Як минув ваш 2023 рік?

Привіт, спільното!
Увесь тиждень ми обговорювали очікування та прогнози на наступний рік.

Але розуміємо, що запланувати щось справді довгострокове може бути непросто. Тож пропонуємо в цьому топіку порефлексувати про те, як минув ваш 2023 рік:

• Чи справдились очікування?
  • Що позитивне трапилось з вами на роботі та в житті? А що ви б хотіли змінити чи виправити?
  • Чи зможете описати ваш 2023-й одним реченням?

Обговорімо тут або ж заповнюйте анонімну анкету!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Від цього року планую вижити.
Але підбивати підсумки зарано. Стратегічна авіація русні та бусики ТЦК активізувались.

Цей рік був справді переломним для мене.
Я продав усе своє майно у Харкові, продав батьківську хату — і утік з України.
dou.ua/...​rums/topic/43697/#2640163
Переїхав спочатку в санаторій в Карпатах неподалік кордону. Потім знайомі волонтери вивезли до Польщі. Нікому на лапу не давав, при собі мав результати медичного обстеження і рекомендацію на лікування за кордоном. Пощастило що це було до того, як усі стали «придатними» і що прикордонники були знайомі (не «підмазані», а просто волонтери часто їздили і їх вже знали). Тому коли спитали про мене — волонтери сказали що веземо на лікування. Треба розуміти що я аж ніяк не виглядав тоді як здорова людина (і тим більше як молода — з сивою бородою).
Згодом переїхав до Чорногорії і нарешті потрапив у море. Коли сезон закінчився — переїхав на південне узбережжя Іспанії. Далі планую жити на Тенеріфе.
Отже залишив позаду більшу частину свого життя і тепер починаю втілювати мрії.
На жаль, для нашої родини цей рік не обійшовся без втрат: на війні загинув мій родич.
Більше деталей у попередніх постах:

dou.ua/...​rums/topic/45719/#2710365

Не важливо отримував я 3К доларів чи 10К — у мене банально не було часу їх витрачати. Не хочу повторятися — про своє галерне життя у депресії я вже 10 років писав.
Особливо цікавили були останні 3 роки — коли навіть з квартири не можна було виходити! Жодних відпусток, жодного відпочинку — самоізоляція спочатку через Ковід, а потім через примусову мобілізацію.
Якби не це — я може і далі б примушував себе працювати на клятій галері аби усі кошти віддавати на перемогу. Але коштів виявилося недостатньо — треба віддати життя. Інакше ти стаєш злодієм у своїй країні і на тебе полюють!

dou.ua/...​rums/topic/45719/#2710338

Але я усе життя чекав поки нарешті стане можна жити, а не виживати — і зараз замість життя пропонують тільки стати героєм? Вибачайте — я не герой. Я боягуз і втікач. Моєї сміливості вистачило тільки на те, аби перестати бути терпілою та почати жити так, як я давно хотів.

dou.ua/...​rums/topic/44439/#2661151

Я зрозумів що довго так жити я не зможу — почну не просто скиглити і депресувати (як завжди) — а реально почну божеволіти. Отже це виявилося «червоною лінією», до якої, мене — терпілу, можна було штовхати. Я терпів втрачаючи гроші, я терпів втративши Крим, я терпів тупу роботу, я терпів самоїзоляцію і обстріли... Але виявилося що одного я не можу терпіти: життя без волі! Без можливості плавати у морі та ходити на природі. Ще одного літа в ізоляції а б не витримав. Отже я поставив собі ціль: я маю поїхати відпочивати на море за будь-яку ціну. І взагалі: скільки можна далі чекати аби починати жити? Тут вже життя може закінчитися у будь — який момент, а я ще й не починав.
Отже зараз я у Чорногорії, купаюся у морі та ходжу по горах. Тут майже як мій улюблений Крим.

dou.ua/...​rums/topic/41554/#2701725

Схоже курортний сезон у Черногорії закінчується. Витрачати більше 2К баксів на місяць (як на курорті) вже не має сенсу. Отже планую переїхати кудись, де буде море, але можна зекономити на оренді.
Я спитав у чат-бота де у європейський країні найтепліша вода протягом року. І відповідь була —
Тенерифе, Іспанія. Я почав шукати на мапі — і усе зрозумів! Якось я не замислювався що Канарські острови — це теж Іспанія.
Отже у мене з’явилася нова мрія! Я подивився, що за 100 — 120 К євро можна як раз купити невелику квартиру, наприклад у Mesa del Mar.
Жити у будинку о який розбиваються океанські хвилі! Вода тепла (більше +20) круглий рік. Туди навіть можна не летіти — а допливти на кораблі.
Рано чи пізно доведеться шукати якусь роботу. Я сподіваюся що це буде фріланс чи щось віддалене не більше 20 годин на тиждень. 2 — 3 К євро (а ще податки!) має вистачати на усе, особливо якщо купити житло.

dou.ua/...​rums/topic/45185/#2692746

У моєї двоюрідної племінниці був чоловік (декілька років як побралися). Молодий хлопець, справжній патріот, ще до війни служив у добробаті — пройшов курси і був польовим медиком у відділенні. З самого початку війни боронив Харків, потім минулого року воював у Бахмуті.
Усе змінилося, у Серпні, коли до 23 серпня усі командири хотіли відрапортувати що «звільнили» чи хочаб «просунулися». Чоту нашого героя відправили у бій.
Отже чота мого родича опинилася там у «вогневій пастці». Командира поранило ще у перші часи, мій родич загинув від влучання 120мм міни трохи раніше.
У сумному підсумку: десь з 40 чоловік увечері, коли знову ліг туман, відійти вдалося десь 15. Ще декілька 300х вони змогли витягнути на волокушах. На жаль за день більшість важко поранених не дочекалася евакуації. У той лісосмузі залишилося десь 20 героїв, враховуючи мого родича.
Сидячи тут, у безпеці з видом на моря — що я відчуваю з цього приводу?
По-перше прикро що життям людини ось так розпорядилися. Не можна сказати що вони загинули марно — але ж вони навіть не мали можливості підстрілити жодного ворога! Коштовна екіпіровка, місяці тренування, відчайдушна сміливість — усе втрачено в один день.
По-друге сум і розпач: як і коли так сталося що життя людей стало так мало коштувати? Чи вартий той клаптик землі життів стількох громадян України? А що ми будемо робити з цими відвойованими руїнами коли більшість нашої молоді будуть лежати у звільненій землі?

Що далі?
dou.ua/...​rums/topic/46491/#2737120

Очень сложный год, даже без оглядки на мелочи;

— перестал общаться с ближайшим родственником, походу навсегда...
— ближний родственник который не общался 10 лет стал лучшим другом и переехал по u4u к нам
— освободили брата из плена
— наконец получил оффер из фаанга, был несказанно рад но осознал, что не это мне нужно сейчас и отказался

А так все живы и здоровы, чего и всем желаю

Дякую компанії і команді, що я з роботою, а ЗСУ — що живий. Нема на що скаржитися, але власні цілі, окрім виживання, на паузі.

1. Ні.
2. Я живий. Демобілізуватись.
3. Срака.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добре
Ось вам подія поку

В північній кароліні забанили порнхаю і схожі сайти
Показує тільки відео з вдягненою
Черіл Девілле і просить пароль
Реєстраціх нема

Так є ж unstable diffusion, генеруй собі скільки захочеш

Мені з принципу
Схоже що в столиці штату прямо хаб індустріії

Попав під лейоф перед різдвом...

Рік не дуже, але принаймні вдалось звалити з Незламнії

і куди далі? яку країну обрав?

Поки в Румунії, далі видно буде

Три вещи, о которых не спрашивают в приличном обществе:
— у женщины ее возраст
— у мужчины размер его дохода
— у украинца, как он смог прорваться через границу!

Как и все остальные. Думаете есть простой и легальный? :-)

Я вже виїхав, комусь іншому поросказуй які є легальні схеми, ага :-)

Та куди хоч! Все одно місити код, наче є різниця де :-)

наче є різниця де :-)

Естонія?)

Ну поки що усе це просто балачки, навіть законопроекту немає

Я не знаю. Все телеграм каналы выглядят как скам. У меня только две идеи: либо оформляться волонтером и потом постепенно через шлях как-то выскочить, либо самому через Тису.

Я не впевнений що звідти всі тіла виловили, але то ваша справа. Хоч плавати потренуйтеся.

Кстати Тиса ,она не везде бурная и с камнями. Есть места где она протекает через равнинную местность, можно перейти за нефиг. Другое дело, что возле границы просто так ошиваться неместному не получится. Нужна легенда, типа еду покупать недвижимость, чтоб вывезти семью подальше от обстрелов. Можно и реально купить хату. Цены конечно не балуйся, но я готов и полтинник выложить сейчас)) так вот, купить хату в 200м от границы. Изучать маршруты движения патрулей. И в нужный момент совершить рывок)

Можно и реально купить хату. Цены конечно не балуйся, но я готов и полтинник выложить сейчас))

охохо
Я в 21-м году предлагал тут всем валить в Крым пока не поздно, целые простыни писал с рекламой на этот счёт. Цена вопроса на тот момент была 50 баксов за 2 ПЦР-теста, и 25 баксов на дорогу. Тут все хором ржали, и боялись пандемии одновременно. Ещё в 22 году можно было выбраться с некоторой морокой. Тут большинство продолжало дальше сидеть героически и самоотверженно. А теперь внезапно выясняется, что не против в принципе и полтинник отвалить.

Гідрокостюм хороший купіть і норм надувну камеру. Хоча, вас швидше змалюють дроном з теплаком ще на підходах.

Так главное через блок посты пройти. Если найдут в машине гидрокостюм и камеру,то как бы game over

Вы в принципе можете надеть гидрокостюм вместо нижнего белья под куртку. Он не пропускает тепло, поэтому решаете сразу две проблемы: 1) вы становитесь незаметны в инфра-красном излучении, на обнаружение дронами, поэтому гидрик нужен хотябы для этого 2) сойдёт на некоторое время вместо лишнего шмота.

Вот это правильный подход, не то что у некоторых. А то мало того, что от большого ума досидели до ручки, так ещё от этого же большого ума зимой без гидрокостюма пытаются плыть через границу. А надувная камера не нужна, вам потребуется хороший гермопакет, куда положить документы и немного вещей.

По результатам року що майже минув:

мінус робота
мінус психіка
мінус накопичення
мінус здоровий образ життя (який без вливання коштів майже не можливий, харчування і т.д.)
мінус плани на майбутнє, та надії що війна скоро скінчиться

плюс розкручена світова рецесія
плюс конкуренція на ринку
плюс ТЦК під кожним кущем та збільшені шанси провести наступний рік в окопі
плюс думки тікати будь-якими тропами з країни та фінальне розчарування від влади
плюс обновив комп, але настрою в щось залипати нема ... дивлюсь просто на гарну підсвітку та rtx4070

мінус робота
мінус психіка
мінус накопичення
мінус здоровий образ життя (який без вливання коштів майже не можливий, харчування і т.д.)

Є якісь поради як накопичення розтягувати? Ну, те що комп і відяхи краще не купляти, якщо не дуже треба — це зрозуміло. Може до чогось дійшов неочевидного, з досвіду? Серйозно.

обновив комп

Раджу робити не те що б перед пацанами не було соромно а те чого сам хочеш.
От із браком грошей я зрозумів що щоб грати у те, від чого прусь не треба великих грошових вливань. Продав консоль, не купляв нову PS, купив Nintendo Switch, пройшов кілка Зельд зрозумів що до цього я просто не грав у ігри. Купив GBA на OLX за 700 грн пройшов ще дві Зельди (картриджі по 400 грн + перепаяв батарейки). Зараз купив ще дві Зельди на DS дереглядаю об’яви на DS. І бля як же мене це пре і мені насрати що там нема 4к
Плюс грати можна у блекаути.
Коротше — не ведись на роздуті бюджети. У грошах в основному понти а не щастя.

Ну мій посил трохи не про те.
Звичайно базові потреби у пріоритеті, але я кажу що можна круто розважити себе за менший бюджет. І нема такого що — ну я не зможу грати в хороші ігри якщо в мене комп не за 3 косаря зелених

Так можна на емуляторах з норм налаштуваннями грати в ті нінтендо ігри)

То не то як кажуть.
Як ти на емуляторі зробиш 3ds із двома екранами?
Для збереження орігінального експірієнсу важливо грати на залізі під яке воно створювалось

3ds можна, навіть із стереоскопічним 3d заемулювати, але то знущання над собою. Набагато легше завести ds, особливо якщо монітор можна вертикально поставити.

Але звісно ж є купа нюансів від співвідношення пікселів у 5×4 у Фаміком до фпс у 59 кадрів у ГБ. Тому повністю підтримую: то не то)

мінус здоровий образ життя
мінус накопичення
плюс думки тікати будь-якими тропами

--->

обновив комп

Казковий персонаж

Ще можна купити консоль в кредит.

я так айфончик рожевий на дн собі купила ☺️, але в мене були можливості зробити таку витрату, хоч і совісно, звісно

А чому совісно і перед ким? Совісно шо ви витрачаєте ВАШІ гроші на ВАШІ потреби? Камон)

Особа з iq вище 80 може відрізнити потреблядство від реальної потреби, тому дійсно людям з розвинутою емпатією буде соромно за купівлю рожевого айфончика.

дякую ❤️, мені здається що гроші можна було б краще витратити чи допомогти комусь

Ну то ви завжди можете передати той айфон на благодійність, в чому проблема? Просто це дивно коли люди починають соромитись за те, що витрачають власні гроші. Це глупо. Хочеться айфон — купляєш айфон, хочеться задонатити — донатиш. Все просто

Дивлячись для чого. Я от в AI зараз копаю, щоб запускати моделі локально (опенсоурсні midjourney, chatgpt) треба неслабий комп для комфортної роботи — 64гб оперативки і відяха з максимумом оперативки рівня хоча б 4070. Можна і на слабшому залізі, но приємного мало.

А в чому проблема з тим же чатом? Закинув сотку на акаунт ОпенАІ, додав в код АРІ ключ — і ганяй хоч на калькуляторі GPT-4 Turbo Vision.

1. Закинув сотку туди, сотку сюди. Багатенько потім вийде. Плюс все-одно обмеження. Та ж платна підписка на chathpt 4 (що 20 баксів в місяць) дозволяє лише 30 повідомлень в 3 години. А за API ти за токени платиш, і великі повідомлення в копійку влетять.

2. Privacy. Ти явно не хочеш щоб деякі твої чати десь зберігалися і хтось їх бачив (навіть теоретично). Ми же не тільки для програмування їх використовуємо )

3. Жорстка цензура. Забудь про дорослий контент чи все що не підпадає під міжнародну повісту.

4. Потужний комп ти не тільки для AI зможеш використовувати

Але я все-одно за 20 баксів в місяць open ai плачу, безкоштовні моделі які запускаєш локально (mistral) і рядом не стояли з GPT 4, і навіть не дотягують до 3.5, або може я щось не так роблю.

1. І тепер порівняй з лімітами на АРІ, де після сплачених 5 баксів маєш 500 реквестів на хвилину та 10000 на день з GPT-4. Після 100 бачей 5к на хвилину та безліміт на день. Невелика відповідь на 300 слів на коротенький запит — це $0.002, дві десяті цента. На $20 — це 10к запитів, сумніваюся, що ти їх фізично зможеш за місяць встигнути набити)
Плюс з АРІ ти хоча б можеш регулювати temperature.
2. Наївно намагатися приховати від когось якісь персональні запити в 2023, зі слухаючим нас 24/7 інстаграмом.
3. Для цього є спеціально навчені люди моделі з HuggingFace
4. Я 2 роки тому купив собі ноут з 32 ОЗУ та 8 відео, не сказати, що хоча б раз задіював його на повну потужність)
А по роботі у мене взагалі кілограмовий Делл з 16 ОЗУ та інтегрованою відеокартою, при тому, що я CV інженер :D

а розкажи обзорно, що входить в «AI копаю»? Всмислі що можна робити з ШІ локально, які цілі? вдосконалення самого ai чи просто використання його в своїх задачах?

Для початку навчитися працювати з інструментами, які є моделі, як працюють, чим відрізняються, що і для чого використовується, як працюють промти, запускати різні моделі. Короче бути в курсі тренду, а то постійно в новинах, хтось щось створює, якість стартапи запускаються, кожного дня з’являються якісь нові моделі, сервіси, а ти, як в танку, ніби стоїш в стороні як Траволта із мему.

Потім пробувати щось автоматизувати, кодити, дьоргати API, поєднувати результати різних моделей, щось замутити, якийсь інстаграм аккаунт на певну тематику, але щоб все було автоматизовано з мінімумом твоєї участі.

Потім можна буде вже покращувати AI, по крайній мірі буде достатньо знань і досвіду щоб свічнутись з формошльопства в AI.

дякую. Бо я теж, в нєкотором смислє, траволта. Але для себе поки не знайшов спонукальних причин ковирятися (

Можно довчити велику модель під кастомні цілі. Ось наприклад, робити апскейл фото.
Зробити додаток і продавати за $10/місяць.

Якраз здорове харчування коштує дешево, особливо в Україні — овочі, курятина, крупи, фрукти в сезон. Тільки риба буде відносно дорого якщо жити далеко від моря, річок і ставків.

Одні ігри і рятують від того потоку негативу.

Понял, что жизнь коротка, в начале года обновил авто.
Далее вспомнил что лет 15 хочу купить дачу и никак этого не делаю, взял и купил.
Все лето мастерил лавочки, красил, приводил дом в порядок.
Прошел множество курсов платных.

Окончательно разочаровался в текущей власти.
План на 24 — выжить)))

Далее вспомнил что лет 15 хочу купить дачу и никак этого не делаю, взял и купил.

Ну вот, а кто-то даже и мечтать не мог, чтобы сейчас при нынешних условиях впарить кому-то дачу.

Ти не повіриш, 5 будинків поруч стояли 3 роки не продані до середини 23го. Забудовник живе поруч і навіть не дьоргається кудись закордон. Та і по всій вулиці різко почався ремонтний бум.

Київська і Львівська області зараз у топі. Щоправда у самих містах трохи гірше з ринком нерухомості.

По Дніпру ціни з середини 22 підвищились у 2 — 3 рази. Будинок у часі їзди від Дніпра коштував у 21 10к, а в кінці 22 його хтось купив за 30к і вже відремонтував. І таких прикладів купу бачив на власні очі.

Як нижче написав Денис — переселенців багато, а місцеві роблять гроші.

Ну а що. Переселенців багато. Території України які залишаться при будь яких обставин вже зрозумілі. Усі фізично у Європи звалити не можуть.
Єдиний ризик уламки шахеда чи ракети впаде, але ремонт тим паче за держ програмами це дешевше аніж купляти нерухомість коли вона подорожчає

Усі фізично у Європи звалити не можуть.

Та в переважної більшості дохід зав’язаний на локацію Україна.
Локальні бізнеси, будь що пов’язане з бюджетом, викладачі, медики з норм доходом.
ІМХО, повиїждають бідні для яких європейська соціалка це щось значне, фізичні робітники (сантехніки, будівельники, сільське госпорадрство) та ІТ.

хуйло та західні ЗМІ ще до війни казали що план вийти на лінію Житомир-Вінниця-Умань. Тому Львів норм локація

Тому Львів норм локація

Но поляки оттуда свалили во Вроцлав по какой-то другой причине.

Те кто так думает что дальше ничего не будет — сильно заблуждаются. Все сильнейшие страны активно точат ножи, конфликты разгораются по всему земному шару, мировая рецессия хочет выплеснуться в виде новой мировй войны. Война в Украине — лишь прелюдия.

Ну вот, а кто-то даже и мечтать не мог, чтобы сейчас при нынешних условиях впарить кому-то дачу.

Я у вересні 2021 купив квартиру. Моніторив ціни у своємі і сусідніх ЖК. Так в перші місяці ціни відчутно просіли. а зараз навпаки відчутно виросли до довоєнного періоду на ~ 15-30%.

И это при том, что выехало порядка 12 млн, то есть четверть населения. Помню, в 2021 году одна девушка как-то меня спрашивала, почему я не хочу купить квартиру в Херсоне, раз она тут недорогая. Я так и сказал, потому что завтра сюда может приехать Владимир Владимирович на танках, и все эти инвестиции пропадут. Знаешь, вот прям как в воду глядел.

Как приехал так и уехал, ничего не пропало, жизнь в Херсоне еще расцветет.

Это возможно только при одном условии. При том же самом условии, при котором Геническ станет популярным курортом. А именно, если херсонская область будет под контролем Украины, а доступ в Крым при этом будет закрыт.

приехать Владимир Владимирович на танках

Ти про путіна-хуйла?
Чи тобі на роботі заборонили його хуйлом називати?

Ти про путіна-хуйла?

Якщо я правильно зрозумів, то людина з Криму, ще й платила ЄСВ Україні.
Для себе, років з 5 назад зрозумів що будти патріотом на всі 100% у Львові\Рівному набагато безпечніше, ніж бути патріотом на 10% в Донецку, Луганську чи в Криму.

Мне мои ботские 15 рублей за пост платить не будут, если Владимира Владимировича буду называть этим неприличным словом, которое вы написали. Так что не надо меня провоцировать, мне зарплату надо отрабатывать.

Знаешь, вот прям как в воду глядел.

Я все згадую історію лауреата Нобелівської премії з фізики — Абрікосова, який звалив в штати ще в 91-му.
Перший раз як прочитав років з 10 назад, то подумав, що навіть у супер-розумних людей є свої таракани в голові, як виявилось це у мене було забагато інфантилізму..

Алексей Алексеевич, вы уехали в Америку в 91-м году. Почему?
— Причин было много. Во-первых, я видел, что экономика России явно катится вниз. У меня не было сомнений, что первой жертвой этого станет фундаментальная наука, которая никакого дохода не приносит. К тому времени некоторые мои коллеги уже уехали за границу и успешно работали, в том числе в Штатах. Так что я был далеко не первым. Сначала попробовал узнать, есть ли возможности для меня работать в США. Если бы их не было, то я бы никуда и не поехал. Во-вторых, политическая обстановка была неустойчива. Явно назревал какой-то заговор, это я отчетливо чувствовал. И понимал: если он будет успешным, то границы опять закроют, и тогда уже поздно будет. Поэтому я и решился.

А ты головой подумай или у нотариусов поспрашивай, кто скупает квартирки и зачем.

