Слідкуєте за Маском та його новою іграшкою Твіттером?

В мене на уроці інгліша розвернулася дискусія. Вчителька налаштована проти Маска, вважає його дуже селфіш і взагалі, що карма має його за це покарати і викинути на помойку життя, що він має збанкрутувати.

Як на мене, дійсно, в нього є недоліки, особливості, але, можливо, саме ці особливості і допомагають йому досягати вершин? Працював над створенням платіжної системи, зараз один із небагатьох, хто може монетизувати науку.

Ще одна дискусія з вчителькою спалахнула про те, що вона вважає, що науковці мають просити донати, і що суспільство і бізнес мають донатити на дослідження, а я кажу, що всі отримують, скільки заслуговують і якщо дослідження вигідне, то воно і отримає прибуток, як це робить Маск. Власне почалося з цього, вона виразила потім хейт до Маска, потім сказала, типу, не дай бох йому стати ще й політиком. А я кажу, навпаки, такі люди, котрі управляють корпораціями, мають більше шансів на успішне управління країною, ніж просто політики з університету, які просто гарно вчилися.

На її думку, бізнесмени, селфіш, всі з неправильною картиною світу. Короче, ми з нею як дві протилежності. Ну то таке. Після цих дискусій, я почала гуглити, що там і як зараз Маск, як його Твіттер, можливо в чомусь вона і права, те що влада і успіх міг його характер зробити занадто самовпевненним і нарцисичним, і що це може йому заважати адекватно вести нові проєкти, і що це може потопити Твіттер.

Хоча, можливо, Твіттер потопить не селфіш Маск, а просто такий ринок, це уходить в минуле, як фотоплівки і газети і при чому тут характер Маска. Ні до чого тут його характер. Але буде цікаво, якщо йому вдасться переосмислити соц. мережу і вивести її на новий рівень.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

якщо дослідження вигідне, то воно і отримає прибуток

Нікола Тесла помер у злиднях, але 100 років потому Маск користується його ім’ям, а ви користуєтесь змінним струмом, а інтернет отримуєте високочастотними радіохвилями

Марконі отримав нобелівську, бо використав винаходи тесли

Живіть далі з вірою, що риночек справедливо рєшаєт

Але буде цікаво, якщо йому вдасться переосмислити соц. мережу і вивести її на новий рівень.

Успішний баран — все одно баран. Що там переосмисленого? Просрав 44лярди бо не похмелившись наобіцяв щось, а тепер перетворює твітер з помийки на помийку в квадраті.

З початку війни не здався, а почав далі бухати вже на пару з дімоном

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Забавна боротьба за фрі спіч у твітері.

Тереп в твітер не тільки не зайти через посилання на профіль (так само як і в довбаному ФБ).

Тепер навіть по прямому посиланню на публічний пост можна прочитати виключно його, на відміну від ФБ відповідей та коментарів не видно.

а для чого Ілоні твітер взагалі на вашу думку?
може памʼятаєте заяви про «мережа без ботів»?)))
тут вже радили почитати про paypal, ще можна заодно про нерухомість твітера (оренду) почитати, про те, як орендодавці банкрутують, поки Ілона не платить оренду

Колись в житті кожного чоловіка наступає криза середнього віку: хтось купує мотоцикл, хтось маслкар, хтось яхту або літак, а Ілон купив твіттер.

Нет никакой кармы, это попытка человечества успокоить себя наблюдая безнаказанность «зла».
Маск классический аспергер, переключается на все что попало и поддается влиянию самых ярких пропагандистов, поэтому постит хуету и рашко пропаганду

Одна из причин (имхо) — за последние годы демократы себя показали не с лучшей стороны в плане цензуры всего что им не нравилось, и учитывая что это основной наратив маска при покупке твиттера — это качнуло маска в сторону чрезмерного доверия республиканцам, раз их несправедливо цензурили — они говорят правду, большой кредит доверия появился.

Сейчас продвигает откровенную антиукраинщину, вчера например был оч негативный репост карлсона

не слідкую. Я аскет мізантроп і поважаю лише голих людей які бігають в −10 лісами і виють на місяць.

слідкувати за цією істєрічкою повинен лише той хто в свій час прикупив акції Тесли, бо воно шось знову ляпне і все впаде в 2 рази

Можливо досягати вершин йому допомогла особливість, що у його батьків були смарагдові шахти, як вам така ідея? Путін теж досяг вершин, обговоріть з вчителькою інглішу.

Шахти батька, скоріше за все, могли допомогти *зайти* у великий бізнес. А ось досягти вершин — навряд чи.

