріжуть
Навіть якщо потім треба люди

Ну я працювпв в конторі де було і те і те
І мало хто хотів з зарплатні на фоп іти

Бо зарплатня була не гарантована

якщо ви спочатку оцінюєте задачу у тиждень роботи (40 годин), потім робите за 2 дні, а виставляєте «роботодавцю» оті 40 годин як відпрацьовані — це вже чистий обман.

Лол, який обман. І як вам працюється з таким світоглядом, напевно і в походи в туалет трекаєте.

Ну і в ІТ не погодинна оплата (хіба у фрілансерів по тайм трекеру).
Тому ті «8 годин» це формальність

І як вам працюється з таким світоглядом

нормально працюється, й доводиться і продавати, і купувати ту «інтелектуальну» роботу, тож знаю як воно працює з обох сторін

в ІТ не погодинна оплата

звичайно, і саме тому ви не маєте права працювати на іншого роботодавця впродовж 8-годинного робочого дня. Доречі, якщо ви не в курсі, фулл-тайм роботодавець має право вимагати від вас не тільки працювати 40 годин на тиждень, а ще й відпочивати ввечері, у вихідні та у відпуску, адже інакше ви не зможете ефективно працювати. Чи ви думали вам дей-офи та відпустки просто так оплачують? Тому, якщо хочете самі вирішувати коли, скільки й на кого працювати, то варіант фулл-тайм емплойменту не підходить

фулл-тайм роботодавець має право вимагати від вас не тільки працювати 40 годин на тиждень, а ще й відпочивати ввечері, у вихідні та у відпуску, адже інакше ви не зможете ефективно працювати.

Лол, заборонити бухати і юзати презервативи щоб дітей не завести він теж може вимагати?

Що за рабське мислення, що роботодавець має право щось вимагати...

Вимагати він має право тільки те що в контракті і все.

От дехто включає що не можна працювати на ще когось, але по закону України/Польщі/США (припускаю що і решти) заборонити працювати ще десь можна тільки у випадку якщо ти наймаєш працівника. Але компанії не хочуть витрачатись на соц захист, от і наймають контракторів.
А їм таке не пропишеш.

тільки у випадку якщо ти наймаєш працівника

Так наче про фулл-тайм емплоймент мова, а не про контракторів. З контракторами інша історія

Та який фултайм у фопа
Навпаки один роботодавець це обман податкової

Дей оф не оплачують
Відпустку так
Лікарняні не роботодавець оплачує

Дей оф не оплачують

в кого як

Лікарняні не роботодавець оплачує

знову ж таки не всюди так: для ФОПів — це саме роботодавець, а для найму — там теж перші 3-5-10+ днів (в різних країнах по різному) сплачує саме роботодавець, і тільки потім вже соціалка або страхова.

Все гарно написав
Тільки фоп це не співробітник і не зовсім фул тайм

Гарантовано оплачені 40 годин
От ти один день поовертаймив
Інший можеш подрімати
Але погонич може не зрозуміти...
А овертайм недоггледіти

Тільки фоп це не співробітник і не зовсім фул тайм

давайте вже розділяти героя статті та наших ФОПів

Гарантовано оплачені 40 годин
От ти один день поовертаймив
Інший можеш подрімати

ми ж наче про інший кейс: коли «поовертаймив» тільки у репорті, а сам в цей час зовсім на іншого клієнта працював.

Фултайм штатний працівник не оформлює реплрти
Хіба за додаткоаі гроші за овертайм

ти один день поовертаймив

Я про реальну стратегію тайм менеджменту для самого себе

Ідеальний РОБітник😁. Але це бізнес і humanity тут це не про успіх

ви не працюєте на фіксед прайс, а репортите по 8 годин на день

якщо мова саме про героя статті
1) я не побачив там погодинну ставку, в нього річна. Не знаю, чи репортив він саме години.
2) Зазвичай години репортять на галерах, а він же ж у продуктах працював.

А якщо мова про галерного гребця в Україні, то можна погодитися з твоїми аргументами.
Але тут таке теж — що галера намахує робітників, на чому зможе і вони відповідають їй взаємністю. Якось так. А ще та ж галера намахує клієнтів, продаючи мідлів за сеньорів і т.і. і таким чином подає приклад для робітників.

галера намахує робітників .... галера намахує клієнтів

короче — все зло від галер і всі всіх тепер намахують :)

я не побачив там погодинну ставку, в нього річна

як я вище вже відповів, фул-тайм емплоймент накладає обо’язки і на роботодавця, і на робітника. 2 фул-тайма не може існувати паралельно, адже фул-тайм — це не просто 40 годин на тиждень працювати, а ще й повноцінно відпочивати

Ну тобто фопу і контрактору можна і треба.

Але галери в деяких штатах зобов’язали брати в свій штат
1099 (це як фоп) не можна
Треба w2 контрактора (як дія гіг контракти)

фул-тайма не може існувати паралельно, адже фул-тайм — це не просто 40 годин на тиждень

Фултайм це штатний працівник.
Здається в Україні зарегульовано години сумарні.
В США нема обмеження.
40 годин контрактор це ще не фултайм і можливо обман податкової

а ще й повноцінно відпочивати

Це право а не обов’язок

це не просто 40 годин на тиждень працювати, а ще й повноцінно відпочивати

Погоджуюсь

До речі в каліфорнії пару років тому галерам за боронили наймати на аналог фоп (1099) підміняючи поняття штат не штат
Тепер каліфорнійські галери наймають на w2

— як менеджер не бачу тут проблем) as soon as work is done
— такі переходи — легкий варіант, спочатку влаштуватись в іншу компанію і дропати найгіршу чи найбільш геморну (зачасту не знаєш, наскільки важко, складно буде в новій компанії)
— 800к is 800k, український айтос ніколи не зрозуміє, як воно маючи 150-200к — зводити кінці з кінцями, бо живуть «gross цифрами» в своїй уяві, податками в 5%(які ще й компанії покривають), та українськими цінами

по цифрах
150-30-35%=97-105k // 8,1-8,7k
2.5k на оренду в NY — це просто студія для одної людини, ніяк не сім’ї
200-500-800$ — весь мейнтенс квартири (електрика, комуналка, обслуговування, часто чим старіше житло, тим більше тягнуть цих fees)
одяг, побутові штуки, і ще багато всього — залежить від людини, якщо зовсім бюджетно — 200-400-800$
машина — як вийде) може бути і 1-2k$, але в НьюЙорку можна відмовитись на перший час.

наприклад мої друзі, які там і заробляють 150-200к на сім’ю — відкладають як по підручнику (10-15% і це зі своїм житлом)

ідеї працювати наступні 40 років, щоб відкласти по 500-1000$ кожного місяця, і залишитись з умовно «державною пенсією» — думаю, що мало кого влаштовує

Якщо людина витрачає 1200$/міс на «каву» — то в голові вава, дуже критична.
Каво-машина коштує біля 500$ щоб одразу one touch capuccino, вистачає років на десять.

я ніде не писав, що 1200 йде тільки на каву, там про лайфстайл трохи і ходіння по ресторанах, хоча б часом) — перечитайте

а в голові вава — це просто вава, забийте, якщо не розумієте, так норм жити. (я маю на увазі не намагатись на свій досвід натягнути чужий)

я наприклад 15-20 раз на місяць беру каву в ресторанчику під будинком, бо вона там топова, і ніяка домашня машинка її не замінить, навіть хороша дорога машинка в моєму офісі робить хрінову каву, порівнянні маю на увазі, я додому таку точно не купляв б (хоча на рівні «потреба кофеїну» звісно замінить)

і оці мої 20*5$=400$, абсолютно байдужі, бо перші дві години ранку я проводжу продуктивно і з задоволенням.

живіть так як вам хочеться

За обговоренням про гроші та особливості роботи на більш як одного роботодавця, всі пропустили першопричину:

Мені не подобалося, що моя зайнятість залежить від волі компанії, яка вирішує, приймати мене на роботу чи ні

Тобто чувак знав/боявся, що його звільнять з нової контори одним днем і він, потенційно, лишиться взагалі без роботи й без доходу, тому почав себе страхувати але трохи загрався із цим.

Німецькі особливості життя й роботи на які одні на форумі люто наярюють, а інші проклинають, тим не менш хоча б мінімально але все ж захищають тебе від звільнення не з твоєї вини.

Тому особисто для мене ця історія це не привід похвалити чи похейтити тіпа за три роботи і 800к заробітку, а причина в черговий раз задуматись як захистити себе від звільнення або гарантувати собі стабільний дохід в більш широкому розумінні в не залежності від того є в тебе постійна фултайм робота чи ні.

Імхо це проблема людей які або не мають жодних накопичень, або просто трохи поїхавших (не в поганому сенсі, але за фактом), котрі живуть тільки у темпі «треба заробляти», і не розуміють що посидіти пару місяців без роботи (коли є гроші) то є ок. Якщо не проїдати зп, а з розумінням її відкладати, й мати подушку на пару років (для айтіншників це ізі), то втрата роботи буде сприйматись лише як можливіть знайти щось краще й посидіти трохи у відпустці, аніж щось смертельне. Зрозуміло що у Європі все інакше, але і у нас і в США також інакше — нетто інше.

В цьому році 3-4 місяці шукав роботу, пропонували тільки якийсь шлак зі словами «риночек такий, що вчорашні 7к б’ються за 3500, тож погоджуйся без роздумів». Благо у мене була подушка й нетворкінг, тож знайшов знайомого котрий міг платити мені лише за 5-10 годин на тиждень, але цього вистачало щоб заробляти на «базові витрати». Але навіть без підробіток міг би спокійно хоч рік шукати, просто не хотів проїдати гроші. І в результаті знайшов роботу з компенсацією майже х2 від попередньої (а попередня була дуже не маленька).

