Петиція про блокування Telegram

Як гадаєте, петиція про блокування телеграму набере необхідні 25 000 підписів?

Як пише авторка петиції Софія Тимошенко у своєму зверненні:

Додаток Telegram, хоч і заявлений власниками як незалежний від російської влади, насправді таким не є. Було би дивно після двох років великої війни вважати, що в такій авторитарній системі як російська можна мати вплив рівня Павла Дурова, і при цьому зберегти незалежність від президента і ФСБ.

Посилання на петицію:

petition.president.gov.ua/petition/212094

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

І порнхаб не забудьте заблокувати, а то інколи виявляється що ти кінчив, а це була росіянка.

Звичайно набере. І, на відміну від десятків інших петицій, до цієї наш шановний Президент точно прислухається.
Власне, причину блокування Телеграма вам уже озвучив Данилов — відволікає хом’ячків від телемарафону. Та ще й, розумієш, хто завгодно що завгодно писати там може, без реєстрації та SMS.

В РФ хоча б потурбувались у свій час юридичну причину придумати для блокування, тому що диктатура. В Україні заблокують указом РНБО, тому що демократія та вільний мудрий нарід.

Та хай вже заборонять ВСЕ. Одним законом. І ВР можна роспускати бо досягнута найвища точка законотворчості.

Вже була така імперія де забороняли все що тільки можна для «блага» всіх громадян і не випускали нікуди за кордон щоб не піддавались загниваючому впливу заходу.

Треба поширювати такі важливі петиції. Пропоную телеграм

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Народ починає по-трохи прозрівати. Ще рік назад, тут, на доу, захищали б подібну петицію, а тих хто проти записували в боти, любителі руського міра і агенти фсб.

Ні, нарід навпаки поступово привчається до думки що Телеграм треба заблокувати. І привчається він на рівні релігії коли протилежні думки просто відкидаються, а цих думок піддаються анафемі.

Але достатньої кількості зе-зомбаків ще не набралось.

дивись що пише колишній відповідальний за кібербезпеку в СБУ

Спокійно, громадяни, давайте розберемося що сталося з Київстаром, чого чекати в подальшому і ще пару неочевидних висновків.
По-перше, як вже багато хто зазначив, роль кібербезпеки не слід применшувати. А то кібербезпека применшить тебе. Або когось іще.
По-друге, хакнути можуть кого завгодно — питання лише у кількості ресурсів, грошей, фахівців та часу атакувальника. Кіберкоманда Київстара є однією з найпотужніших в Україні, але навіть їх змогли серйозно просадити. А ти досі користуєшся рашистським Телеграмом, поставив примітивний однаковий пароль на всі акаунти, і мультифактор не включив.

B Київстарі найпотужніша кіберкоманда просрала всі полімери забувши про двухфакторку (якщо версія директора Київстару про крадіжку пароля співробітника підтвердиться), але лох ти бо користуєшся телеграмом і пофіг що в тебе двухфакторка бай дефолт бо банки інакше не працюють, а сучасні смартфони теж майже навʼяжуть тобі відбиток чи розпізнавання обличчя.

Навряд чи набереться стільки дурників

Якщо авторка авторесса? авториня не погидує проплаченою рекламою в Аднаґлазнікаг, то як не парадоксально, але може ватні пенси укр. розливу й наголосують... ну за умови, що вони кумекають, шо то за ЕЦП такий.

А чому просто не знести той телеграм з телефона і не користуватись ним? Тоді і заборон ніяких не треба. Може тому, шо люди і досі не хочуть брати своє життя в свої руки і постійно делегують турботу про себе державі? Ну так держава і потурбується... по-своєму

Напевно люди хочуть щоб їх не чіпали і не лізли в їх життя зі своїми повчаннями, мені зручно користувати телеграм, навіть якщо прямо в моєму чаті з друзями сидить фсбшнік і все читає то мені всерівно, якщо не захочу щоб читав то видалю звісно. Але якась пані вирішила, що вона краще за мене знає що мені потрібно і шукає ще 25к однодумців щоб покращити мені життя.

Але ж за такою логікою, у вашому дописі можна поміняти слово «телеграм» на «вк» чи «ок» і буде те саме

Я не захищаю пані з петицією, але оце

навіть якщо прямо в моєму чаті з друзями сидить фсбшнік і все читає то мені всерівно

Правільно, да і вообщє, какая разніца на каком языкє говоріть? Главноє чтобы чєловєк бьiл хорошьiм.
Ну і к тому жє, мнє всє равно какой флаг вісіт на ратушє, жєвто-блакитний ілі тріколор, главноє чтобы нє трогалі і нє стрєлялі.
В єщє мнє всє равно на політіку, я в нєє нє лєзу. Пока мєня єто нє касаєтца, мнє оно нє інтересно. Мы люді малєнькіє, за нас уже всє равно всє рєшєно, нє нашего ума єто дєло..

