Гендерна нерівність в нашому житті: ваші історії та думки важливі!

І знову привіт, дуже дякую всім за активність в попередній темі. Особливо цікаво було читати роздуми про круасани, автомобілі і ціну правильного харчування.

Сьогоднішній топік, сподіваюсь, зацікавить вас не менше. Навколо нього завжди багато міркувань, думок і демагогій. Час від часу на просторах інтернету можна зустріти різні статті або відео, які як показують дискримінацію так і спростовують її. Не буду прикріпляти жодні посилання тому, що інформацію про різні утиснення легко можна нагуглити, а люди які зазвичай спростовують такі речі вже закенселені або записані в расисти/сексити і тд.

Так от, чи часто ви зустрічаєтесь з дискримінацією в повсякденному житті? Які відносини вибудували в своїй родині, і що взагалі вам ближче — традиціні чи партнерські відносини, чи можливо щось своє? Чи можливо ці всі гендерні питання не на часі, взагалі надумані і у нас такого нема?

Зі своєї сторони можу сказати, що в моїй сімʼї все змішано на кучу, я стараюсь максимально розвантажити партнера, в свою чергу те саме робить і він, і якось всі обовʼязки виходять розподілено рівномірно і кожен з нас може займатись будь-якими своїми справами, карʼєрою і тд. Звісно, можливо, якщо ми вирішимо народити дитину, то обовʼязки доведеться трохи переформатувати, але коли це буде і чи буде взагалі вирішувати в першу чергу тому з нас, хто буде народжувати. Можу ще добавити, що ми виходці з максимально традиційних сімей, де з 0 років розповідали, що хлопчик — «мужчина», а дівчинка — «господиня і хазяюшка».

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Це дуже дивна тема в Україні в 2023.
Це із розряду, що якщо треба пояснювати, то пояснювати не варто бо всеодно марно.

тезісно
— діти залишаються з матір’ю
— пенсія
— відсутні програми/тренінги man only
— примусова військова служба, в тцк треба проходити принизливу процедуру з роздяганням
— заборона на виїзд, як наслідок компанії не дуже зацікавлені в чоловіках
— «чоловік винен!» — платити за все, тягати, і тд
— постійний шеймінг та висміювання зі сторони жінок, коли чоловіки кажуть про дискримінацію

в 70х був патріархат, а зараз матріархат

чи часто ви зустрічаєтесь з дискримінацією в повсякденному житті?

Спросите любого местного мужчину ИТшника, которому отказали в найме последние полтора года. Многим по секрету сразу сказали — мол мы не можем брать на себя риски вашей мобилизации. Вот если Вы выедете то ...

Реєстрація 9 листопада, майже одразу пост про гендерну нерівність, далі що — пости про телемарафон і який Федоров класний? Редакція, ну камон.

А чому борці за гендерну нерівність і дискримінацію при прийомі на роботу за статтю мовчать коли на ринку труда вже 2 роки очевидна дискримінація проти чоловіків при прийомі на роботу? Беруть тільки тих у кого нема забов’язань перед воєнкоматом.
Ніхто не в курсі чо там хтось вимагав рівних прав для всіх?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Женщины, ликуйте, гендерное равенство, о котором вы так долго мечтали в многочисленных топиках на dou, наступит уже совсем скоро: tsn.ua/...​zakonoproekt-2473237.html

В настоящее время продолжается проработка «реалистической модели» законопроекта перед его регистрацией в Верховной Раде. В черновом документе предусмотрены следующие нововведения. Женщины:

* становятся на военный учет (порядок учета определяется Минобороны);
* проходят базовую общевойсковую подготовку;
* во время действия военного положения привлекаются к прохождению военной службы

Гендерные срачи устраивали немногочисленные но громкие фемки, и прочие грантоедские тусовочки, а страдать будут нормальные женщины, всё как обычно. Не вызывает радости эта новость, лишь сожаление и сочувствие.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

«проработка реалістічєской моделі»
Ці слова привернули мою увагу.
Взагалі закони можна програмувати та тестити у відповідному програмному середов.. — на якомусь стенді — чи подібному софті.
Усіляка нечіткість приймаємих законів це така собі невизначеність яка визначається на місці — іноді за допомогою хабарів.
Чи можна щось визначити достеменно не за допомогою конструкцій Lua, а за допомогою конструкцій нативної мови?
Я вважаю що так.
Якщо створити словник таких визначень то можна буде логічно обчислювати чи є дії у життевих ситуаціях законними чи легальними.
Як зараз компілятори перевіряють коди на відповідність синтаксису так незабаром можна буде перевірити законопроєкти на лазівки.

Про «Жіночі вагіни»:
Сьогодні в міжгородньому автобусі їхала дівчина на вигляд 20+.
Висока, голос не підлітка.
Сиділа недалеко, тому я почув телефонну розмову, в якій вона казала, що вперше отримала паспорт.
Ну їхала і їхала.
Підсів до неї мужик, завів розмову з планом підкату.
А вона йому: «як ви думаєте, я вчуся в школі або в коледжі?». Мужик дав неправильну відповідь, вона ще вчиться в школі.
Далі він з нею продовжує розмову, вже не намагаючись її склеїти. І вона як ні в чому не бувало з ним теревенила всю дорогу — десь під три години шляху.
Тобто вона була не проти спілкування, я про це.
З мужиком, як мінімум років на 20 від неї старше.
Ніяких ознак, кажучих: «відвали від мене».
Ані пересісти на інші вільні місця, ані казати щось проти подальшого спілкування.

І от я не знаю, для упоротих фемок така ситуація, здається, неможлива.
В їх версії він би ґвалтував її на очах всього автобусу, більша частина якого була військовими. Або весь автобус і ґвалтував би її, як пити дати.

Та собсно питання і було ознакою :)

А потім довга зацікавлена розмова з підтримкою, запитаннями, відповідями — німий крик про необхідну допомогу?

Або може запитання було з ціллю розставити кордони?

Тебе в психології обійшла підліток, мої вітання.

Нууу, без конкретики важко. А в автобусі ще вільні місця були? І чи вона була обмежена у виході?

То шо він на 20 років старше то плюс скоріше, якщо у формі й нічо з вигляду

Міг би сказати, що викладач у її школі і десь її бачив, тому й підсів. А вона б сказала, що пожартувала, що перший паспорт закордонний :P Ето дєло такоє.

Може просто не хотіла бути неввічливою. Дівчата ж хороші люди в більшості в кінці кінців.

Тут знаєш, навіть найвпертіша фемка комусь та дасть :)

Взагалі в транспорті підкатувати це навіть тупо, з чого взяв що він підкатував?

А в автобусі ще вільні місця були?

Та йомана.

Ані пересісти на інші вільні місця
І чи вона була обмежена у виході?

Ні.

Тут знаєш, навіть найвпертіша фемка комусь та дасть :)

Немає в них такого, в них будь-яка взаємодія з жінок, дівчин чи дівчинок з чоловіками — насилля над всім жіночим родом.
Ну а спілкування з ними — насилля над психікою.

Взагалі в транспорті підкатувати це навіть тупо, з чого взяв що він підкатував?

Він говорив щось на пікаперському.

Ні.

Ну бач не пересіла ж ;)

Дівчина що зразу ведеться на підкат — та це ж себе не поважати і сказати собі що ти шльондра. Жодна дівчина собі цього не скаже. Навіть шльондра не скаже собі що вона шльондра

Має бути гра.

Ну але я кажу ж, в транспорті та ще коли 3 години попереду це якось тупо дитсадок. Що він взагалі чекав я хз. Ну немачого робити й говорили, з них ще 2год 50хв тому вони обоє зрозуміли що нічерта небуде

Навіть якщо це справді про її перший паспорт, той що в 16 років, та я б сказав 60% що він в неї перший, всм не паспорт уже :) ну а те що вони 3г теревеняли, ну тут якби навіть гадати нема чого. Та чел просто не шарить. Ще б вийшов за нею, там би весь автобус реготав

А про фемок то ти прав, було б уже згвалтування ;)

Что касается паспорта. Во-первых, вопрос, какой паспорт — внутренний или заграничный? Если внутренний, то его выдают в Украине теперь в 14 лет, а не в 16 лет, но я знаю случай, когда девочка его реально получила только в 15, т.к. 14 лет ей исполнилось в 2022 г., а в Восточной Украине ЦНАПы не работали по вполне понятной причине. Если речь о загране, то первый загран можно получить в любом возрасте. Ну а что касается общения в дороге, то такое.

Немає в них такого, в них будь-яка взаємодія з жінок, дівчин чи дівчинок з чоловіками — насилля над всім жіночим родом.

Ви не розумієте, якщо хлопець подобається, то можна поставити фемінизм на коротку паузу :)

Ані пересісти на інші вільні місця, ані казати щось проти подальшого спілкування.
І от я не знаю, для упоротих фемок така ситуація, здається, неможлива.
В їх версії він би ґвалтував її на очах всього автобусу, більша частина якого була військовими. Або весь автобус і ґвалтував би її, як пити дати.

Нічого з цього не зрозумів. Чому вона мала бути проти спілкування, чому чоловік мав когось ґвалтувати. Чи хто так хтось каже десь?
Он «Мама програміста» каже, що в юності їй були цікаві чоловіки на 25 років доросліше

Нічого з цього не зрозумів. Чому вона мала бути проти спілкування, чому чоловік мав когось ґвалтувати. Чи хто так хтось каже десь?

Доброго ранку.
Як вдалося проспати стільки часу?

Укргідроенерго замовило консультації з питань гендерної рівності за 1,2 млн гривень
Примітно, що подібний тендер Укргідроенерго «Консультаційні послуги з питань підприємницької діяльності та управління (Послуги з розробки Системи управління ризиками в ПрАТ „Укргідроенерго“)» за понад 2 млн гривень, але торги так і не відбулися. Контактною особою в обох випадках виступила Наталія Орлова.

і чому пані досі не під Авдіївкою?

Потому что за растраты и распилы отправляют в тюрьму по ст. 191 УК, а не под Авдеевку. И то только если есть политическая воля у властей выдвинуть обвинение.

Да но почему-то за нарушение комендантского часа в авдеевку отправляют на 1 2 3.
на это как ни странно политическая воля есть.

Цікаво, як часто (регулярно) доу-жінки та українські феміністки відвідують (допомагають) шпиталі та лікарні, де лікують сотні військових чоловіків?

Там можна (?) побачити та відчути ситуацію з гендерною рівністю наживо.

Для жінок — екволіті, для чоловіків — male expendability theory. Тому треба дбати про себе, бо іншим байдуже.

Те, що жінки не воюють, напевно, це нормально та правильно.
Але чи жінки турбуються про військових в госпіталях, в сфері харчування та побутових потреб (прання, прасування, прибирання) — це питання.
Там в госпіталях, напевно, є проблеми та потреба.

twitter.com/...​tatus/1728019626330673617

4 overweight female cops try to arrest a male shoplifter for over 2 minutes.
He ends up escaping.
Diversity quotas are our strength!

Гендерна нерівність в нашому житті абсолютно усюди і кожен день, свіже:

В Україні запустили програму розвитку жіночого підприємництва: можна отримати $3000.
Організатори обіцяють, що:
🔻200 учасниць отримають $3000, ще дві фіналістки проєкту — додатково $5000 за представлення своїх бізнес-проєктів;
🔻онлайн- та офлайн-лекції від спікерів програми щодо маркетингу, продажів, аналізу бізнес-моделі, фінансового планування та управління, створення бізнес-системи обслуговування тощо;
🔻менторство експертів проєкту;
🔻консультації з ментального здоров’я.
Подати заявку на участь можна до 30 листопада 2023 року.
консультації з ментального здоров’я

безкоштовна пачка ібупрофена на додачу

Підприємництво це так непросто для жінок

Підприємництво це так непросто для жінок

А для чоловіків так просто?

Канєш, всі дороги легкі в цьому світі для чоловіків

Махнув лівою рукою — успішна кар’єра з високою зп, махнув правою — продав успішний стартап. Глянув грізно на пеньок — хекнув, от з пенька вже хата двоповерхова.

Це жінкам от важко й ментально стресово, треба вигризати все життя успіх у цьому чоловічому світі. Працювати їм треба. Це ментально стресово, мабуть тому й курси каунселінга в пакеті. Просто ібупрофен був би не зайвим теж.

Хтось погано турбується про жінок, хтось йпрст не догледів

Канєш, всі дороги легкі в цьому світі для чоловіків

А ще плюс, що можна через хвіст приєднатися до дракона і кудись полетіти. Але нюанс, звісно, що він спершу має тебе обрати.

Все одно чоловікам навіть з драконами все легше. Джон Сноу тобі в приклад

А жінкам дай дракона — так блеать спопелять міста в нуль чи влаштують геноцид. Це через відсутність курсів ментального здоров’я й аптек з ібупрофеном у Королівській Гавані

Кстати, что-то мне подсказывает, что прототипом сожжения Королевской Гавани Дж. Мартин взял реальное сожжение Коростеня святой (в т.ч. по канонам ПЦУ) равноапостольной княгиней Ольгой. Она использовала немного другие средства, но результат был тот же самый.

Нуу, логічно, ібупрофен з’явився лише в 20 ст

святой

Ну вона ж потім покаялася при хрещенні. Пройшла курси ментального здоров’я ткскзть

консультації з ментального здоров’я

для чоловіків виглядає так: «Сцикулянт, йди помри в окопі під Роботино. Не ховайся за спідницею.» «Хлоп хоче закордон? Сиди пляцком і не дихай» «Всі на хфронт (всі у кого член, іншим допомога в підприємництві, менторство, консультації з ментального здоров’я, лекції з підприємництва. А якщо не вийде — то закордоном там ще купа плюх)»

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безкоштовної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345.
Ось вам приклад сексизму і гендерної нерівності, в зворотню сторону. Чому психологічна допомога тільки для чоловіків?

Мені аж довелось загуглити що ця ще одна аббревіатура має значити:

UNFPA is the United Nations sexual and reproductive health agency. Our mission is to deliver a world where every pregnancy is wanted, every childbirth is ...

Це головний сніпет сайту, зроблений гуглом.
По-моєму pregnancy/childbirth — це не про чоловіків.
Що саме вони запускали «тільки для чоловіків» і чому — я хз, дізнайтесь в них.

Тобто ви зливаєтесь від відповіді. Запустили гарячу лінію допомоги для чоловіків, навіть сайт є, гуглиться одразу ж. Повторю питання — ви ж їм напишете про те, що це погано і сексизм, правда ж?

Ну, возможно, потому что мужчина там может пообщаться с психологом-мужчиной и обсудить те вопросы, которые он с женщиной обсуждать не хочет.

Перекладаю з бізнес мови на просту. В нас сітьовий маркетинг — продаєм косметику, побутову хімію і т.п. Треба клієнти — домогосподарки, от їх так до себе і займаним. За дослідами більша частина «продавців» в сітьовому маркетингу або купляють самі, або продають товари родичам інколи друзям та знайомим. Відповідно як продавчиня ти сітьовому маркетингу — нафіг не цікавий.

Сталкиваюсь с генднерным неравенством: девушкам везде рады, а парни второй сорт

Я в минулій темі наводив досліди від американської національної асоціації роздрібної торгівлі. Якщо коротко — сучасний світ маркетингу це повний і беззаперечний матріархат. І ніякий фемінізм тут не має ніякого значення, в капіталізмі є лише один вагомий KPI який має значення — гроші. Нажаль доходе до того, що навіть на демократію можуть покласти прибор, через гроші. Та з рештою навіть на основу цього матріархату, родину. Коротше як завжди, що занадто — то не добре.

трюизм в том что «секс продаёт».
поэтому женщины имеют преимущество перед мужчинами.
когда женщины говорят о притеснении на работе, за этим может стоять желание доминировать не своей компетенцией, а претензионностью на основе сексуальности или позиции жертвы.

Это в реальности не их, так мутит владелец бизнеса, с самого верха, умышленно. И делается это для бизнеса, чтобы зарабатывать больше денег себе любимому это нужно. А для секса и рождения и воспитания детей по прежнему нужны и папа и мама. Но для маркетинга — надо мама, папа пускай деньги приносит, для маркетинга по статистике он не надо, все равно решения о покупке принимает не он, в 80% случаев. Толь это все 70% женщин, понимают, посему в автосалон скажем, придут с мужчиной, чтобы не дать себя кинуть.

А чому борці за гендерну нерівність і дискримінацію при прийомі на роботу за статтю мовчать коли на ринку труда вже 2 роки очевидна дискримінація проти чоловіків при прийомі на роботу? Беруть тільки тих у кого нема забов’язань перед воєнкоматом.
Ніхто не в курсі чо там хтось вимагав рівних прав для всіх?

Тому що на справді вони є борцями за гендерну рівність *для жінок* 🤷‍♂️. В цьому немає нічого поганого, якби вони не заявляли, що вони за рівність для усіх.

це так не працює, стрілочка не повертається у зворотньому напрямку

Їх реальні проблеми нерівності не цікавлять. Якщо дискримінація на державному рівні — то норм. Вже уявляю картину коли на вулиці ловлять хлопців, пи*дять пістолетом по голові та як м’ясо закидують в бус за те що х** між ногами мають, а поряд стоять «борцунтеки(борцунші, борцунки, жінкеси)», які дивляться на це і мітингують проти П’яної вишні за те що вона «об’єктивізує об’єктивізацію». А....стоп

Ну те що чоловіки є військовозабов’язаними, а під час військового стану такі люди не можуть виїзжати за кордон — це хоча б такий закон. Можна дискутувати чи не треба його змінити, але закон є закон і його виконують.
А не брати чоловіків на роботу поки він не покаже папірець що до нього нема питань з боку воєнкомату — чим це краще, ніж не брати жінку на роботу, бо вона потім колись в декрет піде?

