Front-end Digest № 22: вебкомпоненти, нюанси градієнтів у CSS, ООП у JS та еволюція Angular

Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Привіт, колеги. Мене звати Олександр, і я займаюся фронтендом в компанії Zfort Group. Маю для вас черговий дайджест з цікавими матеріалами зі світу фронтенда за останній тиждень.

Веброзробка

Анімація морфінгу фігури під час прокручування
Нові веб-API — спливаюче вікно над діалоговим елементом не є інтерактивним?

CSS

Вкладеність CSS (CSS Nesting)
Обхідні шляхи для уникнення помилок в градієнтах
Радіальні градієнти та тригонометричні функції CSS
Абсолютний ремдом, або як браузери масштабують текст
Адаптивний багаторядковий текст у формі стрічки на CSS
Створення інтерактивної галереї зображень за допомогою HTML та CSS
~~Новий~~ Старий спосіб написання CSS (про інкапсуляцію стилів)
Як використовувати позиціювання анкорів CSS
10 порівнянь на тему Bootstrap vs. Tailwind CSS — розбір фронтенд-дилеми

JavaScript

Чи завжди елегантний JavaScript ефективний? Пояснення щодо стислого та швидкого коду
Явне керування ресурсами (Explicit Resource Management): вивчаємо нову функцію JavaScript та TypeScript
Посібник із впровадження Astro: огляд, приклади та альтернативи
JavaScript ООП — більше не таємниця

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую! А це "

10 порівнянь на тему Bootstrap vs. Tailwind CSS — розбір фронтенд-дилеми

" прямо для Ігора :)

Я прочитав статтю. Знизу там є примітка, доречі, що вона частково написана з Chat-GPT. Це дійсно відчувається. Та й, взагалі, порівнювати utility-first framework та classic CSS components architecture oriented framework — це не зовсім коректно. А автор наголошує на utility-first philosophy дуже часто.

Доволі часто розробники мають цікаві ідеї, але не вміють їх нормально формувати, тому не бачу проблеми в тому, що вони можуть фіксити це за допомогою чатів. А щодо самої статті.. Мені здається, що вона більше не стільки для розробників, скільки для їх менеджерів :)

Підписатись на коментарі