Проблеми з фільмами на YouTube

Кілька років тому вирішив, як цивілізована людина, створити собі невеличку бібліотеку фільмів. Встиг накопичити аж два фільма. Сплатив не за один перегляд («rent»), а за постійний доступ («buy»). Ось зайшов зараз та думав щось переглянути у пошуках моментів... А одного фільма вже нема, а інший у якості 480p на екрані 2160p. Де це я так згрішив? Чи то у всіх таке коїться? Може то гнів богів торентів за зраду?

«Interstellar» www.youtube.com/watch?v=-Q10-qLSkZ0
Provider Warner Bros. Entertainment
Audio: Ukrainian
Video unavailable / This video is not available

«Blade Runner 2049» www.youtube.com/watch?v=-gOYjDeaT1M
Постачальник Sony Pictures Movies & Shows
Audio: English
Якість 480p

Update: Мабуть dou.ua читають співробітники Гугл, бо мені повернули у якості 480p фільм
«Interstellar» www.youtube.com/watch?v=PopxWRoSt6U

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Никогда ни одной копейки не заплатил ни за один фильм. Всегда качал с торрентов. Пользуйтесь торрентами, это идеальный вариант, никогда не пожалеете. Вот тут www.fast-torrent.ru например можно скачать что надо без регистрации и смс, с выбором подходящего размера, качества и перевода. Ещё есть коллекции фильмов по разным жанрам и темам, это тоже помогает в плане того, что скачать посмотреть. Я в основном там смотрю, там поиск получше и нагляднее, чем на рутрекере или каком-то форуме. Бывает, что на какие-то старые или редкие фильмы нету сидов, или они редко появляются в онлайне, поэтому лучше поставить на закачку сразу несколько разных торрентов этого фильма, и со временем что-то скачается. Если у вас провайдер парит мозг по поводу использования торрентов, то просто качайте через VPN.

Вот вам Бегущий по лезвию 2049, качайте www.fast-torrent.ru/...​egushij-po-lezviyu-2.html

в прінципє хлєб в магазине тоже можно п1зд1ть

Вже кілька років поширується рух, що каже що якщо щось спіратити то отримаєш кращий сервіс за офіційні майданчики.
Тому для мене виглядає більш справедливим сервіс по підписці ніж оці ’покупки’.
Покупка для мене — придбання фізичного носія, який можна споживати офлайн.

Підписка є іще більше налюбиловом бо ти взгалі нічого не купуеш окрім якогось єфимерного сервісу що розписаний на 100500 сторінок псевдо-юридичного бреду під лсд.
Сьогодні є фільм у коллекції, а завтра його немає, але підписка є. Минулорік ти підписувався на дісней та інші фільми, а тепер дісней свою стрімінгову платформу, а тобі під письку.
Ти підписався на 1 террабайт сховища, а потім контору купив якийсь гігант і сказав що в тебе тепер зовсім інша хрінь.

Усі ці сервіси ніяк не контролюються законом, як наприклад закон жучть хитро вилюблених банкірів та ленлордів (я зараз про розвинуті демокартичні країни) що не ліпили у контракт усі свої упороті забаганки. Тож сервіс умовного гугла можна крутити як завгодно, сьогодні це одне а через рік два це може бути зовсім інше.

Ну і звісно ж треба кожному занюханому сервісу мати повні креди від твоє карти, і він заїбе тебе двухфакторкою і 100500 сесуріти заморочками(відписатись від пидписки можна лише в десктоп версії а з мобілки — ні), щоб усе було секьюрно, але гаманец віддай.

Я вже давно почав купляти фільми, в Apple мабуть на $2-3k накупляв. А потім коли амазон закрили свій магазин книг і тупо забрали з доступу всі книги, я зрозумів що по факту нічого я не «купив», я лише «купив доступ до». Тож тепер купую, але при цьому те що сподобалось пірачу в 4к я тупо зберігаю в хмарі. Покищо 2ТБ хмари вистачає, з часом думаю просто HDD купити на 6-10ТБ. Бо пішли вони нах** з такими полісі :) Я розумію що інфраструктуру для трафіку й їхній додаток якось треба підтримувати, але я не збираюсь їх підтримувати, я просто хочу подивитись кіно. Тож я вважаю що в цьому випадку «піратство» не таке вже й піратство

Я собі декілька років тому купив простий ХДД на 4 Тб, цілком вистачає щоб тримати купу файлів, він звісно тормознутий у зривнянні з нвме )) але для випадків з відео гарно підходить.