Тобто по вашому така думка не має право на існування. Всі хочуть європейські цінності, демократичне суспільство, але коли не подобається чиясь думка то це вже фу-фу-фу. Тут або ми норм демократія і ми беремо до уваги думки всіх людей, або ми тоталітаризм і

за нас уже всє равно всє рєшєно, нє нашего ума єто дєло..

Чогось згадалося:

«Тут хтота влєз на табурєтку,
На мгновєньє вспихнул свєт,
І снова тємно-о-о-о...»

І це ж не лінь було створювати топік. Автор мабуть не знайомий з минулим досвідом одного цапопикого сусіда з більшими ресурсами на втілення цієї справи.

ВК та ОК теж заблоковані як і rezka ХД але це не заважає користуватися цим гімном через ВПН, кожен сам для себе має вирішити чим користуватися та що споживати, але коли блокують відразу хочеться стати бентежником та розблокувати за будь яку ціну.

Львівським міским плануванням повіяло:
— усе треба унеможливити,
— а не що не можна унеможливити — те заборонити,
— решту заблокувати і не розблоковувати.

а чому? дай тиц почитати чому такі асоціації, бо я не львів’янин

Я підписаний на державний паблік міста: www.facebook.com/groups/406452389805981
Комент вище — узагальнення сотень звернень та тисяч коментів звідти.
Є ще пабліки «Львів без корків» — там аудиторія більш притомна, але реалії ті самі.

Потрібно просто заборонити Nginx і проблема вирішиться сама собою. А що, ситуація однакова — і там, і там автор росіянин, нехай і репатріант, і там, і там через велику корпорацію з держкапіталом. Без Nginx сратися відразу стане ніде і настане благодать.

Без nginx життя теж є.

Без кисню теж — якихось 100-200 тисяч років і вже ми дихаємо азотом та маємо приємний синій колір шкіри. Ось тільки між забороною кисню та натхненням для нового кіно є період, протягом якого життя відкотиться назад на момент, коли нашою єдиною турботою був успішний мітоз.

Відсоток Nginx-a у нас по палаті вищий за світовий, багато сайтів просто закінчаться, я вже не кажу про те, що країна, яка заборонила Nginx, стане посміховиськом для всього світу і ми зможемо ще довго прожити поїдаючи огризки фруктів, якими в нас кидатимуть на світовій арені цирку.

та не плач уже стільки
ніхто твій телеграм не заблокує, можеш не переживати за проплачений преміюм

Конечно не заблокируют, дураков не так много.

У вас спотворене уявлення про різноманіття веб-серверів.

Nginx у нас покриває за різними оцінками до 70% серверів, це сотні тисяч, скоріш більше. Ваша відповідь мені технічно вірна, але настільки ж марна і дурна.

Що з того, що на ньому нічого не закінчується, це якось магічно дозволить його замінити скрізь без шалених витрат?

У кого це «у вас»?

Так, годі, я таку дискусію можу з будь-якою бабкою на ринку вести. Піди давай, поговори з кимось, хто в інтернеті перший день, дай дядькові спокій.

Зашвидко зливаєтеся, але як хочете.

Петиції Зе давно не розглядає, тупі відписки гляньте історію)

Так і сенсу, якщо гугл не забанить, то все марна справа(якщо фсб не змогли блокнути, виділялись нові іпішники, через гуг пуші приходили їх адреси), а наскільки то про-рф контора, це велике питання...як неяк віджали її у дурова після відмови видавати дані майдан груп

Треба зносити всі хрущовки та сталінки, тому що це наследіе совка. Гойда!

Треба зносити всі хрущовки та сталінки, тому що це наследіе совка. Гойда!

Хрущі треба буде, бо їх уже відновлювати і модернізувати буде дорожче ніж будувати нормальне. Сталінки, хоч і часто мають нормальні проекти, але теж в занедбаному стані (навіть ті, що на Хрещатику).

Але з аналогіями у вас на рівні совкового діда з харківського кб — зовсім не в тему і видає совкодрочера.

Що дивно, совок йому дав «Микроша», «Криста», Спектр-001, але цей латентний совкодрочер чогось надає перевагу неправославному x86 та arm.

не факт, подивіться, що у німеччині з хрущами роблять

не факт, подивіться, що у німеччині з хрущами роблять

Коли це почали робити? І як їх утримували всі ці роки? Багато наших хрущів банально прогнили (бо це ж держава мали їх ремонтувати 50+ років).
Поцікавтесь тим «хто платить» за реконструкцію в Німеччині і що відбувається з жителями 5-х поверхів, толи будинок стає 4-поверховим.

Ну і саме смішне:
«Хрущі» в Німеччині (і ФІнляндії) мають адекватніші планування ніж у нас, хоча б за рахунок ванного блоку.
А ще треба не забувати про вже зроблені ремонти з винесеними стінами і прибудованими «балконами на 20 м2».