Лол, ох уж эти бабки которые сплетни преумножают, ШАХТЫ!
Семья маска — крепкий миддл класс, их шахта была обычным мелким предприятием, у них даже дрилинговой компании не было, добывали в небольших колличествах.

Доход из нее помог маску переехать в штаты и учиться в универе, да.

Вы все врёте! Его пара заносил лично президенту штатов, чтобы Маска сделали миллиардером, а мамка заносила судье, чтобы порешать с делами, которые на него открыли

там же классическая вок пропаганда произошла, мем про шахты раскрутился не ради того что бы показать что он из богатой семьи а потому что он якобы из ЭКСПЛУАТАЦИОННОЙ семьи, кровавые деньги на рабской работе на шахтах, вот это все.
очень хитро

Розкажіть про узбіжжя життя : Джону Рокфеллеру, Джону Пірпонту Моргану, Генрі Форду, Томасу Едісону і т.д. Вітаймо в капіталізмі — в кого мільярди то і правий по усіх параметрах і ніхто і ніщо йому не указ, крім господнього проведення. Це вас звільнять з роботи та покенселять, якщо ви публічно бухатимете та куритимите траву, а потім під речовинами писатимете в твіттері перше що прийшло в голову. А мільярдеру нема кого звільняти — він головний, звільняти це його забава. В нього є гроші — а гроші подобаються просто усім. Там з рештою їм усім з іншої сторони дісталось, в кого онука людожери в північній Америці з’їли (іншого щоправда молода коханка в 70 років до сердечного приступу затрахала), хто в тюрму за грошову допомогу Гітлеру потрапив, хто мало не збанкрутів надаючи кредити Муссоліні — які звісно не віддали і т.д.

якщо дослідження вигідне, то воно і отримає прибуток

Нікола Тесла помер у злиднях, але 100 років потому Маск користується його ім’ям, а ви користуєтесь змінним струмом, а інтернет отримуєте високочастотними радіохвилями

Марконі отримав нобелівську, бо використав винаходи тесли

Живіть далі з вірою, що риночек справедливо рєшаєт

Але буде цікаво, якщо йому вдасться переосмислити соц. мережу і вивести її на новий рівень.

Успішний баран — все одно баран. Що там переосмисленого? Просрав 44лярди бо не похмелившись наобіцяв щось, а тепер перетворює твітер з помийки на помийку в квадраті.

З початку війни не здався, а почав далі бухати вже на пару з дімоном

Він разом з тим ще і план шмалить. Разом з тим Маск далеко не тупий і не дурний. Просто в нас его до Луни. А так чого це раптом іноземцю переживати за Україну скажімо більше ніж за ЮАР ? Там між іншим білих — чорні на вулицях б’ють та виганяють з домівок. А так шмальне шишечку через косячок і почне думати про перспективи того що йому за супутники не заплатять через корупцію, коли Пентагон дає лише на Iridium. Разом з тим ще і атомна війна почалась — а..на перспектива, полетіти на Марс тільки у вигляді радіоактивного попелу.

Просто вона — «лівак», а ти — «правак». Це два різні підходи розвитку суспільства.
Погоджуюсь із вами. Бізнес має займатись виключно питаннями бізнесу. Усі соціальні задачі має виконувати держава за рахунок податків.

Усі соціальні задачі має виконувати держава за рахунок податків.

Не усі праві погоджуються із такою дичіною

Якраз праві — це ті які вважають, що держави треба меньше. Єдине що є помірковані праві, як і помірковані ліві і помірковані ліберали. А є ультра типу : большивиків (маоістів, чуйхе, хошеміністів, червоних кхмерів, кубано як Фіделя так і Чегевари та інших) , фашистів (нацистів, мілітаристів, рашистів, трампістів та інших підвидів).

Праві і ліві- це відносні поняття. Комуністи наприкінці існування СССР були правими, бо це вже була усталена правляча ідеологія. А в 1917 ті ж комуністи були лівими, бо бунтували проти консервативних ідей.

Маск мудак, з великими грошима. Це розуміють всі, особливо Боб Айгер. Судячи з останніх подій, можна припустити, що він ще й не дуже розумний. Щось типу середньої людини, типу айтішника з цього форуму, якому дали хуліарди грошей.

ты хотел сказать — заработал хулиард денег, никто ему миллиарды не давал

Працював над створенням платіжної системи

Точно працював? Може ще й програмістом був?

