Топік для обговорення захоплень та хобі

Окрім роботи, проєктів та сидіння на DOU, айтівці мають також особисті проєкти, хобі та захоплення.
Можливо, ви шукаєте компанію для велопрогулянок, створюєте музику або захоплюєтесь гідропонікою і хочете цим поділитись — цей мета-топік для вас!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт, я-бізнес аналітик і власниця готелю в Закарпатті, біля Берегово.
Захопилася новою справою.
В нас є бесперебійно світло. Готель новий, тільки відкрила. Для подорожуючих-у 10км від КПП Астей/Лужанка www.facebook.com/...​le.php?id=100071869043718
Контакти для бронювання: +380667852007 або пишіть за посиланням :)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Захопився оце віднедавна створенням ШІ, що вмітимуть у логіку.
Тобто вмітимуть встановлювати/визначати зв язки між множинами.
Наприклад є множина істоти, і є множина ссавці.
Але що таке зв язок? Уявіть множину як перелік елементів кожен із яких не визначений тобто не обраний користувачем. Наприклад: я читаю у логах своєї програми: дерево.
Що за дерево? Яблуня? Груша? Вишня? Я не знаю. Не визначено.
Зв язок визначає.
Дерево яке? яблуня.
Тобто ШІ який умітиме у логіку повинен уміти ставити питання.

з постійних хобі — читання лекцій, була б можливість, то тільки тим би й займався, ну ще може якоюсь науковою роботою. тимчасові теж бувають, але то таке.

я інструктор по Historical European Martial Arts
сам вчусь та вчу інших — військова шабля, ножи, small swords etc.

Віндсерфинг. Декілька років тому купив собі мат частину і тепер з травня по листопад на воді. Головне — вміти у вітряний день втекти з роботи ;).
Ну і через війну тир став новим хоббі — пишіть, якщо є бажаючі долучитися

Моє хобі — сратись на доу з ватніками. Прокачує мозок і всіх дратує заодно

Ще домашній датацентр підтримую й всякі залізяки налаштовую. Останнє от робив cdn на anycast
Ще вірші пишу, малюю калякімалякі. Колись музиціровав ще, але то дорого, перестав

Вирішив оце місяць тому помалювати мангу, придумую сюжет зара

Мабуть занадто, але неквапливі бізнесідеї для задоволення — теж хобі, поки нічо толкового на жаль

Люблю поїхати на озеро й просто полежати на березі чи подивитися на рибок/качечок. В будьяку погоду в принципі )

Збираю марки військового часу ще. В кого є нах_й з корабльом і краплинкою крові — куплю, ви знаєте про що я

Люблю аудіокасети і аудіо загалом, іноді записую що подобається на касети й красиво оформляю. Люблю ходити з касетним плеєром і дрочитися з цими проводними навушниками, як останній з 90х

Гідропоніку навіть не думав про таке, чудова ідея, треба спробувати

Завжди хотів вломитися в авіамоделювання, часу не вистачало, вистачить — вломлюся

хммм ну хз чи можна це назвати хобі, але піднімаю сервачок для Lineage 2)
Але вже давно цікавить конструювання радіокерованих моделей авто із мініатюрним ДВЗ... якщо тут є люди які в цьому шарять, відгукніться будь ласка)

Сратись на вузькоспеціалізованих технічних форумах. І задоволення, і підвищення кваліфікації.

Ще одне моє хобі — кріптотрейдинг. До речі, кумедний факт: це не біткоїн зараз росте, це, у порівнянні із ним, відносно нього — долар падає/інфлює.Тому, якщо ви торгуєте заради збільшення кількості доларів, вам треба великі зелені свічки продавати потроху, а великі червоні свічки потроху придбавати.