Как человек который работал с кап ремонтом в хрущевке хотел бы сказать Вам что вы далеки от состояния и запаса прочности этих зданий. Сейчас я про хрущевки первых серий из кирпича, блоков, не про панельки. Или вам попадались убитые в хлам. Большая часть хрущевок уже с заменеными водопроводами и отоплением, чистыми парадными. Есть в некоторых ещё вопросы с електрикой в парадных и ремонтами. Но в целом они простоят ещё не один десяток лет если привести в порядок. Что значительно дешевле постройки нового, вопрос в жлобстве жильцов. Под снос однозначно уже должны готовится хрущевки панельного типа.
Дополнительный + хрущевок и сталинок появился во время блекаутов. Всегда есть газ, а тепло, вода хол и вода гор( от газ колонки) была в 97% случаев.
Да есть проблемные дома с проблемами отопления. Но там проблемы от нахал строя мега балконов или от того что ЖЕК забивал хер на решение проблемы.
Это описание по г. Одесса центр. Как в других городах хз.

Как человек который работал с кап ремонтом в хрущевке хотел бы сказать Вам что вы далеки от

Красиво зайшов Сергуня

не про панельки
Под снос однозначно уже должны готовится хрущевки панельного типа.

А тут ти, Сегруня, всрався :)
Німці і Фіни нормально відновлюють панельні хрущі і саме про них зазвичай йде мова, коли згадують слово «хрущ».

Але як експерт, може розкажете, що робити з

Поцікавтесь тим «хто платить» за реконструкцію в Німеччині і що відбувається з жителями 5-х поверхів, толи будинок стає 4-поверховим.
А ще треба не забувати про вже зроблені ремонти з винесеними стінами і прибудованими «балконами на 20 м2».

Попрошу не искажать имя.
Для многих хрущ это что панелька что кирпичный киевский проект или блочный.
1)Про оплату, я нормально отношусь к тому что обслуживание дома идет за мой счет через осмд. Если эти деньги реально идут на обслуживание дома.
2) Панельки первых серий до 5 этажей технический срок эксплуатации подходит к концу + запущеность наших панелек. Необходимо провести более масштабные работы.
Я видел подход Германии(в ютубе). Хорошая идея, разумная. Только есть разница в том что это начали делать до того как дом запустили. Сняли 1 нагрузочный этаж. В панельки первых серий закладывали срок службы 50-60 лет. Если что я не имел ввиду снести тут и сейчас, а заложить в реконструкцию города с компенсациями и т.д. Программа реиновации у нас так и не заработала.
3) Что с жителями 5 этажа случалось в Германии не знаю. Не интересовался этим вопросом, наверно демократично все(сарказм).
4) Про балконы и стены. Квартиры с снесеными несущими стенами не видел. Видел с перенесеной мокрой точкой. Чего нельзя делать. и снесеными перегородками меж комнатными, что можно делать. А попасть в кв без решения суда не могут и заставить переделать.
По балконам решение есть, это конструктивное изменение здания. Всё это можно убрать. Но для этого должны приниматься законы которые не легализируют нахал строй, а обязывают демонтировать. Пока что случаи демонтажа балкона 20м я встречал только у тех кто не заплатил и пожаловались соседи.
К примеру закон о сбережении фасадов зданий у нас довольно не плохо работает.

P.S. До войны анализировал вопросы реиновации в разных странах и сводил с тем что у нас предлогают. Так вот у нас всё шло к тому что пытались запустить. Но с одним моментом что Вас с центра выселяли 1к1 по площади куда-то на окраину или предлогали переждать в маневреном фонде. Пока на месте вашего дома построят 20+ этажей.
P.S.S. я живу в кирпичной хрущевке, меня в целом все устраивает. После появления нормальной управляющей компании и проведения работ по дому вопросов у меня нет к жилью такого уровня.

www.kremlingram.org

дискусiя про блокування ТГ нагадує баталiї з антиваксерами.

Именно! Антиваксеры тоже сайтики создают с подборками мнений разных фриков.

Мы Не Осуждаем Прямо, Мы Просто Сомневаемся.

Підписуємо!, а то путін нападе

Просто интересно что будет в конце

те що список підписантів публічний зупинить більшість людей. Це як з Фаріон, в інтернеті анонімно легко пишуть радикальні речі, а от під час живого спілкування градус радикальності різко знижується.
Мінімум людей взагалі самостійно розбирались у темі і просто не готові до того, що їх запитають чому вони це зробили.

те що список підписантів публічний зупинить більшість людей

wat?

ця петиція не набере потрібної кількості підписантів тільки тому, що всім начхати на телеграм, а не через публічний список

Мінімум людей взагалі самостійно розбирались у темі і просто не готові до того, що їх запитають чому вони це зробили.

🤯

те що список підписантів публічний зупинить більшість людей. Це як з Фаріон, в інтернеті анонімно легко пишуть радикальні речі, а от під час живого спілкування градус радикальності різко знижується

Підписанти даної петиції — це як раз той контингент що раніше заряджав воду біля телевізора, згодом пізніше дивилися голобородька, а зараз дивляться телемарафон. Зазвичай вони недолугі — дуже мало таких які б знайшли цю петицію і були б здатні її підписати. Чому вони її підписують — вважають що треба, бо цей підпис за все хороше проти всього поганого.

