Шукаю місце для відпочинку без військомату

Підкажіть де є місця без військкомату?

Типу Буковеля чи центру Києва.

Де можна спокійно ходити та відпочивати душею. Глухі ліси не пропонувати. Виїхати не пропонувати, зробити трьох дітей та відрубати собі ногу теж. Просто періодично треба психіці відпочивати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Верховна рада, кабмін, усі суди, прокуратура, податкова.
Конча Заспа

Ты предлагаешь курочкам, спалить места расположения курятников. А вдруг тему читают голодные до жирненькой курятинки лисы?

Від знайомого адвоката, який залишилися в Україні дізнався що зараз схеми почали працювати дещо по-іншому.
Раніше можна було заплатити аби ВЛК визнала непридатним — зараз цю лавочку майже прикрили. Попередні рішення скасували, докторів залякали і тепер непридатним можуть визнати тільки вочевидь інваліда.
Ще була можливість тупо підробити потрібні документи. Зараз перевіряють через електронні реєстри і с такими документами скоріше спалишся.
Багато хто виїжджав через реєстрацію у «Шлях» — зараз це також прикрили.
Залишаються ризиковані схеми перепливати Тису чи переходити по кризі в Румунію (як Бендер) — тут беруть передоплату — а далі як пощастить.
Для зовсім тупих був останній шанс відкупитися коли вже потрапив у «бусік незламності» чи ТЦК. Зараз ТЦК кошмарять і кому б ти не дав на лапу — ніякої гарантії не буде. Завтра інший воєнком по тебе прийде.
Але — почала працювати нова схема. Можна добровільно мобілізуватися на «вакансії», які створюють різні підрозділи:
dou.ua/...​/lobbyx-about-recruiting
Знаючи люди кажуть що підрозділи спеціально створюють вакансії на кшталт «Спеціаліст із підтримки користувачів », «Бізнес-аналітик» чи навіть «Техрайтер». Формально людину мобілізують і відправляють у підрозділ. А далі як домовишся з керівником: по-перше зрозуміло що офіційну зарплатню будуть отримувати за тебе. Але якщо ти згоден ще «донатити» 30 — 50 К гривен на місяць (не так багато для ІТшника) то працювати ти зможеш «віддалено». У разі перевірки — тебе відпустили додому у відпустку.
Отже якщо раніше чи пізніше зловлять і мобілізують усіх — то можна не чекати а вже зараз мобілізуватися у підрозділ фактично на посаду «спонсора». Що, на мій погляд цілком логічно! Якщо людина готова донатити 50+ К гривень на місяць — то від грошей підрозділу буде набагато більше користі, ніж віт «тушки». А якщо правильно оформлено — то ще й цілком законно. Ніхто не ухиляється, ніхто не бере і не платить хабарів.
Гадаю що у наступному році працівників ІТ компаній почнуть офіційно мобілізувати у «ІТ підрозділи» (мобілізований ФОП може продовжувати свій бізнес). Кожен має працювати на перемогу так, як вміє.
info.thelobbyx.com/army

гарна спроба таваріщ ваєнком. жарт.
Взагалі шанс є будь де. Просто невдало проїдеш, а там патрулю норму по бусифікації треба зробити.
Я так думаю — коли почнуть вовсю Київ дрюкати, це сигнал що жопа тотальна і крах. метрополії завжди під час війни чіпали в останню чергу

443 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Ребята — покупайте оружие пока еще можно. Бо пока тебя можно скрутить голыми руками — ты раб

Хіба на чорному ринку, бо для легальної теж треба справку з тцк)

Кто вам такое сказал? никакой справки с тцк не надо.
Нужно:
— прохождение учебки по обращению с оружием
— справки с клиники
— справка о несудимости
— справка о месте жительстве(если снимаете или с родителями там еще нада подтверждение от них)
— ну и там сканы паспорта, инн и фотки 3×4.

військовий квиток виникає на етапі медичної довідки

мед справку кста можно и в частной клинике делать а не тольо в госдеповской если вы переживаете

ваше право конечно вверять свою жизнь в руки государства, но я выбрал путь — помоги себе сам и как показывает практика особенно первых месяцев войны если бы не он был бы я уже трупом

так наче ж в тебе інвалідність оформлена? цей папірець значною мірою убезпечує від незаконного захоплення.

да какой там оформлена. я пытался получить чето с поломаной спиной — сказали мальчик иди гуляй сча никому ничего не дают ибо нада призыв закрывать а если врачь чето выпишет то посадят. Можно канеш за бабло.. но я ***л этим упырям хоть копейку лишнюю давать

Вот стою работаю, нога немеет, согнуться не могу, поднять чето тяжелее бутылки с водой не могу, зубы болят, колени болят, другая нога переломаная болит. За спиной 180 животных которых я дожен кормить лечить и содержать..
Но в то же время по меркам ВЛК я абсолютно здоров и вообще мастер спорта и олимпиец. Причем спину поломал как раз изза этой всратой страны, где люди спокойна смотрят на чужую мучительную смерть ибо им впадло потом бумажки писать если помогут.

Вот недавно общался с одним полицеским на тему почему маньяка сходу не задержали. Сказал что мол ну если бы выломали двери то потом бы могли предьявить мне, а у меня семья... И я вот слушал и думал.. а у тех парней что на фронте гибнут семей значит нет? И их завтрашний день не волнует?

У нас в стране справедливость... это что то из древних эпосов(

На кого ти вирішив стрибати з аркою? На піхотинця, котрий переведений в РТЦК після поранень чи на мобілізованого діда? І так, вся діяльність твого фонду виглядає як скам

на любого кто решит отобрать мою свободу и напасть на моих близких

Но звісно це не буде російська армія, бо вони не посягали на твою свободу. Короче, мені на стільки не лінь, що подам тебе в СБУ

тоесть неизвестные личности толпой пихающие человека в бусик после того как вьебали по затылку это не посягательство на свободу?) И тот тип с ТЦК который пистолетом угрожал выввести типа в лес и убить тоже не посягательство на свободу и жизнь.
вы походу прямиком из рашки это пишите, либо сидя жопкой дето заграницей.

В сбу пишите.. вас там и приимут)

а еще как нить откройте кку 36.5 для понимания законов Украины. Ну и конституцию тоже почитайте... а то врядли вы ее вообще видели

че ж вы в сбу не пишите на федорова, зе, ермака?)) героиня вы наша)

що подам тебе в СБУ

В мене тут друзі цікавляться, заяву в СБУ ви будете писати на ім’я Олега Кулініча? Чи може на Андрія Наумова? Чи може відразу на Криворучка Сергія?
А що буде по змісту? Запобігання вчиненню Ст. 146 П2 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»?

в ТЦК военные не работают, работают упыри получающие бабки за излов людей на мясо.
Откройте закон хотя бы страны в которой живет. Выписка повестки на месте — это подделка документов. А про избиения и похищения коих тысячи я вообще молчу.
Если пихотинец в таком участвует то есть большая вероятность что ранен он был своими ибо тупо работал на врага

Кстати вы уже в тцк сходили? в армию записались? или лицемерие ваше все?

Пишу тобі з зони БД. Де звіти по котам, хто їх забирає, де нові власники?

отчеты на фонде там ссылочка если что есть. котов никто не забирает ибо все такие герои сраные как вы которые тока пиздеть умеют а комуто помочь у них руки отсохнут.

ну давайте сделайте видосик из зоны боевых действий с упоминанием даты сегодняшней))

в отличии от вас подобных я бабки на помощи не пизджу. а наоборот добрасываю свои) так что сори не выйдет, уже вам подобные пробовали и смоктанули нормально.

а и не забудьте в сбу за барабаны, дороги, брущатку, и прочее написать) а то ж я смотрю вы только на волонтеров гоните)

Мой фонд имеет все чеки и пруфы. а вот у вас даже профиля нет)

Як я бачу Доу повністью забив на модерацію

Враховуйте наступне:
1. Телефон, смартфон, лептоп, інтернет, мобільний зв’язок, месенджери, соціальні мережі — все контролюється, прослуховується та фільтрується.

2. Банки та платежі контролюються. Особливо державні або там, де були і є риги.
Ваше місцезнаходження можуть визначити по банківській дебетовій картці (реальні кейси).

3. Укрзалізниця — вся контролюється. Хто і куди їздить. На деякі потяги (точно Київ-Варшава) квитки продають для своїх зразу (можливо по окремим каналам), а потім, якщо щось залишилось, для плебсу.
Вам можуть «випадково» підсадити в купе потрібних персонажів.

4. Укрпошта, Нова пошта — все контролюється та відсліковується.

5. Якщо персонаж багато пропагує та яскраво-слізно розказує про війну, але ніхто з його рідних та близьких не сидить в окопі та гарячих точках, не працює у брудних, важких місцях — це скоріш за все гнила консерва (як правило косить під військового, ходить в пікселі-мілітарі, ходить з палочкою або героїчно кульгає, роздає регулярно інтерв’ю на олігархічних каналах або інфоциганських/популярних ютуб-каналах).

Війна в реальності існує лише для тих, хто пов’язаний кров’ю, потом, реальними стражданнями та щирими слізьми.

Я звісно розумію, що якщо є грощі й звʼязки то можна дістати інфу й з нової пошти, й з банку, й особливо якщо не тій людині перейшли дорогу. Тільки «контролюється» звучить наче у військомів є карта з ріалтайм перемішенням й повним досьєм на людину. Це коли повістки приходять людям, що вже в окопах сидять. Ні може вони спеціально так, щоб не палитись. Але всім ж відомо що від цього всього захищає звичайна шапочка із фольги.

Відслідкувати в ріалтаймі вас могли ще десь 10-15 років тому по сім-картці в телефоні.
Дивно, але військоми до ватажків партії регіонів, опзж та інших подібних організацій епохи Януковича (які ще в 2004 році проводили сєпаратистський з’їзд в Сєвєродонецьку) ніяк не доходять. Напевно, ... то випадково. Або, можливо, вони ходять в тих шапочках, про які ви говорите.

Определить местонахождения по банковской карте можно с точностью до магазина, где делалась покупка, либо банкомата, где деньги снимались. В крупном городе сами понимаете, сколько всего подобного. А вообще мне это кое-что напоминает:

Колючей проволки узор
Поранит душу.
А на свиданке разговор -
Начальник слушает © С. Наговицын

Той, хто захищає «рожеву, чесну, прозору та пухнасту» систему, напевно, сам елемент системи.
Якщо безкоштовна сім-карта мобільного оператора дозволяє відстежувати пересування певного індивіда, то чим банки (інституції куди більш продвинутіші та захищені технічно) та банківські карти «гірші» в такому (аналогічному) ж функціоналі.

Ви трохи сайтом помилились. Конспірологи мають менший IQ, аніж поріг входження в IT.

Я никого не защищаю. Но карту чисто технически можно отследить только тогда, когда с неё совершается оплата или снимаются деньги. Т.е. в магазине или банкомате. Невозможно физически отследить пассивный девайс. Пассивный в том смысле, что не имеет собственного источника питания. Как у Вас в школе с физикой было? Если хорошо, то Вы бы это понимали. Сим-карта в этом плане активна, потому что является частью телефона, у которого есть свой источник питания.

Тобто ви кажете, що банківська дебетова картка з чіпом є пасивним девайсом, який активується терміналом. Правильно?

Тобто потрібні сотні або тисячі терміналів, які працюють за принципом «дзеркала», що умовно віддзеркалюють пасивний девайс.

А якщо припустити, що терміналом може бути смартфон з NFC або інші пристрої (а їх десятки та сотні тисяч у користувачів), які є активними джерелами радіосигналів або електромагнітних імпульсів?

Тоді виникає питання чи дебетова карта банку ідентифікується лише терміналом каси (банкомату) чи може бути ідентифікована (активована) іншими пристроями зі схожим, але обмеженим функціоналом терміналу (NFC)?

Тобто, терміналом-ідентифікатором для банківської карти може бути не лише термінал на касі, але й інші пристрої (наприклад, всі смартфони з NFC або з іншою радіо технологією).

Дякую за підказку.

Тобто ви кажете, що банківська дебетова картка з чіпом є пасивним девайсом, який активується терміналом. Правильно?

Не зовсім вірна термінологія, але ідея приблизно така

Тобто потрібні сотні або тисячі терміналів, які працюють за принципом «дзеркала», що умовно віддзеркалюють пасивний девайс.

Не розумію що ви маєте на увазі під «дзеркалом» так само як «відзеркалює пасивний девайс»
Дмитро вірно написав, що пасивним вважається девайс котрий не має свого джерела живлення. В даному випадку розмова про карту з чіпом. В момент піднесення до термінала чіп отримує енергію від термінала (у вигляді радіохвиль) достатню для того щоб обробити запит, та повернути назад ключ + метадані (можливо ще щось) теж у вигляді радіохвиль.
Теоретично, можливо зчитати карту в кармані, якщо зробити щось типу рамки як в аеропорту чи при виході з торгового залу великої потужності (достатньої щоб в чіпа в карті вистачило заряду обробити та передати данні назад), і великої чутливості (щоб зчитати дані котрі передає чіп з карти).
Насправді ж теорія може відійти далеко від практики, що й призведе це до абсолютної неефективності даної задумки.
Куди простіше відслідковувати всі операції котрі сам користувач і виконує — транзакції оплати. Кожна транзакція (якщо вона зроблена не через інтернет, але навіть в цьому випадку тебе можна знайти іншими шляхами) може бути прив’язана до конкретної адреси.
Справа в іншому, поки ти є неуловимим Джо, то ніхто і пальцем не почне ворушити в твоєму пошуку.

Теоретично, можливо зчитати карту в кармані

І практично можна, я не пам’ятаю, які там виходили відстані, але ледь не до одиниць метрів. Навіть захисні гаманці придумали: friedrich23.de/...​n/products/geldborse-rfid

Шапочка с фольги и сетка на лицо очень помогает (как на номерной знак), надо это одевать, когда общаешься в мессенджерах и ходишь по улицам, говорят на камере лицо не видно потом

Маю що написати, до того ж по кожному реченню з кожного пункту, але запитаю тільки по одному моменту:
Якщо все це правда, то як так сталося, що перед повномасштабним вторгненням пролюбили херову тучу рашистських інформаторів та диверсантів, котрі спокійно вели телефонні розмови, переписки в telegram/signal, використовували різний софт для передачі координат військових переміщень? Їх потім ще більше місяця виловлювали різні спецпідрозділи та ТРОшники. І не те щоб вони ховалися чи шифрувалися. Дехто з них навіть заїхав в Україну в лютому 2022 року.

а главные наводчики сидят в командовании разных частей. а не вот эти приехавшие.
Или забыли как не так давно типов командир собрал сам не пришел а по ним в тылу прилетело?

Що тільки ще більше наголошує на тому, що «Про**балі» © Арестович

20к в місяць, це поточним населенням чоловічим можна 8 років воювати, а у вас вийшло «в следующем году».

А скільки чоловіків в країні, не в зсу, не в поліції і придатних?

РФ отримала донатів від ЕС за нафто-газ в розмірі $півтрильйона+ за час повномасштабної війни. Заслуговує на окремий топік...

Там ще десятки, якщо не сотні мільярдів від золота, драгметалів та діамантів. Але то, напевно, вже у 238-му або 357-ому пакеті санкцій.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

С..ка, чем дальше, тем больше хочется позвать Путина
А Россия, кстати, молодец, хоть и враг. Ловко санкции обошла

2 коменти, обидва сьогодні.
GitHub: pkuhar4uk: Joined 43 minutes ago

З реєстрацією вас! З якої тюрьми пишете?
На кого ці русняві боти розраховані... Хоча якщо тренувались на росіянах, то й не дивно.

Ти такий тупий, що аж посмішку викликаєш

У України ніколи не було нейтралітету і бути не могло. Або ЄС, або росія. Третього б не було.

youtu.be/4fHbJL_mZUc

1) росіся пишеться з маленької букви, так само як і пукін, запам"ятай це, неук.
2) Краще гейропа і нато ніж твоя парашка, краще тусуватись з геями, бо вони хоча б люди, а кацапи то сміття.
3) З пуйлом ніхто не мірявся, ніхто не хтів те гімно чіпати взагалі, але воно прив"язалось як та блоха, тому це не нейтралітет, коли якась паскуда не дає вільно жити.
4) Що ж ти кацап всраний не поїхав до своєї парашки і там не сидів на підсосі у путіна, може б орден дав який і унітаз особистий виділив?

Він там і сидить, прямо з росії пише.

Раніше я б теж так подумав, але насправді в нас дуже багато таких шакалів всередині країни, і навіть з українським паспортом.

краще тусуватись з геями,

...ніж з підарасами

Шаблонні тексти з невеликим рерайтом і перестановкою речень...

Шкода в мобільній версії Доу не має кнопки «поскаржитись на коментар», щоб адміни почистили трохи від руснявих ботів. АДМІНИ, АУ!

Ми відреагували і забанили користувача.

чому так пізно?

Користувач почав публікувати шкідливі коментарі о 00:26. Вибачте, я спала :)

у мене є багато вакансій. військкомат більше не чіпатиме, 146%

В тик-токе полно видео, как ТЦК вручает повестки и бычит на солдат ЗСУ в увольнении.
Так что даже служба в ЗСУ не является защиттой от ТЦК. Что иронично.

ні, насправді, олексій абсолютно правий. в мене є друг в зсу, і в звільненні ми з ним перетнулись — до нас домахались тцк. Я — тільки виповз з операції на коліні, він — в звільненні — тим тіпам похєру

В смысле похеру? У него ж должен быть военник и документ об увольнении. Ну допустим, заберут его в ТЦК, а его родная часть будет разыскивать. Кто тогда люлей получит?

ТЦК вручает повестки и бычит на солдат ЗСУ в увольнении

такое ощущение, что если они не выполнят какой-то план, то сами попадут на фронт, чего они очень не хотят

Взагалі-то так і є :)
Принаймні пан який працює в тцк розповідав про такі погрози від військома

А вакансії по IT-спеціальностям є? Питання без подвоха і без приколів.

Кажуть на 3 Майдані не буде. Але не точно

Дивно, а в квітні 2019 року було смішно. Ще до попереднього жарту можна добавити про ебонітові палички, на випадок якщо будуть масові та довготривалі відключення світла. А ще можна порівняти поламаний велосипед, чи ще краще повію, з Україною.

Вам було смішно у 19-му? Мені ні. До чого бля цей комент під моїм?

Мені теж не смішно. Але для 73% це було смішно і по приколу. І тепер, чомусь всім не до сміху, як же так?

Мій голос був за Зеленського, не по приколу, а тому що тоді, здавалось, він був хорошим кандидатом з реалістичними цілями. Тільки от, чомусь, десь через рік, він націоналізувався і став Порохом.2.0 — президентом для тих людей які його не обирали, а не для тих хто поклав на нього свої надії. На початку він навіть говорив 2 мовами одразу, і очікувалось що він і далі буде йти в цьому дусі. Тому не треба тут ля-ля, якраз меншість яка його не обирала — отримала президента якого хотіла.

Покращена версія кремлебота?
Спочатку 3 тижні постити повідомлення, ніби від свідомої людини, а потім почати в них додавати відбірну відірвану від реальності пропаганду.

Так, звісно, усе що Вам не подобається — це кремлеботи і пропаганда рососії, вибачте, буду далі тільки телемарафон цитувати, а не те що думаю.

Я не можу уявити, як жива людина, що живе не в російському інформаційному просторі з усих недоліків і погіршень, які були після обрання Зеленьского при приведенні одного обрати "

націоналізувався

". Бо це просто булшит з російської пропаганди, відірванний від реальності.

Можливо це просто латентний любитель пломбіра по ГОСТу

А от за такі слова, самий миролюбний народ забив би вас авоськами з пустими бутилками з-під самого смачного в світі кефіру

А от за такі слова, самий миролюбний народ забив би вас авоськами з пустими бутилками з-під самого смачного в світі кефіру

Ну, пломбир и правда не крали в США
Его чесно купили. Правда, что называется, «в базовой комплектации» (см. Vanilla, что в сленге и есть «базовая комплектация») — но не крали, купили.

Его чесно купили.

маючі на увазі звідки і яким чином взяли гроші на ту покупку я би не наважився писати «чесно купили»

маючі на увазі звідки і яким чином взяли гроші на ту покупку я би не наважився писати «чесно купили»

Купили — честно. Происхождение средств єто уже другая история

Не тягне на кремлебота, а от на зубожілу персону в самий раз

Покращена версія кремлебота?

Та ні, це не кремлебот, це доубот. Тут така стратегія монетизації — через штатних тролів постійно вкидати провокативні пости, щоб срачі не припинялись 24/7. Відповідно ресурс перетворює увагу срачерів на бабло для себе.
Насправді це дешевше і ефективніше, ніж приваблювати користувачів цікавим контентом, за створення якого потрібно багато платити. Проте це сумнівно з точки зору моралі (але кого воно хвилює).

Тобто в цілій країні, не може бути людей які так думають, а якщо вони і є то мають тихо мовчати, ага, зрозуміло.

Кхм, як там правильно? Слава Україні, ми переможемо, москва згорить, пуйло лох, воювати будуть всі, кордони 91го, Слава Нації. Лише такі тези дозволені так? З ними я вже можу зійти за патріота чи ще ні? Чи може треба ще попереднього президента прославляти, а теперішнього засирати?

Кхм, як там правильно?

Правильно — будь як. Можете писати «Слава Росії!», «Путін — геній і великий стратег!», «Заходу та Україні кінець!», «Москва переможе!». Можете писати «Слава Україні!», «Ми переможемо!», «Москва згорить!», «Пуйло лох!» ну і далі по списку.
Головне, щоб це було максимально провокативно, епатажно та збуджувало у читачів сильні емоції. Щоб вони писали гнівні коменти у відповідь. Щоб якомога довше не відривались від срача. Щоб їх увага перетворювалась на вашу зарплату.

Тобто в цілій країні, не може бути людей які так думають, а якщо вони і є то мають тихо мовчати, ага, зрозуміло.

да, б***ь, если ты ТУПОЙ — ты должен ТИХО БЛЯДЬ МОЛЧАТЬ!

Чому ж ти не мовчиш тоді?

Потому что я — не тупой
Нужно біть тупім, чтобы не понимать такую простую весчь :)

Потому что я — не тупой

це лише ти так думаєш...

це лише ти так думаєш...

так, я — думаю

кандидатом з реалістичними цілями

Сайтісь гдєта пасрєдінке? Проста пєрєстать стрелять? — він типовий популіст, прикривався гарними фразочками без плану досягнення своїх цілей. Не треба було бути експертом чи екстрасенсом, що він малорос.

Тільки от, чомусь, десь через рік, він націоналізувався і став Порохом.2.0 — президентом для тих людей які його не обирали, а не для тих хто поклав на нього свої надії.

Я так розумію очікування були що він на біс вийде грати на піаніно чи ще раз порівняє Україну з повією? — хоча він успішно клав на конституцію. Такий собі регіонал на мінімалках

На початку він навіть говорив 2 мовами одразу, і очікувалось що він і далі буде йти в цьому дусі.

Так все і йшло до того, що на всій території країни він хотів влаштувати Донбас. Навіть в Оман їздив домовлятися про умови.

Тому не треба тут ля-ля, якраз меншість яка його не обирала — отримала президента якого хотіла.

Та вам треба вести тренінги на тему «як обісратися, та сказати що говно не моє»
З вашого неповного профілю я правильно розумію що ви зараз не в Україні? Тобто проголосували за зелену шоблу і звалили, а ви, типу, «іпітесь как хатітєсь?».
Чимось нагадує бобра і кожаєва

Я в Україні, і від своїх обранців не відмовляюсь, мій голос був за кожного з обраних президентів, окрім яника, і на мою думку, Зеленський просто не осилив рухатись в двох протилежних напрямках, тому що через «проста пєрєстать стрєлять» і деякі інші такі ж дії, його записали в малороси, а через те що він «боневтік» і вирішив боротись до останнього, від нього інші малороси відмовились. Але я думаю, що якби він реально готувався залізти під рашку, то пішов би на ті угоди які ще Порошенко підписав, відмінив би деякі закони які невлаштовували москалів і тоді ми б повернулись десь до періоду яника, і можливо хоча б війни не було. Тому у мене такий собі дисонанс в голові. А так, якби мені дали можливість переголосувати, то мій вибір не змінився б.

На додачу: я не дивлюсь ніяких блогерів, телемарафонів, або якихось медіа діячів які ретранслюють свої думки і свої висновки на аудиторію. Та і взагалі читаю тільки найгучніші новини.