За $2-3k можно купить довольно крутой NAS, тот что с процем Intel, а не дешёвый на ARM, кучей памяти, и с поддержкой докера. Но это лишнее. На самом деле самый удобный вариант — это роутер Keenetic, где есть поддержка всех вариантов VPN, а также Samba, WebDAV, FTP, SFTP сервер, так что сам можешь поднять себе бесплатно облако на роутере. Ну и конечно же то что в данном случае самое важное — клиент Transmission. Всё это стоит 100-200$. Дальше к нему подключается винт WD Gold или Seagate Ironwolf на 8-20 GB за 100-400$, и железо для торрентов готово, которое может работать постоянно в онлайне. Практически на все новые фильмы есть раздачи на 4K, есть стерео варианты. На торрентах есть всё и бесплатно, и не надо больше ничего покупать.

Десь на ДОУ вже писав, що в мене були випадки, коли придбав музику та відеоігри, а через деякий час в мене їх забрали через видалення з платформи. Саме тому намагаюсь купляти тільки фізичні копії та drm-free з можливістю завантаження на компʼютер.

Чи відчуваю себе кинутим у випадках втрати? Нууу, я читаю правісі полісі, тому був морально готовий до таких випадків.

Давно планую почати колекціонувати Blu-ray Discs

Бачив розповідь одного дядька, який за копійки на eBay накупив собі оригінальних CD з минулого, про які в дитинстві він міг тільки мріяти. Чисто ностальгія + фізичне володіння носієм з книжечкою.

Дякую, що поділилися досвідом. У мене багато років були моральні сумніви щодо того, чи не варто перестати бути піратом і почати платити за фільми, але ваша історія переконала, що «Piracy — this is the way».

Насправді, якщо фільм дійсно епічний — то я як цивілізована людина дивлюся його за гроші у кінотеатрі на великому екрані. Але якщо через роки хочеться його переглянути знову і постає вибір: витратити купу часу, щоб знайти платний сервіс, де цей фільм є у нормальній якості чи спіратити — то вибір не на користь корпорацій.

У мене багато років були моральні сумніви щодо того, чи не варто перестати бути піратом і почати платити за фільми, але ваша історія переконала, що «Piracy — this is the way».

але ж це виглядає легким таким блюзнірством. «ніколи не купував, а от тепер ваша історія і точно мене переконала і далі не купувати». Ви ж все одно не купували, а рано чи пізно зустрілася б історія про те, як десь хтось колись шось не то. І ви, такий — «опа, а це саме тому я і не купую!»

Мабуть я не зовсім точно доніс свою ідею — суть описаного у першому коментарі не в тому, які дії я робив/роблю/буду робити, а в тому, як я емоційно почуваюся, роблячи ці дії. Раніше мене це пригнічувало (хоча й не зупиняло від дій), тепер не буде ні пригнічувати, ні зупиняти :)

Ну це знаєте, як мати певний фетіш, який засуджується суспільством і тобі самому трохи соромно, що тобі таке подобається. А потім хоба — і вчені зробили революційне відкриття після 30-річного дослідження, що цей фетіш подовжує життя на 5 років і робить людей більш щасливими. І ти такий — «Нарешті можна не соромитися власних вподобань!»

Вони пишуть, що якість 480р, а за фактом там більше. Виглядає як якийсь баг, але йому вже кілька років.

Зовсім ні. Може на 6″ телефоні різниці між 480p та 1080p непомітно, але на моніторі 27″ 2160p вона очевидна.

Маю підписку на нетфлікс, ну от просто щоб якийсь серіал дивитись чи просто каталог фільмів коли не знаєш що подивитись, також прайм від амазону бо постійно корситуюсь доставкою.

Але торренті нікуди не ділись. Абсолютно пох на «єтичність», корпорації перші плюють на неї і засцикають очі булщітом настільки, що іноді гидко просто вмикати компьютер.

Тож фільми які мені подобають лежать на храді, один із них згаданий вами блейд раннер.
До того ж на торрентах можна обрати приємну якість та переклад.

Усе що потрібно умовному гуглу від вас щоб ви платили, що ви будете мати це взагалі не важливо для умовного гугла, він навть не намагається робити щось корисне, просто є бізнес моделі і вона приносить гроші і поки що працює, усе інше — не важливо, тож я веду себе так само — я хочу подивитись фільм я його дивлюсь, а умовний гугл іде на х у й.

400 грн за фільм у гарній якості для айтішника — не гроші)

ну це майже половина вартості доставки якогось шкідливого і смачного хрючєва на вечір

раньше в таких фразах использовали слово «лох», а не «айтишник», видимо, новый миллениум

Просто для порівняння перше посилання із фільмів за 2023 рік: www.amazon.com/...​Movie blue,aps,206&sr=1-1

Я не про те, що 400 грн на вечір для середнього класу — це великі гроші, ні, я про те, що є купа інших варіантів, які є кращими за відео на Ютьюбі.

Ого таке навіть хтось робить. Я думав такого не буває.

У мене брат бере в оренду фільми на Ютубі. Аккаунт на гуглопошті є, значить і на Ютубі є, тому не треба ніякий інший аккаунт для того, щоб подивитись популярний фільм.

