Досвід переходу з Windows на Linux для програмування мікроконтролерів
Довгий час я використовував операційну систему Windows для розробки прошивок, програмування мікроконтролерів та електроніки. Зі своїми завданнями система справлялася. Тепер вирішив перейти на Лінукс, як основну систему для програмування мікроконтролерів.
Що доступно в Лінукс?
Середовища розробки: Stm32CubeIde для мікроконтролерів сімейства stm32, Mplab X — для мікроконтролерів сімейства PIC, але, на жаль, офіційного середовища для розробки на Atmel не знайшов. Atmel Studio доступний для windows, а для Лінукс — немає.
З якими проблемами зіткнувся?
Основні проблеми пов’язані безпосередньо з прошивкою мікроконтролерів. Для прошивки мікроконтролерів доступна програма STM32CubeProgrammer, але на жаль вона не завжди прошиває мікроконтролери, одні добре, інші можуть бути деякі проблеми. Є також STM32 ST-LINK Utility, яку використовував для прошивки цих мікроконтролерів, але програма доступна тільки для windows.
Прошивка мікроконтролерів сімейства Pic, офіційно програми для програматора PicKit 3 немає і зіткнувся з проблемою прошивки мікроконтролерів сімейства pic24, pic32. Проблему з прошивкою мікроконтролерів pic16/18, atmel і різних мікросхем вирішив за допомогою установки емулятора windows програм Wine, Я використовував програму XGPro/XGecu для програматора TL866 II Plus і сам програматор.
Такі результати мого переходу з Windows на Лінукс, повністю відмовитися від Windows не вдалося.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів