«За 10 років ШІ може бути безкоштовним лікарем або адвокатом» — інвестор OpenAI

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Вінод Хосла (Vinod Khosla), засновник Khosla Ventures та інвестора OpenAI, зробив кілька прогнозів щодо можливого майбутнього ШІ. Своїми думками чоловік поділився в етері Cerebral Valley Podcast.

За 10 років завдяки ШІ ми матимемо безкоштовних лікарів, вчителів, юристів і навіть роботів. А вже за 25 років буде мільярд двоногих роботів.

«Це створить величезну індустрію, більшу за сьогоднішню автомобільну промисловість»

Неймовірних можливостей мільярдер очікує і від ChatGPT: потенціал чат-боту тільки розкриватиметься.

Проте Хосла вважає, що нам варто менше турбуватися про ризики, що пов’язані з ШІ, і більше зосереджуватися на перевагах. На його думку, шлях до переосмислення суспільної інфраструктури і забезпечення багатого на ресурси способу життя для всіх семи з гаком мільярдів людей на планеті лежить через ШІ, враховуючи його мультиплікативну здатність до праці та знань.

Погоджуєтеся зі словами інвестора? Чого, на вашу думку, варто чекати від ШІ найближчим часом?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

І безкоштовним топікпостером на доу.
Сінк ебаут іт...

Юриспруденція — це взагалі давно «річ у собі»: зрозуміти юриста може тільки інший юрист. Вчитель, який один на 30 дітей — також не кращій наставник. А лікар — терапевт фактично і зараз працює як AI: збирає інформацію і намагається вгадати хворобу.
Отже AI безумовно може покращити ці професії: як мінімум тому, що він буде доступний кожному увесь час.
Але звичайно виникне інше питання: хтось має навчати та перевіряти AI. Отже повністю замінити людей-фахівців AI не зможе.
Ну а з роботами взагалі чудово: будь-яку роботу можна перший раз зробити самому — показати роботу — і далі вин буде робити її регулярно. Чудова можливість позбутися рутини.

і далі вин буде робити її регулярно

У вас перелом? Вот пожалуйста примите аспирин. Чем я могу вам помочь? Извините не понял ваш вопрос, повторите пожалуйста. Я робот я немогу засунуть себе аспирин в...

цікаво хто оплачуватиме всих цих

безкоштовних лікарів, вчителів, юристів і навіть роботів

Ну не десять, а п’ять максимум. Всяку чатгопоту вже зараз користують для юридичних та медичних кейсів. І це її ще не файнт’юнили на корпус медичних чи юридичних знань.

так проблема не в технологіях, а у законодавстві. експертні системи були з часів динозаврів (і тоді теж пророчили заміну першої ланки спеціалістів цими системами). Проте не все так просто, бо, врешті, хтось має нести відповідальність за прийняті рішення. І опинитися тим, хто офіційно дозволив «ШІ-вбивцю» нікому не хочеться, тому не злетить за п’ять років.

А може все ж краще піднімати рівень медичної освіти (кваліфікації), якість періодичної сертифікації медперсоналу та оплати медичних працівників?

А кто сказал, что эти «врачи» будут лечить а учителя «учить» ?

вот к примеру ИИ в UnitedHealthcare также использовали фактически как врача — отменяя назначения, отказывая в оплате и так далее — результат более 90% ошибок с точки зрения лечения, зато по деньгам — красота, никаких лишних «расходов», полная оптимизация показателей.

если живой человек в такой ситуации может пойти против системы — доучить, долечить ... то в ситуации с ИИ ....

Ну... цікаво більш об’єктивні показники, ніж помилка з точки зору лікування. Не виключений варіант, що точка зору була помилкова та не враховувала деталі.

Не думаю, що лікар буде йти проти системи: ризиків багато до кримінального впровадження. А бенефіт?

зато по деньгам — красота, никаких лишних «расходов»

Наверное, не считая тех миллиардов, которые вложили в это покращення.

