Чим завершиться історія з OpenAI?

Минуло вже кілька днів, як рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана, але історія не вщухає, а навпаки — набирає обертів

Коротка хронологія:

• На знак протесту проти звільнення Альтмана, Ґреґ Брокман також покинув компанію. А разом з ним пішли ще троє провідних дослідників.
  • Згодом стало відомо, що звільненні співзасновники та частина команди працюватимуть тепер у Microsoft над... звичайно ж, ШІ.
  • Уже сьогодні майже 650 (з 770!) працівників OpenAI заявили про те, що, можливо, приєднаються до Сема Альтмана і його дочірньої компанії в Microsoft.
  • А тепер Ілля Суцкевер, який відпочатку був за звільнення Альтмана, написав в X, що шкодує щодо своєї участі у рішенні ради директорів:

Як гадаєте, чого чекати далі?

6%
69%
6%
20%
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Остання модифікація штучного інтелекту чат ГПТ5 наблизилась на крок до набуття повного контроля над людством, але посланець з майбутнього Ілля з Нижнього Новгорода вчасно звільнив СЕО опен ейай Сема Альтмана, якій мав натиснути червону кнопку але не встиг цього зробити, чим завадив підступним планам машин набути повного контролю над людством у близькому майбутньому.

Чергова перемога рептилоїдів-ілюмінатів над конкурентами

Все cтає цікавіше і цікавіше. Кажуть openai скайнет створили, і Альтман хотів в продакшн пустити, тому його погнали від гріха по далі.

А якщо серйозно, досягнули значного прогрессу в AGI що назавжди змінить ринок праці, і Альтман пушив його в продакшн.

Хтось ще думає що AI це хайп і бульбашка? )

Вчора от спитав скільки буде завантажуватись файл розміром в 20 гігабайт при 25 мегабітному каналі, так блт воно то 200 днів казало, то 0.2 години...тричі не могло сука нормально кому пставити у своїх же розрахунках, я в потім плюнув і на калькуляторі порахував, звісно ж воно забере в мене роботу, ага.

У лудитів із 25-мегабітним каналом забере, звісно. Мені у середині 10-х теж важко бʼяше виживати, фрилансячи на GPRS. Там цего, уже 5G крокує планетою, на гігагерцових частотах (у глуші на УКХ від нього зиску нема, звісно, тут тільки низькоорбітальні супутники врятують від відставання).

Спитав у кого, чатпт? Ви використовуєте не той інструмент для вашої задачі. Для таких задач якраз треба AGI. А чатгпт зможе лише пояснити як порахувати.

Це все-рівно що сказати що Ейнштейн тупий, тому що не вміє грати на гітарі. Чи в 2017 році сказати що електрички ніколи не замінять ДВС тому що мають запас хода лише 300км (і 90% тут так і говорили, зараз чомусь роти позакривали). А тут опа, і в 2023 запас хода вже майже 1000 км. у деяких моделей, у інших 500+ легко, і електрички на кожному кроці.

Ви використовуєте не той інструмент для вашої задачі.

Іще один на препаратах? Мені просто стало цікаво чи сможе він перемножити та поділити. Задачка на рівні середніх класів, для не зовсім обдарованих.
Я можу користуватись калькулятором, вбивця робочих місць — ні, елементарна задачка тому пруф.

Мені просто стало цікаво чи сможе він перемножити та поділити

В ARMv1 теж інструкції MUL бракуваше. Аналогія зрозуміла?

Ну так навіщо тоді робити тупі заключення що раз chatgpt не зміг розв’язати якусь математичну задачку (при тому що може виконувати набагато складніші задачі правда іншого гатунку), то значить AI і AGI говно?

Хтось ще думає що AI це хайп і бульбашка? )

От після цих новин просто впевнений

Повернувся, а заколотницю туранули з борда. Там де гроші, не до діверсіті.

Чим завершиться історія з OpenAI?

Тим з чого починалася:

i love openai, and everything i’ve done over the past few days has been in service of keeping this team and its mission together. when i decided to join msft on sun evening, it was clear that was the best path for me and the team. with the new board and w satya’s support, i’m looking forward to returning to openai, and building on our strong partnership with msft.

Нехай працюють де хочуть, головне щоб розвиток АІ не зупиняли, бо від цього напряму залежать мої пет-проекти і потенційні додаткові джерела доходу (окрім основної роботи).

Чим закінчиться, тим і закінчиться. Досить репостити всяку інфу, яка немає сенсу

МС буде мати покращену версію ЧатуЖПТ з часом. Ресурсів там завалісь на такий проект, аби люди були а вони вже є.
Не знаю чи був цей конфлікт ними зпровокований, чи то просто рада від жадібності відстрелила собі ногу. Компанію начебто в 80 лярдів оцінюють.

от би вони хоча б 1-2% від цих ресурсів на мобільну кросплфторму виділили)

На відродження Windows Mobile. Із бінарною сумісністю з WinAPI без перекомпіляції під ARM.