Військовозабов’язаними є не тільки чоловіки. А і багато жінок. Але чогось півтора роки нікого це не парило і будь яка жінка могла спокійно виїхати незалежно від того військовозабов’язана вона чи ні. Їх просто не перевіряли. Кордони зачинені тупо за принципом статі. Ч — давай назад в зону бойових дій і повістку на, Ж — велкам ту Єуроп, допомога там. Для них немає примусової мобілізації. Їх не ловлять по вулицям та не кидають в бусик для того щоб «перевірити чи є вона військовозабов’язана та чи не ухиляється вона від постановки на облік». Так, закон є. І хоч його вимоги не виконані і заборона не є законною, я згоден що така норма допускається. А стосовно не брати поки не порішав з тцк — так тут в теорії можна б було працювати в темну на іноземного роботодавця на пайонір, алеж там такаж ситуація + ще те що ти в Україні і не можеш виїхати. Короче дискримінація небаченого рівня про яку всім незручно говорити. До тогож чув багато історій коли чоловікам навіть в евакуації відмовляли. Навіть бачив це десь тут на форумі. Але не знаю чи правда. Але уявити таке в Україні зараз спокійно можу. Особливо враховуючи зп де пропонували навіть медичну допомогу надавати через справку з тцк.

Какой закон запрещает выезжать мужчинам во время военного положения?

Сорі, ніякий. Обмеження на виїзд і переміщення військовозобов’язаних за кордон можуть встановлюватися винятково законом, але на сьогодні немає жодного закону чи навіть постанови Кабміну, яка б забороняла виїзд за кордон. Але є ст. 64 де вказано що деякі права можуть бути (а можуть і не бути) обмежені. Я це мав на увазі. А закону немає.

По Арестовичу політик потрібен щоб мати політичну позицію по конкретному питанню. Захистити жінок від дискримінації це позиція, захистити всіх від всіх і зважити всі за і проти це не позиція яка на щось впливає.

По Арестовичу

Це ви серйозно? А хто він такий?

політичну позицію по конкретному питанню

Так принцип простий — при прийомі на роботу не повинно бути дискримінації за статевою ознакою, віком, сексуальною орієнтацією, коліру шкіри і т.д. Це навіть записано в українському законодавстві.
Не прийом на роботу через те що кандидат жінка, чи через те що кандидат чоловік — це рівнозначно неправильно і повинно засуджуватися.

Це ви серйозно? А хто він такий?

Яке це має значення якщо думка правильна?

Так принцип простий — при прийомі на роботу не повинно бути дискримінації за статевою ознакою, віком, сексуальною орієнтацією, коліру шкіри і т.д. Це навіть записано в українському законодавстві.
Не прийом на роботу через те що кандидат жінка, чи через те що кандидат чоловік — це рівнозначно неправильно і повинно засуджуватися.

Принцип простий, але перехід

А чому борці за гендерну нерівність і дискримінацію при прийомі на роботу за статтю мовчать

невірний. Борці можуть пред’явити по одному конкретному питанню, і вирішувати по одному питанню за раз.

Яке це має значення якщо думка правильна?

тому що ця думка від інфоцигана, який не має жодної власної позициї і міняє свою позицію в залежності від того хто сьогодні платить.

Борці можуть пред’явити по одному конкретному питанню, і вирішувати по одному питанню за раз.

Так вони ж аппелюють до принципу відсутності дискримінації за статтю при прийомі на роботу?
Це просто двулічіє і ліцемірство, боротися за це і ігнорувати очевидні дискримінації за статтю просто тому що це не твоя стать.
Вони до кого аппеляють в своїх аргументах? До чоловіків звичайно ж. Але коли відкрито дискримінують вже чоловіків, то роблять вигляд що це їх не стосується.

тому що ця думка від інфоцигана, який не має жодної власної позициї і міняє свою позицію в залежності від того хто сьогодні платить.

Тут дуже багато людей з вами погодиться, але все таки ця його думка правильна.

Так вони ж аппелюють до принципу відсутності дискримінації за статтю при прийомі на роботу?
Це просто двулічіє і ліцемірство, боротися за це і ігнорувати очевидні дискримінації за статтю просто тому що це не твоя стать

Валідний аргумент, і все ж таки я про інше. Чи вважаєте Ви що часто буває вигідно об‘єднатися невеликою групою і захистити права конкретно вашої групи, навіть якщо це гра з нульовою суммою? Чи всі такі об‘єднання є аморальними за своєю суттю, і чи завжди статус-кво більш морально виправданий просто по факту того що він історично склався. Приклад, студенти хочуть більшу стипендію, пенсіонери більшу пенсію, україномовні — державну українську, ну і т.д

Скажем так, попробовать это сделать можно, но результат может быть далеко не всегда тот, который требуется конкретной группе. Скажем, гарантированный законом декретный отпуск для женщин в 3 года привёл к тому, что, скажем так, далеко не все работодатели хотят нанимать женщин по КЗоТ. Или обязанность работодателя платить ЕСВ за работника из своих средств (не из зарплаты) приводит к тому, что работодателю предпочитают не нанимать по КЗоТ в случае, если это возможно. Или нынешние перекосы в семейном праве просто приводят к тому, что ряд мужчин не хотят жениться и заводить детей, в результате чего резко упала рождаемость. Просто у любых изменений могут быть весьма неожиданные последствия. Теперь что касается языка. Что такое государственный язык? Это язык, который используется для общения с органами власти, на этом языке оказываются государственные сервисы. Чиновники его обязаны знать и им пользоваться. Хотя в адекватном политическом организме, если лицо этого языка не знает, то ему предоставляется переводчик, если он это попросит. Но проблема возникает когда, когда, скажем так, «горячие головы» из титульной нации начинают влазить в отношения, которые по своей природе являются приватными, а не публичными и диктовать языковые требования. Например, та же реклама. Цель рекламы привлечь клиента и реклама по этой логике должна быть на том языке, который воспримет клиент, а отношения клиент-поставщик товара или услуги являются приватными по своей природе. Поэтому вполне логично, что в общинах, где украинский не является доминирующим, для рекламы ранее могли использоваться те языки, на которых говорят в этих общинах и который более понятен представителям этих общин. Например, вряд ли есть проблема с рекламой на венгерском в Берегово или с реклама на русском языке была вполне приемлима в общинах на Востоке Украины. Ну и отдельная тема, о которой я писал уже, — это областные законы по запрету исполнения песен на определённом языке. Вспоминается мне тут одна история. Один еврейский мужик со своей женой ещё во времена РИ выехал в ту землю, которая сейчас называется Израилем. Там они родили дочку, но по какой-то причине в 1926 г. решили приехать в СССР. Назад их не выпустили. Ну, мужик был парикмахером и быстро нашёл себе работу. И во время работы любил петь песни на иврите. В 1937 г. на него донесли и он присел на червончик за «сионистскую пропаганду». В общем, нынешние областные законы, — это из этой же оперы, правда, пока обычно посадить могут максимум на 15 суток за мелкое хулиганство в форме исполнения песен на «неправильном языке». Но это пока.

Напишу по-вашему.
это ахереть какая логика — сначала методично вытеснять ( причем несколько сотен лет) нацональный язык из всех областей использования,в особо рьяные моменты уничтожать представителей интелигенции (причем не один раз). а потом сказать, мол давайте закрепим статус кво.
ты тут пишешь про восточную Украину — это не про те ли села, где на место вымерших от голода людей вселяли кацапов со сраней-рязаней.
Не, не про это? А я про это
Все эти законы по поддержке региональных языков — были тонкой ширмой для продвижения русского языка и русского мира вцелом. Я прекрасно помню, когда приняли закон колиснеченка-кивалова, етнические болгары в Болградском районе Одесской области приняли его за чистую монету и через него решили расширить использование болгарского языка на территории своих громад. Им сказали —стопе — вы что действительно подумали, что это для вас сделали, от наивные.

Вы меня не очень хорошо прочитали. Во-первых, я нигде не писал, что областные законы о региональных языка — это правильно. Но если это неправильно, то неправильна и ситуация, когда тот же самый областной совет принимает аналогичный акт по запрету использования какого-либо языка в какой-либо сфере на территории области (фактически тот же закон). Я писал, что может быть магистратам вообще не стоит пытаться утверждать акты, отношение к которым в обществе крайне неоднозначное и которые раскачивают общественный договор по определённому вопросу. Теперь про Восточную Украину. Я так понимаю, что пан не очень хорошо знает историю вопроса и тот факт, что в Восточной Украины население было перемешано ещё при царе и вперемешку стояли русские и украинские сёла, что кстати видно по топонимике. Так вот голод не разбирал украинское село или русское, власти выметали хлеб во всех сёлах, а в случае, если выметать было нечего, помещали село на чёрную доску с запретом завозить туда какие-либо товары. И под этими самыми сёлами в соседних могилах покоятся вперемешку как украинцы, так и русские, а также представители других национальностей, которые там на тот момент проживали. Прадед Вашего покорного слуги скончался от недоедания в 1932 г. в Конотопе и его дед с большой бы вероятностью последовал за ним, если бы старший брат не смог вытянуть этого самого деда в более крупный город и Ваш покорный слуга здесь бы сейчас ни чего не писал бы по понятной причине.

Цю тему мусує на сам перед путлер та рашисти. Взагалі існує європейська хартія, щодо мовного питання де усе врегульовано. Таким державам як скажімо Швейцарія зовсім не заважає, що частина контонів є швейцарсько-німецько мовні (сильно відрізняється від німецької-німецької або австрійско-німецької) а якісь французько мовні. Власне як частина Українських регіонів розмовляє суржиком (академічно южний діалект російської мови, хоча російської виключно бо так вирішили вчені з російської імперії), в галицький діалект зовсім не одне і те саме, що скажімо академічний полтавський чи Київський діалект української мови, бо значно більший вплив польської мови. Як прибрати це питання, рашисти ще що небудь різне знайдуть проміж українцями і почнуть це мусувати. Реальність в тому, що насправді їм потрібен стратегічний ексклюзивний вихід до Чорного моря, руда та вугілля та інші корисні копалини, податне населення тощо. Тобто сенс війни тривіальна жадність для забеспечення себе (правлячого класу бояр) ресурсною рентою. Усе інше просто привід. Серед тих бояр кого тільки нема за національністю, купа геїв, наркоманів та різних дегенератів. Вірмена за походженням Лаврова, застукували з повіями, путлер взагалі «зразковий сім’янин» і т.д. і т.п.

пропоную відкласти дискусію до того моменту, коли шахові турніри і федерації перестануть розділятися на чоловічі та жіночі. oh wait, це ж вже було?

Нерівність є

Найгірше бути білим чоловіком традиційної орієнтації

Білим чоловіком м’ясоїдом традиційної орієнтації

Ну прям так. У нас сам президент шашличок піарить

Але ж кожен з нас президент...

? Ніби той шаурму бачів, шашличок — ні. Там якщо свинина буде важко пояснити, а як баранина — теж треба щоб кашрут подивився, не було крові в м’ясі і т.д. і т.п.

А типу чоловікам негроїдної чи монголоїдної раси краще ? Хоча, треба визнати ще до війни, працюймо ми над одним проектом. З нашої сторони декілька жінок тестувальниць та бізнес аналістка — американка південно-корейського походження. І от додає замовниця до нас тестувальниць з Індії. Ті починають себе вести зі мною та іншими чоловіками більшість з котрих технарі, так як належить мудрій брахманці вести себе з брахманами. Ну тобто так так «підлещується» певним чином, та отримує абсолютно усе, що їй треба, при чому без жодних наїздів та скандалів та вважай в пріоритет над іншими роботами. І наших космополітен, яких усі ці глянцеві журнали привчили — жорстко наїзжати на чоловіків та ставити їх у ранг нікчем які їм усім та усе винні, починає брати шалений псих. Типу — ви що робите лохудри ! Так же ш не можна, бо Космополітен, жінка найголовніше створіння в природі і їй усі усе винні. Що прямо кажучи і чоловіків і індійських жінок починає відверто забавити. Треба визнати і космополітен жінки, дуже швидко змінили тактику. Так що іноді дайверсіті дуже добре діє, в деяких народів і філософій є знання про які ви швидше за усе не в курсі.

Это осознанный троллинг такой или авторка реально не въезжает?

Ти подивись на авку, там явно фоторобот який ШІ нагенерив. В тих алгоритмів зазвичай монголоїдна раса виходить, або як кажуть японці — хафу. Власне якщо бераьм за основу фотки з інтернету, та намагатись отримати середньо-статистичну персону, китаєць і вийде. І взагалі кавказька раса це десь півтора мільярди людей по усій планеті, монголоїдів десь п’ять мільярдів. Співвідношення явно не в нашу сторону.

Насправді нерівностей та несправедливостей приблизно стільки, скільки існує особистостей (думав спочатку написати персон).
Голосувати можуть всі 18+. Включаючи жінок, інвалідів, пенсіонерів, служителів сект церков, студентів. Але служать виключно не церковні здорові чоловіки 18-60. Так само кордони закриті тільки для здорових чоловіків 18-60.
В цьому випадку рівноправ’я (але не справедливості) можна добитися наступними шляхами:
— дозволити голосувати тільки здоровим не церковним чоловікам 18-60. Призивати тільки тих чоловіків категорії 18+, голосування котрих хоча би раз припадало на їх повноліття.
— дозволяти голосувати і жінкам репродуктивного віку, за умови що при потребі (війна, та як наслідок демографічна криза в країні) та відсутності протипозань по здоров’ю вона буде народжувати «для демографічного захисту нашої батьківщини». Кількість дітей необхідних до народження відповідає аналогічному терміну військової служби для чоловіків (або поки не з’являться протипоказання по здоров’ю, або до закінчення демографічної кризи). Вибір батька майбутньої дитини визначається безпосередньо командиром народжувального батальйону (нарбат) котрий отримує накази від нарбрига, котрий в свою чергу отримує накази від головного штабу народжування. Держава бере на себе обов’язок забезпечувати всіх народжених дітей. Донати вітаються. І само-собою, для таких жінок немає підстав для виїзду за кордон.
— дозволити голосувати і церковослужителям, за умови оформлення їхньої діяльності належним чином (в тому числі оподаткування, та антимонопольний контроль) і призову за срочною службою, а при необхідності і мобілізації.
— Люди 60+ втрачають право голосу, так само як і люди з набуттям інвалідності
etc

— дозволити голосувати тільки здоровим не церковним чоловікам 18-60. Призивати тільки тих чоловіків категорії 18+, голосування котрих хоча би раз припадало на їх повноліття.

Служба гарантирует граждаснтво! © Звёздный Десант

Не зовсім так, але хід думок вірний)

От навіщо ви зараз нашій владі передвиборчу програму задарма написали

От навіщо ви зараз нашій владі передвиборчу програму задарма написали

Т.е. вы искренне считаете, что «наша влада» чтобы привлечь избирателя на свою сторону станет проповедовать принцип «ты должен сначала повоевать чтобы получить право голоса»?
и избиратели вместо «поржать» ломануться «повоевать»?

эээ-э-...

чтобы привлечь избирателя на свою сторону станет проповедовать принцип «ты должен сначала повоевать чтобы получить право голоса»?
и избиратели вместо «поржать» ломануться «повоевать»

конечно нет, но это как бы и не требуется особо:

дозволити голосувати тільки здоровим не церковним чоловікам 18-60. Призивати тільки тих чоловіків категорії 18+, голосування котрих хоча би раз припадало на їх повноліття

все становятся больными и/или верующими, а здоровые и неверующие иногда забывают прийти на выборы, итого за отсутствием кворума выборы отменяются — профит

Вони і так відміняють, і повід (не причина) наче очевидна

Хоча би поржем, а у випадку чого снісьом. Сніслі рєгіаналав, снісьом і зільоних

Вот я читаю все подобные комментарии в этой теме «мужчин» обиженных на несправедливость и меня возникает вопрос — вы действительно хотите чтобы ваших подруг/жен/дочерей призывали на войну и не выпускали из страны или это касается лишь каких-то обезличенных женщин?

Я старався тільки узагальнити та констатувати сам факт того, що навіть рівноправ’я само по собі несправедливе. І не брав за мету підсвічуватися якимось окрасом свої ідеї рівноправ’я.

вы действительно хотите чтобы ваших подруг/жен/дочерей призывали на войну и не выпускали из страны

Я хочу щоб випускали всіх, і в тому числі, не запихували чоловіків проти їх волі в бусіки незламності. Принаймні за це я 25 лютого 2022 року стояв у стінах найближчого військкомату майже добу, як я тоді гадав, з не великою ймовірність взагалі повернутися. І це попри те, що я був переконаний що все складеться так як склалося в політичному плані. А політичний план був обраний в тому числі й пенсіонерами, інвалідами та жінками, котрі в перші місяці повномасштабної війни виїхали з країни (або принаймні їм не загрожує мобілізація).

А політичний план був обраний в тому числі й пенсіонерами, інвалідами та жінками, котрі в перші місяці повномасштабної війни виїхали з країни

Оце в точку! У Львові стояла жіночка пенсіонерка і викрикувала «ми будем битися за кожен сантиметр» мені аж хотілося спитати — а ви особисто отам на Донбасі будете битися? Чи ваше діло тільки покричати =( Знаєте, є такі люди, які кажуть «давайте ми зробимо» насправді маючи на увазі «давайте ВИ мені зробите». Бісять.