Зеленський просто не осилив рухатись в двох протилежних напрямках, тому що через «проста пєрєстать стрєлять» і деякі інші такі ж дії, його записали в малороси

Куди він рухається, було видно ще з його шоу для дегенератів (яке чомусь помилково називають 95 кварталом):
— жарт про кумів гастарбайтерів зі Львова і Рахова
— жарт що якщо рашики не виведуть зелені війська з Криму, то ми через місяць виведемо всіх дівчат з Москви (тут я мушу передати привіт зеленим феміністкам)
— жарт про нагадування України як актриси з німецьких фільмів для дорослих — готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку
— жарт про пісню, де українець був на війні «і там шмальнули в нього фріци, ну і монголи стріляли, короче вбили хлопця»
— жарт лисого єб***лана, котрий зараз розповідає що не вміє воювати, і взагалі його там можуть вбити — «Украінская армія готова в любую сєкунду нанєсті сокрушитєльний удар па акупантам» і потім вмикають відеоряд де баран стоїть біля корови/бичка, під пісню RHCP Can’t stop, відходить назад щоб було місце для розгону, розганяється, а в момент коли баран стикається рогами з коровою/бичком роздається звук пєрдєжа. (а потім в залі. стає так смішно, ги-ги-ги, дегенерати є**бані)
— жарт лисого єб**лана і зе: «Якщо в туалеті зустрічають два представники титульної нації, то сяде той хто першим крикне „Слава Україні“» і тут частина інших єб**ланів (все той же 95 квартал) встає і кричить «Героям Слава»
— жарт про єбонітові палички, а мітингуючих одягнути в шерстяний одяг, ну а далі ви і самі знаєте, вірно? (там діалог двох майбутніх орденоносців «За заслуги» ІІІ ступеня «за зміцнення української державності, мужність та самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку».)
— жарт про «Сінйор голодомор»
— жарт про надання Україні термосу
— «ми всє говорім путін бєссовєсний прістал к украінє, — да можєт бить ні случайна? — патамушта Украіна красавіца, — она іму проста нраіцца, і суд по іво повідєнію она іму нраіцца больше чєм кабаєва»
— Десь на фоні кремля його розповіді що немає на расєї ніякої українофобії, а в кінці додав «я здєсь нахажусь уже втарой дєнь і вас бєндєравцев ужє нємножка нєдалюбліваю»
— єслі варіть слухам, расєйскіє вайска стаят на граніцє, проста украінскую граніцу нємножка атадвігают впірьод"
— «Нє любішь ти нас, хохлов, расія. А зря. Вот ти вийді на твєрскую, ти пасматрі, там жє кромє нас, хахлов, і любіть то нєкава» (для недалеких, Тверська в 90-их славилася проститутками)

а через те що він «боневтік» і вирішив боротись до останнього, від нього інші малороси відмовились.

А чи через це? А не через популістські заяви про «комуналка не має бути вироком»? Не через 4000 євро зарплати вчителям?

Але я думаю, що якби він реально готувався залізти під рашку, то пішов би на ті угоди які ще Порошенко підписав, відмінив би деякі закони які невлаштовували москалів і тоді ми б повернулись десь до періоду яника, і можливо хоча б війни не було.

А ви впевнені що у вас вистачить компетенції і обізнаності ситуації щодо мінських домовленостей? Знаєте реальну ситуацію в армії після «господарювання» яника? Я спілкувався з екс-атошниками того часу. Якщо коротко, то до 2015 фактично нічим було воювати, навіть снаряди зі старих запасів розривалися менше ніж в 50% випадків. Треба було тягнути час. До того ж на рашку накладали різного роду санкції.

відмінив би деякі закони які невлаштовували москалів

Не дивлячись на те, що потуги Бужанського відмінити закон про мову не закінчилися успіхом, він і досі нормально себе почуває. Наприклад, Венедіктова підписала наказ про призначення заступників голови ДБР. І тут з’являється Бабіков — захисник януковоща в суді. Генеральний прокурор — Портников, його зам — Якубовський. Обидва — або екс-регіонали, або терлися з ярими українофобами. А Руслан Демченко, котрого сам Зеленський призначив на посаду першого заступника РНБО в минулому захищав харківські угоди (надіюся вам не треба пояснювати що це таке?)

А так, якби мені дали можливість переголосувати, то мій вибір не змінився б.

То ви до яких малоросів відноситесь?

Ви стільки жартів виписали з їх виступів, прямо заготовка. Не можу сказати що жарти є жарти і нікого не чіпляють, але у вас прямо ненависть до них. Я нормально ставлюсь навіть до чорного гумору тому це мені ніяк не зрозуміти.

Хоч популістських заяв у всіх хватає, і навряд чи це єдина причина, можливо тут Ви і праві.

Мій попередній допис не засуджував мінських домовленостей і не давав їм жодних оцінок, тому що — Ви праві, у мене точно нема компетенції до цього.

Тобто в нього максимальна підтримка народу, довкола купа малоросів, українофобів і фсбшників, своя партія, і для того щоб здати країну московії йому знадобилась ще і війна, а не просто декілька роликів і новий серіал. Чи ви про що? Вони з легкістю закрили деякі московитські канали і навіть партії, закрили кордони і поставили права на паузу, і Ви вважаєте що якби вони серйозно хотіли відмінити якісь закони і лягти під рососію то їм би це не вдалось?

Я не відношу себе до малоросів, але і патріотом назватись теж не можу.

Ви вважаєте що якби вони серйозно хотіли відмінити якісь закони і лягти під рососію то їм би це не вдалось?

«расия ни хочит вас завайовывать, если бы хатела — уже заваевала бы!»
Не легли — потому что ЗСУ им НЕ ДАЛИ, всего делов
Не «Благодаря», а «вопреки»

***енное, кстати, достижение — «ограничили права населения».

Не легли — потому что ЗСУ им НЕ ДАЛИ, всего делов

Ну, на самом деле, при желании никто не мешал лечь под рашку тихой сапой ещё до полномасштабной войны, чему ЗСУ вряд ли бы помешали (ну, разве что, путём путча и уже самой настоящей военной хунты, но это сильно вряд ли).

Ну, на самом деле, при желании никто не мешал лечь под рашку тихой сапой ещё до полномасштабной войны, чему ЗСУ вряд ли бы помешали

Это да. И работа по этому поводу — велась, успешная
Не зря первые колонны были не штурмовые бригады для взлома эшелонированной обороны — а менты, которые должны были подавлять бунты мирняка.
но ЗСУ (в которые я включаю в т.ч. ТРО и просто добровольцев, волонтеров и просто гражданское население) — сказали своё слово.

Ви стільки жартів виписали з їх виступів, прямо заготовка.

На відміну від простого наріту в мене пам’ять довше аніж в рибки.

Не можу сказати що жарти є жарти і нікого не чіпляють, але у вас прямо ненависть до них.

А ви пропонуєте поржати?

Я нормально ставлюсь навіть до чорного гумору тому це мені ніяк не зрозуміти.

Я теж нормально ставлюся до жартів, але жарти мають бути в тему, і від певних людей. Для кандидата в президента України жарти такого роду неприпустимі.

Мій попередній допис не засуджував мінських домовленостей і не давав їм жодних оцінок, тому що — Ви праві, у мене точно нема компетенції до цього.

То які угоди підписані Порошенком ви маєте на увазі?

Тобто в нього максимальна підтримка народу, довкола купа малоросів, українофобів і фсбшників, своя партія, і для того щоб здати країну московії йому знадобилась ще і війна, а не просто декілька роликів і новий серіал.

Пік його максимальної підтримки хом’ячками був осінню 2019 року. Не те щоб вони всі українофоби і фсбшники, але розуму їм бракує. Швидше корисні ідіоти. А от партія, то це точно не його сама сильна сторона: там тобі і корабельні сосни, і продаж собак щоб оплатити комуналку, а скільки любителів цілувати в ясна ОПЗЖшників. Тупо беремо партійні списки, і через одного — то мама любить швидкість, то бабуся доларовий мільйонер, то ОПЗЖшний тусовщик. Хочете обговорити це конкретно по прізвищам?

і для того щоб здати країну московії йому знадобилась ще і війна, а не просто декілька роликів і новий серіал.

А чи вийде найвеличніший лідер сучасності на стадіон і розповість що він робив в Омані? Бо щось на той момент Мендель дуже сильно плуталася у даній відповіді: наче і відпочинок, а наче і відрядження. І як можна пояснити що в той самий час в Оман літали рашистські олігархи — приближена до путіна? А за тиждень до повномасштабного вторгнення Верещук анонсувала шатли до Чонгару, а ще незадовго до цієї дати, було анонсовано про розмінування 16-19 (по різним даним) ділянок. Ну і я вже згадував про різні державні посади екс-регіоналів.

а не просто декілька роликів і новий серіал.
Чи ви про що? Вони з легкістю закрили деякі московитські канали і навіть партії, закрили кордони і поставили права на паузу, і Ви вважаєте що якби вони серйозно хотіли відмінити якісь закони і лягти під рососію то їм би це не вдалось?

Так от же і є серіальчики

Я не відношу себе до малоросів, але і патріотом назватись теж не можу.

А це хіба не ваші слова?

. На початку він навіть говорив 2 мовами одразу, і очікувалось що він і далі буде йти в цьому дусі.

Здається, тут проглядається риторика «какая разніца?» — тобто, малороська риторика

Можливо, Ви цілком праві в усьому, можливо десь і ні, не можу більше продовжувати дискусію з Вами через брак знань, Ви дуже обізнані в цьому плані, але як гадаєте чи багато людей так само розбираються як і Ви, і чи потрібно їм це насправді? Я просто пересічний громадянин, який робив свій вибір не бездумно і не за стадним інстинктом. Мною були проведені деякі дослідження, зважені за і проти. Але я всерівно зараз отримую засудження просто за захист свого вибору і за те що озвучив свої роздуми на цю тему. Хіба це справедливо? Як мене тут тільки не назвали. Дякую за витрачений час. Ваші доводи були дуже пізнавальні і розгорнуті.

Мною були проведені деякі дослідження, зважені за і проти.

«Вот передо мной цирковой клоун, без малейшей поддержки, опыта, веса в политике, с популиской программой и гнуснейшими высказываниями по поводу Украины и украинцев. Голосну ка за него!» ©
Афигенное «исследование»

В цю гру можна грати вдвох.

З іншої сторони на вибір був: старий алкаш, який все життя в політиці, з такою ж популістичною програмою, в якого вже всі звязки для подальшого грабунку наладжені, який продовжував вести бізнес в рососії і за свою каденцію з трьох найбільших здобутків 2 працюють щоб постійно сіяти срачі в суспільстві, а третій щоб мажорчикам не потрібно було візу робити щоб на каву зʼїздити зі Львова, чудовий кандидат, дайте два.

З іншої сторони на вибір був: старий алкаш,

как человек с диабетом я дальше «старый алкаш» ваш высер читать не буду, с вашего позволения

який продовжував вести бізнес в рососії і

Вы про прокат Сватов и прочие мелкие гешефты? :)

з трьох найбільших здобутків 2 працюють щоб постійно сіяти срачі в суспільстві,

это которые? Армия и Церковь?
А вы точно не ебанутая?

цей аккаунт веде чоловік, а не жінка. У багатьох комантарях пише про себе у чоловічому роді.
Наприкладу тут, «озвучив», а не «озвучила».
dou.ua/...​rums/topic/46331/#2735669

Це суті не змінює, але топік про гендерну нерівність виглядає як примітивна провокація
dou.ua/forums/topic/46275

Наприкладу тут, «озвучив», а не «озвучила».

да? Вполне может біть

хотя я вот за собой заметил — я когда бістро пишу могу не склонять падежов и прочее, т.е. где-то на глубинном уровне я міслю в базовіх словах и не всегда преобразую их в текущую грамматику.

Армія сіє срач в суспільстві? Може, розпустимо тоді її зараз, щоб вам було спокійніше із Вайомінга писати?

засудження ти отримуєш не за вибір. а за те, що навибирала і з**лась у вайомінг. ферштейн?

А чого ж зараз раптом у Вайомінгу?

Мій голос був за Зеленського, не по приколу, а тому що тоді, здавалось, він був хорошим кандидатом з реалістичними цілями.

ШТОБЛЯТь????? РЕАЛИСТИЧНЫМИ? :)))
про 4к ЗП учителям, про «завтра прекращу войну» и прочее?
такое может быть «реалистичным» только для умственно отсталого дебила

При том что я далеко не фанат Зе, По в 2014 тоже говорил, что АТО будет продолжаться часы, — к подобным заявлениям все уже давным давно относятся как к тупому популизму, который используют все политики, ибо иначе не получить часть голосов альтернативно одаренных

При том что я далеко не фанат Зе, По в 2014 тоже говорил, что АТО будет продолжаться часы,

Да, было такое. И при том уровне информации — это было правдиво.
но вот уже в 2016 году — никто такие заявления не делал
И снова это всплыло только у вислючка

це якому? прийнято відбілювати гетьмана, що «та думав тих десятьох цукерками закидаєм, а тут хоба — армія рф». Але тепер ця відмаза не заходить, бо у Зе — СПРАВДІ армія рф і повномасштабне, а сивий якось за 3 тижні не впорався.