Ага, біткоїн не росте, а друкарський станок Джанкарло ввімкнув просто так, аби нас розважити :) . І фейкові новини про міфічні ETF теж жодна криптопомийка не публікує. Ви б хоч поцікавились тим чим торгуєте.

imgur.com/a/agbvMnA

Ви мене не зрозуміли. Я не про те. Я про відносність ціни при придбанні/продажу у різних напрямках. Подивимося на ось такий видуманий кейс. Спочатку у вас тільки 10000 доларів. Ви купуєте на них біткоїн — по цині 25000 і отримуєте на руки 0,4 btc. Далі біткоін дає велику зелену свічку і коштує тепер 30000. Але також ваші долари стали коштувати трохи менше. Далі ви продаєте біткоїн і ви наварили 0.4*30000-komission. Але біткоїн продовжує рости і ви вже не зможете купити ті самі 0,4 btc навіть на (0.4*30000)$
Тому, щоб не втратити у процесі торгівлі btc, треба торгувати ним потроху, так як я написав.
Я не про глобальне світове шоу, яке хочуть розкрутити перед халвінгом, я не про фундаментал, а про фізику процеса торгівлі, де відносність така спостерігається, що постійно стає менше btc на руках, якщо торгувати неправільно.
Звісно якщо після вашого продажу btc він впаде це буде дуже добре, але він може впасти і одразу після купівлі. І спрацювавші стоп лоси трохи вас пощипають...
P.S.
А ось мій скриншот, де за допомогою програми правільної торгівлі (вгорі ліворуч віконце із кнопкою) я тільки наварюю. Називаю програму рекомендатор, бо то і є експертна система — рекомендатор, яка рекомендує ті чи інші дії у залежності від декількох параметрів торгівлі (я, звісно, постійно додаю нові у оціночні таблиці — не зупиняюся на досягнутому, а відшукую нові варіанти)
imgur.com/kwapgab

Хобі — проводити дослідження. Ось наприклад:
«Всім відомо, що той, у кого багато друзів, отримує значні переваги у житті, у порівнянні із тим, у кого їх нема»
1. Але що таке safety friendship ? Що потрібно для this і що безумовно руйнує safety friendship?
2. Чи можливо створити додаток, який дозволить отримати safety friendship ?
3. Чи є safety friend вакансією?

safety friendship

— це коли з контрацепцією?)

Взагалі-то, так, це виглядає як якійсь ескорт-сервіс. Тому контрацепція не завадить мабуть. Для початку можна антівірусом atachments перевіряти.

Якщо це можна вважати хобі то практикую коктейльні велозаїзди по Києву та околицях. Виїзд зранку і катаєм по цікавим місцям, періодично заправляючись хугарденом та аперолем. І десь ближче до восьмої вечора додому ))

після алкоголю важко педалі крутити та і реакція не для каток)

Якщо хтось грає в Го в Одесі — можемо іноді збиратися пограти вживу, бо онлайн-онлайном, а іноді хочеться й справжні камені на дошку повиставляти)

Ще з інших періодів життя були такі хоббі, проте більшість вже закинув з тих чи інших причин: стрільба з пневматичних гвинтівок, стрільба з арбалета, дартс, метання ножів, піший туризм, велосипедний туризм, скелелазання, тріатлон, орігамі, спортивне програмування, написання віршів, виготовлення арт-об’єктів з дерева, перегони на RC машинках, оффлайн Dungeons&Dragons, кендзюцу, настільні ігри, MMORPG, косплей, перегляд аніме, читання фентезі/наукової фантастики.

До війни дуже загорівся спортивною стрільбою з карабіна. Готувався як вмів сам до Київських змагань, а потім війна і стало вже не до того. Шикарне, але бляха дороге хоббі

Круглий рік — ігри різних планів: WC3, онлайн настолки, оффлайн настолки, ситуативно навіть мафія оффлайн (гравець/ведучий).
Зимою — сноуборд, в ідеалі 3-4 поїздки по тижню.
Вдома коктейлі роблю, друзів накачую :)

Оу, моя дружина все це полюбляє. Для мене гори і палатки це синонім пекла, а для неї просто рай земний ))

Був колега на работі який постійно був у походах. Заздрив йому, мріяв.
А після першого ж серьйозного походу (не на вихідні у озера з палаткою, а такого хардкорного у горах) якось сильно перегоріло. Природа для мене добре тільки якщо це лайтовий кемпінг.