кто скупает квартирки и зачем

Хз. Просвятіть будь-ласка?
Виходячи з тону вашого коменту, то є два варіанти:
1. син Байдена, бо скоро перемога і перетворення України в Ельдорадо
2. орківські десантники, бо скоро перемога і перетворення юго-западнава фєдєральново округа в Ельдорадо

П.С. Якщо без токсичності та сарказму, то біженці з прифронтових та окупованих регіонів..

якщо вдаватись у конспірологію, то більш цікавий варіант буде, якщо скупає якийсь олігарх, а потім буде здавати в оренду державі. Держава у свою чергу буде надавати ці орендовані квартири громадянам.
Здається раніше згадували такий варіант. Надавати орендоване житло, щоб зекономити бюджет на перший час.
Але це конспірологія, якщо серйозно, то я не знаю.

Возможно, как вариант, что вздутие цен на недвижимость связано с удержанием покупательной способности гривны. Это означает, что надувается мыльный пузырь на рынке недвижимости, декларируемый спрос не соответствует реальному. Вообще интересен опыт Испании на этот счёт. Там вроде существует закон, по которому любые желающие могут въехать в чужое жильё, если в нём не проживает хозяин, и их оттуда невозможно выгнать. Для чего это сделали? Чтобы не надувать пузырь на недвижимости. В этом случае никто не будет инвестировать деньги в жильё, которое не используется, а значит реально не нужно, не отражает реальный спрос и потребности. А значит и кредиты, не покрываемые спросом.

любые желающие могут въехать в чужое жильё, если в нём не проживает хозяин, и их оттуда невозможно выгнать.

Вообще и близко не так
Стать окупасами могут и твои арендаторы просто, но в последнее время их все больше и больше выгоняют так что норм

Там вроде существует закон, по которому любые желающие могут въехать в чужое жильё, если в нём не проживает хозяин, и их оттуда невозможно выгнать.

Цікава новина для біженців в Іспанію! І скільки днів хазяїна має не бути вдома аби можна було заселятися?

Цікава новина для біженців в Іспанію!

Думаю що це працює тільки для іспанців)

Не поверите, найти хорошую, а главное в хорошем месте, это анриал. А очень доволен тому, что нашел.

1 Рік 2023 ще не минув
2 Ціль- знайти роботу QA у 2023 ще не закрита
3 Як НЕ здатися, перебороти страхи
4 Що за думка? — "Можливо IT не моє"........гм то чому ти тут?
5 НЕ НИТИ
6 Тренувати щодня: не тільки ТІЛО, а й мозок!
7 ВСЧ- всьому свій час
8 Читати книги НЕ електронний варіант
9 Маленькими кроками до великих перемог
10 Бути СОБОЮ! Цінувати тих хто поруч! Дякувати!

Прочитал комменты и такое ощущение, что в IT максимально неудовлетворённые, закомплексованные, вечно обиженные нытики — фантазёры недооцененные, с завышенной самооценкой и манией величия, но с дыркой на трусах и постоянными скитаниями с одной работы на другую....

максимально неудовлетворённые, закомплексованные, вечно обиженные нытики

randysrandom.com/cultural-differences

но с дыркой на трусах и постоянными скитаниями с одной работы на другую

Та так воно і є, хз чого вони так швидко протираються

Баю баюшки баю,
Не ложися на краю -
Прийдёт бусик ТЦК
И укусит за бочёк.

Желаю всем чтобы он к вам никогда не пришел и чтобы в 2024 война в Украине закончилась!

А тем кто отслужил пол-года — год , заметьте, по собственному желанию, а потом чудом свалил, и теперь сидит за бугром гордый шокапец, и поносит тех кто оказался умнее, желаю чтобы жаба уже наконец его придушила)))

Мало хто витримує довго на службі, особливо на фронті. Це абсолютно нормально для людської психології.
Шкода, що держава не хендлить це у якийсь цивільний спосіб. Все рівно дякую їм за службу.

Чувак написав

в Украине

Вата просто фізично не може так писати щось там у них перемикає
А ти з якої бригади?

Та я не думаю, що вата; просто натяк на те, що він реально написав якесь гівно на рівні ватного. Пред’являє чуваку, який приймав участь у війні проти реального геноциду, руйнування міст, депортації дітей, масових зґвалтувань і тортур, з тоном типу «ну, ти просто нє умнєє, сам винен, що пішов, і чого повернувся, взагалі?». Він там свічку тримав, що знає через що він звільнився з армії? Б*ять, може його комісували, нє? Ти не бачив комісованих?
Ще й глузує з бусиків, причиною яких в першу чергу (!) є великі втрати, а вже потім усілякі там «фактори», типу проваленого рекрутингу і бардаку у війську.
Я тут не писав нічого в захист того воїна (я навіть не пам’ятаю що він писав і кому), і я не зазивав усіх йти на ПМНки намотуватись, але саме від цього коменту бомбануло.

А ти з якої бригади?

Ладно. Добровольче з’єднання, у якому я був, на початку Повномасштабної діяло на Київщині, навіть офіційно по БРці. Без жодної підготовки, з тупою організацією, з можливістю не йти туди, а «быть умнее» — проте був, і міни їб*лом трохи ловив, і поранені у нас були, хоч «не льотчики і в танкє не горіли», як казав клясик. Після закінчення двіжу в області пішов додому, бо далі в регулярні війська мене забракували (але то тимчасово, дані в ТЦК є точно — бусик буде і мені, бо планка непридатності знижується, та і я вже потрохи поліпшую здоров’я, поки маю можливість). Я і мої товариші — ми хоч щось зробили.
А ти з якої бригади?

Вата просто фізично не може так писати

Тут ти не правий, до речі. Пропаганда в них різноманітна. Але не суть вже.

Крым чей?

Скажи з українським прононсом ялыбойуйайлаларщина

Ну на нас кацапня не перла і у місцеву ТРО сенсу записуватись хуї пинати не бачив. Тому на початку вторгнення займався по волонтерці переселенцям допомогав. Але ок — погорячився не в тому справа.
Справа у тому що воював/не воював ображати інших права ніяк не дає. А тут крім породи тролів які з-за кордону зазивають усіх йти воювати бо у них лапки ще й додались ветерани — велика їм шана, але називати сикунами усіх хто не збирається служити теж не варто.

Може я теж пережестив зі своїм батхертом. Все порядок.

Діла ішли не то шо хуево, но і нельзя сказать шо харашо ©

1. Нажаль ні.
2. Не працюю, а вчусь на С++ в сторону геймдеву (Поки дуже важко дається.)
3. Кожний рік, це кожний раз для мене виклик.

1. Ні.
2. На початку року народила первістка, зараз хлопчик уже бігає по всьому дому.
Пройшла курс по автоматизації.
Отримала водійські права.
3. Як час швидко летить...

Отримав першій свій сертифікат по одній із технологій. Зʼїздив в Україну на весілля двоюрідного брата. Відростив бороду як давно хотів. Здійснив мрію взявши в оренду дім на колесах та проїхав з сім’єю більше 2000 миль по Шотландії через усілякі озера до острова Скай. Після цього кожного місяця почав купувати одну пляшку гарного віскі щоб нарешті зрозуміти його, але поки що безрезультатно.
Ще одну мрію втілив — збудував невелику лазню на дровах на задньому подвірʼї, два рази на тиждень топлю, ще треба навчитися заготовляти віники наступного року. На Батьківщині віддалено продовжую будівництво того що планував до війни.

Після цього кожного місяця почав купувати одну пляшку гарного віскі щоб нарешті зрозуміти його, але поки що безрезультатно.

Попробуй текилу, мне зашло лучше чем всякое/хорошее виски. Накрайняк старый добрый XO.

Не впевнений що відрізняється від порту, який теж не дуже зайшов, але мабуть треба пошукати тут

Чомусь із міцного алкоголю нічого не смакує так як пряний ром, особливо Lambs Spiced — то щось неймовірне

Крепкое может не заходить как класс. Это не на каждый день но хорошая текила будет получше такой же ценовой категории виски. Из личного наблюдения, в моем круге ценителей виски нет, зато текилы как оказалось любителей много.
Может потому-то начал с don julio 1942....

Lambs Spiced

Не пробовал, походу он больше в европе продается.

Я купував його у Алкомаг в Дніпрі влітку, доречі в два рази дешевше ніж в Британіі

Соррі, загуглів, але ж це якась фігня дешева по 15 фунтів пляшка, чи я шось не розумію?
Нормальний смачний ром це типу Diplomático Ambassador, Facundo Paraiso ну і в такому ключі.

На однойменному острові купив Talisker Skye із місцевого виробництва — на смак, чесно кажучи, як «мазь вішневского». Tullibardine Sovereign та Jura Burbon cask — віскі як віскі. Але це все звичайно не супер дороге і не 18 y.o., може тем є дійсно смак.

Ну таліскер то вже димний хоч і трошечки, вони не всім до смаку, зверніть увагу на Macallan 12 якщо є гроші то звіно 15 років, Oban 14, balvenie double wood 12, Auchentoshan Three Wood, Balvenie Caribbean Cask 14, Glendronach 15 якщо 15 дорого то спробуйте 12 він як і macallan це шері бомб, вони витримуються у діжках після іспанського хересу, вони дуже ароматні фруктові солодкі.
Dalmore іще крутий але не пробував. купа видів діжок від Glenmorangie та Benriach там і вино і портвейн і просто дуб і все все все.

Із дожоні вокерів котрі бленд (змішані або купажовані правильніше сказати) норм Johnnie Walker Black Label 12 та інші усілякі блю та грін лейбл котрі значно дорожче. Ніякі чіваси та іншу попсу я б не розглядав, бо вони занадто дорогі за співвідношеням смак\ціна.

Головне, не охолоджуйте віскі, не додавайте лід, кубики для охоложення, сік, колу та інше, це все додається у ред лейбл дожні вокер та джим бім, котрі коктейлні віскарі що пьються у барі перд таняцми та набратись хороборсті познайомитись :-) .

Пється віскі... sip анлійське слово, дуже маленькими ковтаками але не ковшатеш одразу, а смакуєш віскі.

У роксах на справді віскарь п’ється лише дешевий, для таки віскарів як вище, купується Glencairn він за форомю як тюльпан, він розкриває аромат гарно. Приклад www.whiskyshop.com/gifts/whisky-glasses

Пити віски шотами, а потім закусювати це гроші на вітер, воно взагалі не для того купується, тоді вже краще купити ред лейбл і намішати з колою, або текіли з лимоном.

Важлива не просто кількість років витримки а в першгу чергу в якій діжці витримка була загадний Glendronach витримується усі 15\12 років у двіжці після хересу і тому в нього просто неймовірно насичений колір, смак та аромат, і колір справжній, а не крашений.

Якщо не зайшов таліскер, інші димни не рекомендую пробувати, бо в більшості випадків вони будуть іще більш димні, laphroaig та ardbeg то взагалі ховайся :-)

Доречі віскі з часом також змінює смак коли попдає повітря, у меня для цього графіни є, але це не як вино що за декілька годин зламається у декантері, у графіні воно може стояти місяцями і самк буде завжди трохи інший, але дуже довго тако ж не вартно — вивітрюється.

Питайте із радістю відповім, я прожив дейякий час у Шотландії але віски полюбив іще до того я пожив там.

Ого, не чекав такої розгорнутої відповіді, дякую за рекомендації щодо того що спробувати. Каюся, дегустую із льодом, інакше не можу, бо пече губи та рота і нічого окрім цього не відчуваю. Камʼяні холодні кубики пробував — маже те саме що без них, все ж таки лід трохи розбавляє і понижує градус.

Дуже маленькими ковтками, можна додати до 50 грам десь пів чайнуої ложки але то зазвичай робиться для cask strength де 56-63 градуси, отам нінміє :-), з часом, дуже швидко резестивність до спирту підвищеться і все буде ок :-) для мене таліскер вже дуже фруктові зараз.

Стосовно камінців, туше, окей це можна, в мене є, але я якараз їх використовую для цього самого таліскера, бо він мені більш диминий та морський відчувається коли охолоне :-)

Стосновно самків, кожен відчуває їх трохи по своєму, тож якщо вам десь там не відчувається той самой палітри смаків це абсолютно норма.

Ну і звісно remember to drink responsibly ;-) Буває з часом заносить людей, я б сказав що відношення до віскі як до якоїсь церемонії самку, гри чи дослідження смаків чи з якимось азартом, якщо ж сприймати як пиво з чіпсами під фільм то ані задоволення за часом і залежність. Хоча в цілому відео та віски норм, я таліскер перший пив коли передивлялвся Твін Пікс(у дитинстві не дозволяли бо то кіно для дорослих :-))) і що ціакво загдки про серіал та смаки переплелись у памяті з доволі цікавим відчуттям.

Один з найкращих коментарів. Пишіть про Шотландію і віскі, цікаво. Можна окремий топік.

Дуже дякую, приємно, можливо колись пізніше напишу, були такі думки але там нічого про айті не буде взагалі, бо працював віддалено на нашу галеру, а згодом просто переїхав до около лондонської єрії :-)

+1 до всьго окрім камінців для охоложення, алу тут у кожного свої смаки, звичайно що кидати лід у сінгл молт скотч це все одно що розводити його водою з під крану

це треба додати що мова іде про скотч, але теж саме стосується бурбону або ірладського віскі.

я б радив одразу дивитись на single malt, і не витрачати грощі на бленд бренди

до списку я ще додам Lagavulin 16 та Dalmore 15, вони знаходяться по різні боки смакового спектру, Lagavulin це димне віскі, в той час як Далмор витримується в у бочках з під шеррі і має фруктовий смак.

Далмор не добрався ще, Лагавулин 16 респект, один із моїх улюблених, так хересний але він таки димний і значно димніший ніж таліскер, хоча в принципі різні віскі хоч оба димні.

Від себе рекомендую спробувати Лагавулін дестілері єдішен, якщо іще не пробував, який саме рік то вже обирати самому, там багато «срачів» який же краще і вони доволі різняться в ціні, там подвійна(2 роки проти одного для 16) фінішна витримка в діжках після хересу, він буде подорожче навіть за 16 котрий і так вже не зовсім дешевий, але смак просто неімовірний.

Бурбон та ірландський віскі також нажаль іще не добрався :-)
Дивився крємнєву долину і побачив пепі ван вінкл, пішов гуглити але потім трохи окуїв від ціни :-) Мені амазон запропонував 4.5К фунтів за 10 років і 12 фемелі резерв у 6.5К :-)

Стосновно бочкової міцності та димності також рекомендую Port Askaig
100 Proof houseofmalt.co.uk/...​ct/port-askaig-100-proof
Перші враження як від димного та гарячого міцного віскі але він непомітно перходить до соковитого грейпфрута, дуже цікавий але міцність 57% :-) я якось трохи не розрахував і мав дуже тяжке похмілля :-)

Стосовно камінців — атмена, згоден що це можна, я вище відписав.

І ще «скотч» скотчем в шотландії не називають, мені навіть зауваження зробили :-) це американська назва, нічого особистого, я розумію що вони відокремлюють таким чином локацію бо в паівнічній амерці свої традиції, якмими пишаються, заслужено, та є ржані та кукурудзяні віски :-)

ти якщо шукаєш спробувати щось американьске подивись на
shop.westlanddistillery.com/...​rican-single-malt-whiskey
це крафтовий віскарь з WA, дістілері знаходиться в Сіетлі, все ніяк не зберуся зайти на екскурсію

Із японських шось пробував?

не знал что ты по вискарю, надо бы как-то встретится и подегустировать

Щоб полюбити островні сорти назавжди треба lagavulin 16 y.o. спробувати!

про скотч тебе вже написали, я ще раджу подивитись на японські віскарі (краще single malt). Японці у свій час обрали шотланьский скотч як зразок гарного віскі і перейняли технології його виробництва. Японський віскарь зараз один з найкращіх у світі, якщо треба приклад, то дивись на Yamazaki 12.

— Ні
— Позитивного: хіба що моральне зростання, було на чому вчитись. Ну, ще права на мотоцикл. Змінити чи виправити хотілося б майже все в цьому році. Та можливість маю міняти лише себе.
— Все вельми так собі.

Окончательно решил эмигрировать. Я до последнего надеялся, что Запад сделал какие то выводы из Второй Мировой и не будут повторять прежних ошибок. Походу история никого не учит.

Во многом — да. У него были все возможности закончить эту войну в свою пользу, но они умудрились вырвать то ли ничью, то ли поражение из пасти победы. Ну, история всегда повторяется.

Во многом — да

Во многом ето в чьом? Можна конкрєтіку?

У него были все возможности закончить эту войну в свою пользу, но они умудрились вырвать то ли ничью, то ли поражение из пасти победы.

Тоість запад (а по суті штати з юкей), должен був далі воювати з кількома мільйонами озброєних вчорашніх союзніков?

Раді чєво?

Конечно. В затягивании до упора военной помощи. Помощи, которая ржавеет у них на складах.

Ради того, что бы остальные диктаторы не щёлкали клювами на Тайвани и Гайаны. Ради того, что бы мир, в котором запад доминирует, сохранился. И ради того, что бы не воевать самим, так как аппетит приходит во время еды. Перед Второй Мировой Запад тоже не хотел лезть в чужие разборки. Чем кончилось все знают.

Перед Второй Мировой Запад тоже не хотел лезть в чужие разборки. Чем кончилось все знают.

Так а чим для них (для Заходу) поганим то закінчилося? Втрати США у Другій Світовій менші за втрати Румунії чи Польщі (див. Вікіпедію). І в 20 разів менші за втрати СРСР. Якби вони відразу «захотіли полізти в чужі розбірки» — точно втратили б більше. Я не думаю, що вони вважають, що щось тоді не так зробили.

По перше хто тобі сказав що:
1. Захід хотів/че розгрому рашки? Як бачу вони досить спокійно качають з них нафту та газ.
2. Хто сказав що зброя ржавіє? По факту Європа віддала все старе озброєння, що було, багато нового (петріоти, гепарди, шторми і т.д.) Віддати ще більше, щоб потім раптом залишитись самим з голою дупою? Ну це тільки стратегія наших керманичів усі 30 років. Окрема мова про США, але вони вже у відкриту кажуть, що їх ціль не поразка рахи а ослаблення

1) Это в их интересах, я уже написал почему. Если они этого не понимают — значит совсем впали в маразм.
2) Напомнить, чем кончилась такая же стратегия во Вторую Мировую? Им воевать не с кем. Их фронт — здесь, в Украине.

Я за этих не голосовал. Но это не меняет того факта, что у Запада тут свои интересы.

За Порошенко

Ну естественно свои интересы, а ты думал они Санта-альтруист и будут нас просто так кормить? Послушаешь такие трели и диву даешься, взрослые люди, а мысли как в мультике.

Я думал, что они свои интересы будут блюсти. Пока не похоже.

З 1776 року (заснування США) до 2023 між США та рашкою жодного прямого воєнного конфлікту, хоча в них прямий кордон та оренда Аляски давно закінчилась.
Олександр II доклав зусиль, щоб в громадянській війні переміг Північ з Лінкольном.
Потім вбили обох і Лінкольна, і Олександа II.
США з 1917 до 1991 надавали СРСР технології та допомагали в індустріалізації. Мікоян в 1930х привозив і технології, і обладнання.

В 2014-22 російську нафту в США постачав Медведчук.

Хто вам сказав, що США та рашка — вороги? Телевізор? Пропаганда?

Корейці північні вбивали південних. Одні в’єтнамці вбивали інших в’єтнамців. Хороші афганці вбивали поганих афганців. Шиїти вбивали сунітів, а суніти вбивали шиїтів.

Корейці північні вбивали південних. Одні в’єтнамці вбивали інших в’єтнамців. Хороші афганці вбивали поганих афганців. Шиїти вбивали сунітів, а суніти вбивали шиїтів.

І все це було потрібно щоб рашка та США показували одне одному «от бачите, що ми можем навіть через наші проксі-сили. Уявляєте, що буде коли ми самі прийдемо на махач?». І це діяло, бо в жоден момент одна сторона не вважала іншу слабкою і не розраховувала на легку перемогу у теоретичній війні — от її і не починала. Війна рашки з нами багато чого змінила, це вже не «проксі», це вже ота сама «страшна россія». США дивляться і аналізують. Але вже точно не вважають її сильною.

запад віноват?

А що ні?
Замість того щоб зупити Гітлера в 1936 після введення війск в демілітаризовану зону, чи в 1938 після анексії Австрії (навіть без прямого введення військ а санкціями, блокадою портів, торгівлі, кордонів) чи почати тренувати Польщу і постачати їй зброю всі туто чекали хз чого аж поки німці не захопили Польщу.

Тут 1 в 1 те саме, крім того що москаль не німець тому не зміг швидко й ефективно напасти після Криму, тому Україну (Австрію) анексувати не зміг.

«я живу в якійсь країні. на країну напали, я звинуватив запад що він мене не захистив і виїхав (на запад, бо куди ж ще)»
для мене це виглядає якось так.

У них тут свой интерес вообще то.

Нагадую реальність: Україна — найбідніша країна Європи, яка не може собі дозволити сучасну зброю і великі збройні сили. Яка свідомо відмовилася від ядерної зброї бо не мала грошей на її підтримку. І саме тому Україна розраховувала на захист з боку НАТО та Росії.
Виникає питання: якщо на Україну підступно напала друга в світі держава, порушивши усі міжнародні домовленості — то хто повинен захищати Україну?

запитаю ситуацію. Дай тиц, пліз, на «найбідніша країна європи» і «не може собі дозволити».
Як на мене — може дозволити. Просто в сучасному світі — світі нормальних психічно здорових (або, бодай, прагматичних) людей — ніхто не думає всерйоз про повномаштабну війну.
Меморандум виявився ефемерним, але без нього ми би уже всє говорілі порускі і в мартє галосовалі за путіна на вибарах.

Бобре, ти ж, вроді, теж захищав того чєловєка на коні у харкові? (чи не ти. це не претензія в будь якому разі. це, більше, про те, як все міняється неочікувано)

Україна стала найбіднішою країною Європи — дані МВФ
www.epravda.com.ua/news/2018/10/12/641571
Але «це-не точно», ось тут більш детальний аналіз що «не найбідніша — а на передостанньому місці»:
ms.detector.media/...​ravda-chy-manipulyatsiya
У будь якому випадку ми ніколи не зможемо витрачати на армію скільки Парашка.

Як на мене — може дозволити.

https://******.it/2022/08/23/devs-lost-chance/

Просто в сучасному світі — світі нормальних психічно здорових (або, бодай, прагматичних) людей — ніхто не думає всерйоз про повномаштабну війну.

