GitHub показав нові шрифти Monaspace. Користуватиметесь?

Нещодавно GitHub презентував нову систему шрифтів Monaspace. В компанії уточнюють, що Monaspace має 5 шрифтів, кожен із них можна гармонійно поєднувати.

«Це система нового типу, яка вдосконалює сучасні технології відображення коду на екрані. Monaspace пропонує більш виразну палітру для коду та інструментів, які ми використовуємо для роботи із ним»

Тож ми вирішили запитати, чи змінюєте шрифти для редакторів коду? Якщо так, то якими саме користуєтеся?
Діліться у коментарях!

Якими шрифтами користувались або принаймні чули про них?

19%
3%
19%
2%
5%
52%

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Перейшов на ⬥︎♓︎■︎♑︎♎︎♓︎■︎♑︎⬧︎
але люблю Consolas за те що він вузький, ще вужче -> Droid (але там 0 без риски)

Полюбляю IBM Plex або Hack, якщо мало місця по висоті. Раніше користувався FiraCode, але зіткнувся з проблемою, що при перегляді чужого коду обʼєднанні символи збивають темп читання.

Так як люблю лігатури, то довго користувався FiraCode, але переїхав на MonoLisa після того як дізнався, що розробник FiraCode москаль.

Справжні патріоти взагалі не користуються Інтернетом. Ніколи не знаєш, де натрапиш на nginx.

ооо, це з серії «чому ж телеграмом досі користуєтеся, адже москалі у керма».
Поясніть що поганого в переході на інший продукт, якщо є нормальна альтернатива?

ооо, ця підміна понять..
перехід на інший продукт нормальна річ. Можна навіть не шукати «нормальну альтернативу». Вреші на лінукс чи андроїд/іос народ переходить не через нормальність.
Але в початковому коменті акцентовано увагу саме на національності чи громадянстві автора. І тому цілком логічно наводити приклад інших штучок, створених людьми з тим же громадянством/національністю.

ні, це не підміна понять.
Докажіть, що «тоді і Гуглом не користуйся, бо там є росня» і «тоді і телеграмом не користуйся, бо там є росня» це підміна понять.

І хоч когось бісить, що на інший продукт переходять чисто через ресентимент або банальну ворожість, я не вважаю що такі маніпулятивні булінгові коментарі доречні.

І тому цілком логічно наводити приклад інших штучок, створених людьми з тим же громадянством/національністю

Насправді ті всі коментарі більше означають «ахаха, перейшов на шрифт, бо його власник росня, так якщо ти такий розумний, то може і Гуглом не будеш користуватися, лол»

у мене таке відчуття, що ми десь розбіглися. бо особисто я фразу «тоді і гуглом не користуйся» сприняв як саркатичний комент до «змінив шрифт, бо автор старого — русня»
відповідно ваш комент

ооо, це з серії «чому ж телеграмом досі користуєтеся, адже москалі у керма».

сприйняв як такий собі сарказм на сарказм. якщо все не так, то мабуть ієрархію коментів треба було б змінити, але біс з ними.

Все ще Firecode

Перевага monaspace щодо того що читається легше зрозуміла але в Visual Studio ligatures у мене не запрацювали.

Фиг знает, какой по дефолту шрифт в VS Code стоял, такой и использую.

Terminess Nerd (патчений Terminus)
Fixedsys
Operator Mono
White Rabbit
Console 8×16 чи 9×16 (Це той що у DOS був)

Fira code

Шрифти? ... Які ще такі шрифти?

я думаю, що не на часі міняти шрифт під час війни. триматимемо шрифтовий фронт, обсудимо після війни.

Переходите на українську мову — не забудьте про шрифти. Як розпізнати і чим замінити російські продукти
dou.ua/forums/topic/38389

Переход на украiнськi шрифти сьогодні — це допомога армії. ©

Сум’янин створив шрифт для Збройних Сил України
cukr.city/...​ity-news/2023/shryft-zsu

Підписатись на коментарі