Котрих 73%

чому деякі індивіди завжди замість себе заблокувати лізуть до інших.
Це нагадує заборону абортів жінкам, коли платять меншу зарплату ніж чоловікам,
коли утискають жінок у правах.

Наша влада теж ніби то не залежна від російської влади, хоча очевидно такою не є

Сподіваюсь, в Україні не знайдеться 25.000 двбйбів, які підпишуться під такою петицією :)

єта другоє! :)

Вже була така імперія де забороняли все що тільки можна для «блага» всіх громадян і не випускали нікуди за кордон щоб не піддавались загниваючому впливу заходу.

А ще там любили забороняти рок і казали який Цой поганий)

Та хай вже заборонять ВСЕ. Одним законом. І ВР можна роспускати бо досягнута найвища точка законотворчості.

ВР сама «розпуститься», як власне і весь український народ, бо «заборонити ВСЕ» означає у тому числі і «заборонити дихати». Так що всі протримаються максимум 1-2 хвилини і все, гаплик. Ну а порушників закону буде видно одразу: хто живий — той і порушник.

Які ще 1-2 хвилини?! А кровообіг хто дозволив? Та й взагалі будь які хімічні та фізичні процеси. Саме тому це є абсолютна вершина законотворчості. Це як чорна дира. Далі просто нема НІЧОГО.

Було би дивно після двох років великої війни вважати
Апелляция к очевидности, ложная авторитетность
Аргументация демагога начинается с выражений типа «каждому известно, что...», «очевидно...», «наука давно доказала...», «все успешные бизнесмены знают, что...» и так далее. При этом эксплуатируется ложная гордость слушателя (если что-то подаётся как «общеизвестное», то ему бывает сложно признаться даже себе, что он об этом никогда не слышал) либо приводятся мнимые авторитеты, согласные с высказыванием, что действует на людей, склонных доверять авторитетам.

в вотсап в групповых чатах видны номера всех учасников, я не хочу этим делиться с незнакомыми людьми

так нє сіді в чатах с нєзнакомимі людьмі

а де петиція, щоб притягнути до відповідальності Зеленського та інших слуг за те, що користуються ворожим інструментом і, таким чином, популяризують його серед українців?

Хочеться відповісти популярною фразою про пса, якому радять щось собі заблокувати

Влада активно використовує що телеграм, що вайбер, а отже вливає туди гроші. Навряд чи якась петиція допоможе.

1. Які докази шо тєлєга і фсб пов’язані? Чи просто «це і так всі знають»?
2. Яка альтернатива?

а дай, будьласка, тиц. бо я не знайшов (

core.telegram.org/...​ms#1-privacy-amp-security

1.3. As a client developer, you must make sure that all the basic features of the main Telegram apps function correctly and in an expected way both in your app and when users of your app communicate with other Telegram users. It is forbidden to force users of other Telegram clients to download your app in order to view certain messages and content sent using your app.

Це і є завуальована заборона на власне шифрування поверх їхнього протоколу

шото я тут ніц не бачу «забороняють шифруватися»

🤦‍♂️
Ніби ж має бути очевидно, що прочитати повідомлення зашифроване і відправлене стороннім софтом неможливо в офіційному клієнті і потребує встановлення цього стороннього софта. Наведений мною пункт правил забороняє такі речі.

ну це настільки притягнуто за вуха, що тим вухам і віслюк позаздрить.
забороняється заохочувати користувачів *інших* клієнтів до встановлення вашого щоб подивитися *хаха вот умора вот ми снялі тібя бєз трусов. смотрєть відєо лучше вот в етом клієнтє*

ну це настільки притягнуто за вуха, що тим вухам і віслюк позаздрить.

але це правда.

правда позаздрить. Я, правда, не питав його, але думаю позаздрить.

Навіть не знаю, якою дупою можна це читати, щоб побачити тут якусь заборону на шифрування :)

якою дупою можна це читати

Дупою в шапочці трусах з фольги 🙃

Які докази шо тєлєга і фсб пов’язані

а які мають бути докази? фсб має про це написати?

«це і так всі знають»

ну власне так, а особливо про це «знають» власники «анонімних» телеграм-каналів, яких фсб знаходить безпроблемно

а взагалі телеграм максимально анонімний, анонімніше тільки вк

ну власне так, а особливо про це «знають» власники «анонімних» телеграм-каналів, яких фсб знаходить безпроблемно

Ну такое себе. Вспомнить как наши расскрывали владельцев ряда з-каналов, все строилось на том, что где-то ты все равно спалишься, через свои же посты и те кто следят смогут выстроить цепочку.
Собственно как и всякие коррупционные расследования. Оставаться «нонеймом», фактически невозможно, если ты что-то делаешь. А не сидишь хиканом в лесу, без друзей, родни и тебя «не сущеествует».