Думають — саме тому існує НАТО.

теж захищав того чєловєка на коні у Харкові?

На коні у Харкові я знаю тільки козака Харько:
uk.wikipedia.org/...​ятник_засновникам_Харкова
Я і не знав що хтось хотів його зносити.

дякую, не бачив таких новин. сорс, правда, у еправди, дивний, звучить майже як «рабіновіч напєл» (економіст, керуючий приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США на своїй сторінці у Facebook) але оскаржувати його не буду, він всяко компетентніше за мене.
не зможемо витрачати як рашка — ну да. але ж це не показник. От, наприклад, в середньому, кажуть, у нєгроїдів хєр довший, то і шо, тепер європейцям страдати? звісно ніт. Те, що рашка чи оае чи норвегія чи навіть польща, можуть витрачати більше — абсолютно не проблема, якщо це не становить для когось загрози.
Нато створили за часів холодної війни. і якраз наша ситуація показала, що нато зараз виявилося не сильно готовим до реальної війни і технологічно і морально. Бо, з одного боку, мабуть теж не очікувало такого явного пі3дєца, а з іншого — змінилися і часи. Може якби було розвиток суспільства був на рівні другої світової, то і вписалися би авіацією і вояками, але зараз вже не те, ніхто не буде ризикувати. я чесно хз що б зараз робило нато, якби у нього не було ядерки, а москалі анексували прибалтику і погрожували жахнути по лондону якщо хто що рипнеться.
«пам’ятник з конем» у харкові — це я геть ступпив. Якби не погуглив щойно, то доказував би і далі, що там чи жуков на коні чи ще якийсь ворошилов. Хоча чисто логічно хто б крім леніна стояв на головній площі. я, виявляється, мав на увазі пам’ятник леніну. Вибач.

Нагадую реальність: Україна — найбідніша країна Європи, яка не може собі дозволити сучасну зброю і великі збройні сили.

Але за нєфуй пєть може дозволити собі лярди на телемарафон, красти гуманітарну, робити відкати для закупівлі одягу та їжі для військових. Ну і там ще дофіга чого. Так що не треба ля-ля

Моя бабушка живет в Шахтерске Донецкая обл( окупация с 14 года). Ей почти 90 лет. Она смотрит только телемарафон. У нее свой дом и стоит тарелка; кстати, по спутнику российских каналов нет. Так что я поменял мнение о телемарафоне.

І в неї немає питань щодо того чому не 2-3 тижні?

Это же телевидение, там всё разжуют и в рот положат, никаких вопросов точно не будет. Тем более она в аккурат попадает в целевую аудиторию.

Це як на вулиці, сподівайся лише на себе і свої скіли, інакше або станеш маріонеткою, або отримаєш в бороду.

Замість того щоб зупити Гітлера в 1936 після введення війск в демілітаризовану зону

Оригінально задум був щоб гітлєр покоцав комуняк. А гітлєр же зі сталіним були корєші. Німці навіть захоплювались росіянами. Все як зара. Русферштеєри всякі це ж не вчора з’явилось

Коли два людежера бодаються — який з них твій союзник?

Просто японці напали на пьорл харбор, а німці топили торгові кораблі. От треба був їм той пьорл харбор. Гітлєру треба було не лондон бомбить, а сконцентруватись на москві. Може тоді лендліз дали би йому :)

чи почати тренувати Польщу і постачати їй зброю

По перше ніхто не знав пакт молотва рібентропа, це ти такий розумний бо тобі його показали

По друге, як ти взагалі уявляєш допомогу польщі хоч чимось, коли вона воювала на два фронти проти двох величезних армій?

Це було неуникно, а крім того про це ніхто не був у курсі

запад віноват?

Предки виноваты, предки. Начиная с Переяславской Рады, и развала Речи Посполитой с подачи казачества. В дальнейшем ведения российских имперский войн этим казачеством, и построения империи, результаты которой огребаете. Если разобраться в проблематике, все вопросы к себе должны быть адресованы.

В Кабо-Верде, Руанду, Аргентину чи Нову Зеландію? Тримайте нас в курсі, рицар-емігрант :)
«Запад нам поможет» Остап Бендер.

«Своїх» не забудьте забрати.

Что я могу сказать, удачи жить в вечной войне и зависеть от слабоумных и мошенников в западных правительствах. А так, я искренне за победу Украины, просто больше в неё не верю.

ааа, це борис рошаль. ясно. Вас же ще в 15 бендери ущємляли ж і культурну спадщину леніна зносили, чом так довго терпіли?

Я никогда поддерживал рашкован, просто считал, что сносить памятники — это вандализм. Каюсь, был не прав. Некоторые памятники сносить всё же стоит.

так, я переборщив в своєму коменті, признаю і перепрошую. Прост буквально кілька днів тому намагався знайти один свій комент з тих часів і, відповідно, перечитав кілька моїх і ваших коментів і підгорів знов.

Да. Во многом — виноват.

Очень сложный год, даже без оглядки на мелочи;

— перестал общаться с ближайшим родственником, походу навсегда...
— ближний родственник который не общался 10 лет стал лучшим другом и переехал по u4u к нам
— освободили брата из плена
— наконец получил оффер из фаанга, был несказанно рад но осознал, что не это мне нужно сейчас и отказался

А так все живы и здоровы, чего и всем желаю

Як це не треба офер, всім треба офер від фаангу, «не видумуй» © :)
Мабуть, втратив купу зусиль для підготовки до співбесід, то чому відмовився?

то чому відмовився?

ЗП в Фаангах вже не торт?)

Логичного ответа нет, просто не то время чтоб впрыгивать, слишком тяжелый был год, да и предыдущий тоже. Да усилия понадобились, пару сотен литкода задач. Интервью было простым. Оффер подписал потом отказался.
Попросил чтоб в блеклист не занесли после такого и дверь осталась открыта.

Зрозумів, а скільки з тих задач мід, скільки хард?

200 easy/200mid.
На хард не фокусировался, на Data Engineer E5/E6 их не дают. Хотя SQL был mid-hard lvl.
Субъективно должно быть понимание задачи и объяснение, скорость решения, complexity и едж кейсы. В каждодневной работе с обходом деревьев не сталкиваюсь ;) набить руку пришлось.

Да усилия понадобились, пару сотен литкода задач

Я цього року попробував кілька розвязати, то щось то дуже трудно. Або я став тупий.

Та предрассудки, поначалу туго, «ржаво», потом въезжаешь как в масло.

❤️ багатенько нових місць побачила
❤️ повернулась додому
❤️ +1 нове хоббі
❤️ −1 людина
❤️ успішний перегляд зп
❤️ цікаві проєкти

Рік пролетів швидко. Із очікувань було тільки закінчення війни. Зараз такого очікування не має. Тримаємося і донатимо 🥲

🥲

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ тримайте, у вас закінчилися

багатенько нових місць побачила

— this is femaaale wooorld...

цікаві проєкти

— smile developer

Що ви думаєте про фемінізм та феміністок в 2022-23 роках? Що ви знаєте про Клару Цеткін та Розу Люксембург?

Чи плануєте якось відвідати колись (хоча би в форматі пізнавальної екскурсію) госпіталі-лікарні, де знаходяться поранені військові?

За які конкретно коменти соромно?

Класика.

Варшава
Смішно читати. Сцикуни.

dou.ua/...​lization-notices/#2441722

Це ж очевидно, якщо хтось зловтішається і розповідає про ура-патріотизм. Так це українець котрий втік. Можливо їх хтось зачепив і вони тепер намагаються відігратись. але немає сенсу читати те, що вони пишуть

— «Захищай батьківщіну, їбаште русню у сраку»
Гучніше за всіх критичь боєць батальйону «Монако»

Та ничего страшного, пусть другие коменты почитает, и тогда его внезапно одолеет ничем не мотивированный приступ гордости за то, что он працюет в ITшечке. В крайнем случае, если сам не справится, мы поможем в его психологической проблеме, он тут попал к опытным докторам.

Ну сорян і низький поклін, ти виключення. А якби читав коменти уважно то б помітив що більшість з тих хто пише щось там на патріотичному ніколи не служили, ані копійки не задонатили і сидять за бугром (ще й частина з них точно виїхали після вторгнення нелегально)
От така у нас тут атмосфера. Другий рік вторгнення — кожен сходить з розуму по своєму. У самого криша їде, але ставити своє життя щоб «заслужити» і так дане мені при народження право бути вільним я не готовий.

Почитайте Конституцію України там, де воєнний стан (в пошук слово «воєнн»).
Зверніть увагу на статті 3, 24, 27, 28, 60 та 64, які грубо порушили.

не у кожного є можливість звільнитись за бажанням.
Чи будуть мати такі права ті з кого ви вирішили посміятись? Відповідь очевидна, тут є досить детальний опис, що буде з іншими коли втомляться
dou.ua/forums/topic/46207

Тому це все ще класика, яку можна описати так «людина з кращими правами розповідає як жити людині котра цих прав не має».

А на рахунок себе. Не служив, та і не хочу. І страшно і українське суспільство не те за що варто віддавати життя. Соціальний договір, коли один ризикує життям, а решта пишуть патріотичні пости і донатять 15%. Це не є чимось адекватним.

Продумую різні варіанти. Вчусь літати на дроні, можливо пощастить і вийде потрапити на посаду на котрій більший шанс вижити. Назбирав нормальну суму і використаю, якщо буде можливість.
А коли випаде можливість, то спробую отримати громадянство іншої країни. У 16 років у мене було право отримати громадянство іншої країни(дід і баба не були українцями). Дурний був, що не отримав

На рахунок того, як же так користувався послугами держави, а потім залишати. Не можна сказати, що держава взагалі нічого взамін не отримала, за перший рік на емоціях я таки задонатив близько мільйона

Як вдалося демобилізуватись всього за 1 рік? Друг питає))

Iнстинкт самозбeрeжeння, чого дивуватись.

Можe комусь соромно за тих, хто виїхав до Варшави, та нe повeртається боронити Нeньку.

Люди рiзнi, рiшeння рiзнi, коли на кону власнe життя.

люди публічно озвучують свої наміри порушити закон

Може це натякає на те — що люди проти такого закону. Ось у деяких країнах жінки виступають проти законів про аборти — і навіть мають наміри їх порушувати. Так хто винен: жінки чи закони?

Варшава, загалом Польща або Берлін, загалом Німеччина — не є безпечними локаціями, якщо подивитися на географію найбільших війн останніх 700 років.

Байдуже які причини війн (їх більшість назвати нормально не може, от хто може пояснити причину 1ої, так званої, світової) головне, щоб війни були десь між Рейном, Дунаєм, Дніпром та Доном, Волгою.

Польща — це історично важка локація, якщо поглянути на війни.

Відносно безпечно тільки у англосаксів, бо вони захищені водою і в принципі однакові — тобто там немає купи різних народів. Також допомагає специфічний менталітет, який ставить писане право вище лідерських амбіцій чи начальственної волі. Це дуже сильно допомагає гасити різні конфлікти.
Європа це порохова бочка, де майже в кожного народу старі рахунки до сусідніх народів. А Україна і Балкани це взагалі найнебезпечніші місця Європи. Тімоті Снайдер колись назвав Україну «кривавими землями». І це не дивно. Перед Першою Світовою тут жило 80 мільйонів, зараз 30 мільйонів. Якщо тенденція збережеться — Україна зникне до кінця 21-го століття.

Тімоті Снайдер — це представник тих сил, які регулярно влаштовують в Україні «криваві бані».
Тімоті Снайдер — це як «Арестович», але з академічного клубу казкарів-істориків (брехунів або ботанів-боягузів).

Яких сил? Англосакси ніколи не воювали з Україною. Та й навіть з Совком вони воювали в безкровній Холодній війні.
Чи ви масонів з рептилоїдами маєте на увазі? В такому разі я вмиваю руки. Конспірологія у кожного своя і там тільки бурхлива фантазія автора має значення.

А як пан Тімоті Снайдеру пояснює сьогоднішню війну (?), коли в Україні:
— нема власного бензину та солярки;
— станом на лютий 2022 не було навіть патронного заводу для потреб піхоти;
— при владі або колишні регіонали, або персонажі, які їх підтримували з 2004 року або працювали на них.

Як пан Тімоті Снайдер пояснює те, що США та Великобританія дипломатично примусили Україну в 1990х здати зброю росії (це після злочинів, війн та анексій в Молдові та Грузії в 1990-93). Будапештський меморандум був підписаний в 1994 році, тобто після жахливих подій в Молдові та Грузії на початку 1990х, де руцьке імперське кодло показало себе в усій красі.

А потім США та Великобританія (якісь там гарантіки чогось) нічого не помітили в 2014 році та «вмивали руки» довгих 8 років.

Щось говорить авторитетний «історик» Тімоті Снайдер?

Тімоті Снайдер мусить купувати для України бензин і солярку та будувати патронний завод? І звідки такі казкові інфантили тільки беруться. Всі вам повинні дупи підтирати.
Щодо ядерки так, Україну кинули. Але знову ж за повною згодою нашого власного правлячого класу. І народ теж був зовсім не проти віддати ту зброю за дешевий російський газ.
Тому звинувачувати англосаксів у «кривавій бані» це аж занадто. Тим більше, що навіть якби ядерну зброю не відали в 90-ті, то за правління Яника, коли 5 років Росія фактично керувала Україною, ту зброю віддали б все одно.
То хто ж обрав Яника? Англосакси? Масони з рептилоїдами? Та ні, «мудрий нарід», який захотів відчути «сильну руку» диктатора у себе в дупі.

Як ви думаєте, чому серед кандидатів на посаду президента США є лише два дідки Байден та Трамп?
Невже в Америці мало керівників серйозного рівня?
Там теж «мудрий нарід» винуватий, що йому пропонують таких кандидатів?

Або як ви думаєте чому КНДР живуть в рабстві та бідності, а республіка Корея в супер технологіях та іноваціях?
Наче ж народ там один і той самий був до 1940 року. Теж корейський народ винуватий?
Погані такі північні корейці. І такі хороші південні корейці.

Невже в Америці мало керівників серйозного рівня?
Там теж «мудрий нарід» винуватий, що йому пропонують таких кандидатів?
Простий наріт свій вибір зробив в 2019.
Простий наріт жив в ілюзіях з 2014 до 2022. А потім руснява орда до Броварів дійшла за 2 дні через всю Чернігівщину.

Це ваші власні цитати. В нижчій ви стверджуєте, що простий наріт таки робить вибір. А в вищій — що всіх кандидатів йому підсовують рептилоїди, тому вибір не має жодного значення.

чому КНДР живуть в рабстві та бідності, а республіка Корея в супер технологіях та іноваціях

Це очевидно. Бо КНДР була створена комуняками з Совка і Китаю. А республіка Корея — західними капіталістами. От і вся різниця.

А ким був створений совок? Ви історією Леніна, Троцького (Бронштейна) до 1917 року цікавилися?
Троцький приїхав робити «революцію» з Нью-Йорку. Ленін зависав в Франції та Швейцарії, ніде не працював, «великий вождь пролетаріату».
Так звані «більшовики» складали 5% чи 10% в тодішній госдумі.

Думаюча людина зразу запитає себе, а звідки в Троцького та Леніна були гроші (великі гроші) на їх «пролетарську» діяльність? Хто їх фінансував?

Корейський народ — це яскравий та наочний приклад того, що простих людей (суспільство) можна як розвинути до високого рівня, так і опустити до рівня рабів та тварин.
Якість народу (як суспільства) тут немає ніякого значення.

Добре, в чому тоді сенс подібної діяльності? Для чого одні народи, або їх частини, піднімати до високого рівня, а інші опускати до рівня тварин? Чого взагалі хочуть досягти ці ваші таємничі «рептилоїди»? Все це здається абсолютно безглуздим і позбавленим сенсу.

Напевно, про сенс діяльності мерзотників, вбивць, крадіїв потрібно запитувати в них же?
Важко пояснити, керуючись здоровим глуздом, навіщо навмисно морити голодом мільйони людей, перед цим забравши в них всю їжу.
Або навіщо навмисно називати фашистами та агресорами український народ (який історично нікого не кривдив 400 років точно)?
Або навіщо грабувати найбіднішу державу Європи, щоб купити собі яхту за _00 млн доларів?

Якраз сенс діяльності грабіжників і вбивць досить простий і зрозумілий — необмежена нажива і влада. Так само як і сенс діяльності благодійників теж простий і зрозумілий. Але ви говорите про якісь сили, які одночасно творять і зло і добро. От мені і цікаво, а для чого? Чого вони хочуть досягти?

Буде вам над чим подумати на вихідних.

Навіщо умовному олігарху N вкрасти з бюджету через «схеми» умовні 100 млн у.е., а потім роздати пайків пенсіонерам на умовні 2-3 млн у.е та побудувати супер сучасну школу за 20-30 млн у.е.

Не переконливо, бо Японія, Південна Корея, Західна Німеччина це аж ніяк не пайки на умовні 2-3 млн. у.е. І навіть не школа за 20-30 млн. у.е.

А якщо, припустимо, у вас 100 або 200, або 800 триліонів?
Тоді, чи можливо Японію або Німеччину розглянути як мультифункціональні заводи-фабрики закритого циклу зі своїми освітніми департаментами від садочків-шкіл до університетів та НДІ?

Ну а Північна Корея чи Східна Німеччина чому не підійшли для для вашої фабрики закритого циклу? У північних корейців розріз очей якийсь інший, а східні німці пиво не таке п’ють?
Ви все ж не здатні дати розумне пояснення, чому ваші таємничі «рептилоїди» ділять народи на дві частини, потім одну заганяють у майбутнє а іншу у середньовічний феодалізм.

Тобто ви самі думати не хочете?
Ще й ображаєте інших, і одночасно хочете від них відповідь на те, що ви не розумієте або імітуєте своє нерозуміння?
Вибачте, але ви трошки збоченець, який насміхається та ображає опонента, вимагаючи від нього відповідей на питання, які вам в реальності байдужі або викликають насмішки (скепсис).

Ні, я якраз хочу думати і думаю. А от ви придумали теорію змови на голому місці, проте не можете її обгрунтувати.
Я не проти конспірології в цілому, бо вважаю що світ дійсно не такий простий, як нам малюють офіціали. Але конспірологія має бути логічною, послідовною, опиратись на факти і цифри. Інакше це просто інформаційне сміття.
Ви ж стверджуєте, що якісь таємничі «рептилоїди» ділять народи на дві частини, потім одну частину просувають в майбутнє а іншу заганяють в Середньовіччя. На питання, для чого вони це роблять, ви відповісти не здатні. Натягуєте сову на глобус, намагаєтесь щось придумати нальоту. Проте ваші пояснення не тримаються купи. І нарешті ви хочете злитися з теми, тому гучно звинувачуєте мене в тому, що я збоченець і не хочу думати.

Взагалі не планував щось вам пояснювати. Лише дав певні підказки та мої спостереження, щоб ви задумались чи подумали. Але ви цього не хочете.

Замість цього ви хочете чітких та збитих пояснень та відповідей стосовно важких питань.

Слухайте та читайте офіційну літературу (пропаганду). Там все чітко та зрозуміло, власне для цього вона і пишеться століттями.

Мені, наприклад, чітко зрозуміло, що якщо СРСР тотально брехав про революцію, Чорнобиль, Леніна та голодомор,

то так само, СРСР тотально брехав про історію так званої 2ої світової (атєчєственной) війни, конфлікт із Заходом, ядерну зброю, Шевельова тощо.

Якщо зробити логічне припущення, що офіційна історія так званої 2ої світової війни — це суцільна брехня, то виникає питання: «А чому ж формулювання тотально брехливого СРСР підтримує не лише злочинець та брехун путін та його бригада, але і „прогресивний“ Захід?»

Замість цього ви хочете чітких та збитих пояснень та відповідей стосовно важких питань.

Саме так. Абсурдних теорій про рожевих єдинорогів, які розгулюють по поверхні Юпітера, в інтернеті хоч греблю гати. Проте подібні речі легко ламаються елементарною перевіркою на логіку. Відразу виникають питання — а звідки у газового гіганта взагалі поверхня? І чим ті єдинороги там дихають? А як виживають при екстремальному тиску і гравітації? Ну і так далі.
Тому серйозно можна ставитись лише до обгрунтованих теорій. Які були б логічними і послідовними, опирались на якісь факти.
Наприклад папа римський з початку повномасштабного вторгнення десятки раз висловлювався на підтримку Путіна і Росії. Звідси можна судити, що між Росією і Ватиканом існує міцний зв’язок. Чому? Що стало його причиною?
Або дивна любов Великобританії до України, яка прокинулась в останні роки. Раніше ми були для них другорядною країною, громадяни якої отримували 10-15% відмов у візах (це величезне число в світовій практиці). А тут вони стали нашими найліпшими друзями і навіть заговорили про союз. Чому? Що стало причиною?
От зібравши певну кількість подібних фактів можна побудувати між ними зв’язок і отримати приховану картину світового порядку. І це вже справжня конспірологія, а не рожеві єдинороги, якими забитий інтернет. Я б сказав, навіть не конспірологія а аналітика.

От це правильно, збирайте подібні факти і потім розкажете до яких висновків ви прийшли.

Ватикан та Великобританія — це дійсно цікаві теми для подібних досліджень.

Висновки в мене вже є, але їх розписувати сторінок на п’ять. Треба купа часу і це точно не в коментарях на DOU.

Ви зберіть подібні факти та цікаві ваші спостереження (от як з візами), напишіть свої висновки. Я обов’язково прочитаю, скините на мейл 5 сторінок.
Це ж справді цікаво та пізнавально, а не якісь там рожеві єдинороги.

Ну, буде час займусь. Дійсно є ідея звести свої спостереження в щось подібне до реферата. Вашого мейла правда не маю.

Можете сюди [email protected]

Якщо вас цікавить певне та конкретне питання, то також можу (якщо звісно маю власний досвід по темі) зібрати цікаві факти для вас, щоб ви могли самостійно «поскладати пазл».

Можна якийсь лінк де почитати про 80 мільйонів до першої світової? Мені здається це вдвічі перебільшена цифра.

Я бачив копію якогось перепису царських часів. Але лінки нема, не було потреби зберігати.

