Без яких правил, забобонів або ритуалів айтівці не починають роботу?

Привіт, айтівці! Якими б раціональними та об’єктивними фахівцями ми не були, кожен має певні ритуали, правила або фішечки, без яких робота не піде.

Наприклад, деякі з популярних:

• Користуватись тільки темною темою редактора коду.
  • Не використовувати зворотну риску \ для розділення рядків.
  • Пропускати 13-й рядок коду.
  • Не починати роботу без ранкових донатів на ЗСУ.

А у вас є подібні правила? Розкажіть 👇

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не казати, що фіча х***ва, бо зламається)

Справжній український айтішник не розпочинає роботу без донату на ЗСУ

Что то примеры максимально странные.

По-ходу з темами зовсім погано раз таке з загашнику достають, а KPI треба виконувати

Як казала одна відома бізнес-вумен (регіоналка), ідея (тема) коштує 20 доларів. Але от проблема ... в цієї вумної пані (мультиміліонерші) нема жодних нових (своїх) ідей та тем.

Нова цікава тема — це завжди експеримент (помилка), ризик та небезпека (бо може бути невдача або поразка). А це ж страшно та болісно.

Тому краще видаляти та блокувати. Ще й страховку докупити на всі випадки життя, щоб завжди були правильні теми та «правильні» коментарі.

Нема кави — нема роботи 😅

Не начинаю роботу, пока ~ 3 часа с момента подъема не позанимаюсь своими делами.

Перевіряю двір на рештки шахедів

Щось про куснути яблучко, дівчину і спати

Дивно що ніхто не згадав про «класичний» деплой п’ятничним вечором

Баги пофіксані у п’ятницю, не вважаються пофіксаними на момент понеділка.

Це не забобони, це вже якось самособою, що має дуже логічне пояснення і напрацьовано невдалим досвідом.

Ну для тих хто собі ще не «набив шишки», це може виглядати забобонами)

Спочатку треба добряче так передьорнути, інакше ніяка робота не іде

Головне не під час дейлі-мітінгу. Ну або хоча б камеру вимкнути )

вранці pull
увечері push

Ніколи не виключаю комп’ютер.

Не починати роботу работать поки комп’ютер не включу.

Слабак,я з телефону починаю
Вичитую алерти і дивлюся календар

Зранку треба привітатись з королем акул, бо інакше день не піде

Хабр???? Це шось москальське?

закінчувався 9-й рік війни....

Тому шо хотів зрубить лайків і чутка засвітився

То погана прикмета перевіряти патріотів з-за кордону. Місцеві патріоти зараз злі.

Ритуал хороша справа щоб привести себе до правильного настрою. У мене якось саме собою сформувалось, що зранку я можу подивитись відео, комусь відписати.
Але коли збираюсь починати працювати, то: прибираю стіл від паперів, тарілок ітп, закриваю «свій» браузер та відкриваю робочий, читаю пошту і слак. Після цього уже працюю.

Не починаю роботу поки не прочитаю всі нові коментарі на доу у форумі на першій сторінці.

Користуватись тільки темною темою редактора коду.

А хтось серьйозно користується світлою темою? Фу

Я намагався пару разів користуватись темною темою в IDE, пропускав багато помилок тому повертався на світлу тему вже наступного дня

я не використовую syntax highlighting та юзаю світлу тему Емаксу 7 років, але це звичка просто, мені пофиг яка тема у редакторі

Заходять в бар нігіліст, соціопат і цинік, а бармен їм каже: Алкоголь лише з 18 років.

Чому їм? Це одна людина в бар зайшла

темна тема приємніша. Але за умови паразитного освітлення світла легша для очей

Юзаю і ту і ту в залежності від освітлення

то машку треба кормити без того нема бусту

Я користусь світлою темою.
Просто тому що коли я входив в айті оцієї хіпстоти з темними темами не існувало. Так і звик. І відвикнути вже не зможу.