Доречі. Автору топіку рекомендую Стенфордські лекції Пітера Тіля там багато чого і про PayPall до якого цей дядька наклав багато зусиль. Можна і книгу почитати, але не знаю на скільки вона покриває лекції
Якщо коротко то заслуги Маска перед PayPall сильно завищені.

цікаво, дякую за рекомендацію

Вже не слідкую, видалився з твіттера, поки клоун у керма. Також відмінив замовлення на Старлінк. Не бажаю користуватись продуктами Маска.

звучит как «назло маме отморожу уши».
пониаю, если бы была альтернатива старлинку. А так мазохизм.

альтернатива старлинку любой интернет провайдер, альтернативы нет только там где вообще нет покрытия

во время блэкаута только очень у немногих провайдеров есть подключение по энерго-независимому интернету.
экофлоу + старлинк дают возможность продолжать работать и в райцентре и в селе. Многие постоянно забывают, что жизнь есть не только в Киеве.

Кроме того, насколько я в курсе, и в Киеве далеко не у всех инет подключение по энергонезависимым каналам. И прошлой зимой страдали многие.

Зара в Києві з цим проблем нема. За рік провайдери порішали.

я живу не в Киеве, провайдеров, которые работают при блекауте полно, к тому же в том году долгих блекаутов было 3, насколько я помню. а в остальное время работал мобильный интернет. старлинк просто очередной не очень качественный энергонезависимый провайдер

ну вам повезло с провайдерами, поверьте, так далеко не везде. особенно, если речь о частном доме.

Я зараз живу в маленькому райцентрі, з трьох доступних провайдерів всі три пропонують оптоволокно + мають аккумулятори/генератори. Але це для приватних будинків, що там в багатоквартирних — не знаю. Підозрюю, що в багатоквартирному будинку і Старлінк налаштувати буде складно (хіба якщо добре працюватиме десь на балконі)

Многие постоянно забывают, что жизнь есть не только в Киеве.

То мабуть як раз в Києві і було таке що без екофлоу не було інета, а в райцентрі за сотні км від Києва мобільний стабільно працював.

Маск селфіш мудліла, але ви кажете селфіш муділа при владі, наче це щось погане і нетипове для виду хомо сапієнс.

Науковці — якщо вони такі розумні та пізнають світ, то хай продемонструють свій розум на прикладі власного середовища і реструктурують його з врахуванням останніх знань з антропології, психології, менеджементу, ну ви зрозуміли.

А то селфіш муділа маск мільярдер запускає круті ракети, а розумники бігають з протягнутою рукою просять гранти. Може краще таки бути селфіш муділами?

Маск мудак і дебіл, але Твіттер це не лише не потопить, а ще й просуне.
Зараз час такий, для сніжинок, ліваків і популістів Маск як раз те, що треба

хто може монетизувати науку

Яку науку? Скільки фундаментальних відкриттів зробили компанії маска і які гранти вони видають науковцям?
Я багато чув про інвестиції у науку (саме науку як таку яка не відомо чи принесе прибуток, або не принесе або принесе через 100 років) від Google/IBM/Microsoft, але не чув про такі від SpaceX або Tesla. Наукою займається NASA, а Ілон підрядник який виконує невеликий спектр технічних функцій і бере за це грощі.

на успішне управління країною

Скільки там маску коштував один його твіт із образою Євреїв? А уяви скільки би це коштувало громадянам США якщо б Маск був президентом! Рівень дипломатії лавров. В принципі зараз можемо наглядно побачити усі наслідки перебування таких людей у влади

На щастя, президенство йому не світить

Маску довірити якусь політичну владу — це буде катастрофа планетарного масштабу. він і так вже натупив у бізнесі достатньо, і політичні заяви його на фоні дебільних знань про Україну та Росію — це взагалі дно

на щастя не буде

Трамп доволі епотажний персонаж, але не ідіот.
Маск вкрай везучій ідіот.

Трамп доволі епотажний персонаж, але не ідіот.

чито три, чи п’ять банкрутств, як на мене, ознака везучості і ідеотизму )))

він і так вже натупив у бізнесі достатньо

Це його бізнес . Що хоче, то і робить. Чи натупив він чи ні, ще буде видно. Поки що, це один з найуспішніших бізнесменів у світі.

та вже видно. а щодо його бізнесу — це ж не іграшка, як тут пише автор теми, це й життя людей, які працюють на його компанії. має бути хоч якийсь рівень відповідальності за це, чи ні?

має бути хоч якийсь рівень відповідальності за це, чи ні?