Не треба навіть у Львів ходити. Приблизно таке я чув від таксиста призовного віку в Києві на початку літа/кінця весни минулого року (при цьому я був в військовій формі). Видно він очікував що це на 2-3 тижні. Не здивуюсь якщо зараз він десь у Львові чи Ужгороді таксує

Дык тут вопрос спорный. Немало женщин с детьми за границей путаются с местными, что разваливает семьи. А кроме того я слышал ещё такую тему. Типа готовится договор между Украиной и Германией по вопросу содержания детей. И вот представьте подаёт она такая там на немецкие алименты, а у мужчины-то зарплата украинская, максимум 200-300 евро, если вообще работа есть. Ну и если по решению немецкого суда будут взыскивать всю зарплату, то мужику останется только на Большую дорогу с кистенём идти. C’est la vie :-)

Типа готовится договор между Украиной и Германией по вопросу содержания детей. И вот представьте подаёт она такая там на немецкие алименты, а у мужчины-то зарплата украинская, максимум 200-300 евро, если вообще работа есть. Ну и если по решению

слухи от тех, кто не в курсе как назначают алименты, как работают суды и что обычно бывает, когда долги пытаются взыскать с человека, находящегося в другой стране

Есть такая штука, как двухсторонний договор. Если он ратифицирован обеими государствами, то он сильнее норм украинского права, так по крайней мере пишется в каждом законе Украины. Опять же в Украине алименты назначаются суд. приказом без присутствия ответчика и наличие дохода или его размер никого не интересует, а в Германии разве не так?

например текст гаагской конвенции про признание решений иностранных судов между Украиной и ЕС был опубликован в 2019 году, а ратифицирован в 2023. и ещё пару лет его готовили, т.е. 5-6 лет пока намерение воплотилось в закон.

Опять же в Украине алименты назначаются суд. приказом без присутствия ответчика и наличие дохода или его размер никого не интересует, а в Германии разве не так?

в Германии пока ответчика не уведомят, то суда быть не может. и размер алиментов всегда рассчитывается исходя из размера дохода. с 200 евро алименты будут равны нолю.

Понятно. А в Украине Гройсманн с Вальцманом в 2017 г. имплементировали назначение алиментов на детей судебными приказами без слушания с участием ответчика. Причём передрали это с законодательства РФ. А расчёт их проводят гос. исполнители, если не назначено в ТДС. Вот потому народ и волнуется.

Гройсманн с Вальцманом

Гінзбург, вы что, антисемит??

w1.c1.rada.gov.ua/...​proc4_2?pf3516=7277&skl=9
Нема там ні пєті ні гройсмана

Але закон паршивий нда, мухарський постраждав був, шкода його. Фемстапо якесь

Дык Вы понимаете, что такие вещи без ведома премьера и президента не делаются. А премьером и президентом кто тогда были? Более того, президент сие подписал. Возникает вопрос зачем? Я точнее знаю ответ и мне он очень не нравится. Вам он тоже не понравится. А то, что это сделано руками разных подписных Митрофанов со славянскими фамилиями — это уже другая история. Я не антисемит, я антисионист — это разные вещи :-)

Прем’єр там вобще ні до чого
Президент підписав те що парламент проголосував. Він ще й не таке підписував
Люди дивно уявляють роботу президента. Їм здається що президент сидить і детально вчитується й розбирається в усе що йому приносять на підпис
Зуб даю він просто поставив 20 підписів на листочки серед яких був цей закон :)

А тут ще й назва така за справедливість і проти поганих аліментщіків.

Та навіть якщо він читав, це нічого не міняє. Бо не підписав би — він би вигріб. Тут навіть на форумі білим маскулінам некомфортно, що казати про преза. Така ситуація була б у кожній країні.

Думаєш петі було хо, щоб фемстапо про нього сюжет розігнало?

Давно кажу що фемінізм 3ьої хвилі — боротьба за владу, а всім здається ето просто слова. Прекрасний приклад як це в реалі відбувається.

Я не антисемит, я антисионист

То ви ще й проти існування держави ізраіль? :)

Нет, я против стимуляции переселения туда евреев путём создания для них неблагоприятных условий для жизни в странах проживания, а заодно и для всех остальных. Что касается президента, то у него для этого есть канцелярия или как сейчас называется офис, чтобы фильтровать билли и ветировать то, что наносит вред. Данный закон абсолютно вредительский и это было понятно всем ещё когда он был в стадии билля. Потому что он гробит традиционную семью и рождаемость. И принять и подписать такой закон могли только люди, которые хотят, чтобы коренное население этой страны сокращалось.

Ну от бачите — на канцелярію й можна все спихнути, не догляділа, винувата... зручно. Тому й підписав

Нет, я против стимуляции переселения туда евреев путём создания для них неблагоприятных условий для жизни в странах проживания,

Здається євреїв особо ніхто не випихує нізвідки і неблагопріятниє условія не створює. Навпаки ізраіль активно сам пропагує репатріацію, чим радо скористалися сотні тисяч савєцьких хоч трошечки єверїв. Принаймні я можу зрозуміти чому фюрер антісіоніст і фінансує хамас. Мозоль болючий

А те що ви написали це ж зовсім не антісіонізм, я щось заплутався у вашій голові... :)

Закон паскудний однозначно

Ладно, предположим. Но за пару лет, когда стал понятен вред этого закона, можно ж было и откатить. Большинство-то в парламенте было. Нет, это было явное злонамеренное вредительство. Касаемо создания неблагоприятных условий. Знаете, как работает мафия? Она сначала создаёт проблемы, а потом предлагает решение. Причём иногда и проблемы, и решения могут быть частью гораздо большего плана.

Absolutely. Щоб зробити щось хороше, треба зразу зробити погано, а потім зробити як було :)

Але мені моя конспірологія про фемстапо подобається теж )

Просто этому фемстапо нужно брать откуда-то деньги, чтобы функционировать. Без денег никто работать не будет. А деньги им даёт на это еврейский бизнес, причём исключительно за пределами Израиля. В Израиле никакого фемстапо нет, а в большинстве семей минимум 2-е детей, а то и больше, в результате чего население растёт. Как думаете почему? Кстати, националистов тоже они финансируют. Думаете откуда у «Свободы» были деньги на их деятельность ещё в конце 90-х, в начале 2000-х, когда на членские взносы партию содержать было невозможно, ибо большинство рядовых членов были бедны, как церковные крысы? Просто нужно было выкормить пугало, чтобы стимулировать эмиграцию евреев Украины в Израиль. А попутно пустить сказочку про страшных украинцев-«нацистов», что, кстати, стало одним из факторов нынешних событий. Я просто имел счастье в некотором роде видеть эту кухню изнутри.

Вот потому народ и волнуется.

немецкие суды не могут заниматься украинскими алиментами, тут по закону если тот, кто платит алименты живет заграницей, то и заниматься им будут в той стране, где он живет.

Ну дык прикол в том, что в двухстороннем договоре могут прописать обязанность покрывать расходы на ребёнка в соответствии с ценами в Германии и решение будет выносить украинский суд на основании этого договора. Ну а доступ к украинскому правосудию потенциальных получательниц алиментов могут реализовать через видеосвязь и прочие средства электронного суда, которые уже есть. Учитывая, что наш МИД подпишет всё, что ему скажут, под угрозой срезать помощь на войну, парламент ратифицирует, а президент подпишет, то народ обеспокоен и правильно делает.

могут прописать обязанность покрывать расходы на ребёнка в соответствии с ценами в Германии и

это не имеет особого смысла с финансовой точки зрения, правовой зашквар и сложно осуществимо.

скорее немцы порежут пособия беженцам. тем более ожидания от украинских беженцев пока не оправдались и они гордо занимают позицию рядом с беженцами из Либанона (90 процентов уровень безработицы у либанонцев, 80 процентов у украинцев). хотя сначала были огромные ожидания — именно поэтому под украинцев сделали отдельную процедуру, сразу дали доступ к рынку труда, ко всем курсам и приравняли в правах с местными безработными.

народ обеспокоен и правильно делает.

народ просто не в курсе, что немцы гарантировано оставляют 1.3к на личные расходы плательщику алиментов чтобы он под мостом не очутился

Ну дык-то немцы, культурная нация. А «украинцы-унтерменши» по мнению самих немцев сами у себя приняли законы, которые позволяют выметать у плательщика всё до копейки плюс долги вешать на него со сложными %, проще говоря на счётчик ставить. Так почему бы не организовать их общипывание, если они сами такое позволяют? Тем более, что условия позволяют. Почему, к примеру, не переложить обязательство содержать украинских детей на их отцов, а если те не смогут это сделать, то на государство Украина по двухстороннему договору и снять этих самых деток вместе с их мамашами с социала? И пофигу, что проживание деток в Германии с немецкими ценами в планы отцов, когда они их делали, не входили. Сделать это вполне реально, наши власти так без проблем на такое подпишутся, ибо нужна помощь. Самый опять же простой способ с точки зрения законов Украины — это повесить это самое обязательство на бюджет, а МинСоцПолитики уже будет трясти отцов в форме алиментного регресса. Несколько правок в СК и дело в шляпе :-)

ну значит будет так ))
а еще добавят в дию возможность продать почку для погашения долгов ) ведь это ж не проблема добавить такую функцию в дию. так почему бы и нет?

Дык, зачем в Дию добавлять, когда это и так можно проворачивать? Был тут один деятель из Израиля, который подобным промышлял в Украине и Молдове ещё в 90-е. Я имею в виду скупкой почек.

Призивати тільки тих чоловіків категорії 18+, голосування котрих хоча би раз припадало на їх повноліття.

І чим це має допомогти?
В 2010 я голосував на Ющенка, вибрали Януковича — отримали війну, аннексію 10% территорїї.
В 2019 я голосував за Порошенка, вибрали Зеленського — отримали повну війну, мільйони скалічених життів та анексію 7% -> 20% територїї.
Яка різниця чи було право голосу на останніх виборах, якщо стадо вибирає чорт зна що?

Конкретно цей пункт тільки про те, що мав нагоду голосувати хоча би раз — можеш бути мобілізованим.

Яка різниця чи було право голосу на останніх виборах, якщо стадо вибирає чорт зна що?

Як мінімум, це принесе рівноправність (але не справедливість) до того, що все бидло котре обрало чорт зна що, на рівні з вами буде мобілізовано. Тобто, не буде ситуації як зараз — проголосувала за ЗЕ, та втекла в Польщу, а ви іпітєсь как хатітєсь

що мав нагоду голосувати хоча би раз — можеш бути мобілізованим

Статистично всі з 23 років вже мали нагоду голосувати хоча б раз.
Підчас війни голосувать немає. До того ви цей пункт писали, щоб що?

це принесе рівноправність (але не справедливість)

Рівноправність у нас вже більше 30 років, коли в дурака і бізнесмена рівно по 1 голосу.
Коли наступить справедливість?

проголосувала за ЗЕ, та втекла в Польщу

Тоді це про заборону виїзду жінок під час війни, а не про вибори.

Статистично всі з 23 років вже мали нагоду голосувати хоча б раз.
Підчас війни голосувать немає. До того ви цей пункт писали, щоб що?

Але призвати в армію можуть з 18. За мобілізацією з 25. Тобто, людина ще не скористалася своїм правом голосу, але вже чимось винна. І таких буде ще більше по мірі тривання війни.

Рівноправність у нас вже більше 30 років, коли в дурака і бізнесмена рівно по 1 голосу.
Коли наступить справедливість?

А я хотів внести конкретно цей приклад до відсутності справедливості. Бо це несправедливо що їх голоса мають однакову вагу, але що всі мають право голосу — рівноправно.
Справедливість ніколи не наступить. Навіть в силу того, що несправедливо по відношенню до люмпенів-інфантилів з їхньої ж точки зору мати трохи більше грошей/влади/прав/etc.

Тоді це про заборону виїзду жінок під час війни, а не про вибори.

Власне я і написав про «або голосуєш і служиш, або не голосуєш і не служиш»

або голосуєш і служиш, або не голосуєш і не служиш

Це вже було (Древній Рим)

Ніхто не голосував за виїзд жінок, голосували за Зе, який дав виїхати жінкам, а ща обурюються

Ну короче ти поняв, не хоцца тикать пальцями на цю тему. Але ще й тому що Петро абсолютно міг те саме зробити

несправедливо що їх голоса мають однакову вагу

Нуу так несправедливо

Але демократія і не про справедливість зовсім, це просто спосіб плебсу час від часу впливати на владу, не більше. Влада робить що їй треба чи що вона мусить чи що їй заманеться )
А ідея щоб голосували усі — просто щоб не було позасистемних класів суспільства, які організовують якийсь переворот. Так що пенси й бізнесмени будуть голосувати одним голосом, пенсів звісно більше, але бізнесмени мають тісніший доступ до влади

ви починаєте здогадуватись про ефемерність і облудність цього пустого ритуалу, це вже непогано

В сша ще було хто не сплатив податки той не голосує
Відмінили

Отменили, потому что под это в основном попадала чернокожая беднота в южных штатах.

Люди 60+ втрачають право голосу, так само як і люди з набуттям інвалідності
etc

Це вде закони джунглів

А хіба не закони джунглів обирати президента/парламент за критерієм популізму котрий грунтується на обіцянках підняти пайок?

За гречку, цукор, та 100 грн. А ви тепер воюйте

Тут ще є нерівність серед самих чоловіків 18-60 — між тими хто в окопах і ні. Ті хто не в окопах, більше всіх кричать проти перемовин, і за відновлення територіальної цілісності 91 року. Більше всіх шукають зраду у західних союзників, і роблять все для того, щоб союзники стали ворогами.

На місці Зелі я би провів референдум по поводу перемовин і потім ще один референдум по поводу досягнутих домовленостей — погоджуватись чи ні. Но з однією умовою, всі, не залежно від віку, статі, стану здоров’я, хто проголосує проти перемовин, у разі перемоги цього пункту лізуть в окопи і власне ділом добувають цю перемогу. Потім, в разі перемоги, надати їм пільги до кінця життя.

А то не чесно виходить, за перемогу виступають одні, а потом і кров’ю добивають цю перемогу інші.

На місці Зелі я би провів референдум по поводу перемовин і потім ще один референдум по поводу досягнутих домовленостей — погоджуватись чи ні.

www.facebook.com/...​braQj96e/?mibextid=KsPBc6
Виходить, що він ще в 2019 році згідно своїх обіцянок мав скласти повноваження.
А зараз найкраще що він міг би зробити, це на своєму телемарафоні в прямому ефірі покаятися і зробити харакірі. Будь-яким способом, можливо навіть прямо на стадіоні.

Но з однією умовою, всі, не залежно від віку, статі, стану здоров’я, хто проголосує проти перемовин, у разі перемоги цього пункту лізуть в окопи і власне ділом добувають цю перемогу. Потім, в разі перемоги, надати їм пільги до кінця життя.
А то не чесно виходить, за перемогу виступають одні, а потом і кров’ю добивають цю перемогу інші.

Так не вийде.

На місці Зелі я би провів референдум по поводу перемовин

із ким? Росіяни не хочуть перемовин

Хто сказав? Більше того, рік назад коли Херсон звільнили, вони самі бігали і клянчили перемовини. З тих пір контр наступ провалився (зараз скажуть що розповсюджую рашистські наративи але це правда, чи ви думаєте кілька кілометрів вперед за пів року це нормально?), військова і фінансова допомога Україні постійно зменшується, Україна посралася з частиною союзників, рашка навпаки здружилася з Іраном, Північною Кореєю і Китаєм, налагодила паралельний імпорт і адаптувалася до санкцій. Короче чим далі, тим Україні буде гірше і умови перемовин, якщо будуть, будуть лише погіршуватись.

Більше того, рік назад коли Херсон звільнили, вони самі бігали і клянчили перемовини.

А до 24 лютого 2022 року вони бігали і запевняли що ніхто ні на кого нападати не збирається

А потім через рік получили п*ди, Китай носом крутив, Вагнер бикувати почав і вони заметушились

Хто сказав?

В тому то й річ, що ніхто в рф не говорить про перемовини.

Більше того, рік назад коли Херсон звільнили, вони самі бігали і клянчили перемовини.

Я такого не пам’ятаю, хто саме благав про перемовини?

Росіяни Займають залишки Бахмута. Не такий вже й провальний

Звідки вам відомо про їхні плани? Може в їхні плани входило «shoot to the moon, and land among the stars» в залежності від успіху.
Типу м’ясо рф виходить на кордони областей, але кого хвилюють нездійсненні надії майбутніх покійників? А влада рф продасть будь-яке лайно своєму населенню.

Не знаю, в якому відділі зовнішньої розвідки ви працюєте, але в січні 23 вони рили оборонні лінії суровикина і брали бахмут. Це не схоже на плани до дніпру.

Як я розумію їхній горизонт планування з їхніх же слів
1. Коли Путіна запитали на валдаї, чи американці будуть давати гроші і далі в 24м, він пожартував у стилі «Звичайно будуть, якщо закінчаться, надрукують ще»
2. Те ж саме підтвердив медведів, який між апокаліптичних рядків у телезi написав, що гроші будуть
3. У доповіді Путіну цієї осені Шойгу сказав, що вони очікують досягнення цілей спецоперації до кінця 25 року.

Таким чином, бачимо, що горизон планування росіян ще як мінімум на 2 роки, відповідні інвестиції у військову економіку на ці терміни.

Якщо ви плануєте перемогти, у вас теж має бути свій горизонт та план дій.