Я теж готовий лазити по любим говнам... за умови що ночувати буду після гарячого душу і спати на білих простирадлах )))

Саме так. Люблю тури на 1-2 дні, максимум 1 ніч в палатці. Все-одно на складність і умови, все витерплю. Головне щоб потім в готель відвезли зализувати рани )

Байдарки круто на плавнях чи маленьких спокійних річках. Можна плити на расслабоні ще й бурбон передаючи із байдарки на байдарку :-)

Аж сльозу пустив. Ми так з 2016 року хоча би раз на рік , а то й два з друзями по десні (два рази по сейму, раз по півд Бугу) плавали. Тільки мужики, кілька днів в наметах, алкоголь, сміх, приколи, пригоди, це найкращі спогади. А ще кляті москалі вбили мого близького друга під Соледаром, вже ніколи так не буде...

Я для себе відкрив цілий всесвіт мото тусовки. Отримав літом права і купив мот.
Бляха це просто найкраще що зі мною сталось в цьому році. Так що це можна записати в захоплення.
Ти сідаєш на нього верхи і всі проблеми та незгоди лишаються десь там далеко.
Моцик дарує справжню свободу )))

Головне не забувати, що коли пролітаєш у відсічці по місту, приблизно 99% відсотків оточуючих тебе проклинає.) Особливо, мешканці спальних районів, де після проїзду — прокидаються умовно 1000 людей (в тому числі маленьких дітей), вмикається сигналізація у запаркованих авто, і людям що в цей час розмовляли — треба зупинити розмову і почекати поки воно проїде.

)))))
Хто про шо.
Ми про хоббі та захоплення чи про наслідки і шкоду? Бо при бажанні до всього можна до@@@тися.
І ні, такою фігнею в спальниках не страждаю.
Штатний вихлоп, не прямоток.
Не переживайте і спіть собі далі.

Сяду коли випустять електричний, без он цього всього щеплення і перемикання передач.

Весь кайф губиться. Бо тоді це вже просто великий скутер, а скутер то не моцик.

Чого б це? Бо нема звуку двигуна? Так є ж емуляція через колонки

Макси скутер дарит эмоции не хуже и нет мозгоебли с передачами и сцеплением. Получил категорию, только потому что в Европе не дают скутер без нее

так їх вже багато випускають, і у нас також. що правда мене поки ціна не влаштовує

League of Legends у цей же список. Буквально пару днів тому перевстановив гру і відновив аккаунт на якому роки 3 не грав)

Смачна їжа, мішлени, www.theworlds50best.com, от єто фсйо

У різні періоди життя різне:
1. Фотографія. Але всього на пару років. Нічого серйозного не зняв. Хоча і журнали виписував і фотошопом гарно навчився управлятись. Можливо на гарне обладнання грошей не було, а із того що було виріс.
2. Потім мріяв створити стартап та розбагатіти. «випускав» по 5 продуктів на рік і не один не доводив до завершення.
3. Нумізматика. І не просто збирання монеток. Цікавився історією, різновидами. Міг на рівні експерта відрізнити підробку від оригіналу по багатьом популярним у наших краях монетах. Мав круту колекцію. Мабуть найпрофесіональніше моє хоббі.
4. Зараз починаю свій шлях у гідропоніці. Почав вирощувати саджанці полуниці, паралельно читаю, проектую та експериментую із електронікою. Усе планую зробити open source. Проблема — комьюніті дуже закрите. Навіть калькулятори скомпілені і нема коду. Хочу забезпечити собі бізнес на старість бо думаю що IT у чистому вигляді занепаде і у попиті будуть кросфункціональні ремесла типу якраз інженера вертикальних ферм

Багато місця вдома гідропоніка займає? Можливо, порадите з чого варто почати щоб спробувати?

У мене поки не дуже :-) Бо починаю із просто вирощування саджанців полуниці з насіння це такий невеличкий лайтбокс на холодильнику.
Паралельно поки росте вивчаю по ботаніці які мікроелементи потрібні та як рахувати NPK (хочу створити свій калькулятор) та електроніку. Мені дуже не подобається енергоефективність LED стрічок тому хочу створити свою.
Тестовий стенд я планю метровий на 5 саджанців займатиме не багато місця.
Але потрібно десь зберігати різні розчини та добрива, також електронні компоненти і усілякі дрібниці. Це місце займає. У мене це все не вдома а у власному офісі де я виділив окремий великий стіл і бачу що і його скоро не вистачатиме.

4. Зараз починаю свій шлях у гідропоніці. Почав вирощувати саджанці полуниці, паралельно читаю, проектую та експериментую із електронікою.