Ні, не має. Це його бізнес, що хоче, то робить в рамках контракту про найм та закону. Якщо комусь щось не подобається — оно речі, оно двері. Власник бізнесу має бути вільним робити із своїм бізнесом те, що хоче. Інакше не буде достатньої гручкості та конкуренти зʼїдять.
Якщо власник дійсно робить якийсь треш, то має бути прийнятий відповідний закон, таким чином, щоб нові правила розповсюджувались на всіх бізнесменів.

Це його бізнес, що хоче, то робить

Він повністю провалив економіку своїх компаній, через популістські і непрофесійні рішення, і вижив тільки завдяки колосальним вливанням державних грошей. Знаєш, що зробили в Україні з такими компаніями, після того, як держава залила туди гроші? Їх відібрали на користь держави, бо такі люди на мають керувати.

Можливо в цьому є сенс.
Бізнесмен робить так, як вважає за потрібне, часто ризикує, домінує над конкурентами, створює компанії, які є лідерами у світі та такими, що сама держава звертається за послугами цієї компанії. Якщо б держава спробувала створити щось подібне, то це б коштувало 10х і не факт, що вийшло б.
А так державі стратегічно вигідніше. Створити найкращі правила для розвитку бізнесу, забезпечити умови для приватних інвестицій. А якщо хтось виріс до дуже великого розміру і став дуже успішним, то це ок такі компанії підтримати в скрутні часи

А якщо хтось виріс до дуже великого розміру і став дуже успішним, то це ок такі компанії підтримати в скрутні часи

Давай уявимо, що Коломойський, після вливання 10, чи скільки там мільярдів державних доларів в Приват, так і залишився його власником. По твоїй логіці, це правильно, бо компанія велика і важлива, а власник просто зробив пару помилок.

Я не компетентний, щоб зрозуміти різницю, але можу припустити, що у випадку із Коломойським там мова була про розкрадання бабок, виводячи їх на офшори. У випадку з Маском ніякого криміналу не було в принципі. Були бізнес рішення «на межі», які в в сумі вивели компанії в топ лідерів. Але рішення були по факту «за межою». І в цей момент держава втрутилась, щоб підстрахувати свого «виробника», так само, як держава робить в інших сферах, наприклад, субсидуванні виробників кукурузи

У випадку з Маском ніякого криміналу не було в принципі.

Неможливо без криміналу довести компанії до такої ситуації, коли вони потребують 15, 20, чи скільки там мільярдів було влито.

Я більше довіряю прокуратурі штатів, сорян. Якщо був кримінал, то це всплило б рано чи пізно.

Якщо був кримінал, то це всплило б рано чи пізно.

Elon Musk broke labor laws by firing SpaceX employees for criticizing him in open letter
Elon Musk broke federal labour law by tweeting that employees of Tesla would lose stock options if they joined a union.
Court rules Elon Musk broke federal labor law and Tesla has been ordered to rehire a worker that it illegally fired

Це посилання виглядають для мене як незначні правопорушення. Чи його тягають по судах через кримінальні статті? Бо ще раз, претензії до Бені — саме кримінал, де гроші виводилися і губилися по сфабрикованих причинах.

Це посилання виглядають для мене як незначні правопорушення.

Та в тебе все — незначні правопорушення :) Хоча, коментом вище, писав, що він нічого не порушує взагалі. А які значні? Повбивав поганих працівників в прямому ефірі?

Якщо людина спокійно порушує закон і навіть пише про це у Твіттері, розуміючи, що суди в США не будуть чіпати мільярдера, то ніщо йому не заважає порушувати закон і в інших аспектах життя компаній, наприклад доводячи їх до банкрутства.

претензії до Бені — саме кримінал, де гроші виводилися і губилися по сфабрикованих причинах.

Маска реально засудили, нехай і не до в’язниці, а до штрафів, а Беню ніхто не засудив, він підозрюваний. Але для тебе цього вже достатньо.

Та в тебе все — незначні правопорушення

Якщо він не сидить — значить незначні. Логічно ж. За «пописяв під дерево» теж штраф. Для тебе це значне правопорушення?

Хоча, коментом вище, писав, що він нічого не порушує взагалі.

В мойому розумінні кримінал, це те, за що саджають в тюрьму. Не впевнен, яке саме визначення цього терміну.

Щоб продовжити думку, я не думаю, що бізнесмени — пухнасті та добрі. Навпаки, це акули, які діють на межі законів, щоб максимувати прибуток. Якщо можна щось порушити і отримати лише незначний штраф — вони це зроблять не задумуючись. Саме тому держава має постійно працювати над законами, які з однієї сторони обмежують акул, а з іншої, заохочують конкуренцію та розвиток бізнесу і в той же час не дають людям вмерти від токсічної діяльності акул. Наприклад, додавати свинець в іграшки — не ок.