Може й так, я не вивчав цю тему досить глибоко, тому не буду сперечатись. Проте неможливо заперечити всю ту купу війн і геноцидів за останні 120 років. І десятки мільйонів жертв. А ще набагато гіршу якість життя, порівняно з Західною Європою чи англосаксонськими країнами.

archive.org/search
За словом «перепись» можна знайти безліч матеріалів різних часів.
Наприклад 1897 року.

www.davidrumsey.com
Тут можна знайти безліч точних та чудових мап різних століть, зокрема українських земель.

Куди краще відсидітися в Варшаві аніж в ТЦК, еге?

Не знав, що всіх бажаючих демобілізуватися після року служби демобілізують та ще й знімають обмеження на виїзд з країни.

Відслужив теж півтора роки, і теж по здоров’ю виїхав. Але навіть після служби не зовсім адекватно називати когось сцикуном, враховуючи, що за ці майже два роки більшості прийшло розуміння, що і воювати то немає за що.

називати когось сцикуном

Ну тут усі дорослі самодостатні дядьки. Тому нікого цим не зачепиш.
А от коли хтось задирає носа і претендує на право казати що тобі робити це трохи вибішує.

А хіба «назвати когось сцикуном» — це не що інше як призов на якусь певну дію, в конкретному випадку йти на мобілізацію?

у твоєму коменті особисто мені не подобається те, що ти приписуєш щось більшості. Не роби так.

що ти приписуєш щось більшості

Для мене вже стало очевидно, хоча я не заперечую і того, що можу помилятися — під кожним відео/статею пов’язаним з мобілізацією/службою або навіть корупцією, більшість коментарів від чоловіків призовного віку на кшталт «давайте депутатів мобілізуємо», «а за що мені воювати? — навіть свого житла немає, а в депутатів статки на мільйони», etc. Призови до мобілізації зазвичай лунають від жінок, чи людей які по очевидним причинам не попадуть до армії. Ну і серед своїх товаришів по службі (добробат) мало б хто лишився воювати і далі при можливості покинути військове життя. Ну і як ще один довід — відсутність черг до ТЦК і СП

Кляті соціологи хочуть нас, зрадофілів, надурити, але ми ж то знаємо, що коменти в інтернеті та відсутність черг до ТЦК на другий рік війни — це справжні показники

Readiness to defend the country is reported by the majority of residents in all regions: 61% in the East, 67% in the Centre, 68% in the West and 71% in the South of the country, 74% among men and 60.5% among women, from 68% to 75% in the age groups from 18 to 59 years, 51% — at the age of 60 and older.
razumkov.org.ua/...​rainian-citizens-may-2023

Для порівняння

Germans more likely to flee war than fight: Survey
www.aa.com.tr/...​than-fight-survey/2815120

www.dw.com/...​ady-bundeswehr/a-67409877

Pistorius dismissed a poll from earlier this year that suggested that very few Germans, just 5%, would willingly defend the country if attacked. The situation is too hypothetical to gauge actual sentiment, he told ARD.

Peace discussions hit a nerve for many Afghans envisioning a retreat to the Taliban era’s rules. Support for women’s educational opportunities and approval for women’s education has continued to climb this year, to 86.6%, up from 84.0% in 2018.

Нагадати, скільки відсотків реально підтримували на практиці? Можна ще запитати чи усі українці мають бути щасливі. Буде більше 90%. Подібні питання нічого не говорять про те, що будуть підтримувати українці на практиці.

Люди вміють брехати. Коли їх запитують, що вони підтримують. Вони відповідають не те, що вони будуть підтримувати на практиці, а те що вони вважають правильним.

Але якщо підтримка на словах має хоч якесь значення, тоді запишіть, що я підтримую 1-денний робочий тиждень. Давайте усі підтримаємо 1-денний робочий тиждень, це має велике значення. Напишемо статтю і будемо скидати посилання іншим. Невідомо навіщо, але схоже що це нова розвага.

P.S: насправді я не підтримую 1-денний робочий тиждень і на пенсії планую працювати.

Readiness to defend the country is reported by the majority of residents in all regions: 61% in the East, 67% in the Centre, 68% in the West and 71% in the South of the country, 74% among men and 60.5% among women, from 68% to 75% in the age groups from 18 to 59 years, 51% — at the age of 60 and older.

Якщо така готовність, то чому ТЦК доводиться робити облави в спортзалах, курортах, різних публічних заходах? Можливо тому що участь в опитуванні нічому не зобов’язує? В мене чомусь така асоціація з опитування.

Over the past six years, citizens’ assessment of the level of democracy in the country has grown. The average score, characterizing how democratically our country is governed (on a 10-point scale, where 1 means “not democratically at all”, 10 — “absolutely democratically”) rose from 3.8 in 2017 to 5.1 in 2020 and 6.2 in 2023.

А от з цього орнув в голосіну LOL

що за ці майже два роки більшості прийшло розуміння, що і воювати то немає за що

імхо більшість розуміє, що воювати є за що. просто з якихось причин особисто воювати не хоче.
А у тебе воно звучить так, ніби більшість рішила що петляй воно все конем і розгвардія нічим не гірша за тцк.

воювати

Україна вже не має ресурсів нормально воювати.
Піхоту вже набираємо виключно через Бусики Незламності та катівні ТЦК. Співвідношення людських резервів до ворожих приблизно 1:10
Гроші ви пропонували клянчити по всьму світу, але країни, які хотіли, вже поскидались, більше не хочуть, дают з великим скрипом. При цьому ці ж самі країни донатять Мордору сотні мільярдів за нафто-газ.
Ворог сміливо застосовує всі види зброї, почуває себе впевнено, захоплює нові наші території і т п. ...

Штурмувати м’ясним штурмом горлівський терикон у відповідь на залп балістичних ракет?
Що робити конкретно, Олександре?

Діма, я не зрозумів в принципі з чого виникли твої запитання? мої катівні тцк не пропонували клянчити грші у країн що донатять мордору у відповідь на штурм горлівського роднічка.
що це за піпєц — уяти одне слово і почати щось там той. Ще й запитувати что дєлать. терикон штурмувати канєшноже
UPD
«воювати» не завжди значить «бери ружжо іді на бой». Хай буде «захищати» чи «відстоювати».

«воювати» не завжди значить «бери ружжо іді на бой». Хай буде «захищати» чи «відстоювати».

Пан мабуть дуже далекий від армії і не знає, що в армії ти не вибираєш брати ружжо в руки і йти в бій чи не йти. Там все відбувається строго по вертикалі. Якщо ти солдат/сержант/молодший офіцер, то в тебе навіть цікавитися твоєї думки не будуть.

з чого виникли твої запитання?

Бо ти наполегливо топиш за війну і примусову моб(г)ілізацію.

Сашко, це простежується в твоїх коментах, давай будемо відверті....

імхо більшість розуміє, що воювати є за що. просто з якихось причин особисто воювати не хоче.

Хочу прокоментувати це одним відео

А у тебе воно звучить так, ніби більшість рішила що петляй воно все конем і розгвардія нічим не гірша за тцк.

Яким боком тут роСгвардія? Більшості, як показує практика, достатньо відчинених кордонів.

яким боком росгвардія? ну якщо, за твоїми словами, «більшість вирішила що воювати нема за шо», то, мабуть, цій більшості пофіг — нгу і зсу у нас будуть, чи росгвардія? Ні, ти не ці думки вкладав у фразу «більшість рішила що воювати нема за шо?»

У слова «більшість рішила що воювати нема за шо?» я не вкладав нічого — це те, що я бачу та чую

У вас воно звучить у рази гірше. Ви говорите, що більшість людей вирішила, що для них краще. Це краще має свою ціну, ризик здоровʼя і життя. Більшість, з якихось причин, платити ціну не хоче. Але і відмовлятись від бажаного також не хоче. Тому більшість підтримує примусове використання одних людей для порятунку інших

За вашими словами більшість уже вирішила ось цю задачу, The Trolley Problem
Але бачите, це рішення не подобається частині учасників задачі.
www.youtube.com/watch?v=bOpf6KcWYyw

ніт, за моїми словами більшість не вирішувала таких задач. і «більшість підтримує примусове...» в моїх словах теж нема.

реальність так не працює, якщо людина щось хоче, вона повинна за це платити. А позиція, що хочу, але платить нехай хтось інший. Думаю, самі здогадаєтесь як називаються люди з такою позицією.

Найгірше те, що ці ж люди скажуть, що вони нікого примусово не посилали. Вони ж просто бачили, за що повинен хтось інший воювати. Тому що вони самі не хотіли. Як це привело до примусового використання когось іншого, вони взагалі не уявляють. Напевно це усе влада, це точно не повʼязано з їхніми вимогами до влади

вибач, я загубився коли ми перейшли до влади і вимог до влади.

та я і не надіявся, що хтось почне чесно говорити. Фраза «ми вас туда не посилали», не даремно ж стала класикою.
Доречі цікаво, що подібні люди навіть не усвідомлюють, що саме вони є причиною, що інші не бачать більше сенсу.

але навіщо служити щоб потім просто виїхати? щоби що?

Служити, щоб угробити здоров’я, а потім комісуватися та не боятися ТЦК і мати змогу виїхати за кордон. Але тут є маленький нюанс — можна повернутися частинами або не повернутися взагалі

Еліти розглядають простий народ як рабів.
Але проблема в тому, що простий народ в більшості «думає», що еліти турбуються про нього. А це ілюзія, велика.

Стосунки правлячих еліт та простого народу нагадують стосунки досвідчених сутенерів та наївних, молодих та симпатичних дівчат.

Наївні дівчата думають, що сутенери їх люблять та піклуються про них. Але це самообман.
А потім дівчата звикають до такої «турботи та піклування», і вважають, що ось такі стосунки є «нормою».

простий народ в більшості «думає», що еліти турбуються про нього.

Навпаки, простий наріт повний недовіри до всіх, хто не відноситься до простого наріту.

Це стосується не лише українських реалій. Припускаю, що це глобальна проблема.

Простий наріт свій вибір зробив в 2019.
Простий наріт жив в ілюзіях з 2014 до 2022. А потім руснява орда до Броварів дійшла за 2 дні через всю Чернігівщину.

Якщо ви запитаєте харків’ян, то більшість простого народу скаже, що Кернес був «турботливим та люблячим» керівником міста.

По-перше, законопроект про демобилізацію відхилений.
zaborona.com/...​mobilizacziyi-v-ukrayini

По-друге, демобілізований стає резервістом.
Резервісти не потрапляють до категорії, яка має право на перетин кордону, за виключенням, якщо:
advokat-narodu.com/...​skovoyi-sluzbi-zaxisnikiv
Тобто ті ж самі обмеження у резервистів, що й у не резервистів. І ті ж самі шляхи виїзду за кордон. Звільнення з ЗСУ можливо за тими ж самими критеріями, що й виїзд.
Тобто, з’явилося підстава у людини для виїзду за кордон — ця ж сама підстава є і для звільнення.

Головне, щоб за свої коментарі, слова, вчинки та наміри (не) соромно було. Тоді все ще не все втрачено.

«У всякого своя доля і свій шлях широкий ...»

Влаштувався на першу роботу, на якій взяв участь у 6 проектах, за 2 з яких особливо гордий
Дуже імпрувнув знання і скіли, і познайомився з дуже приємними і цікавими людьми)

Живий, та й на цьому дякую🤷‍♂️

та шумом/писком у вухах

коли я з пів року тому ходив з писком (бо як почалося то й спати заважало) то ніхто нічого не роздивився, сказали що живий і здоровий, а що пищить — так у всих пищить. яхз, з часом попустило (стало значно тихіше і іноді взагалі не чутно) і раз тьотіньки лікарки сказали що ето норма, то хай буде норма.

Це все фігня. Здав 100500 обстежень, а толку нуль. Тільки дарма час потратив...
Цим потрібно займатись як тільки з’явився, тоді можна вичислити причину.

Трюк з покладанням долоней на вуха та клацанням пальців за потилицею пробували? Кажуть на деякий час полегшує

У мене вже більше 10 років він. Якщо не фокусуватись на ньому то не заважатиме.

Наче взалалі причина тінітусу невідома.

Скинув майже 20кг за півроку

Як тобі то вдалось?) Це ж по 3 кг в місяць

Можна й більше. Спалив 20 десь за 4~4.5 місяців.

Але воно не лінійне.

Менше їсти (найпростіше просто не вечеряти) + скакалка. Починав з 200 разів за ранок (типу, 10 підходів по 20), 3 рази на тиждень, дійшов до 2000 (10×200) за ранок, 5 разів на тиждень. Потім додав ще біг підтюпцем навколо калюжі що поруч. Одне коло, два, три, п’ять. І ще 200 стрибків після того. І ще 200 перед заходом в будинок і швидким (ну як вже виходило) підйомом на 9 поверх пішки.

Коли дощило то 10 підйомів на 9 поверх пішки.

Потім бігав за хлібом в сусіднє село.

І якось то йшло.

Можна й просто менше їсти. Але це сумно, нудно, довго. І не так весело.

Якщо контролювати що та як їсти то спалення зайвого йшло б ще швидше. Але я їсти люблю. І готувати теж. Сьогодні на обід в мене саморобна піца, наприклад :)

Швидке схуднення — не є добре... Він втратив багато м’язової маси через це.

Він втратив багато м’язової маси через це.

По чому знаєш?

тому, що так це працює
тіло в режимі голоду розбирає і білки теж, щоб з деяких амінокислот створити глюкозу для забезпечення життєдіяльності мізку і червоних клітин крові, еволюційний механізм, щоб виграти час до можливого наступного достатку калорій (обидва типи речей не вписуються надійно в шляхи утилізації жирових запасів, довго гіпотетизувати чому)

навіть цікавіше, кістки теж частково втрачаються тільки з ними не зовсім зрозуміло чому

емпірично втрату м’язів (і зменшення інших ’мясних’ органів) під час голодувань вивчено в десятках якщо не сотнях досліджень, тому ствердження, що людина втратила трохи м’язів має близько стовідсоткову імовірність

При тотальному голоді втрати м’язів до жирової тканини десь 1:4 чи 1:5, але ніхто не забороняє їсти білки щоб компенсувати втрату м’язів. Може не на 100%, але суттєво зменшити.

просто їсти мало, треба фізкультурити їх, це і мязи і кістки трохи зберігає, але не сто відсотків

воно складніше все звісно, недобір калорій сигналізує сттуацію по всьому тілу і клітинам виставляється пріоретизація — мускулам заборона і мізку сприяння

мускули в рамках звичайної і автофагічної перебудови протеїнів просто втрачають частину амінокислот, бо вони стають локальним паливом и «протікають» через шлях утилізації їх в глюкозу

Звісно що краще і фізкультурити м’язи, але їсти білки при низькокалорійній дієті також краще ніж їх не їсти щоб втрата м’язів була менша.

Будь яке схуднення — втрата не тільки жирової, а і м’язової маси. Завжди.
А при швидкому схудненні м’язів втрачаєш може й навіть більше. Я худнув на десятки кг, теж швидко — перетворювався на скінні-фета (це коли ти худий в одязі і жирний без одягу — шось типу саркопенії у молодих).
Качкі після булкінгу коли «сушаться», то теж втрачають якийсь процент м’язів (але якщо вони набрали добру масу, то в них все одно залишається норм кількість). Виключенням буде тільки якщо ти на спорт.фарму сядеш, але то не є безпечним для здоров’я, сам розумієш.

Я за півроку втратив десь 15 кг. Просто купаючись у морі і ходячі по берегу. У воді організм добре спалює калорії на обігрів. І можна вільно рухатися. Не дарма є теорія що людина пішла від земно-водних мавп.
Але ще залишилося десь 40 — 50 зайвих кіло.

Так тримати, чим буде ставати меньше вага, тим радості від життя буде більше. А може і ні, то в мене так було коли схуд на 30 кг, але важив меньше ніж ти, максимум було 118.

Якщо занадто схуднути — буде холодно у морі плавати. Я тут бачу пишуть про 26 градусів. А я завдяки жиру плаваю як матрас і не мерзну. Отже запас жиру має бути. Але 5-7 кіло — не більше, інакше важко по горам ходити.

Ещё летом на солнышке посидишь пару месяцев, и вообще никакого жира не будет.

Для мене авто стало тими дверима які відкрили шлях до практично повної свободи пересування.

Раніше, до отримання прав, думав що машина не потрібна, можна на трамвайчику чи таксі, але наскільки сильно змінилося все коли пересів на власний транспорт.

Для мене дуже дивно чути що авто нафіг не потрібне, від людини яка вже на ньому їздила )

У мене друге авто (2002 року випуску) в сімʼї простояло в гаражі 6 місяців, відкрив-сів-завів-поїхав.
Про які саме «гроші тягне» йде мова?

а гроші тягне

Можете безлошадному пояснити — чому воно гроші так тягне? Вони реально кожного дня ламаються і потребують сервісу, чи шо?

автомобіль в гаражі як пиво в холодильнику. Наче і не треба, але стоїть і манить «сядь у мене та й з’їздь у епіцентр або хоч в ларьок чи на рибалку». Отак потрошку потрошку і все пиво вип і бак пального спалив

машина — це ще один член сімʼї, по витратам і хлопотам так точно, багато дрібних витрат які зазвичай навіть не помітно, поки не порахувати суму.

7 років відїздив на новій машині, міняв тільки иасло/фільтри, двірники і передні колодки. Раз а рік СТО на 2-3 години, два рази в рік по годині змінити гуму.

Тому на кота більше часу і грошей тратиться ніж на машину)

Машина була з салону, десь 10к в рік наїжджаю, колодки я міняв на 40к. ТО в офіціалів, як в Україні так і в Польщі.

в коробку і двигун пару разів полізти, ходову і

Та ні, все гуд)

Вот почитаешь такой комент, и возникает вопрос: а нафига вот это вот всё удобство надо? Проще, быстрее, бепроблемнее и дешевле ездить на автобусе. И вообще никакой мороки, даже за дорогой следить не нужно. Попал автобус в аварию — печально конечно, но по большому счёту — индифферентно, вылез и пошёл на следующий. А не попадаешь в ворох интригующих приключений. Если тачку народ покупает чтоб показать какой-то там свой статус, и кому-то что-то доказать, но всем плевать на это, вообще до лампочки.

Проще, быстрее, бепроблемнее и дешевле ездить на автобусе

Если общ. транспорт сделан как в Берлине, хотя бы, то да — можно на автобусе. Но у нас в .ua..?

Если тачку народ покупает чтоб показать какой-то там свой статус, и кому-то что-то доказать, но всем плевать на это, вообще до лампочки.

Я тоже раньше так думал. Но нормисам, на самом деле, это не до лампочки.

Микроавтобусы и так в основном германские, Мерседес, автобусы — непонятно чьи, но насчёт качества претензий как-то не возникает. Да и ходят достаточно часто, с 6 до 23. Городской вообще ждать не нужно, загородные каждые минут 15 по популярным маршрутам, где-то раз в час по средним, и 2-4 раза в день заезжают в какую-то глушь. Можно например приехать в лес в одно село, пройтись по горам километров 20, и уехать на другом автобусе в совершенно другом рандомном селе, что ещё один плюс перед машиной, к которой надо возвращаться.

Для мене авто стало тими дверима які відкрили шлях до практично повної свободи пересування.

В українських реаліях — це свобода пересування до найближчого блокпосту з ТЦК.
Потім буде свобода пересування по посадкам в районі Авдіївки.

Ну, стаціонарні блокпости зазвичай на великих виїздах з міста. У самому місті немає чи тимчасові. А ось пішоходів кошмарять пипець як. Тому авто єдиний майже безпечний спосіб відвезти дітей у садок\школу, або з’їздити до супермаркету закупитись.

Садок, школа і взагалі все що відвідується частіше одного раза на тиждень має бути в радіусі 800 метрів навколо помешкання. До всього іншого в межах міста можна дістатися на таксі.
А з супермаркетів уже давно zakaz.ua довозить усе.

Так немає гарантії, що в радіусі 800 метрів навколо помешкання ви не зустрінете ТЦК. У нас частенько по сусідній вулиці ходять, якраз сьогодні бачила знову. Машини вони не чіпають (поки що), а до чоловіка-пішохода пристануть з ймовірністю 99%.
Щодо речей типу zakaz.ua — це актуально в великих містах. У нас в райцентрі немає нічого подібного, продуктові супермаркети лише місцеві і один з Полтавщини — яка там доставка))

Ну райцентри це не зовсім типове місце проживання для досвідчених РПЗ. Досвічені РПЗ зазвичай полюбляють жити в столиці, для якої zakaz.ua актуальний.

Ну, стаціонарні блокпости зазвичай на великих виїздах з міста. У самому місті немає чи тимчасові.

Так это означает, что всех там рано или поздно переловят. Либо надо принимать меры посерьёзнее, чем езда в тачке, или в такси. Это вроде как рыбалка на сеть. Рыба теоретически может и обплыть, но то что она там окажется — это дело времени, и не сильно продолжительного.

Не зайнявся хворою ногою та шумом/писком у вухах

Мені масажі допомогли.

А як на фпв, польоти ж заборонені, тільки для військових?

Згадав трохи як стріляти, спробував арку та коліматор

Спробував чи регулярно тренуєшся? Тири, типу ібіса чи стрільбища, типу купола/практики?

Та можна хоч і раз на тиждень. Головне «холостити» вдома.

незважаючі на весь п**ц і хоррор навколо

вчора мені був 31,
та це був, мабуть, найкращій рік у моєму житті,
подробіць немає бо всього було стількі що я навить
упомнити все не сможу, ну і плюс більшість з цього
приватна.

що далі? звісно що якщо не помру, від жуткой жахливой
смерти то хочу максимальний офигенчик від всього всього,

глобально,

мабуть власний бізнес бо мені подобається ідея бути причиною
та центром якогось кльового движу, давати людям сенс життя
і в цілому запустити якусь net positive ситему

є і меньш наполеоновські плани, але вони поки секрет секрет,

love ❤️

я зараз розумію що це прозвучало супер некоректно,
вибачте, але це правда

дивлячись на те, що завтра не бути
життя сприймається по іншому, проблеми
страхи які були до війни зникают

по переду тільки тотальна смерть

Став трохи о***вати від Зе-геніальності під кінец року. Від депутата фракції Слуга Народу:
«Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Президента України щодо оголошення загальнонаціонального щоденного часу молитви за перемогу та звільнення всієї території України від російської окупації»
itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/43374

Це ще круче ющенковського про захист кажанів.

Добре хоть з іконами на літаку не літають, як за поребриком.

Ми ж наче як світське суспільство, а не священна імперія.