В мене є мій NAS куди скирдую фільми.
8TB поки вистачає. Є фільми які пожу подивитись декілька разів. А на стрімінгах коли щось дійсно потрібне то його німа ((

У вересні я дуже смішно попався.

Гуглив один відомий серіал, і гугл впевнено мене відправив на Netflix. Якщо хтось не знає, то це лайно навіть не показує свою бібліотеку до реєстрації та оплати. А остання в свою чергу не має жодного trial-періоду.

Отже, купляю максимальну підписку (щоб точно не прогадати!), пишу у пошук назву... А воно нічого не знаходить!

Після цього ще раз йду в гугл, шукаю серіал, і натискаю кнопку «дивитись на нетфлікс». А той мені пише — недоступно у вашому регіоні. Так нахабно і смішно, як гугл з нетфліксом, мене на гроші ще ніхто не розводив))) Після цього пішов завантажувати торенти.

І взагалі, час від часу шукаю, де «взяти в оренду» той чи інший фільм. Йду на Мегого/Sweet/etc... А там нічого немає)

З музикою — там трохи інша історія, бо це той випадок, коли воно більш-менш працює, але не без приколів. Там теж іноді можуть зникати повністю альбоми/виконавці. Тимчасово або назавжди. Наприклад, ось www.billboard.com/...​aming-removed-1235043866

Регіональні обмеження — це окремий біль. Десь півроку тому перейшов на Tidal, який офіційно не представлений на нашому ринку, і зрозумів, якою помилкою було платити за те шакальне mp3 на Spotify. Але потім вони без жодних пояснень взяли та забанили Україну по IP))) З Qobuz в мене теж не зрослося, тому довелось обирати з-поміж тих стрімінгів, які роздають lossless в нас, а це Apple Music та Deezer. І знову ж, кожен має свою унікальну бібліотеку зі своїми «ексклюзивами». На щастя, ще не стикався.

Я музику беру на Bandcamp. За безкоштовно дають стрімінг у mp3 якості, а за купівлю або підписку у лослес. Після купівлі є змога завантажити музику собі на компʼютер, бо вона drm-free.

То, что не хранится на твоем жестком диске, тебе не принадлежит. Сегодня собственник контента дал тебе доступ к нему, завтра забрал, и это его законное право — распоряжаться свой собственностью по собственному усмотрению.

Тогда кнопка «купить» немного обманывает своим названием. Я заплатил деньги за два фильма для коллекции, в итоге один фильм исчез, а второй по качеству скатился до экранки.

Чувствую , что просчитался, но не пойму где © 🐒. jpg

так це ж класика, скільки срачів через поведінку різних платформ типу Steam. Спочатку дають постійний доступ до ігр, потім змінюють умови доступу і уже потрібно платити помісячну підписку.
Особливо забавно коли блокують аккаунти котрим десятки років і на котрі було витрачено тисячі долларів.

Купи фільм, а потім скачай торрент.

Щоб повністю легально то робити, треба підписатись на всі стрімінгові сервіси, більша частина яких недоступна в Україні. Плюс постійні приколи з правами, коли якби фільм був на стрімінгу, а потім зник, бо стрімінг не зміг домовитися про продовження права на покази або взагалі, або в конкретній країні.

В знайомого з США була історія на Різдво, коли вони почали сімейний перегляд чи то Гремлінів чи то Зубастиків, поставили на паузу і пішли гуляти. Після півночі вирішили додивитися і... Всьо. Недоступно.

Кудись ми звернули не туди на нашому шляху в краще, розвинене, майбутнє. З кожним роком все більше анальних обмежень. Чи то покращень, я не дуже розбираюся в новомові.

Soul Calibur 5 влітку прибали з онлайн магазинів бокса/плейстейшн. Офіційних причин нема але подейкують що це з-за скінчення терміну прав на гостьового персонажа (з іншої гри).

Soul Calibur 4 свого часу прибрали з тих самих причин, — скінчилися права на Дарта Вейдера.

А в Soul Calibur 6 є Геральт (Відьмак).

Гм.

Але тут саму гру, в тих хто купив, хоч не забирають.

Поки не забирають?

З кожним роком все більше анальних обмежень. Чи то покращень, я не дуже розбираюся в новомові.

Дякую, шановний колего!
«Анальні покращення» — цей вислів я візьму на озброєння.
А те, що копірастія це зло, Столлман писав ще у 1997 році («The right to read»).

На itch забирають. На інших платформах в мене ще не було випадків.

Коли починався стрімінг, думав, що нарешті буде революція як з іграми ) Але потім оці всі приколи з обмеженням каталогів по країнам, якістю, звуком, повернули все одно до торентів www.reddit.com/...​redd.it/d3423w2g5ur21.jpg

Підписатись на коментарі