Це називається старість )

Старість це коли сипати гімно на грядку бо сусіди сказали що так краще росте.
А у мене науковий підхід, дослідження, винаходи.

І все-таки, сумніваюсь що в 20 років ти хоч раз думав що колись займешся чимось подібним. І навіть якщо думав, то потім добавляв про себе: «пристріліть мене якщо я цим займуся»

У років 20 я пас ягнята за селом :-)
Я в селі виріс, зараз наново туди тягне бо мене задовбало от це все. Єдиний плюс — гроші, але так із часом замислюєшся а чи варто воно постійного стресу.

А ти цибулю зберігав у завязанім поліетілєновім пакеті? Вона такі довгі зелені стрілки пускає — аж дивно. Їй тепло і волого там стає, а ще вона дихає.

я на гідропоніці вирощував вдома полуницю і маракуйю.
полуниця вийшла дуже ароматна, але воно й не дивно, коли немає ланцюжка через магазин, де полуниця їде напівзелена, щоб встигнути до покупця до того, як почне гнити.

дивно, що є проблеми з доступом до інформації, адже там все досить просто з технічної сторони.

фермерство в малих об’ємах економічно недоцільне.

я рахував, щоб мати прибуток на рівні сеніора з тої ж чорниці — треба мінімум декілька гектарів.
а з таким об’ємом і коротким періодом збору врожаю — ще й сезонна наймана праця.

досі десь лежить повно різних аксесуарів, гроутент, освітлення, розприскувачі, помпи, трубки і т. п.

а маракуйя вийшла, як на мене, занадто кисла — чогось бракувало мабуть.

Отак воно в мене виглядало — drive.google.com/...​L_EzmP90QEdmH?usp=sharing

Зараз виходжу із таких припущень:
1. IT індустрія переходить зі стадії — мажор хіпстер до офісний планктон. Крім того я бачу серьйозні перспективи AI і думаю що ці інструменти не замінять програмістів, але суттєво обезцінять людиногодини праці.
2. У такому майбутньому будуть у ціні кросдисциплінарні ремесла. Де один чувак + купа інструментів = круті продукти (і не обов’язково програмні). Полуниця? Чому б ні.
3. Я буду робити ставку на максимальну ефективність і вижимати по максимуму із квадратного метра теплиці. Крім того націлений на додавання додаткової цінності. Як Ви казали — полуниця ароматна. От і на цьому зіграю. Мені жінка навіть брендбук вже зробила і домен com купив тільки до сайту руки не доходять
4. Також у процессі хочу зробити якийсь винахід і теж його через китайців тиражувати. Ось Led стрічки непогана зачіпка — те що зараз роблять розсіює дофіга тепла через резистори. Зараз хочу вижати усе і зробити світильник не менше 200 люмен на ватт

200 люмен на ватт — це не той показник, котрий сильно залежить від вас.
берете сучасні світлодіоди і вони матимуть 200 люмен на ватт.

ваші витрати по електриці будуть — 50-100 ватт на кв.м.
грубо кажучи, 16-20 годин на добу, 3-4 місяці від розсади до врожаю.
100 * 20 * 4 * 30 / 1000 = 240 квт-годин
при 2.64 грн. за кіловатт = 633 гривні.

при тепличному вирощуванні можна досягнути врожайності 5-6 кг з кв. м.
навряд ви зможете сильно перевищити цей показник.

от і виходить, що ваша собівартість лише по електриці буде не менше 100-120 гривень за кілограм.

хоч електрика це основна стаття витрат, але ще буде вода, добрива, вентиляція, інші витратні матеріали, робота.

так що для кінцевого споживача ваша полуниця навряд буде дешевше 200-250 гривень за кілограм.

спробуйте знайти в достатній кількості клієнтів на ароматну полуницю по 250 гривень за кіло, ще й при умові, що вони куплять її тоді, коли вам треба, а не тоді, коли їм хочеться.

200 люмен на ватт — це не той показник, котрий сильно залежить від вас.

Чого це? Я ж написав — хочу сам зробити світлодіодний світильник із SMD світлодіодів. LED стрічки гівно бо там дофіга тепла розсіюється через резистори. Треба резистори просто прибрати. Там виникає ще багато проблем, але пристрій спроектував залишається випробування.
Оз із таких ньюансів і складається увесь мій проект Далі буде більше цікавих штук. Я не збираюсь купувати нічого із промислових штук — це дійсно разраховано на великі масштаби. Я збираюсь відкривати щось нове і готовий на це витрачати час

тому що показник люмен/ватт залежить від технології, а не від вас.