тобто, в 2014 армії РФ не було?

а ты докажь, гы-гы-гы! ©

Думаю, будь Порошенко президентом в 2022, то мобілізація сталась би у січні 2022, через це напад не відбувся б,

Да, не исключено

а Лалак би розказував про клятого пороха, що знову бреше про армію рф, хоча всі знають, що він це робить, щоб заробляти на війні, а ніхто на Україну нападати і не збирався

Скорее всего да

«А зачем все это, если ничего не произошло!» — без понимания что «это ничего не произошло» — благодаря «всему этому»

ну порівняйте з 14 і 22, я вже не знаю, як вам ще пояснити

ну порівняйте з 14 і 22, я вже не знаю, як вам ще пояснити

минус армия, минус мотивация, минус понимание ситуации, минус промышленность, минус международная поддержка — 2014

в 22 — уже есть армия, понимание, промышленность, поддержка — то, что от этого всего осталось после того как вислючок пришел к власти — после сокращений армии, ВПК, промышленности, финансирования, срача с союхниками

Ви наплутали, після 19 року вся магія гетьмана ж зникла, зе все розвалив, в 22 все погано. А от в 14 — все по методичці, на другий день після інаугурації боєздатність, промисловість, підтримка, що там ще — в шоколаді.

Для розуміння: Ви часом не з тих, хто раділи ракетам в житлові будинки, бо «будемо сподіватися, це виборці клоуна?». Так, у сивого саме така підтримка.

Ви наплутали, після 19 року вся магія гетьмана ж зникла, зе все розвалив,

Да, так и было, к сожалению.
Когда ты видишь, когда во главе государства ликующий народ ставит клоуна — ты понимаешь, что ближайшие 40-60 лет в стране будет полный п****ц.

А тепер трохи хронології:
20 травня 2014 рік — карта АТО виглядала так
26 травня 2014 рік — Як раз і була промова Порошенка про те що АТО має тримати години, а не місяці.
20 червня 2014 року вже виглядала так
24 липня 2014 так
Тобто, станом на 24 липня вже було очевидно, що АТО зблизилося до фіналу. Луганськ в оточенні Україїнських військових. Враховуючи попередній досвід конфлікту з рашкою (Острів Тузла) здавалося що це вже фінал. Тут важко було щось передбачувати, але і тоді вже було очевидно що з рашкою немає про що домовлятися.
23 серпня 2018 — Порошенко вибачився за обіцянку закінчення АТО за години, але при цьому зауважив що на це вплинули об’єктивні причини
(а вони і справді були)
А в цей час малорос в своєму репертуарі

прям в серденько. нагадайте, будь ласка, а то я призабув, чого ж не додавили після 24.07? (серйозно)

Да, было такое. И при том уровне информации — это было правдиво.
такое может быть «реалистичным» только для умственно отсталого дебила

ахахах, тобто ти себе тепер таким і визнаєш.

Когда Порох это заявлял, он не рассчитывал, что орки в открытую ломанутся через границу. Он рассчитывал, что ВСУ будут воевать только с сепарами и российскими «добровольцами» типа Гиркина.

Щось ніяк не згадаю в передвиборчій програмі, зарплату вчителям 4к, це твердження, наскільки я памʼятаю, прозвучало 1 раз на якійсь з дискусій їх команди які вони постійно викладали, і такі як ви понесли це.

«Завтра прекращу войну» — не буду спорити, можливо він десь це і говорив, але ще раз, дивлюсь в програму, і щось не бачу тут строк в 1 день. Доречі, Ваш улюбленець Порошенко, теж обіцяв мир. Напевно такий пункт був у кожного кандидата.

Тому можете свою токсичність віднести кудись далі.

Щось ніяк не згадаю в передвиборчій програмі, зарплату вчителям 4к, це твердження, наскільки я памʼятаю, прозвучало 1 раз на якійсь з дискусій їх команди які вони постійно викладали, і такі як ви понесли це.

«Пиздеть и не документировать, чтобы не могли притянуть к ответственности» — типичное поведение балаболов
«а я вам ничо не обищал, мало ли чо я там на публику ляпнул, покажите мне документ с подписью!»

Доречі, Ваш улюбленець Порошенко,

А вот в америке.... ©
Ахуенный аргумент. «все казлы — так чо нам то стесняться»! ©
при «нашем улюбленце Порошенко» я жил дома, строил планы на 40 лет вперёд
при Гениальном Ослике — я живу в деревне черти где, и планов у меня нет даже на год :(

прозвучало 1 раз на якійсь з дискусій їх команди які вони постійно викладали, і такі як ви понесли це.

У видосиків є властивість маштабуватися. Достатньо сказати всього 1 раз і це дає 1, 2, 10 міліонів переглядів. А от щодо передвиборчої програми — ще питання скільки людей ту програму взагалі читали і знають про її існування у партій в принкципі.

Порошенко, теж обіцяв мир

Коли він це обіцяв, рашка ще була присутня на сході обмежено на рівні Гіркіна та Мотороли. І все йшло до того, що АТО закінчиться за декілька місяців. Ми впевнено просувались і і в серпні 2014 року дійшли до моменту, коли майже перерізали звʼязок між дНР та лНР. І ось коли успіх був вже майже гарантований, рашка зайшла по повній. Іловайський котел, окупація аж до Маріуполя, оце все.
Тобто можна сказати, що Порох обіцяв щось, виходячи із прогнозів військових в квітні місяці.
На які прогнози спирався Зеленський щодо «просто перестати стреляти» — хз.

Він трошки не так каже.

Хуйло напав

бо це те, що вони хотіли за 91 року

бо Зеленський зрадив своїх виборців.

Бо якщо це так, то це гарне вікно можливостей, коли відносно легко можна взяти те, що погано лежить. Як з Кримом

Ну хуйло міг би будь-яку причину знайти щоб напасти, і я розумію що москальня наші вороги, але як це має змінити мою думку про те що «зрадив своїх виборців».

Лол, ще один думає що у нападі винен президент....може і в заплановану корону віриш?

Нападають зазвичай коли впевнені в своїй перемозі. І виникає враження, що це було домовлено. Приклад Херсону це дуже наглядно показує.

А, ну якщо ти віриш що і війна це глобальна змова то тут все ясно.

Справа не в змові, а в тому, що

а) гідрант припинив фінансування реформ армії, які започаткував Порох
б) в його оточенні досить багато агентів впливу русні. І Херсон — це, скоріше, наслідки саме цього, а не особисто його домовленостей з хуйлом (в це я не вірю, хоч геть не ідеалізую 73-відсоткового)

Шайка малоросів — це хіба глобальна?

За зовнішню політику відповідальний Президент. Президент призначає міністра іноземних справ, голів розвідки тощо. Війни-то інструмент зовнішньої політики. Як не він то хто винен? Садовий? Кличко? Кляті папередники? Зрештою Президентом він став добровільно, не по мобілізації

Як не він то хто винен?

Ну таке. Жінка, яку зґвалтували винна в тому, що її зґвалтували. Ну а хто винен?

Садовий? Кличко? Кляті папередники?

100%

Жінка то не винна, але для чого вона йшла на зустріч попередньо знявши трусики, під наркотою, а на самій зустрічі сміялася з похабних анекдотів про секс?

На якій тій самій зустрічі?) Вона йшла собі по справах. А ґвалтівник доіпався, що «ти будеш або моєю, або нічию»

Та ні, по своїм справам — це і далі грати ПМХ на піаніно та зображати роль циркача, але тут захотілося пригод, подивитися похабному мужику з садистськими замашками в очі, можливо потусити з подружанями за чужий рахунок. Але на побаченні (раптово, ага) щось пішло не так

Я не особо слідкую за цією жінкою, і прямо про всі побачення не знаю. Можливо це було побачення десь в Омані, може під час карантину (коли мусор ганяли в парку людей без маски) десь в Буковелі

Ну таке. Жінка, яку зґвалтували винна в тому, що її зґвалтували. Ну а хто винен?

Що за наївний інфантилізм. Ця аналогія підходить коли є чисті вилизані вулички західних містечок, де ходять соєві куколди що на дівчину подивитись бояться. В реальному світі міжнародних відносин, вийшла на вулицю, не взяла калашнікова, тут же напав наколотий ведмідь і розцесаме. І тут ти сама винувата, що не прорахувала можливість і взагалі продала калашнікова сподіваючись домовитись з ведмедем.

Ніхто, абсолютно ніхто не має ані наймешного зобов’язанння підтримувати мир в країні, окрім жителів самої країни та влади яку вони обирають.

Ніхто, абсолютно ніхто не має ані наймешного зобов’язанння підтримувати мир в країні, окрім жителів самої країни та влади яку вони обирають.

Те, шо на Україну напали, однозначно винен не Зе. Те, що він вкладав гроші в дороги, замість армії, тобто не достатньо приділяв увагу обороні — так, винен. Але «просто перестати стреляти» — було його передвиборчою арограмою. 73% хотіли саме цього. Його обрали, щоб перестав стреляти, він перестав. Зробив все як і обіцяв.

Зробив все як і обіцяв.

А ще він обіцяв (хоча тут дивне формулювання — наче і не обіцяв, але так гарно звучить):

Я розповім Вам про Україну своєї мрії.
Україну, де стріляють лише салюти на весіллях та днях народженнях.
Україну, де відкрити бізнес можна за годину, отримати закордонний паспорт — за 15 хвилин, а проголосувати на виборах — за одну секунду в Інтернеті.
Де немає оголошень «Робота в Польщі». А в Польщі є оголошення «Робота в Україні».
Де в молодої сім’ї є один клопіт — обрати квартиру в місті чи заміський будинок.
Де лікарі та вчителі отримують реальну заробітну плату, а корупціонери — реальні строки.
Де недоторканими є Карпатські ліси, а не депутати.
Де бабця отримує гідну пенсію, а не інфаркт від рахунку за комуналку.
Де підставою призначення на посаду стають розум, освіта, талант і совість, а не те, що разом хрестили дітей.
Де дороги є, а дурнів — немає.
Це — Україна реальної та здійсненної мрії. Україна найближчого майбутнього.
Україна, в яку повертаються.
Україна, якою ми будемо пишатись та цінувати, а всі решта — знати і поважати.
Україна — з якої не поїдуть наші діти.
А тепер про те, як це зробити.
Те, що я презентую — це не просто моя програма. Це мої цінності. Це те, у що я вірю і чому готовий служити.

Безпека Людини. Безпека Країни
Ми повинні вибороти мир для України. Перед гарантами за Будапештським меморандумом і партнерами з ЄС ми ставитимемо питання підтримки України у прагненні завершити війну, повернути тимчасово окуповані території і змусити агресора відшкодувати завдані збитки. Здача національних інтересів і територій не може бути предметом жодних перемовин.
Професійна армія має стати школою лідерства і свободи. Армія повинна бути престижною службою, де отримані навички і знання будуть успішно застосовані і в реальному секторі економіки. Бюджет на армію має перестати бути «годівницею» для «кабінетних генералів», а повинен забезпечити гідні умови служби і розвиток солдата.
Рух України до НАТО та інших безпекових об’єднань — запорука нашої безпеки, в яку я вірю, та яка повинна отримати підтвердження через всеукраїнський референдум. Моє завдання зробити так, щоб зарплата військовослужбовців була на рівні натівських стандартів.
Органи правопорядку повинні припинити займатись економічним тиском на бізнес і повернутись до виконання своїх прямих обов’язків із забезпечення безпеки громадян. Час повернути довіру до правоохоронних органів, яку ми плекали на початку реформи. СБУ не буде займатись економічними злочинами.

Особливо треба звернути увагу на останнє речення i на Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо прирівняна карності корупційних кримінальних правопорушень до державної зради на період воєнного стану в Україні

Насправді проблема ж не в самому Зеленському як такому, він такий який є, з його плюсами і мінусами, і тоді був таким в 2019. А питання до 73%.

Махал красной тряпкой боневтик, можно вспомнить про его высказывания про возвращение ядерного статуса. И где статус? Виноват боневтик в войне в том числе.