Звісно, що якийсь запас фінансів треба мати, але в людей є різні ситуації.
Хтось в кредитах-боргах-іпотеках, в когось заощаджень лише на місяць і т.д.
Відкладати багато легко коли ти холостий сініор, особливо якщо ще й власне житло маєш.
А якщо з родиною, дітьми, на зйомній хаті, тим паче якщо ти був єдиним працюючим, а жінка за дітьми вдома дивилася, то все стає не так райдужно і втрата роботи буде сприйматись більш гостро.

Окрім того, мова може йти не тільки про гроші, а багатьох є нелогічний екзистенційний страх лишитися без роботи, навіть якщо, об’єктивно, вони зможуть жити якийсь час і без того.

Звичайно ситуації бувають різні. Але більшість айтішників якраз холостяки/вчорашні студенти, без кредитів, і можуть жити на хаті за $500. Чому кажу більшість — бо де б я не працював, це були люди до 30 років, котрі за спиною мали лише плани на п’ятницю в бар і на літо у відпустку. Може не там працював всі ці 7 років.

Імхо треба не набиратись кредитів і винаймати хату на пів зп, а все ж працювати з ризиками й основним ризиком завжди мати втрату доходу. *звичайно в ситуаціях коли це можливо*

а багатьох є нелогічний екзистенційний страх лишитися без роботи

Ну я чого і сказав про біди з головою :) Все ж хто цей страх поборов, той має менше проблем і більше шансів на щось гарне.

Але більшість айтішників якраз холостяки/вчорашні студенти, без кредитів, і можуть жити на хаті за $500.

The average software developer age is 39 years old.
(www.zippia.com/...​eloper-jobs/demographics)

винаймати хату на пів зп

Загальна рекомендація це витрати на житло не більше 30% доходу (www.quora.com/...​but-only-28-on-a-mortgage) але при тих цінах що склалися в більшості країн зараз це і не менше 30%. І виходить що 30% це приблизно цільове значення витрат на житло.

основним ризиком завжди мати втрату доходу

Я не впевнений що втрата доходу це основний ризик. Багато людей втрачають дохід і потім живуть собі далі і знаходять новий дохід. А от серед людей що втратили життя чи здоровʼя таких менше.

The average software developer age is 39 years old

Напевно IBM, Cisco та їм подібні нічого так статистику псують, враховуючи що медіана у Facebook та Google це 29 та 30 років,
2022.stateofjs.com/en-US/demographics/#age
Цифри всюди різні.

Загальна рекомендація це витрати на житло не більше 30% доходу

Ну я ж і не заперечую :) Менше = краще. А ще краще *просто* більше заробляти.

А от серед людей що втратили життя чи здоровʼя таких менше

Так, але саме ці ризики передбачити майже ніколи не можна. А от втрата роботи, це той ризик, з котрим можна працювати — задавати питання керівництву, налагоджувати нетворкінг, аналізувати ситуацію в компанії, знайти ще одну роботу, знайти пасивний дохід. Зі здоров’ям ви можете хіба до залу ходити та щеплення робити, не більше. Від раку, перелому, або ДТП на вулиці вас це не вратуює, а отже і «працювати» з цим ви не можете, окрім як не спеціально (навіть хз як) отримувати променеву хворобу, падати з дерева, або бігти під машину.

знову ж таки, ви думаєте Україною чи пост-совком)

— в штатах значна кількість вчорашніх студентів з кредитами
— потім з’являється кредит на квартиру/будинок
— кредит чи лізинг на авто

«винаймати хату за пів зп» — коли в тебе вибір Каліфорнія чи Нью-Йорк заради кар’єри і грошей, (але там житло за умовні пів зарплати, або інші міста — але там перспектив не буде, вибір очевидний)

Так а у нас все те ж саме, тільки без кредиту за навчання. Зате є кредит на здоров’я, де кожен другий носить Чорнобиль у генах, де Коксохім ригає цілодобово на пів міста (привіт Харків) і так далі. Плюс ще проблеми з менталкою, гавняний клімат, відсутність класних місць для відпочинку на природі, бо на півночі в принципі нічого немає, в центрі соняшники й кавуни, а на півдні обісцяні пляжі з медузами, а єдині Карпати вже загибаються від «туристів». Ще й на додачу ціни на все на 20% вищі. Моє авто в Україні коштує $110к, а в США $90к. В США можна техніку по знижці взяти за $300 замість $1500, бо там справжні знижки, а не як у нас «купіть за $1500 те, що вчора коштувало $1800, хоча позавчорашня ціна $1500».

Я не кажу що у нас життя складніше. Але воно об’єктивно складніше.

що Чорнобиль, що Коксохім в основному вилазить вже на пенсії, це час коли вже або є гроші, або хоронитись.

ваша машина за 110к — ваші проблеми) мої друзі з стабільними бізнесами в 15к$/m — їздять на машинах за 20 — 40 тисяч, і їм ок.

ваша машина за 110к — ваші проблеми

А я кажу що це чиясь ще проблема? Так, моя. Тому я з розумом ціну знизив до $85 шляхом кредиту, і з часом буде ще дешевше. А Джон з США проблеми такої в принципі немає. І я кажу саме за це. Тож не перекручуйте будь-ласка.

що Чорнобиль, що Коксохім в основному вилазить вже на пенсії

Та ні, на пенсії люди вже вмирають. Подивіться статистику. Проблеми легко і після 40 з’являються. А як не пощастить, то й взагалі при народженні.

Але більшість айтішників якраз холостяки/вчорашні студенти

Статистика доу каже інше.

В цьому році 3-4 місяці шукав роботу,

Тобто якщо в тебе ЗП нехай 6к$, це 24к$.
Нехай є варіант піти на 4к$ вже або на 6к$ через 4 місяці, то треба буде 1 рік щоб покрити різницю.
При різниці ЗП в 1к$ це вже два роки.

Я згоден що подушку треба мати, але ІМХО краще через місяць пошуків піти на будь що, 2 місяці в’їхати в проект, і тоді паралельно працювати і шукати норм ЗП.

А я не хочу працювати на проекті за 4к. Бо це буде днищанський проект, на якому ще й захотіли зекономити за рахунок «такого ринку», тобто відношення до команди там буде таке ж. Думаєте я не питав на співбесідах «а що ж буде коли риночок повернеться, зп піднімете?». Якщо не дослівно, то «х*йом по губам» я би отримав. Тож не всюди математика важлива.

Ви що доречі не врахували що в результаті я взагалі х2 знайшов. Я зараз за місяць 2 попередні, або ж 4 «зараз-такий-ринок»-зп отримую. Тож таке

А я не хочу працювати на проекті за 4к

правильно, краще сидіти з голою сракою

Ви з кінця в початок читаєте, чи як? Що за жага продати мені бажання працювати на гівняному проекті з таким же відношенням до команди, не знаючи контексту?

Звісно краще, ніж бути терпілою на 4к дніщанських

«а що ж буде коли риночок повернеться, зп піднімете?»

А куди вони (чи не вони) дінуться?

Та отож навіть знати не хочу. Бо можуть стати в позу, і роботу міняти прийдеться все одно мені :)

Але більшість айтішників якраз холостяки

На ДОУ ж є портрет, більшість якраз одружені або фактично одружені s.dou.ua/...​rage-files/marital-06.png

вчорашні студенти

Те саме, більшість вже за 26 s.dou.ua/...​-files/age-01_YptUq6d.png

26 від вчорашнього студенту не далеко, якщо що. Я універ в 24 закінчив, а більшість певно і того в 25, бо всі мої одногрупники були на рік старше.

На ДОУ ж є портрет, більшість якраз одружені або фактично одружені

Моя думка: статистика враховує тільки тих хто в ній врахований. Для мене статистика ДОУ у більності це лише статистика тих, хто сидить на ДОУ. Знаю купу людей які про ДОУ лише чули, або раз на місяць щось скандальне читають. Доречі більшість цих людей якраз молоді — 24-26 років.

Я універ в 24 закінчив, а більшість певно і того в 25,

Лол, яке 25, хіба якщо друга освіта.
В 17 в універ, бакалавр в 21.
Якщо народитись осінню то вийде в 16 в універ, в 20 бакалавр.

Та яке там. У мене в школі всі пішли в 6, і на протязі шкільного року всім стало по 7. Тобто випустились всі в 18. +4 роки універ = 22. +2 роки магістратура = 24. Я хз хто зараз універ на бакалавраті завершує. Тільки парочка лєвих тіпів на весь поток в ХНУРЕ злились після бакалаврату.
Також є ще купа тих, хто після 9го в коледжі пішли, тож з універу вони ще на 1 рік пізніше випустились

Може зараз часи інші стали, але мені зараз 26, і універ я закінчив 2 роки тому. Не думав що зараз все так змінитись встигло

нічого собі, я в 24 дисертацію захистив.
в 6 років в 1-ий клас школи,
в 17 в 1-ий курс універу,
в 22 в 1-ий рік аспірантури.

Більш глибокі фундаментальні знання за смішні кошти. Питання в тому, що мало кому цікаво ті знання отримати, й часто на магістратурі сидять просто аби було. Але те ж саме й з бакалавратом.