Вспомнить как наши расскрывали владельцев ряда з-каналов, все строилось на том, что где-то ты все равно спалишься, через свои же посты и те кто следят смогут выстроить цепочку.

Або банально спалиш свій гугл/епл акк по кореляції часу відправки тобі повідомлення в тєлєзі і часу отримання пушів.

www.reuters.com/...​ns-us-senator-2023-12-06

Unidentified governments are surveilling smartphone users via their apps’ push notifications, a U.S. senator warned on Wednesday.

In a letter to the Department of Justice, Senator Ron Wyden said foreign officials were demanding the data from Alphabet’s (GOOGL.O) Google and Apple (AAPL.O). Although details were sparse, the letter lays out yet another path by which governments can track smartphones.

Угу в каналах постити збори на власну банківську карту 😂, та їх не те що СБУ/ФСБ вичислити може, а дільничий маючи в коханках опереаціоністку з банку 🤣

Точно так само, як СБУ знаходить власників каналів про мобілізацію — в якийсь момент вони нахабніють і починають продавати рекламу. Особливо тупі навіть приймають гроші на свій рахунок ФОП або ІП.

Нiт вы все врете, это пашка сливает фсб, а фсб видимо СБУ 🤣

Тупість ніхто не відміняв, але тут мова не про неї
Анонімний телеграм блокували, коли треба було і працював він з перебоями, а в когось взагалі не працював, а потім в один момент чомусь перестали🤔
І це тоді, коли в телеграма не було стільки аудиторії як зараз, але зараз він чомусь працює спокійно і ніхто його не чіпає, на відміну від адмінів опозиційних каналів

Але, звичайно, ніхто не забороняє вірити в Пашку борця з режимом, адмінів-дебілів, які свої дані зливали знаючи, що їх на бутилку посадять і незламний та непідкорений телеграм, перед яким здалася авторитарна система, яка так активно блокує все підряд від звичайних сайтів до VPN-сервісів

Телеграм ФСБ намагалась заблокувати в росії багато років. Але це тупо неможливо, там дінамічний список серверів. Підчас таких спроб ФСБ клало банківські мережі та інші вадливі сервіси. І все одно безрезультатно :)
Саме тому вони пропинили ці спроби, а не тому, що хтось там комусь продався :)

це тупо неможливо

нема нічого неможливого — китайський файрвол тому доказ, де повна цензура і навіть гугл не працює
та й суть не в тому, щоб телеграм не працював повністю, а в тому, щоб він працював з суттєвими перебоями
в нас колись був популярним vk і хоча після заборони достатньо було тільки vpn, щоб ним користуватися, але навіть це забагато для середньостатистичного користувача і, як результат, vk в Україні помер, що не може не радувати

Наскільки иені відомо, телеграм в Китаї працює.

Та невже? Ви ж не про Гонконг говорите, вірно?

Навіть якщо опустити момент з блокуванням чи тротлінгом трафіку до серверів ТГ, є ще одна суттєва перешкода. Пересічний китаєць не зареєструється в ТГ, бо оператор фільтрує СМС з кодом підтвердження.

Пересічний китаєць не зареєструється в ТГ, бо оператор фільтрує СМС з кодом підтвердження.

Купить виртуальный номер?) На фрагментах за тг крипту можно купить их виртуальный номер +888 *** за около 20$, если не ошибаюсь.

оператор фільтрує СМС з кодом підтвердження

Але це не є блокуванням в мережі, це вже адміністративні методи, не мережеві.

Ну і, дісйно, купити прийом СМС на віртуальному телефоні в країні ЄС — 50 євро центів. Це — ціна обходу «блокування» :)

А тротлінг суттєво впливає тільки на поширенні відео-контенту. Для текстових каналів це взагалі не помітно.

Не працює. Там навіть звичайні дзвінки і SMS у роумінгу працюють лише на прийом, без місцевих зв’язків або певних приготувань заздалегідь на стороні зовнішнього світу, пробитись крізь блокування досить нетривіально. Станом на 2019 рік, працював бутстрап у вигляді яндекс-перекладача, яким «перекладався» який-небудь сайт з безкоштовними проксілістами типу spys.one , а вже їх можна було забити у налаштуваннях телеграму.

Не варто недооцінювати цензуру, вона там справді серйозна, механізм білих списків en.wikipedia.org/wiki/ICP_license + чорні списки + добові обмеження трафіку на решту адрес до приблизно гігабайта на добу навіть без всіляких інтеллектуальних засобів створюють купу проблем.

у будь-якій статті про «великий могудній китайський файрвол» між іншим згадуєтсья, що він не абсолютний і народ — хто бажає — сидить у зовнішньому інеті. файрвол просто рубить основну масу, як у нас рубляться вк і ок.

