Група з тренінгу навичок DBT (діалектико-поведінкової терапії)

Всім привіт.

Я створив групу для пошуку однодумців для самоорганізації і проходження тренінгу навичок діалектико-поведінкової терапії (ДПТ) за Маршою Лінехан.

Тренінг розрахованний на рік, складається з чотирьох модулей:
• самоусвідомленність (mindfulness)
• перенесення дистресу (distress tollerance);
• регуляція емоцій (emotion regulation)
• міжособистісна ефективність (interpersonal effectivness)

Занаття з усіх модулей тривають півроку, кожен модуль відкривається модулем самоусвідомленності, на кожний з трьох інших модулей відводиться близько 2 місяців. Потім півріччя повторюється.
Зустрічі проходять щотижня і тривають декілька годин.

Я зацікавлений у дпт, бо бачу, що вона мені значно допомагає, тому, власне, хотів би збирати довкола своєї групи всіх, хто має якісь психічні розлади (розлади особистості, неконтрольовану агресію, депресії, тривожні розлади, птср/кптср, неврози... бо дпт допомагає у всіх цих випадках, так само, як і при значно менш критичних когнітивних та поведінкових викривленнях) і хоче дати собі раду з ними чи просто зацікавлений у вивчені дпт.

Ідея моєї групи— це «дика» група безоплатної самопідтримки для пошуку однодумців для об’єднання в команди (онлайн чи офлайн) для вивчення та практикування навичок дпт. Це не є професійною психотерапевтичною групою і не може її замінити.

То ж, кому цікавий цей тренинг, прошу приєднуватися, тут ви зможете знайти існуючі команди проходження тренингу або створити власну:

fb: www.facebook.com/...​ermalink/671918585072877

matrix: matrix.to/...​bt_training_ua:matrix.org (якщо ком’юніті цієї кімнати не буде розвиватися, кімнату закрию, бо не вистачає терпіння вести групу у купі соцмереж)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

коли побачив в заголовку DBT, але це не те dbt

Коли згадування спрацьовує повільно, важко вважати власним те, що згадується.
Згадування спрацьовує повільно, коли у мозку вже дуже є багато інформації. Пошук і вибір відповідної займає все більше часу. Хочеться більшої точності — наприклад, окремої полички для синіх шкарпеток і окремої для чорних. Іноді, подивишся свіжим взглядом на таку шафку і не одразу згадаєш чи зрозумієш, що так тобі було зручніше, а подумаєш злякано — для кого сині шкарпетки? Хто і чому ось так окремо складає речі?
Повільне згадування моє «Я» намагається розділити на якісь частини. Найпростіший приклад: діалог із уявним співбесідником у формі: запитання-відповідь.
Спочатку я ставлю запитання до себе, до свого мозку, як до ChatGPT і через деякий час отримую відповідь, іноді не очікувану — того що іноді відповідь із якоїсь області мозку, про яку я давно не думав.
Уявіть, що при такому способі життя, при такій особливості роботи памяті порушується соціалізація. Чим більше знань у голові, тим більше людина стає відлюдкувата.
Бо у звичайному спілкуванні погане згадування тотально заважає щось розуміти.
Я обрав для себе такий вихід: обмежив спілкування з іншими текстом тільки. Не використовую відео чи голосовий звязок, не використовую мобілку щоб домовлятися.
Я просто не встигаю все гарно обмислити коли інформація швидко надходить. А спілковання голосом дуже швидке.
і тому справляю враження не зовсім ок. Але я ок, якщо врахувати мої особливості та — що головне — мої сильні сторони. Бо я брут форс.
Для чого завгодно. Для любого коду. Для любого легасі.

Підписатись на коментарі