Чи багато у вас вкладок і закладок у браузері? Як ви їм даєте раду?

Використовую браузер у двох режимах.

Для роботи маю одне головне вікно з відносно стабільним набором вкладок. Сюди входять: пошти, менеджери завдань, сторінки моніторингу, документації, цікаві статті по роботі. Десь 10-20 вкладок. І трохи закладок.

Крім головного вікна, відкриваю окреме вікно для окремого завдань. Зрідка буває два таких вікна.

Досить поширений шаблон, щоб буди зфокусованим та продуктивним.

Щоденне використання, то трохи інша історія.

Зазвичай, раз чи два рази на місяць, я проглядаю, що цікавого опублікували за минулий час. Деякі статті читаю відразу, але більшість відкриваю у вкладках для читання потім.

Таким чином на виході можна отримати до 250 відкритих вкладок. Багато з них перетинаються за тематикою, або мають, навіть, ту саму тему для оцінки альтернативних поглядів від різних джерел.

При цьому, кладки будуть розміщені у порядку відкриття, а не за відповідністю тем, тому шукати і перемикатись між схожими за змістом вкладками буде вкрай складно.

Далі, після прочитання, деякі вкладки можуть потрапити у закладки. І коли їх стають тисячі, то працювати з ними виявляється не легше.

Інші ж вкладки можуть залишатись непрочитаними досить довго.

В якийсь момент я вирішив, що — досить. І зробив розширення, яке не дає з’їхати з глузду від перевантаження.

Розширення автоматично:

• збирає разом вкладки і закладки схожі за темою, враховуючи поточну активну вкладку;
  • ділить великі теки закладок на менші, відповідно до налаштувань;
  • закриває або закладає вкладки, що довго залишаються непрочитаними;
  • нагадує про непрочитані публікації, якщо ви зараз читаєте схожу статтю.

Звичайно, чим більше вкладок і закладок ви маєте, ти кориснішим буде розширення.

Але, навіть, у робочому сценарії воно суттєво допомагає.

Розширення є для Firefox та Chrome.

Для Safari, на жаль, не працює, бо браузер досі не підтримує функції переміщення вкладок і закладок через WebExtensions API.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Два віртуальних столи: персональний та робочий.
В кожному окреме вікно зі своїм набором табів.
До 10шт в кожному на пінах, все інше тимчасове.
Іноді збираються групи вкладок по якійсь темі, але знову ж тимчасове.
Зараз пишу з браузера де 5 пінів + 13 звичайних табів, в робочому десь стільки ж.

до кінця робочого дня папка «вхідні» має бути порожньою і всі вкладки в браузері закриті

Якщо говоримо про tabs management — це Vivaldi.
www.youtube.com/watch?v=fqCSlLGiP38

Спробуй браузер Arc.net

Схоже на те, що вони більше створюють враження, аніж реально роблять.

Подібна функція — Tidy Tabs, з’явилась тільки 4-и дні назад. Та і то доступна тільки для Arc Max, який навряд чи буде безкоштовним. Окрім того, що доступ і так за списком.

«Arc for Windows is not widely available just yet, but we are slowly adding people to our beta!»

Згадане розширення, вільно доступне для Firefox та Chrome вже давно.

Працюю тільки з вікнами + горизонтальний скрол вкладок(все тільки персональне, не по роботі). Рекорд 1200 вкладок в хромі, 64 ОЗУ.

Як боровся? Відкривав вікна почезрі і закривав непотрібні вкладки.

По роботі: є активні 4 вікна, на яких я регулярно закриваю вкладки, які стали непотрібними.

Закладками не користуюсь, запінюю вкладки по роботі, персональне їде в pocket.

Обычно в домашнем браузере неимоверное количество вкладок со ссылками на те фильмы, что хочу глянуть, но пока жалко места, чтоб скачать )))
Раз в какое-то время (полгода ))) ) я трачу пару часов на то, чтобы эти вкладки стали закладками )))
Ну вот где-то так...

Скидаю у нову колекцію, бо інколи там щось цікаве відкрито, і хочеться повернутись почитати. Але у фіналі повертаюсь, зазвичай, не більше ніж до 1-2%. З іншого боку, пошук по колекціям інколи рятує.
Якщо там відео у ютубі — зазвичай скидаю у watch later.

В Opera, на робочому пк, користуюсь воркспейсами, зробив поки 4 шт, для роботи, для музики, для навчання і для приватних сайтів не пов’язаних з роботою.