Ну так ви самі й відповіли на своє питання

80% народу они не нужны

20% значить потрібні фундаментальні знання за смішні гроші :) ізі

Ну так тут питань нема, але магістер всім не треба стовідсотків. Це наша любофь до корочек. Відстрілятись і аби була
В мене все магістр був у 24, в принципі я вважаю було варто того. Це 11 років школи і пішов у 6 років. Тобтт думаю в 25-26 років зараз отримують

Для наукової кар’єри, хтось хоче бути вченим, ну чи хороших знань в хорошому вузі задешево — супер

Для гребти на галєрі щось серйозне — ну в середньому курсу бакалавра досить, так

Поформошльопить чи щось, що легкодоступно онлайн — там і бакалавра не треба і особо якихось фундаментальних знань. Якщо людині так ок — ну хозяин барин

Після кількох років роботи різниця не так помітна і не грає ролі той диплом, але завжди очевидно в якій голові є хороша універсальна освіта, а де її нема.

У нас у хороших вузах хороша, її варто отримувати, для себе, але магістра думаю не треба всім, особливо в айті.

Проблема ж що не всі вузи однакові, а дипломи однакові :)

Ну на заході якраз корочка магістра рахується, ще ніколи не бачив в описах «потрібен бакалавр». Буває пишуть аля «профільна освіта», але все одно завжди мається на увазі магістр. Бо бакалавр це завжди «всього потроху», а магістр це якраз «точково по спеціальності». Знову ж питання в тому, що це саме «українська магістратура». Але колеги з-за кордону ж не знають як то воно все робиться :) Головне щоб було ім’я та акредитація, і магістратура умовного ХНУРЕ чи КПІ звичайно набагато релевантніша за магістратуру Полтавського Педадогічного Університету з інформатики.

1. Залежить на які вакансії ви дивитесь. Мій досвід інакший від вашого
2. Ви перекручуєте. Я не сказав що інші універи не визнаються. Я сказав що є поняття релевантності. Люди за кордоном вміють гуглили, і вміють аналізувати, тож універ з ім’ям завжди краще універу без імені. Також, кожен універ має свою програму навчання, тож процес стандартизації диплому буде дуже сильно відрізнятися від універу до універу.

Ну і нащо тоді взагалі це обговорювати? Бакалаврат це тоді також просто умовність, головне щоб досвід роботи мав. Он після 9го класу я пішов у коледж й в 18 років вже працював в айті. Міг в універ в принципі не йти. Але пішов. І інші люди також пішли (не я ж один в коледжі навчався). І в принципі ніхто з роботодавців нічого мені б не сказав, бо майже завжди є умова «master’s degree or 4-5 years of relevant experience». А в Україні так тим паче ніхто б і слова не сказав, бо ніхто і не казав, це перевірений мною факт.

Ага
Мама була синьйорита
Досвід з −9 місяців

є умова "master’s degree or 4-5 years of relevant experience

Так це ж про досвід
Або фрешград або досвід

А індуси і деякі наші щось намагаються роками виміряти

Ну на заході якраз корочка магістра рахується, ще ніколи не бачив в описах «потрібен бакалавр».

Навпаки, треба бакалавра. І в мене магістр)

То в тебе всі в 25 закінчують, то всім магістра треба)
Цікаве сприйняття реальності

Відкрийте і порахуйте самі. Тільки вбийте Senior, а не Middle, як вбили ви. Я от не полінився і порахував. Насправді 50/50. Буквально. От тільки де є Master, там вказують що треба не «AND 10+ experience», а «AND 8+ experience». Або бакалавр це minimum, а master or above preferred. Умовність, та й все. Але в Україні за цю умовність можна заплатити $800 й бути на сходинку вище у корпоративному світі.

Я не знаю де і як саме ви бачете картинку. Я лише бачу вакансії і знаю що напевно більше ніж у половини вакансій в топ компанії твоє резюме перегонять через CRM котра підсвітить магістра вище бакалавра.
Я не розумію до чого спір по темі того, що магістратура краще за бакалавра, тим-паче за $800. А якщо це не українська магістратура, а ельфійська, то взагалі.

Чомусь будь-яку вакансію в гугла відкрив, а там

Minimum qualifications:
Bachelor’s degree in Engineering, Construction, or equivalent
Preferred qualifications:
Master’s degree

Це якщо не на джуна/мідла звичайно. Може то на галерах бакалавру вистачає?

Я хз чи по лінці лінкедин видасть вам те ж саме ще й у мене, але пройдіться по кожній вакансії і порахуйте. А ще врахуйте додаткові «бенефіти» які дає саме Master’s.

www.linkedin.com/...​EARCH_BUTTON&refresh=true

У человека 20 лет опыта, какая разница какой там диплом

Те ж саме можна сказати «яка різниця може він там задачку в літкоді вирішити чи ні». Але чомусь це практикується, бо це є умовним «домашнім завданням», котре треба вирішити щоб пройти далі. Бо коли кандидатів дофіга, відкинути можуть навіть через те, що ім’я важко читається або лицем не вийшов.
І тепер питання — чи хочеться бути відкинутим, бо зажлобивсь трохи грошенят й часу (хоча який там час, коли на магістратурі на парах завжди пусто) на магістратуру?

Давайте так — ви от кажете про 20 років. Це у вас 20 років. У мене є 6-7 років. Але також є магістратура за спиною. особисто для мене, повторю в котре, це релевантно. Бо ніколи не знаєш, стане це в нагоді чи ні. Бо чомусь в вакансіях це всеж вказують. Навіть якщо це просто фейс-контроль — ну та й добре. «бумажку» я отримав вважайте задарма, бо на ті гроші що я заплатив й айфон не купиш. Якщо це додасть десь там якийсь поінт, я буду тільки за. Для мене все одно важливо те, що я ще й знання отримав додаткові. Бо універ це не по книжчі теорію читати, це також спілкування з професорами як теоретики, так і практики. Сподівають можемо закрити тему

Ну на заході якраз корочка магістра рахується,

Рахується багато для чого, але це скоріше про PhD, магістр не особо

В нім навіть законом заборонено приписувати собі наукові звання — можна попасти на штраф

Коли пишуть якийсь дохтур — всі мають трепетать, шок і трєпєт

а зачем нужна магистратура?

Без неї в аспірантуру не беруть.

Я універ в 24 закінчив, а більшість певно і того в 25, бо всі мої одногрупники були на рік старше.

Я в 21, всі одногрупники не пізніше 22. Це магістр/спеціаліст. Бакалавр на рік раніше

Це магістр/спеціаліст

Упс
Ну що можу сказати, нічого я так на коледжі років втратив

Це не зовсім правда. Підіть наприклад на Intellias попрацюйте, там набирали завжди middle+ і багато сініорів, явно не вчорашніх студентів) Будете купляти квартиру на розтермінування. то треба буде 1 — 2 роки кожного кварталу певну суму віддавати теж уже певна завязка. Але ми не настільки в кредитах як в США + відносно дешеве життя щодо зарплати,тому нам легше.

От калькулятори показують і статиі кажуть що треба на 3 6 місяців цю подушку

Той же калькулятор каже що требаи39 тис мені на 3 місяці

Маю 6

39 тис гривень? Маєте на 6 місяців? Взагалі не зрозумів

Імхо 3-6 місяців це *мінімум*. Цілитись треба на подушку (не готівкою) в 30+ років :) Бо як інакше на пенсії жити?

(не готівкою)

Беру готівкою

а тобі не дивно, що з усіх щелєй кажуть роками, що кеш — це погано? :) я кагбе намєкаю

Хтось купляє айфон, хтось метал, але суть одна

Витрачай витрачай витрачай
Купляй купляй купляй

Ну звісно тут зразу аргументи, що то погано, а то — інвестиція. Угу-угу

Витрачай витрачай витрачай
Не скирдуй не скирдуй не скирдуй

Я вас не розумію, вибачте :) Кеш — це погано, так, я це і сказав. Вашої ж думки я не зрозумів

Та якраз про навпаки

я до того, що з курсу базової економіки, саме кеш — це універсальні гроші і найбільш ліквідний актив. Решта — це не гроші. Єдиний мінус у кеша, це інфляція, але це все одно універсальний ліквідний актив.

Є цей аргумент що інфляція ітд ітп, миші з’їдають. Тримайте 3-6 місяців решту інвестуйте.

Це все багаторічний маркетинг, щоб ти віддав універсальний актив, а отримав щось що ти впевнений краще за гроші, бо ти упевнений що так збережеш їх від інфляції

Ну і думка моя, а от ще дуже велике питання, що насправді краще мати в нестабільні часи — 1BTC чи $33тис, 1 AAPL чи $173, пенсійні накопичення в акціях чи в кеш

Є от аргумент що майбутній ріст вартий того. Купи продай. Купити легко, а от продати якраз не завжди легко

Вартий чи ні — буде відомо тільки в далекому майбутньому, в той час як в теперішньому ти віддаєш зароблене і зменшуєш оту подушку. Ніхто не обіцяє що криза триватиме 3-6 міс, чи за 3-6міс вдасться знайти роботу, тому ото цілитись треба на подушку в 30+ років. Ну я тому й пишу, бо моє особисто імхо співпало, і для себе теж вирішив що 3-6м то малувато )

AAPL чи $173,

Продажі макбуків з 8 гб ніби просіли
Недобір плану

Я з них в шоці, вони задирають ціни а їх все одно купляють, я блін не розумію що з тим еплом відбувається

Таке чувство що скоро їбнуть по китаю санкціями, а кук вирішив постригти всіх наостанок

Sales of Macs declined 27 percent

Ну да ти так і сказав

Просіли тому, що М1 достатньо і в найближчі роки ніхто не захоче обновки робити. Тому епл вже років зо 6-7 орієнтуються на «сервіси». Тому і в минулому квартилі їх «сервіси» отримали більше ніж Netflix $NFLX Mastercard $MA Spotify $SPOT Electronic Arts $EA Dropbox $DBX Peloton $PTON разом взяті. Тож не бійтесь за них, там люди не тупі. І інвестори з грошима також не тупі. То й же Баффет з його неризиковим портфелем тримає половину своїх грошей, а сам $156млрд у епл.

Та за бафета я то не боюся, в нього є чим ризикувати і жити дєдуля довго все одно не буде, йомк про пенсію не турьуватись

Легко вкладати коли в тебе є як у бафета

Я кажу для звичайних смертних, які зароблене зливають

А віра в особливу мудрість бафета — ще одна байка з ютуба. Ти з ним особисто балакав, щоб оцінити його айку? :)
Цей бафет може просто вкласти 100млрд, просто тому що кук його попросив на гольфі бренд підтримати за якусь послугу. Чи бафет вкладеться, щоб мангер вклався проти вдвічі більше. Він теж піариться на цьому. Звідки ця віра непорушна що він там щось в епл бачить особіного?

Все це блін магічні заклинання

Я бафета просто як приклад навів. Головна інформація це те, що вказано до його прізвища.

І все одно ваші слова трохи дивні.

Звідки ця віра непорушна що він там щось в епл бачить особіного?

Віра не в нього, а в SEC, котрий в разі чого дупу на око натягне неважливо кому.

А взагалі, з чого ви взяли за мою віру. Я лиш сказав що з маком трапилось. У мене віри немає, тому є табличка в екселі де прописані всі мої «сусєкі», бо настільки все розкидав, що іноді й можу забути де гроші лежать.

Ой SEC ну маску сек натягував дупу, досі живий, не помер.

Бути калібра ворена мафета і ілона баска — це значить просто враховувати проблеми з SEC як потенційні ризики. Може вони там з членами SEC в більярд вечором грають.

Та я не на вас, я просто кажу що все це магічні заклинання з інтернету. Застосовувати їх у кризу і під час війни, коли завтра може доведеться переїхати в іншу країну чи місто чи сидіти без роботи бо банально їбнули по електростанції — ну вибачте на ваш ризик. Може відсоток інфляції вартий того, я от не думаю. Тому й пишу :)

Не звизди, серйозно? Це тіпа всім разом і нікому окремо? Хтось стовідсотків тим буде розпоряджатись :)

Бльоо, я цю мелінду гейтс вертів. Це ці що на палестіні ото гуманітарку відмивають чи хер їх знає що вони там мутять

чисто шукав що вони для україни зробили там якийсь їпучий один тонатік українцям і то незрозуміло куди, серед сотень дітям афрікі й прочім ніщім діктатурам. А війна в центрі європи — нє не чув

Ну таки справді дадуть пляшку води дітям палєстіни

І інвестори з грошима також не тупі.

Іміна, вони не тупі й знають, що куди вкладе бафет, туди вкладуться ще мільйон лемінгів з усієї планети, увєровавших в бафета

8gb нікому не треба

Here are all of the best Mac Mini Black Friday deals we’ve found:

M1 Mac Mini with 8GB RAM, 256GB SSD — $495, was $549
M2 Mac Mini with 8GB RAM, 256GB SSD — $499, was $599
M1 Mac Mini with 8GB RAM, 512GB SSD — $540, was $600
M2 Mac Mini with 16GB RAM, 256GB SSD — $749, was $799
M2 Pro Mac Mini with 16GB RAM, 512GB SSD — $1,149, was $1,299

А, не бачив що ви саме на 8гб вказували. Ну так, а кому потрібні айфони з 128гб? Наступного року приберуть з лінійки та й усе.

Найкраще взяти в борг зараз а віддати після інфляції

Вово та, але це як є інкам який теж росте, ну хоч би вже зарплата

Але краще ніж навіть борг — це отримувати лосс на свою декларацію, а профіт на якусь іншу, наприклад дружини яка менше заробляє, інфляція менша за податки ;) прогресивну шкалу можна красиво повернути. Трамп стайл

Але то так вже

Загалом я просто що вестися на мальовані цифри в 3-6 з ютуба — тупо, тре собі тримати стільки скільки відчуваєш себе впевнено. Я от не можу впевнено сказати що навіть рік кеша вистачить в разі чого. І можливо не варто сліпо завантажувати «зайвий» кеш на біржу чи кудись під час кризи через якісь цифри 3-6 з ютуба. Навіть якщо за пару років інфляція з’їсть 10% це кеш який буде коли він треа, а цілком реальна ситуація що біржа з’їсто ще більше, коли не вистачить заначки, чи буде якийсь форсмажор, і доведеться вимушено продавати по невигідному курсу й виводити

А ви потім дивуєтесь чому в офіси всіх гонять. Із-за таких.

Хоча зараз посипляться теорії заговору, що це корпорації це організували щоб була причина в офіси загнати.

UPD: проскроллив коменти, так і є, лол

Одного разу він випадково підключив свій ноутбук Tinder до Wi-Fi Meta, і Tinder відразу це помітив.

Цікаво, а яким чином Тіндер помітив, що він підключився до вайфаю Мети?
У них там база айпішників усіх конкурентів зібрана і вони її наживо моніторять?
Чи просто журналізда «згвалтували» і він написав нісенітницю?

Нормальная система безопасности(это когда специалист по безопасности не только есть, но и что-то делает) трекает точки откуда подключатся к ВПН и без ВПН не пускает на рабочие ресурсы.
Если точка неожиданно меняется — приходит алерт живому человеку.

<sarcasm>
FAANG компаніям варто вступити в Дія.City й це вирішить проблему
бо перестануть приходити нові працівники
</sarcasm>

3-4 роки такої роботи і якраз буде сума для виходу на пенсію. Магічна цифра 1.5 млн.

1.5кк це тільки якщо вже маєш своє житло, інакше 5к на місяць буде малувато.
Хоча від штату сильно залежить, або може він планує жити в авто

Або переїзд в умовну Іспанію з купівлею вілли на березі моря за 200к і подальше життя на прибуток від інвестицій з 1.3кк.

200к було 5 років тому, зараз це 300-400к. В умовну Іспанію ще треба отримати право переїхати без роботи

Та пофіг, якщо є 1,5кк, то там вже не суттєво витратити 200 чи 400к на будинок де збираєшся осісти на десяток років, якщо не назавжди.
Суттєво буде для тих в кого всього 200.

Сьогодні дружина десь у фейсбуці побачила оголошення — будинок на 350 квадратних метрів чи то у Аліканте, чи то десь поруч за 120к. У південно-східній Флориді будинки на 300 квадратів від мільйона доларів починаються, тож

переїзд в умовну Іспанію з купівлею вілли на березі моря за 200к

звучить доволі правдоподібно. Чи йдеться про ще більшу квадратуру?

Як казав мій колишній начальник
Бог щороку
Проводить пальцем по мапі і посилає торнадо чи ураган
Здуває, топить , страждають
А вони повертаються
Знаків зверху не помічають

нормальный дом в Аликанте 350к+ евро

Ну ось, наприклад, 57 будинків, не квартири, з басейном, в хорошому стані, з видом на море, в діапазоні 180-220к Є. www.idealista.com/...​or=fecha-publicacion-desc
Якщо прибрати «вид на море», то вже стає 1032 будинки на вибір.
Вибирати є з чого і не за всі гроші світу.

Так це ненормальні будинки. З них лише 23 мають не менш ніж 3 спальні і 2 санвузла, і лише 4 з них більше 150 квадратів, жодного більше 180 квадратів.
От коли прибрати вид на море та басейн, варіантів дійсно з’являється більше, шкода тільки що немає фільтру по площі.

Ну доречі для себе приблизно таке і дивлюся)))

У питаннях, в яких я не розбираюся, я покладаюся на думки експертів доу. В темі Why Households Need To Earn $300,000 A Year To Live A Middle Class Lifestyle Today було обговорення, якою має бути площа будинка, і там дійшли до висновку що

Воно буває і 200
Але все скромненько
Гардеробні кімнати малі
Ванни малі
Їдальня просто закапелок і т.д.
А 160 то японський сміх
геморроя убирать это нет,

Я вважаю, що приміщення з такою великою площею прибирати повинні виключно наймані працівники, тож там немає різниці, 150 квадратів чи 300.
Ну, звісно, крім того що за 300 доведеться заплатити більше.

отапливать дешевле

Чесно кажучи, хотілося б придбати житло в такому кліматі, де опалення взагалі не потрібне, наприклад у південно-східній Флориді. Щоправда, там, мабуть, страховка від ураганів та податок за володіння нерухомістю більше коштуватиме ніж опалювати житло в країнах де немає ураганів і де немає податків за володіння житлом.
Та якщо уже купувати в кліматі де ще й опалювати потрібно, то, звісно, закономірно що житло з більшою квадратурою потребуватиме більше коштів як за опалення, так і за прибирання — така ціна багатого життя.

Гаразд, зізнаюся, я бачив що там говориться про Аліканте і спеціально згадав що є на планеті місця, де опалювати не потрібно. Я згадав про ці місця для того, щоб ті, хто обрали в якості місця для переїзду Аліканте, пояснили, чому обрали саме Аліканте.
Як я бачу це через те, що єдине місце в якому РПЗ з України який любить тепле море міг би поселитися крім півдня Іспанії це південний схід Флориди, який в порівнянні з півднем Іспанії має такі недоліки:
1) Дорожче житло та його обуслуговування (податки на нерухомість, страхування від ураганів)
2) Далі від України (не для всіх це недолік, та для когось може бути недоліком).
3) Важче отримати дозвіл на роботу.
Написав я це для того, щоб ті, хто обрали Аліканте і взагалі південь Іспанії, розповіли, які ще країни розглядали, в яких на відміну від півдня Іспанії можна не опалювати весь рік, і чому відкинули ті країни і натомість обрали південь Іспанії, де тепло не весь рік.