може і в заплановану корону віриш?

Если в начале эпидемии продать за рубешь средства защиты и сократить финансирование медицины — то корону можно считать запланированной

Понятно, а Біл Гейтс хотів всіх чіпувати.... Добре що в наш час так легко і швидко можна провести IQ тест.

Понятно, а Біл Гейтс хотів всіх чіпувати.

Не знаю что там хотел билл гейтса, а вот
Украина продала более 500 тонн медицинских масок за границу перед карантином Так, за первые два месяца 2020 года из Украины экспортировали более 500 тонн медицинских масок, больше всего — в Германию, Румынию, Словакию и Китай.
hromadske.ua/...​-granicu-pered-karantinom

Хрен его знает — может врут?

Зеленський же говорив, що якщо знайдуть його свинарчуків, то він піде у відставку, але раз він ще досі не пішов у відставку, то і ніяких свинарчуків немає

Зеленський же говорив, що якщо знайдуть його свинарчуків, то він піде у відставку, але раз він ще досі не пішов у відставку, то і ніяких свинарчуків немає

Да он много чего говорил.... обещал... пиздел, прости господи....
чвякал, ***кал....

а ще він в 20-му казав що якщо за рік не досягне миру то піде у відставку. Тобто в нас наразі Мир. Не міг же він людей дурити?

не глумись публично, не время

Щось мені це нагадує...

Якщо ви думаєте від прізвища президента залежало буде війна або ні то ви наївний дурник.

Від прізвища залежало наскільки Україна буде готова

Від прізвища президента дуже залежало, наскільки країна буде готовою до цієї війни. Втім, питання, чи напав би хуйло, якби бачив, що його чекають і зовсім не з квітами та триколорами — теж відкрите.

Якщо ви думаєте від прізвища президента залежало буде війна або ні то ви наївний дурник.

От фамилии — нет
от действий — да

Якщо в центрі Києва поставити тцк, то майдану не буде. Перемога

Забронюйте собі Hilton зі SPA та й усе.

Комусь дійсно потрібен відпочинок.

Бляха, ну знову тема для ниття іт-ків. Не набридло нити ще?

Це суто ваше сприйняття. Ніхто не нив

Там теж ниють, пищить одразу «Легітимному що не втік» в офіс Єрмака, ой президента =)

в тебе 14 каментів, попередні можна віднести до «ниття». якась біполярочка.

Підкажіть де є місця без військкомату

Таких місць наразі немає. Фактично кожен запланований вихід з дому це керування ризиками.

На мій погляд, самі по собі місця в цілому безпечні, якщо це не якась відкрита ділянка прямо під носом у вулиці. Небезпечно навпаки заходити у глухий ліс чи якусь гору в межах міста-передмістя, бо там може стояти ППО і тебе прийме патруль. Скоріше за все просто розвернуть назад, але може не пощастити.

А от із переміщеням уже проблемно. Будь-які вузькі місця без варіанту швидко змінити напрям типу виходу з метро, маршрутки, блок-пости на вʼїздах в міста — це все на мій погляд невиправданий ризик. Тому варіанти типу Буковеля я навіть не розглядаю, навіть чисто добратись туди — це мінімум 4 високих ризики (відправка, прибуття і так само дорога назад), а скоріше за все набагато більше.

По місту я поки не чув щоб стопали рандомні машини, а ставити блок-пост всередині міста відразу «покладе» дорогу. Тому, мій вибір — переміщуватись пішки або на таксі, в межах міста. Автору можу порадити подивтись будь-що на його смак в межах міста. Поки що ще можна ходити на різні концерти, бари, спа комплекси. А от взагалі ідеї що поробити саме в Києві — було б самому цікаво почути.

Пару раз їздив в карпати машиною в цьому році. Не надовно, трохи відпочити. Каталися там де хотіли. Звичайні пости є, але ніде не бачив ніяких тцкшників. Так що не перебільшуйте )

А я двічі ходив по аварійному мосту і ні разу не впав, тому роль техніки безпеки дещо перебільшена. ))

Читайте точніше — «катався там», не двічі, а кожний день. Всі такі перелякагі що капець )

а кожний день

Та хоч тричі на день. Це ніяк нічого не гарантує.

арку под куртку и гуляй себе спокойно

Як не дивно, але Чернігів. Просто патрулі які видають бумажку то зустрічаються, але бусифікації немає.Така ж ситуація в Сумах, напевно є опасіння комшарити прикордонні міста.

напевно є опасіння комшарити прикордонні міста

Інфа від знайомого військового з Запоріжжя. На днях зупинили маршрутку, в якій він їхав в Запоріжжі, ТЦКники сказали виходити усім чоловікам, щоб повручати повістки. До цього, каже, навіть, не чув про таке.
Тому ситуація сьогодні одна, а завтра інша

Чим далі від фронту, тим трохи більше упороті всі ці чиновники.

Це просто саме цей товариш не чув і не зустрічав. Насправді практиці зупиняти маршрутки у цьому місті не менше одного року. Особливо вранці або ввечері, тобто у годину пік, коли всі їдуть на роботу або з роботи. У знайомого не одна і не дві повістки, бо доводилось їздити на роботу через одне з місць засідки ТЦК. У мого перукаря така сама історія, але він їздив через інше місце.

Це де саме, а то не зрозуміло, ти про запоріжжя чи про чернігів?
Гопстоп маршуток в чернігові не зустрічав і не чув.

Сорі, варто було уточнити — я про Запоріжжя.

Гоп стоп маршруток є, але я зустрічав це на вʼїзді до Запоріжжя з сел, села тцкшники кошмарять майже кожен день, хоча можливо вже і в місті маршрутки гоп стопають

У знайомого знайомого є така шпичка, яка була в епоху купонів на харчі, на яку він ті повістки наколює...

Вручить повестку != Выписать
Вручение повестки при наличии документа разрещающем это от военкома — законное действие.
Торможение маршрутки ТЦКшниками либо задержание на улице — уголовнон преступление по статье за ограничение свободы
Выписывание повестки — уголовное преступление по статье подделка документов

Це не просто папiр.
Пiсля цього могут вже бути наслiдки.
Друга зустрiч, перевiрка по базi i бусiфiкацiя.

До слова про прикордоннi мicта.... Харкiв штормять ще й як.

Там буває приколи, що чувак служить, а йому повістки приходять. А деяким ТЦК пропонував проїхатися у Маріуполь за документами.
Те що ви пишете теж мало місце, але два рази підряд проїхатися через блокпост з повістками на власному транспорті, при наявності об’їзних маршрутів, це ще треба мати розуму.

Наразі вони міняють географію бп і стосовно об’їздів я не впевнений.

дача , тихо, магазини ,є річка

За 2 роки дача, тихо, магазин, рiчка задовбе так, що вовком завиєш.

зато

ходити та відпочивати душею

а до Києва повертатись попрацювати і назад

Ну є альтернатива. Душевна компанія, безкоштовне харчування та транспорт, полювання на фентезійних істот та інші цікаві квести. Правда тебе теж можуть вполювати

Ничего не задолбет, ты же не все время там. Вон я 2 недели не был уже в своем ’поместье’, соскучился уже.
На самом деле нет альтернативы своей земле, где ты хозяин, что хочешь то и делаешь. Построил забор,никакие военкомы и не увидят что ты там есть. Бомбоубежище тоже можно сделать..

А ещё можно пойти в лес пожить в палатке где-нибудь рядом с речкой. Ну а что, красота — кругом дикая природа, свежий воздух, и вообще никого кроме косулей и кабанов.

Та можно конечно, но это на любителя.

О, купите у мене ділянку біля Городка (село Речичани)? 25 соток, газ, електрика, оптичний інтернет.

То не ви в каментах до кота майора її рекламували?

Ахах, це в пустелі? Невже нема добрих сусідів, які розтриндять про «затворника» чи закладуть в тцк? Чим менше поселення — тим більше «доброзичливих»

як казав Кожаєв, «Вам ехать или шашечки?»

гарна спроба таваріщ ваєнком. жарт.
Взагалі шанс є будь де. Просто невдало проїдеш, а там патрулю норму по бусифікації треба зробити.
Я так думаю — коли почнуть вовсю Київ дрюкати, це сигнал що жопа тотальна і крах. метрополії завжди під час війни чіпали в останню чергу

Метрополії? Не пробував значення слова пошукати?

Слово Метрополія перекладається як ʼмать городовʼ, так що краще про Київ і не скажеш))

За вуха можна що завгодно притягнути. Багато що дослівно якось перекладається і що?

Чого за вуха? Саме так літописець і написав в свій час про Київ, використавши кальку з грецької.

+1 Київ
не відчуваю тут тиск ТЦКшників за 1+ рік як перебрався
парки, пляжі, центр, трц, кафе/ресторанни — все чисто.
звісно я не шарюсь по зупинкам/вокзалам/метро, особливо в часи пік
для параноіків можна ще моніторити відповідні тг канали...

Було з січня по березень. Думаю, що в наступному році буде ± так само.

Мені здається липень-серпень було більше роздач. До цього літа майже не чув про ТЦК в Києві

3 раза общался с ними, но когда доходило до момента «сейчас приедут настоящие военные» они почему то сьебывали в туман сверкая пятками

думаю крах начнеться когда залочат выезд для женщин. что сутя по курсу будет уже скоро

Ну ясное дело, сейчас тцкшники как братва в 90-х может всё что угодно держать, а все возражающие отправляются на передок. Скоро тцкшники будут на галерах в менеджменте сидеть.

на галерах не будуть бо їх будуть там боятися)

Не розумію чому всі так бояться ТЦК? Розмова з ними може бути проста:
Посилаєтеся на

Стаття 25. Організація і порядок бронювання військовозобов’язаних

1. Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

1) в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

Потім посилаєтеся на це відео
І йдете далі по своїм справам

Ну якщо насильно починають запихувати в бусик, то можна в рамках запобігання викрадення людини і пальнути з травмата в обличчя. А яким боком взагалі комендатура до цивільної людини?

Ну куди там бусик везе

Якщо комендантська година є то має бути і комендатура

Ну куди там бусик везе

Не поліція не має права запихувати в будь-який бусик. І навіть поліція далеко не завжди має право.

Якщо комендантська година є то має бути і комендатура

То може не варто порушувати комендантську годину?

Не поліція не має права запихувати в будь-який бусик. І навіть поліція далеко не завжди має право.

Как там в стране эльфов?

так у нас по праву не заборонено ніяким законом обмеження на виїзд з країни.
Які права тут, не сміши

На ці дії є мовчазна санкція з гори.

То значить, і на кожаєвщину має бути мовчазна згода зверху?

на кожаївщину буде стаття як от в Житомирі

на кожаївщину буде стаття як от в Житомирі

А що там у Житомирі?

Крысиное видео. Вырезали часть где сначала 4 этих гоблина весело били парня ногами. На это почему-то полиция не возбуждается. Кстати, показательно, как парень отоваривал одного из тцк, а остальные 3 бугая стояли и смотрели на это.

Що там «має бути», чи як «не має бути» — це демагогія. Якщо вже і апелювати до права сили, то сила зараз не за челіком з травматом, а за державою, бо у неї абсолютна монополія на насилля. Апелювати до законів та конституції — це дуже інфантильна позиція.

Що там «має бути», чи як «не має бути» — це демагогія. Якщо вже і апелювати до права сили, то сила зараз не за челіком з травматом, а за державою, бо у неї абсолютна монополія на насилля. Апелювати до законів та конституції — це дуже інфантильна позиція.

То виходить, кожаєв був правий?

Він казав, що буде усіх різати, якщо його незаконно будуть затримувати. Чи він правий? А які критерії оцінки?

Правий в тому, що

Апелювати до законів та конституції — це дуже інфантильна позиція.

І при першій нагоді — різати тих, хто косо на тебе подивився

Як сказав гарант, конституція — на паузі 🤷‍♂️. Замість різати, думаю, на багато оптимальніше — рішати на місці через «благодійність»

Тоді якщо слухати все що говорив гідрант, то куди логічніше буде звалити з країни будь-яким шляхом. Дешевше в перспективі. Ще й гідрант сам признав, що не вміє мислити стратегічно.

В кожного свої обставини. Якщо ви особисто так, вважаєте, то так воно і є для вас.
Он в сусідній темі РПЗ пише, що хоче повернутися в Україну і військкомат його не лякає, бо він вірить, що завжди домовиться. В когось будинок, родичі, і т. п. і людина не хоче їхати.

Он в сусідній темі РПЗ пише, що хоче повернутися в Україну і військкомат його не лякає, бо він вірить, що завжди домовиться.