зная о квалификации врачей, многих уже сейчас он может заменить

Вже за 25 років буде мільярд двоногих роботів
За 10 років ШІ може бути безкоштовним

Так і бачу як у 2050 році відкрився перший бордель, де працюють лише роботесси і «вставити» їм дозволяють дійсно безкоштовно. Але потім спрацьовує внутрішній замок і «дістати» вже коштує 500$

Нуу що ж ти так.. До 2050 жеж не всі доживуть

Інвестор інвестує у те, що буде безкоштовним — як цікаво, ну канєшно я повірив))
Якщо вам усе пропонують безкоштовно, значить товар — це ви.

За 10 років ШІ може

Ой, як же ж я обожнюю оце МОЖЕ в заголовках) може й може, а може й не може))

Якщо чат гпт розбереться з законодавством і бухобліком України, то я готовий навіть платити)))
Стосовно лікарів не впевнений, бо тема дуже слизька і некоректний діагноз може когось вбити, думаю що вони зацензурять подібний функціонал. Буде відповідати щось на кшталт «Я тупий генеративний бот, зверніться до нормального лікаря».

Може зроблять спеціалізовану версію Medical GPT для допомоги лікарям, яка буде далеко не безкоштовна. Думаю що кошторис підписки на місяць буде мати 3-4 нулі після цифри для лікарні.

безкоштовних

А сервери на яких будуть крутитися такі масиви даних — також безкоштовні будуть?)

1. не зможе
2. найближчим часом буде очередная AI winter від перегрітих очикувань

Які до біса перегріті очікування. В мене на макбуці локально крутиться модель, на яку я ще нещодавно роззявляв рота в інтернеті типу магія як таке можливо. І то, ця та інші моделі — форки одної єдиної фейсбучної ллами.

ну вот диві, в мене нарешті зʼявилася GPT-4 це ж наче топ? ну я граюсь з нею, звісно, прикольно але щоб воно щось дійсно вирішувало, ну нема такого

це як self-driving cars, вони наче вже 10 років їздять, але є нюанси

а взагалі дуже дуже цікава технология, навіть з точки зору розуміння що таке
людство як вид, бо оці LLM вони як дзеркало мови

Будда, Юнг прифигелі б з ціх можливостей

Крутицця то крутиться. Зиск який?)

Нещодавно тут один виступав, про армію роботів розповідав. Коротше Ілон Маск — заразний, єдине що — він при цьому справді інвестує в такі розробки гроші, включно з OpenAI. Звісно медичний робот хірург, наприклад, це буде прорив в науці та техніці. Але сумніваюсь, що це буде безкоштовно напроти це буде дуже дорого, набагато дорожче за хірурга людину. В якомусь анти-утопічному фільмі, за доступ до медичної капсули, яка була доступна тільки вищому класу, що жиди на орбітальній станції — навіть революція була. А так, я швидше повірю в щось на зразок фільм чужий — де цією капсулою керує з рештою людина.

а васюки стануть світовою столицею шахів

З рештою це не він придумав, він просто переповідає різних писателів з наукової фантастики середини минулого століття. Наприклад Айзека Азімова. А там робототехніка і усі її потенційні можливості є давно.

Проблема не в тому, зможе чи когось замінити ШІ чи ні, проблема в моралі та відповідальності. Скажемо, лікар-ШІ прописав вам препарат, котрий викликав побочки що призвели до серйозної шкоди здоров’ю. Хто тут винний, кого судити, з кого зтягувати штраф? З програміста, що написав код, з QA що тестував його, з маркетолога що рекламував?
Дуже сумніваюсь що ШІ справді когось замінить з подібних професій. Скоріш він буде гарним помічником що покращить продуктивність, але замінити — ні. Тим паче адвокатів, де дуже важливий скіл працювати язиком та вміти переконувати суддю, бо той може трактувати закони та виносити покарання виходячи із норм суспільної моралі та етики (котра усюди різна і суб’єктивна) і тому подібного.
А ось якихось двуногих роботів на складах амазону що переставлятимуть ящики я уявити цілком можу. www.youtube.com/watch?v=-XOyT5q2NwE

Хто тут винний, кого судити, з кого зтягувати штраф?

Ну... тут все як і в OpenSource, як на мене, as is. Ти можеш або використовувати Linux сам який завгодно, або RedHat та платити за підтримку. Якщо заплатиш більше, то можеш знайти й фірму, яка буде нести й відповідальність.