то пан є мілєніал. нортон командер і консольні редактори вже в минулому, а ідешки з кастомізацією — в майбутньому. Часи розквіту делфі мабуть?

Ну мілєніал то наче молодше покоління. Я 40 річний дідуган, якщощо.
І так, саме делфі було моєю першою ідешкою, з з якої все і почалося.

То яка хіпстота? ) Темні теми були завжди (а до них були тупо темні консолі) ) В мене улюблений був DOS Navigator саме через темну тему )

оцієї хіпстоти з темними темами не існувало

Завжди ставив собі сірий фон у віндовсі. Бо білий напрягав очі. То я хіпстота?
Тепер дуже радий що є темні теми🤷‍♂️

Від теми залежить. Я також за темну, но у вінди вона вирвиглазна. Да ви сам ДОУ в темній темі бачили (та що для геймдева)?

Тому не дивно що народ сидить на дефолтній світлій замість того, щоб знайти нормальну темну.

Темні теми шкідливіші для очей бо викликають більшу напругу.
Я користуюсь власною світлою, але пастельною.

Што? Мені з темною зручніше

В мене навпаки від світлих тем очі вилазять

А не треба монітор ставить на рівень яскравості прожектора.

більшість на темній

Більшість і за зеленьскього проголосувала )

Зранку якщо немає інтернету — то не починаю роботу

Кофе, пирожное и ноотропы с утра.

а що за ноотропи, якщо не секрет?

З діючих — модафініл. Американські пілоти використовують його для підвищення координації і уваги.Треба деяка культура його споживання, бо потім важко заснути. З алкоголем викликає різку тахікардію. У 1% людства — сильну фатальну алергічну реакцію.
В багатьох країнах відпускається по рецепту або заборонений. У нас це БАД, що продається у магазинах спортивного харчування.
Все інше — переважно фігня і фуфломіцини. Хіба що нікотин у таблетках, який викликає залежність і звикання, якщо переборщити.

Але часто здоровий сон і місячна відмова від кофеїну дають більший приріст перфомансу, чим всі ці стимулятори. Звичайно, якщо у вас є така можливість.

300 прегабаліну + 150 армодафінілу.

Якщо на ранок задач немає, то можна довше поспати. Все рівно потім прилетить дофіга)

Спочатку запустити додаток Spotify, а вже потім решту :)

Неймовірно життєво, працюю тільки під музику)

кава з ранку потім все інше.

ніби ж не пятниця ще

це з ютуба помітно. багато хто публікує відео в четвер. Може розрахунок на те, що до п’ятниці аудиторія трохи підігріється, і у п’ятницю срач вже впаде у підготовлений гумус. Знов таки з’явиться зелений квардратик непрочитаних. А так у п’ятницю до цієї теми могли би руки і не дійти. Тим більш після рюмашки..

У кого кошерний ізраїльський проект — п’ятниця :)

Пропускати 13-й рядок коду рюмашку перед роботою.

Перед мітингом.
Тому день, у який багато мітингів, не є продуктивним ;-)

Дічь якась.
Ну які забобони можуть бути у освічених людей.

Як показує практика, то люди можуть вдень читати лекції з математики, а ввечері вже заряджати воду від телевізора.

У деяких освічених людей, яких я зустрічав — були коран і біблія на полицях над робочим місцем.

Також так думав поки ковід не стався. Половина освічених людей виявилася антиваксерами.

А з них половина стали антиваксерами не через те, шо не вірили в лікування епідемій вакцинами, а через те, шо не вірили в лікування епідемій фуфломіцинами, які контрабасом завозились із різних бангладешів?

Японські програмісти уникають 4 рядка, можливо

В PHP четвертий рядок завжди пустий. Японці схвалюють?

Китайські, мабуть. Там слова «4» та «смерть» співзвучні.

Если не платят — не работать 😂

Треба висипатись бо коли мало то задачі роблю довше

Підписатись на коментарі