Ну, допустим. Только Бахмут разрушен, населения там нет и он активно простреливается ВСУ. В районе Бахмута продолжаются бои, дальше на запад россияне продвинуться не могут. Всё, что у них есть сейчас,- это разрушенный город, от которого никакой экономической пользы нет, а удержание его требует довольно больших затрат. Я бы не назвал это победой.

Всё, что у них есть сейчас,- это разрушенный город, от которого никакой экономической пользы нет, а удержание его требует довольно больших затрат. Я бы не назвал это победой.

Учитывая, что основная их цель — уничтожение Украины и убийство украинцев — для орков это вполне себе победа.

Это не совсем так, иначе бы в РФ уже были концлагеря с газовыми камерами для украинцев, но этого пока нет. Цель прибрать к рукам землю и получить 40 млн. белых украинских славян, которых в теории можно превратить в русских и интегрировать в своё общество. Но на практике это опять же не совсем так.

Цель прибрать к рукам землю

Так, це мета номер 1.

и получить 40 млн. белых украинских славян, которых в теории можно превратить в русских и интегрировать в своё общество.

В ідеалі, але не принципово. Будь які жертви вони вважають виправданими, щоб досягти мету номер 1.

Это не совсем так, иначе бы в РФ уже были концлагеря с газовыми камерами для украинцев, но этого пока нет.

Они есть на тех территориях, которые орки захватили и считают «своими»
Правда они «фильтрационные» или «подвалы», но суть та же самая

Цель прибрать к рукам землю

Снеся всё и засрав химией и боеприпасами?

40 млн. белых украинских славян,

Убивая их налево и направо?

Хотя вру
на территории РФ есть лагеря по перевоспитанию украинских детей.

Всё-таки газовых камер со 100% вероятностью попадания туда только по причине этнического происхождения там нет. А вот убивать направо и налево им «приходится», потому что значительная часть этих самых белых украинских славян русскими становится не хотят и оказывают ожесточённое сопротивление, тогда как когда планировали эту самую войну, то думали, что так не будет.

Всё-таки газовых камер со 100% вероятностью попадания туда только по причине этнического происхождения там нет

да, там просто пытают и закапывають бульдозером
Руки режут. Убивают за украинский язык
«Не всьо так адназнача, есть шанс выжить!» ©
на***

В газовые камеры и в Бабий Яр отправляли не за язык, а просто за то, что в паспорте стояла соответствующая отметка. А за язык (иврит) при дядюшке Джо давали червончик с формулировкой пропаганда сионизма. Поэтому разница всё же есть. Как я написал выше: цель превратить украницев в русских, ну а тех, кто не хочет превращаться... Впрочем, с другой стороны тоже есть большое желание превратить нацменов в украинцев, правда пока за отказ украинизироваться руки-ноги не режут. Пока. А теперь расскажу Вам одну интересную вещь. Знаете, что бы они делали, если бы у них была действительно цель уничтожать украинцев ради уничтожения? Они бы совершали рейды на пограничные сёла, похищали оттуда людей всех возрастов, а потом бы вешали их, четвертовали или обезглавливали под камеры и транслировали это на весь мир. Как это делает ХАМАС. Но ведь почему-то они этого не делают. Как думаете почему?

В газовые камеры и в Бабий Яр отправляли не за язык, а просто за то, что в паспорте стояла соответствующая отметка.

Точно так же, как сейчас убивают украинцев за то, что они — украинцы. абсолютно то же самое.

ну а тех, кто не хочет превращаться...

Убить. ПРекрасно. это всё сильно меняет, да

правда пока за отказ украинизироваться руки-ноги не режут

Так, чтобы много на тебя время не тратит, скажу прямо: пошел на*** отсюда.

Хорошо, тогда задам маленький вопрос. Святая равноапостольная княгиня Ольга в т.ч. по канонам ПЦУ перебила древлян, в т.ч. часть сожгла заживо, а кого не перебила, угнала в рабство в Киев, потому что они были древляне или у неё была на это другая причина? Ну или если брать примеры фантастические, то Дейнерис Таргариен заживо сожгла жителей Королевской Гавани за их национальность и место жительства или у неё на это были другие причины?

Хорошо

Плохо
Дмитрий, вы меня уже один раз заставили вспылить, более я этого не хочу
как не хочу вести беседы с адвокатами русни, которые расказывают «вас не убивают или убивают недостаточно, вот если бы руские и правда хотели вас убить....»
Поищите себе собеседника на эту тему в руском лепрозории, сделайте мислость.

зы ахуенчик. Этот буратина в качестве доказательства «рсукие вас не убивают» приводит в пример таргариенов
П****ц йебалай

Но ведь почему-то они этого не делают

Делают

Как это делает ХАМАС. Но ведь почему-то они этого не делают. Как думаете почему?

кадры из Бучи шокировали весь мир, но потом на сцену вышел Хамас и в плане шок контента, который увидел весь мир, переплюнул русню. с учётом того, что пу как то надо выбираться из маргарина куда он попал со своим «Киев за 3 дня», и с учётом того, что он давний корефан Нетаньяху, то как вы думаете почему плешивый летом 2023 постоянно бубнил «мы ещё даже не начинали»?

Навіть зараз готові до перемовин коли вони в кращому становищі порівняно з нами ніж рік назад. Зеля буквально вчора підтвердив що можна зупинити війну віддавщи Крим і Донбас.

Так що готові. Питання лише в ціні і це не територія України. Україна їм нафіг не всралася з 40 мільйонами людей які їх ненавидить. Так же само незрозуміло що Україна буде робити з Кримом і Донбасом після повернення.

країна їм нафіг не всралася з 40 мільйонами людей які їх ненавидить

Саме тому їхня ціль — фізичне знищення як України, яка їм нафіг не всралася, разом з 40 мільйонами людей, які їх ненавидять

Бо отримали по зубам, але там де не встигли отримати по зубам — знищили — Буча, Маріуполь

Мені, наприклад, абсолютно зрозуміло, що всі араби ненавидять євреїв і хочуть їх фізично вбити, євреї це розуміють і теж ненавидять арабів і мочать їх без жалю.
Ось що незрозуміло, як росіяни, які хочуть фізично вбити 40 млн. українців, не можуть це зробити зовсім. Їхній ккд ні про що виходить.

Ось картинка, яку на заході завжди вставляють в обговорення «війна в Україні та Газі»
i0.wp.com/...​B-scaled.jpg?w=1427&ssl=1

Я не вірю в це, більше того, я вважаю, що єдина мета Путіна — залишити Україну в орбіті рашки, все заради цього, чиїми території будуть значитися на картах йому пох.

що єдина мета Путіна — залишити Україну

«Никакой Украині никогда не біло, никаких украинцев никогда не біло, никакого украинского язіка — никогда не біло»
да, єто «оставить Украину», а вовсе не декларация отказа Украине в праве на существование.

чиїми території будуть значитися на картах йому пох.

И именно поєтому временно оккупированніе территори включені в состав мордора, да?
потому что «вс’ равно за кем они будут числится» ©

почему не уничтожили?

Просто не успели. пока еще

Но з однією умовою, всі, не залежно від віку, статі, стану здоров’я, хто проголосує проти перемовин, у разі перемоги цього пункту лізуть в окопи і власне ділом добувають цю перемогу. Потім, в разі перемоги, надати їм пільги до кінця життя.

как поступить с теми, кто будет «мі за мир», но єто (как уже біло минимум два раза до єтого) будет просто передішкой для русні для собрать сили и снова напасть?
как показівает опіт, как раз те, кто біли «ми за мир» — первіми и сдріснули и отвественности не понесли вообще никакой.

Тут ще питання кому більше передишка потрібна. Україна страждає сильно більше ніж рашка, ВПК немає, мобілізаційний резерв в рази менший, захід «стомився» і шукає як би це все на тормозах спустити і уговорює Україну йти на компроміси.

Короче якщо все залишити як є, Україна стане слабшою сильно більше ніж рашка за той же період. Тобто це точно програшний варіант для України.

Якщо передишка, то далеко не факт. За 5-10 років хуйло може здохнути (хто б що не говорив, но це його війна, елітам воно нафіг не треба а народ буде робити те, що по тєліку скажуть, да і сам народ вже не хоче по останнім опитуванням), переворот в рашці може статися, мусульмани в рашці можуть збунтуватися і буде громадянська війна. Захід перезарядить свої батарейки, да в загалі що угодно може статися.

Тут ще питання кому більше передишка потрібна.

давайте вспомним результаты предыдущих передышек, как они закончились, и на основе этих знаний попробуем ответить на вопрос — «кому нужна передышка и к чему приведёт»

К еще одному референдуму. И еще, и еще.

К еще одному референдуму. И еще, и еще

К возобновлению войны, но уже на куда более худших условиях.
Если конечно вы не имели в виду «референдумы»

Огромная часть украинцев схавала Крым и не ассоциировала себя с АТО. Ездили в рф, общались, нормально относились, ОПЗЖ выбрали, выбрали «перестать стрелять и стать на колина, договорится посередине, мы один народ, армия мова вира — фигня, термос, порноактриса». Сейчас ситуация национального сознания кардинально иная, даже кое-кто понял что «онбыллох» а не «янелох». Поэтому тезис, что 2015-2022 = 2024-... это манипуляция пропаганды.

Поэтому тезис, что 2015-2022 = 2024-... это манипуляция пропаганды.

Це не пропаганда, а банальна екстраполяція, коли фантазії не вистачає.
Україна насичена натівською зброєю і бойовими ветеранами, родичами загиблих, щоб легковажно ставитися до перспективи повторного нападу.
Але ж в нас замало власних ресурсів, щоб рф не була здатна це повторити.

И да и нет.
Но я больше имел в виду что каждую «передышку» русня использует для перегрупировки и укрепления плацдармов для дальнейшей экспансии.

Мне кажется что вы упрощаете и потакаете манипуляциям. Если игра не будет стоить свеч, то никто ее не начнет. Если бы в 2015 была реакция как на сейчас, то большая вероятность того, что не было бы ни войны, ни шашлычника.

Це ви спрощуєте. Хто сказав, що війна стоит свеч для них прямо зараз?

что не было бы ни войны

Їм байдуже на ціну війни. Грошей, наче як, стало тільки більше. Ізоляції немає.

Если игра не будет стоить свеч, то никто ее не начнет

Ну вот выборы 2019 года. Как вам — стоило оно того, зато поржали?

Ну давайте згадаємо. Української армії тоді не існувало, закордонної допомоги туди не існувало, Обама жував соплі, а Меркель по ночам мастурбувала на путіна. Блін, та навіть санкцій проти рашки ніяких не ввели. Якби рашка використала тоді хоть половину тих сил які використала 24го лютого — України б не існувало. Наше щастя що хуйло сцикнув.

За час передишки, прийшов більш адекватний Байден який ненавидить рашку, погнали Меркель, підгодовували якусь українську армію (десятки тисяч українських контрактників пройшли навчання в НАТО), українську армію хоть якось озброїли хоча б легкою зброєю, укрїанська економіка хоть трохи відновилася. ВПК рашки ж з тих пір ще більше розвалився (за рахунок корупції), радянські танки стали ще на 8 років старіші, авторитет хуйла за 8 років в рашці впав і пропагандонам знадобилось більше зусиль щоб його підняти, Китай ослаб і не так рветься допомагати рашці як би він це зробив в 2014. Да і ти і твоя сім’я 8 років могли жити нормальним, повноцінним життям.

Ну давайте згадаємо.

Вспомнили, взрустнули.

А теперь — вернёмся к реалиям. Чем, говорите, занималась власть слуг народа?
Чем, думаете, будет эта власть заниматься во время «передышки»?
Наращивать армию? Укреплять оборону? Производить оружие? Заглядывать в глаза путину? Разводить войска? Разминировать? Закрывать ракетные программы? Воровать как не в себя? Готовится к майским шашлыкам?
Сейчас то хуйло не ссыкнёт, знаете ли.

Чомусь всі ті, хто за «передишку», вважають так: ми отримаємо передишку, за цей час накупимо зброї, навчимо армію і повернемо все собі військовим або дипломатичним шляхом з опорою на військову силу". Але, одною із вимог рФ буде скорочення ЗСУ до якихось 50-100к і заборону на постачання зброї. З НАТО ще цікавіше. Якщо б НАТО дуже хотіло повоювати з рФ, то приводів було вже досить. НАТО то такий блок, мета якого — НЕ ВОЮВАТИ З рФ, стримувати рФ. І виходячи з цих умов, я не дуже вірю в те, що вони погодяться взяти Україну в НАТО коли будуть спірні території. Дуже б хотілось закінчити цю війну, але при тих картах що є зараз не бачу як то зробити

при тих картах що є зараз не бачу як то зробити

это как в рф есть слепая девушка, которая поет «ведь я не вижу других кандидатов»

не цікавлюсь дівчинами з рФ, і вам на раджу

вы же ничего не видите, а советуете. не удивлюсь если вы это еще и из-за бугра делаете

Чомусь всі хто за продовження війни, не рвуться в окопи. Вони хочуть щоб інші цю перемогу здобували, поки вони попивають каву з міндальним молоком в старбаксі. Думають що якщо надів вишиванку і заговорив на українській мові, то він вже зробив свій внесок в перемогу.

А ті хто в окопах, чомусь не так виступають проти перемовин, причому як з української так і з російської сторони.

Побуду капітаном, але є декілька «але».

1. Будь-яке перемир’я із збереженням державності — це лише відкладення нової війни на декілька років. Треба бути повним дебілом (чи трампістом, що те саме), щоб цього не розуміти.
2. Перемир’я без збереження державності називається словом «капітуляція».
3. Втрата територій — це втрата держави, ресурсів та людей. Через ще дві таких ітерації просто нічого не залишиться.
4. Про перемир’я розкажіть тим воякам, хто пережив чи просто бачив (не на екрані) звірства русні. Тільки голову прикривайте, коли бити почнуть.

1. Я вас умоляю. За 1000 років було багато війн, Україна втрачала і повертала території. І наступні 1000 років будуть. Я це все прекрасно розумію і вибираю найкращий варіант з можливих. Нажаль при теперішніх ресурсах самої України і обстановці в світі коли підтримка України скорочується, продовження війни для України більше зло. Не згодні? Докажіть що я не правий, що продовження війни принесе хоть якісь бенефіти.

2. Державність нікуди не дінеться

3. Вона так чи інакше втрачається, тільки з більшою кількістю людських і фінансових ресурсів. Чи може я щось пропустив і ми багато території відвоювали за останній рік? Ну нехай західні партнери наддадуть підтртику на 100 лярдів в наступні кілька років. Но лінія фронту сильно не зміниться, буде лише більше трупів по обидві сторони і більше зруйнованої української інфраструктури. Краще ці 100 лярдів в Україну вкласти, у відновлення інфраструктури і ВПК а не спалювати на лінії фронту. А там, може через 10 років в окупованих територіях бунт підніметься, коли побачать різницю в рівні життя там і тут. Південна Корея не була б Південною Кореєю якби і далі воювала з Північно.

До того ж, див. пункт 1.

4. Чому ж ти тоді особисто не в окопі, а?

або взагалі оголошувати війну Німеччині. Могли тихенько стояти в стороні і висловлювати «стурбованість».

Хєрові часи, блін!
20 років тому Буш розкатав би русню.
40 років тому Рейган розкатав би русню.
60 років тому Кеннеді розкатав би русню.
А зараз лишився вибір між старим дідом та гандоном кінченим. Пипець...

2. Державність нікуди не дінеться

У меня есть пример не более чем 100 летней давности, когда «государственность куда-то делась»

І наступні 1000 років будуть. Я

Только Украины и нас в них не будет.

Краще ці 100 лярдів в Україну вкласти, у відновлення інфраструктури і ВПК а не спалювати на лінії фронту.

Если не вкладывать деньги в линию фронта — линия фронта будет двигаться, и тогда уже не будет инфраструктуры и ВПК, в которые можно будет вложить.

А там, може через 10 років в окупованих територіях бунт підніметься,

10 лет УЖЕ прошло. И разница в уровне жизни — была достаточная. Бунта не получилось.

Південна Корея не була б Південною Кореєю якби і далі воювала з Північно.

кстати, как там, в северной корее, прошло уже 10 лет? Бунт как там — подняли, из-за разницы в уровне жызни?

і повертала території.

А ну нагадайте які території повернула Україна самотужки, без союзі з Московією або її реінкарнацій.

Нажаль при теперішніх ресурсах самої України і обстановці в світі коли підтримка України скорочується, продовження війни для України більше зло.

А є гарантії що після перемир’я підтримка буде принципова інша? В ЄС без НАТО нас не візьмуть, а в НАТО не візьмуть бо завжди хтось буде проти. Як ви самі кажете — підтримка скорочується.

Державність нікуди не дінеться

В том то і біда, що Українська державність постійно кудись «дівалась». Ми тому і недолугі як держава, що не маємо опиту державності. Немає державного мислення у еліт. У Польщі — є, у рФ — навіть більше чим треба, у Туреччини є, а в нам нема, не встигли наробити. А якщо буде ще декілька раундів то и не встигнемо бо з кожною хвилею буде все менше населення, а пусті міста, як казав пан Зеленський, самі себе не захищають.

А там, може через 10 років в окупованих територіях бунт підніметься

Тоді мав сенс відразу капітулювати ще 24.02.22. Не було би стільки втрачених життів, не було би втраченої економіки, одним би шматком прийшли, одним би вийшли. Як прибалтійський країни після розвалу СССР. Але це не точно :)

Південна Корея не була б Південною Кореєю якби і далі воювала з Північно.

Дві Кореї це більш менш дві рівні частини, рівні по силам. І за ними стояли рівні по силам союзники, котрі вкладалися в війну досить потужно. Це не той пример.

Чому ж ти тоді особисто не в окопі, а?

«Сперва добейся»? :)
Історія показала, що любий сценарій може бути як провальним так і виграшним. Можна програти війну і стати соціальною країною, а можна виграти, але бути відкинутим в розвитку на десятиріччя. Якщо б вирішував я, не з окопа, то обрав би конфлікт з низьким рівнем активності. Вдосконавлювати оборону, надкусювати де можна надкусити. І чекати на чорного лебедя — смерть/хвороба путіна, нового заколоту пригожина, сварки з Китаєм.
І ще момент, щось мені підказує, що якщо буде перемир’я, а потім знов нова війна, то таку армію Україна вже не збере. Дуже багато втоми і люди вже знають що це таке.

І ще момент, щось мені підказує, що якщо буде перемир’я, а потім знов нова війна, то таку армію Україна вже не збере. Дуже багато втоми і люди вже знають що це таке.

Интересно, что случится, когда после гипотетического «перемирия» откроют границы на выезд?
Или, к примеру, НЕ откроют.

Чому ж ти тоді особисто не в окопі, а?

А звідки ти, паскуда, знаєш, де я? Де був вчора, і де буду завтра?

Тобі тут достатньо вже написали, тому не бачу сенсу розпинатись.
Пам’ятай тільки, що обравши ганьбу замість війни, завжди отримаєш і ганьбу і війну.

Цьому марно щось доводити
Це просто ідіот по типу Арестовича, але ноунейм, який сидить десь за кордоном і постійно розповідає які хороші русскіє і які погані ці украінци у вишиванці, які ще й на мову переходять замість того, щоб піти в окоп
Все це зазвичай розбавлено соусом зради — все пропало, треба здавати території, бо РАССІЯ — 💪, Україна — 👎 і т.д.

Гарна спроба. Не маєш аргументів — дави на відчуття провини. Але, все ж таки пропоную «по существу» так би мовити.

Ті хто не в окопах, більше всіх кричать проти перемовин, і за відновлення територіальної цілісності 91 року

Хз, я з такими не знайомий. Може це так тільки на телемарафоні?

Держава бере на себе обов’язок забезпечувати всіх народжених дітей.

Це із разряду фантастики. Представте — всі жінки сидять в декретах. Чоловіки працюють. Ви уявляєте, скільки з вас буде братися податків, щоб «забезпечувати всіх народжених дітей»? Та чоловіки від такої податкової нагрузки побіжуть в тінь або виїдуть щоб не платити такі великі податки.

Зараз малозабезпеченим родинам видається шось в районі 2600грн на дитину в місяць. Оце вважається «дитина забезпечена»? Ви свою можете прокормити на ці гроші? Памперси і манка на воді?

Ви уявляєте, скільки з вас буде братися податків, щоб «забезпечувати всіх народжених дітей»?

Все ради батьківщини, все на фронт.

Та чоловіки від такої податкової нагрузки побіжуть в тінь або виїдуть щоб не платити такі великі податки.

Закупити для прикордонників тепловізори та приціли нічного бачення, та дозволити стріляти в спини «ухилянтам». А хто не хоче платити 90+% податків — на фронті завжди раді.

Зараз малозабезпеченим родинам видається шось в районі 2600грн на дитину в місяць. Оце вважається «дитина забезпечена»?

Таким чином майбутній солдат простіше перейде на армійську кашу з тушонкою. Держава вважала що цього достатньо в мирний час, то в військовий тим паче. А якщо хтось вважає що цього недостатньо — зрадник.

Ви свою можете прокормити на ці гроші?

Не буде ніяких «своїх», будуть тільки державні діти

56% нових фопів в Україні у 2023 році відкрили жінки
opendatabot.ua/...​businesswoman-in-war-2023

або ж, іншими словами, хто хоче, той робе, а хто не хоче, той шукає причини ©

або ж, іншими словами,

... мужики не хотят палится перед государством — налогововая, полиция, ТЦК

Или потенциальные ФОПы уже реально на фронте, кто и под флагом лежит.

або ж, іншими словами,

чоловіки на фронті, тому за цей і минулий рік значно перший % відкритих ними ФОПів.
бо їм не до бізнесу чи гендерних проблем

Питання, чого немає чоловічого «білка», «видра», «жаба», але є «лев», «тигр», «яструб»

Бо це правила мови, власне походять ще праіндоєвропейської. Скажімо в Англійській буде — squirrel, otter, toad, falcon — чоловічого роду. Але для великих тварин буде вже lion та lioness та tiger — tigress, та для усіх світських тварин будуть власні назви для самців та самок скажімо Bull та Cow, чи Ram та Sheep відповідно Бик та Корова, Баран та Вівця. Що цікаво вчені навіть досліджують, що ці назви тварин з різних мовних гілок походять з рештою з одиних і тих самих слів. І напевно, зародження праіндоєвропейської мови відбулось на Кавказі. Це дивним чином підтверджує історію про Ноя з Біблії (хоча ця історія, як з’ясувалась набагато старша за вітхий завіт і була відома, навіть в древньому Єгипті і є в міфах усіх народів світу, навіть у американських індіанців як північної так так і південної Америки і поленезійців). Наявність Ноя в генах кавказької раси (також відомої як ж
європіодної) теж чітко видно по ДНК аналізам, власне як видно і Єву — а от Адама там не видно.

Тут два цікавих момента. І в де-якій мірі я жартую и гіперболізую.
1. Якщо у чоловіків (по факту) є більше обов’язків то має бути і більше прав. Доречи, так історично і було.
2. Якщо припустити, що гендерна роль чоловіка бути воїном/захисником (тіпа ти ж мужик — мусиш), то тоді роль жінки бути матір’ю. І це не про одну-дві дитинки, а до останньої яйцеклітини.

до останньої яйцеклітини.

в 50 рожать или можно пораньше остановиться?

Призов до 60 років, можна і далі, за власним бажанням. Аналогії проводити чи самі? :)

Призов до 60 років, можна і далі, за власним бажанням. Аналогії проводити чи самі? :)

проведите пожалуйста

Зможете конкурента ЕРАМу відкрити

у меня уже целый dou есть и в нем мизогинный рассадничек ))

то тоді роль жінки бути матір’ю. І це не про одну-дві дитинки, а до останньої яйцеклітини

«Быть матерью» это абсолютно не значит быть фабрикой по производству детей, там вполне хватает обязанностей на много лет и при одном ребенке.

Стопе, солдат він і після першого бою солдат. Він стане солдатом навіть якщо в нього будуть інші особисті справи, таланти чи вміння. Він в першу чергу СОЛДАТ, а у вільний від служби час він може бути МИТЦЕМ та ЛЮДИНОЮ НАУКИ. І буде солдатом поки його або не убʼє, або поки не покаліче. А за правильне виховання народженої дитини візьметься держава. На війні не до сентиментальностей — в першу чергу ВОНА — це МАТКА та ЯЙЦЕКЛІТИНА, а вже у вільний від служби час вона може бути МАТІРʼЮ

І що? У чоловіка також вистачає обов’язків, в тому числі бути батьком, але ж, як з’ясувалось, головне то бути воїном. Тобто, по гендерних ролях, доля чоловіків відкатується до якогось середньовіччя. Повертаємось до жінок. Що робила жінка в середньовіччі? Правильно — народжувала, народжувала і народжувала. Для чого я це все пишу? Для того, щоб підкреслити абсурдність цих установок. Час змінився, гендерні ролі змінилися. Чоловік зараз то не вікінг з сокирою в руках, для якого найкраща доля це смерть в бою. Так само і для жінок, вони не хочуть бути тільки «Матір’ю» і жити від пологів до пологів. Але все ще, чомусь, чоловік який не хоче йти воювати стає «яйценосцем», а жінка, яка не хоче мати 8 дітей, не стає цицьконосієм або вагіноносійкою. Жінки чомусь вирішили, що те що вони народили 1-2 дитинки, підкреслюю, для себе, це такій же борг суспільству, як і для чоловіка піїти на війну з неілюзорними шансами бути вбитим, або каліцтва. Тож саме буде, коли чоловік йде захищати землю, а жінка буде її наповнювати згідно гендерних, а це мінімум 3 дитини, а краще більше. Готові? Ні. Ну так чому вимагати таких страт від чоловіків? Ось і вся гендерна рівність :)

Это не так работает. Давайте рассмотрим пару кейсов. Кейс первый, как Вы написали, женщина родила 1-2-х детей для себя. Сама она больше 2-х детей не потянет физически. Кейс другой — она рожает их не только для себя, но и для своего мужа. Но муж тоже больше 2-х не захочет, т.к. тогда в случае каких-либо проблем в семье он рискует влететь на 50% дохода, а это уже неинтересно. Вот и всё.

Это не так работает.

Это работает именно так. Ваши примеры нерелевантные.

Сама она больше 2-х детей не потянет физически.

Потянет, мы ведь рассуждаем в рамках норм средневековья, мужик пошел сдох на войне, а баба рожает и обстирывает песдюков, которые ну выжыл хорошо, не вижил ну штош бывает, еще забацает.
Так что изи 4 детей одновременно, ведь там не много нужно, абы выжыл до 10+ лет, а потом если кузнец возьмет в подмастерья то считай анриал успех, ну или будет батрачить на поле, или на фабрике, или моряком пойдет и сдохнет от цинги или от тропической инфекции.

Дык средневековье — это аграрное общество. А у нас общество урбанизированное, а урбанизация вносит свои коррективы. В аграрном обществе можно отправить пятилетку пасти гусей к примеру и какой-то кусок хлеба он заработает себе сам. А к большинству городских работ ребёнка до 16 лет не приставишь, а что касается некоторых, то там более суровые требования по возрасту. Плюс опять же требуется обучение, которое более длительное и сложное, чем в аграрном обществе. Hic Rhodus, hic salta.

зараз би в 2023 році в Україні міркувати про «гендерну дискримінацію». В теорії ст. 24 Конституції прямо її забороняє, але Конституція на паузі. Тому дискримінація відбувається на державному рівні. Про таке можуть думати тільки напевне жінки зараз (бо у чоловіків більш «насущні» проблеми скажемо так).

гендер не пропити: доки будуть гендери, доти й будуть холівари гендерні — життя триває

Я за однакові можливості для всіх, і за однакові обов’зяки і за однакову свободу.

Так повністю не вийде з низки причин. Головна — причина біологічна, це розмноження. В нас різний набір базових інстинктів та навичок через це. Якраз розподілення на жіночі та чоловічі типи діяльності це єдина відповідь за 10 000 років яку давно помітили і яка реально працює. Це заодно каже, що скажімо в команді МКС дуже бажано мати змішаний колектив бо є такі роботи які краще вдаються саме жінкам, а є такі роботи які краще вдаються саме чоловікам. І щоб станція функціонувала найкраще — треба мати на орбіті і тих і тих.

Ви фсьо врьотє, фемки ж кричать що нема різниці між чоловіками та жінками. Що це все патріархат видумує про нерівність. Карочі ви там акуратно зі своїм «сексизмом» ))

Те, що ви кажете — чи це не сексизм та те, проти чого виступають феменистки. Бо, на скільки я розумію, за останніми науковими даними, жодна з відмінностей М і Ж не робить Ж непридатною до будь-якої роботи, яку робить чоловік.
Щодо розмноження, теорія така. Жодна жінка не має зобовʼязання розмножуватися.

То есть мужик обязан идти на войну, потому что женщины важнее для размножения. А женщины никому ничего не обязаны. Очень удобно получается

Прикол в том, что и мужчина не обязан размножаться, а без него дела не будет. А когда 50% и выше от общины начинают уклоняться от создания следующего поколения, то что происходит? Правильно — община вымирает.

Так ось які теми «цікаві ІТ спільноті» на думку жінок модераторів...

Просто треба підігрівати форум. Власне на курсах мови це така найулюбленіша тема, яку підіймають щоб люди говорили. А хто підняв тему ми взагалі ХЗ, авка виглядає згенерованою ШІ.

Давно відомий ефект «Панянки в чаті»

І в чому жінки-модераторки неправі? Дискримінація чоловіків це наразі головна проблема ІТ-спільноти України.

А в армії є нерівність щодо жінок? Пошукайте там, особливо у бусіках незламності.

Більш ніж є, до речі. Тільки недавно почали вирішувати проблему анатомічно жіночого особистого захисту. Купа нормативних обмежень іще досі існують, плюс стереотипи і упередження.

Натяк на те що чоловіки це розходний матеріал в армії, котрих навіть не питають про якісь права чи взагалі хочуть вони чогось чи ні, а от жінка можна спокійно сидіти в Барселоні і розказувати що комусь така доля — підти здохнути в окопі, і нічого про нерівність вони чогось не переймаються.

З Барселони краще любити батьківщину, то ви просто не шарите

Тут більш ширша проблема того, що в армії більшість стандартизовано і уніфіковано, та в принципі не може однаково ефективно підходити людям різної тілобудови.
Одна і та ж плитоноска/розгрузка/ буде дуже по-різному сидіти і дуже по-різному захищати 2-х метрового товстуна і худорлявого 160см тіпа.

Але окремі особини все викрутили в бік: «ррря! у жіночих плиносок нема вирізу під груди».

В армії є нерівність проти всіх на всіх рівнях.

Може все-таки «нерівність одних чоловіків перед іншими»?

«нерівність одних чоловіків перед іншими»?

Wrong.
uk.wikipedia.org/...​_в_Збройних_силах_України

Стаття до повномаштабки, але тим не менш.
www.ukrinform.ua/...​nkabrigadnij-general.html

Таран також нагадав, що майже чверть загальної чисельності Збройних Сил на сьогодні — це жінки, і їх роль у розвитку війська зростає. Рівний доступ до посад і військових звань передбачає однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Армія це структура де ти, як військовослужбовець, несеш всі тяготи і обмеження служби.
Чоловік ти, жінка чи ідентифікуєш себе будь-яким іншим гендером, не має часто вирішального значення.

Знову ж таки, треба уточнювати, який відсоток із них знаходиться на передовій, де ці

тяготи і обмеження служби

власне і проявляються. В статті цього явно не вказано, але можна спробувати опосередковано оцінити відсоток жінок на передовій за статевим розподілом військовополонених:

«Станом на кінець червня 2023 року в російському полоні перебувало 126 жінок: 46 військових і 80 цивільних»
«Щонайменше 10 тисяч українських військових знаходяться у полоні» (https://hromadske.radio/news/2023/04/06/shchonaymenshe-10-tysiach-ukrainskykh-viyskovykh-znakhodiatsia-u-poloni-yepifanova)

46/10000 = 0.5% або 1 з 200 військовополонених — жінка (5 із 1000). Логічно припустити, що приблизно таке ж співвідношення жінок до чоловіків на бойових посадах.

Тут ще можна додати, що оскільки мобілізація жінок добровільна, то й демобілізуватись їм, швидше за все, теж набагато простіше, тому ваша теза

Чоловік ти, жінка чи ідентифікуєш себе будь-яким іншим гендером, не має часто вирішального значення.

звучить не дуже достовірно.

Ну з цієї точки зору погоджусь, жінок у війську зараз, порівняно із чоловіками, особливо якщо мова буде йти про «бойові» посади, катастрофічно мало і навряд стане більше.

Але тяготи і обмеження не обмежуються лише виконанням бойових задач. Нажаль, радянщина, маразм, бюрократія, а місцями і відвертий саботаж не додають ні мотивації ні здоров’я на будь-якій позиції, навіть глибоко в тилу.

найбільші тяготи і обмеження понесли вбиті, серед яких жінок — 0.6%

«Серед 24,5 тисяч загиблих та померлих українських воїнів після початку повномасштабного вторгнення, про яких зібрала інформацію „Книги пам’яті полеглих за Україну“ станом на середину листопада, приблизно 2,3 тисячі осіб (9,6%) є офіцерами, а 146 — жінки.»
@censor_net

Це дуже дивна тема в Україні в 2023.
Це із розряду, що якщо треба пояснювати, то пояснювати не варто бо всеодно марно.

Те почуття, коли мені все життя багато хто розказував:
«Мужики не плачуть»;
«Це іграшки не для хлопчиків»;
«Хлопці повинні поступатися місцем дівчинкам»;
«Хлопці повинні захищати дівчат»;
«Тижмужик повинен бути слєсарєм-пєкарєм — вміти все і трішечки більше, інакше не мужик»;
«Тижмужик пи*дyє в армію, інакше не мужик»;
«Тижмужик повинен забезпечувати всі фінансові потреби онажедєвочкі, інакше не мужик»;
«Тижмужик повинен допомагати всім родичам онажедєвочкі до сьомого коліна, інакше не мужик»;
«Тижмужик, чого сидиш перед кампухтєром своїм, твоє місце на заводі»;
«Тижмужик, забий на поліцію, на закони, на юристів, вирішуй проблеми з гопотою або іншими порушниками твоїх прав самостійно, інакше не мужик».
І все перераховане було сказано в мою адресу, а не почуто десь з чиїхось слів про когось іншого.
Більшість з цього було сказано зі сторони саме жінок. В наказовому порядку, повинен і все, а якщо сперечаєшся то не достойний жінки, бо вона принцеса, а тижмужик.

І от я і в армії бачу результати всіх цих слів, які масово засіли багато в кого в голові.
Це видно і по гігантському статевому дисбалансу — з 25.02.2022 тільки одну жінку бачив на передку в окопі, яка виконувала функцію стрілка. І все.

Але ж ні, мені весь час деякі ще й намагаються довести, що в цьому всьому винен..
..клятий патріархат. І персонально я.