бачу, що ви вкотре намагаєтесь винайти велосипед, замість того, щоб користуватись досвідом тих, хто вже пройшов ваш шлях, а отже ваша мета не бізнес, а просто побавитись.
це ж як в ІТ — треба запиляти бюджетний МВП, подивитись як і що, а потім вже рюшечки.

ніхто в освітленні рослин не використовує «світлодіодні стрічки з резисторами», переважно використовують масиви 3-ватних світлодіодів з відповідними драйверами.
можна й інші, але малих треба дофіга припаяти, а великі 20+ ватні — це практично пічки.
хоч відведення тепла буде необхідно у будь-якому випадку.
якщо ваша збірка не вимагатиме тепловідведення, то або у вас радіатор вагою в десяток кілограмів і величезною площею, або недостатня потужність/яскравість.

сучасні світлодіоди досягли в теорії 300 люмен/ватт, якщо не помиляюсь, але всілякі ККД, втрати яскравості через перегрів, вигорання люмінофору, прозорість компаунда — і матимемо більш реальні значення.
хіба що ви знаєте нову секретну технологію і будете самостійно виготовляти світлодіоди.

а якщо купите якісь надновітні світлодіоди з заявленими 200 лм/ватт — варто врахувати в амортизації їх вищу ціну і ресурс, щоб не виявилось, що вони в десяток разів дорожче і вигорять за пів року.

щодо решти показників, котрі можуть впливати на люмен/ватт — навряд всі виробники ставлять драйвери з ККД порядку 45%, а ви поставите драйвер з ККД 90% і тим самим подвоїте ефективність.

задайте собі просте питання:
невже вони всі такі тупі, що використовують неефективні світлодіоди?

майте на увазі, що вам потрібні не білі світлодіоди, а червоні і сині (в інтернеті є про довжини хвиль для рослин).
бо випромінювати інші довжини хвиль — це марно витрачати електрику.

Ні, мені потрібні саме білі 4000к. Де ви бачили промислові теплиці із цим червоно/сінім світлом? А я бував на промислових теплицях і розмовляв із людьми які вирощують на матах хоча мені цей спосіб дуже не подобається бо сильно затратний по розчинам, але дешевший по технологіям (у мене ціль вложити багато в технології бо я ж програміст)
На різних етапах росту рослинам потрібні різні елементи спектру тому краще взяти увесь. Крім того ще треба рахувати що при фіто світлі працювати у теплиці неможливо.
А ще якби трохи повивчали сабж то дурниці про 16-20 годин освітлення не казали б. 16/8 це етап вегетації. На подальших етапах полуниця у тебе при такому режимі навіть вуса не зав’яже. І хоч і рахують часто продуктивність з квадратного метру теплиці все дуже умовно аже є різні варіанти гідропоніки (я наприклад вибрав аеропоніку) і різні варіанти розміщення.

ну от, бачите, навіть на наших промислових не морочаться з ефективністю ))
а там, доречі, хіба LED? я так думаю що там натрієві лампи.

питання не стільки в кольорі, який бачить людина, а в енергії, котру випромінює лампа на найбліьш ефективних довжинах хвиль для рослин. все решта — втрати.

я так бачу, за ці пару годин нагуглили про спектр і етапи росту, ну що ж, вже прогрес ))

а якби ви трошки менше хамили і менше тикали незнайомим людям — можливо зійшли б за приємного співрозмовника.

різним рослинам підходить різний режим освітлення, і навіть для сортів полуниці він різний. деякі види рослин прекрасно розвиваються і при освітленні 24/7.
звісно, для погратись можна розтягнути процес вирощування, ми ж вже зрозуміли, що це не заради прибутку, а для душі. можете взагалі хоч 12/12 вмикати.

нахіба в тепличному вирощуванні вуса? ви полуницю на розсаду вирощуєте чи для ягід? чим більше енергії кущ витратить на вуса — тим менше врожай ви з нього зберете.