І так хоче, що аж 2 роки ніяк не приїде?

Як сказав гарант, конституція — на паузі 🤷‍♂️

А, до речі, чи є в когось посилання на відео або щось інше з контекстом, в якому це було сказано?

Бо доволі часто бачу, що цитують цю фразу, але ж ми всі розуміємо, що навіть запровадження військового стану юридично аж ніяк Конституцію на паузу не ставить.

але ж ми всі розуміємо

таки да. мы все всё прекрасно понимаем
В т.ч. о конституции.

Прав конечно, нужно себя защищать в первую очередь и свои интересы

В чому?

В

Апелювати до законів та конституції — це дуже інфантильна позиція

Все залежить від того до чого власне апелювати. Якщо витягти зі всього того вороху законів лише щось що зручно проігнорувавши все інше то це називається хитродупість, а не інфантильність. Проте система працює не так. Це як компілятору С++ доводити що він помиляється і ваш код на JS цілком валідний або навпаки.

Якраз Кожаєв же і розповідав міфи про те як він буде ТЦК, разом з поліцію та СБУ ножичками розганяти. Правда він виявився непридатним, хоча з новим підходом це вже може змінилось. Кожаєв ще роками розповідав про Грузію з хруща в Миколаєві.

П.С. Арестович на мінімілках..

Можна ще простіше — показуєш військовий квиток, тобі кажуть — дякую за службу та йдеш далі по своїх справах.

Навряд вони підійдуть до того хто вже в військовій формі

ну форма не дорога) можна і прикупити) але є нюанс) від тебе будуть всі шарахатися)))

Якщо ти просто купиш форму виглядатимеш як опудало
І провокуватимеш патрулі
Там є певні гласні і негласні правила як має сидіти форма і як має бути підігнана.

Підійде патруль
Теж спитає документи
Або порушення форми одягу пришиє
Автор не знатиме як правильно вдягнутися і навіть застібнутися

Комендатура, зіпсована прогулянка

Не будь-який патруль має право запитувати документи у військового

Варіанти вдягатися як військовий і військовий квиток не дуже реалістичні для автора

и получаешь либо пулю в затылок либо удар прикладом. ты наивный что п****ц.
суть всего этого что пока идет война ерма и ко пиздят бабки, пока есть мясо — бабки идут. А посему на мясо будут отправлять всех, безногих, слепых. горбатых.. лишь бы продолжалась война и можно было еще брать бабок.
Никого победа в войне не ебет, ибо тогда и бабок не будет. Собсно именно по этому за 9 лет войны 0 военных разработок и до сих пор дроны клепают студенты по гаражам.

Гуглиш приколи типу гарячих чанів, рекреаційних баз, лазень, прокату квадроциклів, ітд навколо твого міста. ТЦК не буде пхатися в ліси, ловити чувака на квадроциклі. І в бані також вламуватися не буде. Тому досить надійно.

На крайняк (хоч сам такого не люблю) — різні гнидники типу нічних клубів. Ще ніразу не чув, щоб когось там запакували.

Ще чув тему, типу ТЦК не має право зайти в будь-який заклад, де вхід платний. Типу, ідеш в спортзал — і там ти в безпеці, бо без абонементу вони не мають право зайти в зону тренувань.

Дякую за поради. Це точково безпечно. Я кайфанув в Буцi, де в принципi життя йде як нiде. Ходишь-бродиш не озираючись навкруги. Звичайне життя. Суцiльной безпечний простiр. Дуже розвантажує.

Виїзжаєш на вихідні в будь-яку сусідню область — і гуляєш не озираючись. ТЦК не має права видавати повістки людям з інших областей (отой закон що приймали — то про переселенців, якщо що). Тобто, якщо в тебе приписка до військомату умовного Житомира — то їдеш на вихідні в умовну Вінницю, і там тебе ніхто не має права «запакувати». Якщо переїхати — то це вже порушення закону, бо ти зобовʼязаний стати на облік за новим місцем проживання. А на вихідні кататись можна скільки завгодно

Мені от цікаво як вони розуміють що ти саме переїхав. Мій знайомий з початку війни живе у Львові, сам з Харкова, і завжди коли його зупиняють, каже що просто приїхав як турист.

Так ніяк, це типу як дірка в законі :) Вважається що як добропорядний громадянин, ваш знайомий мав би стати на облік :D

Он бы может и стал, будь у него там постоянное жильё. А если он юридически бомж, то где он на учёт станет?

Зараз з цим нажаль важче. То раніше процедура була налаштована через тимчасове бомжування, а зараз щоб юридично змінити адресу, треба спочатку її змінити на нову, і потім тебе вичеркнуть зі старої. Якщо ви про це звичайно

а зараз щоб юридично змінити адресу, треба спочатку її змінити на нову, і потім тебе вичеркнуть зі старої.

хаха. зараз це неможливо тому що для того щоб змінити адресу потрібна довідка з військомату від таваріща майора — а він ніколи тебе не зніме. так прямо і каже... тому змінити зараз адресу неможливо. ваще.. ніяк...

Ну вот поэтому чувак и бомжует :-)

ТСН.ua розшукав водія, якого мобілізували.
«До готелю приїхали близько 50-60 чоловік, це були працівники військкомату та поліцейські. Я тричі прохав працівника військкомату, щоб мені дали повістку до Вінниці, пояснював, що повинен зранку везти дітей на сніданок і на змагання. Мені відповіли, що це їм нецікаво. Мені навіть не дозволили зайти до свого автобуса, взяти зарядний пристрій для свого телефона. Як законослухняний громадянин, я пішов до буса і мене повезли до ТЦК. Наразі я є мобілізованим», — розповів нам водій Михайло Поліщук.

Своєю чергою в Закарпатському обласному ТЦК після розголосу теж відреагували на це і коротко виклали свою позицію.

«Під час заходів щодо перевірки дотримання правил військового обліку та виявлення громадян, які ухиляються від мобілізації, було виявлено громадянина, який не надав інформацію про перебування на військовому обліку. Під час уточнення військово-облікових даних з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку по мобілізації (які передбачені 23 статтею Закону України „Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“) немає, і останній безпідставно уникає військової служби в Збройних силах України», — повідомили в Закарпатському ТЦК.

якщо в тебе приписка до військомату умовного Житомира — то їдеш на вихідні в умовну Вінницю, і там тебе ніхто не має права «запакувати»

tsn.ua/...​vali-skandal-2449486.html

В Ужгороді співробітники ТЦК та СП силою забрали водія автобуса, який привіз дитячу збірну з Вінниці на спортивні змагання із тхеквондо. Водій автобуса заночував у хостелі, куди приблизно о 1:30 ночі увірвалися співробітники ТЦК із поліцейськими і силоміць забрали його разом з іншими чоловіками до військкомату. Чоловік намагався пояснити, що є єдиним водієм для дитячої групи спортсменів, однак співробітники ТЦК не взяли його слова до відома.
Як розповів журналіст Віталій Павловський, у чоловіка у військкоматі відібрали телефон і не дали зв’язатися з рідними та тренерами, щоб попередити про ситуацію. Після військово-лікарської комісії його одразу направили до навчального центру в Чернігові.
ТЦК не буде пхатися в ліси, ловити чувака на квадроциклі.

Ну-ну

Леса есть не только на границе.

І що вони зроблять? Відпочивав цього року я у прикордонній зоні де через Тису вже Румунія. Бродив по лісах, зустрічав прикордонників. Іноді ввічливо просили доки подивитись і питали де зупинився і куди йду.

ну тут як повезе) Рекомендую загулити Лісовий готель Тихий Кут, Закарпатська область та подивитися пару останніх відгуків на нього типу «Хазяева в сговоре с пограничниками»)

Та я б***ь везучій що піздець.
Ще ніколи не зустрічав ТЦК та не отримував повістки. Хоча вдома не сиджу. Люблю подорожувати на авто, проїсжаю через уєву тучу блок постів.
Бачу різні відоси та відгуки.
Хз — може це рідкісні явища і є виключенням а не правилом. Бо статистики який шанс попастися війському нема.
А може я піздець везучій. У будь якому випадку жити і боятись як дехто робить з глузду зійти можна.

жити і боятись як дехто робить з глузду зійти можна.

ти штурмовик просто... скоро)

Я пі**єц як здивуюся, якщо мене зупинить дпсу в лісі черкаської області)

На березі Дніпра за Каневом тцкшники влітку обілечували рибаків, рибаки теж, мабуть, були здивовані)))

А нащо це їм. Куди продуктивніше біля АТБ годинку потусуватись аніж тебе по лісам ловити

Самі ефективні точки це авто ти залізничні вокзали у великіх-середніх містах. Там люди роз’їжджаються по селам і маленьким містам, заробляють в середньому меньше, зв’язків в середньому теж меньше.

Блін, та шо ну-ну?) Як ти собі це уявляєш? Є ціле місто людей, біля торгових центрів чи метро — хоч сачком лови. І тут ТЦК вирішує «слухай, а давай оце зберемся, спалимо бензин, і поїдемо в ліс. Сядемо за сосною, і будем вичікувати, може якийсь квадроцикл проїде, та ще й зупиниться». Так, чи шо?) Не треба перегибать, це вже із серії «сидіть дома, закривайте вікна, бо скрізь військомат»

Я вам розкажу як я це собі уявляю. Щоб покататись на квадроциклах в лісі, спочатку треба туди доїхати. Звісно, ви не зможете це зробити, щоб не проїхати якісь села чи не напоротись на місцевих. Може навіть будете заїжджати в якийсь магазин щоб купити собі щось перекусити. От тут і криється фокус. У місцевих відразу спрацьовує тумблер: «Мій чоловік воює, а ці с*уки по лісі катаються! На Бахмут їх!» і от вже така жіночка телефонує в місцевий ТЦК, а ті вже шукають вас по лісу чи просто чекають на виїзді. Історій таких повно! Ну або є місцеві чоловіки, яким ТЦК пригрозило: що якщо вони не будуть здавати приїжджих, то заберуть їх. І от ці чоловіки з радість всіх «зальотних» і здають. Ще й можуть допомогти скрутити в бусик.
Саме так і відбулось, коли водія дитячої команди забрали посеред ночі з готеля.

ТЦК різні бувають. Є Київські, де, звісно, простіше біля метро ловити, а є районні, де в селах вже всіх чоловіків переловили, план то виконувати треба! От вони тепер «зальотних» ловлять. Бажаю удачно відпочити! ))

Ще чув тему, типу ТЦК не має право зайти в будь-який заклад, де вхід платний. Типу, ідеш в спортзал — і там ти в безпеці, бо без абонементу вони не мають право зайти в зону тренувань.

В Києві знайома перукарка розповідала про свого клієнта з поліції — їх змушують ходити і роздавати повістки по столичним СпортЛайфам. На поліцію обмеження на вхід не діють.

А в регіонах спортзали саме військоматівці навіщають. Там навіть гучні скандали були, коли їх спочатку не пускали, а потім власники на камеру вибачались за «непатріотичність».

В обовʼязки поліції наче не входить роздача повісток

ТЦК не буде пхатися в ліси, ловити чувака на квадроциклі.

Лол, влітку мені друг показував, як за Каневом по берегу Дніпра ходили тцкшники і обілечували рибаків

Пацани просто на березі хотіли відпочити, на воді. + заодно план виконали

Ты главное это ТЦК обясни)) и еще девочке на рецепшене что она должна грудью на дуло автомата стать за абон)

Люди вы хотя бы видосики на тиктоке смотрите если на улицу не выходите)

Можу за Львів розказати: якщо з самого центру далеко не виходити, а тусуватись тільки в Сродместьє та на проспекті свободи — то норм. Я в себе на Сахарова частіше бачив тцк ніж десь в центрі. Небезпечні місця: Куліша та в цілому район Форуму (червона зона), парк Франка, майже весь Шевченківський район, привокзальний ринок та тц Скриня, Володимира Великого і інколи Вікторія Гарденс, а також район Шувару. Але є і лайтові зони де можна жити та гуляти спокійно.

на проспекті прямо стоїть буда паркувальника, то відосик як винесли звідти паркувальника в бусик незламності цього місяця гуляв.