В мойому розумінні кримінал, це те, за що саджають в тюрьму. Не впевнен, яке саме визначення цього терміну.

Так Беня теж не сидить у в’язниці! Але ти пишеш, що Беня, то інше.

Так це питання до юридичної системи в Україні. Не сидіти можна по різних причинах. Бо, наприклад, судді занесли. У випадку із штатами, я не дуже вірю, що Маск заносив судді

это не криминал, и это можно найти у любой компании из топ 2000

чого це не можливо? бізнес на то і бізнес. Коли банки попадають в халепу (я не про укр банки), то в більшості випадків там невірні управлінські рішення, а не кримінал.

это ничем не подтвержденное утверждение из ниоткуда

Цей топiк менi нагадує мем де чоловiк сидить на вулицi за столом з табличкою «Маск не мудак, переконайте мене у протилежному».

Маск — самовдоволений мудак, зверхній персонаж, який раптом вирішив, що уповноважений (невідомо ким) вирішувати долю мільйонів.

самовдоволений, зверхній — так, але користь від його діяльності все ж таки є, можливо ці риси йому допомогають у бізнесі?

І яка користь від нього у бізнесі зараз? наприклад для Твітеру — у у чому виразилась його допомога та користь?

погоджусь, поки що саме для Твіттера користь сумнівна

А может он не мудак, а его просто Эмбер Хёрд укусила?

Ще одна дискусія з вчителькою спалахнула про те, що вона вважає, що науковці мають просити донати, і що суспільство і бізнес мають донатити на дослідження, а я кажу, що всі отримують, скільки заслуговують і якщо дослідження вигідне, то воно і отримає прибуток, як це робить Маск.

Був такий собі мікробілого Альберт Себін, який свторив досить ефективну вакцину від поліомеліту. Так от він відмовився від патенту, чи подарував його всім, вже не знаю.
Але не заробив ні копійки

Незабаром вона майже повсюдно прийшла на зміну вакцині Дж. Солка як більш дієва, в результаті чого поліомієліт фактично зник з медико-географічних карт більшості регіонів світу.

це достойний вчинок, дійсно. але ж зараз все одно щось треба платити за вакцини і хтось на цьому заробляє. Є вибір між безкоштовним грязним так би мовити вакцинуванням і більш чистою вакциною приватних компаній. чи було б щось погане, якщо би він зробив патент?

чи було б щось погане, якщо би він зробив патент?

Я хз. Вангую, щоб було б набагато дорожче, або компанія яка вже мала гіршу вакцину викупила би патент і похоронила би кращу (ну щоб не інвестувати у виробництво того, що і так продається).
А може тоді для совку вакцина була б закрита і автор разом зі мною могли би захворіти поліомелитом з відповідними наслідками.
Є купа варіантів поганих наслідків.
Фундаментальну науку фінансують всі успішні країни.
Навіть у США з нібито «диким» капіталізмом у вищій освіті, всі ці круті універи отримують значне фінансування від дуржави.
Інший приклад, це Корея та Китай які вкидували божевільні державні гроші у фінансування науки і зараз мають значний хист з цього..

Хоча, можливо, Твіттер потопить не селфіш Маск, а просто такий ринок, це уходить в минуле,

Ну да, прямым текстом послать на*** основных рекламодателей — «это просто рынок такой».

ну да, это было ошибкой и Маск признал ее, что мол не надо было поддерживать сомнительные посты. но если смотреть глубже, почему Твиттер (или как теперь это называется «X»), стал таким ? Маск уволил много модераторов, начались сомнительные публикации, стало больше свободы. Интересно, как он будет решать эти проблемы. Хотел выпустить птичку на свободу, но что-то пошло не так

ну так он послал рекламодателей после того, как они ушли уже. а ушли они после того, как Маск поддержал сомнительные посты антисемизма. А сомнительные посты появились от недостатка модераторов, которых уволил Маск, как пришел

кстати, под этим ютуб роликом интересное обсуждение, надо почитать, но в топе комменты, что мол как хорошо, что теперь нет рекламы и модерации. Но как теперь заработать на этом проекте

стало больше свободы

ви хотiли сказати пропаганди вiд усiляких покидькiв?

ну на жаль, поки що так і є. а там подивимося, як цей хаос самоврегулюється, можливо це буде потім поганим прикладом того, що може бути, коли все дозволене. а можливо буде щось інше

Нащо я зайшов у цю тему...

Підписатись на коментарі