Чи потрібно платити ЄСВ по ФОПу при переході на гіг-контракт в Дія.Сіті?

Галера запропонувала перейти на гіг-контракт

Закривати ФОП не хочу

Чи потрібно плати ЄСВ за ФОПа у такому випадку? Так, я знаю, що під час війни це добровільно, але не виключаю, що станеться, як з 2% ЄП, скасують до закінчення.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

За просто так?

На період воєнного стану ЄСВ можна взагалі не платити. Я не плачу вже півтора року.

Краще тримати ФОП відкритим на випадок додаткових замовлень від попередніх компаній

Якщо гарна винагорода $5000+ то дешевше платити подвійне ЄСВ та займатись розробкою замість спілкування з податковою службою

Єсв сплачує роботодавець по гіг контракту тому по фопу не потрібно платити так як єсв вже буде салачений, єдине не забувати подавати нульові оборотки по фопу раз в квартал, ну і після закінчення гігконтракту відновити платежі єсв навіть якшо не працюєш але фоп відкритий.

Якшо більш детально то от
Відповідно до ч. 6 ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон № 2464), особи, зазначені у пп. 4 і 5 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464 (фізичні особи — підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (е-резидентів), та особи, які провадять незалежну професійну діяльність), які мають основне місце роботи або уклали гіг-контракт з резидентом Дія Сіті в порядку та на умовах, передбачених Законом України від 15 липня 2021 року № 1667-ІХ «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», звільняються від сплати за себе ЄСВ за місяці звітного періоду, за які роботодавцем (резидентом Дія Сіті) сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Коментар спеціаліста:
www.youtube.com/...​atch?v=dYDDSumDkdw&t=608s

Автору топіка рекомендую почитати коментарі під цим відео.

Чи потрібно плати ЄСВ за ФОПа у такому випадку?

Відповіді на це питання ніхто не знає.

Прийдеться писати в податкову для роз’яснення

Смотрите, сейчас декабрь месяц. Если точно переходите со следующего года на ГИГ, то можно закрыть ФОП в декабре, а открыть его уже в следующем году, если что-то пойдёт не так и Вы решите вернуться к работе через ФОП. Открывать упрощёнку можно только один раз в течении финансового года, а он у нас от 1 января до 31 декабря.

Цікава озвучена галерою аргументація.
Штоби што? )

Щоб зручніше тримати «в узді». А що вони там будуть казати робітнику — це ж не важливо, бо це буде просто лапша на вуха. Ну що ви, і справді, як маленькі! :-)

Зараз на одне місце 100 кандидатів, які готові працювати за копійки. Нікого там тримати не треба

Підписатись на коментарі