файрвол просто рубить основну масу

це якраз і потрібно для системи
3 з половиною гіка хай там ставлять vpn, vps, whatever, але основна маса цим займатися не буде і буде теж, що і у нас з

вк і ок

я тому і наводив в приклад колись популярний вк, який помер через те, що треба просто поставити vpn

а тут телеграм, для якого потрібно мобільний номер, який ще й реєструється на болотах і люди вірить, що цей месенджер анонімний

для якого потрібно мобільний номер

У нас на кассе в любом супермаркете ты можешь купить пакет любого оператора и он в принципе будет анонимным. Можно просто купить виртуальный номер, если не хочешь даже в магазин идти. Так что такое себе.

я тому і наводив в приклад колись популярний вк, який помер через те, що треба просто поставити vpn

Вк умер не из-за впна, а из-за того что ушел дуров и он скатился в шляпу, особенно вырезало онлайн — проблемы с музыкой, ради которой многие и заходили, ну и полностью под колпаком. Там даже ру аудитория просела. Им то что помешало?)

Например аудитория ОК едва ли сильно просела, ибо там никаких изменений не было. Кроме необходимости впн, хотя он вроде интегрирован в клиенты вк/ок.
И те кто был до, остались и после, ибо ЦА ОК, все устраивает.

До речі, Інсту від русні всі ці блокування не врятували — видно, таки, навчились користуватись vpn, як надто припекло

не врятували, але аудиторія зменшилась в рази
та й інста, імхо, для більшості набагато важливіше за телеграм, бо повноцінної альтернативи інсті немає, а без телеграму, з його більше-більше-більше анімацій з кожним апдейтом, я б прожив

бо повноцінної альтернативи інсті немає,

так але ж і повноцінної необхідності в інсті немає. інста це шлак рівня тіктоків, шортів і скритой камєри. А телега це зручний мессенжер як мінімум. А багато хто ще й контент споживає з тєлєги.

нема нічого неможливого — китайський файрвол тому доказ, де повна цензура і навіть гугл не працює

При этом китайцы ведут каналы на ютубе :) Сидят в твитторе и прочих раковнях.

Саме тому вони пропинили ці спроби, а не тому, що хтось там комусь продався :)

саме так і хотіли щоб всі це розуміли ) а по факту розіграли виставку і «злились, бо телеграм захищений і ми не можемо його контролювати» ну так ну так

Анонімний телеграм блокували, коли треба було і працював він з перебоями, а в когось взагалі не працював, а потім в один момент чомусь перестали🤔
І це тоді, коли в телеграма не було стільки аудиторії як зараз, але зараз він чомусь працює спокійно і ніхто його не чіпає, на відміну від адмінів опозиційних каналів

Заблокировать не смогли, часто задавали вопросы почему в тг куча гос служащих ведет оф каналы: начиная от каких-то местячковых советов, заканчивая всякими одиозными личностями, в том числе были каналы федеральных сми и даже лично пресс секретарь хуйла в.в.
Сейчас подобная шиза с инстаграммом. В нем все сидят, про него часто упоминают в сми, в нем все «ватные селебрити» и тд, но он «страх ужас экстремисты».
Они конечно там шизы еще те, но в принципе если видят что например заблокировать нельзя — сливаются. Как сейчас слились с блокировки ютуба и гугл сервисов, до «лучших времен».

Apple and Google are probably spying on your push notifications
www.engadget.com/...​ifications-154543184.html

І порнхаб не забудьте заблокувати, а то інколи виявляється що ти кінчив, а це була росіянка.

А якщо навіть і американка — а чи засудила вона публічно війну та дії рф?

В порнахабу повно альтернатив.

Так навпаки. Приємно дивитися як росіянку, того, самоє, у всі

Особливо якщо це якийсь жорсткий BDSM.

«А ну негайно `розкінчуй` назад! Нема чого дорогоцінне українське сім’я на якихось росіянок витрачати»

Ох дивився на тому сайті режисерську версію Сари Конор. Виявляється вона потерпала не тільки від термінаторів, але і від партизан. Я так переживав за неї )))
Не знаю навіщо вам ця інформація, але нахлинулі васпамінанія ))

Звичайно набере. І, на відміну від десятків інших петицій, до цієї наш шановний Президент точно прислухається.
Власне, причину блокування Телеграма вам уже озвучив Данилов — відволікає хом’ячків від телемарафону. Та ще й, розумієш, хто завгодно що завгодно писати там може, без реєстрації та SMS.

В РФ хоча б потурбувались у свій час юридичну причину придумати для блокування, тому що диктатура. В Україні заблокують указом РНБО, тому що демократія та вільний мудрий нарід.

русня вже намагалась заблокувати телегу. зелені навіть не ховаючить йдуть по всіх граблях русні і копіюють їх навіть в дрібничках. Ню-ню :)

русня вже намагалась заблокувати телегу

У них просто не було Федорова :)

Люди користуються Facebook, Telegram — бо їм нема альтернативи. Рівень цензури та інформаційних маніпуляцій в Фейсбуці (з боку соціальної мережі) вищий за Телеграм.
VK — теж не мав альтернативи. Ніша формату VK й досі порожня в Україні.

Ніша формату VK й досі порожня в Україні.

Піратська музика і «фулли єршовой»?