Проблема не в тому, зможе чи когось замінити ШІ чи ні, проблема в моралі та відповідальності. Скажемо, лікар-ШІ прописав вам препарат, котрий викликав побочки що призвели до серйозної шкоди здоров’ю. Хто тут винний,

Ви коли заходили в лікарню то автоматично погодились на термс єнд кондішен у 1005000 листів зубодробильного тексту і в одному з пунктів ви погодились у разі чого відати свої орагни ШІ на покращення юзер єкспіріенсу.
Дякую що звернулись у нашу лікарню.

Вже може замінити в 90% випадках. В версії 3.5 перевіряв всі свої симптоми і скарги з якими я звертався до GP за останні 10 років. Сказав те ж що і GP і навіть більше. Можна було до GP взагалі не ходити. І це лише урізана, зацензурена, безкоштовна версія 3.5.

По поводу юриста, умпутун із радіо-т недавно розказував про складний кейс, де консультувався з кількома юристами і ті розводили руками, розказували що треба ресьорч зробити і купу документів і законів перерити щоб дати відповідь. ChatGPT же відносно швидко дав відповідь, да так що самі юристи були в шоці, і сказали що взяли б «такого чувака» на роботу без вагань.

Но скептики ніколи не визнають своєї помилки. Навіть коли замінить 90% GP і юристів, будуть говорити: «ахахаха, ну не всіх же замінив! так що хайп, скам і розвод ваш AI».

В версії 3.5 перевіряв всі свої симптоми і скарги з якими я звертався до GP за останні 10 років.

І що результати всіх аналізів прям в чат завантажував?

і пігулки новою поштою відправив.

Так не ходи ліл, у лікаря задача не просто поставити діагноз на соплі і сказати тобі лікуватись малиною, а іще упевнитись що піздецоми немає. Воно ж блін навіть не зможе сип на шкірі зрозуміти що це таке.

не зможе сип на шкірі зрозуміти

розпізнавати зображення це одне з перших навиків ML/AI, маючи достатнью базу знань що складного?

Ну, парсити зображення ще куди не йшло. А як щодо фізикального обстеження — перкусія, пальпація, аускультація? Цього навіть молодший медичний персонал не робить, потрібен лікар.

В тому що потім з цією інформацією робити. Витягнути данні з папірця яи фото, не проблема вже давно.
А головне що лікування це ж не рулетка, вагдав норм не вгадав ну нічого страшного. Потрібно відсіяти ініші варіанти що дуже схожі, потрібно не зіпсувати здоровя пацієнта що може мати купу інших параметрів...

Корч, не буде штучних лікарів іще дуже довго, бо відповідальність за життя ніхто не довіріить херовіні що кота від собаки не відрізнить.

інвестор скаже що завгодно, аби його активи дорожчали.

За 10 років ШІ може бути безкоштовним лікарем або адвокатом" — інвестор OpenAI

Але сам інвестор, лікуватись у такого лікаря не ризикне.

За 10 років завдяки ШІ ми матимемо безкоштовних лікарів

А для тих, хто хоче жити довше, буде прєміум підписка

А це вже 100%. Власне і так вже працює, можна подивитись на середне продовження життя в : Зімбабве, Україні, Канаді та Японії і порівняти. І при усіх інших — так ця різниця, якраз в першу чергу через «преміум підписку» і доступ для передових досягнень науки і техніки зокрема медицини (що по факту і є богатство). Та навіть у середені України містяни в середньому ґ живуть на 10 років довше за селян.

В контексті останніх подій в Україні та світі, є підозри що ШІ використовуватимуть для зовсім інших цілей, аніж лікарі та вчителі
Хоча мені подобається використовувати ChatGPT для вивчення теоретичної квантової механіки, яку я так і не зміг нормально опанувати у ВУЗі. Це просто як хоббі, яке я використовую у тому об’ємі, напрямі і часі, які подобаються мені.
ChatGPT дійсно пояснює більш зрозуміло, ніж професори

А почему бесплатных, сейчас подписка на новые версии стоит 20$ или о чем это он?

Підписатись на коментарі