Також в EDGE

Є ж Покет, туди всі статті на почитать. Закладки — тільки для сервісів, а не для бази знань

PS один мінус у Покета — не вміє грабати paywall матеріали, ну може зроблять колись еверноут-лайк функціонал

Це те саме, що і закладки. Проблема у тому, щоб автоматично згрупувати це все за темами для легшого пошуку і читання.

Так, тегать надо при додаванні. Автоматичне визначення тем можна сказати що не працює

Автоматичне визначення тем

у запропонованого розширення працює краще, аніж зовсім без нього. У будь-якому разі уточнити тег легше, аніж самому все додавати.

Є зручне правило з якоїсь менеджерської книги завжди в кінці робочого дня закриваю всі вкладки.

Є контрприклад. Книжка.
Ви не встигли її дочитати за день. Теж викидати у смітник?

Аналогічно можуть бути кілька вкладок(закладок), які пов’язані за змістом, і які за один раз не осягнути.

Чи можна заставити Хром/Брейв відкривати макс одне вікно на профіль?

а як тоді має себе вести «відкрити в новому вікні», «нове анонімне вікно» і інші пункти?
Яка задача має вирішуватися цим форсуванням однооконного режиму?

Закладок около 500 и они сгруппированы по разным категориям. Вкладки в сафари удобно группировать в развесистости от контекста и можно переключаться. Еще для работы сейчас создан отдельный профиль, для универа отдельный, для ютуба отдельно. После последних обновлений в сафари очень удобно все организовано

якщо стає забагато, то закриваю зайві

Для кожної теми створюю окрему групу (в сафарі): якийсь девопс, новий фреймворк, англійська, фінанси і т.д., . Зараз 24 групи, в кожній 10-30 вкладок. Видаляю групи якщо не заходжу в них 2-3 місяці.
На телефоні зараз 150 вкладок, десь половина це гітхаб репозиторії які хочу потестити.

Те ж саме. Шо вони там відкривають я не знаю. У мене відкрито тільки те, з чим я на даний момент працюю. Даний момент — це останні півгодини/година. Що дуже потрібне на майбутнє — йде в закладки.

250 сторінок у закладках майже так само важко перебирати, як і 250 — у вкладках. А з розширенням вони(що вкладки, що закладки) будуть автоматично організовані за схожістю вмісту. Ще й по під-текам будуть розкидані.

але закладки спеціально для цього створені. вони зберігають, вони редагуються, їх можна імпортувати та синхронізувати. А вкладки можна пофукати тупо через краш профілю.

Так ніхто не проти закладок. Питання у тому, що вони теж не вирішують проблему великої к-сті сторінок, які треба передивитись, організувати та прочитати. Просто — менше муляють око, і менше займають оперативки.

Мучився з 50+ вкладками, спочатку юзав групи в хромі, а потім хтось на доу порекомендував розширення OneTab, воно всі вкладки ховає під одну і тепер більшість вкладок там, не грузять систему і в швидкому доступі. Дуже класна штука.

Воно, то таке є, але інше. То вирішення проблеми Chrome.

Вкладки все-одно будуть у порядку відкриття, але не у порядку схожості вмісту вкладок.

800-900 в найбільш товстому профілі. Не заважають, бо не завантажені.

Без груп? Складно уявити перехід з 300ї вкладки на 800ту.

Без груп. Вони шукаються і підіймаються по необхідности.

Штук 20-30, бывает, накапливается.

Не багато. Я перефекціоніст. Не люблю зайвого.
Тому постійно закриваю зайві вкладки браузеру, зайві вікна vs code, стопаю зайві docker контейнери, закриваю месседжери коли не планую ні з ким спілкуватись, навіть папку downloads іноді чищу.

І з робочого стола (фізичного) — все зайве нафіг. І з ключів — ніяких зайви брелоків, тільки від авто і ніж )

У коментарях багато, хто говорить про оперативку.

Ні, тут такої проблеми немає. У мене Firefox переварює 250 вкладок на досить не новому ноуті з 8Гб без особливого напрягу.

Тримати просто відкриту вкладку, замість робити закладки, має певні переваги. Зокрема, не витрачається час на категоризацію, цим можна зайнятись у більш зручний момент, і контент, який має велику імовірність бути видаленим модераторами, витісненим новими апдейтами чи випадково згенерованим алгоритмом видачі має більші шанси вціліти саме у бажаному вигляді.

Лень считать количество вкладок, но точно больше сотни, так как я использую шесть рабочих пространств, и в каждом браузер со своим контекстом, закладок 14к, для закладок использую raindrop

128 ГБ рам коштує нині відносно недорого, і у тому числі дозволяє забути про ці проблеми економії на вкладках.