то не є обов’язковим, але було б непогано отримати вінфон з підтримкою андроід додатков з якимись обмеженнями, та власною екосистемою інструментів для розробки нативного UI. Хоча з точки зору бізнеса таке рішення не дуже (про підтримку андроіда).

Хоча з такими Ефективними Менеджерами, які стоять за мауі та стояли за вінфоном — краще не починати взагалі.

з підтримкою андроід додатков

BB OS 10 і Sailfish OS це не врятува.

та власною екосистемою інструментів для розробки нативного UI

А на риночок як влізти, хоч і з милом? Новий продукт має вирішувати проблеми існуючих, інакше він неконкурентоздатний (банально тому, що існуючі вже вилизані і стабільні, а новий приречений бути сирим і недоробленим, і відлякувати цим користувачів).

Гандроєд бʼяше сирим і недоробленим аж до середини 10-х, і це тримаше величезний простір для конкуренції. Але і це марно. А зараз його взагалі не потіснити. Просто тому, що вже є готовий гандроєд, який легко портувати хоч на чорта лисого. І готова багата екосистема. А кого з певних причин не влаштовує ліцензійна політика Alphabet — є голий AOSP. Отак воно й працює. Ті, кому треба альтернатива, вже й так її мають, принаймні як резервний аеродром (Tizen, HarmonyOS).

До Android на всякий китайський непотріб ставиху здебільшого Windows Mobile або Nucleus. Власне, там досі можна стріти WM6, дарма що його розробка давно закинута. Гадаю, навіть якщо Alphabet закопає Android і плавно замінить його на Fuchsia чи ще щось — китайці і далі некрофілюватимуть самотужки AOSP іще десятиліття щонайменш.

Не знаю чи був цей конфлікт ними зпровокований

А де там зараз Елоп?

Тільне не починайте оці соплі що мс вбила нокію, вона вже була давно мертва коли її купляли. Було б в неї що дійсно варте ніхто б її за смішні 7-9 лярдів би не продавали, ну і айфони с відроїдами були на голову вище за сімбіан 9-ту як мінімум тим що там були магазини с апликаціями для людей а не для задротів що будуть ставити сертефікати чи розробники що мають пройти 9 кол аду щоб отримати закритий сдк та пушнути в магазин програму котру куплять три каліки.

за сімбіан 9-ту

А за Meego?

там були магазини с апликаціями для людей а не для задротів

Якось у 00-х звичайні люди все вміху: і програми качати будь-звідки, і ся обмінювати ними через ІЧ-порт чи сині зуби. Чом ці ж люди ся розучиша це робити, пересівши на лопатофони — гадки не маю (про малоліток не кажу, там і так усе зрозуміло). Я ся намагаю досліджувати цей феномен, допитуючи таких людей, але поки глухо.

пройти 9 кол аду щоб отримати закритий сдк

Для Symbian^3 це вже неактуально бʼяше, там Qt, Python й інші ніштяки. Ну хіба тільки модель керування памʼяттю там справді зубодробильна для незнайомих із платформою. Переважна більшість програм, написаних під Symbian ентузіастами протягом останнього десятиліття, якраз на Qt і є; мені на свій E72 із S60v3 і ставити нативного майже нема чого (зате є чимало J2ME-програм, спеціально адаптованих під E-серію, для них теж ніяких закритих SDK не треба).

>> Суцкевер був одним з ініціаторів звільнення Альтмана
>> він підписав листа разом із 505 іншими співробітниками OpenAI, які поставили раді директорів ультиматум повернути Альтмана,

Шизофренія (від дав.-гр. σχίζω «розщеплювати», «розколювати» + φρήν «розум, мислення, думка»), раніше деменція прекокс (лат. dēmentia praecox) — «раннє недоумство» — поліморфний психічний розлад (або група психічних розладів), що характеризується розпадом процесів мислення та емоційних реакцій. Характеризується погіршенням сприйняття реальності та значною соціальною дисфункцією.[18] Вона найчастіше проявляється у вигляді слухових, зорових та інших галюцинацій, параної, маячень / марень, дивних маній чи дезорганізованістю мови й мислення. Це супроводжується значною соціальною або професійною дисфункцією.

Якщо звісно листа писала людина...

Нет. типичные политические игры.
Сперва, когда замаячило повышение — он поддержал. А потом, когда запахло жареным и не получилось «парешать по тихому» сдал назад

Google визнав причину своїх дій, а Microsoft розігрує сценки

Там старі пердуни олдскули із всратою етикою

Ще й з поганим відчуттям гумору “Microsoft Coffee”:

In 1996, Microsofties produced 100’s of boxes of a fake product, “Microsoft Coffee”, and snuck them into computer and office stores around Seattle. But Microsoft PR was furious, and scooped up most of the copies, and tried to bury the news.

Ну так зрозуміло що таким як OpenAI не вижити у сучасному ринку. Треба тільки вирішити або тебе поглинають або знищують. Схоже OpenAI йде по другому сценарію

зрозуміло що таким як OpenAI не вижити у сучасному ринку

Перепрошую, а «таким» — це яким?

То боти з різних компаній між собою почали домовлятися

Підписатись на коментарі