Hackintosh для iOS-розробки

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Всім привіт. Прошу не кидати гнилими томатами сильно.

З’яdилось бажання спробувати IOS розробку.

тобто вивчення swift, далі фреймворки по типу UIKIT and SwiftUI...

наскільки я зрозумів для більш-менш роботи в цьому напрямку треба macOS та xcode...

по swift ясно, можна вивчити і за допомогою vscode, а фреймворки і збірка апп то вже лише через мак.

от і засіла думка про хакінтош.

чи можливо з того нічого не вийде?

Всім дякую за відповіді.

для себе вирішив що це буде віртуальна машина перший час.

ну а якщо сподобається ця тема то доведеться купувати яблучні девайси.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня. Для мене дуже актуальна ця тема, т.к. підростає молодий програмер. Єпитання, якщо купувати МАс старий, кажуть що він не підтримує программи и його хватить тільки на фільми та інше. Треба брати не пізніше 2018р, чи можно якость прокачати старий для вивчання питань яки задав автор теми?

10 років працював на хакінтоші. На www.tonymacx86.com є все для цього. По суті треба знайти якийсь тред в стилі «EverythingWorks» і купити по ньому собі сборку. Я саме так і робив собі раз на 3-4 роки коли оновлював сборку. Головне це материнка і проц, все інше не таке важливе. Є також купа додаткових тулз для оновлення OpenCore і кекстів. В принципі проблем з оновленнями і тд немає. Іноді після обнови може злетіти аудіо чи вай фай, але це якщо кексти оновлювати рідко (раз у рік-півтора). Ну і бета версії мак ос краще не ставити, нехай інші тестують, там з часом і кексти підженуть і тд. Проте думаю років через 5 хакінтоши вимруть, оскільки будуть відміняти підтримку процесорів Intel, а на цьому зараз все і тримається наскільки я розумію. Коли залочать мак ос тільки під Apple проци, то кінець.

Не знаю який бюджет, але в будь-якому випадку я все-таки радив би придбати якийсь мак-міні, чи макбук. Буде дорожче, але збирати всю зборку з нуля також не дуже дешево. Так, на хакінтоші можна наче зібрати трохи потужнішу машину ніж на стандартному М проці. Але і і9 також не дешевий) тому я б радив не парити собі мозок і брати якийсь мак міні з М2 / Про чи шось таке

Скачай на торентах готовий образ віртуальної машини типу: «macOS Sonoma 14.1 + Xcode 15.0.1 (Образ для VMware)». На інтеловський ноут ставиш крякнуту VMware і імопртуєш цей готовий сетап. Витрати $0 + 1...2 годин увечері.

Я так спробував в ios-розробку на бюджетному acer, багато років тому. Вважаю, це має бути робочим дешевим варіантом і сьогодні.

дякую. мабуть піду таким шляхом)

якщо обмежений бюджет — можна купити бв макбук прошку, пропатчити open core legacy patcher та працювати. Так, буде все повільно, підвисати, компілитись хвилинами, але для розуміння, чи цікаво воно вам — може підійти. Помилок, багів, костилів буде менше, ніж на хакінтоші. Та й працюватиме не сильно повільніше за ту ж вінду. (макбук про 13-14 року на і3 з 8-16 гб ОЗУ та ССД можна взяти за 7-10 к.)
Мак Міні вийде ще дешевше, але в першому випадку, якщо жива батарея, можна ще й без світла 3-4 години працювати

Як приклад MacbookAir 2015 (2016, 2017) року — сгодиться до першої роботи)

Намаєшся з ним, дуже проблемний хакінтош та і чисто по бюджету зараз значно простіше придбати мак міні. Ціна питання десь $600-$700. PC Компоненти на які стане хакінтош вийдуть дорожчі або так само, це зло постійно буде , вилітати з кожним абдейтом. Доведеться зробити бакап образу диску та відновлювати і т.д. і т.п. Коротше геморой який того просто не вартує. При тому з міні зазвичай ніяких проблем нема.

Я розумію, що немає можливо грошей на макбук.... але займатися хакінтошем, це додаткова робота, яка може просто звенілювати усі потуги навчання.
Ви будете часто тушити пожежі, що НЕ будуть повʼязані з вашим додатком взагалі, а з ОС і її сумісності з залізом...чи треба воно вам?
Копіть гроші на самий простий макбук, але вже з m1 процесором. Або велкам ту андроід.