Ну, я б сказав що багатьом РПЗ це не те що не потрібно, а більшість РПЗ просто не можуть собі дозволити більше, бо РПЗ бідні люди і не можуть собі дозволити наймати прибиральників на 300 квадратів та опалювати 300 квадратів, або придбати житло в такому місці на земній кулі, де і опалення не потрібне, і рівень злочинності низький, і шкільна освіта якісна, бо там житло та щомісячні витрати на нього ще дорожчі будуть.

А ще ж не треба забувати, що висота стелі повинна бути достатня для того щоб крутити сальто)

Та хоча б окюлус помахати руками
І до стелі не дістати

тут все просто — я говорив про саме місто Аліканте, а ви дивитесь усю провінцію :) Якщо так дивитись, то по усій провінції можна і в горах щось знайти спробувати

Люди які живуть в передовій економіці світу, працюють в галузі з зп вище середнього, з удальоночкою — здавалось би, що могло піти не так, живи і насолоджуйся життям.
А нє, йому чогось не вистачає, і воно лізе на другу на третю роботу за додатковим баблом, наївно вірячи що якщо воно не могло дати раду 100к то 300к магічним чином йому допоможуть.
Наївні лузери.

Вкотре повторюю пропозицію, напишіть краще про програмерів які працюють 4-3 дні на тиждень на ремоуті, можливо не отримують $$$ але на відміну від вищезгаданих ололош вже живуть насичене життя, а не впахують за кілобакси сподіваючись колись я-ак зажити.

про програмерів які працюють 4-3 дні на тиждень на ремоуті, можливо не отримують $$$ але на відміну від вищезгаданих ололош вже живуть насичене життя, а не впахують за кілобакси сподіваючись колись я-ак зажити.

Це про менеджера
Рядовий так нє

Ну так цікаво почитати про людей, які хакнули систему, запарились і пройшли в компанію з чотириденкою, домовились на покращені умови праці на поточному місці роботи, якось цікаво промутились з фрілансом, і так далі. Словом про людей творчих та винахідливих, а не задохлих лузерів на шляху до вигоряння.

В тобі говорить твій етичний компас, якому не подобається що компас інших інший

Явище є, тому це про нього варто писати
Лоялті до роботодавця, як явище, давно конає і живе тільки у світі паверпойнт. Це часи змін. Але з іншого боку не так все райдужно з кількома фултайм як здається

Тим більш, що стаття на інсайдері досить зважена, а не чергова однобока ілонмасковщина

Я не кажу про моральну сторону типу «обкрадання» працедавця.
Я називаю рукожопа рукожопом. Я кажу, що людині якій 100k прям мало і яка лізе в оцей цирк з жонглюванням кількома роботами на шляху до вигоряння — з величезною долею ймовірності рукожоп, який як би це пафосно не звучало, не вміє жити життя, і 300к йому не допоможуть, йому буде все муляти.

Ну це дивлячись де. В СФ одна мало. Він отримав першу в АйБіеМ, підозрюю щось в районі 120-150 без особливих плюшок.

Ну а тут мета, ти ж їй не будеш казати — ну вибачте мені не вистачає всього 50к на життя, ти береш усе.

Це виникає ситуативно, комусь фортить з комбінацією і вони тримаються так по довше, комусь ні і він швидко здихає від навантаження

Ну тобто якщо говорити про чисто емплої, то я не думаю що більшість це прям навмисне робить.

А на фрілансі навіть це просто норма оверлапити проекти, якщо ти не хочеш голодувати місяць два на рік

Україна тут не зовсім кейс, бо натягувати рамки працівників на по факту незалежних ФОП — нонсенс.

А велика сума хай не лякає, по перше це СФ, а по друге він же її не заробив, здувся швидко. Може що пару сотень таки відгріб правда :) Порадуємося за Браяна, хай тепер виплатить іпотеку, витратить решту на психолога, ксанакс і курси йоги для відновлення

Заробляти гроші не гріх, а якщо не протизаконно — то навіть не протизаконно

Ну так нащо той СФ треба. Чуваки самі залазять в оверпрайснутий регіон і дивуються а чому так все погано. Штати взагалі-то огого, 50 штук, у кожному вибирай хоч село хоч мегаполіс.

Боже яке токсичне.

Цей чел на тих роботах прокачається в рази швидше, ніж чел який працює на одній. З часом кине роботу, яка найгірша з трьох

Так хто реальний підприємець і консультант, за рік прокачається як дехто і за 10 не зможе

Але з іншого боку не так все райдужно з кількома фултайм як здається

А що хтось має ілюзії? Тут після одного фултайму дехто курси психотерапії проходить.

напишіть краще про програмерів які працюють 4-3 дні на тиждень на ремоуті, можливо не отримують $$$ але на відміну від вищезгаданих ололош вже живуть насичене життя

А що там описувати?
Отримав на руки 3к$ після податків в ельфії, 1к$ пішло на оренду двохкімнатної квартири в фіговому районі, 1.5к$ на закупи в Лідлі чи Волмарті, 300$ на комуналку/страховки, 100$ на громадський транспорт і ще 100$ на місяць залишається насолоджуватись насиченим життям (якраз голубам на хліб ну або на варкрафт підписку)

300$ га комуналку/страховки
100$ на громадський транспорт
1.5к$ на закупи в Лідлі чи Водмарті

Ахаха, лол що?

і ще 100$ на місяць залишається насолоджуватись насиченим життям.

Навіть якщо припустити що у людина покриває всі свої потреби, що в неї залишається лише 100$, невже з цим не можна нічого подіяти, боженьки. Як же це так без дорогущого лісапета жити, як без викладань фоточок з подорожей через новий айфон.
Невже все потрачєно, і залишається лише морок і безвихідь?

Та блін так і є, останні два роки мій чек в магазі виріс вдвічі, електрика вдвічі, опалення ще хз, волосся росте на спині в очікуванні

3к нетто блін це ніщо, середньо проіснувати, без голодувати, але й без лакшері. І ще хз що далі буде

Ну це твої особисті проблеми що ти не можеш розпорядитись нето-зарплатою в 3к єур яка для більшості євросовка більше ніж середня — поздоровляю та рекомендую прослідкувати, а звідки саме в тебе ростуть руки ;-)
Не переживай якщо знайдеш їх не на тому місці де очікував, це нормально для жителів цієї планети ;-)

При цьому більшість євросовка, і не тільки, або має своє житло і все одно живе від зп до зп, або взагалі живуть в соціальному житлі, яке не сильно краще наших комуналок. Просто там люди звикли що все ± стабільно. Як тільки справжня криза нагляне, аж цікаво буде подивитись на їх «соціальне забезпечення» й «мені всього вистачає». Не просто так Німеччина зменшує кількість років для отримання громадянства — треба більше рук, краще дешевих. Не просто так Португалія відміняє візи «майже без податків», бо податки все ж треба починати брати, хоча це тільки відлякає людей. Не просто так Нідерланди планують відміняти (не пам’ятаю як називається) зменшення податку для «новоприїхавших» на 5 років, бо місцевим і так хріново живеться, і їм не подобається що комусь ще й просто так податки занижають.

$3к 5 років тому були справжніми 3к, зараз же це умовні 2300-2400 (це ще якщо рахувати офіційно, а по факту зазвичай продукти ростуть, а умовна нафта падає — от і інфляція менше). Звичайно у нас люди і на 300 живуть, але десь і на 50 живуть — треба мірятись вгору, а не вниз.

Навіть якщо припустити що у людина покриває всі свої потреби, що в неї залишається лише 100$, невже з цим не можна нічого подіяти, боженьки

Можна, персонажі з статті це і зробили)

Так, звичайно, переїхали в мексику на ремоут і чілять, переїхали в село в ремоут і чілять, переїхали в інший штат на ремоут, підкачали літкод та знайшли нову роботу з більшою зп, так правда ж?
Ну і неодмінно зацікавились а чому їм сума якої більшість населення планети в очі не бачили — їм мала.

Тобто працювати з дому з двох компів — це

Наївні лузери

Переїхати в село в мексиці через те що мало заробляєш — ось це мудро і далекоглядно)

переїхали в мексику на ремоут і чілять, переїхали в село в ремоут і чілять

Ну ти і кадр)

Так, звичайно.
Ти переїхав в місце подешевше, і не треба тобі витрачати час та нерви на роботу в двох компаніях. Сидиш чіліш в одній і насолоджуєшся життям.

Ну не всем нравится бомжевать, что поделать

А як же ьагатий духовний сві
А розказати на доу яку книгу прочитав
І ким був на хеловін?

Ой
Розпорядником цукерок
Зробив шнековий напівавтоматичний роздавач цукерок на ардуіно

Бо відганяти найрозумніших які лізуть за куліси
І інколи застряє

А блін, я думав на мішок канхвет може зарплати не вистачило :)

напишіть краще про програмерів які працюють 4-3 дні на тиждень на ремоуті, можливо не отримують $$$ але на відміну від вищезгаданих ололош вже живуть насичене життя, а не впахують за кілобакси сподіваючись колись я-ак зажити.

Ну он РПЗ біля Одеси за сто з копійками к за один рік побудував будинок на 5 кімнат з гаражем і зібрав собі унікальний мотоцикл, ганяє під 300км/год, аж вітер свистить, поки європури 30 років платять іпотеку за мікроквартирку.

Так, як варіант. Будинок під Одесою в 2023 це правда стрьомнувато, але я думаю він би навіть в схіжній європці зміг нормально жити з таким підходом, тільки накопичувать гроші трохи довше.

в схіжній європці зміг нормально жити з таким підходом, тільки накопичувать гроші трохи довше.
трохи довше.

Всього на років 10 довше на перший внесок, то таке — 10 років дрібниці

Я думаю правда що той камент був трохи іронічний

Це якщо працювати емплої в якійсь німеччині. У всяких румуніях-болгаріях податки для фопів доволі невеликі.

Та податки невеликі фрілансеру й в німеччині якщо знати як ними користуватись :) не нуль звісно, але не так щоб особо жалітись було за що. В кінці кінців хтось має платити за патрони й снаряди для ЗСУ. Хто ж як не ми :)

А емплої в нім страждає, ну як страждає — в плані другої роботи. В іншому плані не страждає, а зовсім навіть в маслі. тут класи оподаткування, перша робота йде по твоєму класу де ти має знижки на сім’ю дітей ітд

Друга завжди йде по максимальній ставці

І не треба цих танців з договорами й судами. Просто невигідно впахувати десь іще, ризикувати на основній роботі

Така от ця німеччина, карає за бажання більше працювати

Я думаю, це типова ситуація з емплої будь-де в світі.
В Порутугалії трешак з податками такий же, якщо не гірше, але економіка набагато слабша. Люди це обходять через ведення фопа, та через інвойсинг через власні компанії.

Наскільки я знаю, знову ж не цитуй, не з перших вуст у штатах, нема таких різних класів. Тобто ти платиш скільки тобі положено, але от друга робота не має такого податкового шоку. Тобто вся різниця що твої два роботодаівці подають дві w2 кожен на свою зп, замість одної
100% можна й самому подавати, і роботи не будуть знати одна про одну — тільки податкова. Але от саме податкового шоку нема.

А що за трешак у порто? Я вірю що там податки ого, але як там саме з другою роботою?

Ну це нюанси конченого німецького оподаткування. В штатах соціалізму поменше, але я вангую що податки для селф-емплойд будуть меншими аніж для емплої.

Алсо, у німців я знаю ще мегазашквар з удальонкою. В сенсі якщо ти оформиш фопа і інвойситимеш закордон то атата ніззя, це фейковий фріланс навіть якщо твого емплоєра нема в країні.

податки для селф-емплойд будуть меншими аніж для емплої

Не набагато, нім погана країна яка любить профспілки й квадратнопрямокутного робітника який платить в соцфонди і не любить одіночок селфемплойд. Більш менш можна це обійти через тутешній ТОВ, але це гемор який я б не радив просто заради менших податків

Як би там десь у буклетах не розповідали про стартапи й діджиталізацію, усе реальне вуличне життя працює проти тебе

Працювати на одній звичайній роботі просто банально легше, захищеніше, стабільніше і безпечніше в абсолютно всіх можливих сенсах

Доречі, чомусь на доу оминають увагою Францію, хоча у них дуже цікава штука з Personal Income Tax

en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_France

У них брекети _пропораційно_ множаться за кількість юнітів в сім’ї. Подивитсь там знизу табличку, якщо ти отримуєш 100к, в тебе жінка і троє дітей, то з цих 100к платиш 14%
Це як прям українська сироварня.

14% это только income tax. Добавляем сюда мед. страховку, отчисления в пенс. фонд, страховку по безработице, страховку по потере трудоспособности... и получаем наши станартные европейские 35%+.

На одній треба докидати податків

Форма w4 рядок с4
Але їх треба докидати і при зміні роботи і при працюючій дружині
І при бізнесі додатковому

До сумарно брекет податків буде вищий
Десь 35 відсотків
А за недоплату штраф
Переплату повернуть

Прікольно цього не знав, але 35 сорі це ще по божески. Якщо я візьму другу роботу, та хоч йпрст барістой — там буде повна ставка 45

Їпнута країна, німеччина реально карає плебс за бажання більше працювати й заробляти. Якщо працюєш більше 40г/тиждень теж теоретично можуть відсипати, але то скоріше захист працівника, типу якщо працівник не скаржиться то думаю всім насрать. Фріланс одіночкой це взагалі плисти проти течії суспільства. Тобі навіть житло не здадуть

Квадратнопрямокутних працівників німеччина як суспільство вітає у реальному житті, фрілансерів — тільки у буклєтах

імеччина реально карає плебс за бажання більше працювати й заробляти

Я не розумію навіщо вони це роблять
Чи є повна впевненість того що і далі можна усю країну тримати лише на VAG/BMW/Daimler/MAN/etc ?

Як та Дороті

Раз і полетіла в країну нуль три

Ну чому ж, недавно дискутував у темі про еміграцію, тій що 14к+ коментарів, хвалився своїм новеньким будинком на який заробив менш ніж за два роки і глузував з європурів з їх мікроквартирками в 30-річну іпотеку і навіть з американорічів, бо у них у будинках все одно менше кімнат ніж у нього і двір менший, ще й іпотека не виплачена, а вони йому відповідали:
— Зате ти за кордон не можеш у відпустку полетіти!
а він їм:
— Зате Ви на дорогах загального користування не можете на моцику 300км/год їхати!

Першого героя то лейофнули із Amazon на початку ковіду і йому довелось зїхатись із родаками, а коли пішов на IBM то відчував стрес бо боявся звільнення, ось така от терапія у нього вийшла із двома додатковими роботами і 800к в рік :) Інший чувак працював 3 години на тиждень тому вирішив замість YouTube піти на ще одну роботу. І там написано, що переважно всі тратять гроші додаткові не на шикарне життя а, щоб вийти на пенсію пошвидше, іпотеки, погашення студентських позик.

But that’s precisely what many of the overemployed say they used to do, back in their days as career monogamists. And what did that get them? A lousy raise that got wiped out by inflation. Unmet promises of a promotion. Layoffs at the first sign of turmoil, delivered by a single email that shuts you out of the company’s system with no warning. Loyalty, they decided, doesn’t pay. If you can’t trust one employer to do right by you, better to have two or three of them as backups.
а коли пішов на IBM то відчував стрес бо боявся звільнення

Да мені теж типу боязко зо одної сторони, але заначка під подушкою відганяє тривоги як той магічний амуєт. Посидів би він з родаками, піднакопив заначку чи шо.

тому вирішив замість YouTube

Ну от я про це.
Чувак живе в суспільстві нечуваного достатку та громадських свобод, заробляє $$$, може працювати три години в тиждень — і не може вигадать нічого окрім ютубчика. Я думаю, таким в «розвиненому суспільстві майбутнього» будуть видавати пенсію по ментальній інвалідності, ніякого FIRE не треба.
Чудово зрозуміло, якби він стартап почав робити по фану, але не оце все.

щоб вийти на пенсію пошвидше, іпотеки, погашення студентських позик

І нащо їм це все, оці пенсії, іпотеки, щоб ютубчик дивитись але фултайм та виховувать нове покоління інтернет скролерів?

нащо їм це все, оці пенсії, іпотеки,

Голодний ситого не розуміє :)

заначка під подушкою відганяє тривоги як той магічний амуєт

Ти в Україні, чи де?

Голодний ситого не розуміє :)

Нє, а так може мені поясните в чому прикол бути телепнем що не може придумати нічого окрім умовного ютубчика (як тут герої статті), що виховує наступне покоління телепнів без фантазії?

Ти в Україні, чи де?

Яка різниця, заначка в будь якій країні — це заначка.

Нє, а так може мені поясните в чому прикол бути телепнем що не може придумати нічого окрім умовного ютубчика (як тут герої статті), що виховує наступне покоління телепнів без фантазії?

Ты так пишешь словно в этом есть что-то плохое. Или сесть в автобус/самолёт и поехать смотреть очередной музей/площадь требует каких-то особых интеллектуальных способностей и сразу возводит в ранг илитки? Или как дурачёк сидеть с такими же дурачками в очередной кофейне и обсуждать невероятную погоду?

в чому прикол бути телепнем що не може придумати нічого окрім умовного ютубчика (як тут герої статті)

Я не бачив у статті про ютубчик, можливо неуважно проскочив.
Але мій комент був не про ютубчики а про

нащо їм це все, оці пенсії, іпотеки,

Можливо тому, що в них іпотека не на 50К (які ти, як укр синьор легко наскирдуєш), а на 5 лямів, які навіть на відносно великі статки, але й з великими податками наскирдувати складніше та довше?
Також, як я побачив, у американців менталітет відрізняється від нашого відносно грошей, тому пояснити це з нашого погляду — складно :)
Їх пенсії — це ж не наша, якої навіть на їжу не вистачає, там є за що боротись.

Яка різниця, заначка в будь якій країні — це заначка.

Може в розмірі, та в відношенні до мети її витрачання.

Їх пенсії — це ж не наша,

Ти про яку з пенсій?
Соціальну
Державну
Не державну?

Не все так легко
Особливо понаїхам

Ти про яку з пенсій?
Соціальну
Державну
Не державну?

Так виходить їх ще й не одна!
Тим більше є за що попрацювати!

Так тільки власні накопичення якось врятують як пощастить
А перші 2 то виживання

американців менталітет відрізняється від нашого відносно грошей, тому пояснити це з нашого погляду — складно :)

Розкажи

Розкажи

По-перше — маю на увазі, так би мовити — усередньоний підхід.
В нас до грошей відносяться звисока, в певній мірі — зневажають, хоча й хочуть мати якогомога більше, але бажано якнайлегше.
Там люди розуміють в чому цінність грошей краще, ніж в нас — бо там за ті ж гроші (в пропорції до рівня життя) більше можливостей і гроші більш стабільні. Тому в американців готовність працювати вище, бо отримає (в більшості випадків) справедливу винагороду.