пізнувато ти. мазурашу відомий всім з початку війни своїми законодурептами

Тобто стілький «зашкварів» різного гатунку було від Зе-команди але затрігирила саме ця постанова найбільше? Ок, якщо у Вашому сприйнятті реальності не має вищих сил то це не перекреслює світобачення величезної кількості інших людей. Друге, спільна справа об’днує, а це те що зараз якраз потрібно. Тому навіть якщо вважати що ефекту прямого не буде від втручання вищих сил, то будуть інші позитиви.

Інвалід на скакалочці — учень кожаєва.

У мене аутоімунка

Якщо шукати, то у багатьох можна знайти умовну хворобу.
Яка взагалі не заважає жити

Я ще кікбоксер в минулому )

от-от, «хвороба» не заважала боксувати

З такою хворобою дуже важко мабуть буде отримати навіть ІІІ, а це тимчасове рішення на дуже короткий час

Співчуваю вам. Ця хвороба — зло ще те. Тримаю за вас кулаки. Бажаю довгої ремісії❤️

Найдовший пошук роботи в моєму житті. 10+ років комерційного досвіду

Не було вакансій/не відповідали рекрутери? Яка з вашої точки зору причина була такого довгого пошуку?

Ваше право не вірити. За зарплату можна торгуватися. Скільки є вакансій можете самі глянути на джині і скільки відгуків на них

Так і є зараз — робота мається, але грошей малувато, тому і шукають, якщо жирок дозволяє.

Не було вакансій. Два роки тому за півтора дні пошуку роботи було 100 пропозицій і два офера за тиждень. Цього року ані близько не стільки.

Рік 2023🙃

Я зрозумів що здоров’я потрібно берегти та не усі Українці адекватні люди.
Перший рік за кордоном, завжди був страх із за низького зору з народження, але виїхав ну і через деякий час втратив роботу потім здоровʼя підпортив один українець то тепер до зору у 2 метри добавився низький слух.
Я познайомився медичною системою Польщі уже одну операцію провели другу можна до 2026 чекати (зараз на 2026 записують, я поки в шоці).
Пів року без роботи, зараз вчу англійську планую підняти у 2024.

Так що рік пройшов так собі, є плюси, але є і великі мінуси.

зараз на 2026 записуют

Це яке місто?

Операція в держ чи приватній клініці?

державна

Я познайомився медичною системою Польщі

Прочитав як «познайомився з медичною сестрою» і спочатку зрадів.

А потім не зрадів.

Здається, зір в мене теж кращим не стає :)

Робота-робота-подорожі-робота-робота...
Німецьку качнув до інтермідіейту, але поки ще слабенького.
Тімка виросла вдвічі (в Україну перераховуються пристойні гроші), проєкт скоро в реліз, наступного року знову будуть відрядження в операційний зал (можливо навіть аж у Сеулі), все як я люблю.

Завів собаку, знайшов для себе 2 нових хоббі:
Стрільба з карабіну
Польоти на fpv дроні

Де саме літаєш на fpv і який «стаж» ?:)

Uncrashed+liftoff, наліт ~50 годин. Розвіртуалитись без дозволу служби Божої наразі ніяк, так що вчусь як можу :)

Можна навіть в невеликій квартирі розвіртуалитись, вупи по типу mobula7, meteor75 це дозволяють)

Думав про це, навіть відклав собі як раз meteor75, але ще не було нагоди взяти. Буде моїм тваринам (кіт з собакою) розвага по квартирі літати

Також почав fpv, взяв Cetus X kit для квартири, все є що треба і можно на симуляторах гоняти. Не очікував що це так тяжко, навіть коли є довгий досвід гри за гейппадами.

в темі брак тестостерону.
То жінкам потрібно тепло і пляжі Іспанії, сидіти в теплі і їсти всяких равликів, чоловік має бути голодний, холодний, йому має бути нічого втрачати.
Брак тестостерону — хочеться тепла равликів — починаєш нити.

То жінкам потрібно тепло і пляжі Іспанії, сидіти в теплі і їсти всяких равликів, чоловік має бути голодний, холодний, йому має бути нічого втрачати.

Тоді я ідентифікую себе як жінку)

йому має бути нічого втрачати.

Окрім тестостерону.

Був один останній любитель високого тестостерону, але буквально тиждень тому його один бойовик пришив.

Початок 2023:
«Сьогодні що день інфоциганської аналітики?»
«Колгоспна аналітика»
«Рівень аналіза — „прочитав 2,5 статті на WSJ“»
«Діма, не думав змінити прізвище на Жданов ? Тобі личитиме 100%»
І т.д., і т.п.

dou.ua/forums/topic/41515

Кінець 2023:
«Дякую що не звільнили»

Вот и прошёл мой первый год в Испании.
За этот год успел найти работу на местном IT рынке, немножко подучить язык на уровне una cervesa por favor, немножко интегрироваться с сообществом таких же, как я.
Успел познакомиться с местной медицинской системой (запаяли очередную вену на повреждённой ноге). Благодаря частной медстраховке от момента, когда сказали «надо» до операции прошло 2 недели, так что страшилки типа «ждать год» прошли мимо меня.
Успел обкатать почти все интересные места в Андалусии, Майорку, Тенерифе и Португалию. Планирую расширять радиус покатушек в соседние провинции, ибо покатушки — это святое )
Кардинально сменился режим питания, что логично: тут много свежих морепродуктов и рыбы. Паэлью пока готовить не научился, но в планах есть )) Из неожиданных моментов в плане еды: оказалось, что в Испании тоже есть кровянка! )) Хоть они её делают без гречки и сала, так что она не такая жирная, как в Украине, но все равно вкусная )
Из сложностей: несмотря на общее понимание процессов вокруг за год, родными они пока не стали. Это не вызывает проблем и отторжения, но оч сильно давит на психику, страдает мотивация. Бывают дни, когда я просто могу не вставать с кровати, мозг пытается сбросить ментальный перегруз таким образом, походу. А может, это просто старость ))
В целом, расцениваю этот год позитивно.
Осталось ещё 9 до паспорта ))
Если оценивать в 1 предложение, отвечу цитатой из «Особенностей национальной рыбалки»: «Хорошо идёт, ещё никогда так не шла!» ))

Из сложностей: несмотря на общее понимание процессов вокруг за год, родными они пока не стали

ты там никогда «своим» не станешь, несмотря ни на какие паспорта, и навсегда останешься иммигрантом. Но если тебя такой расклад устраивает, то почему бы нет

Я скорее о том, что привычные задачи, которые тут не вызывали особых проблем (к примеру, машину на ТО свозить, справку какую-нить взять и т.д., та даже купить декальцинатор для чайника) — тут выполнимы, но требуют бОльших ментальных усилий пока что: не хватает знания языка и в некоторых случаях отличаются места. Допустим, тот же декальцинатор, который в Украине можно купить в любом большом супермаркете тут в меркадоне я не нашёл, пришлось ехать за ним в керрифур и то — нашёл только спросив местную продавщицу, он стоял вообще не там, где я бы его искал. И так по мелочи оч много таких вещей, каждая из которых вроде как и не проблема вовсе, но в совокупности они ментально истощают достаточно сильно. Но — ничё, опыт решения таких задач постепенно нарабатывается ))
Насчёт «стать своим» — пока трудно сказать, экспатов тут хватает, особенно в IT. Будем посмотреть )) Соседи вроде здороваются )))

Это не вызывает проблем и отторжения, но оч сильно давит на психику, страдает мотивация. Бывают дни, когда я просто могу не вставать с кровати, мозг пытается сбросить ментальный перегруз таким образом, походу

Наверное, лучше с трудом искать декальцинатор в магазине, чем лопату или гранату в окопе.)

Спасибо, что поделились опытом.

Наверное, лучше с трудом искать декальцинатор в магазине, чем лопату или гранату в окопе.)

Если было бы наоборот — может искал бы лопату ))) Человек — такая зараза, что всегда ищет, что ему лучше ))

Спасибо, что поделились опытом.

Всегда пожалуйста, мож пригодится ))

це залежить від того чи асимілюватись у суспільство чи ні. Тому є сенс їхати жити у країнах котрі підходять, щоб поступова асиміляція не викликає горіння. Ті люди котрі розповідають, що хтось ніколи не стане своїм, вони називають традиції цих країн «дивними».
Просто люди котрі асимілювались не мають потреби сидіти на Доу і взагалі тримати активні контакти з українцями. Тому їх історії менш популярні

Ассимиляция требует от 4-х лет обычно. За это время ты успеваешь выучить язык хотя бы до B1 / B2, чтобы иметь возможность норм общаться с местными и понять хотя бы основные процессы. А полная ассимиляция, чтоб ориентироваться в новой стране не хуже местного, понимать нюансы местных обычаев для каждого региона и т.д. может занимать лет 15..20.
Посмотрим, как оно будет через 4 года ))

про ассимиляцию я ничего не говорил, заметь. Для них иностранцем он будет всегда

ви свідомо пишете неправду. Неможливо визначити чи людина іноземець чи ні, якщо людина асимілювалась і не має очевидної відмінності у зовнішності.
15-20 років це не короткий період, але не потрібно вживати слово «завжди». Також дітям уже і не потрібно буде витрачати додаткові зусилля якщо вони уже народились у країні куди приїхали.

А якщо ви хочете зберегти культуру країни звідки приїхали, тоді це ваш свідомий вибір, жити в ізоляції серед іншої культури.

Для мене і в Україні процеси рідними не стали, хоч я тут народився і прожив усе життя.
(Наприклад, ніяк не можу розібратися з корупцією. Інакше напевно теж чілив би десь в Іспанії.)

Наприклад, ніяк не можу розібратися з корупцією. Інакше напевно теж чілив би десь в Іспанії.

Всі хто бажав — виїхали давно)
Не вірю що у вас у колі не було нікого хто виїхав би та не поділився контактами.

Не вірю що у вас у колі не було нікого хто виїхав би та не поділився контактами.

Не повірите. Нема навіть тих, хто виїхав.

Пишіть в особисті — підкажу

Свидетель церкви «Я тут свой, родной, домашний»

зі всіх країн Європи, можливо не враховуючи якісь специфічні, в Іспанії легше за все стати своїм.
дуже дружелюбна і хороша країна, достатньо було протусити місяць влітку, щоб назбирати друзів/зв’язків/колег, при чому навіть сусіди запрошували в гості і випивали разом.
короче 10/10

Hala amigo!

За этот год успел найти работу на местном IT рынке

— Цілком віддалену чи ні? Чи має значення де постійно «прописаний»?
— А як з податками? Якщо місцевому ринку то «номад» віза не працює — що тоді замість? Тимчасовий захист?
— Житло оренда чи своє купив? Які документи треба аби «легалізувати» гроші на житло?
— Як тебе Тенеріфе порівняно із Середземномор’ям? Чи справді океанська вода недостатньо тепла?
— Медична страховка від роботи чи окремо? Скільки коштує?
— Яким банкам довіряєш, якщо не таємниця?
— Де там наші ІТ комьюніті у Іспанії?

Hala amigo!

Hola! Donde vives? ))

— Цілком віддалену чи ні? Чи має значення де постійно «прописаний»?

3/5 офис, 2/5 из дому. Нет, значения не имеет по факту, проходил собесы и на ремоут (офис в Барселоне, например). Но нашёл в Малаге.

— А як з податками? Якщо місцевому ринку то «номад» віза не працює — що тоді замість? Тимчасовий захист?

Да, по временной защите. Поскольку уже есть решение Испании о её продлении до 03.2025 — пока особо не парюсь. Налоги — да, оплачиваю. 30%. Но я к этому изначально был готов.

— Житло оренда чи своє купив? Які документи треба аби «легалізувати» гроші на житло?

Пока аренда. Буду рассматривать опции по покупке / кредиту в следующем году. С легализацией — есть свои грабли. Если бы делать всё правильно — то надо было задекларировать их на таможне при ввозе, затем спокойно без напряга положить на испанский счёт. По-моему, в течение 3-х месяцев декларация действительна. Но я так не сделал )) Можно ещё через обналичку — по 300 евро с 1 карточки снимать и перекладывать эту же наличку на испанский счёт. На вопросы откуда деньги (а они возникнут) — показать транзакции снятия денег и налоговую декларацию за прошлый год. Я так делал, но большие суммы так перекидывать довольно-таки геморно. Даже с 4-мя карточками получается по 4800 евро в месяц максимум + большие потери на комиссиях.

— Як тебе Тенеріфе порівняно із Середземномор’ям? Чи справді океанська вода недостатньо тепла?

Был там в декабре 2021 и в конце ноября в этом году — норм вода вполне ) На побережье +24..+26, в центре — прохладнее, там высоко )) Съезди туда на недельку-2 — сам всё увидишь ) Самолёты туда из Малаги летают регулярно, стоимость билетов — копейки, мы за 20 евро в 1 сторону летали, например ))
А вот насчёт жить там — тут вопрос, что тебе хочется.
Из плюсов:
— очень красивый остров, огромное разнообразие: океан, пальмы и тепло на побережье, пустыня на высоте 2+ км возле Тейде и все промежуточные формы типа лиственных лесов, хвойных лесов и т.д. ))
— Испания оч заботится насчёт интеграции островитян с материком, поэтому у них (по прописке) есть огромные скидки на авиаперелёты, до 40%. Также доступны чувакам с пропиской там на временной защите;
— Канары — оффшорная зона, меньше налоги (опять-таки, по прописке доступно и нам);
Из минусов:
— это всё-таки остров, и облазишь ты его весь довольно-таки быстро. Что делать потом? Окей. Есть острова рядом. Их ты тоже быстро облазишь )) Потом — только летать ))) А значит, либо потом ходить пешком на вылазках, либо тратить много денег на аренду машины — своей долго и дорого через паром. Мы смотрели — 350 евро за перевозку машины. Норм на 1 раз потратиться, но вот, скажем, катнуть на пару дней на материк — писец как дорого выйдет поездка;
— без машины там делать нечего, к основным вкусностям острова автобусы или не ходят, или ходят крайне редко. Если ты любишь вылазки — придётся что-то с этим решать;
— меньше народу. На комьюнити можно особо не рассчитывать, я думаю. Но лично не проверял, так что, возможно, есть варианты )

— Медична страховка від роботи чи окремо? Скільки коштує?

От работы, да. Покрытие — вполне достойное. Сколько стоит — не скажу.

Не так много банков соглашаются открыть счета для наших на норм условиях. Навскидку: Santander, OpenBank, BBVA, ещё что-то есть вроде.

— Де там наші ІТ комьюніті у Іспанії?

Начни с телеги. К примеру, t.me/uaitinspain. Там же есть ссылки на группы по локациям. Вот, например, по Малаге t.me/ VphsFtq4C71lYjc0
Кроме этих, есть ещё много не IT групп по вылазкам, мафии и пр.

Будеш плюватися від всіх іспанських ) Юзай N26 )

Якщо місцевому ринку то «номад» віза не працює — що тоді замість

Бекхем же є ) Для айтішника фопа номад віза нафіг впала, автономо відкриваєш і вперед )

Да нормальный банки тут. Не монобанк по UI/UX, но я б не сказал что ужасно прям. Ббва точно

Ну, багато кому і Аваль з усілякими Укрсібами нормальні банки. В мене Сантандер, у дружини мобайл-онлі Опенбанк — жах після Моно

Укрсіб афігенний банк. Вистояв усі кризи, війну, ні разу ніяких проблем не мала. І досі юзаю. Для порівняння Credit Swiss накрився тазіком в найбагатшій країні Европи, де війни навіть під час WW2 не було.

Мова про зручність, до чого тут стійкість?

Ну я б пожертвувала зручністю заради стійкості. Як на мене це для банка головне. Але мені не приходиться. Діджиталізація Укрсіба відмінна. Я задоволена сервісом.

Ну яж про це і пишу — когось і Аваль з Укрсібом задовольняють, ті проблем в апках європейських банків не бачуть

Ну, в моєму рейтингу банків Укрсіб перший, бо гарна комбінация стабільності і цифровізації, далі моно і далеко позаду европейські банки, які тримаються тільки завдяки тому що не мають обмежень НБУ.

Все відносно, спробуйте Кредо, Укрсібб буде пушкою.

Ці об два одні з найнадійніших банків якщо що

І що? Це не означає, що вони зручні

Ну мені надійність важливіша за зручність, якщо навпаки, то звісно. Типу банк лопнув, але який же до біса зручний був 😄

Я в банках тільки борги тримаю. Вже не 2008 і не 2014, наярувати на стійкість банку то вже таке. Той же Універсал знаходиться на 7 місці з 34 в рейтингу мінфіну. Ну і як он колега зі Швейцарії писала, це нічого не гарантує)

Яку саме проблему у зручності Укрсіба ти коментуєш?

Наприклад, як до ПВ можна було відправити Свіфт? В Моно я просто писав в ТГ саппорту і підветрджував переказ в додатку. Або порівняй з якою швидкістю апка запускається. Або не втрачати на курсі при перекидуванні зі свого валютного ФОП рахунку на валютний рахунок фізособи, або продаж валюти в будь-який момент і миттєво, а не тільки в години роботи міжбанку і по попередній заявці

Наприклад, як до ПВ можна було відправити Свіфт? В Моно я просто писав в ТГ саппорту і підветрджував переказ в додатку.

Хіба ось це і не є приклад спеціалізованої функціональності, яка існує тільки тому що нема зручного універсального інструмента?
Писати в ТГ сапорту тільки тому що не знаєш як перевести гроші потрібному фонду.

Ми ж порівнюємо українські банки. В європейському банку, це, звісно просто зробити. Але у них свої проблеми про які я писав в іншому топіку. І я б з задоволенням проміняв незручність свіфта на зручність і швидкість повсякденних операцій

Зрозуміло, я цим функціоналом ніколи не користувалася в Україні. Та і зараз не треба. Ну ці зауваження більше до умов контракту.

Пам’ятаю треба було мені в укрсібі зробити цифровий ключ, так вони мені сказали роздруковувати заяву на А4 і везти до них в офіс. Офігєнна цифровізація))) Продаєш валюту- чекаєш добу. В приваті це все займає лічені хвилини, ніяких проблем взагалі. Іменна Віп картка для ІТ безкоштовна, зняття коштів 0%. Банкомати і відділення на кожному кроці. Не розумію навіщо видумувати велосипед.

в Испании

Девушку соблазнить местную реально мыколе? Нет, серьезно, без виляний, типа: «нууу, это зависит бла-бла-бла». Серьезно.

Хм... Не знаю, не проверял пока )) Тут наших хватает )))

Не будь мыколой ))
Проблем найти симпатяшку тут в общем-то нет: из выехавших минимум 2/3 — девушки, так что выбор есть.

Це якийсь ворожий мем на кшталт «гансів»? Щось ніфіга не смішно.
Відразу згадав чотирьох Микол...
Один підполковник нацгвардії (родич),
інший буровик з кількома квартирами у Львові (мій колишній лендлорд),
третій дуже приємний і тямущий молодий програміст, україномовний з російським прізвищем, мій перший тімлід на попередній роботі (я був вищий за званням, але він там вже лідав),
і кандидат фізичних наук, який реально займався напівпровідниками, але перейшов у фронт-енд деви і зараз живе і працює в Берліні (колега сім років тому).

Хто з них їх точно не цікавить?

титула «кандидат фізичних наук» не існує в природі)

Блін, прикольно, які всі швидкі на домахування. Ну фіз-мат він був, фіз-мат, просто конкретно займався фізикою, фізикою напівпровідників і що далі? К*рва, доу, я вас люблю, відразу сім лайків, з них один МыКОЛА...

Це якийсь ворожий мем на кшталт «гансів»?

Навпаки. Це суто український мем.

У армійських ще року з 2015 зустрічав в лексиконі (хоча ми в добробаті в 2022 так не казали, може бо самі «миколами» були, лол). В УкрТГ чатах з усілякими постіронічними постами і т.п.
Заспокойся, я поважаю ім’я Микола. Мого діда так звали — Чорнобиль HBO дивився, епізод з водолазами? Серіал — то таке, там в реальності ще була тема з відкачкою води, що підтоплювала пошкоджений енергоблок чи типу того — йому доводилося в ту воду лізти, щоб насос полагодити, бо він як раз на насосній станції працював. Які наслідки він отримав — думаю, розумієш. В мене на полиці книга стоїть, де про нього написана глава. Короче, не души, дядя, сходи в себе там на «пляж незламності» може чи ще якось переключись.
УПД: Ти сорі, я пережестив трохи, але не я цю пасивну агресію почав...

А це тоді що було, коли не пасивна агресія?

Ну, их мыколы точно не интересуют.

А пляж тут підтопило і температура бруднуватої зараз води Білерзеє (Більського озера, яке дало мені нове прізвище, для вас може бути Лак де Б’єн) +7. Запрошую!

Що ви робите на українському сайті, якщо ненавидите Україну настільки, що не спромоглися вивчити українську мову, натомість із задоволенням навчайте іспанську?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

А нічого що до 2022 року на ДОУ переважно писали на ворожій мові? І що більше 50% ІТшників спілкувалися по-роботі теж ворожою? А у Харкові та Одесі взагалі зустріти в офісі україномовного — було приємною несподіванкою.
30 років різні політики намагалися проводити українізацію. Люди вчили українську — але розмовляли як їм зручно! Але як тільки виникла справжня потреба у власній мові, аби відрізняти друзів від ворогів — так відразу більшість за рік перейшла на українську.
Як на мене не треба нав’язувати комусь мову. Англійська мені досі не подобається, я не розумію більше 3х часів, але в ІТ без англійської — ніяк. Іспанську теж доводиться вчити, бо чомусь не усі іспанці добре знають англійську і охоче розмовляють тільки Іспанською.

до 2022 року

— та чого «до»))
Зараз все так само, але роблять не публічно.

Вдома, на курилці і тд — рос
Паблік(інст, фб і тд.) — укр

Бо мовний патруль прийде і буде шукати зраду.

Да вон даже на ДОУ некоторые режим Карен включают.

Я не засуджую нікого.
Хтось хоче перейти та переходить на укр — супер, кайф.
Хтось не хоче, то це імхо його власна справа. Засуджувати за мову в 21 сторіччі це якийсь крінж. Хочаб тому, що окрім ненависті це більш нічого не викликає. Вихлоп з цього низький. Скоріш навпаки, викликає тількі здобу один до одного.

Бо мовний патруль прийде і буде шукати зраду.

Ніфіга. Відразу розіпнемо в трусиках нафуй.

Але як тільки виникла справжня потреба у власній мові, аби відрізняти друзів від ворогів — так відразу більшість за рік перейшла на українську.