Від знайомого адвоката, який залишилися в Україні дізнався що зараз схеми почали працювати дещо по-іншому.
Раніше можна було заплатити аби ВЛК визнала непридатним — зараз цю лавочку майже прикрили. Попередні рішення скасували, докторів залякали і тепер непридатним можуть визнати тільки вочевидь інваліда.
Ще була можливість тупо підробити потрібні документи. Зараз перевіряють через електронні реєстри і с такими документами скоріше спалишся.
Залишаються ризиковані схеми перепливати Тису чи переходити по кризі в Румунію (як Бендер) — тут беруть передоплату — а далі як пощастить.
Для зовсім тупих був останній шанс відкупитися коли вже потрапив у «бусік незламності» чи ТЦК. Зараз ТЦК кошмарять і кому б ти не дав на лапу — ніякої гарантії не буде. Завтра інший воєнком по тебе прийде.
Але — почала працювати нова схема. Можна добровільно мобілізуватися на «вакансії», які створюють різні підрозділи:
dou.ua/...​/lobbyx-about-recruiting
Знаючи люди кажуть що підрозділи спеціально створюють вакансії на кшталт «Спеціаліст із підтримки користувачів », «Бізнес-аналітик» чи навіть «Техрайтер». Формально людину мобілізують і відправляють у підрозділ. А далі як домовишся з керівником: по-перше зрозуміло що офіційну зарплатню будуть отримувати за тебе. Але якщо ти згоден ще «донатити» 30 — 50 К гривен на місяць (не так багато для ІТшника) то працювати ти зможеш «віддалено». У разі перевірки — тебе відпустили додому у відпустку.
Отже якщо раніше чи пізніше зловлять і мобілізують усіх — то можна не чекати а вже зараз мобілізуватися у підрозділ фактично на посаду «спонсора». Що, на мій погляд цілком логічно! Якщо людина готова донатити 50+ К гривень на місяць — то від грошей підрозділу буде набагато більше користі, ніж віт «тушки». А якщо правильно оформлено — то ще й цілком законно. Ніхто не ухиляється, ніхто не бере і не платить хабарів.
Гадаю що у наступному році працівників ІТ компаній почнуть офіційно мобілізувати у «ІТ підрозділи» (мобілізований ФОП може продовжувати свій бізнес). Кожен має працювати на перемогу так, як вміє.
info.thelobbyx.com/army

— Зі сторони псевдомобілізованого: нуль гарантій що завтра лавочку не прикриють, а його самого перекинуть кудись під Авдіївку. Ну або відмовишся їхати та посадять років на 7-10, замість ухилянтських 3-5 мінус УДО

— Так, гарантій нема. Але їх зараз ніде нема: як я написав будь-які придбані «відмазки» зараз можуть легко перевірити і ще й посадити за корупцію.
Тут усе залежить від стосунків з командиром. Стосовно «перекинуть на 0» — зі здоров’ям ІТшника аби потрапити у шпиталь замість штурму достатньо пропустити один прийом ліків.

— Зі сторони підрозділу: там де позицію повинно тримати 10 чоловік по факту відправлять лише 5, бо половину укомплектованого особового складу «поїхало додому у відпустку». Який результат буде у такої оборони?

Зрозуміло що якщо половину відправити додому то таку нестачу важко буде прикрити. А от 10 — 20 «спонсорів» на роту цілком можливо. Якщо треба так «забронювати» цілу ІТ компанію — так в армії є не тільки ті, хто тримає оборону. Можна оформити підрозділ МТЗ — їм не обов’язково бути на нулі. Є ще розвідка, зв’язок та інші «штабні» підрозділи.

— Зі сторони донатів: ці гроші підуть не бійцям, а на нову дачу командуванню яке імплементує цю схему.

Не вірю що серед комбатів, які воюють на передовій, є ті, хто гроші витрачають аби будувати собі дачу. Навіщо дача якщо іде війна? Я чув навпаки — бійці більшість грошей витрачають аби замовити щось у волонтерів. Так само і командир збирає аби купити дрони чи тепловізори чи просто грілки. На війні усі гроші — на перемогу, який сенс відкладати якщо завтра може не бути?

Не розумію звідки цей стереотип про здоровʼя айтішника, серед колег проблеми зі здоровʼям виникають так само як і поза айті, ще й у айтішників є можливість лікуватись нормально.

не так давно десь траплялося мені інтерв’ю з бойовим офіцером і він серед іншого не відносно айтівців, а взагалом просто як факт зазначив, що хлопці з села краще переность окопно/польові умови. Тобто вже як мінімум є різниця між тими хто живе в селі чи в місті. А далі вже підуть відмінності по професійним хворобам.

Рота це умовно 200 бійців. А якщо батарея то 100. Але це по штату. Підозрюю що типовий некомплект в армії це 40-50%, бо менше 50% штату це вже по всім інстанціям біда. Ділимо ті цифри пополам. Частина в шпиталях/відрядженнях/відпустках/сзч. Частина це «унікальні» посади які не взаємозамінні просто так, по швидкому. Водій наприклад. В армії одна машина — один її штатний водій. Так інший може раз підмінити, але не кожен день. Так само командири відділень, оператори складної техніки і т.п. Частина роти/батареї ймовірно відрізана і «придана» комусь, або займається охороною штабу/складу/туалету. Далі рота чи батарея не працює як одне ціле, навіть взвод як одне ціле може не працювати. Всі розкидані по місцевості і повинні мати достатньо людей на 24 години в день чергування і роботу.

Туди-сюди і от вже і не залишилось нікого щоб просто так «зникнути» 10 людей.

І про неможливість перекинути і шпиталь це гарний жарт. Але по факту людей в армії перекидають постійно всюди, а в шпиталь це хоррор сторі зазвичай де людей трохи лічать-калічать 1-2 тижні і далі відправляють назад в їх підрозділ. Ніхто там не буде бідного айпішника визнавати непридатним.

Вся ця ідея з донатною мобілізацією звучить як фанфікшен якийсь.

Вообще-то, рота — 3 взвода, т.е. примерно 90-100 бойцов. Откуда 200 взялось?

Дійсно. Я чогось думав що більше, бо у зенітки 100 в батареї, а в піхоті наче більше повинно бути ніж в технічних батареях. Ну не суть. Якщо 100-110, то це ще посилює питання в моєму коменті вище, бо ще менше людей на внутрішні ротації.

Просто это знает каждый, у кого в школе или училище было ДПЮ.

Ну, допустим. Пока червончик отмотаешь, уже война закончится. Опять же в случае червончика, выйти можно через 7 по УДО. Ну или по случаю окончания войны объявят амнистию, т.к. держать переполненные тюрьмы никому не интересно.

до 3 років від зараз, чи від 24.02.22?

Зависит от результатов выборов США. Коогда они будут — можешь сам посмотреть.

ще буває так, що коли ворожа армія бере під контроль місце «одмотування» то або без вибору йти воювати з майже гарантованою смертю, або вона відступаючи знищить нелояльних, тому планувати подібний «тонкий лід» треба дуже обережно

Так смерть-то в любом случае хоть в той, хоть в другой армии. Так какая разница-то? Кстати, в Херсоне расстрелов з/к не было, их просто этапировали вместе с отходом той самой армии. Просто если бы такое было, то наши б об этом очень громко заявили и открыли бы дело по ст. 438 УК.

зараз цю лавочку майже прикрили. Попередні рішення скасували, докторів залякали і тепер непридатним можуть визнати тільки вочевидь інваліда

Виявляється, таки можна в Україні реально боротися з корупцією?

Только с той, которая невыгодна крупнейшим коррупционерам.

В певному сенсі — так, але тут корупцію просто вирішило каналізувати до себе СБУ і прикрити конкурентні варіанти. За хабар СБУ вас машиною поза чергою доставлять одразу на прикордонний пункт і ви собі в польщу підете.

За хабар СБУ вас машиною поза чергою доставлять одразу на прикордонний пункт і ви собі в польщу підете.

Сколько стоит и кому платить? Дайте контакты, пожалуйста.

Вибачте, у мене їх немає. Знаю людину, яка водієм у цій ситуації працювала — підвозила зйобуна прямісінько під кордон на кпп.

раджу звернутись до Трубіцина, він точно підкаже

Хороший результат, ибо у низ будет лучше оборудование и дрон

А далі як домовишся з керівником: по-перше зрозуміло що офіційну зарплатню будуть отримувати за тебе. Але якщо ти згоден ще «донатити» 30 — 50 К гривен на місяць (не так багато для ІТшника) то працювати ти зможеш «віддалено».

Строго по-научному эта схема называется «развод лохов». Ну или богатеньких итшных буратин. А с экономической точки зрения, эти 30-50К гривен выгоднее донатить на аренду квартиры в центре города где-нибудь в Европе. А ещё лучше где-нибудь рядом с пляжем в местах не сильно северных.

А с экономической точки зрения, эти 30-50К гривен выгоднее донатить на аренду квартиры в центре города где-нибудь в Европе. А ещё лучше где-нибудь рядом с пляжем в местах не сильно северных.

Спасибі КЄП. На жаль сезон закінчився навіть в Іспанії — море десь +16 і довго не поплаваєш.
Для тих, хто не встиг втекти: віддати 50 К гривен це ніщо у порівнянням зі смертю. Чи ще гірше — каліцтвом. Уявіть ту саму кляту роботу на ІТ галері, але без однієї руки. Готові працювати по 16 годин аби наздогнати молодих хайперформерів?

море десь +16

канари. 20-23 їдь. іспанія різна буває)

Як набридло оце «як Європа, то курорт». Та я в Україні так не ковбасив, як тут (хіба що на певних відрізках).
Відпочивати так, стараюся це робити якісно, як і раніше, але життя навіть у цій самій Швейцарії то переважно робота, а не вічний пляжик чи гори. Ну і далі ефект Львова (куди я колись переїхав) — звикаєш до тієї краси і просто її не помічаєш.

Стосовно чи може ФОП продовжувати бізнес після мобілізації я не впевнений, по моїй інформації не може. Хіба що на якогось родича будуть іти гроші.

Можна піти вчителем в школу, у них відстрочка і можна вільно вести ФОП.

На самом деле может, т.к. ФОП формально не обязан выполнять работу самостоятельно, в отличии от трудовых отношений.

Можна піти вчителем в школу, у них відстрочка і можна вільно вести ФОП.

А хіба педагогічна освіта не обов’язкова?

Підозрюю, що в країні де можна купити ВЛК, питання доброчесності відділу кадрів в школі — також досить гнучке

Тут ещё есть другой фактор. Мой сокурсник ещё в 90-е работал учителем информатики в райцентре, не имея вообще диплома о высшем образовании с 3 оконченными курсами университета. Причина банальна — в этом самом райцентре учителя информатики просто негде было взять с педагогическим образованием.

чесно кажучи донатити 30-50к кожного місяця щоб якось працювати в Україні- ну таке. Краще 4 місяці позбирати ці грощі та виїхати собі спокійно через Молдову і далі в ЄС. та жити собі спокійно без тцк та постійних тривог в більш менш здоровому суспільстві

Краще 4 місяці позбирати ці грощі та виїхати собі спокійно через Молдову

Блін, та ну це ж не офіційна опція, типу сів на автобус — та виїхав) Не в усих є потрібні звʼязки. Особливо у типовий айтішників, які живуть в своїй бульбашці

Умиляют такие комменты. Вот прямо легче легчайшого: пошел в контору за углом дома, оформил там выезд, заплатил в кассу — и чиллишь за границей.
Всю войну вижу такие комменты, а как только просишь автора поделиться контактами людей, сказать куда и сколько платить, чтобы гарантированно выехать и не стать жертвой мошенников, так автор сразу сливается.

а хто тобі тут відкрито це скаже? =) ну я скажу, мій комент через 15 хв видалять а мене в бан.

Не только тут, даже в местах, где общение предполагает анонимность.

Дивне питання як для людини з аонімним аккаунтом.

Я б не довіряв все одно, розводіли водяться всюди, і думаю вже давно дійшли до форумів.

Звучит как идея для небольшого гешефта

Ще один КЕП. Аби таке писати — треба спочатку виїхати.

на шляху надто багато поважних людей заробляє щоб його прикрили

Буде інакший розиток подій.

Який?

Цілком згодна. Якщо кожен скаже «не піду; судіть мене; в яку камеру йти і годувати мене ще будете» — камер на всіх не вистачить. Краще, хай двоє стережуть, ніж шестеро несуть

хай двоє стережуть, ніж шестеро несуть

«трое судят чем шестеро несут»
Изначально касалось ситуации — лучше убить нападаюзего и отсидеть, чем быть убитым.

Багато хто виїжджав через реєстрацію у «Шлях» — зараз це також прикрили

бгг ))

Можна більш подробиць стосовно

Попередні рішення скасували

Скасували тiльки для обмежено придатних, котрим потрiбно кожного року пiдтверджувати ВЛК. Тi хто виключений з реєстру за станом здоров’я по статтi А, це iнвалiди невилiковнi, не скасували.