Це скоріше про старше покоління

В плані джензі чи міленіалів я з Рахітом Сріванавасовичем згоден — печерна жадоба до матеріального помножена на невміння розпоряджатися — діагноз для 90% людей яких я знаю, з абсолютно різних країн, в тч з України, абсолютно різних рівнів доходу.. айтішнікам таке небезпечно казати. Тут з америкою невелика різниця.

Але звісно це все на мій смак, я ж самий розумний і вважаю що правильно розпоряджаюся грошима виключно я і ті хто як я )

Кожен витрачає, що заробляє, і має право це зробити як душа бажає. Дурно чи розумно — не чуже діло судити, всіх обставин неможливо знати. Просто назбиралось кілька систематичних класичних прикладів які мене завжди дивують, які я регулярно спостерігаю

Вкотре повторюю пропозицію, напишіть краще про програмерів які працюють 4-3 дні на тиждень на ремоуті, можливо не отримують $$$ але на відміну від вищезгаданих ололош вже живуть насичене життя, а не впахують за кілобакси сподіваючись колись я-ак зажити.

Можна працювати 3-4 дні в тиждень (0.6-0.8 ставки) і в топових компаніях типу maang і отримувати свої 300к в рік. Але якщо це не вимушено через, наприклад, дітей чи хворобу то який в цьому сенс? 1 додатковий вихідний в тиждень це недостатньо щоб поїхати подорожувати тому його можна витратити хіба на навчання чи іншу роботу (бо у партнера чи дитини скоріше всього цього додаткового вихідного все одно не буде або буде у визначений день).
FIRE логіка підказує що краще якраз оптимізувати дохід і максимально рано інвестувати щоб мати можливість менше працювати в своєму житті.

По-перше, якщо є три вихідних на тиждень, і ви живете в європах, то подорожувати — просто ідеально. Коли я працюючи фултайм в офісі літав кудись на три дні розвіятись, то мені в принципі вистачало в режимі туриста все обдивитись, а по-друге, коли виходив на роботу в понеділок то відчуття були, наче тиждень відпочивав.

тому його можна витратити хіба на навчання чи іншу роботу

Це якщо у людини ментальна інвалідність, і вона живучи в суспільстві нечуваного (для гомосапієнсів) процвітання не може придумати нічого іншого як залипати у ютубчику.

Це шкідлива стратегія для економіки та держави.
Людину треба максимально запрягти в економічне ярмо, щоб впахувала і якомога швидше тратила все зароблене.

Це шкідлива стратегія для економіки та держави.

Значить така економіка та держава — не потрібні.

Так, є купа інших держав де можна «сидіти під пільмою», але є нюанси.

Так у людства вже (давно) є можливості сидіти під пальмою без нюансів, тільки схоже що оця штука з «не знаю що робити окрім ютупчика» розповсюджується на цивілізаційний рівень.

Добре, що на не-«шкідливу стратегію» для економіки та держави у вигляді впахування та витрачання можно забити болт на індивідуальному рівні.

Умовно для всього людства є можливість забезпечити їжу, одяг і найпростішу теплу оселю. Ну ще електронні розваги.
Но людина ж хоче і машину, і безпеку (безпека ніразу не входить в «базовий пакет»), і подорожі, і житло комфортне ітд.
Жадібність і страх — рушії розвитку і економіки.

Цікаво було б почути думку колег такої людини, яка працює одночасно на три компанії. Чи вони «відчували», що людина відповідає з затримками, чи робить більше багів або помилок, забуває контекст зустрічей, пише недостатньо тестів чи взагалі їх не пише? Чи пропонувала вона якісь покращення, чи робила серйозні та складні архітектурні рішення?

Наприклад, можна написати документацію з діаграмами, прикладами та скріншотами. А можна обмежитися 1-2 абзацами тексту. У обох випадках результат буде досягнутий — документація написана. Але якість результату буде зовсім іншою.
Це питання репутації та взаємодії.

людина відповідає з затримками,

Що не так з цим? В нас в команді нормально відповідати з затримками, якщо це не прод інцидент. Я б навпаки оминав команди, де вимагають від девів відповідати без затримок, якесь стійло.

Чи вважаєте ви це нормальним, коли ви запитали щось вранці, а вам відповіли увечері?

Це ненормально, зазвичай мені відповідають аж на наступному стендапі

Як відповідають надто швидко, всерйоз починаю хвилюватись, що люди справді важко працюють, раптом десь проблема

Так, мені інколи на інший день відповідають, якщо людина зайнята більш пріоритетним завданням.

Цілком. Люди в контексті своєї роботи

Якість мало де потрібна, платять не за якість, а за результат, нормальний результат, не вау, не круто, а нормас. Поки колега красавчик на проекті, ти уже купив квартирку в Польщі наприклад

З новою квартирою у Польщі і інсультом. Може бути і так.

Від чого інсульт — просто педалиш типовий код не напряжненько. Мої роботи == мої клієнти, якщо прям щось не сподобається вже , можу і звільнити, взяти інший. Паритися нема причин, тим паче інсульт лол

Ремоут робота це асинхронна комунікація
Дзвонарів ходунів істеричок вистачає і в офісі

забуває контекст зустрічей

це типово й для ПМ, але вважайте що вони навіть на одній роботі майже не працюють

Недавно наткнувся на
dev.ua/news/intetics-1684304231

Закінчилось все тим що Intetics
відкликала свій позов, а глобал (як третя сторона) ще й відсудив витрати на адвокатів
reyestr.court.gov.ua/Review/110771894

Вау, це прям лакрична канхвета

і як це доу таке пропустив, куди дивляться ці журналісти?

40тис гривень, ну получили по щам все одно

Іменем України, блін як звучить, коли без хабарів

Щоб лохи не сміли дьоргатися і належали тільки одному володарю , стояли смирно в стійлі та їли з одних ясел:) ну когось це налякає😄

Хто ще не читав оригінал, він в разів в 10 більший і цікавіший)

команія будівельників, працюючи як ФОП, може робити ремонти в декількох квартирах (десятках? сотнях?) одночасно.

і чомусь ні в кого з клієнтів не виникає питать — БОЖИ, МИ В ВАС НЕ ОДНІ?!

Якщо при цьому не зриваються сроки, то не виникає. На практиці фігово, бо в тайм менеджмент вони не вміють.

На практиці фігово, бо в тайм менеджмент вони не вміють.

Бгг. Там такий в них тайм-менежмент, що галеркам до них далеко.
В мене бригада працювала — роблять штукатурку, потім поки сохне їдуть на наступний об’єкт і т.д. Ще враховують, коли кому на об’єктпривезуть мтеріали..
В них ризики реальні, а не так як у елітки, де до війни якщо звілнять, то за +500$ перейшов через дорогу. А от в них і на бабло можна попасти і в табло отримати..

Є різниця між підприємництвом і найманою працею. Підприємець отримує грощі за результат і повністю за нього відповідає та бере на себе усі ризики.У тому числі лікарняні, логістика і т/п бо замовника ж не їбе що маляр захворіє або болгарка зломається.
Найманий ж робітник отримує гроші за кількість присвячених роботодавцю і усю відповідальність за його работу бере на себе роботодавець. Тому роботодавцю цікаво щоб увесь оплачений час був присвячений тільки йому. Інша справа що роботодавці не завжди оптимально його використовують та вводять дибільні механізми контролю, але по факту різниця суттєва

всьо так тільки

повністю за нього відповідає та бере на себе усі ризики

це ж прекрасно, от хай і бере ВСІ ризики ;)

А працювати на кількох роботах цілком легальна річ.

Чому барістою підробляти — це почотно, чи сайдхасл на якомусь онліхванс, а сінйьор архітектом — раптом ні, треба пальчиком йому погрозити утіпуті, як непрілічно й неетічно

Не подобається — хай звільняють, і в суді ще побачим наскільки докази переконливі.

В цю ***чу кризу й здорожчання усього на одну зарплату жити в СФ — це бляха ледь не бомжувати

Із статті про суд:

The consequences for getting caught actually appear to be fairly low. Matthew Berman, an employment attorney who has emerged as the unofficial go-to lawyer in the OE community, hasn’t encountered anyone who has been hit with a lawsuit for holding a second job. “Most of the time, it’s not going to be worth suing an employee,”

Most of the time, it’s not going to be worth suing an employee

Ну я не про suing the employee, я про suing the employer
Не знаю як в каліфорнії, але чув там соціалістичний рай

Можу сказати що в німеччині — звільнити за таке без дуже серйозних прям залізних доказів і як мінімум пари попереджень — це вигребти штрафів, оплатити весь суд, оплатити зарплату з часу звільнення до часу поновлення і в кінці кінців отримати того працівника назад.

А працювати на кількох роботах цілком легальна річ.

Не зовсім. У нас якщо не через ФОП, а по КЗПП оформляти є багато ньюансів.
У штатах теж багато усіляких заморочок.

Найчастіше прописано про не конкуренцію
Решта ок

Ну ми змішуємо статтю і україну. Я про США чи німеччину. Це ж блін не 17ст

Не зовсім. У нас якщо не через ФОП, а по КЗПП оформляти є багато ньюансів.

У нас в кзпп здається, але не цитуй, що можна. Можна мати точно, наприклад ФОП, коли в тебе робота по кзпп, і без усяких дозволів начяльніка. Про другу роботу по кзпп без згоди начальніка — то вже я хз. Але я був би дуже здивований, якби це було можливо лише з дозволу. Я скоріше повірю що працівника за таке можна звільнити за один день, за грубе порушення правил внутрішнього розпорядку наприклад. Бо працівник у нас по закону має обов’язок дотримуватись внутрішніх всяких наказів, правил, розпоряджень ітд

В будьякому випадку у нас нема культури самому сплачувати власні податки, не певен навіть як це декларувати, якщо це дві роботи по кзпп, бо це як мінімум морока з ЄСВ

Про другу роботу по кзпп без згоди начальніка — то вже я хз.

Від контракту залежить. Може бути прописано що в тій самій галузі не можна працювати.

Ну а працювати вдень в гуглі а ввечері в макдональдсі ніхто заборонити не може)

Ну контракт то, як підпишеш таке то сам папакарло вже

Але я не в курсі чи має обов’язок працівник повідомити про оце на основне місце роботи.

Ідея ж в тому щоб робота А і Б не знали один про одну. Якщо знають і дозволяють, це вже чітєрство, де ж тут блін сенсація :)

Я робив в україні
Коли без фоп працювпв

Навіть списувати вирати можна
Дуже На сша сходе

Нууу це як сказати.

Всі ознаки трудового контракту є, цілком реально що якась обіженка визнає свій фоп контракт трудовим через суд. А це не хухримухри — трудова діяльність без контракту, там за ж можна гендира так взяти що більше не захочеться

Я от давно чекаю цього, якусь спеціалістку звільнену посеред декрета, чи якогось спеціаліста, якому не виплатили зп. Які підуть в суд.

Світ перевернеться за один день, потрібен лише один прецедент і ринок мігом побілішає без усяких діясіті

Ну от якби я був гетьманцевим, я би криміналізував ст 265 кзпп.
Але й зараз є ст кку 271, потрібен тільки прецедент, щоб хтось пішов і визнав свій контракт як трудовий.

В буржуйсьвих контрактах декілька разів підписуєш що це не фулл тай емплої

Та таке можна підписувати хоч двісті раз, хай підтираються

Тут звісно юрист має бути в кишені, але з 800к в штатах на юриста я думаю просто гріх не скинути аналіз і проблеми

В нім це просто невалідний пункт договору чи чого там підписаного. Розрахунок просто на лошков і на незнання

news.dtkt.ua/...​vannia-vid-minsocpolitiki

Що б ти там не підписав, суд визнає — так і буде і це перетвориться в трудовий договір.

Потім у суді скажеш, що паяльніком мучили, погрожували і грозили не виплатити гроші якщо не підпишу. Спеціалістка з немовлям зможе ще й поплакати як слід

Вообще во всех контрактах прописывается количество рабочих часов в недею. 40 часов в неделю ты обязан отработать на первого работодателя. Хочется посмотреть на суд, где ты будешь доказывать, как ты после 40 часов у первого работодателя бодро идешь работать следующие 40 часов на второго. Т.е. при пятидневке ты работаешь по 16 часов в сутки. А при трех работодателях это 120 часов, т.е. 20 часов в сутки при шестидневке. Это дело развалится моментально.

Еще для примера, в Германии, ты никак не сможешь работать на двух full-time работах как обычный employee, и прикидываться шлангом. Второму работодателю после первой же з/п прийдет сигнал из налоговой, что он у тебя второй, и его обяжут облагать твою з/п уже не 40%, а все 60%+, и от этой твоей второй з/п останутся копейки. И в этот же момент второй работодатель будет знать, что он у тебя второй.

Единственный вариант в Германии — это мини джоб по несколько часов в неделю, с з/п не более 520 евро/мес. С этой суммы никаких налогов и отчислений платить не нужно.

Це різні справи по суті розгляду, з різними наслідками

Не траба нічого доводити і нічого не розвалиться, працювати 120 годин на трьох — не протизаконно :)

Хочется посмотреть на суд, где ты будешь доказывать, как ты после 40 часов у первого работодателя бодро идешь работать следующие 40 часов на второго.
Это дело развалится моментально.

Якби так було то вже були б і прецеденти.
В статі пише що 5% в типовій організації працють на ще одній роботі.

Щоб було «справа» в суді треба причину, типу намір шахрайства.
Я вище лишав коментсде Інтетікс пробував таке в нашому суді, то нічого йому з того не вийшло, ще й адвокатів оплатив

Не знаю как в других странах, но как я уже написал, в Германии второй работодатель сразу узнает от налоговой о том, что он у тебя второй, даже в суд не нужно идти и что-то доказывать.

Не всі такі калічні країни як німеччина

В нім це складно. В принципі законно, але є купа причин відгребти, як працівнику так і роботодавцям

Ну узнаєт і шо?

Вся суть overemployed — не залежати від одного і скирдувати більше. Як потрібен — не звільнять і не скажуть навіть, як не потрібен — ну невелика біда

Так можна взяти за дупу, багато приводів є, але для цього треба докази, це дорого, а працівника суд захистить в більшості випадків

Тобто якщо плювати на етику і страх, можна і в німеччині

Ну узнаєт і шо?

.. и закончит с тобой работу в этот же день. И второй работы у тебя не будет, только первая. И не нужен для этого никакой суд и доказывать ничего не надо.

Вся суть overemployed — не залежати від одного і скирдувати більше.

Я ж не спорю. Я тоже employee, я на этой стороне. Только у меня на той стороне немецкий работодатель, который хочет, чтоб я ему отдавал 40 часов в неделю.

И второй работы у тебя не будет, только первая

Пан не зрозумів про що я :)

который хочет, чтоб я ему отдавал 40 часов в неделю.

Ну так віддавай йому

Ти так кажеш наче 40год на трьох це 120 годин

В статі пише що 5% в типовій організації працють на ще одній роботі.

Там ще круче

5% то тіпа статистика по сша з усіх галузей, вона там пише далі що оціночно айтішніків там менше 1%.

Але звісно це мало каже про відсоток такий по сугубо айті галузі. Я чогось завжди думав що це ледь не 30%, з гайпу на цю тему таке враження і всяких байок.

Я чогось завжди думав що це ледь не 30%, з гайпу на цю тему таке враження і всяких байок.

Десь було опитування на доу, то там було 10%. Думаю в реальності там до 5% і то тільки серед сіньор девів/девопсів.

Стаття трохи зажмакана перекладом/переказом

Вони використовують різні стратегії, наприклад, беруть відпустки для адаптації,

Історії відомих людей і елітних консультантів якось так і починаються

Не фоп який

У найбільших технологічних компаній відсутній софт для виявлення подібного хаку

Або є мізки щоб порахувати що деякі речі дешевше не робити аніж робити

ну спалили ж чувачка, є софт і засоби

І раз він «вирішив» усі три поміняти, то спалився в трьох. Може з тіндера настукали як засвайпили його

Авжеж
Це ж двусторонній процес
Нас дурять і ми дуримо
© мій дід

Ну так loyalty is a two-way street, дід от знав, не то шо ці джензі

Це яким вибач дибілом треба бути щоб засвітити своє ім’я у новинах, Карл... Сорі, Браян

Неплохо очень иметь три жены, но ооочень плохо с другой стороны

Автор на Доу просто поширює те, що галери та програмісти з характером раба всіляко намагаються подати як неетичне. Overemployed — це рух, який вже набрав такого поширення , що його не зламати. Коли в тебе три роботи , звільняти можеш вже ти , а не тебе

Не гребе, в першому абзаці зазначено першоджерело — Insider.

Наступление на удаленный режим работы по заказу галерных заправил продолжается
теперь нам рассказывают леденящие истории про масштабный заговор работников:

я так понимаю завтра от тех, кто хочет спасти свои вложения в офисную недвижимость мы услышим про то, что в этой среде полно террористов и удаленный режим работы — пособничество таковому ?

спасти свои вложения в офисную недвижимость

Причин багато. На мій погляд ще одна із ключових — перекинути відповідальність. Адже якщо гребець одночасно може гребсти на кількох галерах значить це проблема галери, яка не взмозі грамотно використовувати ресурси.
Особливо прикольно тут виглядає ниття про використання «технічних засобів» які роблять видимість роботи. Ну так — якщо роботу гребця міряти у кліках мишки, а не у закритих тасках. То так — це дуже велика проблема. Треба загнати усіх у офіси із системою яка відслідковує кожен рух. Так звичайно буде ефективніше.

Офіцвйна платна відстрочка від арміі по корейськи

я так понимаю завтра от тех, кто хочет спасти свои вложения в офисную недвижимость

Лол, ну ви серйозно чи тролите? Яким чином це спасе нерухомість? Хіба що народ в офісі реально краще працює, тоді да. Але ж це протирічить іншій популярній тут теорії що з дому ефективність набагато вище!

Я бачу лише недоліки:
— офіс доведеться підтримувати замість того щоб продати чи в аренду здати і бабки ще заробити
— доведеться найняти купу обслуговуючого персоналу, від прибиральниць до адмінів
— доведеться забезпечувати печеньками, а значить ще більше операційних витрат
— доведеться за комуналку платити

Іншими словами, оперативні витрати при роботі з офісу, на порядки вищі, ніж коли народ працює з дому. Так в чому вигода тоді? Яким чином це спасе недвижку і нафіг її спасати взагалі?

замість того щоб продати чи в аренду здати і бабки ще заробити

класний план, є один маленький недолік, нікому продати або здати якщо всі на ремоуті

По террористов уже вбрасывалось. Мол, (раз)рабы из Северной Кореи, через российские галеры-прокладки массово устраиваются на американские проекты, чтобы все заработанные деньги отдавать на ракетную программу КНДР ну и заодно шпионить. И всё это, разумеется, по удалёнке.

Підписатись на коментарі