Та не макбук навіть
А мак міні
Або помісячно платити за клауд мак

Перше що нагуглив

www.computerworld.com/...​for-12-cents-an-hour.html

Мак мині класна штука, але по ціні не менше макбука
По зручності макбук виграє, хоча по залізу макміні буде ліпше.

А на амазоні немає Macbook Pro на m3 на 64gb оперативи — за 150$ ну або за так і бить за 250$?

Автор хоче емулюваьи мак задешево і спробувати кодити

Звідки взявся мак бук про?

Я повинен ставити питання тільки про топік?

Так
Твоє питання офтопік
Тому від Санти тобі буде вугілля а не макбук за 150

Не хакінтош стане нормально тільки на якісне ПС залізо, яке коштуватиме більше за міні. Але створить геморою на рівні десь тестових строк власного дістрівбутива Лінукса, де ви над власними патчами в ядро працюєте.

ІМХО єдина перевага усіх леплтопвв перед усіма десктопами, це їх мобільність тобто можна переносити. Для реальної роботи, зокрема з програмування вони пограють в одну калітку. Два чи великий монітор, завжди краще за те що є в лептопі, процесор без заморочек який надає потужність коли швидше йдуть усі сборки, більше ОЗУ і т.д. І при цьому ще і ціна меньша. Та звісно взяти з собою усе це в рюкзака та поїхати кудись, чи працювати прямо десь з лежака біля басейну звісно не вийде.

Друже, я так само подумав в 2019 році (бо задовбала ця їх нова клава) і купив мак міні. Я навіть мав по монітору 2к в кожному домі де бував часто, а де рідко возив з собою у коробці.
АЛЕ. Мобільність дуже багато значить. ДУЖЕ!

Ти знов недочитавиінструкцію.
Для переміщення витебе ноутбук. Це точно. Я перевіряв
Але
Можливі різні варіанти використання.
Наприклад (опускаючи фактор війни)

Мак міні в одному місці до нього віддалений доступ.
Vlc, splashtop etc

як варіант заюзати віртуалку для білду

Я працював десь 4 роки вдома так. Зібрав комп орієнтуючися на реддіт треди по хакінтошу і OpenCore guide. Також є репо де можна подивитися на що очікувати і відповідно підбирати компоненти для своїх цілей.
github.com/...​vMEremenko/XcodeBenchmark

Зараз працюю на маці бо на M1 Pro все просто літає.
З мінусів — кожен мажорний апдейт потребує трохи тюнінгу конфігураційних файлів. Перший раз на встановлення і запуск MacOS скоріш за все витратиш пару днів навіть на сумісному залізі.

зараз розумію що запуск осі буде більше ніж пару днів точно)
дуже багато незнайомої інформації.
стосовно цілей:
— вивчити SWIFT
— розібратись хоча б з одним із фреймворків
— розробити пару додатків для портфеля
— пошук роботи джун- , за мінімальну ЗП.

в ідеалі, я так думаю, щоб хтось підібрав працювати за безкоштовно типу як студента. та мені здається що це щось нереальне)

буду вдячний якщо поділишся своїм пройденим шляхом по вивченню та працевлаштуванню.

мій шлях дуже довгий і трохи інший. Коли мені було потрібно створити додаток, в мене вже був мій персональний макбук.
Створення хакінтошу в твоєму випадку більше виглядає як прокрастинація і імітування діяльності, бо це ніяк тебе не наблизить до жодної з твоїх цілей і тільки сповільнить на шляху.
Я рекомендую шукати бв Mac Mini як тут вже хтось підказував або починати вивичення mobile development з Андроїду

Если вам графическая производительность не важна, то посмотрите на нюки с 8 поколением, у меня за моником такой висит, с хакинтош, брал для сборки приложений под их экосистему

На даний момент я хочу спробувати себе в цьому. Є ноутбук Dell latitude 7490 на який ніби більш менш спокійно ставиться хакінтош.
І питання більше про те чи можливо на ломаній макосі працювати з розробкою, чи apple якось хитро реалізувала інструменти розробки та «змушує» користуватись лише своїм залізом. Чи все ж обмеження лише в софті.

Я не сталкивался с ограничениями, даже эмулятор айфона работает

Ну і мобайлі не дуже з грошима
Гірше тільки геймдев
Але в них темна тема на доу...

«Не дуже з грошима» це як? Типу низька зп? Чи неактивний ринок?

Купи мак міні на інтелі
Смішні пару сотень
Це в аренду викладі подивися

Підписатись на коментарі