а там, доречі, хіба LED

Так багато хто на Led переходить. Із ефективністю там рахуються

я так бачу, за ці пару годин нагуглили про спектр і етапи росту, ну що ж, вже прогрес ))

Вивчаю давно. І теорія і практика. Поки що проектую модуль на 5 рослин по практиці вирощую саджанці із насіння бо потрібних мені сортів на нашому ринку тупо нема у вигляді саджанців а якщо є то ціни не реальні.
По світлу поки що дуже гарно сабж вивчив. Поспілкувався із людьми і спроектував свій. По електриці на увесь період із насіння + увесь сезон плодоношення витрата 30 грн на кг (подальші сезони 20 грн на кг).
Коли буде готовий і випробуваний модуль обов`язково виложу в open source і напишу статтю

не забудьте. буде цікаво почитати.

Де ви бачили промислові теплиці із цим червоно/сінім світлом?

UK — www.jonesfoodcompany.co.uk
US — www.aerofarms.com/about-us
Амстердам/Кувейт/Сингапур — www.growy.nl

Philips GrowWise Center, Eindhoven, the Netherlands
www.lighting.philips.com/...​e/philips-growwise-center

зокрема — “3 Tips for growing strawberries without daylight;”
www.lighting.philips.co.uk/...​wberries-without-daylight

Фотографія

гугл знецінив її в нових пікселях зі своїми AI штуками, а інші виробники підтягнуться. Та взагалі фотографія як хобі вмерла коли генеративний AI в фотошоп добавили.

Ніт. Ось ти тримаєш у руці смартфон і обираєш яку саме фотографію зробиш. Це містецтво — підловити влучний момент. А ШІ згенерує з 1000 різних — спробуй обери найкращий.

а при чому тут гугл? крім гугла немає інших? а щодо вмерла — можливо ви не в курсі, але серед тих фотографів, які фотографують 5 чи 10 років багато переходять на середній формат і навіть плівку, причому теж середнього формату.
так що фотографія не вмерла і не помре

Подивись на активність в спільнотах для фотографів зараз, і 5 років тому, 10 років тому. І потім скажи що не вимерла )

Де дивитись?
Бачу зараз активність у ФБ, а на фотосайтах дісно спад, причому одна з причин — зміни в правилах спільнот

Так мова ж не про бізнес. А про захоплення. Якщо комусь подобається фотографувати, потім дівитись на результат, вдосконалювати щось там для себе, робити, як здається краще, то до чого гугл та АІ?

Я не спорю що є такі люди, но вони одиниці. Но давайте по чеснаку. Більшість фотографів фотографують щоб получити якесь визнання, щоб хтось похвалив, лайки в соцмережах поставив, купив на фотостоках, похвастатись перед іншими фотографами в спільнотах для фотографів, ось це все.

А вставати в 5 ранку щоб зробити якусь круту фотку сходу сонця без людей і потім побачити що соцмережі вже завалені подібними фотками знятими на айфон/піксель з руки і допілені AI, так ще й лайків на порядок більше зібрали ніж твоя натуральна фотка на яку ти потратив 2 дні — це ппц як демотивує. А потім йдеш поплакатись в спільноту фотографів, однодумців, де ще 5-10 років тому в день створювали по 10 постів на 100 коментарів в кожному, йшла спекотна дискусія та обговорення тих чи інших новинок в світі фотографії, а зараз лише +10 коментарів з вчорашнього дня і жодної нової теми так як 90% твоїх однодумців «вимерли» (забили на фотографію якраз із-за цих аргументів), і це в кінець добиває.

Мої знайомі роблять свої фотопроекти, хто більші, хто менше, а поділитись — буквально кілька фото, інші на виставки чи продаж (не мікростоки)

Коли винайшли фотографію, то казали що живопис вмер. Коли ТБ- театр вмер, і тд і тп. Це все має підставу звісно. Люди явно менше ходять в театр зараз, ніж 100 років тому. Але все ж ходять.

З такою логікою і кобол живіший всіх живих, і дискети живуть і процвітають, лампові телевізори нікуди не ділися. Но є один нюанс...

Читав, що в Україні зараз продають більше 10тис. вінілових дисків на місяць

Телевізори не знаю, а от лампова аудіотехніка точно не ділась нікуди. Історія розсудить короче.

Підписатись на коментарі