Ну патріархат у цій ситуації в принципі трохи винен. Таким же чином, як винна була у сьогоднішній війні русофобія — вона була недостатня. :)

Ну так і працює патріархат, насправді. Сюрпрайз — сюрпрайз) Всі ресурси та влада належать чоловікам, жінки безправні. Але той хто має ресурси зазвичай і конкурує з іншими за ці ресурси, і несе відповідальність за ці ресурси.
Тобто маючи безправну жінку, яка не має освіти, роботи, сидить вдома з дітьми, тобі справді доведеться забезпечувати її і її родичів до сьомого коліна ( бо вона ж залежить від тебе), конкурувати за жінку, відбираючи її в інших самців, жити у світі жорсткої маскулінності, там де хлопці не плачуть, а розбираються з гопотою і заробляють гроші, а жінка просто красива.
Як живуть у світі без фемізму можна зараз яскраво побачити на прикладі талібану, рашки, ірану та йемену. Чудовий світ, правда?Де жінка — досі власність чоловіка, а чоловік це грізна абізяна з бородою, яка вдома тримає схрон зі зброєю.

жінки безправні

Ще раз:

Більшість з цього було сказано зі сторони саме жінок

Чому безправні жінки самі ж продовжують заганяти себе в безправ’я?

Може тому що дуже зручно заявляти, що прав немає, «шаріков нє далі, закрилі, нічого нєльзя» ©, зручно ухилятися від вирішення задач/проблем, зручно ухилятися від відповідальності за можливі факапи, і зручно потім звалювати задачі/проблеми, обов’язки та ті ж можливі факапи на тижмужиков і xyємpaзєй, які все неправильно роблять, нє так філігранно як зробила б яжежєнщіна, але не зробила, тому що в неї лапки?

Може треба просто перестати валити все можливе зло в цьому всесвіті на наявність xyя між ногами в частини людства, взяти лопати і розгрісти вже те, що вами давно і довго звалювалося на тижмужиков і xyємpaзєй?
Ні?
Я ставлю все, що в мене є, на те, що цього не буде. І розгрібати звалене вами на мене ціною свого життя і надалі буду за вас я і такі ж «патріархальні тижмужики-xyємpaзi».
А ви і надалі будете користуватися як там ви кажете? «Тягарем можливості не опинитися в окопах на нулі та непосильною ношею відкритих для вас кордонів з європейськими країнами». Нічого не зміниться.

Чому безправні жінки

Яких прав в них немає?

Щось у вас така каша навалена в коменті, що дуже важко розгрести. Але я спробую, поки є час і натхнення
Для початку, давайте розберемось хто такі хуємразі. Я приблизно уявляю місце виникнення
і поширення цього терміна — він з’явився в інфопросторі від радикальних російських феміністок (так своя цікава тусовка обдарованих). Тобто використовується цей термін у середовищі найрадикальніших феміністичних груп, до яких належить десь 0.001 відсотка жінок. До того ж російьких груп. Але вочевидь цей термін так сподобався всім ( зокрема і чоловікам), що його почали тягати всім інтернетом.
Ви цей термін ліпите взагалі не в тему — підміна понять. Жіночки із серії «принцеска» «хуємразями» чоловіків ніколи не називають. Навпаки, вони їм догоджають, бо на заміну отримують ресурси ( можливість не працювати, сидіти вдома, наприклад)

Може треба просто перестати валити все можливе зло в цьому всесвіті на наявність xyя між ногами в частини людства, взяти лопати і розгрісти вже те, що вами давно і довго звалювалося на тижмужиков і xyємpaзєй?

— так а хто валить, покажіть? Отой відсоток радикалок, який ніхто не бачив, але яким всі лякають? Чи це у вас щось особисте?

зручно ухилятися від вирішення задач/проблем, зручно ухилятися від відповідальності за можливі факапи, і зручно потім звалювати задачі/проблеми, обов’язки та ті ж можливі факапи на тижмужиков

— тижмужикізм — це зворотня сторона медалі «тижедевочка». Якщо ви не знали ( а звідки вам знати?) то дівчата чують на свою адресу в дитинстві приблизно такі речі ( це теж казали мені персонально, а не комусь там)
" Бедь чемною, тижедевочка"
«Будь слухняною, тижедевочка»
"Вчись готувати,тижедевочка
"Прибирай і догоджай, бо ніхто заміж не візьме
"Не сперечайся,тижедевочка
"Не умнічай
«Не бийся, тижедевочка
«Не матюкайся,тижедевочка»
«Не грайся машинками, а грайся ляльками»
«Слідкуй за собою, бо ніхто заміж не візьме.тижедевочка»
«Вчись добре.тижедевочка»
Далі по мірі зростання:
«В тебе є хлопець?»
«Народжуй, часіки тікають
«Де онуки?»
«Коли одружитесь?»
«Чому заміж не бере?»
«Чому твій чоловік сам готує?»
«Чому ти водиш машину, а твій чоловік ні» — ну і купа ще подібного булщіту. Це при тому, що я завжди огризалася на подібне і завжди ставилася критично до подібних висловлювань, навіть в дитинстві. А є ж дівчата, для яких авторитет батьків і оточуючих — це щось святе, які ось сліпо вірять в подібні речі. Я до того, що оці явища тижмужик і тижжінка — вони існують для обох статей. І передаються з покоління в покоління теж обома статями.

Я ставлю все, що в мене є, на те, що цього не буде. І розгрібати звалене вами на мене ціною свого життя і надалі буду за вас я і такі ж «патріархальні тижмужики-xyємpaзi».

— це у вас явно щос дуже особисте. Можливо, вас дійсно виховували в парадигмі «ти всім винен», можливо, у вас проблеми з персональними кордонами. Але таке буває не тільки в чоловіків. Жінок, які хочуть бути всім корисними, які готові жертвувати особистими інтересами заради суспільних ( завести дитину не тому що хочеться, а тому що часікі тікають) набагато більше. Які народжують дітей, а потім тягнуть їх все життя, часто без батька. Або доглядають родичів, які ссються під себе. Чи ці жінки теж вам щось винні? І вони по вашому «ухиляються від відповідальності»?

так а хто валить, покажіть?
Всі ресурси та влада належать чоловікам, жінки безправні

Ясно, понятно, послідовність в чат не заходила.
Бажаю незламно боротися за рівність чоловічих та жіночих місць в окопах, може там навіть за спеціалізовані ніяк не найрадикальніші жіночі окопи, щоб xyємpaзi знали своє місце. І бажаю потужно досягти в цій боротьбі значимих результатів. Бо ж воювати ми будемо надалі, я сподіваюся, разом проти рашки, тому що

Як живуть у світі без фемізму можна зараз яскраво побачити на прикладі талібану, рашки

Можливо навіть я колись, коли ви досягнете успіху в окопно-статевій рівноправності, зможу демобілізуватися, бо нарешті нас, «патріархальних тижмужиків-xyємpaзєй», завдяки жіночим окопам буде кому замінити.

Всього найкращого в вашій боротьбі.

" Бедь чемною, тижедевочка"
«Будь слухняною, тижедевочка»
"Вчись готувати,тижедевочка
"Прибирай і догоджай, бо ніхто заміж не візьме
"Не сперечайся,тижедевочка
"Не умнічай
«Не бийся, тижедевочка
«Не матюкайся,тижедевочка»
«Не грайся машинками, а грайся ляльками»
«Слідкуй за собою, бо ніхто заміж не візьме.тижедевочка»
«Вчись добре.тижедевочка»
Далі по мірі зростання:
«В тебе є хлопець?»
«Народжуй, часіки тікають
«Де онуки?»
«Коли одружитесь?»
«Чому заміж не бере?»
«Чому твій чоловік сам готує?»
«Чому ти водиш машину, а твій чоловік ні»

З оцим усим до тих хто вам це каже, виставляйте претензії до ваших батьків та родичей.

Я вам відкрию таємницю, стороннім чоловікам плювати на оо скільки у вас дітей та інше.

Так та ж сама порада і для чоловіків)з оцими подібними проблемами йти до психолога. Нікому не треба виставляти претензії.

А які пртенезії чоловіки ставлять до джінок? Мені цікава ваша версія :-)
А голвоне що пороаду я давам вам особисто, спираючись на ваш коментар, а не жінкам у цілому.

Ну, если к примеру у мужа есть проблемы со зрением, то куда ему машину водить?

Ну, если к примеру у мужа есть проблемы со зрением, то куда ему машину водить?

У меня есть проблемы со зрением, машину вожу
не вижу проблем ©

Ну дык вопрос, какая проблема. В субботу катался с подругой по городу, заехали на парковку возле небольшого стадиона, огороженного сеткой, а на сетке плакат. На плакате изображён мужчина в спортивной одежде с мальчиком тоже в спортивной форме. Подруга мне и говорит: что это за бык там нарисован? Бык в смысле на 4-х ногах. Ей точно за руль нельзя, она ни один знак не увидит.

Цікаво чи ви дійсно так вважаєте чи намагаєтесь досить примітивно маніпулювати.

Ну ок, маю час та натхнення, почнемо розбирати цю маячню:
1.

Всі ресурси та влада належать чоловікам, жінки безправні.

Підіть розкажіть цю бридоту ось цим жінкам:
forbes.ua/...​ok-ukraini-01052023-13380
І ось цим:
focus.ua/...​ersii-zhurnala-fokus-2021
І це тільки Україна.

2.

Тобто маючи безправну жінку, яка не має освіти, роботи, сидить вдома з дітьми

Маячня. Тут вже нижче писали, наскільки жінки є більш захищеними з точки зору закону ніж чоловіки. Окрім того, а як же ті жінки які обирають свідомо бути вдома і дивитись за дітьми при цьому маючи освіту і кар’єру? Патріархат їх змушує?

3.

Як живуть у світі без фемізму можна зараз яскраво побачити на прикладі

ОАЕ, Китай, Туреччина, Єгитпет, Саудівська Аравія. Наскільки сильні феміністичні рухи там? Повертається щось в роті назвати китайців абізянами з гранатою?
Велике питання щодо Індії, де половина, або ж ± 700 000 000 людей є взагалі неписьменними, і це не згадуючи кастову систему, що в купі породжує класичний сексизм із примітивним життям.

P.S.

конкурувати за жінку, відбираючи її в інших самців, жити у світі жорсткої маскулінності, там де хлопці не плачуть, а розбираються з гопотою і заробляють гроші, а жінка просто красива.

Вам би фанфіки з еротичним уклоном писати з такою подачею.

намагаєтесь досить примітивно маніпулювати

Або ж просто тролити.

Окрім того, а як же ті жінки які обирають свідомо бути вдома і дивитись за дітьми при цьому маючи освіту і кар’єру? Патріархат їх змушує?

Мене важко запідозрити в симпатіях до фемок, але є такий момент як тиск роличів та суспільства. У жінок як не крути «часікі тІкають» і часто приходиться вибирати кар’єра або свм’я та діти. І родичі мізки ї@@ть :"ну шо ти собі думаєшь, тобі ж не 20″. Таке ось життя

З одного боку звісно комусь можуть капати на мізки, але що це є масовим в 2023, коли більшість не живе з батьками і спілкується лише телефоном, не кажучи вже про решту родичів ну хз.

Якраз зараз є тренд на те, що всіх закликають бути сильними і незалежними, не виходити заміж і чогось там досягати все життя, таке буквально лиється з кожного фільму й серіалу, які є чи не головними локомотивами сучасної культури.
Як на мене, вибір на користь більш традиційного способу життя і родини є нонкомформізмом в 2023.

Так з кожного утюга це все л’ється.
Засирають мізки аж бігом. Бо у підростаючого покоління нема з чим порівнювати і вони то все хавають (((
Великий привіт нетфліксу

Вся проблема ліваків, що на них всі «тиснуть», усі навкруги винні і взагалі повинні навкруги них збудувати світ із рожевих шмарклей і поні. А вони самі здатні лише ушемляться, проїдати спадщину злих капіталів і патріархату. І взагалі у них лапки .

Ресурси належать не чоловікам а лише дууууже маленькій частині, вам таке не світить ні при за яких «правах» а іще змагання за ці ресурси таке що там нікого не питають про його стать, колір шкіри чи інше. Просто у вас дуже примітивне та жалюгідне мислення коли ви думаєете що є якісь правила, закриті клуби чи маячня якась інша.
Вас ніхто не тримає насправді, можете підти у реальний світ і позмагатись з іншими 99% чоловіків за оці самі ресурси.

Чи видумаєте якщо чолові то йому одразу йому щось дарять чи йому надається легше?

Ліл, клоунесси настілки тупі що навіть з десятиліттями повної свободи у професії та навчанні, всього що спромоглись це трясти цицькамі в інтернеті і скиглити що в них там хтось щось відібрав.

Чоловіки так само народжуються без будь яких модливостей і все що вони отримують це те що самі зароблять, якщо звічно це не той дуже маленький відсоток мажорів кому батьки чи просто вдача у лоторею.

рашка талібан...кому взагалі не пофіг на території з дикунами людоїдами? Чи ви за їх права змагаєтесь? Ну то їдьте туди і доказуйте тамошнім чоловікам про права жінок.

Чи видумаєте якщо чолові то йому одразу йому щось дарять чи йому надається легше?

Ну так, завжди отримую підвищення заробітної плати, бо на питання: «Чому?» відповідаю: «Тому що я білий цисгендерний чоловік, я заслужив». Кожного разу спрацьовує.

А для отримання державних посад треба проходити тест на glory hole — сувати «важіль впливу» в дірку в стіні. Якщо немає чого сувати туди, державну посаду отримати неможливо.
Я не готовий до цього сування, і тільки із-за цієї причини я ще не президент.

Ну ось я проходив співбесіду, а мені кажуть, «дивись там жінка прийшла до нас, на тобі її надбавку у оффер, більше ніж ти просив, ти ж чоловік. Навіщо компанії ці гроші як прибуток? У нас взагалі чловік босс, йому гроші на компанію просто так видають, інші чоловіки, прибуток компанії не потрбіне вгазалі, ци вигадали щоб пригнічувати жінок».

Дык а в нашем обществе это не так? В плане конкуренции.

Пані не хочет по взрослому конкурировать с мужчинами(и женщинами которые вместо нытья берут и делают) на рынке, ведь это сложно, пані хочет изменить общество потому что оно не правильно воспитывает женщин. А еще пані не хочет конкурировать в непривлекательных места типа обязательная военная служба для женщин и мужчин одинаково, места в тяжелых местах работы типа шахта, полиция пожарные. Пані хочет «доп прав» там где у нее нет возможности конкурировать на равных. Вот и все.

Обычная обиженка которая ничего не умеет и вместо того чтобы использовать возможность развиваться и конкурировать с другими на равных, обвиняет других в том, что они играют по правилам которые ей не выгодны. Это рецепт всех обиженых и ущемленных груп.

Я писал немного о другом. Разве в нашем обществе мужчине не нужно конкурировать за женщину? Нужно. Разве в нашем обществе мужчина не является основным добытчиком в семье? В большинстве случаев является и большая часть мужчин и женщин сие одобряет, как и вытеснение женщин на низкооплачиваемые работы. Правильно ли это? Это спорно. Дело в том, что по-другому общество благополучно пойдёт вразнос в первую очередь по части естественной убыли населения, в связи с отсутствием полноценной рождаемости. Впрочем, и сейчас с этим всё в порядку.

youtu.be/...​hm5r4?si=96BF3vZB_-_J6ha4

Тута трошки не зовсім

Разве в нашем обществе мужчине не нужно конкурировать за женщину? Нужно.

Це тваринний світ. У людському світі самки теж вибирають

Треба конкурувати, але це у випадку суспільства достатку, коли самка здатна знайти роботу, чи сама себе забезпечити

У випадку суспільства де жити стає важкувато і роботи типу «перекласти листочок і провести дзвінок» стає все менше, самки так само конкурують за мужиків. Просто бути красівой вже не досить

Загалом це на рівні середніх громадян

Завжди є класи суспільства де мужиків дефіцит. Класичний приклад — принци на білому коні з власним замком. Принців на всіх нема

Це тваринний світ. У людському світі самки теж вибирають

Емм. Так у тваринному світі самки обирають теж. Ось подивіться через які викрутаси має пройти інколи самець: www.instagram.com/...​/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== .
Хоча є по різному, так. У видів, де є «оленячі бої», самки просто чекають на переможця і хто переміг, той і папа.

Я мав на увазі ж конкурують, м вибирають сорі.

Я до того що у людському суспільстві не самі лише жінки вибирають, але фемкам хочеться щоб всі так думали

Міра Мураті (35 років), почала кар’єру інтерном в Голдмен Сакс в 2011, в 2018 стала CTO в openai, в 2023 CEO openai.

А ви формошльопите в свої 35, і сперечаєтесь що краще — реакт чи ангуляр. А жінки тим часом можуть, шах і мат!

І ще, якщо недостатньо солі на рану. Говорять окрилений успіхом openai переманює інженерів у гугла пропонуючи 4-річні контракти на 10-20 лямів. А ви тут гордитеся як на трьох роботах 9к заробляєте.

А що ви вибачте шановний пропонуєте ? Ви зараз порівнюєте ду.у з пальцем. Чи ви не в курсі яка зараз ситуація на українському it ринку ? Чи ви не розумієте чому так? Чи ви як клієнт не оберете зараз дівчину яка вільно може їздити завдяки нашій владі у відрядження чи куди скажуть , на відміну від хлопців які до Львову зайвий раз бояться поїхати ?