Я тут представил варианты, как в Крыму будут украинизироваться, и чо-то поржал с этого. В связи с перемогою и освобождением от оккупантив, все кафешки Бахчисарайщины переводятся на державну мову, вместе с персоналом. Меняется терминология на более скрепную, ну всё как обычно. Ай-Петри теперь — Айпетренко, Демирджи — Ковальджи, Фатисала — Фатисало, тут всё просто. Севастополь переименовывается в Пёспатронск, Армянск — в Азербайджанск. Под Аюдагщиной — тоже ходят под пальмами, и розмовляют соловьиною. На Меганоменко розмовляют соловьиною без пальм. Красота просто.

Одне містечко розстріляти та перевішати і з радістю українізуються. Лагідна українізація. Можна по класиці — голодоморчику, українців наче так русифікували, тому у нас свобода вибору є

Остальные накуй пошлют, и освобождение работать не будет. И ещё в Туреччину жаловаться начнут, а там диаспора где-то на 5-8 млн человек, причём они там как евреи все жирные места позанимали. Это раньше Сталин, Рузвельт и Черчилль могли собраться в Ялтино, и заткнуть всем рты, а сейчас при таком раскладе Вашингтонскому обкому придётся решать, то ли сливать ближний восток, то ли заняться проблемой. И в итоге ещё окажется, что они там все русня.

Кстати, есть ещё идеи по дальнейшей украинизации Крыма. Лучше всего начинать украинизировать греческую часть. Если от украинизации тюркской иногда язык сломать сможете, например ялыбойуйайлаларщина даже не выговорите с 1-го раза, то греческие вообще как по маслу лягут. Вот смотрите:
Ай-Димитрий — Ай-Дмытро
Ай-Даниль — Ай-Данылко
Ай-Тодор — Ай-Федорко, Ай-Федунь, ну и Ай-Тарас для разнообразия, поскольку их несколько.
Никита — Мыкыта
Кастрополь — Кастрополино
Массандра — Массандреевка
Орианда — Ориандово
Батилиман — Захидзатока
Иван-Баба — Иван-Баба, тут только ударение меняется. Ну или Ивась-Бабця, что более правильно с идеологической точки зрения.
Чембало — Чембало, Варнаутка — Варанаутка, Саватка — Саватка, Скеля — Скеля, тут вообще ничего не меняется, поскольку исконно украинские названия, ещё с древнеукраинских времён. Ну вот, всё просто оказывается.

например ялыбойуйайлаларщина даже не выговорите с 1-го раза

💡 Ещё есть отличная идея, как проверять на свой-чужой. Ну сами понимаете, что «паляниця», «укрзалізниця» любой москаль скажет, теперь найден способ получше:
— Чей Крым?
— Наш Крым, Нааааш!!!!111111
— Скажи ялыбойуйайлаларщина?
— ........
Профит!

Я вперше перейшов на українську по дефолту (бо відповідав українською на українську завжди і так) на форумі УП у вересні 2010 року, після заяв зрадника Табачника, тоді віце-прем’єра, що російськомовні за державний статус російської.
Тут моя російська трималася найдовше, але коли Артема Мирошниченка вбили у Бахмуті, домахавшись до його української, я зрозумів, що це ми своїми лінощами і надміром толерантності привели, зокрема і до такої ситуації. Тому з грудня 2019 року я тут не пишу російською, і в ФБ перестав російською відповідати.

Повезло же пендосам, что британцы не докапывались до языка, так бы им пришлось переходить на свой пендосский, чтобы доказать, что США — это отдельная от Британии нация. А иначе бы ничего не доказали, и пришлось бы дальше торчать под Лондоном.

пєндосам повезло тим, що це сталося ще тоді, коли про нації тільки задумувалися. Не було массмедіа, не було інторнетів. Якби пєндоси завойовували свою незалежність сьогодні — вони б форсили тубільців і їх мову, переходили би на іспанську чи французьку — аби тільки витіснити мову окупанта.
От мені нравляця оці «в амєрікє нєгров лінчують», що порівнюють геть різні часи і ситуації.

У них там мусолить национальный вопрос вообще в принципе не выйдет, поскольку там за исключением индейцев только одни эмигранты со всех стран мира. Это как раз фундаментальный фактор, почему США занимают ведущую позицию в мире, поскольку изначально был заложен принцип, что неважно откуда ты приехал и какая у тебя родословная, главное что ты можешь предложить обществу. А поскольку в Украине фундаментальный фактор диаметрально противоположный — о перспективах дальнейшего процветания несложно догадаться.

Якби пєндоси завойовували свою незалежність сьогодні — вони б форсили тубільців і їх мову

Так и рисуются в воображении сосланные британцы, активно забывающие свой язык и массово переходящие на язык чероки... :D

якщо сосланниє, то ти пєндосів з австралійцями сплутав

Не, почему это спутал? Британцы до того, как была открыта Австралия, ссылали опасных (в том числе и политических) преступников в Америку. По сути, первыми колонистами были не переселенцы в поисках лучшей жизни, а как раз каторжники и прочие не сильно угодные лордам чуваки.

В сериале американские боги это прикольно показывали, там пара прикольных сцен была :-)

По сути, первыми колонистами были не переселенцы в поисках лучшей жизни, а как раз каторжники и прочие не сильно угодные лордам чуваки.

Так в Украине всё то же самое может быть. Сначала сошлют куда-нибудь не сильно угодных панам чуваков, а потом вдруг внезапно окажется, что надо к этим чувакам гринкарту приобретать как-то, выкручиваться всеми способами.

Увы, не может. На момент 16-го века Америка была шматом не сильно нужной кому-либо территории, которую надо было сначала заселить, чтоб она могла приносить доход. Британия убивала сразу 3-х зайцев:
1. Избавлялась от ненужных ртов, которых необходимо было кормить и которые представляли потенциальную опасность в случае побега;
2. Втыкала шпильку в бок Испании — земля считалась «ничейной» и действовал закон самозахвата: сколько земли ты сможешь отхватить и контролировать — столько и твоё. Отсылая кучу отребья, Британия не давала Испании получить контроль над данной землёй;
3. Играя вдолгую, получала прибыль от снабжения своих заморских территорий продуктами промышленности, после того, как колонии укоренялись и начинали приносить прибыль.

Сейчас из таких территорий есть разве что Антарктида...

1. Ні.
2. Я живий. Демобілізуватись.
3. Срака.

Чи справдились очікування

Ніц, бо раїса не розвалилась, прігожін ні-да-шол. Але сподіваюсь, що вони себе ще перегризуть, бо звикли до розкішного життя, а те що творить пуйло ізолює їх від яхт в Італіях (маю на увазі узкіє иліти).

Що позитивне трапилось

З початку року новий проект, новий (для мене) стек та перший досвід життя закордоном.

Нарешті зрозумів комент з Доу Не плутайте туризм з еміграцією:
dou.ua/...​rums/topic/33663/#2147118

Схиляюсь до думки, що «високі» доходи в українському it — не така вже і перевага, бо квартиру з собой не забереш. А умовний айфон чи подорож можна собі і тут дозволити (заспокоюю себе, ага).

Чи зможете описати ваш 2023-й одним реченням?

Новий цікавий досвід.

Новий цікавий досвід.

Цим можна охарактерезувати останні два роки для будь-якого Українця :-(

Я там про технічний aka «робочий» досвід. Але якщо заголом про життя/робота, то я би видалив слово «цікавий» або замінив його на «сумний».

Так квартиру забирать и не надо. Надо забирать бабло — его с собой перевезти можно вполне ))

Кеп, ти? :)

перевезти можно вполне

Звісно що можна, наче це основна проблема.

Я писав про інше — людина живе в Україні, а значить і облаштовується саме в Україні. Покупка нерухомості, оздоблення тієї нерухомості. Покупка авто. Хтось навіть інвестував в інші будівництва, щоб потім здавати (aka «мрія сенйора»). Далі корона, дехто почав розглядати будівництво приватного будинка.

А потім починається війна...

Вкладені кілобакси залишаються «стояти» в Україні, звісно якщо ракета/шахед це не виправить, а it’шник/шниця з фінансовою подушкою виїждає закордон.

Ось саме через це я і висловив свої сумніви щодо плюсів високих доходів в українському it. Може краще було відразу переїхати на «звичайну» європейську ЗП і жити спокійно? Питання звісно реторичне. Я сам для себе ще не вирішив.

PS. Інвестувати можна і закордон, але моє суб’єктивне що не кожен зможе/захоче з цим зв’язуватись

Ну, навскидку:
1. Наскирдовать денег, забрать и выехать. В Украине есть только 1 привлекательная сторона, если сравнивать с Европой: низкие налоги в IT. Таким образом, стратегия «заработать в Украине баблишка, достаточного, чтоб купить себе хатку в Европе и выехать» выглядит вполне логичной.
2. Даже если вложился в недвигу — её можно продать, рынок вроде более-менее жив. Дальше действовать по п.1.

1. Наскирдовать денег, забрать и выехать...

А де та межа коли можна припинити скирдувати і виїжджати? Де гарантії, що до того моменту не почнеться війна? Почали ви скирдувати в 2020, наскирдували 70-90к, а війна вже почалась, а хатка в Європі в 250к.

А де зберігати гроші весь цей час? Біткоїн? Матрац? Банківська комірка? Binance? Як перевезти закордон якщо готівка? Потім ще процедура їх легалізації...

Я тому вище і писав — Інвестувати можна і закордон, але моє суб’єктивне що не кожен зможе/захоче з цим зв’язуватись

2. Даже если вложился в недвигу — её можно продать

Якщо будівля вціліла. Якщо територію не окуповано. Та й ціна вже буде не «та».

Імхо: не важка справа говорити про гіпотетичне скирдування і плани купівлі хатки, тим паче коли війна вже почалась. Усі ми розумніші заднім числом ©

А де та межа коли можна припинити скирдувати і виїжджати? Де гарантії, що до того моменту не почнеться війна? Почали ви скирдувати в 2020, наскирдували 70-90к, а війна вже почалась, а хатка в Європі в 250к.

Да нет никаких гарантий. Есть просто разум )
Война началась ещё в 2014-м. Уже тогда можно было в принципе прогнозировать, что вкладываться в Украину нет смысла. Естессно, п****ц, который произошёл в 2022, спрогнозировать не удалось бы, не имея закрытых данных на руках. Но можно же спросить себя: хочу ли я жить в стране с замороженным конфликтом, где верховенство права — пук в лужу? И начать готовиться уже тогда: вкладываться в Украину по минимуму (никаких там хата, дача и прочее малоликвидное барахло, никакого автопарка на 3 машины и 2 мотоцикла — одной жопой на них потом не сядешь, ничего такого, что потеряет много в стоимости при перепродаже и что низзя увезти с собой в багажнике / контейнере).

А де зберігати гроші весь цей час? Біткоїн? Матрац? Банківська комірка? Binance? Як перевезти закордон якщо готівка? Потім ще процедура їх легалізації...

Любой вариант в общем-то подходит, который лично тебя устраивает. Я в ячейке хранил, например. И часть — на валютных счетах в более-менее стабильных банках. Никаких преведов, альф и прочего говна. Биток — ну, рискованно ИМХО. Слишком уж волатильный курс. Легализация — это боль, согласен. Но и с этим вопросом в общем-то можно справиться.

Усі ми розумніші заднім числом ©

Да, с этим 1000% согласен. Но тут есть ещё вопрос стратегии. Я планировал выехать из страны ещё начиная с 2015, так что в принципе был не заинтересован иметь якоря в Украине. Война, по сути, просто определила ту точку, после которой я сказал «хватит с меня» и перешёл от пассивного поиска, где мне будет лучше, к активной фазе имплементации решения.

Я в ячейке хранил, например

Аналогічно. Не знаю як в тебе вийшло, але я дивом здогадався за місяць забрати на тимчасове зберігання додому. Коли почалось повномасштабне, то був дуже радий що забрав, а коли пройшов певний час і банк не тронули мародери/узкіє солдафони, то звісно вже став розумний і хоробрий «можна було і не забирати». Сума була не велика, але на той момент 100% моїх заощаджень.

И часть — на валютных счетах в более-менее стабильных банках

Закордонних? імхо в Україні стабільних банків немає, бо в кращому випадку віддав валюту — отримав гривню і то за декілька раз по фіговому курсу.

планировал выехать из страны ещё начиная с 2015

Вдалось?

Не знаю як в тебе вийшло, але я дивом здогадався за місяць забрати на тимчасове зберігання додому

Аналогично. На всякий случай забрал ещё в январе.

Закордонних?

Увы, туда — не дотянулся на тот момент. Но лежат не в UAH, поэтому 2-ной конвертации не требуют.

Вдалось?

Да, я ж выше где-то писал — уже год как живу в Испании ))

Почали ви скирдувати в 2020, наскирдували 70-90к, а війна вже почалась, а хатка в Європі в 250к.

А де зберігати гроші весь цей час?

З 2017 року — в Інтеректів Брокерс. Всі мої скирдування переїхали зі мною за 10 хвилин реєстрації в європейському IBKR і трансферу позиції

Та й ціна вже буде не «та».

Зараз займаюсь продажем нерухомості, то в Києві ціни рівня весни 2021, все норм.

Інтеректів Брокерс

Радий що для вас працює такий підхід. Я все ще нічому окрім готівки в своїх руках не довіряю.

ціни рівня весни 2021

І дійсно, перевірив статистику на ЛУН — ціни ± як в 2021, а може навіть дещо вищі.

З 2017 року — в Інтеректів Брокерс. Всі мої скирдування переїхали зі мною за 10 хвилин реєстрації в європейському IBKR і трансферу позиції

Цікаво — а як з легалізацією у інший країні. Наприклад якщо б у мене були активи в IB, то після перереєстрації якщо вивести гроші і купити квартиру — не буде питань? Чи з виведених грошей треба буде спочатку податок 30% у іншій країні заплатити?

Звісно, які питання? Ти вже все сплатив. Нє, ну якщо мова про продаж акцій в новій резиденції, то логічно, що будеш капгейнс платити.

Цікаво — а як з легалізацією у інший країні. Наприклад якщо б у мене були активи в IB, то після перереєстрації якщо вивести гроші і купити квартиру — не буде питань?

Теж виводив з ІB на польський рахунок (бо гроші на валютному рахунку зависли, знімав якрез банкомат кілька місяців).
Ніяких проблем не було.

Чи з виведених грошей треба буде спочатку податок 30% у іншій країні заплатити?

1. Дохід відбувається тоді коли ти щось продаєш. Якщо ти тримаєш гроші на IB рахунку то прибутку немає => не треба буде платити ніяких податків.
2. Для українських рахунків в IB нема автоматичної інтеграції з податковою, тобто ні українська ні тим більше умовна польська податкова не взнає що ти щось там купляв/продавав.

Ціни в обьявах на рівні чи є успішні кейси продажу по таким цінам?

Сами закриті продажі. Мій агент зі мною шарить статистику

Були хороші і не дуже хороші моменти.
З хорошого:
— став Чемпіоном Одеси з гри Го
— написав декілька статтей, які сподобалися багатьом людям
— створив власний YouTube канал
— не втратив роботу + навіть зп підняли
— досяг фінансових цілей з точки зору суми, яку хотів відкласти

З поганого:
— не схуд (у мене десь 10-15 кг зайвої ваги, яку треба прибрати, щоб повернутися до спортивної форми)
— не дивлячись на безліч побачень з різними дівчатами/жінками — так і не зміг знайти людину, з якою б утворився по-справжньому сильний емоційний зв’язок
— упустив купу цікавих можливостей через те, що для чоловіків кордони закриті
— на командному Чемпіонаті України з гри Го збірна Одеси зайняла останнє місце, це просто epic fail

Де ви знайомилися з новими дівчатами?

Багато де, як онлайн, так і офлайн: з деякими в інстаграмі, коли мої друзі/подруги тегали своїх знайомих дівчат у сторіс. У тусовці любителів настільних ігор. На різних фестивалях (аніме-фести, пивні та винні фестивалі). На концертах. На спортивних змаганнях. На напів-сімейних святах, коли збирається людей 20 і лише половина з них твої родичі, а решта — друзі/колеги твоїх родичів. Деякі дівчата навіть самі мене знаходили через мою онлайн активність на DOU і багато де ще :)

Деякі дівчата навіть самі мене знаходили через мою онлайн активність на DOU

Це щось нове.

став Чемпіоном Одеси з гри Го

Це ти про golang чи як?)

Самый правильный и кошерный Го только тут — go.dev

расскажи про Го, правда ли что нужно мыслить паттернами и она достаточно творческая? Есть ли интересные книги по Го?

Клієнт продовжив контракт ще на 3 місяці, і весь рік нахвалював мене перед керівниками, за що, очевидно, жодних підвищень або хоча б якихось печенюшок отримано не було, навіть дефолтні перегляди ЗП відмінили, тому тепер працюю тільки однією рукою і з нетфліксом на одному з моніторів, хочеться пошукати ще щось на парт тайм, але влом готуватись до інтервю, дивлячись на 400 запитань з паралельної теми аж в піт кидає, хоча досвіду у мене вже 5+ років і доводилось працювати з різними технологіями і навіть зі складними геометричними обчисленнями.

Життєво. Кожні два місяці позитивний фідбек, покращуєш області де були прогалини, а вихлопу з того 0. Мотивація працювати тримається тільки на залишках любові до програмування... і страху залишитись без роботи)

покращуєш області

але це ж твоя робота, тобі за це гроші платять, лол

Мені будуть платити стільки ж, якщо я буду працювати так само як і 3 роки тому. Якщо я працюю більше і розвиваюсь для теперішньої роботи, то нічого не змінюється. Більше змісту вчити стек, який більш популярний на ринку і змінювати роботу. Щобільше, контракт закінчується не через те, що я почав працювати гірше/краще/не змінився, а через те, що я в Україні.

P.S. 6 Causes of Burnout, and How to Avoid Them

2. Reward. If the extrinsic and intrinsic rewards for your job don’t match the amount of effort and time you put in to them, then you’re likely to feel like the investment is not worth the payoff.

Я збитий з пантелику таким підходом. А чи була якась домовленість з менеджментом про «покращуєш області де були прогалини» отримуєш вихлоп+1?

Якщо була і вони її не дотримались то: «працювати так само як і 3 роки тому» + «вчити стек, який більш популярний на ринку і змінювати роботу».

Якщо не було, то на що тут скаржитись/ображатись? Тут або поговорити АБО «працювати так само як і 3 роки тому» + «вчити стек, який більш популярний на ринку і змінювати роботу»

Що позитивне трапилось з вами на роботі та в житті?

Трошки привів тіло ближче до гідного стану.

Майже вилікував хронічну хворобу, вирішив питання з яхтою для міжнародних подорожей, купив права на авто і мот, якщо запитають за кордоном і не вийде порішати. Цього року декілька разів одружуст, вивчу ще дві нові мови не програмування, і, якщо встигну до наступного, візьму собі літачка.

Цього року декілька разів одружусь

Навіщо такі складності?

Мабуть іслам прийняв.

вцілому ціль зрозуміла. яхта + подорожі = жінка в кожному портовому місті. А літачок треба бо не всі гарні міста знаходяться близ судноплавних водойм, але це не має бути приводом не одружитися ще раз

Тогда лучше вертолёт — самолёт тоже не возле каждого красивого места припарковать получится ))

купила автівку, але поки ще немаю прав)) на початку року скоротили з роботи, а в липні позвали назад у проект (дивна ситуація), але я погодилась, ще поки ні разу не пожалкувала, сподіваюсь все буде ок, навчилася нарешті сприймати всі погані речі що трапляються зі мною без страху та паніки — це вважаю найважливішим досягненням року, а також нарешті почала будувати плани довше ніж на місяць вперед — і це теж вважаю позитивною зміною. Бажаю всім гарного прийдешнього року наскільки це можливо в поточних умовах.

Перейшов з аутсорсу до іноземної продуктової компанії після 1 року обіцянок про підвищення.

Позитив:
— отримав права
— купив автівку
— наразі маю час на свої власні справи, дивлюсь серіальчики, почав знову вивчати англійську, займатися спортом, вивчати нові технології
— привів у порядок сон

Нейтрал:
— повернувся до Харкова

Негатив:
— шукаю стабільну роботу наскільки це можливо
— занадто сильно слідкую за новинами, звідти купа негативу, на наступний рік треба зменшити це

За новини рекомендую! Вже давно не заходжу на новостні сайти, у телезі відписався від усього крім каналу повітряних сил бо там важлива інфа по загрозах с повітря. Блогерів політичних теж перестав дивитися.
Почуваю себе прекрасно
Тре ще якось із DOU зав`язувати бо тут багато негативу.

StayFocusd. Закинуть в список все отвлекающее, поставить 10-30 минут в день. :)

У мене не працює. Це як з палвнням- або повна відмова, або повна залежність

Вже давно не заходжу на новостні сайти

З початку ковіду інформаційний простір просто сказився. Генерує ріки лайна, спрямовані на єдину мету — будь-якою ціною витиснути з споживача контенту сильні негативні емоції. Страх, гнів, ненависть, відчай.
Звичайно реальність у нас далеко не подарунок. Але якби все, що вони пишуть, було правдою, то планеті і людству вже прийшов би жахливий кінець разів з п’ятдесят як мінімум. А Україні всі п’ятсот.

Ну так завжди новини працювали. Просто раніше від них особливо твоє життя у короткій перспективі не залежало, тому і не слідкував. Та і як у тому мемі — у нас раніше траплялося так мало гучних подій що TCН раз в пів року були змушені вигадувати Чупакабру

я так початок ковіду і війни профукав, був в комфортній бульбашці — і потім бац — реальнсть.
а я якщо був би в темі то може підмостив би собі соломки, хоча не факт...

друг розповідав, що коли виїхав з України, то новини менше цікавили

Просто он выпал из целевой аудитории по прочищению мозга. Поэтому ему в соцсетях и гугле инфу стали иначе ранжировать. Вот поэтому он с удивлением для себя обнаружил, что ему стало пофиг.

что в этом плохого?
вот послушаемся мы таких как ты — и забьем на Украину, а многие еще и поливать дерьмом начнут, ведь быть на стороне Украины осуждается (шо?!)

Так и есть. Из украинских новостей оставил 1 ТГ канал, зато добавил несколько местных, чтоб не пропускать какие-нить ферии и фесты, коих тут просто немерено )

а як вдалось привести сон в порядок?