«Кожен має працювати на перемогу так, як вміє.» І саме тому ти вибрався за кордон)))

Бобер нам потрібен живий і здоровий. Він червонокнижний вид на доу. І не треба заздрити.

Никому он нах не нужен

Ні — до від’їзду більше року працював на перемогу як міг — задонатив близько 2 мільйона гривен (майже усю синьорську зарплату), купив військових облігацій за на мільйон як тільки їх випустили.
Я б і далі готовий був працювати «донатором» — але держава чітко сказала: «нам не потрібні твої гроші — нам потрібно тебе на м’ясо». І я зрозумів як вчасно виїхав: після цього невдовзі навіть непридатні за станом здоров’я (а мене визнали таким ще у 18 років без усяких фокусів) — стали придатними. Аритмія, гіпертонія, діабет, хвороби хребта — усе одно мене б охоче мобілізували при тому, що я 500 метрів не пройду без відпочинку, а без ліків і дієти взагалі здохну. Але це нікого не цікавило — бо пообіцяли «великий наступ». У мене був родич — здоровий молодий хлопець, який воював з перших днів. Він був сміливий, підготовлений, він хотів і вмів бити ворога. І вин загинув за декілька хвилин під ворожим вогнем у безнадійному штурмі. Бійців відправили в атаку — і назад досі не повернули навіть тіл.
І тільки нещодавно Залужний визнав що замість «великого наступу» зробили «велику м’ясорубку».
Усе це було в історії. Мільйони загинули під Верденом — і фронт залишився на місті. Фактично ніхто не переміг. А точніше сказати: перемогли ті, хто вижили на війні! Навіть якщо вони тікали і ховалися — дехто з них дожив побачити як колишні вороги стали друзями. А тих, хто перемололи один одного на полях першої світової тепер вважають «жертвами війни». І так буває з усіма війнами: для тих, хто загинув вже не буде не перемоги ні поразки.
Тому мені так болить зараз: ніби я вистрибнув з палаючого будинку і бачу що усереднені ще залишилися люди — але двері навмисно закрили, аби вони не спаслися. Провина вцілілого.

Особенно если учесть, что проголосовал за чувачка, который просрал подготовку к войне, остановил ракетную программу и сокращал армию накануне вторжения.
То есть, образно говоря, вручил врагу канистру с бензином, которой тот потом поджёг дом с людьми

шлях просто дорожчим став, як і всі послуги по виїзду

Це максимально дурна схема. Ти не можеш бути в армії без спеціальності, а по замовчуванню це буде стрілець, тобто піхота. Навіть якщо ти умовний діловод чи кухар за посадою, все одно буде спеціальність стрілець. Ну і ось в умовному окопі, сидить 5 чоловік, а повинно сидіти 10. Де візьмуть ще 5 людей зі спеціальністью стрілець? Правильно, з інших посад, в тому числі і тилових. Так що це все одно шлях в піхоту with extra steps.

привіт! а можна поділитись контактами цього адвоката?

Мав розмову з добровільно мобілізованим знайомим і їм юрист пояснював, що мобілізований не може мати інші джерела доходу. ФОП на паузу, якщо є підприємство, то переписуй на кота чи не розподіляй дивіденди.

Тому питання чи дійсно дія така заборона, або це хибна теза и можливо залишати активний ФОП, сплачувати ЄП і тим часом ще частина буде відраховувати ПДФО з військових виплат?

Вітання. Працедавці в т.ч. і військові, що розміщуються на Lobby X — ретельно перевіряються. Всі наші працедавці реально шукають конкретних ІТ спеціалістів на дуже конкретні посади, ми переконуємося в необхідності, специфіці, беремо участь в процесах найму. Тому прикро бачити згадку про нас в неперевіреній інформації. Прикро, якщо такі схеми справді є.

а «знайомий адвокат» саме цю агенцію привів для прикладу чи тому, що там більше всіх позицій для ЗСУ розміщено, чи інші підстави? Це серйозний наклеп та важливо трохи деталізувати, бо для ЗСУ на реальні позиції шукає багато хто, але в основному невідкрито та як волонтери, та чому вказана саме ця компанія — цікаво уточнити.

Хіба обов’язково кудись їхати щоб мозок відпочив ? Тут все індивідуально.

Колись думав що для мене не буде проблемою не виходити із дому. Але на 3 рік такої самоізоляції вже починав їхати дах. Прогулянка на балконі і «відпустка» у ванній. Аби мозок відпочив — йому потрібні нові враження.

Живу у приватному будинку (не Київ, але інший обласний центр), катаюсь в спортзал на авто, купив собі ігор на розпродажах на декілька сотень годин. В кафешках давно не був, та і по місту стараюсь пішки не ходити, тільки по приватному сектору і інколи по справах/за квітами/цукерками. Минулого тижня вперше з початку війни зайшов в ТЦ, потрібно було десь годину часу згаяти. Наче норм. Як дійсно нікуди не виходити, то дійсно дах поїде, просто треба бути максимально уважним, бути готовим швидко змінити темп ходьби і не вступати в діалог з вояками.

Схожа ситуацiя, але ж це не природньо так «жити».
В нашому спортзалi пiсля вiзиту ТЦК зачинили дверi, затягнули вiкна чорною пливкою. Вхiд по звонку телефоном адмiнстратору.
Це життя ? :)
Вдавання, що живешь, але гнiтюче вiдчуття, що на тебе полюють.

Ну я поки не бачу кращого варіанту, а з Грудня-Січня стане все ще гірше.

Залежить від місця проживання. Приватний будинок десь на околиці — так. Хрущ-однушка в хріновому районі — нууу, я б подивися, як в такому відпочивати мозком

мені в Рівному декілька місяців тому повістку вручили, тому тут як повезе...

ні, не бусик. Рандомом натрапив на них біля кінопалацу в центрі. Але хлопці були культурні та не пропонували з ними проїхати...

по моим наблюдениям это: Киев, Днепр, Буковель, свой дом/квартира, заграница

Да, в Днепре на правом берегу нет тцк, хотя пару раз видел как они спокойным темпом гуляли в парке, я просто развернулся и пошел в другую сторону

Думаю, почитав соответствующий канал в телеге, можно составить ± актуальную картину.

Ну вон, тцкшники спокойно себе гуляют в парке, мобилизуют тоже спокойно без лишней нервотрёпки, сваливать от них можно спокойным прогулочным шагом, поэтому нет повода для беспокойства.

Значно краще аніж всратий мілітаризм.

А що, ТЦК ще під спідниці не лазять в пошуках ухилянтів? Погано працюють!

І до цього дійде, не переживайте!

Я і не сумніваюсь.
Навіть здивований що вони цього ще не роблять.
Ні, а взагалі хотілось би подивитись як вони трансвестита мобілізують)

та відрубати собі ногу теж

Це ще треба правильно зробити, не кожен варіант підійде — є ризик стати просто обмежено придатним

На відсутність вказівного пальця навіть не звернуть увагу — придатний до військової служби

Так не питай дурню

На алі експрес продаються жіночі костюми
Якщо нема пуза -гуляй собі перевдягнений

Забув запитати що менi робити. Не засмiчуй топiк.

Забув запитати що менi робити.

Топік цей створив в забутті бувши?

Нормальний. Я думаю в багатьох їде дах вiд цього всього. Тут багато розумних звалило закордон i росказують як жити. Я не змiг. Тож шукаю в Українi.

Якщо зловлять і відправлять в армію, — не впадай у відчай, тренуйся, вчись, розвивайся фізично, на зброю забий. Далі можеш втекти за кордон, люди з концтаборів тікали, то і з цієї держави можливо. Головне не втрачай надію, все вийде!

Ну, чего, умение обращаться с оружием в жизни может очень пригодится :-)

можливо так, але це коли армія сколапсує, а до цього ще декілька років. При втечі з цього каземату буде дуже складно легалізуватись у вільній країні якщо когось по дорозі підстрелите, тому і не раджу

Я вообще-то имел в виду не это. А то, что и в «свободной стране» вполне может начаться бардак или войнушка и тогда это умение пригодится. Кстати, тут есть ещё другая тема. Чуваку после первого замоченного кацапа сие может очень понравится и будет архисложно остановиться, а значит и желания драпать пропадёт.

Те, кому нравится убивать людей и кто не может остановиться, в основном по тюрьмам сидели еще до начала войны.

Хибна думка. Є ще таке поняття як синдром війни. Та і купа психічних розладів потім виникають, коли здорова психіка стикається з війною чи катастрофою. Краще не ставте ярлики там, де не розбираєтесь. Це досить серйозна тема, з якою нам всім ще доведеться стикнутись після закінчення війни.

не розумний чи не зміг? ніби зараз також можна виїхати

Нiби. Перевiряти на собi як це не дуже хочется. Зi всiх прасок вже як тих схопили, тих викрили, тих пов’язали.

це змінює лише ціну за виїзд, купа людей валять через Шлях, як інваліди, на ПМЖ, громадські діячі, опікуни, батьки 3 дітей, через поля в ПМР, через лісі в Румунію, через гори в Польщу, машинами-автобусами і так далі.

Это место — твоя квартира. Но это ненадолго.

Дивно, тут насправді багато сміху з 2019 року

Это потому что президентом клоун может стать только в цирке. А в цирке должно быть смешно.

нагадало, що той, хто в армії був, у цирку не сміється)

Тут насправді нічого смішного немає, бо практика коли витягуватимуть із квартир цілком реальна.

Чекаємо на єУхилянт в дії.

В селах західної України, Одеської обл. таке точно практикується.

І как это будет выглядеть? Рандомную квартиру будут вскрывать автогеном? Это сколько нужно тцкшников иметь, квартир миллионы. Судовая система захлебнется от количества исков на таких дельцов.

Естественно, не все квартиры подряд, а только те, где точно известно, что проживает потенциальный фарш для окопа. Поменяют законодательство так, чтобы можно было давать уголовку за уклонение даже без вручения повестки, а там и суды подтянут выдавать разрешение на доступ в жилище для задержания преступника.

И так за разом раз
Я попадал на срок.
А пацаны кричали мне:
«Ништяк, браток!» © Гарик Кричевский

По-перше, ломитись будуть тільки туди, де точно відомо, що проживає «ухилянт».
По-другие, поліція багато захлинається від викликів по факту злодіянь ТЦКшників?

Ну можно не жить по месту прописки. К тому же, никто не обещал что будет легко))

Ну так завжди найдеться «добра сусідка» (чи краще «бдительный гражданин»), і вже доброчесний ТЦК перевіряє що це за молодий чоловік тут проживає

«судова система», ліл
я зараз обісцюсь від нібито існування цього симулякру

Верховна рада, кабмін, усі суди, прокуратура, податкова.
Конча Заспа

А яку відповідь ви очікували? Були випадки, коли в черкаській області «наряд» приїздив до водойми в кілометрі від траси (по ґрунтовій дорозі в дощову погоду) де застали пенсіонера і мого бойового товариша, вже списаного за станом здоров’я за риболовлею.

Так это были ТЦК или рыбинспекция? А то ведь претензии к человеку могут быть разного рода.

В Буковелі взагалі не бачив військкоматівців(відпочивав у кінці вересня). Спокійно на поїзді до Татарова приїхав і на таксі в буковель, блокпостів не було. Таке враження, що курорт вирішив це питання, щоб не лякати поважну публіку)

Так і є. ТЦКшникам тупо платять щомісяця щоб вони там не шастали. А от на Закарпаття вже так легко не попасти, блокпости стоять.

Про Буковель знають всi. Був там 2 рази в цьому роцi. Дiйсно вiдпочив, але ж часто туди не поїхати. Шукаю де ще можна. Ще Київ нормальна тема. Центр як заповiдник.

Є біля Полтави (Мис доброї Надії) там досить добре закрита територія річка будинки в лісі невеличке спа сніданок обід входить в вартість рекомендую. На їхньому сайті можна глянути що і як. Їхав з Кременчука то по дорозі немає блопостів в Полтаві теж.

Але робити там довго нічого — ми у вересні їздили на дві ночі, вистачило з головою і вже почало набридати. І це ми ще в басейні встигли покупатись (найголовніша, мабуть, розвага там)

Якщо бусіки ТЦК туди не заїзжають, то підійде.

Ты предлагаешь курочкам, спалить места расположения курятников. А вдруг тему читают голодные до жирненькой курятинки лисы?

Підписатись на коментарі