VK мав функціонал, який досі відсутній в фейсбуці та інстаграмі. І це не безкоштовна музика або фільми, яких повно в ютубі.

То що це за функціональність?

кращий інтерфейс, більше можливостей керувати групами, краща швидкість роботи, зручніше дерево коментарів (цікаво чи ДОУ зробить нормальний функціонал дерева коментарів).
Та загугліть відгуки людей котрі переходили у фейсбук.
У мене в оточені близько половини людей після ВК так і не змогли знайти собі соц мережу і перестали вести соц мережі взагалі.

кращий інтерфейс, більше можливостей керувати групами, краща швидкість роботи, зручніше дерево коментарів

Ніякого showstopper’а у вашому переліку нема.

У мене в оточені близько половини людей після ВК так і не змогли знайти собі соц мережу і перестали вести соц мережі взагалі.

А це взагалі плюс.

Ніякого showstopper’а у вашому переліку нема.

Реальний кейс:
Волонтерська група у ВК — всі пости показуються в хронологічному порядку всім підписникам групи, збираються кошти, тварини рятуються.
Та сама група після переїзду у ФБ — пости показуються відповідно до рептилоїдних алгоритмів ФБ. Доходить до того, що деякі пости показуються 10% підписників групи і всього один раз, а деякі постійно висять у стрічці.

У групах є налаштування сортування постів.

Не підтверджую.

VK мав функціонал, який досі відсутній в фейсбуці та інстаграмі

Досі сумуєш за модераторами з фсб? :-)

Треба поширювати такі важливі петиції. Пропоную телеграм

Здається таке вже було таке на рашці і тоді вони вистрілили собі у ногу заблокувавши пів інтернету :-)
А в Україні це буде пострілом у голову. Через телегу люди звикли дізнаватись важливу для виживання інформацію типу що кули летить, графіки відключення світла і т/д.
Від телеги треба уходити але лагідно як і від російської мови — от багато вже ініціатив є по переходи. Просувайте як серед користувачів так і девелоперів (бо важливо щоб більшість девеловерів вміли писати ботів під ту платформу яка прийде на заміну)

Бол-во как село в вайбер, так и не смогло полноценно мигрировать даже в ТГ. Так и остались, либо в вайбере, либо между «двумя мирами». Хотя в тг есть бол-во или даже все контакты «усредненного пользователя», группы, боты и тд, и как по-мне, для среднестатистического пользователя, с какой стороны не глянь, тг лучше.

Наиболее загружаемые приложения 2023 года — игра Royal Match (с наибольшей динамикой прироста), далее — TikTok, Viber, Новая Почта, Prom и AliExpress.

Вайбер це ж чатитись в основному. Там нормальних каналів нема. У середньостатистичної домогосподині стоять обидва — телега труху читати, вайбер у домовому або батьківському чаті сратись.

вайбер у домовому або батьківському чаті сратись

Ну вот, что мешало мигрировать в тот же тг, где все тоже самое и удобнее :) Причем никаких проблема, все есть. Но люди не идут, а вы предлагаете еще в какую-то пучину окунуться «среднестатистическому пользователю»

Бол-во как село в вайбер, так и не смогло полноценно мигрировать даже в ТГ.

І це прекрасно. Бо на відміну від Telegram, «відсталий» Viber використовує End-to-End шифрування для абсолютно ВСІХ приватних чатів.

Крайне необходимая опция для ЦА вайбера, который шлет рецепты, гиф открытки и котиков. Если человек не знает что это такое, возникает вопрос, а нужно ли это ему впринципе?

Если человек не знает что это такое, возникает вопрос, а нужно ли это ему впринципе?

E2E має бути увімкнено для всіх by default для того, щоб ті, кому дійсно треба шифрована переписка, розчинилися в натовпі і не виглядали чорними вівцями.

В телеграмі ж сам факт наявності шифрованих чатів в акаунті є великим red flag для тих, хто має доступ до серверів ТГ. По суті, можна «одним SQL запитом» розділити користувачів на тих кому немає чого приховувати і кому є.

Притянуто за уши. В ТГ 700млн пользователей, бол-во из которых условно анонимные, кол-во секретных чатов, миллиарды. Что ты там наделишь? Сузишь немного круг, не более. Поиск песчинки на дне океана.
Те кому нужно скрыть, не пойдут, ни в вайбер, ни в телеграм.

Те кому нужно скрыть, не пойдут, ни в вайбер, ни в телеграм.

Ну ок, припуститимо, що вони технічно обізнані і зроблять саме так як ви кажете. Тоді чи є взагалі сенс в інснуванні тих секретних чатів в тєлєзі?

Тоді чи є взагалі сенс в інснуванні тих секретних чатів в тєлєзі?