магній+В6. Я і друзі вже неодноразово перевірили, що просте і робоче рішення в такі досить стресові періоди

Дозування? Скільки разів на день? Період? Коли почало допомагати?

одну шипучку за пару годин перед сном — і спиш як вбитий, якщо про мене. Я особисто беру один пак з 20 таких раз на місяць, потім невеличка пауза і знов. Але це я, якщо є побоювання — можете проконсультуватись з лікарем.

А шо за фірма? Можеш закинуть сюди назву чи фото? Бо я купляв тільки в таблетках.

(не реклама) з усяких шо можна прийти і купити — допельгерц були найефективнішими

Мене більше штирить від Цитрату магнію Виробник Solgar (такі олдскульні темні скляні баночки завжди на вітринах аптек). Приймаю по дві на добу.

Спробую, але мені це все «бабушкіни пріпаркі»... Дякую.

Стартанув само-навчання під час війни, на початку 2023 зміг отримати перший досвід на галімому стартапі, проробив там тільки частину зими та весну, бо він розвалився. Далі все літо і частину осіні працював на невеликому фріланс проджекті, заробив перші нормальні гроші від програмування, але роботу в компанії так і не знайшов.
Складно потрапити навіть за співбесіду в укр контори. Остання співбесіда почалась гарно, але перед технічним етапом дали якийсь неадекватний тест, який робить скрін твоєї вебки кожні 30сек, а питання були неадекватні, схожі на якийсь IQ тест на стероїдах, де більша частина питань на логіку, наче я на якісь олімпіаді, з таймером на кожне питання на 1хв, а сама робота- це CRUDо- шльопство та парсинг... Після цього психанув і поступаю зараз на 12міс навчання у Німеччині при великій корпорації + вчу англійську на фулл таймі.
Дякую 2023 року за досвід, ціль на 2024- стати придатним для західного ринку.

Рік минув не дуже — погладшав до вже не комфортного рівня, отримав невеличкий(психологіно-приємний) ап до зп, перший раз в житті попав під скорочення під кінець року, і новий рік буду починати з пошуку роботи

Рік минув депресивно та тривожно, лайно загалом. Відчуваю, що якщо доживу до кінця війни, то буде потрібна допомога професійного психолога

Яскраві моменти із позитивного:
Народилася друга дитина, дочка
Купив новий автомобіль
Забудовник несподівано здав квартиру, яку купував із котловану, а я вже забив х.., 2+ роки затримки

Рік минув депресивно та тривожно, лайно загалом

але дитину все ж завів... Треш якийсь, як можна відчувати себе в лайні і завести дитину... щоб вона теж пожила в лайні? Якісь люди в нас неадекватні, навіть під час війни не думають головою перед ти як щось робити.

Народилася друга дитина, дочка
Треш якийсь, як можна відчувати себе в лайні і завести дитину... щоб вона теж пожила в лайні? Якісь люди в нас неадекватні, навіть під час війни не думають головою перед ти як щось робити.

Заводити дітей завжди не на часі якщо «думати» головою.
То економічна криза, то ковід, то війна, то нерухомість дорога, то кар’єра ще не зроблена.

А так вже двоє дітей, ще одну і вільна людина))

Діти я думаю взагалі нікому не потрібні, крім тебе. Думаю бажають скорочувати населення у всьому світі, тому кризи, ковід, війна.

Да, поэтому логично начинать войны в странах где 1.5 калеки на квадратный км и в целом естественная убыль и старение населения, а не в густонаселенных странах с огромным ростом населения. В каком нибудь нигерийском Лагосе и агломерации, уже население как во всей Украине, с потенциальным ростом чуть ли не +млн в год.
План надежный как швейцарские часы.

Тоді треба мати дуже високу мотивацію, щоб дітей заводити, особливо коли стає навколо все гірше і гірше.

Высокий рост населения, как раз в самых малоразвитых странах. Где 30$ в мес уже успех. Низкий уровень жизни, способствует «разведению» детей. Ибо вместо трат на ребенка как у нас (выростить, дать хорошее образование), ребенок рассматривается как средство дохода. Подрастет будет помогать по хозяйству, а лет в 10-12 пойдет работать, а там после 18, можно через море отправить штурмовать Европу. Не доплыл? Ну чтож, есть еще n-ое кол-во попыток у братьев и сестер. Доплыл? Жизнь удалась, пособие на которое целая деревня может жить.
Что насчет образования? (*закадровый смех*)
+
недоступность контрацепции
+
религия

Це значить, що треба народжувати зараз для чього? Щоб в десять років картоплю копав у селі?

Щоб в десять років картоплю копав, корів випасав, курей кормив. А ближче до 14 може і за трактором працювати

Как по мне, с каждым годом все лучше, просто сделайте так, что бы местные неприятности в государствах где идёт конфликт в горячей фазе вашу семью огибали.

А так вже двоє дітей, ще одну і вільна людина))

Заводити дітей для своєї вигоди, аби спокійно виїхати це ще гірше... Це не просто максимальний егоїзм, це взагалі не людський вчинок...

Ладно, а для чего по-Вашему нужно детей заводить?

Щоб вони стали військовими в боронили країну

Ну, больше 30 лет назад призывали рожать «будущих строителей коммунизма». Только вот потом это всё стало неактуально. Как-то не очень здорово заранее планировать, чем ещё нерождённый ребёнок будет заниматься во взрослом возрасте, не находите?

Тут всі якійсь чокнуті, 14 підтримано за те, щоб саме зараз народжувати під час війни, п....ц.

на початку літа чи влітку я помітив, що містом ходить багато вагітних. Ну от мені здалося, що прямо багато. Я ще шуткував у розмовах, що це результати блекаутів. А згодом подумав, що може і не блекаутів, а відпусток. І так паршиво стало...

Тобто відпусток неоплачуваних? Як це все? Ну капець.

Ну ок, ризикують, значить тут багато буде матерів-одиначок. Їм норм, це їх справа.

Тут всі якійсь чокнуті, 14 підтримано за те, щоб саме зараз народжувати під час війни,
п....ц.

Ну включи критичне мислення, чому так багато підтримало. Можливо ти щось не знаєш чи не розумієш що знають ті люди.

Ну і в тебе йдуть арт обстріли біля хати?
Чим війна відрізняється від того ж ковіду (який тривав 2 роки)? Або від економічних криз початку 90их, 98-99, 2008, 2014-2015?
В нас мирних людей від війни гине в рази менше ніж в авто, і це я говорю про всіх включно з Харковом і Херсоном. В умовному Києві/Львові вплив війни ще менший.
Легко жити тільки минулому, в теперішньому чи майбутньому завжди щось не так чи є якісь ризики.

Вероятно он просто пошутил. Но если без шуток, а как вы собираетесь восстанавливать Украину? После войны, как бы она не закончилась. Каждая семья будет фактически «обязана» иметь минимум 3 детей, что бы хоть как-то выйти в демографический 0, а в целом «1 семья — 4 детей», должна стать стандартом для Украины на десятилетия. В противном случае, Украина просто вымрет.

А в чому проблема почекати рік-два і почати відновлювати Україну після війни? Чи це як з дорогами, які треба будувати от прям зараз під час війни? Здоров"я дітям це не прибавить, якщо народжувати зараз.

А в чому проблема почекати рік-два і почати відновлювати Україну після війни?

1.5 року тому було 2-3 тижні.
Рік тому було 2-3 місяці.
Тепер уже 1-2 роки.

Зможеш продовжити прогресію?)

І що з того? Я б подумав що ти один з тих недалеких які тусять в клубах в Києві в комендантську годину, бо а що ж, війна на довго, треба гуляти, але ти простий ухилянт, тому ти навіть не уявляєш що таке війна.

Ніхто нікому нічого не винен. Випустили жінок, кричать про демографію тепер)

для чого? ви ж не забороните дітям стати громадянами іншої країни. Цікаво яка може бути мотиватиція, щоб вона підійшла великій кількості людей? З ким не спілкуюсь, хто закордоном, так все частіше чую від людей, що даремно вони не поїхали раніше

Ідея у тому, щоб Україна мала європейські цінності і закони. І це має сенс для людей котрим подобається ЄС, але вони не мають можливості туди поїхати. А яка мотивація для людей котрі можуть виїхати у ЄС, або ж їм не подобається ЄС?

Якось дивно чути, що кожен повинен відновлювати Україну, але не пояснюється чому. Я жив у інших країнах. Близько року у кожній. І це виявився досить приємний досвід. Можливо я не знаю якоїсь мотивації.
Окремо я взагалі не розумію людей котрі живуть і планують жити усе життя у іншій країні, але говорять як потрібно відновлювати Україну. Який їх інтерес у цьому?

Бугагашенька. А каким образом Украина планирует поддержать многодетные семьи? Денег нет, но вы держитесь? Не все украинцы — ойтишнеги с ЗП в USD, большинство имеют ЗП в UAH, притом не многосотентыщ.
Хотя, я думаю, знаю ответ. Поднять налоги на презервативы, чтоб стоили много — и дети сами заведутся. Если ещё докупы и аборты запретить — то вот оно решение! Как раз в стиле текущей власти...

це питання — це ж жарт?
Типу «як ви збираєтесь відновлювати Україну» — для кого взагалі таке питання стоїть? Для пересічних мас питання, мабуть, про те — що післявоєнна Україна їм запропонує таке щоб при відкритих кордонах вони не поїхали. І не погіршили демографічний баланс ще більше.

План такий: виїхати в перший день коли відкриють кордон, чи коли прям дуже прижме — переплисти Тису (виберіть свій варіант).
А потім читати українські новини з «Мені нравиця як воно горить» або «Який я молодець що з’єбався».

Так і з’являється питання «як ви збираєтесь відновлювати Україну»

Не знаю як для «пересічних мас», але бізнесмени дивляться на усе дуже прагматично: що країна може запропонувати і які ризики. У 2022 році більшість клієнтів дуже співчувала та підтримувала. У 2023 фінансовому році ті ж самі клієнти написали: вибачайте — у нас BCP, ризик-менеджмент, у вас продовжується війна — ми не можемо продовжувати співпрацю з Україною. Вивозьте команди — тоді будь ласка.

З почуттям гумору в тебе печально, це ще й ознака низького інтелекту)

ти печальний якщо так жартуєш. і якраз таки тупі жарти це ознака низького інтелекту.

Я вважаю, що час був десь з початку 00х закінчуючи 2021 роком. Далі я втратив віру в цей світ.

Ну перед тим, як дитина почне розуміти про війну, вона має кілька років. На той час ситуація розрулиться одним із можливих способів.

Якісь люди в нас неадекватні, навіть під час війни не думають головою перед ти як щось робити.

Звідки така агресія, наче це твоя проблема

Це ж не тільки про стресс дитини.
Війна забрала будь-який горизонт планування, ти не знаеш що буде завтра, і тут ти берешся за «довгостроковий проект».

Та і закінчення війни до того як дитина почне розуміти це позитивний сценарій. А якщо ні?

Ну, дивись, я не можу планувати своє життя повністю підкоряючи її поточній ситуації. Я можу тільки це враховувати.
Найгірше що може статися — мене заберуть до армії, та я враховую це, маючи грошовий запас для родини.
Ну якщо відмовлятися від планів на життя через це, то це схоже на те, як відмовлятися від планів на життя тільки тому, що цегла на голову може впасти, або можна потрапити в смертельне дтп, або захворіти на щось. Може трапитись, а може й ні.

Тому мені дивно чути, коли якийсь балбес, розповідає мені, що не хоче жити зі мною в країні, бо в мене двоє дітей, а має бути нуль

Мейк сенс, але мені не подобається порівняння з цеглою.
Цегла, дтп і т.п. це про ймовірності десяті-соті долі відсотка, звичайно ок таке ігнорувати.
А

розрулиться одним із можливих способів

,

Найгірше що може статися — мене заберуть до армії

на порядок небезпечніше, і для мене це скоріше «В барабані всього один патрон, чому б і не ризикнути».

Ну і вище Kostya і справді перегнув палку з образами.

Мені дивно жити з балбесами які плодяться при будь яких обставинах і не розуміють елементарного, які це наслідки буде мати.

Мені дивно жити з балбесами які плодяться при будь яких обставинах

Ти завжди можеш лівнути з еволюційної гонки)
Навіть у вікно не треба виходити, просто чекати " того найкращого" моменту щоб заводити дітей)

Цим українці і відрізняють від європейців, які думають перед тим як заводити дитину. В Україні ж такі як ти розмножуються і беруть кількістю, а потім країна котиться на дно.

Цим українці і відрізняють від європейців, які думають перед тим як заводити дитину. В Україні ж такі як ти розмножуються і беруть кількістю, а потім країна котиться на дно.

Лол, а 2 + 2 в тебе 5?

І я вже в Європі(як і мільони інших українців «тупих з дітьми»), будем її котити на дно)

Це проблема всієї країни, бо якщо люди таке роблять то вони не дуже розумні і з такими жити в одній країні не дуже класно. І кого ці не дуже розумні люди зможуть виховати? Таких же собі подібних людей, що зводить країну до розумової деградації.

якщо люди таке роблять то вони не дуже розумні
Таких же собі подібних людей, що зводить країну до розумової деградації.

Костя, може ти в своїй уяві геній-інтелектуал, але по твоїх коментах виглядає навпаки)

Якщо ти підтримуєш що треба заводити дітей під час війни коли є ризик прильотів, блекаутів, тцк, і тд то ти взагалі не дотягуєш до якогось мінімального рівня свідомої людини.

то ти взагалі не дотягуєш до якогось мінімального рівня свідомої людини.

Чому, бо «експерт Костя» так сказав?)
До твого відома, я свідомо виїхав зі сім’єю за кілька днів до війни, тому я себе дурним точно не вважаю)

я свідомо виїхав зі сім’єю за кілька днів до війни

якщо це твоєму показник то все ясно з тобою.
Значить сам звалив і тут розказуєш що давайте народжуйте, піднімайте Україну? Оце класно влаштувався, типічний український «патріот».
Ти просто не жив у війні і не розумієш як воно, тому ти навіть не уявляєш що заводити дитину в таких умовах це повний треш.

В яких умовах? У Львові не можна? Є звичайно ризик, що від стресу молоко пропаде в матері. В Україні постійно якась херня стається, з часу анексії Криму теж не треба було заводити? А роки то йдуть... Кінця війні не видно, все йде до заморозки.

Ну ти й порівняв, 2014-2022 і 2022-2023...

Є звичайно ризик, що від стресу молоко пропаде в матері

ризиків на багато більше, розписувати не буду, якщо ти сам не бачиш.

Ясно, ставите людей в положення, що вони тупіші, горделива відповідь, тільки ви одні праві на форумі)))

Ясно, нічого не розумієш що відбувається в країні і мелеш дурницю з поважним виглядом. Ти мабуть теж звалив і війну бачив лише по телевізору.
І це не я один правий на форумі, а ти не правий, бо просто не можеш зрозуміти елементарне.

Та заспокійся вже, тобі завидно що люди живуть життям поки ти «чекаєш», заводять дітей, емігрують. Нічого не зробиш, не всі такі лохи щоб спихати все на війну замість того щоб розпоряджатись своїм життям.

Повертайся в Україну і теж живи життям, може щось дійде до тебе, як воно, те життя під час війни.

Ага, кажуть про сенс народжувати та емігрувати, а не залишатися тут, схоже ДОУ вже капець. Начебто життя в еміграції вогонь, коли раніше мріяв, що ніде та у рідній Україні війни не буде як зараз. А тепер раз не хочеш заводити дітей під час війни — лох, окей.

Я нікуди не звалював поки, живу собі як і до 24.02, бо життя одне.

а як же ніч? а куча закритих територій? а бусіки незламності? а таваріщ майор? а нафронтниці? як тобі вдається то?

Якось вночі віз малого у лікарню з приступом астми, ніхто не зупиняв.

Чуваче, ти душний до неможливості

Майже влаштувався на роботу, але не люблю великі ентерпрайзи з зоопарком всього, що тільки можливо, де для розгортання треба 32 ГБ оперативної пам’яті типу. Щось простіше хочеться, але думаю там бюджеті впали сильно та скорочують людей, кращі часи позаду виходить.

Ну так поставь 32 ГБ памяти. И скажи, чтоб залили всю свою лабуду в девконтейнер.

та ну, це ж самий «сік» такі великі проєкти локально підіймати.

в армії, тобто як в пеклі минув рік

справжній українець. дякую за службу, і що рятуєш всіх нас

2023ій ще не минув ви чо

Ну хай

Задонатив більше за 2 міс заробленого за рік, що на +1 міс більше ніж в 2022ому. Привчився економніше жити трошечки. Якщо не звільнять, хо наступного року до 3міс дотягнути.

Провів десятки виховних срачів на доу, і ще десятки рекреаційних срачів з українофобами для власного задоволення

Роздратував мабуть багатьох, звиняйте, так треба

Побував удома нарешті, після ковіда й початку війни
Досяг важливу мету в житті (сікрєт)
Весна літо осінь були дико стресові, наче бог наказує за шось, але здається відбився.
Через тиждень нарешті перша відпустка після 4 років

Досяг важливу мету в житті (сікрєт)

5000 комментов на доу? 😅

Минув топ за 2023 рік заробив сумарно 142k$, звалив з України.
Якщо все піде за планом в 2024му зароблю 230k$

Схоже що зайцьляндія.
Це я зробив висновок з ось цього допису ввтора:

Не розумію 3 фултайми — це не за одну зп якщо що😂 а сумарно за 18к

Яким тупим треба бути щоб отак прямо це писати...

А чому проблема )? Всіх в офіс не загонять 😉

А чому проблема )? Всіх в офіс не загонять 😉

Проблема в тому що публічно писати що ти заєць і заробляєш х2-х3 це трігерити кучу людей, і це може вплинути на популяризацію тайм трекерів, кілька днів бути в офісі і т.п.
Тобто ти стаєш таким собі «негативним інфлюенсером».

А треба навпаки переконувати людей що то з ними щось не так що вони тебе підозрюють, що зайців не існує, що не норм лбдей контролювати, типу газлайтинг онлайн)
Бо поки ти сам не признаєшся що гребеш на двох/трьох то в 99% це ніхто не буде знати, можливо підозрювати, можливо думати на щось інше але точно довести не вийде.

Тому краще писати «підробіток, пет-проект, фріланс», кому треба то всі і так зрозуміють.

Проблема в том, что ты всерьез воспринимаешь (нового) местного дурачка.

Мурзік (почувши про Японію, елегантно витира з вусів драконовіїй жир). Можете там не шепотіть, я улавлюваю ультразвуки, бачу в цілковитій темряві, читаю мислі на відстані, стрибаю вверх на 20 метрів, а в довжину — на 50. можу перегризти любе залізо і поцарапати любу каменюку. За один раз можу ###### двадцять киць, не при Вальці будь сказано. Ще продовжувать?

Він може бути мульт аккаунтом якогось менедежера, який намагається продавити повернення в офіси і постить вигадані історії «зайців» яких насправді або немає або мікроскопічна кількість. Недарма ДОУ редакція підіймає цю тему кожен раз коли є повод, і кожен раз на боці корпорацій. Певно існує якесь замовлення на рекламу офісів, і всі його потихеньку відробляють.

А ти читай його інші коменти. Писати з за кордону що тре усіх мобілізувати і битись за Україну до останнього це звісно показник високого IQ

Вийди звідси, розбійник. Захист держави- святий обовʼязок

От йди і виконуй. А я краще гріховним самозбереженням займусь

Чел просто троль, которого похоже не выкупают. Со стороны даже забавно смотреть как у народа с его комментов порой бомбит, ну или просто на серьезных щах отвечают)

Ну може, шановний, для когось успіх та патріотизм — це тролінг. Збіг, що мене в цьому звинувачують російською? Не певен.

Чого не в окопах патріот довбаний?

А на економічному фронті ти будеш валитись? До того ж я зраду тут не розводжу — я певен в перемозі і в виході на кордон 1991 , а може і 1917 після початку розвалу рахи

І для цієї мети усі крім тебе повинні помирати на фронті?
Я не розводжу зраду. Здебільшого мені пофіг на все крім мого життя та життя найближчих мені людей. Я для цього не працюю на економічному фронті бо це повна маячня про економічні фронти.
Я працюю на себе і для забезпечення комфорту себе та дітей.
А для їх безпеки бажано звалити, але мене не випускають. Жінка із дітьми за кордоном не впораються самі і сім’я повинна бути повною.
Чому не відкуплюсь — ну нема грошей банально ось і все.
Чи жаліюсь я — життя у мене прекрасне і я задоволений. Крім однієї штуки — коли хтось мені каже що я повинен робити. Особливо такі дибіли, які оруть з за кордону про обов’язок який самі не виконують.

я краще гріховним самозбереженням займусь
Чого не в окопах патріот довбаний?

Сонце, або хрестик зніми або труси надінь

Кмон, хто хотів вже міг відкласти 10к за два роки на виїзд.

Прям форум вумників заднім числом. Мій пост не про те, що не міг накопити, а навіть якщо б накопив сумніваюсь що вистачило б сміливості дати на лапу.
Мій пост про закордонних ура патріотів.

Та пофіг вже. Класичні устої суспільства вже не працюють, кожен живе як хоче.

Ну слушай, я то сужу исключительно из твоих комментов и общей реакции на них у части сообщества. Ты то можешь быть кем угодно ИРЛ, бога ради)

А касательно твоих «патриот и успешный успех» — вызывают лишь улыбку)) В сети каждый может быть кем угодно, но едва ли уверенному, зрелому человеку нужно выставлять это на показ, а потом еще бегать по тредам и чо то там отписывать. Но я польщен увидеть персональный ответ от местного дурачка

Якщо ти улещений відповіддю від місцевого дурачка, то або він не такий вже дурачок, або дурачок зовсім не він 😉

пи$добол звичайний і хвастун до того ж...

Нормальний рівень сіньйора на заході. Плюс мінус всі так мають, нема чим хвалитися.

100%. Звісно нічим хвалитись та ще з 3х робіт лол, але зараз ринок зовсім швах. На меті мати одну на мінімум 250к. Та коли чують, що ти не в штатах, кажуть мовляв, та за шо тобі такі бабки. Треба це якось вирішувати

просто такі люди

заробляючи в 10-20 раз більше ніж сусід/лікар/вчитель, обсирати тих хто заробляє в 10-20 раз більше ніж сам

Повне дно і провал)
Здається що гірше нікуди, але відчуваю що 2024 ще постукає знизу

Год еще не закончился, всё может быть

Надеюсь что все закончится 31 декабря 2025-го, как в хорошем американском боевике. Ну где главный герой после хорошей трепки, но победы, распаковывает новогодние подарки под елкой.

