Важливість розвитку софт скілів у ІТ-спеціалістів

Чому Розвиток Софт Скілів Є Ключовим для ІТ-Спеціалістів?

Привіт, ІТ-спільното! Сьогодні я хочу поговорити про те, чому софт скіли так важливі в нашій сфері. Як ІТ-спеціалісти, ми часто зосереджені на технічних аспектах нашої роботи, але софт скіли можуть бути тією «вишенькою на торті», яка відкриває нові можливості і покращує наш професійний ріст. Про них не прийняти багато говорити, багато хто навіть не уявляє і не розумію, що їх важливо розвитвати. Багато хто не знає як це зробити.

Якщо для вас ця тема актуальна, накидайте з якими проблемами в Софт Скілах ви зараз зіштовхуєтесь, і я напишу серію статтей про те, як я вирішую ці проблеми і що я роблю щоб розвивати ці навички!

Про які Софт Скіли я взагалі говорю?

1. Комунікації: Можливість чітко та ясно висловлювати свої думки — це критично для успішної взаємодії в команді. На ринку, де вакансій небагато, вміння продати свої ідеї та проєкти може бути вирішальним. Будувати тісні зв’язки, це навичка, що допоможе вам в будь який час бути в тренді.

2. Ефективність: Навички тайм менеджменту, і не тільки, допомагають нам бути більш продуктивними. Вони забезпечують здатність керувати часом і ресурсами ефективно, що є ключовим у стрімко змінному ІТ-світі.

3. Лідерство та Командна Робота: Ці навички особливо важливі для тих, хто прагне зростати до позицій лідерства. Вміння мотивувати та надихати колег, управляти проєктами та вирішувати конфлікти є невід’ємною частиною успішного лідерства.

4. Самопізнання та Розвиток: Розуміння власних сильних та слабких сторін допомагає нам працювати над собою і ставати краще. Це також включає розвиток емоційного інтелекту, який дозволяє нам краще розуміти та спілкуватися з іншими.

5. Впевненість та Самоцінність: Софт скіли допомагають нам відчувати себе більш впевнено у своїх професійних навичках і як частину команди. Це, у свою чергу, підвищує нашу самооцінку і загальне відчуття задоволення роботою.

Як Софт Скіли Допомагають Розв’язувати Проблеми з якими ми стикаємось?

• Вигорання і стрес: Софт скіли допомагають нам ефективніше керувати робочим навантаженням, знижуючи ризик вигорання.
  • Розфокусованість: Вони дозволяють нам бути більш уважними і сфокусованими на важливих задачах.
  • Відсутність балансу між роботою і життям: Розвиток софт скілів допомагає знаходити цей баланс, покращуючи якість життя.
  • Кар’єрний потолок: Софт скіли відкривають двері до нових можливостей та кар’єрного зростання.
  • Страх і невміння будувати комунікації: Софт скіли допоможуть побудувати відносини і тісні контакти з іншими людьми.
  • Відсутність мотивації: Такі навички як самопізнання, рефлексія і психологія допомагають краще і глибше зрозуміти себе, почути свої власні думки і потреби, щоб рухатись в напрямку своїх бажань і цілей, а від того, знайти власні ЧОМУ і ДЛЯ ЧОГО?

Я ІТ-ментор і коуч, яка готова підтримати вас на шляху до розвитку ваших софт скілів. Але чи готові ви зробити цей крок разом зі мною? Чи знаєте ви, що ці навички можуть змінити і покращити ваше життя?

Давайте разом трансформуємо ваші знання в реальні дії та зміни у вашому житті. Пам’ятайте, знання — це лише початок, справжні зміни починаються з дій!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Подумав, що з софтскілами виходить досить забавне замкнуте коло:
— Чимало людей поза IT не розуміють айтішної магії як важливих хард-скілів, за які добре платять і часом навіть вважають її майстрів хитрими пройдисвітами;
— Чимало айтішників не розуміють комунікативної магії як важливих софт-скілів, за які добре платять і часом навіть вважають її майстрів хитрими пройдисвітами.
:-)

Наспавді я знаю багато різних спеціалістів в ІТ сфері, і є багато з яких мають і знають цю магію софт скілів) і вивчити і навчитися їм не так важко, було б бажання і мотивація)

Особисто для мене відсутня якась нова інформація в тексті теми, а те що ви шукаєте собі клієнтів вже бачив раніше на DOU

Пишіть про щось корисне, як ваші навички допомогли вам в конкретних ситуаціях

Все корисне що в мене є я публікую в своїх соц мережах, якщо вас цікавить ця тема можете знайти всю інформацію там
І поправочка — я шукаю собі не клієнтів, а тих, кому дійсно потрібна і актуальна допомога з розвитком цих навичок

Все корисне що в мене є я публікую в своїх соц мережах, якщо вас цікавить ця тема можете знайти всю інформацію там

Дякую, що підтвердили мої слова, що ваші тексти на DOU є малоінформативними

І поправочка — я шукаю собі не клієнтів, а тих, кому дійсно потрібна і актуальна допомога з розвитком цих навичок

Лілія, якщо послуга допомоги є платною то значить ви шукаєте клієнтів

Насправді це перша серія статтей про Софт Скіли
Я зотіла зрозуміти чи є я тема актуальна
Якщо ви напишете конкертно з чим є важкість я розкрию цю тему обовязково в іншій статті) дякую

Щодо того, що послуга допомоги є платною — так звичайно вона є платною
тому що я вкладаю багато часу і енергії в цей проект і мені важливо мати рівноцінний обмін
ми всі дуже звикли до безкоштовного контенту але нажаль безкоштовне ми обезцінюємо і не використовуємо для навчання — толку від цього зазвичай мало

Якщо ви напишете конкертно з чим є важкість я розкрию цю тему обовязково в іншій статті)
ми всі дуже звикли до безкоштовного контенту але нажаль безкоштовне ми обезцінюємо і не використовуємо для навчання

Я ціную якісний безкоштовний контент та вкладаю час у популяризацію

Якщо знаєте як виправити обезцінювання й маєте час на оформлення цього у статтю то було б цікаво почитати

Насправді це перша серія статтей про Софт Скіли

Сподіваюсь, що остання.

Я зотіла зрозуміти чи є я тема актуальна

Ні, поверніться будь-ласка назад в «свої соц мережі».

Якщо ви напишете конкертно з чим є важкість я розкрию цю тему обовязково в іншій статті) дякую

Як можна цьому запобігти?

Щодо того, що послуга допомоги є платною — так звичайно вона є платною

Допомога завжди безкоштовна. За гроші — послуги.

ми всі дуже звикли до безкоштовного контенту

Говоріть за себе, будь-ласка.

толку від цього зазвичай мало

Від цієї теми толку мало.

Сподівайтесь) але ваш хейт до цього, говорить лише про те, наскільки у вас погано розвинуті навички софт скілів а саме комунікації і емоційного інтелекту. Рекомендую вам звернути на це увагу і замість того щоб розводити хейт працювати над собою як над особистістю.
А я буду робити те що вважаю за потрібне, бо не вважаю це нормальним розповідати комусь як себе вести і куди їм іти.

Підписатись на коментарі