Якщо вкладка не прочитана кілька днів — вона вже не буде прочитана ніколи. Можна закривати (додати в закладки зі зрозумілим описом чи мітками/тегами + теки)
Переїжджаєте на новий ПК — не тягніть всі ті закладки — ви їх ніколи не прочитаєте. Хай спочивають з миром.
Не знаю, чи є в українській аналог поняття «Плюшкін», але ним не треба бути =)
І ще — ШІ-чати можуть відповісти на багато питань, всілякі побутові й по роботі так вже точно. Бінг надасть посилання, на актуальну інфу, коли вона треба, а не коли воно все лежить роками

Для роботи та особистого можна використовувати окремі браузери або профілі з власними налаштуваннями, розширеннями, паролями (не робіть так), логінами в сервісах і так далі.

Якщо вкладка не прочитана кілька днів — вона вже не буде прочитана ніколи.

Спірне твердження.

Маю звичку раз на рік переглядати суто все, що було закладено на потім.

Досить цікаво і пізнавально подивитись на ретроспективу власних минулих вподобань та інтересів. Щось вже геть не цікавить, а щось стало ще цікавішим. Подивитись, що і як змінилось з того часу.

ШІ-чати можуть відповісти на багато питань

Не треба переоцінювати ШІ-чати. Тим паче, вони можуть видавати вигадку за дійсність. Особливо, щодо комплексних або непоширених питань.

Для роботи та особистого можна використовувати окремі браузери або профілі

Так, не згадав, що мають окремі профілі(машини) для роботи та щоденного використання.

Йому навіть лейаут з вводом пароля для розблокуваня компа порендерити важко.
Гімна шматок, а не ноут.

0.0f

Абсолютно уся інформація проходить поверхневу обробку і переміщується або у офлайн (локальна бібліотека), або у нотатки. Після робиться план для ознайомлення і будується черга статей-книг.

Якщо це не виконано, інформація (закладка) знищується =)

Ну от розширення по суті і будує чергу статей-книг за вас.

нахрена их все держать открытыми, прикалываетесь что-ли? Открыто одновременно с десяток, это максимум. Закладок больше 1к, всё разбито по категориям и не вызывает каких-либо трудностей

У меня пинов только по 10 штук в каждом. Все не юзаное уходит в deep sleep и не влияет ни на что

Так в том то и дело, что все открытым уже ж не держится. Что долгое время остается непрочитанным расширение отправляет в чулан. Время и действие настраивается.

Хром из коробки отправляет ненужное в чулан без расширений ;)

Є автотест, де ганялось 500 вкладок під Chrome. То з 16Гб ОП, наче, не падало, але, звичайно, підгальмовувало.

Дивлячись що в тих вкладках, схоже що просто бланки відкривали.
Упороті SPA частенько впираються в ліміт 1Гб/вкладку

Так в том то и дело, что все открытым уже ж не держится

зачем их держать открытыми в таком количестве? Вкладок — с десяток обычно хватает с головой, они открыты в браузере. Закладки — их более 1к штук — хранятся в разных категориях того же хрома в верхней панели, и они все не открыты. Открываются когда нужно. Что не так-то? У вас мания какая-то, открывать все имеющиеся у браузера закладки или что?

Два віртуальні столи (персональний / робочий) — там по хрому відкрито. В кожному приблизно по 12-15 вкладок. В диспетчері пише що у хрома 62 інстанси (з розширеннями мабуть) які сумарно з’їли аж 8.5 Гб. Загалом на компі зараз з усім відкритим (в т.ч. webstorm + localhost) юзається 22/64 Гб. Як не вистачить — вставлю ще 64 Гб, мені пофіг :)

вставлю ще 64 Гб, мені пофіг :)

ви зараз образили всіх власників епл =)

По-моєму вони по життю ображені, вже образою більше/менше... :)

www.alza.sk/...​-beast-black-d7004723.htm
Зайві 64Гб класної пам’яті коштують аж 200 євро :D
Спеціально слоти залишив вільні на материнці.

Єдиний варіант це нак ну ь ореративки і не паритись. Зі свого досвіду коли оперативки від 64 і більше то браузер не тормозить.
Не підійде свідкам аплє ))
Там докинуть оперативку в макбук не вийде, хіба шо макміні.

є розширення, тай сам хром, вже ніби вміє переводити вкладки в сплячий режим.

Підписатись на коментарі