Американці Різдво більше святкують, тому це буде 24 грудня.

Ну пусть будет 24 грудня 2025-го, когда объявят о создании Временного Правительства в Рашке.

Лучше пусть объявят о создании Вменяемого Правительства.

Скорее такое будет: украинские защитники заходят и зачищают весь этот зомби-аппокалипсис.

twitter.com/...​tatus/1733478274754380074

По роботі — прожив рік в очікуванні звільнення. З 150 людей на проекті на початоку року на сьогодні залишилось 50. Звільняють кожні 3 місяці. Ще 10 дропають в кінці січня. Тепер один дев «овнить» більше сервісів ніж раніше ціла тімка:)

На всяк випадок взяв додатковий парт тайм ще на початку року, то за рік майже всю тімку там теж звільнили.

Була надія що війна закінчиться осінню, тепер вже очевидно що це ще на роки.

Що в Польщі звільняють аж так?

Так це глобальна проблема, аутсорс/аутстаф роботи все менше і менше. Поки ФРС не почне знижувати ставки, то покращення не буде.

Ну і більше половина звільнених на роботі були з України, а на парт-таймі я єдиний українець-поляк, там звільнені були по всьому світі.

Тут можна з хром перекладом прочитати який стан в польському ІТ (спойлер, ЗП не ростуть, роботи менше)
antyweb.pl/...​ca-w-it-podsumowanie-2023

роботи все менше і менше

роботи насправді стільки само ;)

Воістину несу вам звістку блаженну від єдиного отця нашого замовника — блаженні звільнені, бо не знають чого уникли. Їм належить відпочинок і майбутнє з хорошим підвищенням зп на наступному місці. Оставуні ж у муках розгрібатимуть зростаючі беклоги, запопадливо підлизуючись і по фарисейськи демонструючи лояльність, щоб отримати 3% замість 2% на перформанс рев’ю від менеджера, що дияволу служить. Амінь

демонструючи лояльність, щоб отримати 3% замість 2% на перформанс рев’ю

Мені ще в кінці 22 року сказали що я і так багато заробляю, тому ніяких підвищень ЗП(

нічосі, та вони тебе взагалі за людину не вважають

інфля 15% за два роки (ну навколо мене принаймні), благословляю день на тиждень лояльно плювати в стелю за їх рахунок

Рік тюрми, рабства або смерті, рік дня бабака, рік коли кожне сьогодні — гірше ніж вчора...
www.youtube.com/watch?v=-81WdyD-8Ro

Цей рік був справді переломним для мене.
dou.ua/...​rums/topic/43697/#2640163
Переїхав спочатку в санаторій в Карпатах неподалік кордону. Потім знайомі волонтери вивезли до Польщі. Нікому на лапу не давав, при собі мав результати медичного обстеження і рекомендацію на лікування за кордоном. Пощастило що це було до того, як усі стали «придатними» і що прикордонники були знайомі (не «підмазані», а просто волонтери часто їздили і їх вже знали). Тому коли спитали про мене — волонтери сказали що веземо на лікування. Треба розуміти що я аж ніяк не виглядав тоді як здорова людина (і тим більше як молода — з сивою бородою).
Згодом переїхав до Чорногорії і нарешті потрапив у море. Коли сезон закінчився — переїхав на південне узбережжя Іспанії. Далі планую жити на Тенеріфе.
Отже залишив позаду більшу частину свого життя і тепер починаю втілювати мрії.
На жаль, для нашої родини цей рік не обійшовся без втрат: на війні загинув мій родич.
Більше деталей у попередніх постах:

dou.ua/...​rums/topic/45719/#2710365

Не важливо отримував я 3К доларів чи 10К — у мене банально не було часу їх витрачати. Не хочу повторятися — про своє галерне життя у депресії я вже 10 років писав.
Особливо цікавили були останні 3 роки — коли навіть з квартири не можна було виходити! Жодних відпусток, жодного відпочинку — самоізоляція спочатку через Ковід, а потім через примусову мобілізацію.
Якби не це — я може і далі б примушував себе працювати на клятій галері аби усі кошти віддавати на перемогу. Але коштів виявилося недостатньо — треба віддати життя. Інакше ти стаєш злодієм у своїй країні і на тебе полюють!

dou.ua/...​rums/topic/45719/#2710338

Але я усе життя чекав поки нарешті стане можна жити, а не виживати — і зараз замість життя пропонують тільки стати героєм? Вибачайте — я не герой. Я боягуз і втікач. Моєї сміливості вистачило тільки на те, аби перестати бути терпілою та почати жити так, як я давно хотів.

dou.ua/...​rums/topic/44439/#2661151

Я зрозумів що довго так жити я не зможу — почну не просто скиглити і депресувати (як завжди) — а реально почну божеволіти. Отже це виявилося «червоною лінією», до якої, мене — терпілу, можна було штовхати. Я терпів втрачаючи гроші, я терпів втративши Крим, я терпів тупу роботу, я терпів самоїзоляцію і обстріли... Але виявилося що одного я не можу терпіти: життя без волі! Без можливості плавати у морі та ходити на природі. Ще одного літа в ізоляції а б не витримав. Отже я поставив собі ціль: я маю поїхати відпочивати на море за будь-яку ціну. І взагалі: скільки можна далі чекати аби починати жити? Тут вже життя може закінчитися у будь — який момент, а я ще й не починав.
Отже зараз я у Чорногорії, купаюся у морі та ходжу по горах. Тут майже як мій улюблений Крим.

dou.ua/...​rums/topic/41554/#2701725

Схоже курортний сезон у Черногорії закінчується. Витрачати більше 2К баксів на місяць (як на курорті) вже не має сенсу. Отже планую переїхати кудись, де буде море, але можна зекономити на оренді.
Я спитав у чат-бота де у європейський країні найтепліша вода протягом року. І відповідь була —
Тенерифе, Іспанія. Я почав шукати на мапі — і усе зрозумів! Якось я не замислювався що Канарські острови — це теж Іспанія.
Отже у мене з’явилася нова мрія! Я подивився, що за 100 — 120 К євро можна як раз купити невелику квартиру, наприклад у Mesa del Mar.
Жити у будинку о який розбиваються океанські хвилі! Вода тепла (більше +20) круглий рік. Туди навіть можна не летіти — а допливти на кораблі.
Рано чи пізно доведеться шукати якусь роботу. Я сподіваюся що це буде фріланс чи щось віддалене не більше 20 годин на тиждень. 2 — 3 К євро (а ще податки!) має вистачати на усе, особливо якщо купити житло.

dou.ua/...​rums/topic/45185/#2692746

У моєї двоюрідної племінниці був чоловік (декілька років як побралися). Молодий хлопець, справжній патріот, ще до війни служив у добробаті — пройшов курси і був польовим медиком у відділенні. З самого початку війни боронив Харків, потім минулого року воював у Бахмуті.
Усе змінилося, у Серпні, коли до 23 серпня усі командири хотіли відрапортувати що «звільнили» чи хочаб «просунулися». Чоту нашого героя відправили у бій.
Отже чота мого родича опинилася там у «вогневій пастці». Командира поранило ще у перші часи, мій родич загинув від влучання 120мм міни трохи раніше.
У сумному підсумку: десь з 40 чоловік увечері, коли знову ліг туман, відійти вдалося десь 15. Ще декілька 300х вони змогли витягнути на волокушах. На жаль за день більшість важко поранених не дочекалася евакуації. У той лісосмузі залишилося десь 20 героїв, враховуючи мого родича.
Сидячи тут, у безпеці з видом на моря — що я відчуваю з цього приводу?
По-перше прикро що життям людини ось так розпорядилися. Не можна сказати що вони загинули марно — але ж вони навіть не мали можливості підстрілити жодного ворога! Коштовна екіпіровка, місяці тренування, відчайдушна сміливість — усе втрачено в один день.
По-друге сум і розпач: як і коли так сталося що життя людей стало так мало коштувати? Чи вартий той клаптик землі життів стількох громадян України? А що ми будемо робити з цими відвойованими руїнами коли більшість нашої молоді будуть лежати у звільненій землі?

Що далі?
dou.ua/...​rums/topic/46491/#2737120

А родственники не против были?

Ні. Бо родичі, які пішли воювати — вони у першу чергу зробили це аби врятувати тих, хто не боєць! І коли у багатьох військових питають — мало хто з них каже що треба усіх, хто спокійно живе собі в тилу, зібрати і кинуту у м’ясорубку. Вони кажуть: ми тут саме для того, аби хтось там міг жити спокійно.
Так само мої родичі раді що я врятувався, а не став жертвою примусової мобілізації.
Чим особисто я не задоволений — що не можу більше допомагати і працювати на «фінансовому фронті», як раніше. Але я вважаю що саме держава відмовила мені у такий можливості: вони вирішили що бронювати ІТшників не треба, що вносити свій вклад грошима — це не достатньо, що мене треба мобілізувати не дивлячись на стан здоров’я і користь яку я можу приносити.
Отже ми з Українською владою розійшлися у поглядах на вартість мого життя.

ми тут саме для того, аби хтось там міг жити спокійно.

Ну кстати нет
Чем дольше идет война — тем больше солдат говорят что люди в тылу слишком убаюканы кофе в Ялте и вообще забыли что где-то там идет активная война. И что надо доносить им обратное — война надолго, работать на победу должен каждый и все остальное

Потім знайомі волонтери вивезли до Польщі. Нікому на лапу не давав, при собі мав результати медичного обстеження і рекомендацію на лікування за кордоном. Пощастило що це було до того, як усі стали «придатними» і що прикордонники були знайомі (не «підмазані», а просто волонтери часто їздили і їх вже знали). Тому коли спитали про мене — волонтери сказали що веземо на лікування.

Виглядає, що ви досить «блатна» людина, або любите казки розказувати. )

Може рік тому все було простіше? Публічне полювання на тих хто випустив почалось лише в липні, і ось за півроку ми забули яка була «свобода».

Ще тільки грудень, а уже зрозуміло, що в наступному році ми будемо сумувати за рівнем закручення гайок 2023-го

Виглядає, що ви досить «блатна» людина, або любите казки розказувати.

Ти просто не місцевий. Бобер це вже мем на доу, задрот під 40 за означенням, без жодного блату і зв’язків.
Виїжджав він ще в кінці 22/початок 23, тоді ще не було таких проблем виїхати.

Бобер це вже мем на доу, задрот під 40

Если честно, то думал, что 50+ :)

Та ні, я в курсі, що він молодець. Просто трохи «підсолоджено» в stories. В 22-му було так простіше, система «шлях» наліво й направо, але не for free. Так як і хата за 100тис на тенеріфе :) ну ок може на позитиві можна деталі опустити деякі

Не, знаю пример из 1-х рук, когда через шлях вывозили чуваков «из протеста против закрытой границы» абсолютно на шару. Разные были люди, разные кейсы.
Я тоже выехал, не заплатив ни копейки — но сам, за счёт инвалидности (реально существующей, с мотоцикла много лет назад снесли жёстко).

Тут таке — я підтримую рішення всіх, хто виїхав (за будь-яких обставин, в т.ч. «за винагороду»).
Ну і сам я знаходився за кордоном вже на момент вторгнення — тому я не із заздрісників.
Мене просто тригерить, що стараються згадати про інвалідність завжди, чи про то що не платили нікому, в тч. лікарям. Для чого це — чим це відрізняє від людей, що виїхали тепер вже, чи виїдуть наступного року. Тобто це виглядає як якесь відбілювання себе — та зрозуміле рішення, для чого деталі.

задрот під 40

Під 40 він був 10 років тому на доу

Він рік донатив цим волонтерам майже всю свою зарплатню (з його слів). Тому для них не якась рандомна людина.

чого вибір пав на Тенеріфе?
був досвід життя в Іспаньских країнах, і знакомі з сієстою і маняною?)

Чувак хочет чтоб море было тёплое круглый год, и на карте нашёл такой вариант. Я бы посоветовал выбрать лучше какой-нибудь средиземноморский вариант. Хотя тот тоже вполне сойдёт.

тогда Тенерифе странный выбор. Зимой там бывает довольно прохладно, хотя и сильно зависит от стороны острова. Не смотря на свои небольшие размеры, разница климата между северо-восточной частью и курортной южно-западной — большая разница. Но водичка будет прохладной в феврале везде. Уж лучше тогда карибские острова, тем тепло круглый год.

Який з островів у Карибському морі порекомендуєте?

Не можу нічого рекомендувати, бо був лише на Кубі. Скажімо так, це дуже дивне місце для життя 😁, хоч і класне для подорожей.

А чому, на Вашу думку, Куба дивне місце для життя?

Доминикана — норм,
Мартиника — красиво, но дорого оч. И французский, английский не понимают совсем почти...

ну якщо для життя тільки море потрібне (точніше там океан), то ок.

якщо закривати очі на всі інші аспекти (якість послуг, податки, чистота на вулицях, кількість туристів, не смачна їжа якщо це туристичний район, неможливість доставки на острів або проблеми з цим, обмежена кількість і якість спеців по медицині і ветеринарії, каліма, вологість, фігові ремонти в халупах, англійську майже не знають, на машині не поїздиш по європі бо паром дорого і довго) то тоді може і ок там жити)

із плюсів я б ще виділив самих іспанців — добрі душевні прості люди (але тут і мінуси в якості і швидкості послуг які вони надають), VAT там не 23% а 7% на багато категорій товарів через це техніку і багато чого іншого можна купити дешевше, пальне дешевше ніж на материку, острів здався мені кращим ніж материк (по людям), океан і пляжі бімба, дівчата красиві (але не завжди =) ), Тейде бімба, зоряне небо бімба.

ми там пожили трохи, і вирішили поїхати звідти... може на пенсії повернуся, це місце точно не для заробляння грошей і амбіцій, а більше для чілу.

15 июня 14:40
Коротко — переїхав. Усе добре. Кому не в падлу читати лонгрід — стаття на модерації.

Може ще пару днів почекати і буде...

Я би подивилась на Нетфліксі серіал по мотивам вашого життя

Ну якщо багатьом сподобався фільм Джокер — то може і варто б було.
Такий важкий психологічний серіал про роботу на ІТ галері, про вигоряння, про опенспейси де самотні люди не можуть залишитись на самоті. Про те, який склад психіки потрібна мати людина, аби годинами працювати за компом з формулами та цифрами. Про те, яку психологічну деформацію накладає ця професія. Про «золоту клітку», незаслужені кілобакси та відсутність життя.
ІТ вже показали як веселе місто де молоді, креативні ентузіасти жартуючи пишуть диво — стартапи, які змінюють світ. Треба показати «залаштунки» цього цирку: пусті обіцянки, безглузді ідеї, розпилювання корпоративного бабла, інфоциганщіна, базворди, хмарочоси побудовані «з гівна і палок», дірява як решето безпека, тести які завжди проходять, менеджери які завжди брешуть, приписки, окозамилювання, кладовища мертвого коду та нікому не потрібних застосунків. І нікому не помітні «домові ельфи» які створюють усю цю показну блискучу магію ІТ.
У фіналі ховається висновок: аби стати вільним від ІТ — треба стати ще більш божевільним!
Звільнитися з в’язниці логічного розуму, покинути стабільне життя — за покликом власних бажань поринути у невідоме.
P.S. Я навіть знаю як почав би першу серію:
«Чи чули ви про роботу в ІТ? Веселі хлопці та дівчата отримують непогані гроші майже не роблячи нічого складного! Але чи готові ви до такої простої роботи? Чи зможете ви не робити нічого? Це простий тест — вам просто треба сісти, дивися на екран і не робити нічого»
І далі на 30 хвилин на екрані просто напис НЕ РОБІТЬ НІЧОГО.

Це рік, у якому я нарешті усвідомленно влип у те лайно якого все життя уникав десятою дорогою.

В армію, що ж гадати.

Норм платформа свого часу була так що не треба. Мені більше подобалась ніж той же Delphi
Із усього що стосується програмування ригати можна хіба що з 1С

Чесно, раніше принципово і сюди не хтів. Але життя робить коригування, та зараз це вже не здається поганим варіантом.

розумію колега, наша постсовкова армія добре лікує таку хворобу як патріотизм

Купив машину дружині, закінчив меблювання київської квартири (ремонт закінчив до повномасштабного наступу), зламав руку, відновлюється потроху, сподіваюся до середини 2024 буде все ок. Навчився набирати на клавіатурі однією лівою. Перейшов з галери на шлюпку. Донатив на дрони.
Дякую ЗСУ, ГУР, іншим СОУ, Залужному і Буданову, що можу жити і працювати в Україні.

Все було добре, поки в пʼятницю менеджер зі сторони замовника не сказав, що з українцями контракт до січня і все. :)

Начал учится в балансировку между работой и отдыхом.
Сходил в Одесский военкомат за отсрочкой. Зная свои права и с самостотельным приходом получил можно сказать без проблем. Выписался с одного в другой. Только бюрократия на 1 месяц подпортила впечатление.
Вот готовлюсь к новому походу за отсрочкой.
В целом это был стабильны год.
Сказал бы даже хороший.
Надеюсь следующий будет лучше и не только у меня, но и всех)

Дякую компанії і команді, що я з роботою, а ЗСУ — що живий. Нема на що скаржитися, але власні цілі, окрім виживання, на паузі.

Майже весь рік без роботи, запаси бабла витратив. Бусік ТЦК все ближче. Тільки нещодавно знайшов роботу але є думки що мені може таке не підійти, можливо звільнюсь.

Майже весь рік без роботи, запаси бабла витратив.
знайшов роботу але є думки що мені може таке не підійти, можливо звільнюсь.

А жити на що?

Ну не зовсім так щоб в нулі або мінусі, запаси суттєво схуднули. Сезон може ще протримаюсь до весни. Як варіант, знайду іншу роботу якщо пощастить 😏

Чел я подаюсь зараз на всі вакансії які можу знайти по своєму профілю — за два місяці 5 спілкувань з HR та два технічних інтервʼю і це вважай повезло

Активно шукати почав з серпня, тобто 4 місяці загалом на пошуки вийшло. Не дуже-то перебирати виходило, декілька варіантів які подобалось сам злив пройшовши інтерв’ю гірше аніж хотілося б, бо було ще мало досвіду проходження інтерв’ю. Декілька разів робив пересмотр та й правив своє резюме. Двіжуха розпочалася з середини вересня. З’явилося більше пропозицій від рекрутерів. Наразі є відчуття що ринок найму уповільнився як це було наприкінці літа. Десь з десяток технічних інтерв’ю загалом пройшов. Іноді по 2 на день (це важкувато, більше двох не раджу). В кінці листопада вийшов на три офери. І тут я вже мав відчути себе священним єгипетським жуком, але жоден офер не подобався повністю. Трешові проекти, або технологія не зовсім та що хотілося б. Вибрав найменьш безнадійний із всього що було. Зараз по-трошки звикаю, можливо це все мої гойдалки настрою і зможу пристосуватись на новому місці, принаймні колектив доброзичливий.

Досить швидко, зараз чекаю на першого отприска

Може у наступному році встигну посадити кущ троянд біля свого будинку, про який я казав на співбесіді 5 років тому, як відповідь на запитання «Ким ви себе бачите через 5 років», в одній львівській компанії.

— Ким ви себе бачите через 5 років?
— я бачу як я через п’ять років саджаю кущь троянд.
— оО. Ми вам передзвонимо.

— Ким ви себе бачите через 5 років?

— я бачу себе кущем троянд біля будинку

Й це висновок нового користувача за 0 день перебування на форумі DOU

DOU це як велике місто, а в кожному місті є темні вулочки, треба знати як їх обійти

Мне за 3 дня забанили 3 аккаунта начиная с основного, в модерации детский садик, как и в редакции с темами в духе «какой ты хлеб»

В любой теме созданной редакцей доу, вбей в текстовый поиск фразу:

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами

и все станет понятно — кто-то компенсирует свой комплекс неполноценности. Самое интересное, что в остальных темах такого не наблюдается :)

Нормально, вижив. У наступному році це буде зробити складніше.

Ну до цього я був у психолога, а в 2023 у психіатра.

И шо, справку дали? Свалить можешь?

Прочитай стару байку про Issue 22. Фіг ти так відкосиш))

Вся країна довбанулась, бути довбанутим то нова психологічна норма.

Привіт. Тяжкий рік, не знаю чи витримаю ще один такий

Привіт. Тяжкий рік, не знаю чи витримаю ще один такий

Рік очікувань, боротьби та надій. Прорив штучного інтелекту. Багато питань щодо ДіяСіті. Конкуренція на ринку настільки велика, що QA (Automation) почали іноді писати навіть юніт-тести.

Пропрацював весь рік як Папа Карло, аби скоріше проходив час. Зарелізили продукт, що почали розробляти під час війни. Очікування всі справдились.

Блін, згадався ДР моєї однокурсниці в універі, коли одногрупник встав говорити тост і урочисто промовив: «Бажаю, щоб студентські роки були найкращим часом в твоєму житті»))

А що? По факту так — наче вже дорослий і багато чого можна, але відповідальності та обов’язків як у дорослого ще нема. Золоті часи.

Що цікаво, ця однокурсниця пішла далі в аспірантуру, живе і далі в студентському гуртожитку (сама, сімʼї немає), улюблене місце харчування — студентська столова нашого універу. Тобто, по факту, через 10 років після закінчення універу людина все ще веде те ж саме студентське життя :)

одногрупник наврочив,
а ну, нехай спробує зробити якусь більш суспільно-корисну порчу, всі розуміємо — на кого

Скоріш за все університетське життя. Рівень зарплати чи стипендія аспіранта тільки такі бенефіти і дозволяє.
Але якщо є окрема кімната в гуртожитку, то цілком самодостатній рівень.
Тепло, чистота, тиша, ліжко, стіл та стілець, вайфай, шафа — що ще потрібно для самотнього аспіранта?

Моя знайома в схожому форматі життя навіть встигла відкласти (та поїхати) на подорож в Париж.

Тепло, чистота, тиша, ліжко, стіл та стілець, вайфай, шафа — що ще потрібно для самотнього аспіранта?

Своє житло, авто, сім’я, фінансова подушка, допомога батькам, дача, гроші на просування по кар’єрі?

Різні мрії, бажання та потреби.

Але хіба для повноцінного життя багато потрібно?
Без власного житла, авто та дачі — аспіранту ніяк не реалізувати власні творчі мрії та наукові потенціали?