А до війни було інакше? Сиділи тут і насміхалися з тих хто в ФААНГ якийсь уїхав, розказували як тут за 7-9к вони краще живуть ніж ті в долині за 300-500к. А ті хто там були на 500к, зараз получають офери на мільйони. А ви офер із 9к на 10к, якби не було війни, а із-за війни — з 9к на 7-8к.

Ви зараз розказуєте про часи 2 річної давнини коли на одну людину було 10 вакансій , зараз на одну вакансію до 20 кандидатів. Взагалі одне і те ж саме лол

Ті, кому зараз дають офери на мільйони, скоріше за все ці мільйони і до того отримували. Це не про дефолтних ФААНГ сіньйорів з 300к в Каліфорнії

Міра доречі з Албанії, додам трішки солі)

І ще перед тим як стати СТО в openai, працювала прожект менеджером в Теслі і була відповідальна за Model X

Думаю по меркам одесских военкомов, она нищебродка))

Забавно зараз дивитись фільми а ля барбі чи марвел, знаючи яка зараз ситуація в країні

Яким чином корелюють барбі з марвелом до ситуації в Україні?
Чи життя повинно зупинитись і люди не мають права ходити в кіно і отримувати задоволення від життя???

Коли ти чоловік і ти з малою дитиною йдешь до лікаря, або в дитячий садок, або до ігрових кімнат, люди можуть якось дивно на тебе дивитися, бо кругом одні жінки з дітьми.
Також всюди кімнати «матері і дитини», де кімната «Батька і дитини»?!!! Я нєгадую і відчуваю себе дискримінованим!

Не замечал чтобы странно смотрели на отца с детьми, да и отцы с детьми не такая уж и редкость по моему опыту.
Про комнату матери и ребенка, согласен. В целом каких-то ресурсов/подкастов/форумов по теме отцы и дети не встречается, хотя того же по материнской части — хоть завались, но видимо спроса достаточного нет, не знаю у нас так или в целом по миру.

Так це питання до чоловіків, чому вони не продукують підкасти, відео і джерела інформації на цю тему. Чому не знімають влоги і не пишуть блоги про своє батьківство.
Якщо чоловіку соромно зізнатися перед іншими альфа самцями, що він любить дитину і проводить з нею час — то такий контент і не буде з’являтися.

> Так це питання до чоловіків, чому вони не продукують підкасти, відео і джерела інформації на цю тему. Чому не знімають влоги і не пишуть блоги про своє батьківство.

Так и есть, складывается впечатление что это не только по Украине так, хотя может я и не прав, интересно было б узнать у людей с других стран — как у них там. Примеры типа Корпачева или Комарова есть, но акцента на отцовство нет, может рынок такой что решили нет смысла заморачиваться.

> Якщо чоловіку соромно зізнатися перед іншими альфа самцями, що він любить дитину

В своём окружении подобного не встречал, у вас есть опыт подобного общения?
При этом не могу не отметить что встречал жен, отгораживающих ребенка от отца(не в том плане что настраивают против, вполне нормальные семьи) — мол а как же он справится, он и памперс поменять сам не сможет, сам остаться с ребенком — что-то за гранью фантастики. Ну вот и не умеет отец с ребенком обращаться просто потому что не пришлось. Дело даже не в том что отец не хотел, просто ему было и так и так нормально, но так как женщина как мать явно лучше знает, а ты можешь что-то сломать/испортить/нанести психологическую травму ненароком — то и самоустранился(не пытаюсь оправдать подобных отцов, просто показываю другую сторону медали). Тут все также как с гиперопекой детей — туда не ходи, то не трогай, это не делай и ребенок становится инертным, а потом выслушивает что все люди как люди, а он такой сякой ничего сам не может.

Я ніколи не бачила свідомої стратегії якось блокувати батька від догляду за дитиною. Радше чоловіки не рвуться допомагати, свідомо обмежують свої знання і навчики в цій сфері. Коли батько реагує неадекватно типу, «ой, дитина всралась, не знаю що робити». Після такого звісно матері часто простіше зробити все самій. Це як на роботі — легше просто робити свої таски, ніж менторити джунів. А навчати дорослого чоловіка, який ще й не сильно хоче вчитися, дуже важко.
Так то ви не повірите, але жінки теж не вміють спілкуватись з власною дитиною, вміння правильно годувати, мити, доглядати приходить з досвідом, а не одразу після пологів. Для цього є спеціальні туторіали, навіть прикласти дитину до грудей це ціла наука. Для цього і існують десятки жіночих форумів, купа відео, старші родичі і так далі. Якби материнський інстинкт існував в жінок в такій формі, як про це кажуть легенди, цього б всього не було б потрібно.

> Я ніколи не бачила свідомої стратегії якось блокувати батька від догляду за дитиною
Ну чтож, разный круг общения — разный опыт.

>Радше чоловіки не рвуться допомагати, свідомо обмежують свої знання і навчики в цій сфері.
Намеренно? Для того чтобы что?

>Коли батько реагує неадекватно типу, «ой, дитина всралась, не знаю що робити». Після такого звісно матері часто простіше зробити все самій
Есть случаи когда отцу своё чадо просто не особо и нужно, не особо хотелось или оказалось что не то, что думалось. Вот оно по тебе в выходной поползало, ты поиграл минут 40 пока тебе не надоело и на этом долг выполнен. Такие отцы тоже есть. Я не про них говорил в сообщении выше.

>Це як на роботі — легше просто робити свої таски, ніж менторити джунів
Такое себе сравнение. Джун завтра перебежит в конторку на +500, а ребенок — не сайд проект.

>Так то ви не повірите, але жінки теж не вміють спілкуватись з власною дитиною
Это пассивная агрессия или есть какие-то критерии чтобы определить кто поверит, а кто нет?

>вміння правильно годувати, мити, доглядати приходить з досвідом,
Полностью согласен, я б даже сократил до: «вміння приходить з досвідом». При этом всем не будет проблемой найти того человека который скажет «мать лучше знает что нужно ее чаду»

Ну ясна справа для чого, щоб відлиняти від виконання своїх батьківських обов’язків, і замість того щоб дати дружині перепочити від догляду за малюком, поїхати самому у басейн поплавати, або сходити спектися в теніс.
У невмілого ж руки не болять, це відомо.

случаи когда отцу своё чадо просто не особо и нужно, не особо хотелось или оказалось что не то, что думалось.Вот оно по тебе в выходной поползало, ты поиграл минут 40 пока тебе не надоело и на этом долг выполнен. Такие отцы тоже есть.

От саме такі

чоловіки не рвуться допомагати, свідомо обмежують свої знання і навички в цій сфері

Я не об этих персонажах говорил выше, с ними все однозначно

Так, та Ви запитали:

Радше чоловіки не рвуться допомагати, свідомо обмежують свої знання і навчики в цій сфері.

Тож на всяк випадок я вирішив пояснити навіщо ці персонажі це роблять намірено. Схоже, що Ви це і так знали, тож я даремно пояснював. Щоправда, поки що мені не зрозуміло, чому Ви запитували, якщо і так знали відповідь, та я сьогодні погано виспався, можливо завтра висплюся краще і зрозумію.
Насправді коли я відповідав на це питання, я вже мав не доу читати, а вимкнути телефон і лягти спати — наступного разу коли щось надумаюся написати на доу, спершу перевірю, чи часом не друга година ночі, і якщо таки друга, відкладу написання чергового допису до ранку.

Есть такое, когда много сообщений не всегда все структурировано и понятно что к чему, я же вел речь о случаях когда родительская инвалидность отца следствие не намеренного саботажа, а всяческого прямого ограничения со стороны второй половинки. На всякий случай повторюсь что совершенно не оправдываю подобных отцов, но проблема не только в них самих.

для того щоб не робити важку та нецікаву роботу. Міняти памперси то не рози нюхати. Вставати вночі теж зайвий раз не хочеться. Тут і виходить на перший план знамените «мати краще знає» Особливо там, де справді дитину не дуже хотілось. Тут ви праві.

Про определенных людей это верно, но я говорил про другие случаи, когда это осмысленный выбор матери чтобы отец был таким себе родителем-инвалидом, при принятии инфантильной позиции последнего

У меня была ситуация, я пришел на сборы ребенка перед школой, были только мамки, отец только я и еще один кажется. Там надо было указать телефоны родителей в анкете, в итоге в чат родителей добавили жену, а меня нет)

в итоге в чат родителей добавили жену, а меня нет

1. може ти розмовляв російською і вони подумали «ой, кацап якийсь» ))
2. не дуже наполягав, а телефон дружини якось «самозаписався» в анкету і вона виявила більшу активність, зацікавленність «умовами навчання»)
3. у слов’янських народів немає позитивної практики, що папаші активно цікавляться успіхами дітей до 18и років, в чому винні, перш за все, самі чоловіки (можливо інтерес до дітей зріс з початком війни, who knows, буде видно опісля).

Да усе просто, організатор вчителька, а вони там вчать одна одну, що батька їм на зборах, де головні питання які вирішуються — фінансові, там не треба. Зокрема його складно винуватити чужій жінці, та ще і власною дитиною. Він якраз цікавитимиться, що отримує за свої гроші, а не намагатиметься будь що не вилітити з колективу. От і будуть розповідати, що татусі сексуально домагатимуться класної керівниці і т.п. Школа це теж бізнес — де батьки це клієнт. На мати впливати значно простіше. Та і в цілому коли батьку скажуть, що син хуліганить — той скаже, ну так я сам в його віці хуліганив, це ж нормально. Щоправда на жінок по старше, ці усі штучки стандартні вже також не діють. Та там діти старші, тому і відносини значно простіші, вже явно комерційні без приховувань. Хто засвоїв — потім дуже не погано відчуває себе в старшому віці, кожен по своїй темі. Хто ресторани відкриває, хтось павільйони купляє для роздрібної торгівлі, хтось в ІТ і т.д. і т.п.

Їзда на відчутті провини це просто фішка жіночих колективів. І про батька на бабському збіговиську (інакше не назвеш) це прям життєво. Пиз@@ти дві години про штори,вікна і віники і поклювати молодих мамок... ох бляха ну їх в сраку такі збори

у слов’янських народів немає позитивної практики, що папаші активно цікавляться успіхами дітей до 18и років,

Лол, не суди всіх по своїй сім’ї.
В мене тато був в курсі оцінок, записував мене і сестру на курси і т.п.
Те саме робить і для внучки)

Мій батько теж мною займався (поки інші папаші ходили по кабакам і дівкам). Але це не вирівняло статистику в ті часи ))

Мій батько теж мною займався (поки інші папаші ходили по кабакам і дівкам).

Не вірю, бо, ІМХО, така ненависть до чоловіків то тільки з дитинства)
Навіть оце «ходили по кабакам і дівкам», от звідки воно?)

я пришел на сборы ребенка перед школой, были только мамки, отец только я и еще один кажется
в итоге в чат родителей добавили жену, а меня нет)

я считаю это правильно

что забыл отец в чате мамок?
ладно если б ещё каким то папкой был, а тут целый отец

С каждым днем «Хижина дяди Тома» обретает все больше смысла. Боюсь, что про нас никто такое не напишет.

Дівчатам простіше, їх постійно носять на руках.
Хочу щоб мене теж носили на руках!

Лучше пешком стоять, чем шестеро тебя на руках понесут))

тезісно
— діти залишаються з матір’ю
— пенсія
— відсутні програми/тренінги man only
— примусова військова служба, в тцк треба проходити принизливу процедуру з роздяганням
— заборона на виїзд, як наслідок компанії не дуже зацікавлені в чоловіках
— «чоловік винен!» — платити за все, тягати, і тд
— постійний шеймінг та висміювання зі сторони жінок, коли чоловіки кажуть про дискримінацію

Пенсійний вік хіба не зрівняли?

раніше був різний пенсіийний вік, зараз потрібен різний стаж роботи — 30 для жінок та 35 для чоловікив

Это особо иронично в том плане, что мужчины живут меньше, причем у нас в стране почти на 10 лет 🤣

Дивно писати про це так, наче це провина жінок:)

Дивно бачити у жіночих поглядах, виразах і жестах, ніби кожен чоловік є ґвалтівником, убивцею, маніяком, грабіжником, особистим водієм, економічним донором, «запасним аеродромом» тощо, але жінки ніколи та ні в чому невинні.

Ніколи такого по відношенню до себе не помічав але в останні роки часто помічаю таке, що ми йдемо по тротуару: я і якась жінка (30 — 50 років приблизно) на зустріч мені — і я займаю «праву смугу», як авто на дорозі, щоб ми пройшли повз одне одного, а вона — йде по центру, наче чи то королева, чи хуліган в школі.
В результаті, якщо я в останній момент не ухилюсь розгорнувшись, то буде зіткнення. А в такий момент в жінки вираз обличчя, як в робокопа з якого вперше зняли шолом і в нього шок, наче таке фізично неможливо.

Мені тут Сонкі, якщо я не помиляюся, порекомендував в таких випадках зупинитися з того чи іншого боку тротуару/проходу і стояти, поки така не пройде повз.
Я спробував. Так вона намагалася пройти крізь мене. Це не жарт. Ще й матюкалася, типу: «такий-сякий став тут і не дає пройти королеві». Хоча це було після дощу або відлиги, тротуар був завширшки чоловік на 5, які можуть пройти там шеренгою, а якщо зробити крок в бік від тротуару, то будеш в багнюці.

Мені тут Сонкі, якщо я не помиляюся, порекомендував в таких випадках зупинитися з того чи іншого боку тротуару/проходу і стояти, поки така не пройде повз.

а если там бугай здоровый с бультерьером, то тоже стоять или это другое?

що ми йдемо по тротуару: я і якась жінка (30 — 50 років приблизно) на зустріч мені — і я займаю «праву смугу», як авто на дорозі, щоб ми пройшли повз одне одного, а вона — йде по центру, наче чи то королева, чи хуліган в школі.

ну у меня тоже такое бывает частенько и не только с женщинами. бывает подростки, бывает мужчины средних лет. просто есть люди, которые могут ходить только прямо, типа как пакман

Можливо, але коли це якийсь здоровий лоб підліток чи мужик, то ми просто зіштовхнемось обидва — та й нічого. А от тендітна жінка іде на такий ризик через внутрішнє переконання, а не об’єктивну реальність.

может в таких случаях женщина просто не понимает, что ты специально идёшь справа, чтобы она могла идти слева и поэтому думает «тю, а чего я должна уступать дорогу». просто я не думаю, что большинство людей, которые ходят как пакман считают себя королевишнами или королями, мне кажется скорее там интеллект на уровне пакмана

Та я хз, про що саме така жінка думає, але ж зіштовнхнувшись так раз чи два — мала б розуміти, що таке треба передбачати. Я ж передбачаю, багато інших людей- теж передбачають.

Я ж передбачаю, багато інших людей- теж передбачають.

Ви коли-небудь чули вираз «ну що з нього узяти? От ти ж адекватний, розумний, на відміну від нього/неї. Ну поступися, з тебе на станеться».
Це так і працює. Саме тому, що ви передбачаєте, поступаєтесь, інші більш не бачать необхідністі поступатися і передбачати, бо це тепер ваша проблема.

більш не бачать необхідністі поступатися і передбачати, бо це тепер ваша проблема.

кмк чем больше уступаешь, тем больше людей потом тоже уступают

я конечно сужу по себе, но мне кажется это работает у многих так — если на дороге за рулем меня пропускают, то я тоже начинаю чаще пропускать потому что настроение хорошее и кажется, что вокруг хорошие люди. а если день такой, что одни мудаки встречаются, то хочется ехать тоже как мудачка обиженная

росто я не думаю, что большинство людей, которые ходят как пакман считают себя королевишнами или королями, мне кажется скорее там интеллект на уровне пакмана

Ні. Цьому навіть вчать на багатьох курсах успішного успіху.
Навіть відточена технологія є: «дивитися прямо, крізь людину, начебто навіть не помічаєш її, і йти прямо не сгортаючи з курса».
Таким чином невербально демонструється особиста перевага над слабкою особиною.

LOL
уступити, звісно, варто(аби не розтратити навички джентельменські) але рівно настільки аби плечем добряче(він/вона ж думає що поступка — безальтернативна, тому на розслабоні) штурхнути(аби це звичкою не стало в пакмана; або просто — розсіянні і щоб були концентрованіші) — втім, як і в усіх інших схожих ситуаціях в житті(пакмани це ж не лише про тротуар:)

😂😂😂😭

хорошо, что они учат этому только относительно людей

а то можно было бы

:"дивитися прямо, крізь автобус, начебто навіть не помічаєш його, і йти прямо не сгортаючи с курса".
Дивно бачити у жіночих поглядах, виразах і жестах, ніби кожен чоловік є ґвалтівником, убивцею, маніяком, грабіжником

а как они это показывают? убегают с визгом или звонят в полицию, когда мужчину увидят? то есть вышел мужчина на улицу, а женщины такие аааааааа и в рассыпную

Спитай у дівчат/жінок привабливої (можливо модельної) зовнішності у спідницях вище колін (чи на рівні) або у штанях, що обтягують, чи подобаються їм «сальні» погляди чоловіків? «Випадкові» дотики/притискання/тертя від тих, чия присутність змушує напружуватись, остерігатись, боятися.

дівчат/жінок привабливої (можливо модельної) зовнішності у спідницях вище колін (чи на рівні) або у штанях, що обтягують

то фрички или проститутки какие то

приличные девушки одеваются прилично

Так само і про ніжчу зарплату, начебто ото пацанам докидують бонусів кожень місяць з недоплачених жінкам грошей.