Конечно. Сейчас же все любят продающие слова. Пишешь что самый приватный и секьюрный, единицы лишь пойдут разбираться что за этими словами скрывается, для остальных и так сойдет :) Надо побольше фич, что бы каждый нашел свою. Но и не сильно перегрузить, что бы не начать отпугивать своим «комбайном»

Від телеги треба уходити але лагідно як і від російської мови — от багато вже ініціатив є по переходи. Просувайте як серед користувачів так і девелоперів (бо важливо щоб більшість девеловерів вміли писати ботів під ту платформу яка прийде на заміну)

Це так не працює :)

Коли 15 років тому помирала аська, люди просто розбіглися в той сервіс що форсився в їхньому колі.

Нині це називається «лідер думок».

А «не лідери думок» могли скільки завгодно галасувати за вільний Джаббер, — їх ніхто не слухав. Я сам написав кілька манів по джа. Але йому то не дуже помогло, як може побачити кожен бажаючий :)

Так і нині. Можна створити скільки завгодно «тг-альтернатив». Але поки ти не заплатиш куцо вдягненій стрімерші (гарній), щоб та цілодобово розказувала яка %альтернативанейм% крута, ніхто туди не піде.

//от чи чув хтось з читаючих це за український «Кавун»?

Бо люди не змінюються.

Так само не змінюються й методи керування ними.

от чи чув хтось з читаючих це за український «Кавун»?

от не треба це чудо тут згадувати. до речі щось давно його словесних потоків не видно на доу

Ну, ніц кращого в нас... Нема?

А чому? //риторичне питання

щось давно його словесних потоків не видно на доу

Автори на ДОУ сиділи і генерували лулзи?

Нині це називається “лідер думок”.

Услышал сегодня такой спич:
it’s the beginning of the new reality that we’re facing and the new reality is an astonishing fact. Truth doesn’t matter. Facts don’t matter. The only thing that matters is what each and every individual with 10k followers thinks is the truth

Це називається social proof.

«Коли всі з моста почнуть стрибати то і я стрибну».

Та і не початок це, а відносно давня тема. Але нині набрати вірне стадо просто як ніколи.

Різноманітні «блогери» не просто так вже десяток років вкладають гроші в своє просування, починаючи з купівлі фоловерів. На більші цифри цільова аудиторія краще реагує. Значить і монетизація піде краще.

Взагалі, про це ще Геббельс відкрито заявляв. «Дайте мені засоби масової інформації і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней». А церква свої пілони взагалі ліпить всюди де лише місце є і вправніше за професійних корейців в Старкрафті.

В мене хобі, фотографія. Якщо ще в 80-90х роках кожен хоббіст знав що якщо ти хочеш мати «кращі» фото ніж вчора, треба стояти перед «кращими» сюжетами ніж вчора то десь в десятих концепція круто змінилась. Тобі з кожної праски техно(!) блогери форсили ідею що лише більш нова/дорога техніка здатна на шедеври. І... Народ купився. На фотофорумах (і не лише, просто там вони зібрані в одному місці) купа людей що постійно оновлюють техніку, регулярно сперечаються за результати синтетичних тестів та зневажливо коментують поточне обладнання в стилі «ця техніка не розкриває мої можливості», маючи в портфоліо лише... Гілки, паркани та спини. А потім виходить нова залізяка, її купують і все повторюється знову.

Бо «популярний блогер не буде брехати».

Цікавий факт: основна маса користувачів фотофорумів, принаймні більшість активних, — різноманітні «технарі». Програмісти, інженери і так далі. Це гарно помітно по термінології яку вони використовують та які висновки роблять після прочитання даташиту. Здавалося б, в таких людей мала б бути якась логічна клепка в голові, нє?

Нє. Щороку вони справно біжать купувати ще більш нову камеру, щоб фотографувати гілки, паркани та спини. І запевнювати всіх оточуючих в тому що от тільки найновіша та найдорожча іграшка здатна на шедеври :)

Так і живем.

додам про ефект

розглядав для себе (та й досі, якщо чесно, розглядаю) можливіть купівля планшету galaxy tab s9 FE, але відлякує, перш за все, кількість оглядів у популярних блогерів. Це я хочу сказати, що ефект від цих лідерів думок працює в обидва боки — як зробити щось привабливішим, так і відлякнути від чогось привабливого.

В цьому нема нічого дивно. Страх, заздрість (жадібність, надлишковість) та лінь «мотивують» до перекладання відповідальності щодо «думати, розібратися, зрозуміти» на когось.
Навіщо самому розбиратися в чомусь, якщо є «експерт».
В Україні навіть в питаннях побутових треба самому щось розуміти та знати, бо розведуть...
Але чим важча система — тим більше можливостей прокачати себе. Тоді якийсь експерт сприймається виключно як «існує ще от така думка з цього питання».

Чим сильніший ваш рівень, тим менше бездумний вплив «експертів», особливо в тих сферах, де точні відповіді заховані або соціально важкі.

Чим більше ви особисто підготовлений, тим легше визначати лже-експертів (аферистів або персонажів, які свідомо брешуть, маніпулюють).

Чим важче випробування — тим сильніші м’язи.
Експертів бездумно слідую там, де слабка аудиторія без м’яз життєвого досвіду та власного розуміння проблеми.

Підписатись на коментарі