Из 99% случаев разных бед вас будет вытаскивать мужчина. Спасатель, военный, полицейский (реальный а не инстаграмный), пожарный, и т.д. даже если кран потек. И обычно ценой будет риск личным здоровьем. Если мужчина перестанут выполнять «свой долг», то мир будет в хаосе как и любая женская община.

Якщо витягти і забути — то чоловік. Якщо тягти якийсь більш-менш тривалий час — однозначно жінка.

Только критические ситуации определяют жизнь, а не рутина. Женщины в рутине сильнее, потому что они выносливее биологически, из-за запаса сил для беременности.

Просто мужчины знают, что если вовремя вытянуть, то и тянуть не придётся.

А ще б зупинилися війни, наприклад) бо путін теж наче не жінка?
А якщо жінки перестануть виконувати свій «долг», то хаосу не буде?) В один день закриються садочки, школи, магазини ( в них працюють переважно жінки), перукарні і кав’ярні, навіть трамвай по вас не приїде, бо там водійки жінки. І ваш виклик бравих хлопців пожежників чи швидкої теж буде нікому прийняти — бо диспетчерки переважно жінки) Розумник) І катетер тобі в пеніс теж в лікарні ніхто не поставить, бо це роблять переважно медсестри. Аби щось ляпнути. Герой клавіатури.
Жінки так то самоорганізуються чудово. Як самоорганізуються чоловіки можна побачити в будь якому чоловічому колективі. Атмосфера там стає такою агресивною і токсичною, що самі ж чоловіки потім таких місць уникають, армія яскравий приклад. В бусіки незламності вас же не жінки пакують?) Ви жерете один одного, а жінки чомусь винні.

А ще б зупинилися війни, наприклад) бо путін теж наче не жінка?

Совет Федерации одобрил ввод российских войск. Глава Совета Федерации Матвієнко Валентина

А якщо жінки перестануть

Женщины уехали миллионами, экономика не заметила

Жінки так то самоорганізуються чудово

Нету ни одной закрытой общности женщин, все попытки потерпели провал.

Ви жерете один одного, а жінки чомусь винні.

Все ради вас, девочки. Вот и подумайте кто виноват.

Вся ваша логіка в стили «всі хто пив воду починали війни, всі хто пьють воду — вбивці!» Виділення групи по статевому признаку це сексізм, не знаю чи новина це для вас але отакі защімлені феміністки як раз і є найбільшими сексістками, так само це правило працює і з расизом і це вже доведений факт.

Головний «спонсор» путіна Меркель.

Это особо иронично в том плане, что мужчины живут меньше

вам як мед, так і ложка )
Але жінки живуть довше бо:
— ходять на підборах. Це качає м’язи живота та спини цілий день )
— фарбуються. Тобто в 50-80 р ніхто (і вона сама) не пам’ятає, скільки жінці років : 20 чи 30 (чому б і не пожити лишніх 20 років «красивою та молодою»? ;) )
— менше їдять (і п"ють), бо місяцями сидять на голодних діяєтах (або просто не мають ніякого доходу).

The Y chromosome has fewer genes than chromosome X and is linked to some chronic diseases. This makes men have a higher mortality rate. The testosterone hormone plays a big role in weakening heart muscles and making men more vulnerable to heart diseases.
А вам лишь бы о підборах и косметике думать.

— менше їдять (і п«ють), бо місяцями сидять на голодних діяєтах (або просто не мають ніякого доходу).

Лише 39,6% українців мали нормальну вагу в 2019 році, тоді як 59,1% населення мали надмірну вагу, а 24,8% — ожиріння. © ВООЗ в Україні
Если в долях: женщины — 29.8%, мужчины — 20.1%
Укрстат чуть более «оптимистичен». Женщины — 18.3%, мужчины — 14.3%

в долях: женщины жирнее ))

У нас жінка, котра виходить за параметри 90-60-90 — вже жируха ! (по всім цим чоловічим міркам\стандартам, особливо, якщо вона з ІТ ;) ). Я би навіть не дивилась цю статистику .
Періоди дозрівання та післяпологовий період період теж не можна вважати ожирінням (багато хто зі знайомих через якийсь час повернули вагу з 80-90кг до 50).

Вообще-то, хорошего человека мало быть не должно. Особенно в стране, которая 90 лет назад пережила страшный голод, а риски подобного сейчас стали опять актуальны.

Я люблю жирух, не треба мені оті ващі худі. Можете в ряди феміністів записати! Дайош целлюліт на кожну дпупцю!

Какой патриархат там епт? После 2-х мировых воен остался один мужик на десять баб, а то и на все село и как результат целые поколения бесхребетных мужиков, которые годятся только чтобы сесть на шею и ойтишичка тому яркий пример в большинстве своем, и точно ею не ограничивается.
Это западную повесточку альтернативно угнетенные пытаются отрабатывать, неважно что контекст вообще не подходящий. Скоро и за негрорабство будут нотации нам читать.

Вам зараз скажуть, ось президент і більшість депутатів — мужики, тому патріархат, і взагалі — я так сказала ©.

А без жартів — спочатку — ті, хто при владі, потім — ті хто служить державі, потім жінки, а на дні прав і з більшістю обов’язків — чоловіки (Закон збереження енергії).

73% вибрало Зеленського, жінки виїхали, а чоловіки — «го на війну, я створив». Це ж про рівність, правда? Вибирати можуть всі, а розгрібати — рівніші (ніт).

А ще 50/50 діляться статки після розводу, виходить, що жінка (в більшості своїй) незацікавлена, щоб сім’я існувала. Мужиньок, ти або впахуй на 2 роботах, або вали, програшний варіант в обидвох випадках. Чомусь розлучень все більше, Україна входить в топ-3 Європи (опа, хоч десь ми в лідерах; після Іспанії і Португалії з їх законами), а ініціатори розлучення — 90% жінки.

В школі 90% вчителів — жінок і постійно — не бігай, сиди вчи. А хлопцям треба побігати хоча б на перерві.

1. науково доведено, що хлопці на рік-два пізніше статево дозрівають, тому для «рівності» треба щоб хлопці в школу йшли на рік пізніше. А деяких хлопчиків віддають в школу в 5,6 років...
2. жінки краще «зубрять», чоловіки краще роблять, коли треба робити руками, краще практику після теорії, краще командно працюють. Шкільна програма більш заточена під жіночі параметри.
3. дівчинка завжди права. По-перше, не можна давати сдачі дівчинці (це добре), але коли є конфлікт дівчинка — хлопчик, медіатор тут — вчитель, завжди пріоритет віддається дівчинці, ті це змалку бачать те, що вони «вище».

Врачі, психотерапевти — більшість жінок. Додамо, що в більшості сімей батька немає, щастя якщо хлопчик раз в тиждень з ним бачиться.

Тобто з юних років хлопці крутятся у колі жінок, де дорослі жінки — авторитет (у них більше прав як мінімум).

Для хлопців треба групова робота у хлопчачому колективі, але де таке є? Крім «внє школи».

Зараз з появою мессенджерів і соціальних мереж теж уваги набагато дівчата отримують. Вони просто змалку призвичаюються, що «мужик должен». Для дівчини переписка це норм, для хлопців — переписка не дія. Нам треба action. Але знайомитись по старинці вже не вийде.

Це просто факти. Я, якщо що, не проти жінок, але у них набагато більше прав, тому вони їми і користуються і буде ще гірше для чоловіків. Тому, що це схоже на не дуже гарний рекурсивний алгоритм.

Я вже не кажу, що у чоловіків і жінок абсолютно різні гормони домінують, що впливають на підсвідомі дії і взагалі на свідомість, вчинки теж.

Коли пишуть про рівність, не знаю, про яку рівність іде мова. Ми нерівні суто біологічно, але це є добре, це не значить, що хтось хороший, а хтось поганий.

А рівні права — це просто популізм.

73% вибрало Зеленського, жінки виїхали, а чоловіки — «го на війну, я створив». Це ж про рівність, правда? Вибирати можуть всі, а розгрібати — рівніші (ніт).

Ага, типу якби Порох був при владі то рашка не напала б і кордони не закрили б

Порох був при владі і кордони не закрили fyi

Так при пороху і війни не було, так, розігрівочка. Якщо я не помиляюся, лише за перший тиждень цієї війни загинуло більше народу з обох сторін, ніж за весь період 2014-2021.

Це неважливо, наголос на тому, що голосують усі, а ідіть воюйте ви. А ми потім вас ще зашеймимо.

Ага кривавий шоколадний барига, деньхі на крАві. Зато при ЗЕ у нас прям мир і спокій.
Взагалі страшно що коміка вибрали президентом, це прям жесть

Тобто рашка напала тому що Зе при владі? Зе, який і так був готовий на компроміси з рашкою? Зе, якого навіть в рашці любили і дивилися його передачі і його серіали? Самим то не смішно?

Взагалі страшно що коміка вибрали президентом, це прям жесть

Страшно коли народ займається подібними маніпуляціями. Це все-рівно що сказати що Порох — кондитер. Так кого треба було вибирати, кондитера? )

PS Голосував за Пороха, но зараз би між цими двома проголосував за Зе

Тобто рашка напала тому що Зе при владі? Зе, який і так був готовий на компроміси з рашкою? Зе, якого навіть в рашці любили і дивилися його передачі і його серіали?

Да

Самим то не смішно?

Нет

Страшно коли народ займається подібними маніпуляціями. Це все-рівно що сказати що Порох — кондитер.

КОндитер, в том числе. а еще — политики, министр, етк
Какое портфолио у Зеленского?

но зараз би між цими двома проголосував за Зе

Значит еще поржешь, не переживвай

«КОндитер, в том числе. а еще — политики, министр, етк
Какое портфолио у Зеленского?»
Ну такі собі плюси. В Україні політикою займатися лише для власної вигоди. Бо без цього великі гроші не можливо заробити. Впевнений на 200% при нормальній ринковій економіці ми б ніколи не почули б про такого персонажа як Порошенко.

А хлопцям треба побігати хоча б на перерві.
Для хлопців треба групова робота у хлопчачому колективі, але де таке є?

В тцк.

не можна давати сдачі дівчинці

у школі мій однокласник дав здачі двом сестрам, так відразу прибіг батько-олень, який побив хлопця на очах у замдиректорки і це вважалось нормою...

ну той десь недільку ходив з синцем на лиці, а з дівчатами все ок було, бо вони ж дівчата

Хм, ну тут ще до батьків його питання. Могли б заяву в поліцію написати, і оленю б стаття світила

Само право голоса не достаточное для эффективности общественного самоопределения. Голос должен иметь дифференцируемый вес на основе доработанной рейтинговой системой (такая зародилась в Китае на сегод.день). Т.е. например человек несудимый проходит социально-психологические гос.тесты (и подобное) получает плавающее количество балов для веса своего голоса по всем муниципальным, ОСББ, национальным, региональным голосованиям. Набор метрик веса голоса может меняться новым политическим циклом не более 10%.
Это вроде бихевиоризм ?

чи часто ви зустрічаєтесь з дискримінацією в повсякденному житті?

Спросите любого местного мужчину ИТшника, которому отказали в найме последние полтора года. Многим по секрету сразу сказали — мол мы не можем брать на себя риски вашей мобилизации. Вот если Вы выедете то ...

Гон, хто придумав цю дурню?))

Цікаво де по логіки автора цього, скорше фейку, взяти стільки інвалідів(у влк може бути інша думка) або дівчат-айтішниц щоб закрити всі вакансії.

Одна з вакансій у розділі “робота” на цьому сайті (квітень 2023, залишилося в веб архіві):

we can consider your candidature only if you have documentation that you are not fit for military conscription
Or better if you are abroad from Ukraine

А в чому дурня? А що їм залишається робити? Уяви себе на місці компанії.

Варіантів 2:
1. Продовжувати платити зарплату поки він в ЗСУ служить. Тобто втрачати бабло.
2. Звільнити і «прославитись» на доу і ***аному, що компанія «рога і копита» посміла звільнити нашого військовослужбовці і якби не цей конкретний військовослужбовець, російські танки були б вже в офісі компанії.

Ну, если он работает в статусе ФОПа, то платить не обязаны, т.к. у ФОПов оплата по факту выполненных работ. Да и разрывать деловые отношения не обязательно, можно их просто заморозить. За ФОПа ж не надо платить никакие налоги и сборы, он всё сам за себя платит.

Так це дискримінація за країною проживання. До жінок теж таке ставлення, при тому що далеко не всі мають можливість чи бажання їхати за кордон. До чого тут стать?

Ви лукавите. Не мати бажання — це одне, а не мати можливості — це зовсім інше.
Наприклад, якщо у вас не має бажання працювати в ІТ, то це ваше абсолютне право, а якщо у вас не має можливості, то це вже дискримінація.

Ну для жінок, які не в Україні, зараз набагато більше вакансій, ніж для тих, хто залишився. І роботодавці теж воліють бачити своїх співробітниць десь у Польщі, а не у Харкові. Але кого хвилюють проблеми жінок в такий буремний час, правда?

В Харкові співробітницю хоча б не мобілізують. Тобто на один ризик менше, порівняно з співробітником чоловіком.

Реєстрація 9 листопада, майже одразу пост про гендерну нерівність, далі що — пости про телемарафон і який Федоров класний? Редакція, ну камон.

А чего бы и нет? Редакции тоже кушац хочется.

де з 0 років розповідали, що хлопчик — «мужчина», а дівчинка — «господиня і хазяюшка»

Ви на серйозі вважаєте що таке розподілення ролей через те що дітям то розповідають?

канешно. от мені не казали такої маячні — тому і хазяюшка я так собі, ггггг )
не, ну по рецептам з ютубу я щось зроблю, але не факт що буде смачно (50/50)

Ну ок, скажу дочці щоб добре готувала. Бо виросте — почне жалітись в інтернетах (чи квантопутах, що там тоді буде).

Якраз дискримінація виходить. Виганяють з кухні та не дають готувати Харчо наприклад, або Плов і т.п.

А если мужчина — профессиональный повар и закончил по этой части училище?

якщо _ми_ вирішимо народити дитину
але коли це буде і чи буде взагалі вирішувати в першу чергу тому з нас, хто буде народжувати

Все що треба знати про гендерну рівність

Ви так пишете ніби це жінки перекрили кордон лол

Яка різниця хто перекрив кордон, хоч рептилоїди. Тут розмова про рівноправність

А причому тут образили? Він що, неправду каже?

А то виходить

Гендерна нерівність в нашому житті: ваші історії та думки важливі!

якщо чоловік — то неважливі, навіть Ваш комент про це.

Ото білих лицарів набігло, комент буквально відповів на заклик авторкині

Білі лицарі опинились усі в князівстві Монако. Як там в Мауглі «Глупцы — они забыли закон джунглей. — Каждый сам за себя ! — Каждый сам за себя ! А мы уйдем на север и переждем!».

И не видно очередей феминисток под зданиями ТЦК. В войсках явно мужчины оккупировали большинство мест. )

А черги з чоловіків ось прямо стоять під тцк, правда?

Куда уже больше. И так эти маскулинные мужчины оккупировали все окопы, не соблюдая принципы равенства полов.

А що не стояли? Більшість правда або загинули або втратили здоров’я. І тепер вам ні що не заважає створити чергу.

Ну так і жінки стояли деякі, яких, до речі, не брали ( тоді і чоловіків багатьох завернули) А зараз звісно дурних нема, будь якої статі.

Ох ви знову за своє. «Деякі» — це виключення. Наводити якісь виключення — це не аргумент. Якщо «деякі» — це менше 1%, то який сенс це взагалі згадувати.

ЛоЛ деякі. 1 на 1к чоловіків? Вся суть фемок взяти реальні цифри спотворити їх в сторону своєї вигоди і сильно ушемляться або розказати які вони молодці. Чимось кацапів нагадує.

Вся суть фемок

Упоротих фемок.

Бо є не упороті феміністки.
Вони не заливають іншим у вуха всяку хрінь і не cpyть буквами в інтернеті, а:
1) Доносять жінкам, що їм рандомні тижмужики «винні» тільки дотримання власних кордонів і прав.
2) Доносять жінкам, що не треба валити всі проблеми на тижмужиків-xyємpaзєй, а брати на себе частину відповідальності, обов’язків, задач та проблем, і в тому числі приймати те, що можуть бути факапи, які теж не треба валити на тижмужиків-xyємpaзєй.
3) Не пиздять, а роблять своє життя та життя інших краще.
Не упороті феміністки навіть часто в останню чергу зізнаються у своєму фемінізмі, бо головне для них — те, що робиш, а не те, що маніфестуєш словами та буквами.
Таких я зустрічав.

В упоротих фeмoк, як і в тих жінок, з якими вони ніби то незгодні в життєвих орієнтирах (тих, що зберігають статус кво «патріархату»), все зводиться до «тижмужик-xyємpaзь, бігом сдєлай мнє пиздaтo, а то в мене лапки і взагалі ти мені винен, бо в мене вaгiнa».

То что вы описываете как «неупоротых фемок» — является атрибутом взрослого и зрелого человека. Обычной нормальной женщины в частности. Феминизм тут ни при чем.

Нехай буде так.
Проблема у тому, що упороті фемки, якщо їх поставити перед тим фактом з доказами, що вони інфантильні та свої проблеми звалюють на фігуру батька, уособленну рандомним тижмужиком або на всіх тижмужиків-xyємpaзeй разом взятих (забагато фігур батька, але маємо що маємо), будуть тільки пінітися й пузиритися, cpaти буквами тут, ще й в твітторі, але факт цей не визнають.

Жінки за гендерну нерівність борються там де є бабло. Як про штат директорів то прям нерівність, а як про шахтарів чи водопроводчиків то якось їм нема до того діла ))

Підписатись на коментарі